.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

luni, 13 februarie 2012

Despre schimbare (2)


Ral: Cei mai mulţi ar trebui să înceapă cu eliberarea aspectelor dăunătoare, cum ar fi dependenţele. Acestea vă seacă de bruma de energie pe care o aveţi, şi vă intoxică trupul şi corpurile subtile.
Eu: Dependenţele sunt foarte greu de eliminat. Mă gândesc la consumul excesiv de alimente, ţigări, dulciuri, alcool, droguri, jocuri de noroc, sex etc.
Ral: Sunt greu de eliminat pentru că lucraţi la efect. Cauzele acestora sunt în planul emoţional şi mental. Aici aveţi de lucru. După ce rezovaţi cauzele subtile va fi mult mai uşor să eliminaţi dependenţa fizică. Restabiliţi echilibrul interior! Dependenţele sunt o consecinţă a dezechilibrului interior! Eliminând dependenţa veţi determina mişcări pozitive puternice în planul psihoemoţional. Energia folosită în trecut pentru alimentarea dependenţei, şi apoi pentru a contracara efectele ei, va fi folosită pentru aspectele pozitive.
Eu: De ce alimentaţia contează atât de mult în evoluţia spirituală? În toate culturile lumii se afirmă acest lucru.
Ral: Alimentaţia este o verigă puternică ce vă leagă de regnul animal. Iar omul trebuie să evolueze dincolo de caracteristice regnului animal, care sunt legate de instinctele primare. Pe de altă parte, energii uriaşe sunt pierdute în procesul de digestie şi asimilare a alimentelor denaturate.
Eu: Ce altceva ar mai fi de recomandat?
Ral: Respectaţi programul de somn! Somnul oferă o posibilitate naturală de refacere a energiilor interne. Somnul poate fi un prieten de nădejde! Apoi, evitaţi sedentarismul; dacă aveţi un loc de muncă la birou este obligatoriu să vă faceţi timp pentru exerciţii fizice. Trebuie să eliberaţi tensiunile acumulate în muşchi, tegumente, oase, organele interne.
Eu: Despre corpul fizic cred că aproape toţi oamenii ştiu cam ce anume ar fi de făcut. Hai să trecem la aspecte mai puţin cunoscute, cum ar fi corpul energetic, emoţional, mental şi spiritual.
Ral: Nu poţi pune greutate mai mare peste o persoană care abia reuşeşte să se menţină pe „linia de pluire”. Atenţie la echilibru! Este foarte important să ţineţi cont de toate cele cinci corpuri. Dacă veţi pune accentul doar pe unul dintre corpuri atunci întregul sistem, adică omul, va avea de suferit. În caz de abordare dezechilibrată a programului evolutiv, rezultatul final va fi, ori boala – dacă există continuitate, ori revenirea la punctul de plecare – de cele mai multe ori.
Eu: Întrebarea mea este: cum ştim că avem o abordare echilibrată?
Ral: Trebuie să aveţi o relaţie sinceră cu voi înşivă. Asta presupune să aveţi formată o oglindă specială, în care să vă „priviţi” zilnic. Pentru început, cea mai potrivită oglindă este jurnalul.
Eu: Jurnalul cere timp. Mai potrivit şi mai rapid cred că ar fi jurnal mental. Sau măcar să se fixeze o perioadă, de 15-30 minute, de reflectare asupra zilei.
Ral: Reflectarea ajută numai pesoanelor foarte echilibrate, adică acelora care sunt stăpâni pe propria viaţă. Jurnalul mental este pentru cei care au o bună experienţă; pentru unii e nevoie de câţiva ani, de jurnal efectiv. Pentru cei dezechilibraţi, adică marea majoritate, jurnalul scris este cel mai eficient. Prin scris, tiparele psiho-mentale aflate în dezechilibru cu ordinea naturală, determină o manifestare mai lentă a emoţiilor şi gândurilor negative, şi astfel pot fi scoase la suprafaţă multe comori aflate în interiorul fiecăruia.
Aici trebuie să ţineţi cont de câteva aspecte:
  • întotdeauna, înainte de-a începe să folosiţi instrumentul jurnalului, să aveţi în vedere intenţia de-a scoate ceea ce este mai bun din voi. Fiţi convinşi că în interior aveţi comori inestimabile care abia aşteaptă să fie descoperite.
  • evitaţi „descâlcirea” unor evenimente neplăcute de peste zi
  • nu vă lăsaţi pradă unor emoţii neplăcute, amintiri dureroase sau alte asemenea.
  • jurnalul este ca o poartă de intrare în interiorul fiecăruia. Chiar dacă nu vă vine să scrieţi nimic, puteţi folosi formule de genul: „mă iubesc”, „iubesc natura”, „totul îmi este cu putinţă”, „sunt deschis energiilor vieţii”, „ma las cuprins de liniştea Universului” etc. Încercaţi apoi să descrieţi un copac, un vârf de munte, un ochi de apă, o floare... Pas cu pas, veţi pătrunde în interiorul vostru. Lăsaţi fiorii să se desfăşoare, să vă învăluiască, să vă hrănească, să vă purifice.
  • dacă simţiţi că s-au declanşat stări deosebite, rămâneţi o scurtă perioadă cuprinşi de acestea. Ele sunt deosebit de hrănitoare pentru corpul emoţional.
Eu: Care ar trebui să fie relaţia cu exteriorul?
Ral: Important este să vă axaţi pe relaţia cu interiorul. Rezolvând relaţia cu interiorul se va rezolva şi relaţia cu exteriorul. Cei mai mulţi fac greşeala de-a se adresa exteriorului atunci când vor să schimbe ceva în viaţa lor.
Eu: Deci primul pas ar fi eliberarea de balastul material, adică să dăm, sau chiar să aruncăm, tot ceea ce nu avem nevoie. Spui că în felul acesta vom face un schimb de energie cu exteriorul. Apoi, spui că trebuie să revenim la echilibrul interior, să ţinem cont de toate celelalte corpuri; să oferim atenţie şi mai ales hrană şi acestora, nu numai corpului fizic. Corpul emoţional s-ar hrăni prin jurnal, prin meditaţie, prin artă, muzică, litreratură, prin conexiunea la echilibrul din natură.
Presupun că hrana pentru corpului mental se obţine prin studiu.
Ral: Într-adevăr, pentru început studiul este hrana cea mai potrivită pentru dezvoltarea corpului mental. Este ca laptele pentru cei mici. Este important să fiţi echilibraţi în ceea ce priveşte acumularea de informaţie. Este recomandat să studiaţi atât aspectele aşa-zis umaniste cât şi cele mecaniciste. Acumulaţi, şi încercaţi să înţelegeţi, atât elemente de psihologie, sociologie, medicină, artă, cât şi noţiuni de matematică, fizică sau aşa-numitele ştiinţe ale naturii. Nu vă axaţi doar pe un singur domeniu!
Studiul este doar un „fel” de mâncare pentru corpul mental. Este, într-adevăr, o „mâncare de bază” căci fără studiu, mintea devine leneşă şi odată cu lenevirea minţii intervin procese de degradare pentru întregul sistem.
Prin jurnal se pot accesa informaţii din subconştient şi chiar din vieţile anterioare. Ele sunt scoase la suprafaţă prin suport emoţional. Multe lucruri bune veţi descoperi astfel... şi veţi avea parte de o altfel de hrană pentru corpul mental. Următorul fel de „mâncare” pentru corpul mental este dat de înţelegerea dinamicii informaţionale. Căutaţi să înţelegeţi interconectivitatea sistemelor, ciclicitatea fenomenelor, rezonanţa, convergenţa, sincronicitatea. Apoi încercaţi să pătrundeţi mai adânc; cercetaţi transcendenţa fenomenelor duale. Dezvoltaţi-vă intuiţia, apoi fiţi deschişi fenomenelor telepatice, atât între voi cât şi faţă de fiinţele din zonele înalt vibraţionale.
Eu: Despre hrana corpului spiritual ce poţi să ne spui?
Ral: De obicei, prin meditaţie se obţine hrana pentru corpul spiritual. Este foarte greu de primit hrană pentru corpul spiritual dacă nu s-a atins un oarecare grad de echilibru în zona emoţională şi mentală. Dacă nu s-a reuşit echilibrul psiho-emoţional, atunci hrana spirituală se obţine numai prin rugăciune. Dar, în acest caz, veţi primi foarte puţin...
Eu: Din cele ce mi-ai transmis, nimic nu e nou! Sunt mulţi care au aceste „hobby-uri” şi, totuşi, nu-mi par a fi cu mult deasupra celorlalţi. Sunt mai sănătoşi, poate chiar cu mai multă putere şi vitalitate, dar...
Ral: Oferind hrană corpurilor subtile nu înseamnă că sunteţi deja angrenaţi pe drumul evoluţiei. Hrana pentru corpurile subtile asigură doar prima condiţie. A doua condiţie, care este şi mai importantă, ar fi „trasarea” programului evolutiv. Trebuie să aveţi o viziune asupra voastră pentru următorul interval de timp.
Eu: Adică un plan?
Ral: Poţi să-i spui şi aşa. Trasaţi-vă obiective!
Eu: Fiecare om are obiective, dar se pare că foarte puţini şi le îndeplinesc. Realitatea are şi ea „condiţiile” ei!
Ral: Este o abordare greşită! Majoritatea au obiective de natură materială.
Eu: Ce este greşit în această abordare?
Ral: Ţi-am mai spus: materia este efect! Este foarte greu de modificat materia lucrând la materie. Această viziune mecanicistă asupra dinamicii materiale vă istoveşte de energie. Cei mai mulţi nu aveţi puterea de a schimba materia lucrând la materie. Lucraţi pentru echilibrul emoţional şi mental! Eliberaţi tensiunile din corpul emoţional! Limpeziţi-vă corpul mental! Aveţi instrumente necesare pentru a face lucrul acesta. Veţi vedea că exteriorul se va schimba de la sine.
Eu: Dar dacă nu se intervine în planul material atunci nu se schimbă nimic. Trebuie intervenit şi aici! Spuneai că implicarea este cea care determină schimbări în planul material. Îmi pare o contradicţie în ceea ce spui!
Ral: Nu este nicio contradicţie! Implicarea înseamnă decizie! Decizia corectă depinde de armonia interioară. Fiind tulburat în interior nu poţi lua o decizie corectă. Deciziile incorecte determină izolare sau dinamici dizarmonioase a energiilor, prin urmare rezultatul în planul fizic este la fel. Eşecul poate atrage resemnarea, abandonul, căutarea unor oportunităţi în lumea efectelor, deci părăsirea interiorului.
Eu: Revin la triada Informaţie-Energie-Materie. Care ar fi conexiunile dintre ele? Cum poate informaţia să genereze energie? Cum poate energia să genereze materie?
Va urma...

10 comentarii:

  1. Foarte interesant si de actualitate! Experienta si intuitia mea confirma cele spuse. Astept cu interes continuarea!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1)pentru a avea un plan trebuie sa stii unde sa ajungi , ori eu nu prea stiu unde trebuie sa ajung in evolutia spirituala .
    2) sa inteleg ca marii bogatasi ai lumii sunt oameni foarte evoluati spiritual?

    RăspundețiȘtergere
  3. dupa opinia mea , problema fundamentala a societatii actuale consta in faptul ca se confunda iubirea cu afectiunea umana care nu este altceva decit un atasament pamintean , un generator de frica , iar valorile spirituale cu dorintele materiale .
    societatea in care traim se inchina in fata zeului ban si religia principala este RELIGIA BANILOR si pana cind acest sistem financiar nu va cadea omul o sa ramana un sclav al sistemului , un sclav al iluziuei si al neajunsurilor , cand de fapt ca sa traiesti iti trebuie f putin . trebuie sa tinem cont ca suntem singura specie care producem gunoi ( in cantitati industriale ) , suntem singura specie care poluam apele , pamintul , distrugem flora si fauna , si ma intreb unde este iubirea din sufletele noastre ?
    va trebuii sa invatam sa iubim prin gesturi mici , prin gesturi mici , prin a incepe sa nu mai folosim ambalajele poluante , prin a nu mai arunca la galeata resturile alimentare cu care se pot hranii diverse anumale ( pasari , caini - si nu cumva asta ar fi rolul cainilor vagabonzi ? , acela de a consuma resturile de mancare ? )
    incet , incet sa ne privim temerile in fata si sa vedem ca ele sunt nefondate , ca suntem un spirit care nu poate fi lezat , incet incet sa ne reevaluam convingerile si astfel sa redefinim suferinta si sa vedem ca defapt ea nu exista si ca este un termen invatat - dobindit
    este doar parerea mea , a unui neica nimeni si daca am deranjat pe cineva imi cer iertare si il rog sa nu ia in seama ceea ce am scris .
    Fie ca iubirea sa razbata in sufletele noastre

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Evolutia spirituala nu presupune a ajunge la un punct terminus! Drumul in sine este mult mai important. Nu exista "nu stiu unde sa ajung" in evolutia spirituala! In momentul in care iti doresti cu adevarat sa parcurgi calea evolutiei spirituale, vei sti ce ai de facut. Incepi cu eliberarea a tot ceea ce este negativ in fiinta ta. Incepi deci cu purificarea, pe toate planurile. Apoi cauti sa atingi echilibrul interior; urmeaza sa te regasesti in toti si toate... Fa un pas si Dumnezeu va face zece catre tine, dupa cum spune o vorba.
    2. Marii bogatasi ai lumii nu sunt neaparat oameni foarte evoluati spirituali. In schimb, stiu ce vor; au crezut si cred in ideile lor, in fortele lor proprii. Sunt foarte deschisi energiilor din jur, sunt deschisi fata de alti oameni, fata de idei, fata de ceea ce este nou, fata de alte culturi etc. Marii bogatasi au o vointa de fier, au curaj, unii au multa rabdare; cei mai multi sunt foarte inteligenti, si mai ales, sunt cu picoarele pe pamant. Intr-adevar, unii si-ar ingropat iubirea... ceea ce e mult mai grav.
    Desigur, mai sunt si "micii" bogatasi, adica aceia are s-au imbogatit din furtisaguri, specula, minciuna, inselatorie, crima etc. Acestia nu se vor bucura de propria lor avere, vor plati cu sanatatea, libertatea, viata.
    Nu te lua dupa ce spun altii. Nu emite judecati de valoare fara a avea la baza propria ta experimenta in legatura cu oamenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e posibil sa ai dreptate .
      problema mea cea mai spinoasa ( o problema pe care o am de mic copil si pe care nu am reusit sa o elimin) este ca nu reusesc sa inteleg aceasta lume , nu reusesc sa ma integrez in societate aactuala ( si am 42 de ani) pentru ca nu ii vad sensul , am fost si sunt in continuare stupefiat de relatiile interumane , sociale , economice etc, Crede-ma ca nu stiu de ce oamenii se cearta intre ei , se lupta unii cu altii , isi petrec viata agonisind mult mai mult decit le este necesar , ducem o viata plina de boli .
      De fiecare data cind ma hotarasc sa accept sistemul actual mintea imi este invadata de tot felul de imagini cu o altfel de societate , o societate plina de armonie , guvernata de alte legi decit cele din societatea actuala , ma simt de parca m-am intors in timp .totul mi se pare absurd , lipsit de sens , de logica
      Poate ca tu ai dreptate , toate astea sunt doar judecati de valoare .
      o saptamana plina de bucurie sa ai

      Ștergere
    2. Vai, Catalin, ma bucur sa vad ca nu sunt singura in Romania. Ani de zile am trait in disperare ca sunt o anormala si cand eram cu mintea mai echilibrata ma intrebam unde sunt cei ca mine, oare unde ii gasesc. Din 2002 au inceput sa apara informatii similare cu ideile mele, iar din 2007 am identificat grupuri de oameni cu idei cat de cat similare. Asta e un trend pozitiv, inseamna ca exista o schimbare.

      Insa eu nu am incercat niciodata sa accept sistemul, iar rezultatul este ca din cauza ideilor nu am prieteni decat 2, unele forumuri ma considera recalcitranta sau anarhista.

      Mai rau este ca simt cu putere ca noi ca oamenii trebuie sa facem altceva decat ceea ce facem si ca suntem cu totul deturnati de la scopurile noastre initiale. De aceea ii si cautat pe cei "ca mine", ca poate stiu ei mai mult decat stiu eu. Poti sa impartasesti despre societatea care nu te lasa in pace deloc?

      Ștergere
    3. daca vrei poti sa imi scrii pe : catalin.pruna@rdslink.ro

      Ștergere
  5. Pana la sfarsitul episodului 2 nu am vazut nimic despre cum sa ne crestem copii. Pe ei cum sa ii crestem? In sensul de ce sa facem casa nu ii afectam atat de tare cu balastul nostru?

    RăspundețiȘtergere
  6. Despre cum se creste un copil... sunt mult prea multe de spus. Cred ca sunt mii de carti pe piata despre acest lucru. Copilul vine cu o anumita zestre spirituala, care trebuie scoasa la suprafata de catre mediu; vorbim de familie, scoala, prieteni, carti, massmedia etc. Prea multe nu am ce sa-ti spun pentru ca nu am impartasit inca aceasta experienta extraordinara - aceea de a avea copii. Iti pot spune insa un lucru: iubirea fata de ei iti va lumina mintea si sufletul astfel incat sa ii cresti asa cum trebuie. Trebuie sa fii echilibrat(a) in relatia cu ei. Cateodata este nevoie de putina severitate (in sensul de disciplina, nu de violenta), cateodata trebui sa le acorzi mai multa libertate, cateodata nu. Sunt parinti care au reusit sa treaca dincolo de relatia clasica parinte-copil, adica au reusit sa devina prieteni (in adevaratul sens al cuvantului). Cineva a spus odata, intr-un anumit context, ca daca parintele reuseste sa se puna in situatia copilului si invers, copilul in situatia parintelui, (era vorba de copii mai mari) atunci relatia tinde sa devina perfecta.
    A avea un copil este o responsabilitate extraordinara.
    Mai multe nu am ce sa spun... deocamdata.
    Mi s-a transmis ca in viitor va trebui sa scriu o lucrare pentru copiii noului "val". In principal este vorba de scoaterea la suprafata a programelor lor evolutive. Sincer, ma cam sperie o astfel de lucrare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar mi se pare ciudat sa te adresezi doar adultilor deocamdata. Inteleg ca e un risc, ca daca nu stii tu ca adult ce sa faci risti sa iti duci copilul in balarii rau de tot, dar totusi, niste linii general tot ar trebui sa fie...

    RăspundețiȘtergere