.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

joi, 31 mai 2012

ARBORELE VIETII DACIC (3)



Aşa-numitul Sanctuar mare de calcar nu era „la vedere”, adică deşi se putea vedea fizic constructia, marea majoritate a populaţiei vremii nu ştia ce anume reprezintă.
Zamolxe, învăţătorii şi discipolii spuseseră că sanctuarul ar reprezenta un fel de calendar pentru cele 13 perioade ale lunii dintr-un an, cu cele patru faze distincte (lună nouă, primul pătrar, lună plină, al doilea pătrar). Ceea ce nu era o minciună deoarece, la primul nivel al şcolii zamolxiene, Luna avea o mare importanţă.
De asemenea, cele şapte plinte din mijloc ar fi semnificat cele şapte părţi ale arborelui: rădăcina, trunchiul, coroana, frunzele, florile, fructele, seminţele. Ceea ce este iarăşi adevărat din punct de vedere simbolic.
Aceste explicaţii ar fi potolit curiozitatea excesivă a bendiselor, care ar fi privit cu alţi ochi construcţiile respective. Se ştia că ele erau mari adoratoare ale Lunii, dar şi foarte bune farmaciste ale naturii.
Foarte aproape de sanctuarul mare este aşa-numitul sanctuar mic de calcar.
Sanctuarul mic este format din trei coloane a câte cinci stâlpi fiecare.
Acest sanctuar reprezintă bazele şcolii zamolxiene; este yama şi niyama dacilor. Fiecare coloană are câte cinci „nestemate”. Coloana din stânga semnifică disciplina, cea din dreapta virtuţile, iar coloana din mijloc obiectivele.
·         Disciplina: ascultarea, studiul, hărnicia, cumpătarea, perseverenţa.
·         Virtuţile de bază: iubirea, voinţa, curajul, răbdarea, modestia.
·         Obiectivele: pacea, dreptatea, unitatea, adevărul, progresul.
Înainte de a pătrunde în sfera de acţiune a sanctuarului mare de calcar, discipolii stăteau câteva zile în jurul micului sanctuar pentru a realiza o foarte bună echilibrare pe relaţia trup-minte-suflet. În tot acest timp fiecare îşi făcea o autoevaluare a primului an, cu tot ceea ce implică cele „trei materii”. Practic, toată viaţa lor urma să fie construită în jurul acestora.
Legat de marele sanctuar, trebuie spus că odată cu intrarea sistemului nostru solar în primul strat al aşa-zisei „centuri fotonice” (banda energetică de înaltă frecvenţă vibraţională) la sfârşitul anilor 70 ai secolului trecut, au avut loc reacţii deosebit de virulente din parte forţelor obscure care nu doresc evoluţia spirituală a oamenilor.
În acest sens, foarte mulţi conducători locali, printre care şi Nicolae Ceauşescu, au avut diverse „idei” şi „planuri geniale”, prin care se avea în vedere distrugerea unor locaţii speciale. Deşi acest lucru nu era în mod direct în voinţa fostului dictator, situaţia a fost în aşa fel aranjată încât acest sanctuar, care este de fapt arborele sacru dacic, să dispară pentru totdeauna sub roţile şenilelor (pentru a face loc de aterizare elicopterului prezidenţial). Doar intervenţia „altora” a făcut ca acest lucru să nu se întâmple.
Arborele sacru dacic are în vedere atât relaţia cu sine, cât şi relaţia cu exteriorul, scopul acestui aranjament fiind evidenţierea relaţiei de interdependenţă dintre lumea interioară şi cea exterioară. Practic, ceea ce este în interior trebuie să regăsim în exterior.
Datorită faptului că legăturile dintre „sferele” arborelui dacic sunt foarte numeroase, ghizii mi-au dat indicaţia de-a sintetiza câte o sferă pentru patru sfere apropiate.

Trebuie spus că nu se poate face o comparaţie între „arborii sacrii” ai diferitelor culturi deoarece fiecare tip în parte este astfel conceput încât să fie în perfectă rezonanţă cu structurile spiritual-energetice ale populaţiei respective. Totuşi, având în vedere faptul că populaţiile geto-dacice erau situate chiar în zona anahatei planetare, arborelui dacic i s-au dat aproape toate caracteristicile celorlalţi „arbori”.

În realitate, arborele vieţii dacic (ca de altfel şi cel iudaic) este în primul rând o hartă pentru cei ce aleg evoluţia din absolut toate punctele de vedere. Este atât o „hartă” precum este şi un „set de instrucţiuni” spre găsirea comorii din propriul nostru suflet. Desigur, nu este chiar la „vedere” deoarece vorbim de aspecte deosebit de complexe.

Ceea ce mi s-a revelat de către ghizi (cu un foarte mare efort psihic şi energetic din partea mea) este numai începutul a ceea ce, practic, adăposteşte complexul de aşa-zise sanctuare de la Sarmizegetusa Regia! Mi s-a transmis că aceste informaţii au rol de „sămânţă” pentru unii dar, pentru alţii, vor avea un rol de „declanşator”. Astfel, în doi-trei ani ar trebui să apară alte lucrări despre ceea ce este acolo. Trebuie să apară! Informaţiile nu trebuiesc tăinuite căci este mare nevoie de ele!

Deşi informaţiile din această lucrare trebuiau să fie scoase la lumină către sfărşitul deceniului, lucrurile au luat anumite întorsături, ceea ce înseamnă că trebuie intervenit mai devreme. Lumea nu a vrut să-şi asume responsabilitatea asupra propriilor lor vieţi, iar cei mai mulţi au rămas cramponaţi în mecanismele psiho-emoţionale duale.
După cum am mai spus, informaţiile sunt oarecum fragmentate către mai multe persoane, astfel încât să fie evitate anumite probleme de percepţie, dar se doreşte astfel şi evitarea exacerbării ego-ului. Suntem mulţi cei care avem piese din puzzle-ul final, de aceea perioada cuprinsă între 2012 şi 2019 trebuie să fie una foarte activă, necesitând eforturi mari din partea noastră. Practic, acum începe lucrarea de pregătire a întrupării unităţilor de conştiinţă divină (între care şi Zamolxe - între 2060 şi 2080).
Legat de arborele sacru dacic, mi s-a transmis că, pentru a fi „conectaţi” la circuitele din instalaţiile atlante, nu mai este nevoie să stăm pe fiecare „sferă” (plintă) în parte. Datorită creşterii câmpului energetic al Geei (ca urmare a intrării în banda energetică de înaltă frecvenţă - „centura fotonică”) structurile energetice de la Sarmizegetusa Regia şi-au mărit sfera de acţiune. Este deci îndeajuns doar să fim în preajma „sanctuarelor" pentru a se face conexiunile necesare. Pentru persoanele care şi-au dezvoltat corpul energetic cât de cât, pot avea o bună conexiune chiar şi de la câţiva kilometri depărtare. Dar, numai dacă există o bună „priză” adică doar dacă există o rezonanţă potrivită cu acele energii. Altfel este aproape imposibil!
Prin urmare, este foarte probabil ca întreg complexul să fie protejat, construindu-se plafoane de protecţie. Se aşteaptă ca în viitor complexul de la Sarmizegetusa Regia să fie vizitat de foarte mulţi turişti, atât din ţară cât şi din străinătate. Acest lucru ar putea duce la degradarea accentuată a „sanctuarelor”, care şi aşa nu arată deloc bine. Acest lucru nu ar însemna că s-ar pune un fel de „embargo” pe acestea dar chiar nu mai este nevoie de atingerea directă. De altfel, prin amenajarea zonei (decopertări) vor fi scoase la lumină multe alte lucruri interesante.
Pe de altă parte, nici nu mai sunt prezente toate „sferele” (plintele) din cadrul arborelui sacru. La fel, nu se mai găsesc multe din cele 60 de plinte de andezit din terasa superioară.
În figura de mai jos este arborele sacru dacic, „desfăşurat” doar pentru primul nivel de percepţie, adică cel specific spaţiului 3D. Trebuie spus că legături subtile există între toate „sferele” astfel că pot fi făcute 13x13x13x13x7 conexiuni, ceea ce înseamnă nu mai puţin de 199.927. Şi cum există 3 tipuri de om (două antagoniste şi unul median), ar fi deci 599.781 conexiuni. Interesant este că tradiţia Cabalei evreieşti spune că omul primordial (Adam) s-ar fi „divizat” în 600.000 de părţi mai mici, reprezentând umanitatea în ansamblul ei.
Pentru simplificarea desenului mi s-a transmis să fac 12 „sfere” (6 x 2) şi conexiunile aferente precum o arată figura. Toate cele patru sfere mici sunt în conexiunine directă cu sfera majoră.

Aşadar, arborele din figură este unul simplificat! Am inclus patru sfere (sefire) într-una singură, care ar reprezenta o sinteză a celor patru. Sunt deci 12 sfere laterale şi şapte pe coloana centrală. În realitate sunt 48 de sfere laterale. Acesta este arborele vieţii dacic simplificat! Chiar dacă, la prima vedere, pare destul de complex, trebuie spus că şi omul este o fiinţă complexă, fiind creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

Arborele sacru poate fi privit în cinci moduri:

Cheie – cei care i-au cunoştinţă de acest arbore şi caută să-l înţeleagă, nu doar cu mintea ci şi cu sufletul, au parte de o descărcare energetică şi informaţională la nivelul corpurilor subtile. Este deci o cheie prin care pot fi scoase la lumină informaţii despre ceea ce era odată şcoala zamolxiană (şi nu numai). Sunt foarte multe înformaţii valoroase care sunt încă ascunse în sufletele unora. Nu sunt puţini, dintre născuţi în România, care au făcut parte din şcoala zamolxiană în alte vremuri.

Hartă – pentru cei care caută echilibrul dintre minte şi suflet; pentru cei care care caută comorile sufletului şi armonia dintre interior şi exterior.

Oglindă – fiecare se poate regăsi în interiorul acestui arbore şi va putea descoperi singur care îi sunt părţile aflate în echilibru şi care îi sunt părţile aflate în dezechilibru.
Portal – întregul complex de sanctuare de la Sarmizegetusa se află în conexiune cu instalaţii atlante, şi nu numai. Putem avea conexiuni energetice puternice cu acestea şi, în funcţie de misiunea fiecăruia, putem primi ajutor.
Sămânţă de lumină – fără doar şi poate, arborele sacru dacic este asemenea unei seminţe de lumină care, dacă este „udată” corespunzator, se va transforma într-un magnific arbore viu. Cei care îşi vor dedica viaţa evoluţiei spirituale, şi refacerii şcolii zamolxiene, vor simţi ce înseamnă să le crească un asemenea arbore de lumină în suflet. Este arborele cu cea mai puternică rădăcină, cu cel mai tare trunchi, cu cele mai puternice ramuri, cu cele mai frumoase frunze şi flori, cu cele mai dulci fructe şi care, la rândul lor, vor da cele mai bune seminţe de lumină pentru alte suflete.
va -va urma-

57 de comentarii:

  1. Deja am ajuns cu aceste comunicari la un nivel la care putem vorbi de initieri pe baza informatiilor comunicate si a diagramelor mai ales.

    Daca ma uit atent la diagrama intru aproape automat intr-o meditatie sau alta. O meditatie pe o conexiune dintre doua puncte, o meditatie pe un punct sau pe altul, uneori chiar o meditatie privind ansamblul, intreaga structura care mie personal imi pare si o simt ca pe o sursa de simboluri generatoare de mesaje cat toata astrologia, chiromantia si tarotul la un loc. In ceea ce ma priveste iau in considerare posibilitatea adoptarii acestei diagrame drept Noua Biblie, cea a Erei Varsatorului, in care adevarata cunoastere si simtire se reveleaza pe infinite cai si conexiuni.

    Mare lucru ca am ajuns sa ma gandesc la toate astea privind un desen!

    Pentru a amplifica intr-un fel sau altul lucrurul cu aceste simboluri si diagrame deosebit de interesante si de complexe, ai cumva o metoda pe care sa o recomanzi - de interactiune cu ele - sub forma de meditatie, concentrare, introspectie, rugaciune, orice?

    Si apropo.. ti-am trimis doua clipuri Sarah Brightman mai demult. Nu a fost intamplator. Zilele acestea mi-a iesit in cale un altul, absolut magic. Desi nu am simtit sa-ti vorbesc despre el, acum, dupa aceasta a treia parte din arborele vietii dacic, cam la o zi dupa ce am vazut diagrama, s-au creat niste conexiuni in mintea mea pornind de la acest videoclip care imi dau efectiv vibratii pe sira spinarii si o stare de incantare extraordinara.. s-au trezit cumva anumite imagini, intelegeri, simtiri, interconectate intre ele la diferite nivele de perceptie si cu un profund mesaj existential: tarie si blandete, inocenta si putere, pragmatic si sensibil, copii de cristal si mari preotese, istorie si prezent, daci ancestrali si romani contemporani, simpatie si empatie, segmentare si unificare, abandonare si eliberare, cocreare si reinventare.

    Clipul care impreuna cu diagrama mi-a creat aceste coonexiuni este:

    http://www.youtube.com/watch?v=1qecULT01iE

    RăspundețiȘtergere
  2. Eduard, nimic din ceea ce am scris pana acum nu se vrea a fi o parte din "noua Biblie". Nici nu stiu daca va fi vreo "Biblie a Erei Varsatorului". Informatiile acestea te pot ajuta sa fii propriul tau profesor, propriul tau preot sau chiar propriul tau medic holistic. In acest vremuri tulburi (care vor deveni si mai tulburi) anumite informatii te pot ajuta sa iti gasesti echilibrul interior, "sa navighezi mai sigur pe oceanul vietii". Dar totul depinde de vointa, curajul si perseverenta fiecaruia!
    Sunt multe de spus despre acest arbore-diagrama. Fiecare conexiune-banda reprezinta un set de legi, meditatii specifice, tehnici energetice etc. La acest arbore se lucreaza cu forme, culori, sunete, energii, stari sufletesti, triade, conexiuni cu ciclurile etc.
    In urmatorii ani voi primi informatii despre fiecare cale-banda in parte. Pentru unele am primit cateva date-pachete energetice dar trebuiesc decodificate. Cere timp, efort... Toate la vremea lor. Mi s-a spus ca deja am dat mai mult decat trebuia. Astept sa vad cum se prezinta feedback-ul.
    Primul semn l-am primit chiar de la tine... dovada ca arborele dacic este si "cheie" si "harta".
    Am primit instructiuni despre cursuri si initieri de mult timp, dar inca nu am primit acceptul de a le face. Este posibil sa incep in toamna acestui an. In urmatoarele luni am de mers in cateva locuri importante din tara. Dac trec de "teste" atunci pot incepe in toamna. Daca nu, la anul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna foarte bine. Pentru mine fiecare zi este extrem de importanta. In 4 luni se pot intampla foarte multe. Alegand sa traiesc cum traiesc eu in prezent, fiecare zi aduce inca un plus de magie. Un cumul de 4 luni cine stie unde ma va duce. Sunt si voi fi deschis la provocari si sunt deschis de asemenea la a aduce in manifestare oricata magie mi se poate revela. Deocamdata trebuie si eu sa ma conving de niste lucruri, sa ma stabilizez pe noua traiectorie pe care am apucat si prevad ca aceste procese se vor stabiliza cat de cat undeva in ultimul trimestru al acestui an. Daca, la randul meu, raspund bine la teste si la trepte, sunt increzator ca doar cerul este limita realizarilor mele in aceasta viata si mai departe.

    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Privesc acest arbore de cateva zeci de minute si nu-mi vine sa cred cata abundenta de informatie este acolo. Ma simt ca Alice in Tara Minunilor. Chiar si pentru o minte ordonata aceasta imagine poate avea un efect narcotic. Sincer, m-ai dat gata cu aceasta schema. Citisem undeva ca daca incerci sa intelegi arborele sefirotic evreiesc fara sa fi pregatit poti ajunge la nebunie. Vazand aceasta diagrama, complexitatea ei, desi spui ca este simplificata, ma intreb daca este ceva dincolo de nebunie.
    Am o intrebare, deocamdata. Toate acele simboluri de pe coloana din mijloc sunt dacice?

    RăspundețiȘtergere
  5. Fii linistita ca nu vei innebuni! Ba dimpotriva, te va ajuta sa-ti atingi echilibrul interior. Aceste sugestii negative au fost "plantate" de catre cei care vor sa cauti in exterior dupa "salvare", sa gasesti armonia in afara ta!
    Simbolurile de pe coloana din mijloc sunt potrivite pentru timpurile actuale. Simbolurile ne ajuta sa concentram (si apoi sa stabilizam) energia si informatia! Am primit imaginile exact asa cum le vezi. Dacii nu aveau nevoie de simboluri; ei lucrau cu vibratia, cu starile sufletesti (energii subtile). Datorita fatptului ca erau mult mai puri si mai echilibrati pe relatia trup-minte-suflet dacii (ma refer la invatatorii zamolxieni si la discipoli) erau mult mai capabili de a lucra in mod direct cu energiile specifice. Simbolurile sunt potrivite pentru vremurile de acum! Oricum, nu simbolurile conteaza ci ceea ce pot pot declansa ele in mintea si sufletul nostru. Ele sunt elemente ajutatoare!

    RăspundețiȘtergere
  6. In postarile urmatoare voi da detalii despre fiecare sfera in parte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Țin să mulțumesc și eu lui Rr(și inspiratorilor săi divini) pentru abundența de informația din schemă. Și mă bucur pentru că în sfârșit se face o descriere în limba română nu sefiroth, hem, yoth și alte cuvinte evreiești ori englezești... nu că aș avea ceva împotrivă dar vocabularul limbii romăne e suficient de vast, apoi mai e o treabă care spune că ADEVĂRUL e... simplu. Până și un copil îl poate înțelege, cu atât mai mult cu cât e "pe românește". Totuși eu aș înlocui "yama și nyama",(ori adăugat în paranteză) cu traducerea acestora "codul moral și etic"(a trebuit să-l întreb pe "googu" pentru asta)...

    Încerc să citesc schema dar într-un fel mie(personal) îmi vine cu alte cuvinte...nu incerc să combat doar să adaug contribuția mea, așa cum știu eu, după cum mă ajută mintea mea cea proastă... deci cuvintele pe care eu le-am "schimbat" din schemă sunt "dinamică" cu "germinație", și "dinamică subtilă" cu "desăvârșire" ... pentru mine în felul acesta "vibrează" mai bine si cred ca pe viitor am să schimb "logos divin-lumină divină" cu altele nu știu încă care, mie mi se par un pic prea pompoase, teoretice de parcă mi-aș asculta rațiunea și nu intuiția, alt cuvânt ce l-am înlocuit e "metacunoașterea" cu "inteligența" dar nu sunt pe deplin mulțumit cu această substituție.
    Eu am înlocuit aceste cuvinte pentru că nu le pot vedea în forma aceasta ca fiind în echilibru (după cunoașterea mea, am zis și eu în prostia mea) de exemplu dinamica nu e în echilibru cu diversitatea în aceași măsură ca inima(simirea) cu rațunea acestea se completează și se ajută rațiunea ajută inima să nu o ia razna iar inima nu lasă mintea să nască monștri.(aici fiecare are unghiul lui/perspectiva lui/înțelegerea lui) Astfel germinația hrănește diversitatea, cum diversitatea dă noi orizonturi germinației... ceva de genul acesta am vrut să zic... să înțeleagă cine poate :D

    ...intuitiv aș schimba lumină-divină cu frumusețe divină(astfel lumina divină conține atât lumina cât și întunericul) iar logos-divin cu "Legea (divină)" (a creației divine). Tot intuiția îmi șoptește să mă gândesc la substituția "planului fizic" cu "cunoaștere limitată" (de simțuri)...

    Poate debitez prostii... cine știe...

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate ca am fost inteles gresit. Am trecut aceste date nu pentru a le schimba in functie de parerea fiecaruia; feedback-ul pe care il astept se refera la aparitia de noi informatii cu privire la geografia sacra a tarii, tehnici energetice, informatii despre alte locuri importante, viziuni din vietile anterioare cu privire la scoala zamolxiana sau alte scoli etc. In 2-3 ani vor aparea... De mai bine de doi ani am primit schema arborelui si am incercat variante diverse, crezand ca poate nu le-am decodificat bine. Singura bataie de cap am avut-o cu simbolistica de la Manifestare (doua hexagrame si un simbol tip clepsidra).
    Dinamica si Dinamica subtila nu pot fi schimbate, ele sunt caracteritici ale planul fizic. Aici sunt mari probleme tocmani din cauza faptului ca foarte putini inteleg mecanismele planului 3d. Stiinta ajuta intr-o oarecare masura, dar nu indeajuns... Germinatia ar putea intra la toate triadele formate de sfera Cunoastere. Desavarsirea este in Sursa (Sinele Divin).
    Lumina divina nu poate fi schimbata cu frumusetea divina deoarece frumusetea este parte a sferei Armonia. Tot ceea ce este in armonie este frumos, sublim!
    Lumina divina se primeste intrand intr-o stare in care dispare orice manifestare a egoului. Este lumina care patrunde dincolo de straturile subtile, realizand in cele din urma unirea cu lumina Sinelui Divin. Logosul divin incepe cu ceea ce unul dintre apostoli (cred ca Ap. Pavel) spunea ca fiind "pacea care intrece orice cunoastere". Este sfera in care simti ca toate sunt asa cum trebuie sa fie. Mai sus de sfera Armonie nu prea merge sa intri cu vorbele. Acolo este zona rugaciunilor, meditatiilor, contemplarilor, revelatiilor...
    Inteligenta este un "instrument" al sistemului corectiv (tot ansamblul de sub Armonie). Inteligenta este capacitatea de a procesa date ale sistemului senzorial 3d, vorbim deci de sfera Cunoastere si dinamicile sale. Metacunoasterea vine doar prin inductie, contemplare, revelatie. Vorbim de dezvoltarea altor "senzori". Acestea apar numai cand celelalte (senzorii 3d) sunt intr-o perfecta armonie.
    Daca te ajuta schimbarile pe care le-ai sugerat, atunci sunt bune pentru tine... Eu nu schimb nimic! Cand am incercat alte variante - crezand ca ele sunt bune, aveam stari de nelisite si agitatie, semn ca matricea energetica primita de la ghizi nu rezona cu ceea ce schimbasem.
    Cand e vorba de a primi informatii despre subiecte noi sau inedite, eu primesc un fel de "pachete-matrice" energetice, pe care trebuie sa le decodific in functie de diverse aspecte. Eu nu primesc informatiile ca la televizor... E greu de explicat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cele sapte sfere ale stilpului central ini par tot atitea vortexuri extrem de puternice...mie, personal, meditatia pe unul dintre ele mi-a fost urmata de febra 39 grade si o energizare care m-a facut sa-mi ajunga 2 ore de somn pe noapte...
    Misha

    RăspundețiȘtergere
  10. Continua Misha, fara frica! Ai o buna conexiune cu acea sfera. Rar se intampla asta de la prima meditatie. Daca febra revine trebuie sa vezi ce e cu ea. Este vorba de elementul foc... poate fi in exces, poate trebuie sa faci ceva cu acest foc. Focul are patru puteri: purifica, energizeaza, intareste, transforma. Ori poate ca trebuie sa echilibrezi cu elementul apa... Poate fi si semnul ca primesti energie sau informatii. Aparitia anumitor entitati superioare poate declansa febra (atunci cand esti sanatos).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Remer,
      se pare ca nu este un fenomen singular, mi s-a intimplat acelasi lucru si dupa ce am interactionat cu vibratia urmatoarei tale postari (Arborele Vietii Dacic 4)...febra si noapte alba, foc temperat doar de lumina Lunii. Ca o poarta intre vis si realitate, intre material si psihic, intre exterior si interior...Am meditat si am primit informatia ca anumite spirite ale focului au permisiunea divina sa stea o vreme cu mine ( o plata karmica? o vibratie pe care n-o stiu decoda? )
      Te iubesc, Remer, pt. ce esti si ce faci...
      Misha

      Ștergere
    2. Multumesc pentru gandurile tale!
      Nu Misha, nu e karma, ba dimpotriva! Spiritele focului sunt extrem de puternice; focul modeleaza toate celelalte elemente. Spiritele te vor ajuta sa-ti stapanesti focul interior si sa lucrezi cu puterile sale (purificare, intarire, energizare, transformare). Dintre solidele platonice, tetraedrul este cel ce reprezinta elementul foc. Lucreaza cu tetraedrul; vizualizeaza ca te afli intr-un tetraedru. Ce simti? Ce culori preferi sa aiba tetraedrul? Este recomandat sa incerci sa comunici cu acele spirite in interiorul tetraedrului.
      Abia astept sa-mi spui mai multe!

      Ștergere
  11. "blând invelește lumina dospită din munte" pe lănga aceste cuvinte luate din misterle scolii zamolxiene sunt si altele asemănătoare, dar nu aceleași!!! pentru că cuvintele astea sunt descrieri ale unor stări si fiecare și le traduce prin filtrul cunoașterii conștiente... iar dacă pentru tine dinamică ori metacunoaștere si le înțelegi în forma acesta pentru mine nu prea înseamnă mare brânză, pentru că eu am alte cuvinte... sinonime care pe mine mă fac să vibrez!
    Eu crede-mă nu-ți sugerez cu nimic să schimbi cuvintele care pe tine te fac să vibrezi/înțelegi cu ale mele, ar fi greșit. Sugestia mea e faptul că cuvintele respective nu sunt bătute-n cui/sculptate în piatră... chiar și pentru mine ca individ aceste cuvinte se vor schimba cu alte sinonime pe măsură ce înțelegerea mea avansează, vibrația/simțirea poate fi aceeași... poate mai pură. Ceea ce eu am sugerat e pentru alți cititori... dacă ei consideră sau simt un cuvânt că nu e la locul lui, ori nu le crează o senzație plăcută intern să-l înlocuiască cu unul care îi face să vibreze/să înțeleagă intuitiv. Încercarea mea e în faptul că încerc să spun oamenilor să nu se încurce în semantica... God ori Alah ori Dumnezeu reprezintă exact același lucru. Pentru unii mai plecați pe-o parte, Allah, vibrează a "șeful teroriștilor" mai ales dacă ți-ai pierdut pe cineva drag într-un atac terorist și nu poți să scapi de Alahul-ultimul strigăt al teroristului.
    Acesta e și motivul laudei pentru traducere... nu e nevoie de cuvinte evreiești/idiș, englezești, tibet-ane(?) când sunt cuvinte românești pe înțelesul tuturor... și aceeași treabă e valabilă în interiorul aceleași limbi unde cuvintele pot fi înlocuite cu sinonime.

    mai mult de atât dacă mie Dumnezeu, ori mâna lui ar apărea din senin și mi-ar scrie pe o placă de bazalt și pe urmă mi-ar zice: uite aceasta e legea mea(supremă) eu aș zice sus că NU E legea supremă, DACĂ, citind ce scrie pe piatră nu "vibrez a înțelegere"... poate fi un cuvânt scris în limba română, dacă nu-l pricep la fel de bine putea scrie și pe chinezește :) :D

    Mesajele care vin de sus sunt trăiri ori în limbajul universal... că doară luminații nu vorbesc "pe românește" de aceea nu trebuie să ne încorsetăm în semantica... Mesajul e important și am să spun de ce: când spui dinamică eu mă gândesc la una din două ori angrenaje mecanice( multe rotițe și pivoți și brațe în mișcare) ori la fotbal(mișcarea rotativă a gambei în jurul genunchiului) și dacă să zicem am vrea să facem împreună o meditație având ca punct comun "dinamica" probabil că nu ai vrea să meditezi cu cineva care are "în cap" fotbal :). în schimb cuvântul germinație pentru mine e vibratoriu și probabil vom atinge aceeași tip de trăire/călătorie internă/meditație.Eu am explicații logice pentru fiecare substituție dar la ce să ne batem "în egouri" ca vitejii din poveste pe niște chestii de semantică?...

    E bine întotdeauna să lași loc de buna-ziua c-apoi ce te faci dacă interpretezi greșit ceva, ori pierzi 5 din legile divine(pentru a înțelege ce-i cu aceste 5 legiurmărește următorul link: http://www.keithlango.com/tutorials/old/popThru/popThru.html#comparison la video-ul "The final result" dați un save-us dacă nu merge direct de pe site

    Am ținut neaparat să închei cu ceva funny(linkul) și cum am zis am încercat să contribui, nu să combat și mai apoi s-ar putea ca tu, frate Rr, să ai dreptate, iar eu să fi debitat prostii... ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. încurajări și din partea mea pentru Misha, eu văd temperatura de care zici doar ca pe o atenționare pozitivă de "sunt aici" ca tu să "remarci" schimbarea de la normal... pe viitor s-ar putea să dispară. Cel mai ușor e dacă îți golești mintea ori mai bine zis iei atitudinea înțeleptului, a celui care concentrează în sine o grămadă "am văzut și auzit o grămadă" pe parcursul a nenumărate vieți, iar acum privești prin ochii tăi ca și bătrânii înțelepți, albiți la păr, dar care n-au uitat să vadă lumea întreagă ca joaca unor copii de 3 anișori... această destindere, relaxare, atitudine înțelepciosă s-ar putea să îți disipeze căldura ce vine din interior fără să-ți încălzească peste măsură trupul. Deasemenea s-ar putea să te ajute dacă înainte de a intra în starea aceea să te proiectezi în minte(imaginație) că ești un moș(îmbrăcat în alb), unul dintre "locuitori vechi" retrași în munții, unde e numai stânci și gheață... iar conexiunea acestuia(tu proiectat acolo) cu Pământul "rece" îți preia căldura, planeta e mare și are loc de câteva grade în plus...
    sfatul meu, de doi bani e ca după ce ai experimentat "focul" să îți ghidezi meditația și către gheță, apoi cele două stări să ți le pui în câte-o mână dar să nu-ți lași trupul afectat de acestea(să nu mai resimți febra ori frigurile). De ce? Pentru că simțurile trupului sunt limitate, iar ascultarea prin trup trunchiază/filtrează informația primită.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dan, mai am o intrebare. Pe aici aud des de anul 2016 ba chiar 2020, dar anul asta pe 21 decemprie ce se intampla din punct de vedere spiritual? Va fi o schimbare care sa fie vizibila si de cei care nu au ales calea evolutiei inca sau ce va fi?

    RăspundețiȘtergere
  14. Remus, vom vedea ce va fi pe 21 decembrie. Eu nu simt ca va fi ceva deosebit. Nici nu am primit mesaje cu referire la aceasta data. De un lucru sunt sigur, anume ca noua energie se va manifesta din ce in ce mai puternic iar acest lucru obliga la schimbare. In 2016 va fi un fel de punct de cotitura, fie te-ai armonizat si "calibrat" pe noua energie (si mergi mai departe), fie nu. Daca nu reusesti sa te armonizezi cu noua energie atunci procesele ciclice ale spatiului 3d sunt foarte mult amplificate. Asta inseamna degradare, boli, moarte (intr-un timp mult mai scurt decat in mod normal).
    In jurul lui 2020 sufletele dacice (intre 500.000 si 1000.000) vor constitui nucleul evolutiv al intregii regiuni cuprinse de vortex (nu numai al Romaniei).

    RăspundețiȘtergere
  15. Aleluia. Aud si eu ca se mai curata ghertzoii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ceea ce se va întâmpla pe 21Dec, înafară de nimic, nu are nici o importanță. Lasă grija de mâine pe mâine, n-ai destule pe cap azi?
    Trebuie înțeles că "profeții" aflați în înveliș de carne vor filtra/interpreta informațiile după cum... îi duce mintea. Să ai darul înainte vederii, or pe cel al telekineziei, tele-em-patiei etc nu înseamnă că ești mai(cu mult mai) evoluat decât tanti Țața de la piață... poți să ai grămadă de puteri paranormale dar dacă darul înțelepciunii lipsește... Am să explic ce vreau să zic prin asta:
    Înțeleptul e acel om care știe că atâta timp cât e în carne, pulsiuni din inconștient îl vor vizita periodic(deobicei când e mai a dracu, c-așa vine necazu'), viața te testează în permanență. De aceea acest bătrân albit de timp ALEGE să vadă toată lumea ca pe un parc de joacă iar pe oameni așa cum sunt: niște copii jucându-se în mușuroaie de nisip. Un înțelept alege să vadă frumosul din viață, oricât de greu ar fi un test, el are rațiunea lui, lumina lui(chestii de învățat), testele vor fi grele și repetitive până nu te decizi să îți înveți lecția(și dacă s-or mai repeta, las c-oi ști eu data viitoare ce să fac!)... peste 20 de ani vei râde de propriile acțiuni copilărești. Am să fiu concret, exempul masacrului din Siria... un om care caută lumina dacă s-ar fi uitat în viitor și ar fi văzut respectiva situație NU ar fi văzut masacrul, el l-ar fi văzut pe singurul soldat care a tras pe lângă salvând viața unui copil, ar fi văzut sacrificiul unui om pentru altul... minunile,lumina care se întâmplă chiar și în cele mai grele situții... nu vă uitați în gura celor care prezic catastrofice evenimente, nici măcar când tu însuți ai văzut un astfel de viitor. Pentru că felul în care "vezi" e influențat de tine de ce ai în inconștient și în toată ființa ta, oricăt de mult te strădui nu poți scăpa de să nu-ți proiectezi ideile din cap, iar informația primită e trecută prin filtrul cunoașterii tale actuale, a înțelepciunii tale. De aceea se cade să nu fi un cutremurălog, împrăștiând teama, nesiguranța, frica viscerală, fi asemenea moșneagului care când copii vin cu mucii în obraz "ca vine ploaia" și le va strica mușunoaile, tu fă ca el i-a copii și du-i la adăpost, ca după ploaie s-or îndrepta și treburile după zâmbetul copiilor. Ziua de 21 va fi ca cea de azi dacă îi ave o pană îi schimba roata și gata și chiar de-ar fi ultima zi a Terrei, nu te zmiorcăi (de azi) umblând în genunchi de teamă ci fi omul sub a cărui pulpană se pot ascunde copii oricâte fulgere și tunete... și am să mai adaug încă o vorbă când e la durere omul vede viitorul mult mai sumbru, e valabil și pentru cei cu darul precogniției, cănd vezi profetul Ioan(al apocalipsei) că prezice dezastre, du-te la el, oferăi o cană de apă, o cojă de pâine... poate are nevoie de alinare, i-o fi murit cineva drag, l-o fi lăsat mândra... cei în durere tind să vadă (să atragă) durerea peste tot iar acel viitor apocaliptic să nu fie tocmai atât de negru, i se zice pesimism de altfel :).. dacă în viitor ai văzut o catastrofă ține minte la mine: N-AI VĂZUT BINE! Aminteșteți de bucuria primului sărut, de primul "te iubesc", nu ți se părea atunci că oricât de negru o fi viitorul poți să birui orice necaz??? Nu fi copilul cu mucii-n obraz, "devastat" de catastrofa ploii, știind cele ce tocmai ți le-am zis poți alegi să fi TU protectorul, pentru cei mici mâncați de frică. Fii lumină și azi și într-un viitor nepetrecut încă începând de la controlul propriilor gânduri, dacă-s negre, dă-le drumul la wc și trage apa, dacă-s bune zi-mi și mie de ele... pace și voie bună

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu cât se apropie 21dec oamenii vor împinge data dezastrului către viitor pentru că încă mintea noastră în subcoștient a calculat probabilitățile unei catastrofe și a văzut că încă nu mai e vreme, mai e speranță, mai e timp, mai e loc de bună ziua... Dar trebuie să fim cu mare băgare de seamă pentru că amânarea nu înseamnă evitare, americanii i-au spus acestei situații "self fulfilling prophecy", adică viitorul pe care-l prezicem/vedem în mintea și inima noastră va ajunge realitate (atâtea ne-om fâțcăi și om învârti-și-om drege în jurul lui până l-om face real, chiar și numai ca să scăpăm odată de el, de al mai avea în cap)... Așa că în loc să-ți pierzi timpul bătând piatră către un viitor pe care nu l-ai vrea mai bine schimbăți gândurile negative cu altele mai mândre... strunește-ți mintea că e în puterea ta și uită de atitudinea aceasta de... cacă-spaimă; Spală-ți gândurile că-i murdar pe-acolo nici de mirare că vezi numai prostii în viitor, dacă privești viitorul PRIN PROPRIILE GUNOAIE. Gândul rău, vine, că vrei că nu vrei(depinde de câtă suferință pe dedisubt) dar tu alegi câtă vreme să continui acest gând. Poți să-l întrerupi, ori poți să te perpelești singur în focul propriilor gunoaie. Singur te înveninezi continuând cu astfel de gânduri, ia mai du-te și fă o treabă bună, dacă nu poți să-ți pui în gând ceva pozitiv atunci dă voie mâinilor să facă ceva bun, ceva de care să nu te rușinezi mai târziu

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu cam asteptasem acest 21 decembrie pentru ajutorul energetic preconizat. Pe unele bloguri, s-a vorbit chiar de un salt intr-o dimensiune superioara.
    Din ce spui tu Dan, nu exista vorba de asa ceva. Florin

    RăspundețiȘtergere
  19. Dacii erau mult deosebiti de oamenii vremurilor actuale . Fiecare asezamant avea un fel de SAMAN , iar atunci cand se punea problema creerii unui nou asezamant samanul batrin pleca impreuna cu cel tinar sa aleaga locul . Acolo ei cereau permisiunea animalelor mari si mici , cerau sfatul spiritului padurii astfel incat sa nu strice echilibrul . Aceata viziune m-a facut sa cred ca Dacii traiau in armonie perfecta cu legile naturii . C-am asta a fost viziunea mea ( in citeva cuvinte) in timpul unei meditatii , nu stiu sa spun daca este conforma cu realitatea acelor vremuri sau doar o plasmuire a mintii mele . Mie imi place sa cred ca asa se petreceau lucrurile .
    PACE SI LUMINA TUTUROR , VA UREZ

    RăspundețiȘtergere
  20. slepacusmiticus, nu am astfel de probleme ca frica de acea data sau de alte evenimente ce ar putea aparea. Eu am auzit la Sal Rachele in acea transmisie pe care a avut-o si a postat-o pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=yZ0T3xXgXhA ca pamantul ar putea trece "oficial" dupa acea data in dimensiunea a 4-a si de atunci ar deveni din ce in ce mai vizibila diviziunea intre cele 2 grupuri de oameni: cei care aleg sa ramana in 3D si cei care vor construi Noul Pamant si aleg evolutia in 4D si chiar 5D, acestia din urma cred ca vor reprezenta casta preotilor. Ceva interesant este faptul ca el mai zice ca cei ce vor ajunge in 5D vor deveni incet-incet invizibili pentru cei din 3D, cei din 4D continuand sa ii vada si sa lucreze cu ei in armonie. In orice caz nu trebuie sa ne fie frica sau sa ne facem griji pentru ca noi, cei care citim blogul acesta sunt aproape sigur ca vom trece acest test. Oricum, vom trai si vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  21. Oameni buni trebuie să înțelegeți un mic lucru LUMINA există înafara timpului, la ea ai acces mereu, nu doar în anumite zile din an. Acel ajutor energetic există ție acordat în fiece clipă, zeii se miră de cum ne condiționăm noi primirea acesteia. Nu doar o zi pe an e "specială", toate sunt! tu trebuie să le faci începând cu ce ți-e la-ndemână... dute și fă o "prăjiturică" pentru un copil, spune un "te iubesc" partenerului tău de viață, fă din ziua de azi o zi mai specială decât orice altă zi trecută, învață să-ți faci zilele speciale, pentru că va veni 21 și vei rămâne dezamăgit că nu se întâmplă ceva... TU ești cel care trebuie să o facă specială, începând cum chiar din clipa aceasta! Si dacă am spus despre "când" am să vorbesc și despre cel mai sfânt loc de pe Pământ pentru o asemenea ocazie specială. Acesta nu e nici peștera Polovragi, nici Kogaionul, nici Ierusalimul... trebuie înțeles un simplu lucru: Omul sfințește locul nu invers, adevărat sunt locuri mai speciale cu o belvedere mai faină și... credeți-mă și eu m-aș duce să vizitez Sarmisegetuza, dar 1. nu-mi permit și 2. de ce aș face-o? Pământul pe care calc e la fel de sfânt aici ca și în orice altă parte, nu-i pe Golgota pământul mai pământ decât aici și nici în peștera lui Zamolxe nu-i pământul bătut în nestemate... și dacă tot am zis de Golgota: acela era locul în care tălharii erau torturați până la moartea acestora, un singur om a schimbat aceasta stare de fapt și a sfințit locul, același pământ! Mulți sunt cei care nu se consideră demni decât în ocazii și locuri speciale de a primii lumina asta nu înseamnă că nu ai acces la ea în fiecare clipită, nu așteptați ziua de 21 ori nuș-ce dată, fă ziua de azi specială, fă locul pe care calci să fie special, îmbracă această haină, lasă lumina să fie "împroașcată" prin tălpile până când ai să zimți că, cu vârful tălpii tale mângâi și sfințești pământul pe care calci, pănă când mâinile tale, vorba ta, faptele tale vor mângâia cu lumină sufletele care "au voie" doar Dumineca, la biserică, să "vorbească" cu Divinitatea...

    Cât despre saltul într-o dimensiune superioară acesta se poate întâmpla chiar azi... caută lumina în tot ce vezi ce faci pe lumea asta și vei vedea că vei trăi într-o dimensiune superioară cesteia... e chiar atât de simplu, e un mare-mic secret ascuns în văzul(inima) tuturor... N-ai să pășești în nici o lume superioară dacă nu te transformi pe tine însuți, ACEASTĂ LUME SUPERIOARĂ E DEJA PRINTRE ȘI ÎN NOI, de tine depinde dacă vrei să faci parte din ea. Nu-i așa că e simplu? cel mai rapid mod de a fi acolo e să te consideri ca fiind deja parte din ea de-demult (eu te iubesc(iubitei) încă de dinainte de a te fi născut dacă merge cu o persoană... iubirea transcende spațiul și timpul înțelege omule)

    RăspundețiȘtergere
  22. slepacusmiticus, remus, amandoi ati scris lucruri interesante si frumoase. Ai dreptate sleptacusmiticus, este indicat sa traim secunda si sa-i oferim maxim de lumina, insa remus se referea la partea tehnica de apropiere de Dumnezeu, pentru ca dupa umila mea parere, parcurgerea si dorinta de parcurgere a dimensiunilor in sus, mascheaza o dorinta de apropiere de Sursa. poate ma insel, nu are importanta cred eu, pana la urma am venit aici si sa exploram in forma asta.
    Spuneai ca "N-ai să pășești în nici o lume superioară dacă nu te transformi pe tine însuți" si sunt 1000% de acord cu tine totusi as completa cu o parere si anume ca sunt convins ca cei care urmaresc blogul asta fac pasi micuti sau cum or fi ei in transformarea de sine.
    Oricum, ai scris lucruri interesante si folositoare. O zi excelenta tuturor!
    Florin

    RăspundețiȘtergere
  23. Cu adevarat suntem cu totii o Fiinta. Suntem Una. Nu pot spune o singura Fiinta pentru ca nu este singura ci Nemarginita. Intensitatea Luminii dinlauntrul nostru creste dincolo de locul pe care il putem intelege. E liniste, e pace de suflet si de minte, este doar respiratia Mamei Pamant deodata cu a noastra. Nu stiu a aduna in cuvinte Intensul Plin pe care-l simt. Inspirul este Lumina, revarsarea este Iubire. Inspiram Divinul, revarsam Creatia fiintand deodata cu Ea. Suntem deodata cu Tatal Ceresc. Emotia acestei clipe se structureaza in pietrele Sanctuarului de la Sarmisegetuza si vor putea fi retraite de fiecare Dac ce va poposi Aici si va fiinta macar si pentru cateva clipe doar in Iubire. Si chiar de pietrele zidurilor vor disparea pana la ultima, emotia va dainui in Trupul Mamei Pamant.

    RăspundețiȘtergere
  24. Doresc sa va impartasesc ( cu prietenie ) o anumita abordare a Arborelui Vietii: el este imaginea ( in dimensiunile noastre ) atat a libertatii care este chipul lui Dumnezeu din noi, cat si a drumului catre libertate, care inseamna inflorirea deplina si fructificarea, prin daruire, a tuturor virtutilor divine, deasemenea existente in noi.

    Este imaginea libertatii deoarece ( asa cum spunea si Aivanhov ) libertatea absoluta, asa cum si-o inchipuie omul, nu exista, e o iluzie. Libertatea inseamna, de fapt, "legarea" noastra totala de Dumnezeu si dezlegarea totala de ... "celalalt".:) Astfel, fiecare linie din schema Arborelui Vietii reprezinta un tip de "legare" la Dumnezeu. Dealtfel, legaturile dintre noi, sau intre noi si celelalte existente din creatia divina, au existat, exista si vor exista cu adevarat, deoarece ele formeaza, impreuna, "Trupul lui Dumnezeu", in care, de fapt, suntem cufundati total. Dar depinde de noi spre ce orientam aceste legaturi si cum le utilizam. Schema Arborelui Vietii reprezinta si realitatea acestor legaturi.

    Este imaginea drumului catre libertate deoarece, pentru a ajunge sa fim "legati" total de Dumnezeu ( aceasta fiind libertatea adevarata ) nu avem decat o singura cale: sa orientam toate eforturile noastre de a exista ( adica gandurile, vorbele si faptele noastre ) catre Dumnezeu ( din noi, din ceilalti si din afara noastra a tuturor ). Datorita subordonarii gand->vorba->fapta, faptele noastre sunt de fapt cele care ne implinesc orientarea "legaturilor". Astfel, fiecare linie din schema Arborelui Vietii reprezinta cautarea, efortul si stradania noastra de a intelege, a face si a implini ( a sluji ) un aspect al Divinitatii. Deci fiecare linie e o cale, iar schema in sine e o Cale complexa formata din mai multe cai mai simple.

    Fara Iubire si fara Iertare, care sunt seva Arborelui Vietii, oricare din liniile sale se ofileste sau se cimenteaza. Nici una din aceste doua variante nu apartine Caii.

    Am vrut doar sa va impartasesc, cu bucurie, un aspect care mie mi s-a parut important.

    RăspundețiȘtergere
  25. nu-l certați și nu-l dojeniți pe acest frate al meu mai tânăr, Eduard, vă rog al înțelege. Cuvintele întristătoare pe care le-a spus le-a spus din cauza durerii din suflet... care-l „amărăște”, de fapt aceasta se numește... DEZAMĂGIRE. Cu toții am trecut prin așa ceva ori am avut un prieten cu vre-un bai la inimă, sa zicem că pe prietenul tău cel mai bun l-o lăsat nevasta și la tine fiind face o „criză”... e ok, ca urmare a așa ceva să-l cerți, ori să-l dai afară din casa ta? Cu toții știm cum e să fi dezamăgit de brașoavele popești, eu însumi am trecut prin așa ceva, mai demult cei drept dar încă îi mai simt gustul amărui... picasem la examenul de intrare la liceu, ca urmare a speranțelor pe care mi le-am pus unde nu trebuia... rezultatul a fost că m-am supărat rău de tot pe Isus, da rău de tot. Atunci am zis și eu că (mai) NU exista Isus, că e invenție de-a preoților, asemeni cu toate cele din biblie. Toate le-am aruncat pe apa sâmbetei și mi-am întors privirea înspre mine însumi pentru că pe dinafară n-a mai fost nici o lumină și... înlăuntrul meu am căutat lumina fără nici un ajutor, Isus, Budha baliverne, meditațiile ori protecții, merkabe nu-mi erau de nici un ajutor! Iar în momentul în care nimeni nu vine să-ți lumineze drumul singur trebuie să ți-l luminezi, a durat un timp până să înțeleg ce înseamna: ia-ți crucea ta și urmează... Lumina pe care o poți vedea cu „ochii” TĂI... vă place cum am scos-o fără Isus (de altfel mă-ndoiesc că nu la asta s-a referit)... Acesta e motivul pentru care când greșesc cu ceva știu că e vina mea... nu mai pot da vina pe Isus ori alte divinități... Aici e și motivul pentru care nu înțeleg de ce oamenii au tendința de a-i considera pe acești oameni ca fiind „superiori” și nu egali... și tu oricine ai fi ai posibilitatea să(-ți) luminezi drumul la fel cum au făcut-o cei dintâi... odată ce începi să-ți scoți la suprafața propria lumină n-ai nici un motiv să-ți pleci capul în fața nimănui... Isus? E fratele meu cu care mă ciondănesc din cănd în când doar ca să vem motiv de impăcare ori ca să ne scoatem egourile la suprafața și să mai învățăm câte ceva despre noi înșine. Zamolxe? E fratele meu mai înțelept care de obicei stă în camera lui peșteroformă, Budha e ca acel frate ciudat, rocker, mai nihilist de fel cu care poți ține dezbateri prelungite... eu nu sunt inferior nici unuia din frații mei, cu toți suntem una. Ce pot ei poate orișicare... nu știți oare că și ei tot dintr-o păsărică de femeie au ieșit? Și oricine ar avea ceva de spus despre aceasta să se oprească pentru că nu-i mândru să duci războie in numele sfinților, dacă or avea ceva să-mi spună mi-or spune ei în față chiar în noaptea asta, în somn(-ul meu). Am zis să nu-l certați pe fratele meu Edi, în numele meu, pentru că amăreala de care acesta zicea e din cauza mea, eu am produs-o și pentru acestea eu trebuie să-mi cer iertare de la acesta. Dragă Edi, ai spus că nu-ți plac acei maeștri plini de sine și tăcuți... uite ce s-a întâmplat când am deschis tolba mea și ți-am spus cuvintele mele, nu pe-a lui Iisus ori mai știu eu cui. Pricepi înțelepciunea din tăcerea acestora, n-au vrut să te... că văd că numai cuvintele mele ți-au făcut rău la stomac, d-apoi cănd deschide gura un iluminat... Pentru tine atât am să-ți spun, n-ai de unde să știi dacă îs au ba, un popă mincinos, ori oricare din cele zise pe blog, întoarce-te către tine însuți întreabă-ți propria inimă, luminează-ți singur calea, e și asta o posibilitate.
    Am să termin cu zâmbetul pe buze dezvăluidu-mi ruga către înalturi... nu-mi da Doamne puteri telekinetice, nu mă încerca cu precogniții sumbre, nu vreau să atât de mult să zbor cât vreau... deschide Doamne mintea asta proastă că sete mie de înțelepciune și ar veni ea la mine dar n-are loc în mintea asta mică, nedezlegată... Și Domnul e de acord, doar că cel care ar trebi să facă ceva, Zamolxe, iar dă din cap a aprobare da' nu face nimic... iar o fi având căștile în urechi și ipodul în buzunar... Iar ascultă muzica sferelor... iar ne ciondănim... așa ca între frați :)

    RăspundețiȘtergere
  26. remus SAl rachel vorbește despre ascensiunea conștiinței planetre, Geea cum o știm noi, și despre ridicarea materiei componente odată cu aceasta... aceasta se poate întămpla ori ba, schimbările conștiințelor planetare sunt mult prea... diferite pentru a-mi da cu părerea, eu vorbeam despre transformarea interioară personală indiferent de ce se întâmplă cu Geea. Si nici nu cred c-o să vină cineva cu "să ridice mâna cine vrea în dimensiunea x" pentru că toată lumea va alege-o pe cea de-a 5-a, că-i mai șmecheră ;) , te alegi singur după felul cum te comporți/gândești/ești și la acest capitol încerc eu să încurajez oamenii să se transforme, să se ridice(că altfel tot într-un 3d ajungi)... Îți dai seama că dacă să zicem ajungem în dimensiunea următoare și corpurile noi primenite or să aibă puteri... peste ce ai acuma... dar odată cu puterile vin și responsabilitățile, iar omul nu vestit ca fiind cea mai responsabilă ființa :(.
    Anonim din 6iun to așa îmi zice și inima mie... e mai greu când încerci să spargi bulgării ăștia mari de lumină să-i dai fiecăruia pe-nțelesul lui... frate Remer la grea gloabă te-ai mai înhămat. Nu-i ușor a explica... inexplicabilul :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Si totusi primul desen este cel care ma fascineaza cu adevarat. Cel in care apar toate acele mii de conexiuni, fara nume, fara explicatii, fara culori, fara detalii. Este suficient sa asociez pentru o secunda acel desen cu oricare din cele 5 caracteristici pe care le-ai mentionat pentru diagrama arborelui vietii (cheie, harta, oglinda, portal, samanta) si ii simt imediat influenta asupra mea raportandu-ma la oricare dintre aceste functionalitati. Cand vreau sa aprofundez o anumita latura sau sa inteleg rosturile sferelor pornind din concret si mergand apoi din ce in ce mai sus in subtil, ma uit la desenul al doilea.

    Acum sunt la Craiova. Evolutia mea din ultimul timp m-a facut imun la ceea ce se intampla pe-aici. Sunt mult mai stabil, imi gasesc resorturi peste resorturi, reusesc sa reglementez situatii principial si concret, pot sa fiu detasat si pot sa fiu implicat, ma trezesc prinzand din zbor nuante in timp ce disec problema in 10 aspecte diferite ca apoi o reasamblez intr-un cu totul alt fel. Si dupa ce fac aceste lucruri o zi intreaga, deschid aceasta poza si uitandu-ma la ea parca imi revad/recitesc ziua in ea, realizez ca am fost precum o parte sau alta din diagrama, vad puncte si trasee asamblate asemenea parcursului meu de peste zi (aspectul de oglinda).

    Apoi imi dau seama ca ziua care tocmai se incheie m-a diversificat si m-a inoit intr-o privinta sau alta si ma uit la poza si mi se confirma ca si impresie imediata ca din arborele care sunt a mai rasarit azi o ramura x care va creste tot mai mare si se va integra tot mai bine maine, poimaine, raspoimaine (aspectul de samanta).

    Ma pregatesc pentru o noua zi si simt o mare bucurie in mine stiind ca ziua urmatoare voi avea noi talente de explorat pentru ca azi am lucrat predominant cu atributele de la sfera 5, in timp ce maine ma voi ocupa preponderent de sfera 7 (percep sferele asemenea unor comunitati specializate cu atribute si realizari specifice - un Univers intr-un Univers din alt Univers). Aici intra in prim plan aspectul de harta al arborelui.

    Ma uit apoi din nou la desenul cel fara de cuvinte si vad o conexiune a mea cu procesele din natura, eu existand si creand dupa modele si matrice de fire cauzale deja existente intr-un foarte fin si subtil plan determinant. Ma mulez pe ele, ma conectez la ele, ma folosesc de ele, ma "dau pe ele", comut intre ele, tzes tot felul de alte si noi determinari cu ele (aspectul de portal).

    Si una peste alta mai gasesc din cand in cand cate o Sarah Brightman sau un copil minune intr-o filmare geniala pe care ii asociez aproape instant cu o viata anterioara traita undeva, candva, intr-un spatiu si timp avand legatura cu atingerea lui Zamolxe, fapt care imi induce si anumite stari extatice (si aici se manifesta aspectul de cheie).

    Observand magia, traind si savurand ceea ce ajunge la mine nu pot decat sa spun ca abia astept sa constat rezultatele maine, peste 3 luni, intr-un an si peste 10!

    RăspundețiȘtergere
  28. ei vezi eduard, ca se poate si altfel, și-n loc să testezi răbdarea oamenilor ia încearcă să împărtășești trăirile alea extatice/magia... fi și tu un om care inspiră la fel cum e Sarah Brigthman pentru tine pentru că cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă ea s-ar fi decis să nu-și deschidă gurița și să te umple de geniul ei.
    Imi pare rău că cele posturi vitriolate au fost șterse pentru ca ar fi stat mărturie tocmai a ceea ce eu vreau să împărtășesc... gândurile rele vor apărea vrei nu vrei (nu în pe toate le-ai făcut perfect ori în toate viețile ai fost perfect, învățătura pe care o ai acuma s-a clădit pe ceva)ceea ce poți controla e felul în care le continui ori în cazul nostru felul în care le răspunzi... că dacă răspunzi prin ceartă, cu o vorbă mai grea decât cea inițială, următorul pas va fi palmele, apoi pumnii... uite așa se nasc războiaele, și când te gândești că e mult mia ușor să-ți controlezi reacțiile decât să oprești un război... Uite despre acest control vorbeam eu.
    Îi rog, pe viitor pe cei care vor mai avea de-a face cu posturi urâte(ori orice întâmplare nedorită din viață) să le considere ca pe niște "auto"-teste... felul în care reacționezi la acestea e măsura luminii din interior ... și dându-ți seama de acel urât nu reacționa înainte de a îmbrăca haina înțeleptului. Întâmplările din viață negative ori gândurile negative nu le poți controla să nu mai apară, dar poți să controlezi felul în care reacționezi la ele, poți să alegi câtă vreme ai să-ți continui acele gânduri urâte.
    Și dacă cineva nu știe dacă e bun ori rău un gând e pentru că acestea nu au polaritate, noi le dăm după însemnătate, după "mintea ființei" ce-o avem pe dinăuntrul nostru sub pojghița de conștiența(inconștient)... și chiar dacă e un test, o refulare, ori pur si simplu nu suntem tocmai atât de mari pe dinlăuntrul nostru pe căt am vrea să fim(chestie de percepție;cum te consideri a fi nu cum ești deadevăratelea) trebuie să știi că poți să-ți "cureți" inconștientul lucrând de dincoace de văl, lucrând conștient cu tine, cu felul în care reacționezi în fapte, cu vorba pe care o spui, cu gândul pe care-l oprești ori continui, cu lumina din tine pe care ori o ții pentru tine... ori o împărtășești inspirând și pe altii...

    RăspundețiȘtergere
  29. Uneori imi place si consider necesar sa fac ce a facut Isus in templu, si anume sa pun mesele in cap la oameni. Si mie imi pare rau ca Remer sterge unele postari, dar e blogul lui si mi se pare normal sa decida cum vrea sa arate terenul de joc.

    Daca ar fi sa comentez din nou la adresa acelor postari ale tale de mai sus, as face-o la fel, cu o singura modificare de nuanta: as alege sa folosesc "eu" in loc de "noi".

    Mai simt nevoia sa mai adaug un singur lucru: esentele tari se tin in sticlute mici. Ce este esenta si ce este sticluta, ce inseamna tare si ce inseamna mic te las pe tine sa tragi fire si sa faci conexiuni.

    ;-)

    RăspundețiȘtergere
  30. o vreme, înainte de a da peste cărțile lui Rr, am avut o idee, aceea de a născoci /alcătui legile universale, un fel de drepturile omului dar aplicabile atăt pentru oameni cât și pentru plante și animale dar nu doar pentru ei ci pentru a fi valabile în aceași măsură și extratereștrilor(pentru ca în mintea mea i-am văzut ca fiind aproape acel moment, al contactului deschis)și de ce nu suficient de vibratorii încât să fie cel pe care îngerii le urmează... și într-un fel le-am găsit, scurte și la obiect "eu exist", cu ce masură dai cu aia primești, toți suntem una, ori, într-o măsură chiar și în cel 10 porunci, să nu ucizi, nu fura, nu-mi debita ori fă prostii în numele meu(parcă-i a 3-a poruncă), nu fa treburi de care sa te rușinezi pe urmă(imnurile sacre) ...
    mă bucur că până la urmă am dat peste legile zamolxiene, n-am crezut ca o să gasesc ceva care să fie mai "pe limba mea", ceva care sa nu sune a "porunci", ci a sfaturi, îndemnuri nu obligații, constrângeri, pedepse
    și-mi plac aceste legi zamolxiene, legi universale după numele pe care eu lecăutam, nu doar pentru că conțin legile de bază ci si pentru că au în ele și explicații, nu e doar un "să nu ucizi" că-i că-i vai de mama ta, ci îți explică si despre râvnă, mânie și cum să le faci față... îmi plac pentru că nu zic fă aia ori ailaltă pentru că eu, maestrul Zamolxe, îți spun. NU! Ci zice, belește-ti ochii la piatra aia până când răspunsirile singure au să-ți vină în minte, răspunsurile tale! Asculta susurul apei până cănd tu, cu urechea TA vei auzi timpul trecând pe lângă tine, fără a te atinge asemeni pârâiașului ce curge lângă tine, fără a te uda... Isus spune i-ati crucea ta și urmează-mi mie, dar mă îndoiesc că se referea la a-ți cumpăra o cruciuliță de mahon și să bați coclaurii prin ierusalim, nazaret etc. ci mai degrabă acel "urmează-mi" era un fel de "fă ca mine, eu merg pe drumul meu tu mergi pe al tău" și ei bine tocmai în aceste legi e descris cum să mergi pe propriul drum, cum să-ti găsești propriile răspunsuri, fără "să faci ce zice popa nu ce face el", nu-ți zic să urmezi orbește ce zice isus, budha, zamolxe chiar dacă aceștia nu-s fitecine...
    deșii căteodată Z mă "enervează"... după ce scriu un post ca să-mi mai linistesc zbuciumul mai citesc din școlile ori Legile, din cel două cărti, și ca să vezi nici nu citesc mult că, pam, în fața mea găsesc negru pe alb exact ceea ce am spus(in alte cuvinte), Omului ăstatuia i-o venit în cap să scrie despre "legile universale" înaintea mea și are un avans cam de 2500 de ani iar acuma eu trebuie să alerg să-l prind din urmă...ori aș putea lua o scurtătură și aș putea ieși de pe firul temporal si... să dau mâna cu el... deocamdată alerg... într-o zi oi sparge spațiul si timpul și-apoi să vezi cui o scoate ochii cui Zamolxe! :D.
    o singura dezamăgire am la adresa cărții Misterele școli zamolxiene... e prea subțirică... nu m-am mai săturat citind din simplitatea celor două trepte a școlii... Sunt atătea de spus despre acestea încăt ar fi trebuit ca numai aceste capitole să dea o carte mai groasă ca "chemarea atlanților"... nu te mai saturi citind despre "must", eu după mintea mea îi ziceam "Lumină". Încă știu ca mai am multe de învațat... a ști despre lumină/must nu e sufcient (pentru mine), trebuie să-nvăț mai multe despre hrănirea cu aceasta, știutul doar, nu ostoiește setea... așa că mia aștept si altele de la Sferele divine cu precizarea că eu tot după cum mă duce capul oi face(belitul ochilor la pietre, la munți, la plante), tot dupa răspunsurile mele m-oi ghida, e plăcut în schimb să vezi că și alții vorbesc pe "limba ta".

    RăspundețiȘtergere
  31. tot ca și contribuție am să aduc vorba șî de ceva practic, metoda mea de a ieși din starea de paralizie... câteodată la plecare ori la ieșire mai poti nimeri și în starea asta intermediară care, psihilogic, ți s-ar părea că durează o veșnicie... mai ales dacă chestii și ființe pe care nu le vezi pentru că înca n-ai trecut "dincolo" încep să te atingă, ori te trezești în starea paralitică fiind cu fața-n perină și nasul puternic stâlcit și abia ai aer să respiri ori(cel puțin mie mi s-a întămplat) să mă trezesc în starea asta și să îmi dau seama că respirația trupului e imperceptibilă iar volumul de aer care intră e tras în de plămâni nu e suficient pentru creierul care a devenit conștient și are nevoie de oxigenare pe măsura efortului creierului treaz.
    deci primul lucru e să te calmezi să nu lași gândurile să te cuprindă pentru că senzația asemănătoare e aceeași cu a te îneca, vrei să tragi aer în piept și nu poți deși ai o grozavă nevoie de a trage aer în piept. am fost odată demult la râu și ne-am jucat, ca copii, prinsa în apă, doar că eu nu știam sa înot și aproape am pățit-o(m-a scos cineva). Deci îți controlezi gândurile ca nu cumva să-ti întrebrupă exercițiul următor, observă respirația trupului(îl vei simți ca fiind "el" și nu "a ta") și de fiecare dată când acesta inspiră chiar la capătul acesteia prelungește această inspirație cu foarte putin la expirație la fel, acest exercițiu se repeta, ca datul avântului la un huțuț, de fiecare dată un picuț mai mult. Durează cam un minut si respirația ta va deveni tot mai puternică și la un moment dat din pricina faptului că mai multi mușchi fizici(muschii pieptului) sunt folosiți de trup folosiți starea alterată de conștiențăsi dici paralizia va ceda dintr-o dată. E exact pe dos decăt intrarea în relaxare din anumite meditații... începănd de la degetul mic de la piciorul stâng, doar ca ieșirea e dintr-o data, puf! brusc. Ideal ar fi în aceste meditații să îți relaxezi respectiva parte din corp până la a o paraliza, dar pe nimeni nu am auzit să zică de așa ceva. De altfel eu cred că și prin metoda asta a relaxării poți ajunge să "ieși" doar că eu nu asta o foloseam(ține prea mult:D).
    dacă vrei să mergi în cealalta direcție trebuie iar, să te liniștești, și să ai răbdare eventual să generezi tu vibrația ca un fel de starter, vibrația se va amplifica și "ieși", dar pentru asta trebuie să fi iesit în mod conștient nu doar să devii conștient în vis ca șă-ți poți aduce aminte de ce-ai simțit, starea/ senzațiile pe care le ai avut și să ți le reamintești... poate fi o vibratie specifică pe care o simți în tot trupul și o presiune ca de balon din interior către suprafață, expiri și balonul se sparge si te poți mișca făra trup... eu folosesc o metodă care folosește imaginația: fractic intru în oboseala somnului si îmi imaginez că merg pe un drum și pe sunt diferite chestii cu care interacționez, și folosesc cât mai mult zgomot mental ca să mă distragă de la faptul că sunt înm pat si îmi imaginez... la un moment dat observ că mă mișc "acolo" în propriile proiecții și nu sunt un trup în pat, binențeles odată ce ai realizat că te-ai despărțit de trup poți sa încetezi mascarada proiecțiilor cu ajutorul cărora te-ai "mișcat" dar nu în trup... dar cum am spus pentru metoda asta folosește inițial imaginația adică folosește intens creierul iar dacă acesta nu are suficient oxigen...dar mai bine să nu ne panicăm, avem întotdeauna respirația la dispoziție. dacă poți să te controlezi si sa nu te panichezi în fața vibrației morții încercă să forțezi intrarea în astral înainte-de-vreme. Eu recomand totuși să te "cureți" mai bine aici, până curățenia ta coboară în incoștient iar când vei fi în astral nu te vor deranja pulsiuni nerezolvate din viața de peste zi ci îți va aduce chestii pozitive mult mai ușor de controlat decât "monștrii"=propriile vibrați negative de peste zi coborâte în subconștient.

    RăspundețiȘtergere
  32. Pentru cine chiar vrea dincolo recomand ceva mult mai ușor de controlat, un exercițiu tot în jurul respirației... dute în natură unde nu te deranjează nimeni, unde poți să te pui în cur și să vezi o albinuță cum lucrează, exact acesta e exercițiul... nu te gândi la nimic doar OBSERVĂ cum lucra albinuța, cum firul de iarba se mișcă sub adierea vântului, nici un gând dar respirația ghidează-țio sau programează-ți o respirație automată asemeni aceleia adânci a unui om care doarme... acestă respirație adâncă "de somn" și aspectul de observator te va face să devii mai conștient în timpul visurilor... pe mine personal ma cam deranjează să devin conștient în vis, dar cine vrea, treaba lui... Efectele de pe moment după un oare care timp e senzația că oprești timpul, ori ca timpul se grăbește pe lângă tine, ori că tu te grăbești, iar el stă pe loc, dar astea nu sunt decât efecte secundare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Slepacusmiticus,
      O adresa de mail unde sa primesti mesaje se poate?
      Multumesc

      Ștergere
    2. the_sky_dreamer2003@yahoo.com :)

      Ștergere
  33. Doamne cat de mult ma bucur cand ma intorc de la Craiova la Brasov!

    RăspundețiȘtergere
  34. nu putem controla de cine să ne îndrăgostim ori de cine sa ne fie frică, tot asa nu alegem cănd să vină teama/frica la noi, iar când mintea ta se află în ceea ce tehnic se numește stare alterată de conștiință(eu îi zic doar diferită de normal) pot să te viziteze la momentele cele mai nepotrivite diferite temeri cum ar fi cea de moarte, panică ferală, teroare dar în momentul în care simți că începe să-ți fie teamă, simți că începi să te panichezi, poți să îți direcționezi atenția spre respirație ca în exercițiul ce l-am dat anterior ori spre o mantră(simplă). În acest fel energia care s-ar fi transformat în emoție(panică, teroare) e consumată fiind direcționată către atenția la respirație ori mantră și fi atent numai și numai la respirație ori la mantră pănă senzatia de teamă dispare. Nimic rău nu ți se poate întâmpla, pre se, în astral dar de ce să te trezești ca dintr-un coșmar dacă poți opri coșmarul chiar înainte de a începe.
    Nu te forțezi să fi atent ci doar ești atent și nu mai bagi nimic altceva în seamă. Dacă forțezi ori dacă folosești o mantră prea complicată atunci îțî divizezi atenția în două o parte merge la creier care în perspectiva morții apropiate va refuza să te ajute(lucre rețional) și partea aceea va fi retransmisă către semnalul de panică pe care vrem să-o evităm. semnalul acesta de fapt are menirea de a te salva în situații de criza de a te avertiza... doar că în astral/zona emoțională aceste semnale se amplifică peste limita iraționalului și n-au frâne ca atunci când ești în trup... una e să mergi singur, noaptea la 12 prin cimitir(ori orice alte superstiții îngropate în inconștient) când cât de cât te poți controla... alta e cănd ești în astral unde nema frâne ori apărarea și odată pornită emoția la vale nimic nu-i stă în cale(am văzut cu toții filme de groază așa că inconștentul are niște monștrii gata pregătiți pentru noi). acest astral-emoțional/senzorială e de fapt doar o stare intermediară până a ajunge în astralul per se, dar s-ar putea să treceți și prin așa ceva.
    continuare...

    RăspundețiȘtergere
  35. continuare
    Mantra! trebuie să fie simplă și ritmică; eu foloseam încă de prim liceu cuvintele bunătate-dreptate-iubire-adevăr. Aici însemnătatea cuvintelor nu are nici o însemnătate căt ritmicitatea lor, repetiția lor trebuie să fie litanică, ar putea fi și vum-vum-vum-vum dar nici char atăt de simplă pentru că gândirea activă nefiind nevoită să fie atentă la fiecare cuvânt s-ar putea să se întoarcă la "ce altceva mai am de spus trupului... a, uite semnalul acesta de alarmă!!" alcătuițivă propriile cuvinte... chiar și "miță, ghiță și ioniță se dau uța pe uliță" e bun, însemnătatea înseamnă mia puțin în astfel de cazuri deși e bine ca în subconștient să-ți bagi cuvinte pozitiviste. De ce nu prea complicate, că la o adică ar putea să fie și... a fost odată ca-n povești... ei bine pentru a repeta o mantră mai complexă ca o strofă trebuie să apelezi la memorie, adică să-ți divizezi iar puțina energie și să trimiți după respectiva informație și nu e bine pentru că până vine următorul rănd din strofă e așteptare în care senzația de teamă de poate da peste cap si mai e un dezavantaj... folosirea memoriei te scoate din starea de observator imparțial necesară pentru a ajunge în "astral", odată ajuns treburile se schimbă puțin dar până atunci. Cuvinte folosite (la mine) nu solicită memoria si devin rapid automatisme dacă le-ai repetat îndeajuns de mult(eu foloseam mantra asta pentru ami întrerupe gândirea când mă surprindeam că am început să gândesc în timpul unei meditații de "tăcere"-așa au ajuns automatism). Consoanele din cele patru cuvinte servesc minții ca și simbol pentru puncte nodale adică a acelor "dacă așa... atunci așa" momente de reverie interioară, pe care le ai chiar înainte de a adormi. acu știu că mantrele se folosesc pentru altceva(îndoctrinarea/programarea inconștientului) dar aici însemnătatea e mai puțin importantă. E bun și acel om mani padme hum tibetan(cred)dar e indicat totusi ca cuvintele să fie în limba maternă ca aă nu fie necesară traducerea mentală acestora - efort mental=distragere, si să nu fie prea multe... eu am încercat adăugarea a doar 3(lumină-inteligenta-înțelepciune; nu vă râdeți astea erau experimente de pe vremea liceului, aveam mintea nu prea coaptă) și la ultimul mă pierdeam că uitam cuvânt de început...
    acu nu prea mai folosesc chestiile astea, lucrez mia mult la ceea ce determină senzațiile de teamă ferală... dar atunci mi-ar fi plăcut să-mi fi spus cineva ce și cum :)

    RăspundețiȘtergere
  36. pentru slepacusmiticus: de ce nu-ti faci tu blogul tau ezoteric, unde sa te viziteze cine doreste informatia ta? de ce posturile astea fluviu pe blogul lui Remer?
    Mirela

    RăspundețiȘtergere
  37. Aleluia! S-a mai trezit cineva. Multumesc Mirela! Remer? Cantitate vs. calitate? Risti sa duci lucrurile in derizoriu iar eu nu-ti mai postez in conditiile astea..

    RăspundețiȘtergere
  38. mirela dragă
    cin' seaseamăna se-adună, iar ceea ce tu fără șă-ți dai seama faci ori direcția înspre care bați apropoul e veche, se numește divide et impera... la fel de bine Remer Ra ar putea fi întrebat de ce scrie pe acest blog, de ce scrie cărțile, e inutil, de ce să mai faci ceva pentru animmalele astea cu chip de om, care te lovesc pe sub centură... vezi? Ti-am făcut același lucru, te-am lovit sub centură, dar n-am făcut-o cu intenție rea, ci doar să vezi și să împărtășești simțirea pe care ai vrut-o produce în mine.
    toate comentariile noastre stau în puterea lui Rr, dacă le consideră ca fiind negativiste ori deplasate ori nelalocul lor le poate șterge... dacă l-ar întreba cineva pe Zamolxe probabil că ți-ar spune că fiecare firicel de iarbă crește la timpul său și la LOCUL său; Ști, și pe el poate ar trebui să-l întrebăm dece nu-și face un blog :); ori de ce Remer Ra comunică cu mai multe entități și nu doar cu una singură... din moment ce ești femeie am să te întreb mai la obiect de ce ca femeie șî mamă îți iei de la gură ca șă dai copilului de mâncare de ce din truda ta ai grijă de el și-l îmbraci și-i dai tot ce trebuie, că odată ce l-ai născut ai făcut tot ce trebuie pentru el, de ce nu-l arunci în stradă?
    Ceea ce facem noi toți, nu doar eu, e să împărtășim chestiile pe care credem că au să fie de ajutor cuiva...

    Ca să-ți dovedesc că pot fi și pragmatic am să-ți explic cum funcționează blogăreala: scrii un blog pe care un vizitor îl citește dar dacă o faci doar odată pe lună, s-ar putea ca acel vizitator să nu se mai reîntoarcă pe blog dacă nu-și reamintește adresa blogului, în schimb nu trebuie să scrii mai des dacă ai comentatori iar acel vizitator care a citit blogul inițial mai poate citi căte ceva și în comentarii astfel îi dai un motiv să vină mai des, iar când vine să aibă ceva nou de citit... ca sa nu zic că vizite mai multe însemnă rank ridicat în căutarea în Google. Dar ca înițiator de blog nu poți decăt să te bucuri că acel vizitator nu s-a fost pierdut, pentru că data viitoare va începe cu noul tău blog iar ceea ce ai tu de transmis nu va rămâne undeva în eter unde nimeni nu mai citește... iar dacă cuiva nu-i place ce scrie un comentator, sare peste oricum pentru postul inițial a venit. Crede-mă știu internetul încă dinainte de a se fi "născut" blog-ăreală, așa funcționează.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai vrut tu sa lovesti sub centura, dar n-ai reusit...cuvintele tale nu ma pot rani, cu cit sint mai angajata pe calea evolutiei spirituale cu atit rezistenta la agresiune este mai mare, pentru ca ma aflu in Iubire.

      Doua precizari:
      -sa ai ce spune. De aceea vorbesc rar oamenii care gindesc si simt. Si reciproca:"Sa taci! Greu lucru cind n-ai nimic de spus!" Michel Corvin
      -cuvintele sa fie convertibile, ca moneda. Pentru cuvinte, convertibilitatea e in fapte, nu in aur.

      Mirela

      Ștergere
  39. Am cateva motive pentru care nu-i sterg mesajele. Oricum, nu-i intra toate. Google considera unele measaje de-ale lui ca fiind spamuri.
    La sfarsitul lunii voi pleca pentru o luna si jumatate, prin urmare postarile (si comentariile) vor inceta pana la jumatatea lui august.

    RăspundețiȘtergere
  40. Si ca sa ingtelegi mai bine S... (doamne ce complicat nume!!!) despre ce este vorba in ceea ce te priveste:

    - nu stii sa fii concis
    - nu stii sa ramai pe un subiect si sa ii dai consistenta
    - nu tii cont de tematica locului, momentului si evenimentului in care te afli
    - nu oferi nici continut agreabil si nici forma (imi pare foarte rau ca trebuie sa iti spun asta dar din romanele foileton pe care le-ai scris aici nu am perceput nimic de o reala VALOARE si nici nu mi-a PLACUT ceea ce am citit)
    - nu ti se cere ajutorul dar tu ni-l dai oricum, vorbind tot timpul la persona a 2-a plural, adica VOI, cand de fapt ar trebui sa fie vorba de TINE si EXPERIENTA TA indiferent de ce fac sau nu altii
    - nu vad modestie
    - nu vad o aplecare catre RAFINAREA perceptiilor
    - nu vad receptivitate la feedbackul pe care deja l-ai primit si chiar a fost consistent in ceea ce te priveste, indiferent ca a venit pe 3 randuri iar tu il asteptai pe 20000 de pagini!

    Suficient. Mediteaza la astea si pune mana si munceste, realizeaza tu lucruri inainte de la se spune altora ce ar putea sa faca. Singurul lucru pe care il poti oferi oamenilor esti tu insuti si EXPERIENTA ta. Iar cand spun EXPERIENTA ma refer la consistenta, inspiratie, concretizare si magie. Toate la un loc si in acelasi timp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări Eduard!!!
      Pentru justețea autoportretului pe care ți l-ai făcut!
      Prin faptul ca l-ai sintetizat atât de bine, demonstrezi ca ești inteligent.
      O singura remarca as face: trebuia sa menționezi explicit ca aceasta este părerea ta. Tu nu poți ști dacă ceea ce a spus slepacusmiticus ajuta sau nu altora.
      Si tu ai avut mult mai multe feedback-uri si le-ai ignorat...
      O zi magica!
      Andrei

      Ștergere
  41. Andreea, Teofil, Cosmin, Athon, prefer sa va dau pe blog raspunsul, nu pe mail! S-ar putea sa considerati ca fiind putin deplasata afirmatia urmatoare: toate comentariile sunt un fel reflexie (la scara mica) a ceea ce reprezinta constiinta societatii romanesti (o medie a ei). Asta mi s-a transmis... si asta am simtit si eu. Ca ne convine, ca nu ne convine, asta e nivelul societatii romanesti in momentul de fata. Nu voi sterge decat comentariile dure, deplasate. Initial, am avut intentia sa sterg peste jumatate dintre comentarii, insa apoi am primit semnalul ca este bine sa le las.
    Stiu ca multe dintre ele nu au o legatura cu subiectele postarilor, ca multe vin dintr-un ego chinuit, ca altele sunt expresii ale frustrarilor, durerilor diverse sau temerilor, ca unele tind chiar sa denatureze, ca altii incearca sa se foloseasca de blog pentru altceva etc.
    Iata ca sunt probleme chiar cu primele sfere ale arborelui. Primele doua, diversitatea si dinamica, reprezinta insasi realitatea perceputa prin intermediul simturilor primare. Ca sa poti cunoaste realitatea trebuie ca mai intai sa o accepti. Cat timp nu accepti realitatea (si implicit diversitatea) planul material iti este "plan cauzal", ceea ce inseamna ca esti intr-o lume foarte dura. La fel sta treaba si cu sfera "dinamica". Totul se afla in miscare (legea Vibratiei - totul se misca, nimic nu este static).
    La inceputul evolutiei - in spatiul 3D, orice dinamica este etichetata (la nivel mental) de un sistem de valori dual. Vorbim deci de contrarii! Este punctul de vedere "liniar". Aici sistemul de valori este dominat de cantitate (esti bun daca esti destept, bogat, influent, puternic, faimos, frumos, sofisticat, profund etc.). Dupa anumite etape (e nevoie chiar de vieti) - observare, analiza, sinteza, se va cunoaste faptul ca, in realitate, toate dinamicile au un caracter ciclic. Adica ai ajuns sa vezi intreg cercul, nu doar segmente mici de cerc (ca la punctul de vedere liniar). Ciclul se poate imparti la randul sau in patru etape... Important este sa se inteleaga unde se afla punctul "acum" in dinamica unui ciclu. Cine a trecut in 4D (nu mai este dominat de dualitate) reuseste sa perceapa clar dinamicile ciclurilor. Pentru el orice om este la fel de valoros, fie ca este bogat sau sarac, fie ca este tanar sau batran, fie ca este puternic sau slab, fie ca este sofisticat sau superficial etc. Intelege ca toate acestea sunt parte ale aceluiasi ciclu. Sunt anumite lectii de invatat cand esti "jos", si anumite lectii de invatat cand esti "sus".
    Atata vreme cat lectiile primelor doua sfere nu sunt invatate, poti zbura cu teoria (mintea) la 7D sau 12D, dar nu te va ajuta prea mult, caci planul material inca iti este "plan cauzal" pentru o buna parte din fiinta... Iar caderile sunt cu atat mai dure cu cat mintea se incumeta sa urce mai sus in timp de inima si trupul sunt legate de 3D.
    In fond si la urma urmei, nu conteaza atat de mult gradul de evolutie al unei persoane cat aportul pe care acesta il aduce grupului (societatii). Diferenta dintre elitele din societatea noastra si zamolxienii de alta data este ca cei de acum au in vedere doar primul "stalp", cel al disciplinei (ascultare, studiu, harnicie, cumpatare, perseverenta) dar nu tin cont de al doilea, de cultivarea virtutilor (iubire, vointa, curaj, rabdare, modestie), si mai ales de al treilea, adica de obiective (pace, dreptate, adevar, unitate, progres).
    Se spune ca ceilalti sunt oglinda noastra! Adica suntem suma tuturor celor pe care ii intalnim in viata!
    In urmatoarele doua saptamani voi lasa aproape toate mesajele.
    Dupa 15 august poate ca lucrurile se vor mai schimba.
    Scuze pentru lungimea mesajului...

    RăspundețiȘtergere
  42. Pe scurt, tuturor epigonilor mei: veniti cu mesaje despre cum, veniti cu lucruri concrete, aratati-mi cum FACETI VOI lucrurile diferit. Si apoi poate stam de vorba. Poate.

    RăspundețiȘtergere
  43. Mulţumesc pentru răspuns, Remer Ra.

    Aparent paradoxal, exact la asta m-am aşteptat. Am simţit acest răspuns ca o informaţie compactă, înainte de a-l posta d-voastră. Dar nu am stat să descompun acest pachet informaţional în cuvinte. Aţi făcut-o mult mai bine decât aş fi reuşit eu.

    După cum nu putem cunoaşte realitatea fără a o accepta mai întâi (şi oricum, vom cunoaşte doar o parte a ei!), tot aşa nici ego-ul nu-l vom putea cunoaşte pentru a-l putea controla fără să-i fi acceptat existenţa mai întâi. Negându-l îl rănim. Asta îl va face să reacţioneze corespunzător. Nevoia de a avea întotdeauna dreptate, cât şi nevoia de acceptare din partea celorlalţi sunt manifestări ale unui ego rănit. Mi le-am observat, iar acum lucrez la vindecarea lor.

    Întradevăr, importantă este contribuţia unui individ în societate. Gradul de evoluţie al unei persoane este ceva exclusiv personal şi are legătură cu experienţa. Cu toate că prefer termenul „dezvoltare” sau „progres” în locul celui de „evoluţie”. De aceea, experienţa nu trebuie şi nu poate fi împărtăşită. A oferi ajutorul altora este cu totul altceva. Îndrăznesc un exemplu. Informaţiile primite şi transmise de Remer Ra de la ghizii săi sunt o împărtăşire a experienţei lor sau ceea ce am putea numi sfaturi?
    Octavian Paler spunea că sfaturile se dau numai în două situaţii: când sunt cerute ori într-o situaţie de pericol.

    Şi… nu numai că se spune, dar aşa şi este: ceilalţi sunt oglinda noastră! Adică suntem suma tuturor celor pe care îi întâlnim în viaţă! Indiferent de durata sau felul interacţiunii…

    Pentru mine este evident (iar evidenţa nu necesită demonstraţii!) că avem o problemă cu folosirea vocabularului, respectiv cu folosirea cuvintelor. Când, cum, unde, cât trebuie folosite? Sunt un mijloc de comunicare, atât cu ceilalţi, cât şi cu noi înşine. Dar până la ce nivel? Remer Ra spunea că informaţiile de la ghizi nu le primeşte sub forma cuvintelor. Asta înseamnă că sfera de folosire a acestora este limitată. A le folosi peste un anumit nivel este creaţia ego-ului. Şi (această creaţie) nu corespunde cu realitatea acelui plan. Asta am înţeles eu când Remer Ra spune că poţi zbura cu teoria (mintea) la 7D sau 12D. De aceea ego-ul mai este numit Marele Amăgitor. O altă dificultate este atribuirea de sensuri diferite aceluiaşi cuvânt.
    Ceea ce vreau să spun s-a observat şi în încercarea unor persoane de a înlocui unele cuvinte din Arborele Vieţii Dacic cu sinonime ale lor. Până la urmă contează, din nou, efectul. Adică fructul.

    Domnule Remer Ra, nu era cazul să vă scuzaţi pentru lungimea mesajului. Pentru unii poate fi prea lung, dar ar putea fi şi prea scurt pentru alţii. Cine are ochi de văzut vede.
    Dar eu consider că trebuie să-mi cer scuze pentru lungimea acestui răspuns. Fiindcă mi-am exprimat prin el părerea personală, fără să-mi fie cerută.
    Mulţumesc pentru înţelegere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Remer, fii binecuvantat in periplul tau sufletesc ce iti apare in fata in perioada urmatoare, si mereu pana la trecerea la celalalt nivel. Fie ca LOGOSUL si LUMINA DIVINA sa se manifeste liber prin tine. Sufletul meu iti este recunoscator pentru ceea ce faci pentru aceasta natie si totodata pentru mama noastra Geea.

      Ștergere
  44. ZAL - MOXIS( sau ZALMOS-IS)...

    zal=soare,

    mos= vechi,

    is= alb...

    ♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♥

    RăspundețiȘtergere
  45. Aici avem Vasile si nu Vasilis, George si nu Giorgios, Anghel si nu Anghelos... Istoricii greci, si nu numai, aveau obiceiul sa "elenifice" numele. Tu poti sa-i spui cum vrei... Asa-i spuneam si eu la inceput, pana cand am inceput sa scriu. L-am scris automat Zamolxe, iar semnificatia cuvantului este "invaluit cu putere". Asa am primit, asa dau mai departe.
    Repet: tu poti sa-i spui cum vrei. Etichetele, numele, formele, conteaza mai putin! Acum, faptele sunt cele care conteaza!

    RăspundețiȘtergere
  46. "slepacusmiticus", timpul poate sa stea si numai daca i-o ceri, dar inainte sa rostesti cuvantul te asiguri ca esti destul de intelept ca sa stii ca vrei asta...

    Mama tuturor religiilor zice : "nebunul vorbeste, inteleptul tace... nebunul isi striga ignoranta in piete, inteleptul cerceteaza dupa cunoastere... nebunul mare caz face de o vorba de duh, inteleptul in ascuns invata..."

    De mult ma abtin sa nu zic nimic, dar cat de rabdator sa fii sa cauti o informatie printre comentarii, si sa dai numai de varza...
    Comentati si voi strict la continutul postarii, cereti detalii pertinente, si nu da-ti dureri de cap cititorilor ocazionali cu dialoguri de tip messenger, sau cu relatari demne de "jurnal de vise", sau "zilnic", sau "personal"...
    Cred ca autorul acestui blog a vrut ca postarile lui sa fie pur informative, eventual sa ofere ocazia celor care au cumparat cartile, sa ceara detalii, explicatii pe unde nu inteleg ceva... nicidecum sa starneasca polemici cu subiect deviat care nu privesc postarea, sau sa submineze autoritatea vreunei religii, si mai ales sa concureze cu vreuna din ele...
    Citesti. Nu intelegi - intrebi. Nu rezonezi - plimbi ursul.
    E chiar atat de simplu.

    R.R. - mai scutura-te de paraziti si de clonele lor...

    RăspundețiȘtergere
  47. Ma intereseaza semnificatia culorilor de pe sfera Cunoasterii. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  48. Acum am dat si eu de acest arbore dacic.Nu stiu cum anume se mediteaza cu aceasta imagine asa ca eu dor l-am privit cateva minute.M-am simtit oarecum ametita si nu ma mai puteam gandi la nimi.Pret de cateva secunde am simtit ca sunt calda in interiorul corpul si rece la exterior mai ales pe spate.Faza cea mai tare e ca dupa aceea, toata ziua am simtit nevoia sa cant imnul Romaniei si l-am si cantat de cateva ori cu voce tare iar apoi am continuat in gand.Fiul meu s-a distrat copios.Ce mai ziceti, e de ras nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  49. Referitor la arborele dacic aflat la situl de la Sarmizegetusa Regia.. am fost acolo de curând - de mult îmi doream să vizitez acest loc - iar când am ajuns în dreptul sanctuarul mic și am pășit printre plinte, am simțit o durere acută în zona plexului solar (chakra manipura), durere care a trecut în momentul în care m-am îndepărtat de locul respectiv. Oare există vreo semnificație aparte pentru ceea ce am simțit? ..sau orice alt fel de manifestare fizică (durere de cap, amețeli, etc.) ar putea însemna ceva? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca a fost vorba de o deblocare a energiei din zona plexului solar. Senzatia de durere apare cand sunt blocaje, cand energia nu curge liber.

      Ștergere