.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

vineri, 21 septembrie 2012

Meditaţii cu elementele (4)



A patra meditaţie are în vedere explorarea unui râu cu ape repezi, care izvoreşte chiar de la baza celui mai înalt vârf muntos.
Intraţi în meditaţie în apropierea acestui munte. Reperaţi imediat locul de unde izvoreşte râul; la bază pare să fie mai degrabă un izvor măricel. Vă apropiaţi de el şi puneţi mâinile în apă. Simţiţi cum apa vine spre suprafaţă împinsă de o putere misterioasă. Luaţi apă în căuşul palmelor şi gustaţi din ea! O simţiţi învăluită de energie? Mai mult ca sigur că aşa o simţiţi. Percepeţi clar cum izvorul pârâului este învăluit de înşăşi energia muntelui. Dacă simţiţi nevoia să beţi cât mai multă apă, faceţi-o! Plimbaţi-vă apoi de-alungul acesti râuleţ. Priviţi cum alte izvoare se varsă în el şi devine tot mai mare şi mai puternic. Observaţi malurile cu pământ negru şi iarbă moale cum învelesc ca o haină marginile sale. Mergeţi câteva minute bune de-alungul traseului şerpuitor al râului.
La un moment dat observaţi că râul a devenit suficient de mărişor şi veţi dori imediat să vă îmbăiaţi în apa sa. Intraţi repede în apa râului şi, aproape instantaneu după aceea, vă simţiţi învăluiţi de puterea sa. Ba chiar puteţi simţi forţa muntelui în apa sa. Dintr-o dată, amintiri neplăcute par să vă inunde mintea şi inima. Simţiţi aceste amintiri ca şi cum ar fi fost uscate pe pielea vostră iar apa curată a râului le însufleţeşte cumva. Observaţi imediat că apa râului are puterea de a vă curăta de toate aceste amintiri neplăcute. Lăsaţi apa râului să vă cureţe! Puterea sa, alături de puterea subtilă a muntelui, vă curăţă mintea şi inima de tot ceea ce este murdar şi impur. Vă vin în memorie amintiri ruşinoase? Nu vă fie ruşine de ceea ce aţi făcut! Aduceţi în faţă acele amintiri şi lăsaţi râul să vă cureţe! Vă vin în memorie evenimente care v-au făcut să vă simţiţi vinovat? Nu trebuie să vă mai simţiţi vinovat pentru nimic deoarece râul (şi voi înşivă) vă iartă şi vă curăţă acele amintiri. Vă vin amintiri despre certuri, conflicte, despre momente când v-aţi simţit rău, mizerabil, nefolositor, singur, neputincios? Lăsaţi-le să plece odată cu apa râului.
După ce v-aţi purificat de aceste amintiri neplăcute, mai rămâneţi câteva minute în apă râului, bucurându-vă de starea de pace şi linişte sufletească.
Această meditaţie ar trebui refăcută de cel puţin cinci ori pentru a vă putea elibera complet de amintirile neplăcute ale trecutului. Unele dintre aceste amintiri sunt foarte bine prinse de noi, şi lucrează prin intermediul blocajelor şi tiparelor mentale negative, ceea ce le face mai greu de eliminat.
A cincea meditaţie are în vedere explorarea cascadei de la baza unui platou muntos, în apropierea ruinelor deja explorate. Veţi intra în meditaţie chiar în apropierea acestui loc.
Sunetul puternic făcut de căderea apei vă dă imediat de ştire unde se află cascada. Vă faceţi loc prin desişul vegetaţiei abundente din jur şi ajungeţi repede la baza cascadei. Imaginea copleşeşitoare a cascadei vă umple de admiraţie. Torentul uriaş, care cade parcă din cer, atinge micul lac de la bază într-un ropot de tunete. O ceaţă fină cuprinde totul de jur-împrejur. Rămâneţi puţin pentru a admira căderea spectaculoasă a apei.  Simţiţi nevoia de a vă pune sub torentul magnific. Vă duceţi repede într-acolo! Simţiţi cum forţa sa vă încarcă cu o energie necunoscută, dar deosebit de puternică. Simţiţi că şi ropotul asurzitor al apei vă energizează într-un anume fel, neîntâlnit înainte. Lăsaţi-vă încărcat cu energia sonică a cascadei! Rămâneţi câteva minute bune sub acel puternic torent de apă, simţind cum energiile sale vă încarcă bateriile. Milioanele de bule de aer vă cuprind într-un fel senzual toată pielea, dându-vă senzaţia că raiul ar fi căzut în acel loc.
La un moment dat doriţi să vă scufundaţi în apa micului lac de la baza cascadei. O veţi face fără a sta prea mult pe gânduri. Vă unduiţi prin adâncul micului lac asemenea unui înotător experimentat. La un moment dat observaţi că dincolo de perdeaua groasă a cascadei se află o crăpătură în stâncă. Deveniţi foarte curios să aflaţi ceea ce se află dincolo de ea. Observaţi că aceasta se deschide mai mult numai spre fundul lacului. Vă scufundaţi din nou şi reperaţi imediat deschizătura întunecată. Intuiţi că dincolo de ea se află o peşteră, iar acest lucru vă stârneşte şi mai puternic curiozitatea. Vă cuprinde şi o senzaţie de teamă căci nu ştiţi unde s-ar sfârşi partea inundată a peşterii Vă hotărâţi totuşi să o exploraţi deoarece vă amintiţi că nu aveţi de ce să vă fie teamă. Pe acea insulă nimic rău nu vi se poate întâmpla. Puteţi trece prin foc, puteţi sta cât vreţi sub apă, puteţi zbura, puteţi cădea de la înălţime; orice puteţi face pe acea insulă!
Explorarea peşterii, a cărei intrare se află în adâncul lacului, ar trebui să fie făcută după cel puţin două meditaţii în care ne încărcăm cu energia potenţială a apei (cascadei), şi după ce ne-am eliberat de o bună parte din reziduurile de la nivel emoţional (meditaţia de purificare cu râul).
A şasea meditaţie are în vedere punerea în conexiune cu energiile apei aduse de o ploaie torenţială.
Intraţi în meditaţie în apropierea plajei. Afara este deosebit de cald dar simţiţi acest lucru într-un fel care nu vă deranjează. Îndreptaţi-vă atenţia asupra valurilor oceanului pentru un minut-două. Ascultaţi-le cum se parg de ţărm iar milioanele de bule albe se topesc parcă în nisipul auriu. Aţi asculta acest cântec al oceanului pentru o eternitate...
În scurt timp, ca din senin, se iscă un vânt foarte puternic. Un nor gros acoperă soarele arzător în timp ce o briză răcoroasă vesteşte schimbarea. Vântul pare că se înteţeşte tot mai puternic, aducând şi mai mulţi nori. Atmosfera devine în scurtă vreme întunecată, ca şi cum s-ar fi înserat.
Vă îndreptaţi spre interiorul insulei. În timp ce mergeţi grăbit, primele picături mari de ploaie vă ating pielea. Senzaţia este foarte plăcută. Aveţi impresia că vă purifică într-un anume fel.  Dintr-o dată, ploaia torenţială se dezlănţuie peste toată insula. Priviţi spre cel mai înalt pisc şi observaţi că este acoperit de nori groşi. Cerul este brăzdat de strălucitoare crengi de foc. Mirosul ploii de vară vă dă un sentiment straniu dar şi plăcut totodată. Sunteţi complet goi şi vă hotărâţi să rămâneţi mai mult timp sub ploaia binefăcătoare. Simţiţi cum apa se prelinge şerpuitor de-alungul pielii, ducând odată cu ea şi o greutate sufletească. Vă simţiţi în scurt timp mai uşor, de parcă o greutate v-ar fi fost luată de pe umerii vostri. Vă simţiţi uşor atât pe dinafară cât şi pe dinăuntru.
Plimbaţi-vă câteva minute bune sub ploaia torenţială binefecătoare. Sunetul ploii are un efect calmant asupra sufletului, iar firele de apă răcoroase care se ţes pe pielea voastră vă fac să vi se încreţească pielea într-un fel deosebit de plăcut. Din când în când ridicaţi-vă privirea către cer şi deschideţi gura. Adunaţi şi în căuşul palmelor. Beţi din ploaia binefăcătoare. Simţiţi cerul în gustul ei...
Rămâneţi aşa atâtea minute cât consideraţi că vă face bine (fizic şi psihic).
Această meditaţie este deosebit de reconfortantă pentru corpul psiho-mental.
Dacă situaţia o impune, şi sunteţi feriţi de eventualele descărcări electrice, nu ezitaţi să fiţi „botezaţi” de ploaie de vară autentică. Efectul va fi extraordinar!
A şaptea meditaţie are în vedere pădurea şi „licorile” ei magice. Vorbim aşadar de seva şi nectarul regnului vegetal.
Intraţi în meditaţie în apropierea celei mai mari păduri – cea aflată în mijlocul insulei. La marginea ei veţi fi întâmpinat de către ghidul vostru spiritual (sau unul dintre ei). Vă bucură reîntâlnirea... Staţi puţin de vorbă, spuneţi-i despre meditaţiile voastre, despre viaţa de zi cu zi, despre problemele de sănătate, de familie, prieteni etc. Poate că are ceva să vă spună în legătură cu aceste subiecte.
La un moment dat vă cere să-l urmaţi undeva în interiorul pădurii. Mergeţi o bună bucată de vreme cu el prin desişul pădurii răcoroase până când zăriţi silueta unei căsuţe cochete. În apropierea ei sunt câteva grădini foarte frumos îngrijite, despărţite de şanţuri înguste de pământ. Ghidul vă spune că aceste grădini sunt pentru hrana voastră subtilă, pentru a vă ameliora sau chiar vindeca anumite boli, dar şi pentru alte trebuinţe diferite.
Vă cere să-l însoţiţi în prima dintre grădini. Vă spune că acolo sunt plantate florile care vor da nectarul de care aveţi nevoie pentru a înflori şi a vă înfrumuseţa viaţa în lumea reală. Acest lucru vă face curios dar vă şi intrigă totodată. Vă spune să vă apropiaţi de una dintre flori şi să culegeţi, folosindu-vă de un mic beţişor de lemn, toate bobiţele umede din centrul florii. Faceţi cum v-a spus! Gustul nectarului dulceag acrişor vă scoate o grimasă de satisfacţie. Simţiţi nectarul ca şi cum ar fi un cocktail în care s-ar fi amestecat bucuria, privămara, prospeţimea, armonia, zâmbete şi albastrul unui cer senin. Nici nu vă vine să credeţi de efectul miraculos al acestui nectar. Mergeţi apoi către alte flori şi culegeţi şi de pe ele gustoasele bobiţe de nectar. Grădina are o mulţime de flori, toate diferite, şi fiecare dintre ele oferă un nectar mai gustos decât celălalt. Vă simţiţi îmbibat cumva cu toate acele esenţe; tot corpul vostru emană esenţele florilor şi acest lucru vă uimeşte şi vă bucură nespus.
Ghidul vă cere să mulţumiţi tuturor florilor pentru nectarul cules. O faceţi cu recunoştinţă, iar imediat după aceea simţiţi o aromă dosebită în jur. Vă daţi repede seama că florile v-au răspuns că v-au servit cu plăcere şi că sunteţi oricând binevenit în grădinuţa lor.
Ghidul vă cere să-l urmaţi în interiorul micuţei şi cochetei căsuţe. Între timp, veţi arunca privirea spre celelalte grădini din jur. Observaţi plante diverse, care par să fie asemănătoare fructelor de pădure; o altă grădină pare să aibă diferite soiuri de viţă de vie, iar în alta pare că s-au cultivat legume misterioase.
Odată intraţi în căsuţă vă cuprinde o senzaţie de pace şi linişte. Aţi dori să rămâneţi acolo pentru totdeauna. Interiorul, construit parcă dintr-un singur trunchi de copac, vă dă o senzaţie aparte. În interior totul pare că este cioplit din lemn; podeaua, tavanul, pereţii, masuţa, scaunele, alte obiecte aflate la vedere, par că sunt cioplite din aceeaşi bucată de lemn. Ghidul scoate o cănuţă din dulap, care este şi ea cioplită din lemn, precum şi câteva vase care par a fi de lut.
Ia una dintre vase şi vă toarnă un lichid lăptos, spunându-vă să-l beţi cu înghiţituri mici. Vă spune apoi că acela este laptele pădurii, şi că este cules numai în anumite perioade, când unii dintre copaci îşi despică singurele trunchiul spre a elibera din laptele său. Gustul laptelui pădurii vă este cumva familiar. Are atât consistenţa laptelui precum şi gustul dar observaţi că este mult mai hrănitor şi are o aromă specială, parcă ar fi amestecat cu o licoare magică. Simţiţi ca şi cum picături de lumină s-ar fi prelins din  Lună şi din Soare şi ar fi fost absorbite de arborii pădurii. După ce luaţi câteva înghiţituri mici, simţiţi că o tărie şi o forţă aparte v-ar fi cuprins întreaga fiinţă.
Din alt vas, ghidul vă toarnă în cănuţă o licoare de culoare roşu foarte închis. Mirosul pe care îl emană licoarea vă dă de ştire că este vorba de vin făcut din strugurii pe care i-aţi zărit într-o grădină alăturată. Aroma, deosebit de puternică, alături de gustul senzual, vă fac să oftaţi adânc. Imediaţi simţiţi cum puteri noi vă înconjoară peste tot. Deşi aţi mai dori, ghidul vă spune că nu puteţi bea mai mult de o cănuţă din fiecare licoare.
De cum aţi sorbit ultima picătură de vin, din alt vas, ghidul vă toarnă o licoare asemănătoare uleiului. Vă spune că uleiul acesta este din seminţele unor soiuri de plante şi flori, şi că el vă va ajuta pentru ameliorarea sau chiar vindecarea unor boli de care suferiţi în viaţa reală. Dacă aveţi o boală mai grea (cronică), este bine să faceţi cât mai multe meditaţii la această căsuţă magică. Uleiul nu este deloc rău la gust; îl beţi cu înghiţituri mici, şi îndată veţi simţi cum o căldură plăcută vă cuprinde tot corpul.
După ce aţi sorbit şi ultima înghiţitură de ulei, ghidul vă oferă o bucată de fagure care musteşte de miere. Doar privrea acelui fagure vă face gura să saliveze din abundenţă. Veţi mânca acel fagure cu o plăcere deosebită; niciodată nu aţi mai mâncat un fagure atât de gustos. Nici nu aţi terminat bine de mâncat că simţiţi cum o mare bucurie vă cuprinde. Vă întindeţi uşor pe patul din cameră, făcut din foarte multe împretituri de fibre de plante. Aţi vrea să rămâneţi o veşnicie în acel loc, şi cu acea stare minunată în suflet!
Veţi ieşi din meditaţie... când doriţi.
Această meditaţie poate fi mult mai lungă decât în mod normal. Ar putea să dureze chiar şi o oră. Lucrurile nu trebuiesc forţate! Dacă se întâmplă să staţi mai mult (e valabil pentru orice altă meditaţie) înseamnă că aveţi o conexiune specială cu acea meditaţie, că ceva din interiorul vostru vrea mai mult de la ea. Prin urmare veţi face mai multe meditaţii (poate chiar să diversificaţi anumite aspecte) în acel loc.
Dacă o boală anume vă supără în mod deosebit, cereţi ghidului să vă ajute în acest sens. El poate să facă diferite poţiuni binefăcătoare, pentru orice tip de boală. Dacă vă va spune că boala nu poate fi înlăturată (plată karmică) atunci cereţi-i măcar să vă facă o licoare pentru a o ameliora. Chiar dacă este vorba de o boală karmică, ghidul vă poate ameliora boala dar va fi de îndeplinit o condiţie (de regulă e vorba de ajutorarea unei persoane, sau a merge în anumite locuri: munte, pădure, mare, lac – pentru a vă conecta la unele energii elementale).
Licorile nu pot folosite de altcineva! Nu aduceţi nicio altă persoană din jurul dumneavoastră pe acea insulă! Nici măcar din familie, oricât aţi dori acest lucru! La nivel energetic puteţi crea interferenţe grave, care nu sunt de dorit. Insula este numai a dumneavoastră şi nimeni nu are acces acolo (excepţie făcând ghizii dumneavoastră).
Mai târziu, când veţi deveni mult mai experimentat în aceste meditaţii, puteţi crea propria dumneavoastră arcă, cu care să exploraţi oceanul. Atunci puteţi întâlni alte persoane din realitatea efectivă, dar şi aşa, numai în anumite condiţii veţi avea contacte cu ei. Ghidul meu spiritual mi-a transmis că, în această situaţie, este indicat ca amândouă persoanele să mediteze în acelaşi timp. Se pot crea legături energo-informaţionale puternice, ba chiar se pot facilita legături telepatice în viaţa de zi cu zi.
Nu este deloc indicat să părăsiţi insula până nu aţi explorat toate elementele şi subelementele, deci toate meditaţiile, de cel puţin de două ori. Amintiţi-vă că doar acolo sunteţi în deplină siguranţă!
***
Meditaţiile pentru elementele „aer” şi „foc” prezintă anumite particularităţi. Făcute fără o a avea un bun echilibru pe primele patru planuri (fizic, energetic, emoţional, mental) accesarea energiilor acestora poate avea consecinţe neplăcute, sau chiar foarte neplăcute. Ele vor fi date în alte circumstanţe.
.............................................................................................................
Aceste meditaţii nu sunt uşoare, deşi aşa par la o primă lectură. Este foarte greu de crezut că veţi reuşi să le efectuaţi pe toate de la prima încercare. Ele au, pe lângă multe altele, şi „darul” de-a amplifica energiile interne, iar primele efecte vor fi de purificare şi echilibrare. Ceea ce presupune şi durere! Unora le va fi mai greu, altora mai uşor... Este dreptul fiecăruia de a face ceea ce crede că este mai bine pentru viaţa lui.
Cândva, veţi scăpa de această insulă! Atunci, la sfârşit, veţi fi un alt om! Veţi şti ce aveţi de făcut, pentru ce v-aţi întrupat pe acest pământ. Vă veţi cunoaşte misiunea.
Cândva, toate insulele se vor uni. Din nou! Aşa a fost cândva. Aşa va fi!

237 de comentarii:

  1. este important sa le facem in aceasta ordine?

    RăspundețiȘtergere
  2. @RemerRa

    Cartea "Chemarea Atlantilor" este complet postata pe blog? Sfarsitul este putin brusc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai lipsesc anumite parti. Am scos cateva parti si din Legile lui Zamolxe si Misterele scolii zamolxiene.

      Ștergere
  3. Un premiu pentru blogul tău:
    http://innerspacejournal.wordpress.com/2012/09/29/one-lovely-blog-award/

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu bucatica si pe apucate, am reusit in cele din urma sa citesc tot acest blog, care mi-a fost recomandat de cineva, si care intr-adevar este unic si aparte prin subiectele dezbatute.
    Adevarat ca nu multi au scris despre daci, iar despre tehnicile lor spirituale, aproape nimeni.
    Ce sa mai zic de mesaje atlante si zamolxiene...
    Blogul e unic, si daca e adevarat ce scrie aici, atunci e document istoric.
    Remer Ra, te felicit din toata inima pt munca si rabdarea ta, pt tot ce ai facut pt noi, ca la urmei urmei (cu atata cunoastere) tu puteai evolua si fara sa impartasesti semenilor, si in numele meu si al tuturor acelora care le va folosi aceasta cunoastere, iti multumesc.
    Cartile tale, adevarate sau nu, merita cumparate fara doar si poate, de orice roman, chiar si numai pt povestirile despre strabunii nostri, care mangaie sufletul in cel mai aparte mod.
    Lectiile spirituale predate, sunt de mare valoare.
    Te-ai oprit inainte de a preda ultimele 2 elemente... care "vor fi date in alte circumstante"...
    Daca nu ti se cere de "dincolo" sa le predai neaparat, as zice ca este suficient atat... ele vor fi predate fara doar si poate, celor care trebuie, de "cine" trebuie...
    O cunoastere straveche zice ca, atunci cand discipolul este cu adevarat pregatit, in calea lui va apare maestrul potrivit...
    Ai predat suficient pt ca un discipol sa poata lua legatura cu ghidul lui... acesta va sti daca samanta este pe teren fertil, si va sti ce trebuie sa faca.
    Eu personal am trecut prin ceva asemanator... am inceput sa merg pe o cale spirituala, care la un moment dat s-a intrerupt brusc, fara sa am habar incotro s-o apuc... Eram destul de frustrata, si am reprosat acest lucru celor care m-au orientat subtil pe acea cale, si am refuzat sa mai exersez ceva...
    Dar atunci s-a intamplat ca, am inceput sa visez... altfel de vise... nici nu stiu daca se pot numi asa, dar nu am alt cuvant...
    Acum, dupa ce am citit blogul tau, imi dau seama de ce am fost adusa aici... descrierea elementelor in toate subcategoriile lor, imi era straina...
    Pt mine, cele 4 elemente erau: pamant [(negru, galben, nisip, pietris - se folosesc la initiere) din pamant se extrage metalul, lemnul, sticla din nisip, etc] ; apa [(dulce, sarata, curgatoare, statatoare - se folosesc la initiere) ploaia, roua, ceata si altele, sunt apa reciclata din cele care sunt deja enumerate] ; aer (nefiind un element colectibil, cunosc doar aerul ca element in sine, care poate fi imbogatit prin propietati *urat sau frumos* mirositoare - la initiere se foloseste fumul de betisoare pt vizualizarea elementului) ; foc (la fel ca aerul, nefiind un element colectibil, se considera foc ~ flacara in stare activa - la initiere se folosesc lumanari aprinse).
    Dar daca ma aflu aici, inseamna ca trebuia sa fiu informata cu ce nu stiam.
    Ei, niciodata nu ma indruma undeva daca nu-mi foloseste...
    Iti multumesc Dan... acum sunt si mai bogata...
    Multumesc deasemeni tuturor celor care au transmis prin tine.
    Cu deosebita recunostinta, Mary.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc si eu pentru aprecieri! Blogul este departe de a fi un document despre spiritualitatea dacilor. Nu uita ca tot ceea ce am primit a fost trecut prin "filtrul" personal. Informatia primita este distorsionata de o serie de factori precum personalitatea, gradul de intelegere, nivelul evolutiv, gradul de cultura etc. Mi s-a transmis ca vor aparea multe alte surse de informatii (bloguri, site-uri, carti) despre spiritualitatea dacilor.
    Timpul va "cerne" ce este de cernut si va "creste" ce este de crescut!

    Sa stii ca intotdeauna primul ghid te va "lasa balta". Este un fel de "inţărcare"; si doare chiar foarte tare. Se pare ca toti trec prin asta! Cred ca e ca la scoala, cu profesori pentru fiecare nivel... Dupa mica furtuna de dupa inţărcare, lucrurile incep sa se rearanjeze. Daca sufletul tau va tanji in continuare dupa lumina va aparea un alt ghid. Il vei simti cu siguranta!

    Deocamdata voi lua o pauza. In viitorul apropiat voi avea alte comunicari; simt ca mi se vor da informatii interesante! Voi reveni de indata ce le voi avea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte inspirante sunt cărțile și practice meditațiile. Demult căutam asemenea informații. La un moment dat există un pasaj în care Ral spune că „Atenţia este cea mai mare bancă din Univers!”.

    Cum se poate lucra pentru o mai bună atenție ?!

    Alex ^_^

    RăspundețiȘtergere
  7. Poti gasi pe net mai multe tehnici care sa te ajute sa-ti imbunatatesti capacitatea de concentrare. Iti recomand indesebi privitul la flacara lumanarii pana iti dau lacrimile; apoi sa faci cat mai multe operatii aritmetice in minte (adunari, scaderi, inmultiri, impartiri, rezolvarea de sisteme de doua ecuatii cu doua necunoscute). Este buna si tehnica prin care parcurgi mental un traseu anume, sa zicem de acasa la un punct anume, dar trebuie sa respecti intocmai timpul de parcurs. Daca deplasarea iti ia 20 de minute in realitate tot atat trebuie sa dureze si vizualizarea.
    Nu sunt deloc usoare aceste exercitii! Dar sa nu uiti un lucru, anume ca fara a avea o buna capacitate de concentrare nu poti realiza multe in viata. Mintea disciplinata si sufletul curat sunt cele care il ridica pe om!

    RăspundețiȘtergere
  8. In cartea Chemarea Atlantilor ai pomenit despre „şocul uranian” din 2016 si prima criza majora de după 2020. Poti sa detaliezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In carte sunt cateva pagini dedicate acestor subiecte. Alte date suplimentare nu am primit. Nu inca...

      Ștergere
  9. Ai pomenit si aici la un moment dat de 2016 ca despre un fel de "punct fara intoarcere". Inteleg ca in perceptia ta este un an de cotitura, un an decisiv, un an de filtru in concret si nu doar in subtil?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Influentele energetice vor fi atat de puternice incat decalajul dintre subtil si concret (timpul de materializare) va fi foarte mic. De altfel, nu este exclus sa avem schimbari majore chiar inainte de 2016. Miscari precum "primavara araba" sau cele din vest precum Occupied Wall Street din SUA, "indignatii" din Spania si Portugalia, sau miscarile violente precum cele din Londra de anul trecut se vor intensifica foarte mult daca nu se fac schimbari majore.

      Ștergere
  10. Am scris pe site-ul meu despre resursele tezaurizate, la mine ajungand informatia despre 21.000 de miliarde de dolari blocati in conturile offshore din toata lumea. Crezi ca oamenii care se fac raspunzatori de o asemenea saracire a lumii si blocare a progresului pe planeta vor fi capabili sa se transforme in armonie si intelepciune dupa 2016 sau mai degraba vor da coltul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi au facut-o pentru ca le este frica sa puna banii in circulatie, dat fiind faptul ca pietele sunt deosebit de volatile in aceste vremuri. Cei mai multi bancheri gandesc conform vechilor tipare.
      Parerea mea este ca o parte dintre ei au potential pentru transformare. Insa, cei mai multi dintre ei nu au. Fie vor pierde ceea ce au, fie se vor pierde pe ei!

      Ștergere
    2. Pai nu doar sa-i puna in circulatie ci sa si creeze acele sisteme financiare alternative unde sa-i puna in circulatie altfel decat pana acum. Astept sa vad ca un multi milionar/miliardar finantist isi bate capul cu solutii, nu cu potecile batatorite. Sau ii lasa ori chiar ii sprijina pe altii sa o faca. Altfel nu-si mai justifica prezenta intr-o astfel de structura impreuna cu tot cu structura.

      Ștergere
    3. Pentru a pune la punct un sistem financiar alternativ trebuie schimbat sistemul economic actual, care se bazeaza doar pe cerere si oferta. Adica, iti dau ce vrei daca imi dai ce vreau (bani)! De fapt nu trebuie schimbat ci doar pus intr-o zona distincta. Cum am spus si in carte, trebuie implementat sistemul bazat pe straturi economice separate. Primul strat trebuie sa asigure securitatea alimentara, locativa si energetica pentru fiecare om de pe pamant. Orice om are dreptul la mica lui felie de pamant si la partea sa de bogatie a acestui pamant! Este dreptul lui prin nastere, dar nu va putea sa se foloseasca de acest drept decat in primul strat, adica pentru hrana, adapost si energie (electricitate, apa, gaz, petrol etc.) Nu-si va putea vinde sau instraina partea sa in niciun fel, deoarece se pot gasi "destepti" care sa profite de naivitatea lui, de slabiciunile lui, de temerile lui etc. Vezi istoria! Pentru cei destepti si puternici va fi stratul concurential si cel de interes general (transport, comunicatii, diverse retele).

      Ștergere
    4. Intr-o astfel de societate ma vad preot. Adica eu si altii intr-un fel de consiliu-scoala Jedi (vezi Razboiul Stelelor) care din umbra aspecteaza tot, intelege tot si are grija de tot sub aspectul legilor, nuantelor, practicilor si devenirilor. De detalii se ocupa alte clase. Mi-a placut aceasta stratificare pe care ai prezentat-o in Chemarea Atlantilor. Nu m-as vedea nici pictand, nici calculand la formule, nici la pupitrul politic si nici la biroul plin de rapoarte finaciare. As fi in toate si peste tot dar ca esenta. Adica preot. :-)

      Ștergere
    5. Eduard intotdeauna credeam ca in spatele tau se ascunde sfios un mic Jedi.
      Misterul e daca esti ala mic verde de vorbeste ciudat sau ala mare negru de respira greu :))

      Uite cu ce se ocupa ala negru in timpul liber:
      http://www.youtube.com/watch?v=xsymZCFzuJY

      Ștergere
    6. Exista oameni pe pamant care au capacitatea de a accesa orice fel de informatie de oriunde din univers, care isi pot utiliza parti din corp pentru a "vedea". Oameni care pot materializa orice isi imagineaza, care pot face sa apara srtucturi AND acolo unde nu existau inainte si care ii pot modifica constructia.
      Se stie, ca daca un individ dintr-o specie face o "descoperire", cunoasterea respectiva se va raspandi la toata specia.
      Ceea ce se creaza acum este UNIC si nu are legatura cu nimic stiut din experienta recenta sau mai indepartata...e ceva integral nou...
      Sunt onorata sa fiu parte alaturi de voi la ceea ce deja suntem...
      Va iubesc

      Ștergere
  11. Si acum o mare curiozitate a mea care nu se poate investiga decat prin cai metafizice de catre cine vrea si poate... nu ai scris in nici o carte, nu ai mentionat in nici un mesaj si nici pe blog daca ai avut vreodata acces la imagini despre distrugerea fizica a Atlantidei. Cum a aratat, ce s-a intamplat atunci, cat timp a durat? Cum se duce un continent intreg pe fundul Oceanului? Se rupe in bucati si se scufunda precum Titanicul? Sau e mai degraba o Venetie de dimensiunea unui continent care se afunda in ocean 10 cm pe an? Cum au murit atlantii? In masa, brusc, sau fiind deja avertizati despre ce urma sa se intample au migrat pe celalate continente si au murit de moarte buna, in timp? Au avut urmasi? As vrea sa vad un film despre asta, cat mai apropiat de realitatea care a fost atunci. Poate ai totusi informatii despre ce si cum s-a intamplat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am vazut imagini despre distrugerea Atlantidei si nici nu as vrea sa vad asa ceva. Distrugerea nu a venit intr-o noapte ci pe parcursul a catorva mii de ani. Nici nu vreau sa scormonesc acel trecut! Scormonirea in acel trecut imi produce amaraciune...

      Ștergere
    2. Nu cumva eviti sa confrunti niste traume care inca si acum iti genereaza blocaj emotional si mental? Nu cumva refuzi sa te eliberezi de anumite limitari care iti blocheaza accesul la intelegeri superioare? Nu cumva evenimentele de atunci, odata integrate in campul constiintei, ti-ar putea furniza anumite chei de cunoastere si putere de care ai nevoie ca sa te dezvolti acum, aici? Pana nu o sa-ti recuperezi acea bucata de suflet care inca mai exista in acea poveste si e tributara dramei pe care o traiesti cand rememorezi acele timpuri, nu cred ca poti accede la sfere superioare de "forta si gratie" din ce ai tu nevoie sa accezi in acest moment. E doar parerea mea si este o parere, nu o certitudine.

      Ștergere
    3. Precum ai spus, e doar parerea ta, nu o certitudine.

      Ștergere
    4. :-) Asta a fost reactie. :-)

      Ștergere
  12. Am si eu o intrebare Dan, in primul rand nu stiu daca impartasesti categorisirea care circula in prezent si anume oamenii de pe Terra se afla in dimensiunea 3, urmand o trecere in 4 si apoi in 5 anii viitori. Intrebarea mea era daca Atlantii au ascensionat din dimens 3 in cele superioare sau si-au cladit civilizatia infloritoare in limitele D3?
    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei mai multi atlanti au ajuns in 4D, iar unii chiar au depasit 5D, adica au transcens toate limitarile planetei. Cand ajungi in 5D iti poti prelungi viata in trup pentru mii de ani.

      Ștergere
  13. Multumesc pentru raspuns. Referitor la sfarsitul acestui an, ai ceva noutati in ceea ce ne priveste pe noi cei intrupati in spatiul acesta si nu numai?
    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te referi la data de 21.12.2012 - mult discutata si infricosata data - atunci e bine sa stai linistit; nu va fi niciun sfarsit de lume. Totusi, sunt semnale ca lucrurile pot lua o intosatura mai putin placuta in zona politicului si economicului. Pe de alta parte, la orice ora este posibil sa avem un cutremur maricel.

      Ștergere
    2. Ma gandeam mai degraba la ascensiune, energii puternice care sa ne salte (care isi doreste asta) decat la sfarsitul vreunei lumi. Banuiesc ca inainte de intrupare, mi-am schitat traseul aici. daca e sa pier intr-un cutremur sau ceva, inseamna ca mi-am incheiat contractul. Dar nu ma preocupa momentan plecarea mea de pe aici ci posibilitatea de a trece in D4.
      Florin

      Ștergere
    3. Energiile de care vorbesti se manifesta in orice moment si in orice loc. Ba mai mult, aceste energii se vor amplifica in anii urmatori! Dar nu este indeajuns pentru a ne "salta" din punct de vedere vibrational! Daca nu te schimbi in interior aceste energii nu-ti vor face bine, in sensul ca iti amplifica dizarmonia.

      Ștergere
    4. Da, rezonez maxim cu ceea ce spui legat de schimbarea din interior. Partial mi-ai raspuns, cu faptul ca energiile se vor amplifica anii viitori, presupun de aici ca nu o sa existe o amplificare speciala a acestor energii in jurul acelei date din decembrie.
      Pe de alta parte unii sustin ca Profetia de la Fatima (3 zile de intuneric) s-ar suprapune cu ..21 dec. Sa inteleg ca nu impartasesti asa ceva.
      Multumesc mult pentru raspunsuri.
      Florin.

      Ștergere
    5. Mai e putin pana pe 21.12.2012. Vei vedea ca nu vor fi 3 zile de intuneric si nu se va intampla nimic iesit din comun.

      Ștergere
    6. Este programata o ascensiune 4D in masa in perioada urmatoare sau nu se pune problema de 4D pe Terra prea curand?
      Florin

      Ștergere
    7. Acum sunt conditii pentru o ascensiune in masa, dar asta nu este indeajuns. Cresterea vibratiilor ajuta dar nu poate suplini rolul omului.

      Ștergere
  14. Am terminat de citat toate articolele de pe blog si aproape toate comentariile. Meditatiile pot spune ca au inceput sa ma echilibreze.

    Dar am cateva intrebari din "literatura ezoterica" la care poate ai putea sa imi raspunzi:

    1. Ce parere ai despre grupul format din Gicu Dan, Daniel Gaucan si prietenii lor? Daniel a lansat astazi o mica atentionare pe blogul sau.

    2. Aceiasi intrebare si in legatura cu cartile lui Aryana Havah... au fost printre primele materiale online ezoterice disponibile pe scara larga din cate stiu eu.

    3. Nu ai abordat deloc subiectul despre "reptilieni". Poti dezvolta te rog opinia ta?

    Ca un mic cadou, am realizat un "caiet" online cu exercitiile disponibile la tine pe blog, dar intr-o forma mai inginereasca. Am observat ca impartirea lor in pasi concreti ma ajuta sa ma concentrez mai bine.

    https://www.evernote.com/pub/zamolxe1337/exerciii

    Mersi
    Alex ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Nu cunosc acest grup. Am citit cate ceva din materialele care circula acolo. N-am simtit ca ar avea ceva de ascuns. Ei chiar vor binele. Sunt multe astfel de grupuri... Totusi, rezultatele sunt cele care conteaza.
      2. Da, asa este. Se poate spune ca Aryana Havah face parte din "clasicii" ezoterismului romanesc.
      3. Cand ma voi "ciocni" cu reptilienii voi aborda si acest subiect. Pana una alta ma lovesc de indolenta, ignoranta, rautate, invidie, mojicie, ipocrizie etc. Vorbesc de oameni!

      Ștergere
    2. O sa imi permit o completare:

      Blogul se remarca prin faptul ca ofera sperante zi de zi. Nu ai sa pleci niciodata de acolo fara sa te simti un pic mai bine.
      Unele articole emana o exaltare care iti lasa impresia ca mai e un pic si vine Flota Stelara sa ne rezolve problemele.

      Sursele sunt diverse si publicate cu aceeasi nonsalanta. Singurul criteriu este ca mesajul sa fie pozitiv. A existat un articol in care Antonescu si Ponta erau denumiti Mari Lupi Albi care luptau impotriva fortelor intunericului.

      Ștergere
  15. Dan, in legatura cu energiile iesite la suprafata in secolul 20 care au permis dezvoltarea unor state dupa razboi (Germania mai ales) ce poti sa mai zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Germania, Japonia, Franta, Anglia nu si-au revenit dupa razboi pentru ca au "iesit la suprafata" nu stiu ce energii deosebite. Energiile de grup (egregorii nationali) sunt cele care au ajutat cel mai mult. Acesti egregori de grup se construiesc pe parcursul mai multor generatii. Sunt multe de spus despre asta...

      Ștergere
  16. O intrebare pentru tine Dan, ai ceva informatii legate de Arcturieni?
    Florin

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt cativa (channeleri) care transmit mesaje de la arcturieni. Gasesti mesajele lor pe internet. Eu nu am conexiuni cu ei. Sunt necesari multi ani (chiar vieti) de munca pentru a se realiza o conexiune buna. Eu lucrez de ceva vreme pentru a putea primi mesaje de la pleiadieni si solarieni. Si inca mai am de lucru...
    Fiecare civilizatie are parametri vibrationali specifici.

    RăspundețiȘtergere
  18. Intr-adevar sunt multe informatii pe net transmise din partea diferitelor civilizatii ET prin channeleri. Insa nu cred ca toate sunt de luat in seama. De ex tie ce iti spune urmatorul anunt? http://tristar77.blogspot.ro/2012/10/debarcareaextraterestra-un-mesaj-foarte.html?spref=fb
    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intreaba-ti Sinele Divin in legatura cu orice fel de mesaj; sigur nu te va insela. Iti spun sigur ca planeta noastra nu este "sat fara caini"!

      Ștergere
  19. Dan am si eu o intrebare legat de "planeta noastra nu este "sat fara caini", ne poti spune cine sunt fiintele care au intervenit la Fukushima si Cernobâl pentru scaderea nocivitatii, care este motivul pentru care am fost ajutati, cum a fost luat sau transformat uraniul in aluminiu? Daca nu ne poti spune "cine" macar motivul pentru care s-a vrut sa fie atacati cei care au venit sa ne ajute ....
    Marius

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu doar ca suntem foarte atent monitorizati de catre Confederatia Galactica! Dar nu cunosc decat foarte putine informatii. Si, crede-ma, nici nu as vrea sa stiu mai multe...

      Ștergere
  20. Sunt convins ca totul are o logica in Univers, nimic nu este intamplator. In cazul de fata se tot vehiculeaza ca ordinea prin galaxia noastra este sustinuta de Federatia Galactica Ashtar.
    Oare nu cumva tot apar anunturile false cu debarcarile ET pentru a duce in derizoriu astfel de subiecte? daca anunti de 100 de ori ca vin ET si nu se intampla, oamenii nu vor mai crede nici atunci cand se va intampla.
    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista chiar un interes imens de a duce in derizoriu acest subiect. Contacte directe nu vor fi in viitorul apropiat. Nu suntem pregatiti pentru un contact direct.

      Ștergere
  21. Sunt constient ca un contact direct ar schimba total viata pe Terra. Totusi am inteles ca se duce o lupta ascunsa cu gruparile care domina planeta asta. Ori sunt basme? au voie sa se implice cumva cei din FG sau se incalca liberul arbitru?
    F

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, sunt multe grupari care au interese ascunse, dar puterea lor nu este chiar atat de mare precum se trambiteaza prin diverse canale. Raul cel mai mare nu vine de la aceste grupari ci din propria ignoranta, neincredere, lene, rautate, invidie etc.

      Ștergere
  22. Cei din Confederatia Galactica au multi reprezentanti incarnati printre pananteni, pana nu se vor "trezi" si nu isi vor fi metamorfozat trupurile nu va fi un contact direct. Deocamdata suntem in perioada de gestatie si ne lasa sa prindem puteri...e vorba de inima noastra si de transmutarea corpului in care suntem. Trebuie sa producem in noi niste schimbari atat de profunde ca atunci cand va exista un contact deschis intre civilizatii sa putem rezista energiilor mari la care vom fi supusi.

    RăspundețiȘtergere
  23. De fiecare data cand am experimentat o crestere energetica am trait momente de confuzie, ba chiar de panica si de fiecare data ca sa imi revin am urmat aceleasi instructiuni de la nivelul anterior...aceeasi poveste la fiecare nivel...iubire, echilibru, iluzie etc...cuvinte cheie, magice...o mare forta si curaj imi trebuie de fiecare data cand fac o astfel de crestere.
    Simt in capul meu o energie atat de puternica incat gandurile rasar cu mare grija si din ce in ce mai precise.
    Cateodata am spasme musculare si daca inainte simteam gaze care ma gadilau acum simt valuri de energie care curg prin tot corpul meu.
    Am dureri de spate sau nu, stari de somnolenta sau de neoboseala, veselie sau tristete si in mod constant sunt extrem de concentrata, de atenta.
    Perceptia imi e total schimbata, nu mai am interes pentru ce se intampla in afara mea decat intr-un mod automat, din obisnuinta, putine lucruri ma mai surprind si singurul interes pe care il am e ca sa transmit schimbarea tuturor.
    Imi dau seama ca daca nu vorbim despre asta cei care experimenteaza schimbari ar putea crede ca au luat-o razna (un prieten de-al meu s-a sinucis).
    Cu toate astea totul e bine si la locul lui...cum trebuie...


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, nu e de joaca cu energiile subtile. In primul rand este nevoie de un foarte bun echilibru pe trup-minte-suflet. Fara acest echilibru, accesarea energiilor subtile devine o treaba extrem de periculoasa.

      Ștergere
    2. Te rog, poti lasa o adresa de email? multumesc.

      Ștergere
  24. Dan, ce limba vorbeau dacii din perioada zamolxiana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu doar ca se pastra o buna parte din strcutura de baza a vechii limbi a pelasgilor. Tracii se intelegeau relativ bine intre ei. Unii spun ca si limba latina se trage tot din vechea limba a pelasgilor.

      Ștergere
  25. Sunt foarte interesat de lingvistica si am constatat asemanari uriase intre romana si italiana la niste cuvinte care nu exista in latina sau au alta forma mult mai alterata in latina (si sunt o groaza- de ex. giu-jo, su-sus, egli-el, ella-ea vecchio-vechi, occhio-ochi(in latina oculus), come-cum, a plange-piangere etc si etc.) si am ajuns la concluzia ca latina e o limba mai mult sau mai putin inventata pe o anumita structura de aici si gradul ei inalt de artificialitate, de sintetism nespecific nici roamei nici italianei ori a fost preluata de la alte popultii. Cert e ca la Roma si in toata Italia poporul nu vorbea latina ci o alta limba, vulgata care ar putea fi adevarata stramoasa a tuturor dialectelor italiene. Aceasta limba, desi pare imposibil, este ori neatestata orei ni se ascund toate documentele ce ar fi putut sa fie scrise in ea, poate pentru ca e foarte asemanatoare cu romana de azi. In cartile lui Radu Cinamar, personajul principal, Cezar, afirma si o spune zicand ca a srudiat indelung asta ca limba taranilor romani autentici e aceeasi cu a dacilor, singura diferenta putand fi inmuierea unor sunete(din d s-a ajuns la dz si apoi la z si altele).

    Tu ai spous intr-o postare ca o anumita entitate s-a coborat in timpuri imemoriale si a ajutat la dezvoltarea limbii pe aceste meleaguri si la fel ai mai spus fugitiv ca dacii numeau anumite concepte actuale cu cuvinte mai multe, dar neaose acestui pamant.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu stiu ce si cum e cu limbile sau istoria lor dar pot sa va spun ca nu mai pot vorbi, efectiv. Am dureri de gat, cateodata simt o energie care urca si care ma face sa tusesc si ma obliga sa tac, in cap simt o ameteala. Mi-as dori mult ca ceilalti sa fie mai tacuti, asa as reusi lesne sa ma concentrez si sa imi pot stapani vorbele. In caz contrar dupa ce vorbesc ma simt neplacut, imi rasar ganduri ca ceva nu a fost bine spus, in general senzatia de dizarmonie ca si cand cuvintele mele nu au fost in armonie cu mine...starile astea pot fi extrem de neplacute.
    Si atunci de ce mai vorbesc? cred ca din frica, frica de a fi altfel...de a nu fi pe plac...cine stie cate constructii ne facem in minte, unele peste altele pana devin toate confuze...
    Imi doresc mult ca in viitorul cat mai apropiat sa se suspende functia asta a vorbitului sa devina cu toti constienti de ea si sa o folosim cu mare intelepciune...sa devenim mai repede o constiinta si sa nu ne mai chinuim atata...la ce bun pana la urma sa vorbim?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce bun să vorbim?! Depinde ce vrem să obţinem. DEX-ul defineşte vorbitul ca fiind exprimarea prin cuvinte a gândurilor, sentimentelor, intenţiilor. Altfel spus, transmiterea de informaţii. Pe de altă parte, sunt lucruri pe care le putem obţine doar prin tăcere…
      Oamenii de ştiinţă (mă rog, unii dintre ei, nu toţi!) au observat că, în ADN, codarea informaţiei respectă regulile gramaticale de bază. De aici până la concluzia că vocabularul nu a apărut întâmplător, nu a fost cale lungă. Sunt şi păreri care afirmă că Sistemul de Operare în cadrul căruia funcţionează mintea umană are ca parte componentă cuvântul. Prin cuvânt ne putem reprograma propriul SO. Ca orice SO, şi acesta poate fi afectat de viruşi. Eu consider că unele cuvinte sunt asemenea viruşilor de calculator.
      De-a lungul timpului, sensurile cuvintelor sau schimbat. Uneori intenţionat, alteori neintenţionat. Traducerile sunt cele mai vulnerabile la denaturarea sensurilor iniţiale ale cuvintelor. Se spune că la început a fost cuvântul. Oare aşa să fie?! Nu cumva la început a fost LOGOSUL?! Acest termen, logos, se înţelege şi cu sensul de cuvânt. Dar mai are un înţeles. De ordine divină. De aceea îndoiala mea cu privire la ce a fost la început…
      Simptomele pe care le simţi ar putea fi o atenţionare sau o acţiune a antivirusului sistemului propriu de operare că acele cuvinte sunt… „viruşi”.
      Gândurile care ne trec prin minte pot fi împărţite în două categorii: cele despre care putem spune „Doamne dă!” şi cele despre care putem spune: „Doamne fereşte!”. Se cunoaşte puterea de creaţie a minţii umane. Aşadar, îţi recomand să observi ce fel de gânduri sunt cele care îţi creează disconfortul. Ce poţi spune despre ele, Doamne dă sau Doamne fereşte.
      Dintr-un alt unghi de vedere, un cuvânt este o evocare. Vorbind de frică, experimentăm frica. Vorbind de curaj, pe acesta îl trăim. Cum se dezvoltă un copil căruia i se tot repetă: ai grijă! faţă de cel căruia i se spune: fii atent?! Primul va deveni un îngrijorat, al doilea unul conştient de ce se petrece în jurul lui. Oare întâmplător, în Legile lui Zamolxe, la pagina 218, la finalul discuţiei despre legea 34, Zamolxe spune: Curaj?! Nu cred… El nu a spus Fără frică, ci Curaj.
      Eu consider că nu suspendarea acestei funcţii, a vorbitului, este o soluţie. Ci informarea oamenilor cu privire la rolul ei. Dacă am cunoaşte şi înţelege rolul şi funcţionarea acesteia, am putea-o folosi constructiv. Dar în acest moment, se pare că sunt mai mulţi cei care nu controlează exprimarea, ci exprimarea îi controlează pe ei.
      Nu cumva, a gândi pozitiv înseamnă să avem în minte gânduri despre care să spunem Doamne dă?!
      Energia urmează intenţia. Emoţia urmează gândul. Dacă emoţia este neplăcută, gândul este nepotrivit. Nu cumva la asta se referea Zamolxe când spunea că avem corpul emoţional ca şi sistem de ghidare?!
      Aşadar, curaj în auto-observarea gândurilor care preced stările neplăcute, cât şi a intenţiilor care stau în spatele acestor gânduri.

      Ștergere
    2. Cand am descoperit cat de frumos e inauntru meu am inteles ca nu mai am nevoie de cuvinte ca ele isi pierd orice sens si consistenta...
      A sincroniza trairea in plan fizic e putin confuz dar iese f bine...
      De multe ori ne lasam purtati de cuvinte in loc sa le purtam noi pe ele...


      Ștergere
  27. Si daca mi-am dat seama ca nu mai pot si nu mai vreau sa vorbesc atunci ce ramane de facut? Simt si eu ca fac parte din schimabrile prin care trece planeta si umanitatea si mare suflet am pus, toata viata am construit momentul asta si acum cand incerc sa ma exprim nu pot si constat ca nici macar nu mai vreau...e ironic...e ceva in mine care ma topeste...

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc :)
    Asa e, simt multi centrii energetici cum functioneaza deja si in fata si in spate, pe coloana, de fiecare data am facut reglaje din instinct. E totusi o emotie care ma incearca in ultima vreme pentru ca stiu ca va veni momentul in care va trebui sa pun totul cap la cap si sa fac sa functioneze sistemul si...nu stiu la ce sa ma astept...daca trebuie sa fac ceva special sau sa las sa se intample totul ca si pana acum...
    Ceea ce m-a ghidat pana acum e atat de delicat si de puternic in acelasi timp incat...ma fastacesc...ce pot eu face sau zice...
    Cateodata simt ca realitatea isi schimba consistenta, ca o plutire, nu doar in meditatii ci in viata de zi cu zi...
    Teama apare pt ca nu am pe nimeni in jurul meu cu care sa vorbesc despre asta, toate informatiile pe care le am sunt adunate si filtrate de pe internet. Deocamdata nu am bani sa ma duc sa intalnesc oameni care cunosc mai multe...
    Avansez in a intelege mai bine mecanismul lumii asteia si cam atat...am gasit blocaje in indeplinirea viselor mele materiale...si m-am resemnat pt ca am ajuns sa nu mai vreau nimic si cu toate astea sa am tot ce imi trebuie si...imi pastrez fericirea...

    1. Probabil ca aici e cheia, cand incerc sa ma concentrez asupra respiratiei ma ia palavrageala...
    Cand am o preocupare, nu ma gandesc la nimic reusesc o f buna concentrare...doar in timpul meditatiilor e mai dificil...mintea mea e ca un copil nazdravan
    O sa fac progrese ;)
    2. Cateodata simt sub ombilic o energie rece
    3. O sa fac asta :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Lasa frica deoparte ca nu-ti aduce nimic bun, ba dimpotriva. Este foarte posibil sa ai parte de usoare deschideri ai centrilor energetici superiori (in special Vishuddha, centrul gatului).
    Iti recomand trei tehnici usoare pentru echilibrarea corpului energetic:
    1. Observa procesul respiratiei, fii atent pe inspir-expir.
    2. Stai in Lotus sau in sezut (turceste) si concentreaza-te asupra ombilicului. Observa cum se deplaseaza inainte si inapoi in timp ce respiri normal (respiratie abdominala).
    3. Respira cu fiecare nara in parte circa 5-10 minute.
    Daca ai posibilitatea sa mergi in mijlocul naturii, fa-o cat mai des cu putinta. Daca nu, stai cat poti de mult intr-un parc bogat in vegetatie (spre mijlocul parcului)!

    RăspundețiȘtergere
  30. 13 noiembrie – Eclipsa totala de soare – Activarea celor 144 de Discuri Solare Satelit, in legatura cu cele 12 Discuri Principale. Integrarea finala in Retea a Divinului Masculin in echilibru.

    28 noiembrie – Eclipsa de luna – Penumbra – Incheierea completa a retelei si integrarea Divinului Feminin.

    12 decembrie - (12-12-12) Portal de data tripla. Punctul culminant final si incheierea Retelei Cristal. Activarea ultimelor Cristale ale Templului Atlant, in noul cod si unificarea cu structurile Piramidale si Discurile Solare. Combinatia intre echilibrul energiilor masculine si feminine, intr-o Unime Divina. Codificarea finala MAX in Vortexul Cristal.

    21 decembrie- Solstitiul de iarna – Repornirea sistemului Retelei Inaltarii si conectarea la retea, a Campului Cristalin Cuantic.
    Florin

    RăspundețiȘtergere
  31. Salut Dan, dupa intrupare sufletul isi recapata amintirea tuturor vietilor anterioare, este capabil sa isi gestioneze planul pentru urmatoarea reincarnare sau este ajutat, ghidat, obligat, cum sta treaba intre intrupari?
    F

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am primit foarte multe informatii despre cum sta treaba intre intrupari. Stiu doar ca acolo se fac evaluari ale vietii trecute conform programului evolutiv avut, si se traseaza directii pentru urmatoarea viata. Cand treci dincolo, adica ai parasit trupul, in corpul spiritual porti o "fisa" personala. E un fel de semnatura electro-magnetica unica. Acolo se evalueaza balanta karmica, adica faptele bune si rele, apoi calitatile dobndite, talentele, aptitudinile, precum si balanta virtutilor, adica daca ti-ai deschis mai mult sufletul (iubirea, compasiunea), sau vointa, sau modestia, sau rabdarea.
      Apoi urmeaza o perioada de pauza, unde se studiaza, se observa pe pamant situatii asemanatoare etc. Dupa o perioada se va alege noua familie si sunt avute in vedere cateva evenimente de care vei avea parte in mod cert. Doar o parte dintre evenimentele importante ale vietii sunt predestinate, celelalte depind de alegerile fiecaruia.

      Ștergere
    2. Apropo de subiect, iti recomand sa te uiti la filmul brazilian Nosso Lar. Lucrurile sunt oarecum asemanatoare cu ceea ce se intamlpa in realitate.

      Ștergere
    3. Da, multumesc pentru recomandare. Excelent filmul, am simtit o energie extraordinara pe parcursul si dupa acest film. Cred ca m-a ajutat cumva pentru continuarea experientei de intrupare actuala. Ca o paranteza, ar fi interesanta si o continuare in care sa se prezinte si sferele superioare (gen acolo de unde venea mama doctorului Andre.)
      Florin

      Ștergere
  32. Salut Dan,

    Mai poate fi ajutat cineva plecat dintre noi de catre noi cei ramasi?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Patrocle! In 95% (poate chiar mai mult) dintre cazuri este chiar invers; ei ne ajuta pe noi la rezolvarea sau limpezirea unor probleme. Stiu cateva cazuri reale! Sunt convins ca in familiile unde a murit cineva, in cel mult un an se va rezolva cel putin o problema importanta (loc de munca pentru cel ce are nevoie, fie o problema sentimentala, fie aspecte materiale). Noi am putea ajuta doar daca respectivul a savarsit abateri grave de la legile universale, precum crime in masa, sau a influentat (fortat) negativ mase de oameni. L-am ajuta prin iertare! Nici macar sinucigasii nu au nevoie de ajutorul nostru. Primesc acolo tot sprijinul necesar. Doar jumatate din vina este a lor, restul de vina apartine autoritatilor de stat si celor religioase.

      Ștergere
    2. Foarte interesant ce spui, acum fac o conexiune cu un fapt recent. Un amic isi cauta un anumit tip de job timp de 10 ani, pana atunci avand doar sansa unor joburi sezoniere. Dupa decesul unuia din parinti s-a rezolvat in cateva luni problema. Mai mult a primit si flori de la servici cu mesajul "bine ai venit in firma noastra" :))

      Ideea ca cel disparut poate influenta lucrurile m-a ajutat sa inteleg un mesaj mai subtil. Mesaj care indirect imi spune ca lucrurile sunt ok :)

      Mersi fain,
      Patrocle

      Ștergere
  33. Multumesc Dan pentru acel film minunat, Nosso Lar. Mi-a deschis si mai tare orizonturile si am putut sa vad cu mai multa claritate maretia creatiei. Numai inainte spre indeplinirea scopului nostru divin!

    RăspundețiȘtergere
  34. Au fost cateva intrebari pe teme economice. Daca doriti, va recomand pentru studiu economia distributista, la elaborarea ei contribuind si grupul din jurul Romaniei profunde, profesori romani de la cateva universitati americane. Cu Google gasiti date.Pare a fi foarte aproape de economia fractala amintita pe forum de remer ra.
    Eduard, esti viu, original, individual. Si eu cred ca fiecare avem drumul nostru si transformarea noastra. Pana sa zambim misterios ca Gioconda si sa ne manifestam flescaito - libidinoso o asa zisa iubire sau spiritualitate superioara (care de fapt nu exista)trebuie sa ne manifestam individualitatea adica sa traim, sa fim vii. Cred ca numai asa ne putem epuiza ego.ul, sau prin practicarea unei cai sapientala dar atunci nu mai avem ce cauta pe blogg.uri din simplul motiv ca nu mai lucram cu calculatorul. Parerea mea.
    La o cat mai vie transformare.
    Deosebite informatiile despre daci si nu numai,mii de multumiri lui Dan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sfarsit am senzatia ca cineva chiar intelege cat este de necesar, important, fundamental sa fim vii, originali, individuali, si nu flescaiti, alienati, sectanti care de la inaltimea unui discurs asa zis superior propovaduim tot felul de "minunatii" din pacate ne traite, ne intelese si automat aflate in imposibilitatea de a declansa reactii catalitice in lumea din jur. Orice intentii asa zis superioare trebuie sa aiba, in viziunea mea, un corespondent in nevoia imediata si cat se poate de personala de un lucru sau de altul. Atata timp cat copilaria mea a fost marcata de cosmaruri legate de lumea de zombi in care am avut senzatia ca m-am nascut, automat motivatia mea de a face ceva este ombilical legata de aceasta nevoie extrem de personala de a ma trezi dimineata intr-o alta lume decat cea a comerciantilor ambulanti si a fotbalistilor. Si da, de aici se poate dezvolta un anumit grad de intelegere a nefericirii si a mecanismelor care o guverneaza, un anumit grad de compasiune vizavi de problemele cu care ne confruntam indiferent de ce parte a baricadei ne situam unii sau altii, clarificarea obiectivelor vietii, o anumita motivatie de a face un lucru sau altul din ce in ce mai bine. Insa demarajul, angrenajul, scopurile si drumul sunt toate personale. Pe parcurs ele se universalizeaza din ce in ce mai mult, insa, in mod paradoxal, acest universalitate nu intra in conflict cu amprenta personala, nu o limiteaza ci doar o armonizeaza. Pe site-ul fortasigratie.ro am vorbit de starea de constiinta care se dezvolta pe un astfel de fundament si am numit-o constiinta de camp 0. Am spus despre ea ca este o stare non conflictuala, non reactiva, non rezistiva, non invaziva care transforma haosul in armonie ordonand creatia fara sa o limiteze. Simplu si sublim.

      Ștergere
  35. Dan, stiu ca muzica produce o deschidere la nivel sufletesc si am vazut niste reproduceri ale unor melodii antice grecesti la niste instrumente care sunt facute sa fie ca cele de atunci (descriste de autorii antici, si melodiie si tot), spune-mi astea ar putea aduce inapoi amintiri de pe vremea aia...bineinteles daca ai trait pe atunci?
    Si la daci cum am putea recompune muzica? Ca ma gandesc ca si eu ar fi trebuit sa aiba in perioada zamolxiana o muzica plina de suflet si inteles.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, muzica te poate "deschide" in interior astfel incat poti avea flashuri din alte vieti. Muzica iti poate modifica starea de constienta sau chiar iti poate induce o transa puternica. In unele zone ale globului se foloseste muzica ritmica in combinatie cu anumite plante psihotrope in scopul atingerii unor stari modificate de constiinta.
      Despre muzica dacilor nu-ti pot spune mare lucru desi am incercat sa o descopar. Zamolxienii preferau muzica apelor curgatoare si a vantului. Ceea ce pentru noi este un simplu clipocit, sau un simplu suierat, pentru ei era o simfonie a naturii.

      Ștergere
  36. Dan, o intrebare.. ce intelegi prin Purgatoriu sau ceea ce in filmul Nosso Lar era prezentat drept Umbral?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-as zice ca Umbral si Purgatoriul sunt unul si acelasi lucru. Din cate stiu, purgatoriul este un concept aparut in dogma catolica; este considerat un fel de "spalator" al pacatelor mai putin grele. Adica vei suferi o perioada dupa care vei merge in rai.
      Mi-aduc aminte ca in film era o atmosfera intunecata, cu suflete care sufereau si cautau tot felul de lucruri. Nu stiu daca in realitate acel loc este chiar atat de sumbru. Adevarul este ca sunt foarte multe suflete care (dupa ce mor) nu vor sa paraseasca primele straturi energetice si prefera sa "bantuie" prin locurile unde si-au desfasurat viata. Aceste suflete sunt inca foarte mult legate de pamant, de partea materiala. Din aceasta categorie mai fac parte si sufletele dominate de temeri ori care si-au otravit sufletul cu ura si cu dorinta de razbunare. Este putin dificil si pentru persoanele care au avut parte de vicii grele, precum droguri, alcool, fumat, jocuri de noroc etc.
      Cel mai greu este in primele 40 de zile dupa moarte, cand de descompune corpul eteric. In aceasta perioada este greu pentru drogati, alcoolici, sinucigasi si pentru unii dintre cei care au avut parte de o moarte violenta sau au murit din cauza unor boli grave. Dupa care urmeaza descompunerea corpului astral, unde se scapa de frici, blocaje emotionale, atasamente de tot felul (inclusiv cele legate de familie). Aici nu este o perioada fixa, depinde de la caz la caz. Poate varia de la un ciclu lunar (28 zile) pana la unul uranian (84 de ani); totul depinde "incarcatura" psihoemotionala si de intentia acelui suflet.

      Ștergere
  37. In concluzie cu cat mori mai inconstient cu atat sansele de a bantui si de a suferi prin zonele astralului inferior cresc exponential. Si cand spun "inconstient" spun "dominat de frica, vina, atasament". La cursul de shamanism am intrebat care este diferenta dintre karma si acest "purgatoriu" sau "umbral". Mi s-a spus ca purgatoriul te descarca precum o baterie si cand te-ai descarcat complet de toata incarcatura de drama si durere cu care ai plecat, cand toata energia dramei si durerii s-a consumat, atunci poti sa intri in dimensiunile mai inalte. Mi s-a spus ca nu are nici o legatura cu ceea ce este karma, notiunea de karma determinand sirul si continutul incarnarilor, a ceea ce traiesti si experimentezi de-a lungul vietilor in planul fizic si nu a cantitatii si calitatii bantuirii prin zona de umbral de dupa moarte. Cu cat mori mai prins in drama (adica inconstient de realitatile mai inalte) cu atat drama din umbral este mai densa, mai lunga, mai dureroasa.

    Mi s-a parut foarte rezonabila teoria asta, o validam cumva in simturile mele. Vine insa ulterior dl. Sal Rachele care spune intr-una din cartile lui ca de fapt multe Suflete plecate din corp sunt foarte fragmentate si bucati din ele bantuie in diferite zone ale astraluilui (pana aici de acord) insa mai spune ca nu au puterea sa ajunga in zonele mai inalte si recad inapoi in corpuri prin incarnare asa, dintr-o data, tam nesam, cum bantuie ele intr-o stare deprorabila prin astral. Oups, aici m-am blocat, contrazicea orice licarire a mea de bun simt despre fenomen, orice intrezarire a ceea ce se intampla acolo. Mai exact mi s-a parut momentul in care dl. Sal Rachele aproape ca a incetat sa mai gandeasca. Si cand am vazut filmul acesta mi-am adus aminte de teoria lui Rachele si de respingerea de care s-a lovit din partea mea. Mi s-a parut ca filmul Nosso Lar mi-a confirmat cumva ca ceea ce eu au am considerat de bun simt sa se intampa, adica bantui ce bantui si ajungi la un moment dat la un liman, la o zona de recuperare unde stai ceva timp intre doua incarnari, altfel vai si-amar ce-ar mai fi!

    Visele mele din copilarie aratau cam ca Umbralul din film (numai ca de 100 de ori mai dramatice) si ma paralizau de frica si ma sorbeau de energie. Inca nu inteleg de ce avem acele vise si le-am tot avut pana pe la 7 ani apoi din ce in ce mai rar . Subiectele variau: ratacind prin subsoluri si catacombe - tot timpul intunecate si obscure - in timp ce fiinte grotesti ma urmareau si ma prindeau. Asistam la crime oribile sau eram calcat de tir, sugrumat ori injunghiat. Alteori eram executat intr-un lagar de concentrare cu un glont in cap impreuna cu altii. Mai cadeam in vreun hau de pe niste instalatii industriale, era ca un furnal. Sau eram urmarit ca sa fiu prins si torturat de catre oameni extrem de sadici. Se mai intampla sa fiu inconjurat de batrani aflati la vreo inmormantare care imi duhneau a moarte si a cadavru la concurenta cu mortu, duhoare care ma dezgusta si ma paraliza de nu mai puteam sa mai misc si sa mai vorbesc. Chiar uitasem de toate visele astea oribile, dar uite, cu putin intro ajung sa realizez ca am bifat la catalog cam tot si ca treptat ele au disparut de la sine. Mi se parea ca in visele acelea ajung cele mai abisale dureri sau neputinte, traite sau imaginate, ale fiintei mele din trecut, prezent si viitor. Nu ca as avea niste vise minunate acum , la 33 de ani. Dar indiferent ce se intamnpla visul nu ma mai poseda si intr-un colt al mintii mele cred ca sunt si constient ca visez. Rareori mi se inatmpla sa ma trezesc nauc dupa un somn cu vise si in vis sa mi se intample lucruri care sa ma ia prin surprindere.

    Ai chiar si cea mai mica vaga explicatie pentru toate astea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru perioada copilariei asemenea vise pot fi destul de greu de suportat. Cateva asemenea vise am avut si eu; imaginile erau dintre cele mai cumplite. Visam corpuri ciopartite de tren, de masini sau de diverse lucruri. Eram inghitit de serpi uriasi din care ieseam cu mare greutate; visam cutremure devastatoare, incendii si revarsari mari de ape. Am avut si doua experiente care m-au apropiat efectiv de moarte. Dar am avut si vise frumoase, incredibile...
      Visele urate din perioada copilariei pot avea trei cauze:
      1. Perioada intrauterina cu probleme si/sau nastere traumatica pentru fat. Din cate am inteles, acestea pot determina anumite manifestari in perioada copilariei. Dar nu foarte puternice.
      2. Copilul are o misiune de indeplinit cand va ajunge la maturitate si prin urmare va fi nevoit sa suporte o serie de probe si teste. Perioada copilariei este foarte importanta pentru viitorul adult; este perioada in care se formeaza motorul evolutiv si de aceea acesti copii sunt nevoiti sa treaca prin teste dure. Programul evolutiv inserat inainte de nastere poate determina asemenea vise. Practic, tot ceea ce este mai sumbru pentru mintea omeneasca poate fi trait de acel copil. Sunt tot felul de teste in spatiul subtil oniric. Acestea il ajuta pe copil sa treaca peste temerile viitoare si sa poata patrunda in mintile si sufletele celorlalti. Bine spunea cineva, ca "Drumul spre Rai trece neaparat prin Iad".
      Unii copii au deja lectiile invatate. Fetita de nici doi ani a unui prieten rade de mama focului cand vede monstrii din filmele horror. Cu cat sunt mai urati si deformati monstrii cu atat se amuza mai tare.
      3. Atacuri psihoenergetice. Acestea sunt mai rare deoarece copii au parte de o protectie speciala.

      Ștergere
  38. Multumesc. Voi medita la aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  39. Va transmit o inregistrare recenta extrem de interesanta
    http://www.youtube.com/watch?v=U8y0MR8KiY8

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun. Cineva salveaza planeta. Dar are dovezi despre lucrurile de la care sustine ca salveaza planeta? 19.000 de gropi cu diametrul de 50 km pe planeta facute de experimentele cu protoni accelerati? Hmm.. greu de crezut daca nu vii cu dovezi.

      Ștergere
    2. Si inca ceva.. de energie in oameni crezi ca ducem noi lipsa? Universul e plin de energie. La fel si prizele sau antenele. Nu cred nici un moment in experiementele cu energie care nu implica lucrul cu propria constiinta. Ne purificat si ne inaltat in planul constiintei, te prajesti la sigur. Asa ca, la munca si hai sa nu mai cautam salvarea in tehnologie! O sa vina si vremea tehnologiilor noi. Dar nu de o alta tehnologie avem acum nevoie. Noi suntem cea mai sofisticata tehnologie inventata vreodata. Hai sa ne exploram ceva mai mult decat deloc! Cum spuneam si pe site-ul meu, tehnologia singura nu va salva omenirea si planeta. Dar o umanitate geniala o va face!!

      Ștergere
  40. Ce ne facem oameni buni, caci iar se apropie sarbatorile! Atatea animale vor fi sacrificate, atatia brazi vor fi taiati pentru a fi aruncati la gunoi dupa cateva zile, asta in timp ce vom fredona " De Craciun fii mai bun,
    Fii adevarat..."

    Florin

    RăspundețiȘtergere
  41. Asteptam sa ne explice providenta ce si cum e cu karma animala. Eu am facut cateva investigatii pe cont propriu si am inteles fragmentat cam cum stau lucrurile pe bucati de informatie. Insa nu am tabloul complet. Pe site-ul meu am creat o pagina despre acest subiect:

    http://www.fortasigratie.ro/putere-compasiune/relatia-dintre-regnuri.htm

    Orice alte informatii sunt binevenite.

    RăspundețiȘtergere
  42. Cateva date despre karma si regnul animal se gasesc aici:
    http://www.spiritualrs.net/Conferinte/GA120/GA120_CF02.html
    CD

    RăspundețiȘtergere
  43. Am o intrebare Dan, toate aceste evenimente astronomice gen eclipsa de astazi, sunt si portaluri energetice? sunt speciale pentru omenire? se pot fructifica prin meditatii mai mult decat o zi obisnuita?
    Merci,
    Florin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate evenimentele astronomice sunt portaluri energetice. Ele sunt speciale in masura in care omul intelege, simte si vrea sa fructifice asemenea oportunitati.
      Fiecare zi este speciala, unica! Ba chiar fiecare clipa!

      Ștergere
    2. E cam multa informatia pe care o postez despre eclipsa ce a avut loc pe 13, dar tu Dane decizi cat lasi din ea.
      Celcaretestie

      Pe 10-11 noiembrie va fi un nou portal de lumina care vizeaza in mod special si Romania; pana atunci este foarte util aportul nostru prin rugaciune si intentii maxim pozitive pentru optimizarea viitorului societatii romanesti (economic, social etc.), dar si al fiecaruia personal.
      In data de 13 noiembrie 2012 va avea loc o eclipsa totala de soare in casa Scorpionului care efectueaza o bifurcatie si o transmutare a tuturor lucrurilor de pe suprafata Pamantului. Incepand cu acest eveniment pozitiv si dincolo de acesta vor avea loc evidente si puternice transformari ale vietii, de toate magnitudinile, in vietile noastre. Eclipsa ne va darui contactul cosmic cu Saturn, setand tranzitul sau de inceput in stralucirea Scorpionului, si va avea un efect devastator asupra acelora care au incercat sa distruga evolutia predestinata a umanitatii. Va incepe o diviziune vibrationala care va separa fiintele de vibratie joasa de omologii lor inalti, inclusiv, in special in sensul fizic. Cu renasterea ca tema puternica, cautati ca viata sa va devina mult mai profunda, dincolo de umbra acestei eclipse solare din Scorpion!
      Asteptati urmatoarele tipuri de sincronicitati ale eclipsei solare din Scorpion: activari psihice supernaturale, morti literale si metaforice, transformari totale ale circumstantelor materiale, mari transferari de putere, investigatii ce pot soca si cauza tipete, conversii necesare si favorabile de resurse, expunere neobosita a raului, crime si tainuiri, curatari ale coruptiei, traume medicale si constientizari neasteptate ale bolilor, incheieri de revelatii sacre si paradigme, credite bruste de bogatie, dezmembrari bruste ale societatilor secrete, atenuari ale complicatiilor, aprofundarea dedicarilor spirituale, descoperiri in psihoterapie, asumarea responsabilitatii, invinuiri publice si reveniri in sanatate.
      Ca si regula, toate eclipsele se sincronizeaza cu experientele divine randuite, cea mai puternica forma fiind eclipsa solara totala. Atunci cand are loc o eclipsa, cascade de curenti ai sortii ne strabat vietile. Este important de stiut acest lucru, deoarece in viata exista momente in care Dumnezeu isi arata Mana. Eclipsele se califica pentru a fi introduse printre acestea. Natura experientei unei eclipse va reflecta intotdeauna Coeficientul lor de Lumina, care este componenta mentalului, spiritualului si vibratiilor fizice ale cuiva. Eclipsele sunt destinate sa aduca un salt cuantic in vietile noastre si ele au fost vestite de-a lungul istoriei drept semne ale schimbarilor radicale - si pe buna dreptate! Facand referire la horoscopul cuiva, care este, in fapt, un document sacru, cineva poate determina foarte usor in ce aspect al vietii lui eclipsa va avea cea mai mare influenta. Efectele lor nu ar trebui sa fie secrete.
      Chiar literal, va aparea o noua lume dupa data de 13 noiembrie. Efectul de bifurcatie al acestei eclipse si tranzitul lui Saturn in Scorpion vor lucra asupra aspectelor fizice, separand oamenii in functie de polaritatile lor vibrationale. Oamenii vor incepe sa se deconecteze si sa se reconecteze in moduri mult mai familiare, care permit noilor lor puteri sa apara. Ca rezultat, cei aflati in vibratie joasa se vor regasi pe ei insisi incredibil de restrictionati si pusi in mijlocul unor circumstante imposibil de dificile, pe cand cei din vibratiile inalte se vor bucura de imputernicire si infrumusetata metamorfozare, care le va permite sa avanseze in viata si sa serveasca vointa Divinitatii pentru rasa si planeta noastra. Polaritatea este una dintre principalele legi ale naturii, asa ca priviti cum oamenii sunt divizati si reconectati in acord cu aceasta.

      Ștergere
    3. Doua dintre temele proeminente ale tranzitului lui Saturn in Scorpion isi vor face intrari dramatice cu aceasta eclipsa: cea a sexului si a bolii, si a tuturor lucrurilor care sunt conectate cu acestea. Indiscretia sexuala, ca sa includem indiscretii trecute, va aduce acum consecvente dureroase, costisitoare si potential mortale. Unii ar putea fi intelepti in a se abtine de la activitatea sexuala doar daca nu este insotita de iubirea vibratiei. Sexualitatea va deveni un subiect de intensa si sustinuta incercare, in care natura genului va servi ca plan de provocari, crestere si invatare. Suntem suficient de intelepti ca sa tratam sexul cu respect, deoarece acesta apartine Casei (Aspectului) care inglobeaza ceea ce este sacru si ceea ce este fatal.
      Victoriile impotriva bolii si manifestarile de boala se vor prezenta in curand ca teme majore de viata pentru milioane de oameni. Recuperarea si insanatosirea vor veni pentru unii, in timp ce altii vor fi rapiti de suferinta si fortati in teritoriul intunericului, vibratia personala fiind factorul determinant. Elementul apa va deveni mai vital ca niciodata, asa ca observati cum "aposii" sunt focalizati ca purtatori de agenti patogeni, o cale pentru vindecare si un domeniu al adversitatii. Am intrat intr-o vreme in care tipurile de tratamente ascunse vor fi dezvaluite paturii mari ale populatiei noastre, vor accepta realitatea dura in care boala si moartea au fost deghizate ca hrana si medicamente de agentiile noastre pamantene cele mai de incredere. Revelatiiile si transformarile au loc in aceeasi Casa: Scorpionul.
      Aceasta eclipsa si ciclul ei, al unei forte asa de mari incat sa determine sfarsitul unui razboi international, vor aduce realitatea dezvaluirii celor mai odioase si puternice crime in constiinta colectiva. Ma refer in mod specific la insclavirea umana, ritualurile de sacrificii, pedofilia, retelele de tortura, traficul de persoane, contrabanda cu droguri, conspiratiile criminale si lucrurile ascunse si retelele satanice cel mai profund inradacinate, toate din cele care au fost sanctionate si carora li s-a dat acordul de catre inaltii oficiali si personajele societatii moderne internationale. Este promis faptul ca a cincea Casa din Scorpion va fi scoasa la vedere. Babilonul va fi vazut ca nicicand altcandva!

      Ștergere
    4. Sindicatele crimei organizate vor incepe sa fie dezmembrate acum si vor fi fatal ranite in timp ce Saturn tranziteaza Scorpionul, casa crimei. Si in timp ce participantii din aceasta lume poseda unele dintre cele mai joase vibratii imaginabile, realitatea in sine ii va insangera pana la uscare. Cooperarea criminala va deveni o parte a trecutului. Toata aceasta mizerie va imploza din necrutatorii factori de stres pentru a include deconectarea de la sprijinul logistic, materiile prime si lichiditatile financiare, persecutiile criminale, lantul de comandare a esecurilor si razboiul fractionist - priviti-i cum se intorc unii impotriva altora. Raspanditi vorba: crima organizata nu mai are nici un viitor.
      Este de importanta personala ca dincolo de aceasta eclipsa si pe durata urmatoarelor sase cicluri lunare fiecare dintre noi sa lucram pentru a transmuta fiecare forma si exemplu al intunericului pe care le gasim in vietile noastre in ceva care sa se poata compara cu Divinitatea. O chemare inalta a eclipsei poate fi aceea ca noi toti ne straduim sa devenim experti in arta alchimica antica a transmutatiei. Concentrati pe aceasta va fi nevoie sa ne re-alocam energia si resursele in arii ale vietilor noastre care au mai mare nevoie de aceasta. Multi dintre noi vor avea nevoie sa se elibereze de lucruri pastrate cu drag pentru a ne descurca bine in viitor. Unora le va fi greu sa se regaseasca in asemenea raspantii, insa a sosit timpul pentru cele mai dramatice forme de transformare ale vietii, semnalizate de soarele nostru umbrit.
      Cu scopul maiestriei de sine in inimile si in mintile noastre, fiecare dintre noi poate beneficia dintr-o inspectie personala care sa se concentreze pe identificarea defectelor si a abilitatii noastre de a evolua dincolo de acestea. Pentru a va ajuta in acest proces va incurajez pe voi, dragii mei cititori, sa va curatati de lucrurile pe care le stiti ca fiind deranjante in esenta lor, indiferent de tip sau forma, material sau imaterial, intern sau extern. Redresarea psihicului va fi un curs obligatoriu de urmat, in care auto-reflectia psihologica si constientizarea auto-limitarii va deveni cristalizata in constiinta noastra. Insa dificultatea acestei calatorii interioare poate deveni o incantare in cunoasterea faptului ca avantul si ritmul vietii, pe cat de repede va fi stabilit prin eclipsa care va veni, va promova succesul re-crearii pozitive uimitoare a caracterului nostru si al vietii.

      Ștergere
    5. In masura in care tot mai multi dintre noi devin constienti, mintile noastre pot interfera cu cosmosul pentru a influenta viitorul nostru in moduri extraordinar de favorabile. Spatiul-timp este maleabil in ceea ce priveste alegerea si intentia. In aceasta nota, aveti aici un exemplu de setare a unei intentii, astfel incat sa va puteti bucura de un beneficiu maxim: “Am depasit fiecare aspect vibrational scazut al vietii mele incepand cu si dincolo de aceasta eclipsa." Apropo, data de 13 noiembrie este un timp intelept pentru a ne seta intentii benefice si pline de compasiune. O ascensiune rapida in viata este rasplata pentru acest efort verbal sau telepatic.
      Un soare negru se apropie pentru toti cei care traiesc; unii nu vor supravietui acestuia, iar acest lucru poate insemna cat un fluierat. Un timp al renasterii, insa unde ne va duce viata? Aceia bogati in spirit stiu ca nimic nu ne poate rupe. Haideti sa ne curatam de toate otravurile lor, ei se cred inteligenti, metodele lor cresc in mod evident, noi ne putem desprinde cu usurinta. Se iveste o noua lume, una a virtutii si a Luminii, Mana lui Dumnezeu vine o data cu maretia Scorpionului. Aceasta casa este intensa, ca un taciune in diamant, prin desfiintarea fricii puteti invata cum sa-L gasiti pe El.

      Ciclul vietii noastre include moartea, asa ca, atat timp cat suntem aici, haideti sa facem tot ce e mai bun. Misterul si apa, amestecate indeaproape de catre Tatal, elementele care au gen, cum ar fi fiica si fiul. Cu cat incearca mai mult, cu atat li se promite esecul, Babilonul a decazut, conducatorii lor, la fel. Acum, din toate aceste ultime cuvinte, rugati-va la dragul Dumnezeu pentru renasterea spiritului nostru.


      Mystically,
      Astrologul Salvador Russo
      For my personal insight into your astrological life consider the services I’ve listed at http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.starseedastrology.com&h=3AQFkNFav&s=1. For world-class clairvoyant counseling visit http://www.mysticamari.com/.
      If you’re Twitter savvy join me at www.twitter.com/starseedastro. I welcome professional contacts at www.linkedin.com/in/salvadorrusso.
      To view, study, or download the horoscope of this eclipse visit: http://is.gd/kHe9AN
      For a direct blog link to this work visit the Starseed Astrology Blog: http://is.gd/9bHVO4
      traducere: Diana Rus

      Ștergere
  44. Da. Rudolf Steiner hand made. Am mai spus pe acest blog ca nu rezonez cu energiile mentale si sufletesti ale d-lui acesta. Cand citesc din el mi se strange stomacul (somatizez efectiv) si am senzatia ca mi se pune in fatza o carte de religie conceputa de o rasa extraterestra netreierata spiritual care are ca intentie subtila sa spele pe creier cat mai multi pamanteni. Nu simt caldura, nu simt iluminare. Din ciclul "Daca nu-i poti face sa inteleaga, atunci macar inebuneste-i". Si cum poti sa faci cel mai bine asta? Cu jumatati de adevar, prezentate pompos si neinteligibil. Iar sufletele slabe cad din pacate adesea in capcane din astea de tipul "noua teorie revolutionista de la guru citire". Si la Sal Rachele am avut senzatia asta, dar sensibil mai domoala ca la Rudolf Steiner. Brrrr... Nu stiu ce lectii spirituale neinvatate au acesti oameni, dar mie imi pare ca au cateva care atarna greu si sunt sumbre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mdea, m-am uitat putin peste saitul tau. Nu vad nimic care sa justifice aroganta si ferocitatea cu care ataci nume mari ale literaturii ezoterice. Inafara de amprenta unor idei din acest blog, nu iesi cu nimic in evidenta pe sait. Incerci si tu sa tragi cateva semnale de alarma dar nu am vazut vreo solutie sau ceva care sa imi atraga atentia. Complexul tau de superioritate este nejustificat. Inteleg ca nu-ti place mancarea altora dar nu ma forta sa inghit ciorbitza de dovlecei pe care tu o savurezi cu atata placere.
      CD

      Ștergere
    2. Fiecare vede in evenimente, lucruri si oameni atat cat poate el sa vada. Succes pe caile care consideri ca ti se potrivesc. Eu mi le-am gasit pe ale mele.

      Ștergere
  45. Si inca ceva. M-a frapat toxicitatea postului. Am vizualiat in timp ce citeam un personaj cu ochii injectati de sange, orbit de manie si orgoliu, suparat pe viata, functionand pe principiul "sa moara capra vecinei" si foarte foarte zbarcit la grimasa faciala.

    RăspundețiȘtergere
  46. Eduard, te pierzi in clinciuri inutile. Sa stai de vorba cu un anonim este un efort gratuit si fara rezultat. Daca mai este si rautacios atunci pa. Sunt alaturi de tine in ceea ce ai scris despre Steiner, care numai nume mare in ezoterism nu este. Poate ca in exoterism. Steiner a fost un omulet ocupat. De cine ramane de stabilit.Posibil de niste fiinte din planurile de vibratie joasa din astral. Ca si Blavatski avea conexiuni cu structuri oculte adepte ale lui Aghiuta/Batuta.l toaca si erau cam vanduti un pic. Anonimule mai studiaza. Sunt si pe net o gramada de date.
    Succes.

    RăspundețiȘtergere
  47. Ce parere ai Dan legat de materialul urmator? dar voi ceilalti cititori ai acestui minunat blog?
    http://www.calatoriainimii.net/2012/11/2012-momentul-zero-al-constiintei/

    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate materialele lui Horia Turcanu sunt deosebite!

      Ștergere
    2. Intr-adevar, insa dupa ce am citit materialul acesta, m-am luminat oarecum si am simtit ...Divinitatea, Absolutul din mine. Chestia e ca inca nu reusesc sa mentin starea. dar sunt increzator ca voi reusi.

      Florin

      Ștergere
  48. E frumos articolul, i-am cunoscut personal atat pe Horia Tzurcanu cat si pe Elena Francisc. El are o lumina in minte si in suflet care mi-a placut de prima data. L-am perceput ca pe un om care accepta provocarile si este intr-o continua provocare cu el insusi. Iar pe mine o astfel de energie ma anima si ma face sa vibrez. Pe ea am perceput-o sensibil mai carnala si dornica pe alocuri sa controleze lucrurile, uneori pretioasa, adesea suspicioasa, fapt care a facut imposibila o rezonanta a mea cu ea, ba, din contra, s-a si suparat pe mine cand i-am plecat in mijlocul cursului de respiratie holotropica deoarece am simtit ca acel curs nu isi aduce nici o contributie la dezvoltarea mea personala si spirituala.

    Hai ca acum chiar m-am amuzat aducandu-mi aminte de acele momente! :-)))

    RăspundețiȘtergere
  49. Ai plecat in mijlocul cursului? trebuie sa fii o persoana tare dificila :))

    In alta ordine de idei, te intreb pe tine Dan, tensiunile actuale din Israel si imprejurimi, nu cumva perturba schimbarile planetare ce au loc acum?

    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu perturba cu nimic schimbarile planetare. Posibil ca acolo sa fie un foc de paie pentru a deturna atentia de la problema iraniana si a-i tine ocupati pe israelieni.

      Ștergere
  50. Fara suparare, incerc si eu un raspuns, bineinteles nu in locul lui Dan. Aceste tensiuni fac parte din schimbarile planetare. Asa le percep eu. Si in plus mai intuiesc o dezvoltare exponentiala a unor asemenea tensiuni, cam peste tot, in afara Romaniei. In tara, alta mancare de peste, le avem pe ale noastre. Batalia cu cozile de topor. O seara buna romani.

    RăspundețiȘtergere
  51. Cursul era de 3 zile. Eu am plecat a doua zi. Nu in timpul orei. La pauza.

    :-)

    Oi fi dificil, dar totul e pe bune. El a putut sa accepte. Ea nu.

    ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eduard tot ce ti se intampla in viata e pt tine, fiecare pasare, fiecare pala de vant sau vorba, persoana...tot cu ce te intalnesti esti tu...

      Ștergere
  52. Trebuie sa.l felicit pe celcaretestie si sa.i multumesc totodata. Alaturi de Dan si animatorii blogg.ului m.a ajutat sa mai capat cateva raspunsuri sau sa constientizez ganduri profunde care ma framantau de ani de zile.
    Eu pun toate evenimentele politice si militare sub semnul bataliei spirituale aflata in plina desfasurare. Macrocosmic cred ca de fapt se naste o punte intre est si vest, finalul va fii o constiinta planetara, sentimentul ca suntem UNA cu totii iar exteriorul este proiectia interiorului. Cele doua curente filozofice, cea integratoare (estica/orientala) si cea scormonitoare/exploratoare in amanunt (vestica/occidentala) se vor uni. Creuzetul este zona unde se afla Romania. Aici transformarile interioare sunt mai accelerate dar si mai avansate. Cine are ochi sa vada vede si inima sa inteleaga intelege.
    Cred de asemenea ca TOTUL sta sub semnul necesitatii, de transformare, de evolutie. Nu exista doar o singura directie si per ansamblu un singur sens. Spre BUNUL DUMNEZEU. Cum parcurgem acest drum depinde de fiecare, de gandurile, vorbele si faptele fiecaruia si de suma acestora.
    La final va fii constiinta cosmica, revelatia si certitudinea ca suntem creatie alaturi de alte civilizatii.
    Sa revenim in acest timp, pentru Romania pericolul vine din axa Turcia-Albania, adica decurg din pretentiile lor teritoriale (mai putin vizibile in acest moment) si conflictul inghetat cu Grecia (adica opozitia ortodoxi - musulmani sau mai strategic spus Rusia - Nato). Sa nu uitam cine a construit un stat musulman in centrul Europei. Asta este legatura intre politica si religie, la suprafata vazute lucrurile. Parerea mea
    Va multumesc si va doresc cale dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  53. Când vei reveni cu mesaje/postări?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi reveni cu postari dupa "sfarsitul lumii" (dupa 21.12.2012).

      Ștergere
  54. Dupa "sfarsitul lumii" inseamna alta lume sau aceeasi lume? Este adevarat ca diferenta de vibratie impiedica pe toti clarvazatorii sa mai vada clar cam ce urmeaza? Intuitiv se pot simti multe dar cei care mai vedeau au cam tacut in ultima vreme. De fapt nu prea s.au indeplinit nici profetii facute in trecut de adevarati oameni spirituali. Banuiesc ca schimbarile i.au surprins pe toti sau cineva/ceva a intervenit. Cadrul general este cel punctat de celcaretestie, zic eu.
    Evolutie fara cocoloase si lumina fara umbre va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ziua de 21.12.2012 va trece asa cum a trecut si ziua de ieri, si cu mai putine evenimente decat ziua de alaltaieri!
      Tensiunea pe mentalul colectiv este mai slaba fata de cum am simtit in ultimele luni ale anului 1999.

      Ștergere
    2. Dan, am inteles faptul ca pe 21.12 nu vor avea loc evenimente deosebite sau nemaiantalnite.
      Insa pe aceasta data se pare ca exista o aliniere de planete care se petrece o data la 26.000 de ani.
      Are vreun efect asupra oamenilor? daca da, poti detalia?
      Este aceasta data un varf sau un inceput al extinerii constiintei unor oameni?
      De ce se opreste calendarul maya tocmai atunci sau nu se opreste? (era si o gluma care spunea ca s-a oprit calendarul pentru ca s-au plictisit sa-l continue.
      Merci frumos.

      Florin

      Ștergere
    3. Care sunt acele planete care se vor alinia pe 21.12.2012?

      Ștergere
    4. Pe de-o parte Formatiunea „Degetul lui Dumnezeu”, alcatuit din Saturn, Jupiter si Pluto,
      se mai vorbeste apoi de alinierea Terrei la centrul galaxiei...

      Sa inteleg din intrebarea ta ca de fapt nu exista nici un fel de aliniere?

      Florin

      Ștergere
    5. Este o aliniere simpla; in anii trecuti au fost alinieri mult mai importante. Chiar si asa, o vorba spune ca astrele doar predispun si ca numai omul dispune. Degeaba ai acces la 400 de volti daca n-ai utilaje pentru o asemenea tensiune.

      Ștergere
    6. Multumesc pt raspuns. Sunt convins ca nu alinierea iti baga in traista.
      Doar ca ma zgandara faptul ca toti asa zisii (mai mult sau mai putin) lideri spirituali propovaduiesc schimbarea din 21.12....Drunvalo Melc-hizedek, sal rachele, Bashar si care mai sunt. probabil ca au ei un motiv. nu?

      F

      Ștergere
    7. La fel s-a spus si despre portalul din 11.11.2011! Si despre cel din 10.10.2010 s-a spus la fel. In 1982 a avut loc o aliniere speciala a tuturor celor 9 planete... Da, s-au schimbat unele lucruri de atunci. Au aparut (si s-au dezvoltat) foarte multe grupuri spirituale in timp ce bisericile traditionale au pierdut foarte mult teren. S-a deschis un mare portal in 1982. Au trecut 30 de ani de atunci. Daca privesti in jur vei vedea ca s-a schimbat cate ceva, dar nu cum au sperat unii. Eu am primit informatia ca in 2016 se va deschide un alt portal, si va fi legat cumva de energia lui Uranus. Schimbarile se vor intinde pana spre sfarsitul secolului... Va curge multa apa pe Dambovita (asta daca nu va seca).

      Ștergere
    8. Iti respect parerea, mi se pare totusi un pic pesimista, mai ales paranteza din final. Totusi in acea data cam toata populatia care crede in asa ceva(inclusiv eu) o sa mediteze. cine stie, poate ca vom provoca ceva,chiar daca nu e planificat de la Taticu.

      Florin

      Ștergere
    9. Da Florin :)

      http://www.youtube.com/watch?v=r0W9Ekcsx5Q

      Ștergere
    10. Multumesc :)

      Si filmul a fost emotionant si impresionant!

      Apropos, am vazut acum cateva zile urmatorul film, il recomand:

      http://www.imdb.com/title/tt2040608/

      F

      Ștergere
  55. Apropo ca vorbeam de vise.. mi-am adus aminte si de un vis frumos din copilarie care le surclasa pe toate celalalte. In sensul ca se mai intampla sa am vise in care eram indragostit si dragostea era impartasita sau zburam pe deasupra unor tinuturi foarte frumoase. Insa un vis anume m-a marcat altfel decat orice altceva cunoscut de mine pana atunci si pana acum. Cred ca l-am visat de 2 ori, sau maxim de 3, pana aproximativ la 18 ani cand am senzatia ca l-am avut ultima data.

    Eram pur si simplu in fatza unui perete de stanca ce facea parte dintr-un munte imens, care se inalta aproape la verticala din cararea pe care eu stateam si ma uitam in sus la el. Muntele era de un gri granit, usor lucios, cu santuri, striatii si denivelari uriase, taioase si clare care brazdau stanca periodic pe portiuni masive. Era un munte din care emana o vointa ferma si am avut senzatia ca un ochi interior privea la mine si totodata prin mine. Un munte ce radia o putere uriasa, o imensa forta vie si o stare de armonie pe care nu o intelegeam, dar care insa ma fermeca, ma fascina, ma extazia, cu toate ca de-abia puteam sa-i rezist ca prezenta a mea in acel loc. Era o forta din alta lume, a carei natura era una profund mistica.

    Cararea pe care stateam sa ma uit in sus la munte era ca un luminis, caci iesea dintr-o padure deasa si intra dupa sa zic nici 10 metri din nou in padurea deasa. Padurea era de brazi de un verde inchis, care dadeau un aer extrem de tare la tot ce se intampla acolo. Timpul era pe inserate, atmosfera era tacuta, insa pulsa de o vibratie care strabatea fiecare particula de aer si tot ce exista ca si cadru fizic in acel vis.

    Am vrut sa stiu unde sunt si imediat am asociat acel loc cu masivul Bucegi, mai exact acel munte care cand treci cu trenul prin Busteni vezi ca are in varf crucea de pe Caraiman. Pe tot parcursul visului am avut o stare de fericire continua, dar o fericire care venea din cu totul alte sfere decat cele materiale, sub cu totul alte forme si aspecte decat tot ce am cunoscut eu in lumea tridimensionala. Acel munte mi s-a imprimat cumva in minte si in suflet iar amprenta pe care a lasat-o nu s-a sters si nu cred ca se va sterge. Am perceput ceva ca si cum am primit o invitatie dintr-o lume spirituala care s-a deschis fatza mine si m-a indemnat sa ajung singur si pe drumul meu acolo, in mijlocul ei.

    Si acum, cand imi aduc aminte, mi se ridica parul si pielea de pe mine. Pentru ca atunci cand ma uit in jur dupa o astfel de experienta si vad cum se traieste, prima tendinta e sa ma apuce depresia. Dupa care, aproape instantaneu, percep o forta care creste in mine si ma indeamna sa manifest ceea ce am primit si am trait eu acolo. In sensul de a construi prin ganduri, cuvinte si fapte o intreaga realitate interioara si exterioara compatibila cumva cu nivelul acela, sublim si atat de greu de cuprins cu mintea si simturile uzuale din ziua de azi.

    Ce zici Dan, ai putea sa-mi dai mai multe repere cu privire la acest vis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa explorezi acel vis in stare lucida. Doar tu poti recunoaste reperele si (mai ales) toate simbolurile aparute in acel vis. Este genul de vis care poate fi o poarta catre dimeniunile superioare. Nu uita starea avuta, ea este cheia! Sfatul meu este sa aloci timp si energie pentru acest vis.

      Ștergere
  56. Daca inima si mintea noastra sunt motorul care invarte lumea asta, si acceptam asta ca un fapt, atunci miscarea asta care exista in lume, visele si toata energia indreptata catre o anumita schimbare planetara oare sa nu aiba nici un efect?
    Oare conteaza planetele, politica, foamea sau "ceilalti" cand forta asta care isi are lacasul in noi se trezeste? exista oare ceva care sa ii stea in cale?
    Noi suntem co-creatorii lumii si exista un consens la nivele subtile in vederea unei schimbari planetare.
    Ziua si ora nu sunt importante, fiecare va simti si va sti ce sa faca, din interior va veni informatia asta.
    Mai e ceva...cei care creeaza au un deosebit simt al umorului...asa ca...relax si enjoy the show...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde si spre ce anume este focalizata energia interioara. Sunt vreo 5 miliarde de oameni care ar dori ca SUA sa fie nimicite; ar fi vreo 3 miliarde care ar dori ca Israelul sa dispara pentru totdeauna, dintre care un miliard doresc asta cu mare infrigurare. Nu e chiar dupa vrute...
      Miscarea de care pomenesti nu este chiar asa de mare. Dar sunt sanse mari sa creasca exponential in anii imediat urmatori. Urmeaza apoi formarea unei mase critice de oameni care ar putea influenta evolutia la nivel social. Dureaza...

      Ștergere
  57. Nu dureaza nimic, totul e acum si aici...acum se intampla si aici, simt in toate oasele mele si curge prin sangele meu...si e asa pt ca am adunat toata forta din mine ca sa fie asa...am vrut
    Tot ce dureaza tine de timp...iar asta e doar o iluzie, un concept...si tine de frica de sine insusi mentinerea in paradigma asta.

    RăspundețiȘtergere
  58. Pentru cei care au citit despre octogonul propus de Dan:

    “Pacea unei natiuni este posibila cand natiunea este puternica. Slabiciunea unei natiuni invita inamici. Cum pot fortele de aparare ale unei natiuni sa dobandeasca puterea necesara garantarii pacii si securitatii nationale? Prin crearea unui grup de coerenta nationala, care, prin alinierea la nivelul constiintei cu forta de nezdruncinat a Campului Unificat al tuturor legilor naturii, garanteaza promovarea valorilor ce sustin viata."

    Programul de Aparare bazat pe Dezvoltarea Constiintei
    Maharishi Mahesh - Gunter Chasse

    RăspundețiȘtergere
  59. Dan, care a fost perioada celei mai inalte spiritualitati la Eleusis? De cand am vizitat Grecia simt un dor nemarginit fata de misterele, spiritualitatea zonei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cea mai buna perioada a fost pana spre 500 inainte de Iisus Christos. Dupa aceasta perioada au inceput sa se amestece lucrurile, iar misterele deveneau (pas cu pas) simple ceremonii, asemenea unor spectacole de teatru.
      Dorul pe care il simti vine dintr-o alta viata. Probabil ca ai avut legaturi puternice cu scolile de mistere din acele vremuri. Cand ai vizitat Grecia s-a deschis o usa catre subonstient. S-ar putea ca in perioada urmatoare sa ai si alte surpize placute (vise revelatoare, dezvoltarea intuitiei, accesul la energii elementale).

      Ștergere
  60. Stii Remer Ra, esti tare simpatic :)
    daca nu ai fi tu lumea asta ar fi mult mai saraca...nici nu s-ar putea fara tine :))
    Te salut prietene

    RăspundețiȘtergere
  61. Salut Dan, Ai idee opera carei civilizatii sunt statuile din Insula Pastelui? si ce semnifica ele? Recent s-a sapat in jurul unora dintre ele si s-a descoperit ca acele capete mari au si corp. Aici sunt si cateva foto: http://www.eisp.org/3879/

    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inafara de faptul ca statuile sunt facute de descendenti ai lemurienilor nu stiu mai nimic.

      Ștergere
  62. Si daca rozacrucienii au dreptate. Suntem a cincea civilizatie de pe planeta Pamant, de oameni bineinteles, iar pe fiecare planeta a sistemului am locuit si ne.am tot mutat, urmele noastre urmand sa fie descoperite in viitor pe toate aceste planete, unde si acum sunt civilizatii dar la un nivel vibrational diferit - de aceea nu le percepem. Ce gasim pe planeta noastra a ramas de la civilizatiile omenesti anterioare. Si omul a fost creat de Bunul Dumnezeu, nu de alte civilizatii, ele venind si minunandu.se de cea mai noua creatie - cea mai frumoasa de altfel - a Creatorului. Unii din ei au mai intervenit si de aici protectia Confederatiei.
    Iar despre lucrul cu energiile (destul de periculoase fara asistenta unui gurru), este comparativ cu crestinismul, o punte la inaltime, un drum mai scurt dar mult mai ingust, de pe care daca o sa cazi nu o sa.ti mai revii in aceasta viata. Crestinismul este o poteca de pa care te mai abati dar te poti intoarce si sa continui, sa cazi dar sa te ridici si sa continui.
    Asa o fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intreba-ti inima daca drumul tau este potrivit pentru tine sau nu! Nu cauta in afara ta acest raspuns!

      Ștergere
  63. Dan.. ti-am dat un link cu simboluri dintre cele despre care ai pomenit la arborele vietii dacic. Nu ai primit postul meu?

    Si o intrebare despre materialele publicate.. in cartea "Misterele scolii zamolxiene" ai pomenit despre ritualurile dure prin care erau purificati atat dacii cat si femeile bendise, preotesele. Totodata, aceste examene-ritualuri, odata trecute cu succes confereau si acesul la o serie de puteri si facultati mentale si sufletesti deosebite. Ai pomenit acolo de ritualuri ale focului, ale frigului, ale intunericului, ale pesterilor, cele cu privare de hrana, de libertate ori cele cu privire la anumite reconfigurari ale egoului printr-o aparenta abandonare a discipolului de catre maestru.

    Pe de alta parte, in Chemarea Atalntilor ai descris o civilizatie extraordinar de infloritoare, cu acces la cunoastere Universala, cu puteri si viziuni dintre cele mai complexe si consistente asupra vietii pe Planeta si in afara ei. Totusi, in aceasta carte nu ai pomenit nimic despre teste, despre incercarile si ritualurile atlante prin care acesti oameni ajungeau sa acceseze, sa declanseze in ei, sa activeze canalele, sursele si resursele lor de putere si intelegere pe care le stapaneau cu atata maiestrie la nivel de civilizatie.

    Care erau testele atlantilor, incercarile lor, provocarile la nivelul lor evolutiv?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau dar nu voi posta link-ul cu magazinul online de bijuterii. Este un site 100% comercial. In plus, nu-mi plac cei care ofera 2 dolari pe zi unor artizani din Bangladesh, pentru ca mai apoi bijuteriile facute de ei sa fie vandute de 10-15 de ori mai scump decat pretul de cost.

      Atlantii din perioada descrisa de mine aveau deja corpurile subtile destul de bine structurate, prin urmare nu mai aveau nevoie de pregatiri speciale. Aveau sute de intrupari anterioare, in cadrul aceleiasi civilizatii, in care si-au armonizat corpurile subtile.
      Testele grele la care erau supuse aspirantele (viitoarele preotese din perioada matriarhatului), si mai apoi zamolxienii, aveau darul de a rupe legaturile cu materia si egoul. Acestea sunt cele care inclina omul catre animalitate. Eliberarea de ele te ridica mai aproape de ingeri. Se lucra pe extremele corpului senzitiv tocmai pentru ca omul sa nu mai fi influentat (si limitat) de spatiul 3D.
      Atlantii din perioada de glorie nu mai aveau nevoie de astfel de teste pentru ca trecusera de ele, intr-un fel sau altul, in alte vieti. Ei aveau nevoie de un sistem de invatamant foarte bine pus la punct, iar despre asta am scris cateva pagini bune.
      Preotii atlanti aveau un regim special, si pentru ei era cu mult mai dificil. Ei inca mai foloseau in programele lor de pregatire astfel de tehnici.


      Ștergere
  64. Si totusi atlantii spui ca aveau nevoie de fiinte surogat ca sa poata sa supravietuiasca intr-un mod confortabil negativitatii care inca exista in ei la diferite nivele cognitiv-comportamentale. Acele fiinte spui ca le preluau toata negativitatea si ajunsesera sa traiasca intr-un mod mizerabil. Pentru mine asemanarea acestei situatii cu realitatile deprorabile in care se gaseste regnul animal in ziua de astazi este aproape evidenta. Cum se impaca aceasta nevoie a atalantilor de fiinte-surogat si totodata crearea unui astfel de sistem social inechitabil cu faptul ca nu mai aveau nevoie de pregatiri, probe, ritualuri si intieri speciale, dure, profund revelatoare? Din cate imi aduc eu aminte nu ai mentionat in cartile cu zamolxe ca dacii sau preotesele foloseau fiinte surogat pentru a face pasi evolutivi..

    RăspundețiȘtergere
  65. Atlantii foloseau hibrizii doar pentru a-si descarca energiile emotionale negative. A fost o perioada cand erau folositi si pentru a-si imbunatati structura genetica, dar problema cea mai grava era faptul ca erau folositi ca niste cosuri de gunoi pentru energiile emotionale negative. Nu era singura metoda in acea vreme dar hibrizii erau o varianta foarte confortabila. Existau si tehnici pentru alchimizarea acestor energii dar ele presupuneau o pregatire de durata si nici nu erau placute. Mai mult de jumatate dintre atlanti foloseau "transferul de suferinta" catre acele fiinte.
    Hibrizii au fost rezultatul unor inginerii genetice complexe. Pentru a se face transferul de energii emotionale negative trebuia sa se realizeze o conexiune, o minima compatibilizare, o punte comuna intre hibrizi si atlanti, de aceea trebuiau sa fie creati. Nu exista de la natura asa ceva.
    In noua era, de la perioada matriarhatului si pana la Zamolxe, nu se putea face asta deoarece nu existau animale (sau hibrizi) care sa prezinte acea conexiune cu omul.
    Ai dreptate, omenirea are o mare karma referitor la animale. O parte din ea s-a platit, o alta parte se va plati. Cand nu se intelege lectia atunci se plateste pe acelasi plan si in aceeasi directie. Din punct de vedere fizic suntem frati cu animalele. ADN-ul nostru este comun in proportie de peste 90%. Crezi ca degeaba sunt atatea boli in lume? In fiecare an mor, de boli grave, mai multi oameni decat in ambele razboaie mondiale. Doar intr-un an! Deci, se plateste!

    RăspundețiȘtergere
  66. Dan, cum au platit karmic atlantii ceea ce au facut ei cu fiintele hibrid?

    Pe de alta parte cum e posibil ca niste suflete sa vina mii de ani la incarnare in situaii in care stiu ca le asteapta numai suferinta si punct? E valabil atat pentru ceea ce spui ca s-a intamplat cu fiintele hibrid cat si in ceea ce priveste animalele din ziua de azi.

    Cand atlantii faceau trasnferuri de negativitate catre fiintele hibrid, marii lor preoti nu vedeau in asta si o mare acumulare de karma, de dezechilibru, un hiatus in evolutia lor ca civilizatie?

    Daca da, cand si cum credeau ei ca vor descarca toata aceasta karma?

    Ai spus la un moment dat ca atlantii vazusera in viitorul lor mai mult sau mai putin apropiat iminenta cataclismulului. Mediumul Edgar Cayce a scris peste 50.000 de pagini de clarviziuni in decursul vietii lui dintre care un procent de 5-7% sunt despre Atlantida. El spune ca Atlantida s-a scufundat in 3 etape, ultima fiind un cataclism de 1 zi si 1 noapte in decursul caruia tot ce mai ramasese din continent s-a dus pe fundul oceanului. E destul de dur daca stau sa ma gandesc, totusi nu suficient de dur pentru a contrabalansa mii de ani de abuzuri asupra altor fiinte. Eu pot asocia aceste 3 cataclisme cu acumularea de karma, insa fiind petrecute la distante mari unul de celalalt, intrevad si posibilitatea pe care au avut-o atlantii de a face niste schimbari in asa fel incat lumea lor sa nu dispara complet. Imi imaginez ca n-au facut aceste schimbari iar distrugerea a venit pe cale de consecinta. Nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  67. Imaginea de ansamblu nu este chiar atat de simpla precum pare. Mare parte dintre atlanti nu mai doreau sa continue cu experimentul de convergenta a celor doua curente evolutive din aceasta parte a galaxiei, prin urmare au decis sa-si modifice o parte din propria structura ADN. Acest lucru ar fi ajutat doar din punct de vedere fizic, energetic, si pentru o parte din corpul astral. Pentru corpul mental si cel spiritual au creat programe evolutive specifice, insa mai exista o problema cu o parte a corpului emotional. Pentru asta au decis sa creeze hibrizii... Initial era vorba doar de o perioada de timp, pana s-ar fi facut anumite reglaje. Hibrizii erau animati de suflete elementale si o parte dintre sufletele semisalbaticilor din alte zone ale planetei. Elementalii stiau la ce se expun, dar au considerat ca merita pretul. In carte am scris despre asta.
    N-a fost vorba de un abuz ci doar de o consimtire. Era la limita legilor universale. Ulterior s-a exagerat, cei drept... Majoritatea elementalilor care au participat la acest experiment au facut pasi mari in evolutie, iar multi dintre ei sunt intrupati acum ca si oameni.
    Distrugerea Atlantidei este rezultatul refuzului de a continua programul de convergenta evolutiva. Pentru acest scop s-a creat aceasta civilizatie (ca de altfel si a noastra).

    RăspundețiȘtergere
  68. Noi am fost vreodata elementali? Dar animale am fost?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elementali am fost cu siguranta! Unii au fost elementali aici, iar altii au fost in alte sisteme solare. Daca in urma cu miliarde de ani am fost si animale... am multa "ceata" aici. Parerile sunt impartite intre ezoteristi; unii zic ca am fost, altii zic ca nu.

      Ștergere
  69. Si inca ceva... de ce nu puteau atlantii sa se razgandeasca in mijlocul experimentului? Se vorbeste in toata literatura spirituala de liberul arbitru. Insa hibrizii continuau sa vina, animalele astazi continua sa se nasca, atlantii de asemenea au fost fortati sa continue ce au inceput sau sa dispara, cum e cu acest liber arbitru de fapt? Iti faci acolo, in ceruri, un program cauzal, dupa care esti obligat mort-copt sa-l urmezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liberul arbitru... nu e chiar atat de liber precum pare. Liberul arbitru depinde de gradul de libertate, iar acesta depinde de multi factori. Daca ai venit pentru evolutie atunci esti limitat in ceea ce priveste gradul de libertate financiar si/sau relational. De obicei, gradul de libertate este dat de gradul de evolutie si mai ales de echilibrul interior.
      Poti sa respecti programul cauzal sau poti sa nu-l respecti. Totusi, fiind inserat in corpul cauzal, in timp te va forta sa faci ceea ce ti-ai propus. Cand suferi inseamna ca te-ai abatut de la propriul program evolutiv. Asta se intampla cand exista dezechilibru pe minte-suflet, cand asculti mai mult mintea decat inima.

      Ștergere
  70. O avea el - acest program cauzal - nenumarate bucle, dar in afara celor deja existente inteleg ca nu poti sa comuti, nu poti sa schimbi programul in timpul derularii lui. Sau?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De exemplu, daca in aceasta viata trebuie sa inveti sa manifesti iubirea si curajul, iar in viata de toate zilele nu o faci, atunci programul cauzal iti va restrange foarte mult gradul de libertate. Vei fi fortat sa-ti deschizi inima pentru a manifesta iubirea, iar conditiile grele te vor forta sa manifesti curajul (de a pleca in alta zona, de a lua initiativa, de a-ti asuma riscul unor actiuni).
      Programul cauzal este facut de noi, nu de altcineva. De obicei, fiintele din sferele superioare ne "indulcesc" propriul program, si ne ajuta sa trecem mai usor prin toate acestea.

      Ștergere
  71. Sincer nu inteleg care poate fi rostul nasterii de exemplu ca gasca menita sa ajunga "pate de fois" dupa cateva luni de torturi inimaginabile, in care mori in timp ce esti hranita cu furtunul direct in stomac de 7 ori pe zi, iar daca nu ai murit, dupa 3 luni de astfel de torturi cronice, in care numai la cele sfinte nu te mai gandesti, moartea care te asteapta este sa ti se zdrobeasca capul cu presa in timp ce ti se taie burta si curge tot ficatul afara, devenit intre timp de 7 ori mai mare?

    Daca as fi Dumnezeu, mi-ar fi rusine sa ma uit la metodele de crestere spirituala a sufletelor care se numesc animale si care ne nasc in astfel de lagare ale mortii doar pentru a fi torturate inimaginabil pana la moarte. Cum nu poti sa faci filozifie cu burta goala, nu cred cu atat mai mult ca o poti face taiat in bucati de viu, fiert de viu, ars de viu, jupuit de viu, imbuibat cu mancare pana crapa organele in tine sau cu ace bagate in creier de dragul stiintei. Dar da, te poti simti cu succes groaznic, infernal, distrus, anihilat.

    Asta inseamna crestere spirituala pentru elementali, hibrizi, animale?! Well, da-mi voie sa ma iau cu lumile ceresti de gat.. Sau poate reusesti tu ori altcineva sa veniti cu niste argumente al dracului de bune pentru a ma face sa cred ca Dumnezeu stie ce face!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e problema ta cea mai arzatoare? Cum sunt tratate o parte dintre animale? Hm...
      Vezi tu, Dumnezeu nu este implicat in toate aceste aspecte. Cum spunea si Iisus, Dumnezeu este iubire, armonie, pace, lumina... Toate grozaviile care se intampla pe pamant se datoreaza faptului ca omul s-a departat de Dumnezeu. Daca tu crezi ca in cer este un tip grozav, care are grija de toate lumile, dand ordine legiunilor de ingeri sa faca aia si aia, atunci sa stii ca te inseli. Ne-a oferit conditii pentru a evolua in mod optim? Eu zic ca da; avem o planeta frumoasa, avem toate conditiile pentru a creste. Problema nu este in Cer ci aici pe pamant. Problema nu este la Dumnezeu, nici la alte civilizatii, ci la noi, la oamenii acestei planete!

      Ștergere
  72. Daca ai sti ca te nasti pentru a fi transformat in mancare sau doar pentru a fi un crud experiment de laborator, fara nici o optiune sau alternativa de scapare si fara sa ai habar de ce ti se intampla toate astea, ai fi tentat implicit sa-ti pui intrebari despre cum functioneaza viata ta, universul, legile? De ce nu ai face-o si cu animalele si cu orice alte fenomene, forme de viata sau procese care se intampla in spatiul tau? Vrei sa stii cum gandeste Dumnezeu sau nu? Daca da, trebuie sa iei in considerare toate variabilele. Daca nu, poti sa iti iei linistit un bilet la meci in timp ce in spate la gherete se prepara fripturici si mici pentru 60.000 de suporteri infocati care traiesc la unison problema mult mai arzatoare a scorului la pauza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si optiunea ta care este? Sa te vaiti toata viata ca te-ai nascut intr-o lume imperfecta, sau sa faci ceva pentru a indrepta lucrurile? Sunt multe organizatii care se ocupa de drepturile animalelor. Poti fi un membru de valoare.

      Ștergere
    2. Aceasta, desigur, este o cale, dar la nivel de efect. As completa insa cu un citat din Marianne Williamson: "You must learn a new way to think before you can master a new way to be!". And that's what i'm talking about.

      Ștergere
    3. to think in a new way, it is to be anew...
      Din păcate mai trebuie să treacă multă apă pe Dunăre până conceptul de a mânca carnea unui "animal" (șorici, mititei, aripioară de pui etc) va fi la fel de respingătoare ca ideea de a mânca carne de om.
      EU încercă, pe a cotită, "să nu ucizi animalul în chinuri" dar problema nu sunt chinurile, ci însăși "uciderea"(deși nici chinuitul nu e de trecut cu vederea)... această patetică încercare ar fi avut mai mult succes (in rândurile oamenilor de la oraș) dacă ar fi obligat pe fiecare să-și "sacrifice" cu mâna proprie animalul pe care-l bagă la ghiozdan... singura diferență între carnea de porc, câine și cea de om e faptul că cea de om e irosită(prin îngropare), și desigur că nu mâncăm carne de om nu din pricina gustului... pentru că nu ai putea să faci diferență dintre un cârnat de porc și unul din carne de om.
      dar chiar și această patetică initiativa europeană e un semn că mentalitatea se schimbă, acesta e "shifting"-ul în acțiune, nu se întămplă peste noapte și nici la o dată anume, când suficienți oameni vor zice "gata, ajunge" destul de puternic încăt schimbarea să fie bună de scris în "ISTORIE"(peste ani), aceea e data schimbării, până atunci o cam lălăim... datele schimbării "istorice" se stabilesc după, nu înainte, după ce consecințele schimbării determină alte modalități de existență, iar acestea, sunt permanente și ireversibile.

      Ștergere
  73. Dan, exista posibilitatea ca cineva sa schimbe situatia oamenilor si animalelor de pe Terra ACUM? eu as vrea sa o schimb astazi. Impresia mea este ca aceste sisteme evolutive se misca prea greu. Se evolueaza, da, dar prea greu, in zeci si sute de ani.

    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se poate schimba ACUM, sau intr-o perioada foarte scurta!

      Ștergere
    2. Ceea ce ai putea tu să faci e să nu mănânci carne, iar când vezi așa ceva să le povestești și altora de asemănarea dintre ciolanul "de porc" care fierbe în oală cu ciolanul din carne de om.
      ori că "sufletul" acelui porc a avut ultima întrupare ca porc, următoarea va fi ca... om și șă nu te miri dacă cineva scoate cuțitul la tine, uite-așa din senin, (după ce l-ai "sacrificat" pe purcelușul Vasilică).
      Ori dacă vezi pe unu mai religios să-i traduci din cuvintele lui Z, D-zeu nu vede ce face omul numai prin ochii lui, ci și prin cei ai animalelor(porcul sacrificat în exemplul de față); chestia se poate extinde pentru pești și insecte(de speriat copii să nu umble prin mușuroaie :)).

      Ștergere
    3. Asa este slepacusmiticus, personal chiar asa procedez, propovaduiesc veganismul prin propriul exemplu. Totusi la serviciu, colegii m-au privit foarte mirati, "cum sa nu mananci carne"? de parca as fi fost eu primul din aceasta lume. Incerc sa le explic faptul ca ...porcul in cazul de fata simte exact aceleasi lucruri pe care le simt si oamenii, durere, tristete etc. Momentan,mi se pare o chestiune de durata.

      Florin

      Ștergere
  74. Dan, mai esti in conexiune cu Ral dar cu Zamolxe? ai comunicat de curand cu ei? dar cu alte entitati?

    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cateva luni nu am mai primit mesaje (de cand am terminat cele doua sectiuni de la Marile taine ale pamantului romanesc). Stiam ca urmeaza o perioada mai linistita din acest punct de vedere. O sa am de mult lucru cu ei din 2016, cand trebuie sa se dezvolte reteaua octogonului.

      Ștergere
  75. Am inteles, o sa le dai serios de lucru atunci si acum ii lasi la odihna :) Glumeam.
    Imi doresc si eu sa stabilesc contacte cu ghizi, pana la urma nu cred ca e rau sa fim ajutati, dadaciti, doar sunt fratii nostri mai mari nu?
    Recomanzi ceva anume in timpul meditatiei pentru a initia un contact cu un ghid?
    Merci

    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Contactul cu ghidul spiritual poate avea loc dupa cateva meditatii sau dupa ani de eforturi. Lucrurile difera de la persoana la persoana; depinde de capacitatile dezvoltate in trecut (chiar si in alte vieti). Stiu ca atunci cand esti pregatit... va aparea.

      Ștergere
    2. Referitor la contactul cu un ghid spiritual, uneori simt o anumita prezenta care ma ghideaza si imi este intotdeauna alaturi, doar ca nu am un contact direct, e ca o energie - e aici cu mine, insa nu o pot vedea. Ma intreb daca e o iluzie sau e intradevar real?

      Mihaela

      Ștergere
    3. Daca prezenta respectiva este alaturi de tine si te ghideaza in viata de toate zilele inseamna ca este vorba, intr-adevar, de o entitate si nu de o iluzie. Nu o poti vedea, si nici auzi, deoarece rareori entitatile-ghid isi coboara vibratia pana la nivelul frecventelor spectrului vizibil. Cel mult, poti percepe flash-uri sau puncte luminoase. Te poti intalni cu entitatea in meditatii, in vise sau in stari modificate de constiinta.

      Ștergere
    4. Itit multumesc mult pentru raspuns.
      Este ciudat ca in anumite momente grele din viata mea, e ca si cum o mana ma scoate din situatie si merg inanite, alteori alteori imi vin ganduri, ca dintr-o parte, ca o voce interioara si intotdeauna are dreptate. Poate e intuitie sau nu, dar uneori pare a fi ceva magic.
      Despre meditatii, incerc, insa nu e ushor, am incercat si in grup, dar nu am simtit ca este ceea ce trebuie. Cred ca e nevoie de rabdare si de timp.

      Mihaela

      Ștergere
  76. Am găsit un mic video(Ernesto Sirolli: Want to help someone? Shut up and listen!) la care am să postez linkul: http://www.youtube.com/watch?v=chXsLtHqfdM&feature=g-u-u
    După părerea mea, in acest video, e "vizibil" de ce Zamolxe zicea că nu aduce schimbări în politică, ori sistemul de conducere și e vorba despre cum trebuie să ajuți pe cineva.
    Eu zic că acest video își are loc aici, pentru că mulți se-ntreabă, probabil, cum pot eu să ajut, pentru că ce am făcut până acum, e mâncat de hipopotami :)
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Câteodată mă gândesc că "bunătatea" e cea care trebuie exterminată, pentru că ea e cea care induce pe oameni să restrângă dreptul la liberul albitru, la alegere. Așa cum fac părinții care iți interzic să te duci la discotecă, ori compania prietenilor tăi dubioși. INTERZICEREA posibilității tale de a alege și IMPUNEREA bunătății cuiva sunt energii negative, chiar dacă rezultă din bunătate, dacă ar veni din partea cuiva cu intenții negative ai știi cum să abordezi mai ușor problema, pentru că într-un astfel de caz n-ai face "pozna" și de-a dracu... nu te-ar determina să faci chestii care știi că sunt urâte.
      Concluzie: chiar și o energie pozitivă poate crea energie negativă atunci cânt e IMPUSĂ. Această concluzie se întinde la multe alte aspecte ale vieții noastre zilnice, care câteodată ar trebui să te oprească "să faci bine(-le tău) cuiva prin obligarea celui care trebuie să primească... nu poți impune/obliga pe nimeni să te placă, să-ti trateze bunătatea ca fiind bunătate și nu ceva băgat pe gât...
      De aceea mă gândesc că liberul albitru, posibilitatea de a alege(individuală ori de grup), nu că ar fi deasupra binelui, dar în inima ta trebuie să le pui deasupra conceptului de "bine-rău".

      Ștergere
  77. Stapanii Banilor - partea 1 si partea 2 - tradus in ro - un documentar care te invita sa vezi in spatele perdelei de fum: bancile private, controlul emiterii banilor si inrobirea prin falsa indatorare si taxare a tarilor si populatiilor. Acest documentar tradus in romana nu poate fi gasit prin cautare pe youtube.com:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d4o2pBsvLNM

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eg6rBraeqKQ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Duh! Evident. La ce te poți aștepta de la un sistem al cărui picior de sprijin e lăcomia, acumularea în detrimentul altora... dar stai liniștit această energie numită "lăcomie" are ca consecință o altă energie numită "nemulțumire" care se întoarce împotriva celor care o aduc în existență, iar acest cerc se rotește pănă când cineva nu are să observe energia care are ca output lăcomia... LIPSA!!! Iar acum o altă întrebare: Ce are ca și consecință lipsa? De ce s-a născut ea în primul rând (ce aduce în existență lipsa) și ce rană sufletească astupă/ascunde/satisface aceasta. Exacta ca și sexul ori oricare plăcere ascunsă satisface cel (puțin pentru o vreme) o anumită nevoie... satisfacerea lipsei ce anume "repară"(temporar).
      Lăcomia e doar un bandaj temporar, care stopează intrarea în depresie din cauza lipsei, suntem atăt de afundați în nemultumire și cu aceasta să biciuim înapoi lăcomia, încât nu vedem că lovim chiar bandajul fără care nu putem trăi, cel puțin până nu rezolvăm problema esențială... Ce anume cauzează lipsa, această energie care absoarbe, ce anume nevoie personală sau a universului satisface Lipsa.

      Răspunsuri: Multe din sfaturile lui Zamolxe adresează și învață discipolii cum să trateze lipsa, încât acesta să nu ducă la lăcomie, ci la sete de învățătură/înțelepciune.
      Lipsa, această diferență de potențial e una din legile esențiale a Universului din care facem parte, care pune în mișcare multe din câte sunt în existență, un CURENT, un val, pe care... îl putem folosi pentru îmbunătățirea personală. Faptul că noi îl folosim în mod negativ e o consecință, dar să nu uităm că avem... libertatea de a alege.
      Cât despre cum am putea face astea la nivel de societate(sistem de conducere/economic)... Zamolxe nu zice cum, poate există așa ceva după cel 2 niveluri dezvăluite public, dar zic eu că a procedat în mod înțelept așa, pentru că odată rezolvată "problema" lipsei, la nivel personal, acesta duce inevitabil la exticția problemei sociale(a grupului), care avea ca consecință un sistem bazat pe lăcomie... Nu poți trata sistemul din care individul face parte, fără să "rezolvi" individul(partile componente).

      Ștergere
    2. Oups, vad ca mi-ai sters comentariul daraga Remer. Nu-i nimic, revin, o spun altfel, poate intelege cineva. Ma oboseste toata aceasta zarva, galagie de fond, comentarii care fac mai multa ceatza decat limpezesc. Asadar, pentru o lume mai bune: dragi comentatori, incercati prin tot ceea ce faceti sa puneti ordine in haos, sa faceti liniste si sa ascultati, sa observati si sa incercati sa intelegeti, apoi rezultatul acestei munci sa o transmiteti si altora. Einstein spunea un chestie tare desteapta: in stiinta ca si in viata concluzia este momentul in care te-ai saturat sa mai gandesti. Si cu cat crezi ca stii mai mult, cu atat de fapt stii mai putin.

      Ștergere
    3. Nici nu a fost postat comentariul tau. Era un atac la adresa lui slepacusmiticus.

      Ștergere
    4. Atac? De ce nu ai intervenit cu o vorba inteleapta daca tot ai perceput dizarmonie? Fii prezent daca tot vorbim de prezenta de spirit. Confrunta frontal lucrurile. Nu te ascunde in spatele unui foarte impersonal text de genul "comentariul tau nici NU A FOST postat". Imi place Soarele si imi plac lucrurile la vedere, dupa semnificatia pseudonimului tau as zice ca si tie. O zi cu Soare iti doresc! ;))

      Ștergere
    5. Eu nu aveam motive sa confrunt lucrurile. Daca tu vrei sa te confrunti cu altii, e treaba ta. Dar fa-o cu argumente, idei, experiente, ipoteze, teorii etc. Dar fara a ataca la persoana.

      Ștergere
    6. Citez din tine: "e o vorba care spune ca e mai bine sa-ti para rau de ce ai facut decat sa-ti para rau de ce nu ai facut". E valabil pentru toti. Si se numeste confruntare. :-))

      Ștergere
  78. Cand am vazut ... http://www.youtube.com/watch?v=uRjZ-LskK6w ... m-am gandit la tine :)

    RăspundețiȘtergere
  79. Remer ra esti singurul cu care pot vorbi despre o chestiune care nu imi da pace de la sfarsitul lunii trecute.
    Am intalnit pe Twin soul-ul meu si nu stiu ce sa fac...
    Stiu sigur ca el e pt ca atunci cand l-am vazut l-am recunoscut, are aceiasi ochi ca mine... contunutul lor...si automat chakrele mele s-au activat de jos in sus...si am visat niste chestii...
    In fine...mai multe semne...
    Totusi nu stiu ce sa fac...sunt confuza...e importanta treaba asta?
    El e in Sedona, Arizona si pare preocupat...nu am reusit sa vorbesc cu el despre subiectul asta...
    Eu sunt fata e drept...poate trebuie sa astept...sau poate nici e nevoie...
    Conteaza?
    In lumea asta am invatat sa abandonez tot asa ca nu imi dau seama de anumite directii uneori...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o vreme pentru abandon, precum este o vreme si pentru initiativa! E o vorba care spune ca e mai bine sa-ti para rau de ce ai facut decat sa-ti para rau de ce nu ai facut.

      Ștergere
    2. Dan , mai concret, cand e vorba de abandon si cand de initiativa?

      Ștergere
    3. Acestea sunt decizii pe care nu le iei doar cu mintea; as zice ca inima conteaza mai mult.

      Ștergere
  80. cu inima asta e asa o treaba...cam da navala...:))
    o sa caut o armonie :)

    RăspundețiȘtergere
  81. Azi de dimineata am avut un flash cu privire la ceea ce se intampla pe acest site. E vorba de o tot mai mare dizarmonie in activitatea blogului. Si dizarmonia, Remer Ra, te include si te priveste in mod direct. Ma refer la acea atitudine a ta care, in loc sa stimuleze in mod activ calitatea si creativitatea, determinandu-le sa primeze in detrimentul cantitatii, lucrurile observ ca merg exact in directia opusa. Si anume constat acumulari de texte halucinante, numeroase si interminabile, printre care, daca derulam zeci de ecrane, putem gasi si niste interventii coerente, aruncate insa in derizoriu de o puzderie de scrieri satelit care le escorteaza semetze.

    Am senzatia de asemenea ca de multe ori nici nu pretuiesti valoarea la nivelul la care ea ti se ofera si, mai mult decat atat, ii minimalizezi rostul, rolul si contributia in dezvoltare si devenire. Din acest motiv eu incetez incepand de azi sa mai interactionez cu blogul tau si cu tine. Voi mai reveni asupra acestei decizii doar in momentul in care voi constata ca tu si aspirantii tai veti fi inteles intr-o suficient de buna masura ca implicarea, coerenta si creativitatea sunt ingredientele sine-qua-non ale oricarei activitati spirituale sanatoase.

    Cu bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dizarmonia nu o vede decat mintea, ea e singura deranjata de schimbare pt ca nu respecta "programul"...inima e cea care gaseste intotdeauna frumusetea, armonia, diversitatea...rostul in TOATE...
      Du-te acasa Eduard!



      Ștergere
    2. Edward,

      ai pus o gramada de intrebari mare parte departe de subiect si pe urma te plangi ca blogul nu mai e coerent...

      tot intrebarile/raspunsurile/commenturile tale sunt unul din motivele pentru care derulam ecrane dupa ecrane...

      acumularile de texte halucinante interminabile... nu sunt numai ale altora...

      ne pedepsesti prin neprezenta... e si asta o forma de auto apreciere pana la urma...

      remarc totusi ca e un adio dar ma intorc ... e bine si asa. De multe ori am venit pe blog pentru discutiile tale cu Dan din subsol... incerc aici sa zic ca o sa imi lipsesti...

      La final retine ca lumea nu se invarte in jurul nostru, ca cei care ne ajuta merita consideratie si nu reprosuri, ca e foarte usor sa vorbim si mult mai greu sa facem, ca ce face celalalt e responsabiltatea lui responsabilitatea mea e ceea ce fac eu...

      Sunt lucruri simple dar pana nu le traim nu le intelegem cu adevarat.
      Pana nu gresim si suferim consecintele nu prea intelegem...

      patrocle

      Ștergere
    3. Dragii mei, apăsarea pe rană nu aduce folos celui care țipă-n durere.
      Am să iau DIN NOU apărarea lui Edi, el e un element esențial... pentru noi, pentru că el e ca o piatră dură pe care ascuțișul minții noastre se poate toci sau... să vă readuc aminte asupra faptului că cuțitul nu pe cărpe se ascute, ci pe piatră.Oameni ca Eduard e prilejul de care avem nevoie de a ne vedea pe noi înșine în acțiune. De a ne vedea corpul REACTIV... Oare Zamolxe ne-ar trimite-n lume să dăruim și altora sămânța de lumină pe care ne-a (re)încredințat-o, dac-ar știi că reacționăm... dur. Închipuițî-vă că sunteți în fața unei mulțimi pentru a preda ceea ce ați învățat și ca în toate mulțimile se află și câte unul care se considera mai înțelpt decât toți inclusiv cel de pe podium, ce ar zice lumea(cei veniți să ia lumină) despre cel de pe podium dacă acesta ar răspunde... urât. RASPUNS că nu e demn să fie învățător, că sunt anume aspecte pe care nu le poate accepta, pe care nu le-a integrat în ființa sa, că sunt chestii care-l transformă-ntr-un "dragon NEGRU". iar un dragon negru nu poate fi învățator peste alții pentru că nu e un model și exemplu al propriilor teorii/concepte/învățături.
      Lecția pe care ne-o ofetră Edi e neprețuită, câți dintre noi au avea curajul să arete cuiva prin exemplificare cum îți arată corpul reactiv și deci cât de impregnat de lumină e în fapt, corpul tău. Din cunoștințele mele niciunul dintre marii învățători ai omenirii nu a lovit în oaia neagră a familiei; Zamolxe nu a respins pe nimeni dintre cei veniți din proprie inițiativă la chemarea lui și nu a oprit pe nimeni dintre cei care au vrut să plece, să învățăm de la el "reacția" cea mai potrivită.

      Ștergere
  82. Va veni vremea cand voi sterge toate comentariile si voi transforma blogul in site. Pana una-alta blogul trebuie sa reflecte realitatea si, printre altele, se dovedeste ca are si rolul de oglinda.
    Sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  83. Pana una alta, anima-te!! Vreau sa simt viatza din directia ta, nu amorteala, conformism si blazare! Azi, nu peste 5 ani!

    RăspundețiȘtergere
  84. Insamantarea nu se face iarna; nici fructele nu se culeg inainte de vreme. O prima parte a datoriei mele (poti sa-i spui misiune) s-a incheiat. O alta etapa va incepe in 2016. Daca nici in 2016 lucrurile nu vor merge asa cum trebuie, voi relua in 2019. Nu e chiar dupa cum vor unii.

    RăspundețiȘtergere
  85. Forţă, graţie şi înţelepciune! Iubire, respect, înţelegere şi iertare!

    Acestea sunt, din punctul meu de vedere, caracteristicile (etichetele!) care reprezintă ATITUDINEA d-voastră faţă de ceilalţi oameni. Vă admir!

    Fiindcă nu scăpam de ceea ce ne temem, şi eu mă tem că am să reuşesc să-mi creez această atitudine în mod permanent şi faţă de oricine.
    Vă mulțumesc pentru exemplul pe care mi-l oferiţi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat sa menționez la cine ma refer...
      Probabil nici nu era cazul. Totuși, toată admirația pentru Remer Ra!

      Ștergere
    2. Iti multumesc pentru gandurile de bine!

      Ștergere
  86. Apreciez echilibrul cu care raspunde Remer RA intrebarilor. Echilibrul este un factor important dupa parerea mea. Iubirea este un factor vital dar probabil ca acesti factori sunt interconectati.
    Nu imi permit sa il judec pe Remer RA deoarece a oferit un ajutor important celor care au citit cele 3 carti scrise de el. (si nu doar de aceea :)
    Nu cred ca este sanatos ca cineva sa aibe asteptari de la alta persoana, in cazul de fata Remer RA, actioneaza cand crede si cand vrea si nu cand vor altii, pana la urma are si el un liber arbitru,nu?
    Cam atat :)
    O zi excelenta sa aveti !

    Florin

    RăspundețiȘtergere
  87. Nu ştiu ce se întâmplă, sau de ce se întâmplă, dar de la o vreme am stări dintre cele mai ciudate, iar în planul emoţional observ că am parte de oscilaţii puternice. Observ că sunt nervoasă tot mai des, fără a avea un motiv serios. De multe ori simt o tensiune aproape fizică în interiorul meu, însă nu reuşesc să înţeleg cauza. Nu mi-am schimbat cu nimic stilul de viaţă şi nici nu am motive să fiu aşa. Câteodată mă deranjează chiar şi o culoare, un sunet sau mă supără chiar şi câmpul energetic al unei persoane apropiate.
    Dan, să aibă o legătură toate aceste manifestări cu schimbările vibraţionale? Cât mai ţine starea asta? Mi se pare ca este un haos in energia planetei. Sau poate nu sunt eu compatibilă cu noua energie?
    Aştept cu nerăbdare un răspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce nu ti-ai schimba(t) cu nimic stilul de viata?

      Ștergere
    2. Nu vad ce aş putea schimba. De mulţi ani mănânc echilibrat, sănătos, mai rar consum pui şi peşte. Fac exerciţii fizice uşoare, stretching, yoga, câteva minute în fiecare zi. Meditez aproape zilnic. Ups, înainte o făceam zilnic, acum la câteva zile. Îmi hrănesc mintea şi sufletul cu muzică, filme de calitate, fractali, peisaje, informaţii diverse, cărţi.

      Dan, îţi mulţumesc pentru raspuns. Nu-mi dădeam seama cât de departe eram cu mintea şi sufletul. De multe ori mă trezeam că sunt cu mintea oriunde, dar nu în prezent. Mai am ceva ce mă roade: îmi pare rău pentru timpul trecut. Simt că aş fi putut face mult mai multe, că timpul s-a dus atât de repede. Nu ştiu cum aş putea scăpa de sentimentul ăsta chinuitor. E uşor de spus în cuvinte 'eliberează-te de trecut şi de fricile viitorului', dar în realitate e mult mai greu.

      Ștergere
    3. A intra intr-o schema de viata nu inseamna vre-o mare fericire pt Spiritul Liber care Esti...

      Ștergere
  88. Este o perioada destul de tulbure din punct de vedere energetic. Nu e vorba de un haos in energia planetei, ci doar se rearanjeaza lucrurile. Acum are loc un fel de curatenie generala in planul energetic. Este important sa nu fii atasata de nimic din exterior, si nu trebuie sa reactionezi in vreun fel la aceste schimbari, pentru ca nu te poti opune lor. Ramai in centrul tau, in punctul sacru al inimii tale. Cred ca intelegi ce vreau sa-ti spun. Nu te implica emotional in schimbarile altora. Oscilatiile emotionale pot atinge uneori valori foarte mari daca nu reusesti sa iti mentii echilibrul interior. Nu stiu exact cat va mai dura aceasta rearanjare; depinde de fiecare in parte. Va tine atata vreme cat va mai domina corpul reactiv. Trebuie sa faci pace cu trecutul (resentimente, pareri de rau, regrete etc.) precum si cu viitorul (temeri diverse). Apoi trebuie sa-ti vezi cum stai pe axa atractie-respingere. E o perioada propice pentru reinventare. Fii mereu prezenta, in clipa de fata; aici si acum.

    RăspundețiȘtergere
  89. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y81TFYrqdHo#!

    La mai multe astfel de documentare, si mai complexe, si mai profunde, si mai explicite, si mai cuprinzatoare!

    RăspundețiȘtergere
  90. Buna, Remer, spuneai undeva ca vei aprofunda subiectul "copii" intr-un viitor apropiat. Eu lucrez cu ei si ma fascineaza. Am visat chiar de cateva ori o reintalnire cu cativa copii, despre care spuneam ca ei sunt familia mea, nu ca fiinte aflate in crestere, ci ca oameni completi, cu trasaturile copilariei: dinamica vesela, inocenta, prezenta vie, spontaneitate.M-am bucurat intens de intalnirea cu ei, ca si cum abia atunci simteam "acasa".
    Poti sa -mi spui mai multe despre asta?
    Si in ce masura invatam noi de la ei?
    Multumesc. Moni.

    RăspundețiȘtergere