.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

vineri, 13 ianuarie 2012

Dinamici energetice in 2012 (1)


Stratul factorilor materiali:
Are la bază aspectele motivaţionale legate de planul material. Într-o primă fază, acest strat se ocupă de necesităţile de bază, precum hrană, adăpost, îmbrăcăminte, etc., deci cele necesare traiului zilnic. Nu aceste aspecte reprezintă o problemă ci atunci când dinamica motivaţională se raportează la: formă, aspect, capacitate, cuprindere, cantitate, intensitate etc.
Deci nu factorii fizici reprezintă sunt problema ci dualitatea, antagosnimul, modul cum vă raportaţi la spaţiul 3D, adică la propriile sisteme de valori. Acestea determină tensiuni puternice pe zona psihoemoţionalului, deoarece sunteţi programaţi încă din copilărie să fiţi „mai bun decât altul”, „mai puternic decât altul”, „mai bogat decât altul”, „mai deştept decât altul”, „mai influent decât altul”, „cu mai multe titluri decât altul” etc.
Este nociv şi gândul de a fi „mai iubitor decât altul”, „mai bun decât altul”, „mai milos decât altul” şi alte asemenea. Acestea sunt tot emanaţii egotice, deci o frână în evoluţie.
Este indicat ca, la început, competiţia să fie cu voi înşivă, adică să fiţi mai bun, mai puternic, mai iubitor, mai bogat, mai deştept etc., decât ai fost înainte. Raportarea la ceilalţi implică, mai devreme sau mai târziu, conflictul, iar suferinţa este doar o chestiune de timp deoarece dualitatea este specifică planului 3D, ori în acest plan Legea Ciclicităţii determină ca ceea ce este „sus” să ajungă „jos”, şi invers.

Stratul factorilor emoţionali:
 Ataşamentele:
Ataşamentele faţă de bunuri, obiecte bani, terenuri, imobile, maşini, firme, artefacte, bijuterii, tablouri, etc.
Aataşamentele faţă de oameni (la modul excesiv) părinţi, copii, soţ(ie), subalterni, şefi, politicieni, personaje istorice, personaje carismatice, etc.
Ataşamentele faţă de idei, concepte, învăţături etc. duc la:
·         obsesii
·         ultranationalism
·         forme de orânduire odioase (fascism, comunism, dictatură)
·         idealism nefundamentat
·         xenofobie
·         idei preconcepute etc.
Aataşamentele faţă de tradiţiile de tot felul pot duce la:
·         prozelistism
·         dogmatism
·         fanatism
Dependenţele: alcool, droguri, tutun, jocuri de noroc, sex, adrenalină (situaţii extreme)
Fricile
Frici legate de integritatea si siguranţa personală:
·         frica de moarte
·         frica de vătămare
·         frica de boală
·         frica de accidente
·         frica de singurătate
·         frica de bătrâneţe
·         frica de sărăcie
·         fricile legate de diversele pierderi (de la persoane la bunuri)
·         fricile legate de evenimentele naturale (inundaţii, cutremure, incendii, grindină, secetă, trăznete etc)
·         frica de animale (de muşcături, lovituri, înţepături, de boli transmisibile etc.)
·         frica de maşini etc.
Frici legate de evenimentele viitoare:
·         insecuritate
·         incertitudine
·         nesiguranţă financiară
·         frica de-a nu face faţă diverselor situaţii
·         frica de ridicol
·         frica de a înfrunta diversele situaţii
·         frica de-a lua cuvântul etc.
Frici legate de situaţiile relaţionale:
·         frica de-a fi înşelat
·         frica de-a fi furat
·         suspiciunea
·         neîncrederea
·         frica de responsabilitate
·         frica de autorităţi
·         frica de-a prelua autoritatea
·         frica de iniţiativă
·         frica de pierdere a onoarei
·         frica de succes (există şi aşa ceva) etc.
Identificările:
Identificarea cu numele şi familia
Identificarea cu grupul, regiunea, religia, partidul, natiunea
Identificarea cu profesia, hobby-urile, tabieturile, preferinţele de tot felul.
Toate cele de mai sus formează:
·         Blocaje psiho-mentale
·         Tipare mentale
·         Reflexe
·         Deprinderi
·         Automatisme
Stratul influenţelor imaginaţiei – tendinţa de a fugi de realitate şi a se refula în diverse scenarii mentale. Acestea pot crea dependenţă.
Stratul influenţelor egotice
Acest strat este determinat de dependenţa faţă de emoţiile egotice, care sunt de două feluri: emoţii egotice negative şi emoţii egotice fals pozitive.
Emoţiile egotice negative sunt reprezentate de ură, invidie, dorinţa de răzbunare, pizma, duşmănia, ambiţiile deşarte.
Emoţiile egotice fals pozitive sunt reprezentate de „aerele” de superioritate, aroganţă, trufie, infatuare.
Stratul influenţelor factorilor inconştienţi (zona reziduală a tuturor fenomenelor psihice neconsumate, reprimate, înăbuşite, aflate în stare latentă).
Acest strat poate deveni periculos deoarece încărcătura energetică a emoţiei este desprinsă de aspectul informaţional, intrând în „rezervorul” de tensiune nervoasă.
Stratul influenţelor factorilor subconştienţi – impulsuri din vieţile anterioare, subprograme din matricea energo-informaţionă – care include şi programul evolutiv, direcţiile generale de evoluţie stabilite înainte de întrupare.
Stratul influenţelor factorilor genetici – are avantaje (anumite caracteristici fizice, psihice, mentale) dar şi dezavantaje (pe aceleaşi zone).
 Stratul influenţelor factorilor temporali
Trecut: dureri, neplăceri, bucurii, satisfacţii etc.
Este unul dintre cele mai puternice straturi. Foarte adesea oamenii sunt măcinaţi în interior de amintirile trecutului. Atât cele negative (conflicte, regrete etc.), cât şi cele plăcute determină ruperea de realitate şi, implicit, noi forme de blocaje mentale.
Viitor: speranţe, aşteptări, temeri

Eu: Din cele ce observ mai sus, toate aceste straturi par a defini chiar viaţa noastră. Dinamica vieţii noastre este dată de corpul psiho-mental reactiv.
Ral: Şi? Vă place cum arată viaţa voastră? Sunteţi fericiţi?
Eu: Unii sunt...
Ral: Atunci să continue cu fericirea lor.
Eu: Într-o conexiune mai veche, Zamolxe mi-a spus că fericirea o simţim atunci când suntem echilibraţi în interior şi ne exprimăm potenţialul creator.
Ral: Echilibrul este cheia. În dualitate este foarte greu să fiţi în ochilibru.
Eu: Care sunt semnele pentru echilibrul psiho-emoţional?
Ral: Atunci când nu mai răspundeţi la rău cu rău, când teama dispare din viaţa voastră, când fiecare zi este minunată, când simţiţi că radiaţi iubire pentru fiecare fiinţă, când energia voastră este la cele mai înalte cote, când sunteţi creativi, debordaţi de voie bună, optimism. Cu toţii le ştiţi...
Eu: Ăsta e idealul fiecăruia. De ce este atât de greu să atingem echilibrul psiho-emoţional?
Ral: Pentru că fiecare caută să „împacheteze” sufletul în limitele corpului, în zona egoului, luându-i în acest fel energia şi libertatea. Sufletul este cu mult mai mult decât corpul. Foarte mulţi sunt prinşi cu totul în problemele materiale. Lăsaţi corpul să se ocupe de materie iar sufletul să se ocupe de cele sufleteşti, sau cum spunea Iisus: „daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”. Învăţaţi să redeveniţi copii! Bine v-a spus Iisus că pentru a ajunge în Împărăţia Cerurilor trebuie să redeveniţi asemenea copiilor. Unde vă este bucuria şi optimismul din copilărie?
Eu: Realitatea crudă ni l-a luat.
Ral: Chiar aşa? Realitatea v-a luat cumva şi capacitatea de-a visa? Realitatea v-a răpit imaginaţia, speranţa? Ia mai gândeşte-te! Nu cumva egoul? Nu cumva dorinţa de-a fi mai mare, mai puternic, mai bogat, mai deştept, mai influent?
Eu: Deci este rău să fii mai mare, mai bogat, mai puternic?
Ral: Nu este rău atâta vreme cât eşti mai iubitor, mai iertător, mai harnic, mai armonios în relaţia cu tine şi cu exteriorul tău. Este rău atâta vreme cât le consideraţi cauze ale fericirii voastre. Acestea nu sunt cauze, sunt efecte...
Eu: Ştiu, mi-ai repetat de multe ori! Dar toţi vor să fie în armonie cu ei şi cu exteriorul. De ce, totuşi, este atât este greu? Eu am observat că reacţiile negative la diverşi stimuli din exterior – adică răspunsul „rău la rău” sunt date de mecanismele subtile din psiho-mental. Degeaba îmi impun, atunci când sunt calm, să nu mai răspund la negativ cu negativ, căci, în momentul când sunt pus faţă în faţă cu o situaţie de conflict, intervin mai rapid aceste scheme reactive din psiho-emoţional. Cum scap de aceste scheme? Sunt mult prea multe pentru a le „decompila” din punct de vedere informaţional.
Ral: Schemele reactive sunt ceva mai puternice decât simpla dorinţă de schimbare. Este nevoie de o bună abordare şi mai ales de perseverenţă. Aveţi trei instrumente care vă pot ajuta: rugăciunea, meditaţia şi conexiunea cu energiile naturii – elementele în special. Rugaţi-vă Divinităţii să vă ajute pe măsura puterii şi înţelegerii voastre, şi să vă ofere sprijin în paşii pe care îi aveţi de făcut. Apoi trebuie să aveţi în vedere cele două feluri de meditaţie de care ţi-am spus. Schemele psiho-mentale reactive nu sunt conectate doar la mentalul conştient ci şi la toate celelalte componente ale corpului mental. După cum am spus, una dintre meditaţii trebuie făcută dimineaţa, iar cealalaltă seara. Meditaţia de dimineaţă va apela la zona psiho-mentalul reactiv, iar cea de seară va apela la zona inconştientului. Veţi scăpa de aceste scheme reactive când conştientul va câştiga teren în faţa acestora.
va urma...

Un comentariu:

  1. "Veţi scăpa de aceste scheme reactive când conştientul va câştiga teren în faţa acestora."

    Am invatat din experienta mea ca acest castig de teren se poate petrece intr-un timp mai indelungat ( ani ), de aceea ati spus bine ca e nevoie de perseverenta si de o anumita ... maiestrie ( sau atitudine ).

    Ma gandesc ca acei coordonatori ai emisiei acelui camp special experimental or fi luat in considerare ca e nevoie de mai mult timp ... :)

    RăspundețiȘtergere