.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

luni, 20 februarie 2012

Despre schimbare (3)


Eu: Revin la triada Informaţie-Energie-Materie. Care ar fi conexiunile dintre ele? Cum poate informaţia să genereze energie? Cum poate energia să genereze materie?
Ral: Trebuie să înţelegeţi că acestea trei sunt una.
Eu: Şi totuşi... realitatea nu pare să confirme acest lucru decât în puţine cazuri. Mulţi ne gândim la multe lucruri, dar foarte puţine dintre aceste gânduri se „materializează”. Informaţia nu pare să fie îndeajuns. Să fie energia cheia?
Ral: Informaţia generează energie iar energia generează materie. Ceea ce le desparte – doar pare să le despartă, este variabila timp. Timpul este cheia!
Eu: Undeva am citit că timpul este controlat de spaţiu iar spaţiul de timp. Ultima variantă este lesne de înţeles, în schimb este mai greu de înţeles cum poate spaţiul să controleze timpul.
Ra: În spaţiul 3D este puţin mai greu de observat acest lucru. Spaţiul este informaţie condensată.
Eu: Înţeleg că ceva fizic conţine atât informaţie cât şi energie - însăşi ştiinţa confirmă acest lucru prin formule clar definite, dar cum reuşeşte timpul să schimbe informaţia simplă în energie şi apoi în materie?
Ral: Vorbim aici de un Univers dinamic. Informaţia de care vorbeşti nu este un element izolat. Trebuie să înţelegi că „animatorul” energiei este informaţia iar „animatorul” materiei este energia. Deci dacă vrei să creezi ceva începi cu informaţia. Ea trebuie să fie clar definită şi în conformitate cu realitatea. Cheia este de fapt controlul mental în relaţia cu variabila timp. Cei mai mulţi aveţi probleme cu autocontrolul mental. Dacă reuşiţi să menţineţi imaginea mai mult timp, aceasta va angrena diverse energii. Dacă veţi menţine imaginea şi mai mult timp, energiile se vor materializa.
Eu: Dacă îmi imaginez ani de zile că pisicuţe şi elefănţei zboară în cercuri, nu cred că se va materializa vreodată această imagine.
Ral: Nu, deoarece este o imagine care este în contradicţie cu realitatea obiectivă. În acest caz te pui împotriva curentului realităţii. Rezultatul este izolarea. Totuşi, dacă menţii informaţia mult timp, energiile declanşate de ea vor acţiona în interiorul propriului sistem, ceea ce în timp determină boală psihică şi fizică.
Eu: Am înţeles. Cum crezi că este mai bine să abordăm această triadă?
Ral: Aveţi foarte multe energii la îndemână. Folosiţi-le cu înţelepciune. Ele vă ajută să materializaţi mai repede informaţia.
Eu: Te referi la energiile naturale?
Ral: Da. Sunt energii deosebit de puternice. Refaceţi echilibrul interior şi apelaţi la elemente. Conectaţi-vă la energiile lor! Acordaţi mai mult timp meditaţiilor!
Eu: Dă-mi, te rog, câteva amănunte. Cum ar trebui să decurgă meditaţia în acest caz?
Ral: Vizualizaţi locul cel mai plăcut pe care l-aţi vizitat recent. Ar fi ideal dacă aţi putea face „priză” cu toate elementele, adică să aveţi atât pământ, cât şi apă, aer şi foc. Este recomandat să apelaţi la imaginea unei zone de munte, cu o apă curgătoare alături, cu soarele zâmbind pe cerul senin, iar vântul să vă mângâie pielea. Cei care nu au avut parte de un asemenea peisaj trebuie neapărat să o facă. Fiecare dintre voi, indiferent de regiune, poate merge într-un sfârşit de săptămână, undeva unde sunt îndeplinite aceste condiţii. Ideal ar fi să mergeţi aproape de zonele: Rarău, Ceahlău, Hăşmaş, Bucegi, Retezat, zona Munţilor Apuseni. Faceţi acolo primele meditaţii. Încercaţi să vă conectaţi energiilor locului. Simţiţi cum fiecare element în parte vă înconjoară şi vă dă putere. Lăsaţi energia locului să vă inunde!
Pământul – muntele, pădurea, ţărâna, vă va ajuta să vă formaţi o viziune clară a ceea ce v-aţi pus în gând să faceţi. Ar fi cel mai bine dacă v-aţi propune să atingeţi echilibrul interior; veţi realiza astfel condiţiile pentru evoluţia spirituală într-un mod optim. Conexiunea cu pământul vă va ajuta să puneţi o „temelie” solidă planului vostru. Vă va apăra atunci când veţi fi pus la încercare – iar de încercari nu puteţi scăpa, căci sunt fireşti atunci când începeţi să parcurgeţi un drum spiritual. Având în fundal, de exemplu, imaginea Pietrelor Doamnei, a vârfului Ceahlăului, a vârfului Retezat, ori poate un vârf care „v-a făcut cu ochiul” – aţi simţit ceva special când l-aţi întâlnit, vă va oferi un suport energetic subtil foarte puternic. Vă va da încredere în propriile forţe, precum şi energie, siguranţă, stabilitate, forţă, echilibru, rezistenţă, şi chiar vă poate hrăni corpul energetic şi emoţional.
Eu: Sunt multe energii. Care dintre ele sunt mai importante într-o primă fază?
Ral: Toate sunt la fel de importante. Se vor avea în vedere toate cele 32 puteri ale pământului (8 capacităţi x 4 tipuri de pământ).
Când vreţi să vă încărcaţi cu energie solară şi lunară, mergeţi în zonele cu minereuri bogate în aur şi argint. De obicei, acestea se găsesc împreună; energiile solare şi lunare trebuie să fie în armonie pe pământ. Nu degeaba Luna a fost poziţionată faţă de pământ în aşa fel încât să dea impresia că este egală cu dimensiunea Soarelui. De altfel, dualitatea bine-rău, lumină-întuneric, dar şi multe altele, au la bază această iluzie, a percepţiei de aparentă egalitate dintre Lună şi Soare.
Eu: Dar şi faptul că ziua este aproximativ egală cu noaptea. De aici şi "eterna bătălie" dintre lumină şi întuneric.
Ral: Nu există întuneric! Pentru spectrul vostru de percepţie în zona electromagnetică este într-adevăr aşa, dar lumină este peste tot, în orice spaţiu.
Eu: Apropo de minereurile de aur şi argint. Cred că Munţii Apuseni sunt pe primul loc.
Ral: Corect! Munţii Apuseni sunt cei mai potriviţi. Acolo găsiţi din abundenţă minereuri de aur, de argint, de cupru, dar şi radioactive. Toate aceste elemente vă pun în legătură cu energii deosebite, desigur cu condiţia să aveţi corpul fizic, emoţional şi mental într-o cât mai bună stare, deci în armonie.
Eu: Nici nu e de mirare că febra aurului a înnebunit lumea din cele mai vechi timpuri. Cred că este vorba de o chemare inconştientă către aur.
Ral: Minereul prelucrat nu ajută decât foarte, foarte puţin. Degeaba vă încărcaţi cu aur pur căci nu vă poate ajuta prea mult. Eventual, la schimbul de mărfuri. La fel se prezintă situaţia şi cu celelalte metale. Aurul este bun numai în stare naturală, dispersat în rocă. Se comportă asemenea unui burete care absoarbe energia solară. Un burete topit se transformă într-o picătură de plastic care nu vă poate ajuta prea mult. La fel se prezintă situaţia şi cazul argintului. Minereul de argint, dispersat în rocă, vă poate încărca cu energii lunare. Cuprul vă pune în conexiune cu energiile venusiene, care au rolul de armonizare a relaţiilor umane. Cuprul este bun şi pentru armonizarea glandelor endocrine. Elementele radioactive vă pun în legătură cu energiile Soarelui Central.
Eu: Şi pentru accesarea energiilor solare şi lunare este îndeajuns să fim în zona respectivă şi să activăm intenţia potrivită?
Ral: Se face în funcţie de gradul de puritate atins; bineînţeles, pe toate corpurile. Cantitatea de energie solară şi lunară receptată poate creşte în multiplii de 7. Dacă cineva a renunţat la alimentaţia aşa-zis omnivoră, adică denaturată, şi a trecut la o alimentaţie mult mai sănătoasă, folosind peste 50% alimente netratate termic; şi-a eliberat cea mai mare parte din schemele psiho-mentale reactive; are un program de evoluţie spirituală şi îl respectă, atunci poate primii de şapte ori mai multă energie solară şi lunară decât cel aşa-zis normal. Dacă a ajuns să consume doar hrană naturistă şi a reuşit să acceseze şi energiile elementale, atunci poate primi de 49 ori mai multă energie solară şi lunară. Totodată, va scădea consumul de alimente solide de şapte ori.
Eu: Elementul apă pare a fi mult mai abundent.
Ral: Apa, fie că este vorba de un râu, pârâu, izvor – apă curgătoare, fie că este vorba de un lac sau de mare – apă stătătoare, este bine să vă formaţi o bună conexiune cu acest element. Apa este în legătură cu dinamica de ansamblu a omului, aflat atât în relaţia cu exteriorul cât şi în relaţia cu interiorul. Apa, prin puterea ei subtilă de purificare, curăţare, ajută la eliminarea unor tensiuni vechi, la eliberarea de temeri; practic, ajută la stabilizarea corpului emoţional. Apa vă poate ajuta şi la dinamica de ansamblu, deci în dezvoltare, creştere, evoluţie. Sunt 72 de capacităţi (puteri) principale ale apei (12 capacităţi x 6 tipuri de apă).
Eu: Cel mai accesibil element este apa. Nu cred că există casă care să nu aibă la dicreţie acest element.
Ral: Dacă te referi la apa de la robinet, atunci te înşeli. Este o apă „ruptă” de natură, o apă inertă, care şi-a pierdut proprietăţile energetice subtile. Este o apă care nu vă hrăneşte cu elementul... apă. Acel lichid a ajuns doar un dizolvant banal, care vă ajută doar la digerarea alimentelor degradate.
Eu: Adică doar cei care au fântâni în curte au parte de elementul apă în adevăratul sens?
Ral: Şi doar dacă vor bea apa în momentul în care o vor scoate din fântână. Dacă este ţinută în vase mai mult de câteva ore, îşi pierde proprietăţile de hrană subtilă.
Eu: Din cauza despărţirii de sursă?
Ral: Exact! Este ca şi cum s-ar „evapora”. În fapt, este vorba de degradarea energiei subtile a elementului apă. Cel mai indicat ar fi să fie consumată apa de izvor, direct din natură.
Eu: De multe ori am sesizat că, atunci când beau apă direct de la izvor, de la vreo cişmea, sau chiar de la fântână, direct din ciutură, simt o stare ciudată, ca o atingere specială a apei. Cum se spune în popor: „te unge la suflet”. Am sesizat şi o uşoară ameţeală.
Ral: Este vorba de energia subtilă a apei. Cei care simt astfel, au capacitatea de-a extrage foarte uşor energia subtilă din apă. O pot folosi şi pentru altceva, nu doar pentru hrănire.
Eu: De exemplu?
Ral: Descoperă singur. Ştii că sunt 12 capacităţi şi şase tipuri de „apă”. În total 72 de puteri ale apei. Acestea sunt capacităţi de bază, căci urmează o altă defăşurare a lor, în multiplu de şapte. Şi tot aşa...
Eu: Cum ar fi, de exemplu, la subelementul metal, din cadrul elementului pământ, aşa cum ar discutat mai înainte. Am avea şapte metale „prime”. Nu degeaba alchimiştii le-au clasificat astfel (e vorba de aur, argint, cupru, fier, cositor, plumb, mercur – n.a). Urmează alte metale, după care se au în vedere aliajele.
Ral: La fel se prezintă situaţia şi cu elementul apă. Sunt atât de multe energii şi puteri aferente lor care vă stau la dispoziţie... Este greu de înţeles de ce preferaţi să închideţi ochii!
va urma...

44 de comentarii:

  1. asi dori sa-mi schimb alimentatia (din cea omnivora in una naturala cu hrana vie), poate cineva sa-mi recomade o carte buna in acest scop? am gasit mai multe dar asi dori sa cer mai multe pareri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. iti recomand eu : MISTERELE SCOLII ZAMOLXIENE . Eu sunt vegetarian de 14 ani , iar de 1 an maninc doar hrana vie am citit multe carti despre alimentatie dar cea mai adevarata am citit-o akum 2 saptamani
    MISTERELE SCOLII ZAMOLXIENE

    RăspundețiȘtergere
  4. Intrebare pentru autor: mi-ai sters commentul de la 12:11? L-am postat din nou acum in cazul in care a fost o problema tehnica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mai inteleg nimic.. iar a disparut commentul. ce mama dracului are?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate e prea lung. Jesus! O sa-l impart in doua bucati. Sunt curios ce se mai intampla.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si bucatile mi le sterge una cate una, imediat, in mod automat. Si asta fara nici un mesaj in prealabil!! Ce dracu?!?!?!?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ok, ti-am trimis pe mail. Poate reusesti sa il postezi tu. Iar daca descoperi cauza, spunemi-o si mie. Insa daca Google Blog face pe nebunul in halul asta, treci mai bine pe Wordpress. Mie orice-mi seamana a cenzura ma dispera si ma enerveaza cat Casa Poporului!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. "Eduard Feb 20, 2012
    Deja ceea ce citesc aici imi pare ca sunt bucati de informatie desprinse dintr-un context care are un sens numai atunci cand este parcurs ca la scoala, sub indrumarea unui invatator, cu un suport de curs aferent, intr-o ordine bine gandita, oferind teoria necesara intelegerii tehnicilor, procedurilor si metodelor, dar si practicile aferente (sub forma de laboratoare, seminarii si colocvii). Intr-o scoala de mistere, astfel de informatii puse cap la cap ar rezulta intr-o veritabila stiinta si cultura spirituala, iar examenele de constiinta necesare pentru acceptarea la diferite trepte de curs ar fi eliminatorii dar totodata o garantie pentru instaurarea unui nou standard de civilizatie in baza unei astfel de ALTE SCOLI.

    Personal consider ca informatia de o asemenea complexitate nu isi are rostul intr-un cadru atat de general si de lipsit de unitate. Ori le organizam, le punem cap la cap si le transformam intr-un curs sau o scoala, ori facem o prezentare la nivel de viziune despre viata si ramanem in sfera deschiderii apetitului pentru astfel de lucruri. Fara detalii prea multe care oricum se evapora in cel mai scurt timp de la ajungerea lor in contact cu cititorul (nu cu practicantul, nici cu elevul, nici macar cu aspirantul, ci doar cu CITITORUL).

    Poate nu intamplator citesc in aceasta perioada "Misterele Scolii Zamolxiene". Desi mi se par fascinante acele vremuri de acum mii de ani precum si felul in care sunt ele redate, povestite, evocate, eu personal, in aceste vremuri, nu as mai organiza lucrurile la maniera de abordare de acum 3000 de ani. Ceea ce as face eu daca as avea priceperea sau macar sustinerea necesara, ar fi punerea cap la cap a tuturor elementelor necesare pentru a oferi un suport real intr-un cadru organizat tututor aspirantilor spre o cultura si o educatie spirituala in genul celei realizate de legendarul Zamolxe. Adaptand aceasta la civilizatia actuala aflata in pragul erei Varsatorului, in care visam la o Atlantida asa cum nu am fost nici macar Atlantida vreodata. O Atlantida mult mai umana, cu un spirit intelept, matur, care nu se da in laturi atunci cand se pune problema unificarii contrariilor, o noua Atlantida care realizeaza din toate cate exista un tot unitar, incluzand intreaga diversitate cunoscuta, stiinta, arta, tehnologia, umanitatea.

    Raman increzator in acest vis, sustinand ceea ce spuneam si pe blogul meu, cum ca "nimeni nu poate opri o tendinta, o idee, un om, a caror vreme a sosit". Poate ca ideile mele sunt mai marete cu 50 de ani decat vremurile nasterii lor, aici, acum, in 2012. Sau poate nu. Timpul va decide."

    ***
    Nu inteleg nici eu de ce ti s-a sters mesajul. Am crezut ca tu l-ai sters, dar se pare ca sunt alte probleme. Sa speram ca nu se vor repeta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru Anonim
    Studiaza cartea "Hrana Vie" de Ernest Gunther:
    http://www.scribd.com/eu_sunt_unul3932/d/12597242-Hrana-Vie-de-Ernest-Gunther
    Poti da search pe google la "hrana vie" sau "raw food". Gasesti o sumedenie de informatii.
    Atentie, nu forta! Alimentatia naturista nu este pentru oricine. Eu, de exemplu, o folosesc inainte (cu 2-3 saptamani) de a primi mesaje de la Zamolxe sau inainte de a primi date mai complexe (despre o noua carte sau despre o anume misiune). Structura mea energo-informationala imi impune sa fiu, din punct de vedere vibrational, doar putin mai sus fata de media societatii.
    Repet, atentie! Orice fortare in acest sens poate avea rezultate contrare.
    Sunt prea multe de spus despre acest subiect. Trebuie sa stai de vorba cu tine...
    Voi relua separat problema alimentatiei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eduard,
    Ai dreptate, ceva trebuie facut in acest sens.
    Nu degeaba primim (suntem mai multi implicati) aceste informati acum.
    Lucrurile sunt cu mult mai serioase decat par la prima vedere si, intr-adevar, este nevoie de mai multa implicare.
    Despre cursuri, adunari, initieri, initiative... ele vor veni. Cu toate ca as fi preferat sa nu ma implic foarte tare... Am inteles ca va trebui sa trec peste propriile preferinte si sa ma implic mai mult in acest sens. E si o karma aici... asta e.
    Observ la tine o forta interioara deosebita, precum si o mare capacitate de-a mobiliza anumite energii interioare.
    Esti din Brasov, iar acest oras are un rol urias in viitoare transformari din Romania. Este orasul cel mai puternic implicat, datorita marimii si vibratiei zonei. Vei vedea in curand de ce. Deci, nimic nu este intamplator. Daca e sa se dezvolte o miscare, avei avea rolul tau (cu sau fara implicarea mea)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Cuvintele sunt incurajatoare si reprezinta inca o motivatie in plus pentru mine sa continui ce am inceput.

      Ștergere
  13. (2)

    Poate m-am întins cu vorba, dar vreau să atrag atenţia asupra unui aspect. Atitudinea care o avem când demarăm o acţiune. Competiţia şi colaborarea sunt principalele mobile ale acţiunilor. Competiţia presupune conflictul, o parte câştigă, alta pierde. Asta înseamnă dezechilibru. Prin colaborare câştigă ambele părţi, deci este armonie.
    Competiţia este o manifestare a spiritului războinic. Şi cum spunea Zamolxe, singurul război justificat este cel cu noi înşine, cu dezechilibrul interior. Dar şi aici, prin războiul cu noi înşine aş înţelege acţiunea prin care refacem echilibrul, iar aceasta nu înseamnă neapărat conflict.
    Dacă exteriorul este o reflexie a interiorului, ori asta este evident, cine vede în exterior situaţii care presupun luptă, nu are armonie interioară.
    Domnule Remer Ra, într-un comentariu mai vechi, aţi spus despre Eduard că este un războinic şi l-aţi încurajat să o ţină tot aşa. Să-mi fie cu iertare, dar am rezerve. Să nu înţelegeţi că descurajez acţiunea. Dimpotrivă. Dar atâta timp cât se enervează cât Casa Poporului de ceea ce-i pare a cenzură, ce va face cu ceea ce chiar este cenzură?! Acum mă gândesc că de fapt l-aţi încurajat să continue cu războiul cu el însuşi.
    Informaţia postată pe acest blog, ca de altfel toate informaţiile transmise de Zamolxe şi Ral, sunt doar aparent complexe şi au un rost foarte bine stabilit. Ele sunt adaptate la modul în care este obişnuită majoritatea să recepţioneze informaţia.
    Şi nu cumva prezentarea informaţiilor în acest mod oferă suportul real aspiranţilor spre o cultură şi o educaţie spirituală, având în vedere situaţia actuală?!
    Pe de altă parte, sunt de acord cu Eduard că este necesară o organizare pentru acţiune. Dar aceasta trebuie făcută cu scopul de a profita tuturor şi nu pentru a demonstra altora că le suntem superiori.
    Ca argumentare a ceea ce am spus (şi poate o exemplificare suplimentară pentru a fi mai bine înţeles!) aş menţiona cu situaţia inventatorilor. Aceştia au acţionat nu din spirit de competiţie, pentru că era imposibilă în cazul lor, neavând cu cine concura, ci din dorinţa de a face bine semenilor lor!
    Aspectul cel mai important este să ştim ce vrem să obţinem.
    Dar oare ştim?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catre dl. Teofil Pop:

      Daca privim lucrurile din perspectiva karmica, observam peste tot in jurul nostru situatii de viata in care destinul, conjunctura, evolutia ii pune pe destul de multi oameni in situatii extreme, in care duritatea vietii este maxima, in care lectiile de viata sunt dintre cele mai grele, severitatea situatiilor cu care oamenii se confrunta arata cum viata incearca sa ii aduca pe acestia la un nivel superior de constiinta si constientizare actionand prin intermediul celor mai grei invatatori: lipsurile, suferinta fizica si psihica, situatiile disperate in care optiunile aproape lipsesc. Vedeti in acest gen de scenarii acea blandete sfatoasa despre care vorbeati mai devreme? Vi se pare ca cei carora aceste scenarii li se adreseaza ar putea interactiona in vreun fel la nivelul de constiinta din momentul respectiv cu acea blandete sfatoasa si tainica plina de o savoare existentiala imposibil de descris in cuvinte? Vi se pare cumva ca in cei care mananca carnati pana ii duce salvarea la spital a doua zi sau cei care asculta manele pana ii dispera pe toti cei din jur se manifesta vreo pornire, vreo aspiratie, vreo inteligenta care ii poate pune in contact cu evolutia spirituala? Nu. De aceea, cand omul nu poate pricepe mesaje de pe o lira inalta viata ii transmite adesea mesajul pe limba lui, singura pe care perceptia lui o poate deslusi: aceea prin care i se arata nemijlocit dimensiunile ignorantei lui, in SPIRITUL RAZBOINIC al VIETII.

      Am aut de a face cu oameni de foarte de jos care prin simplul fapt ca au ajuns in contact cu mine si mi-au cerut ajutorul am stiut ca pot mai mult, lucru care a si fost dovedit mai tarziu. Insa in momentul in care majoritatea traieste pe Planeta aceasta de 1500 de ani in acelasi fel mizerabil (da, ati citit bine, MIZERABIL), vine un moment in care spiritul vietii devine unul razboinic si ii invita prin mijloacele si caile de acest gen sa inteleaga ca timpul alocat pentru acest nivel rudimentar de existenta s-a scurs. Exista alte locuri mai potrivite pentru ei si e o chestiune de timp pana vor ajunge acolo. Intre timp apare cineva, sa zicem Eduard, care demasca muntii de Umbra de pe aceasta Planeta si, mai departe, arata ca desi iubeste viata sub TOATE formele ei, nu este dispus sa investeasca in umbra, ci sa o demaste oferind o ultima sansa ca ea sa se lipezeasca. Dar, atentie: nu ca acum 2000 de ani, in sensul ca ACUM NIMENI NU SE MAI CRUCIFICA PENTRU NIMENI. In fata unui razbonic ai sansa sa faci ceva cu Umbra Ta, sau, in caz contrar sa parasesti aceasta Planeta mergand in voie pe Planeta Carnatilor, A Maimutelor, A Manelelor, a Razboiului si care mai vrea fiecare. Razboinicul spiritual nu declanseaza razboaie (nu alimenteaza Umbra si Nebunia) si nici nu se crucifica pentru o corabie de prosti incapatatnati mergand in deriva pe apele tulburi ale karmei. Razboinicul spiritual demasca hidosenia, ignoranta si instinctele primare prin contrast cu armonia si aspiratia evolutiva, descurajand aceste aspecte si fiind dispus sa ii ajute pe aceia care au cat de cat o constiinta indreptata in directia rezolvarii acestor probleme.

      Daca maine vine un Cersetor la mine care imi cere BANI (Umbra) o sa trec mai departe. Daca vine in schimb un Cersetor la mine care imi cere AJUTORUL (Constiinta) ma voi opri si il voi asculta ce are de spus. Acesta este Razboinicul in acceptiunea mea. Profund empatic dar profund orientat evolutiv.

      Ștergere
    2. 1.
      Eu admir foarte mult oamenii ca dumneata, adica cei de actiune.
      2.
      Eu am recomandat alegerea cu atentie a cuvintelor, precum si mobilului actiunilor. Am postat mai jos un alt comentariu despre asta.
      3.
      Eduard, te rog sa ma ierti, dar fii atent la atitudinea mesianica!!!

      Ștergere
    3. Atitudinea etichetata drept "mesianica" este forma de manifestare a unui om care tinde sa se perceapa pe el in tot ceea ce face.

      Ceea ce ai definit ca fiind "om de actiune" este doar suprafata iceberg-ului sau consecinta naturii lui de iceberg. Mult mai adanc de suprafata epica a povestii se ascunde un continut care nu poate fi niciodata pus intr-o forma, intr-un pat al lui Procust numit "Omul de actiune". Si asta pentru ca este nedefinibil, inexprimabil, un mister, o minune.

      Ștergere
    4. :)

      Există riscul să polemizăm datorită atribuirii unor sensuri diferite cuvintelor. Asta am încercat să subliniez şi în postările anterioare.

      În tradiţia ebraică, Mesia este salvatorul. Deci mesianic ţine de salvare. Un om cu atitudine mesianică crede despre el că are misiunea de a salva lumea.

      Nu am definit omul de acţiune. Există oameni care acţionează, alţii care aşteptă să acţioneze alţii. Mie mi se pare că faci parte din prima categorie. Diferenţa este dată de centrul de comandă. Cei care acţionează au centrul de comandă interior, ceilalţi au centrul de comandă exterior, iar aceştia reacţionează. Acţiunea este o mişcare, făcută cu un scop. Până la urmă şi reacţia este tot o acţiune.
      Cât despre adâncimea iceberg-ului, rămâne un mister atâta timp cât nu este descoperită. Dar se poate. Asta nu înseamnă că trebuie definită, exprimată. Poate că asta ar trebui să fie misiunea fiecărui om în parte…

      Ștergere
    5. Tocmai spuneam ca in viata asta nimeni nu se mai crucifica pentru nimeni. Asta inseamna ca refuz sa fiu un salvator. Sunt insa un catalizator si un ajutor pentru cei care rezoneaza cu propria lor salvare, prin eforturile lor asumate si automotivate.

      Ștergere
    6. Nici Iisus nu si-a dorit crucificarea... Desi poate putini stiu ce s-a intamplat cu adevarat acolo.
      Nu de crucificari e nevoie, ci de propria noastra evolutie. Nu exista nimic care sa facem cu adevarat pentru altcineva fara a fi pentru noi insine. Nu exista evolutie in egoism. Aici ne este masura fiecaruia. Pana la urma, totul se rezuma la "ceea ce facem, sa facem cat de bine putem".

      Ștergere
  14. Domnului Remer Ra:
    Cu prima parte am patit-o si eu ca Eduard. Nu se afiseaza. V-am trimis-o pe mail.

    RăspundețiȘtergere
  15. Depinde ce intelegi prin cuvantul "razboinic".
    Iisus a spus: "cine ridica sabia de sabie va pieri". Insa a mai spus si: "cine nu are sabie sa-si vanda haina si sa-si cumpere una". Depinde deci de context.
    Ideal este sa actionezi in armonie, adica sa actionezi cu blandete acolo unde necesar si cu severitate acolo unde situatia o impune.
    Viata este foarte complexa; asa este si omul. Avem nevoie si de razboinici, precum avem nevoie si de "cei blanzi".
    Treaba cu echilibrul interior... la o prima vedere pare sa fie mai mult o incordare a unor "fibre" din interiorul omului.
    Faptul ca s-a enervat pentru ca i s-a sters o postare la care a muncit minute bune, nu-mi spune nimic rau despre el. Si mie mi s-a intamplat, chiar de multe ori.
    Si Iisus s-a enervat cand a vazut cum smenarii schimbau banii la poarta templului si i-a alungat cu biciul.
    Nu cred ca s-a pus in discutie competitia cu alte scoli spirituale. Este o chestiune de rezonanta.
    Cand cineva isi doreste sa urmeze o anumita cale trebuie sa isi asculte atat inima cat si mintea.
    Cine uita de sfaturile inimii risca sa aiba belele cu sufletul. Cine uita de sfaturile mintii risca sa cada prada fanatismului, credulitatii, fatalismului etc.
    Legat de inventatori... si aici situatia este undeva la mijloc. Edison a fost intr-o puternica competitie cu Tesla. Multi inventatori au fost puternic motivati de saracie sau de marii bogatasi ai vremii. Razboaiele au impus folosirea unor tehnici, tactici, inventii.
    Daca stim cum sa facem? Poate ca este mai important sa vrem...Daca vrem, cred ca Universul ne va invata si cum.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mesajul D-lui Teofil Pop

    Bună ziua tuturor!

    Autosuficienţa! Convingerea că ştim deja! Acesta este un răspuns la nedumerirea lui Ral exprimată în ultima frază a acestui articol.
    Lucrul cel mai de preţ pe care îl pierd adulţii, în comparaţie cu copii, este inocenţa. Aceasta, inocenţa, nu este altceva decât a avea mintea deschisă. Se pare că se confundă inocenţa cu infantilitatea. Regretabil… Din nou ne lovim de aceeaşi problemă: insuficienţa şi limitarea comunicării prin cuvânt! Oare ce a vrut să spună Isus prin afirmaţia: A unora ca aceştia va fi împărăţia cerurilor, referindu-se la copii?! Nu a spus acestora, ci a unora ca aceştia! Ce au copii diferit de adulţi?! Nu cumva curiozitatea de a afla, a descoperi?! Iar asta înseamnă a recunoaşte că nu şti.
    Cuvintele (de regulă substantivele) nu sunt altceva decât etichete. Iar acestea evocă imagini. Verbele exprimă mişcare. Termenul casă, pentru o persoană poate însemna o clădire cu trei camere. Acelaşi termen, pentru o altă persoană, înseamnă o clădire cu 20 de camere. Pentru prima, aceasta este un palat. Care are dreptate?! Ambele! Dar pentru o altă persoană, casă este pur şi simplu o clădire, făcută din anumite materiale şi folosită unui scop. Cum spunea Zamolxe, cel mai bine vede acela care vede mişcarea din roată, nu cel care o vede plecând şi nici cel care o vede venind. Iar asta exprimă perspectiva, unghiul de vedere.
    Aşadar, un text poate fi interpretat diferit, în funcţie de sensurile atribuite de cititor cuvintelor din text. Aceasta poate provoca divergenţe, chiar conflict. Şi lipsa echilibrului interior este determinată tot de folosirea unor noţiuni, idei contradictorii.
    Mult mai eficientă este comunicarea prin artă: pictură, sculptură, poezie, muzică. Ceea ce exprimă un tablou nu poate fi exprimat tot cu atâta acurateţe nici într-un text de 100 de pagini. Un alt mod de a transmite eficient o informaţie este prin metafore, pilde, zicători. Isus şi-a exprimat învăţătura prin pilde. Legile lui Zamolxe sunt tot aşa ceva. Acestea determină înţelegerea intuitivă, spontană a informaţiei, prin perceperea întregului conţinut în acelaşi timp. Parcurgând un text, se percepe fragmentat informaţia.
    Oricum, finalitatea practică a unei teorii contează. De aceea sunt în totalitate de acord că este nevoie de acţiune. Oamenii se pot schimba prin exemple practice, concrete, demne de urmat, şi nu prin a le oferi informaţii, ca în şcoală. Practica face diferenţa între inteligenţă şi înţelepciune. Dacă ştii eşti inteligent, dacă ai înţeles, eşti înţelept. Un om de ştiinţă îţi poate descrie un ou, dar nu îl poate face. Aşadar, o găină este mai înţeleaptă decât un om de ştiinţă.

    ***
    Nu inteleg de ce se sterg mesajele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu as fi atat de sigur ca o gaina este mai inteleapta decat un om, mai ales un om de stiinta. :-)))

      Ștergere
    2. Era o metafora... :)

      Ștergere
    3. Si eu am scris un mesaj care mi s-a sters instantaneu cand am vrut sa-l publc. Pt ca avea si doua linkuri, am concluzionat ca s-a dus probabil in spam sau ca dv personal Ra nu doriti sa apara. "De proba" am mai postat um mesaj scurt "neutru", acesta a aparut.... Hmm. Acum vad din alte comentarii ca asta se intampla frecvent pe acest blog, depasnd statistic eroararea aleatoarie. Mai este "cineva" care controleaza ce se intampla pe acest blog sau in legatura cu tematica? Este.

      Ștergere
    4. Inocenta copilului, a primi firesc toate, caci toate sunt noi si pline de continut. Nimic nu il mira, unele il incanta, altele il nemultumesc. Nu isi face niciun fel de probleme: e mereu in siguranta! Iubire peste tot...

      Ștergere
    5. Ultimul mesaj sters a fost din cauza unui link care trimitea catre un site fundamentalist ortodox. De ce sa permit un astfel de link catre cineva care ne considera demonici, indraciti?

      Ștergere
    6. Mi-amintesc de un site asemanator, unde spuneau ca "rugaciunile preotilor sfintesc aghiasma". cand le-am zis ca "Sfandul Duh" e cel ce sfinteste, iar preotii doar se roaga, si nu dispun de SD ca si cum l-ar tine si folosi dupa voia lor, mi-au taiat restul comenturilor! Amuzant....

      Ștergere
  17. "Oricum, finalitatea practică a unei teorii contează. De aceea sunt în totalitate de acord că este nevoie de acţiune. Oamenii se pot schimba prin exemple practice, concrete, demne de urmat, şi nu prin a le oferi informaţii, ca în şcoală. Practica face diferenţa între inteligenţă şi înţelepciune. Dacă ştii eşti inteligent, dacă ai înţeles, eşti înţelept. Un om de ştiinţă îţi poate descrie un ou, dar nu îl poate face."

    Bine le-ai zis, stimate domn!
    Intr-o prima faza ajuta si informatia. Dar lucrul cel mai important este practica (actiunea, finalitatea).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate sunt importante. Este o ecuatie in care nici o variabila nu ar trebui minimalizata ca importanta.

      Ștergere
  18. Mulţumesc că mi-aţi postat comentariul!

    Şi exact asta încercam să spun despre deficitul comunicării prin cuvinte. Recepţionarea unei informaţii este influenţată de sensul atribuit cuvintelor de către receptorul lor. Aşa cum d-voastră decodaţi informaţiile primite de la Zamolxe, Ral sau Ramo, prin filtrul propriu.
    Pe de altă parte, este important întradevăr şi contextul. Dar foarte importantă este şi formularea prin care se transmite informaţia. Mulţi dintre noi avem probleme şi cu exprimarea orală, ca să nu mai vorbesc de cea în scris.
    Afirmaţia lui Isus „Cine ridică sabia, de sabie va pieri”, aş interpreta-o ca o exemplificare a legii cauzei şi efectului, adică ceea ce semeni, vei culege. Cum spuneam şi mai înainte, şi el a folosit pildele pentru a transmite învăţăturile. Ştia cu cine are de a face şi s-a adaptat nivelului lor. Iar când a spus „Cine nu are sabie să-şi vândă haina şi să-şi cumpere una” înţeleg că îndemna la acţiune.
    Dintr-un anumit unghi de vedere, orice război este o acţiune, dar nu orice acţiune este război. Diferenţa o face mobilul (scopul!) acţiunii. Termenului război i-am atribuit sensul din DEX. Adică conflictul armat dintre două părţi pentru realizarea unor interese. Altfel spus, acţiunea prin care se urmăreşte obţinerea stăpânirii, controlului. Controlul ţine de putere şi este opusul iubirii. Tehnicile, tacticile, invenţiile folosite în războaie pot fi folosite şi în alte scopuri. Dar atunci acţiunea respectivă nu ar fi război.
    Dar spuneţi foarte bine: să acţionezi cu blândeţe acolo unde este necesar şi cu severitate acolo unde situaţia o impune. Asta a făcut şi Isus. Deci am putea spune şi despre el că a fost un războinic.
    De fapt, eu recomand evitarea cuvintelor care au o conotaţie negativă. Probabil asta este şi esenţa gândirii pozitive, adică să folosim termeni afirmativi. Un exemplu preferat este înlocuirea cuvântului greu cu interesant, când este vorba de acţiuni sau sarcini de îndeplinit.
    Nici eu nu am vrut să spun despre Eduard că este rău că s-a enervat. Şi nici eu nu am înţeles că s-ar fi pus în discuţie competiţia cu alte şcoli spirituale. Am vrut să spun că mobilul acţiunii la care recomandă şi Eduard ar trebui să fie colaborarea.
    Despre inventatori… Şi eu am citit o biografie a lui N. Tesla şi, întradevăr, Edison era în competiţie cu acesta. Dar numai din punctul de vedere al lui Edison. Tesla nu s-a considerat în competiţie. Iar dacă nu sunt ambele părţi de părere că se află în competiţie, aceasta nu există. Oricum, Tesla a fost mult mai prolific faţă de Edison. Eu nu aş numi competiţie acţiunea cuiva în scopul de a scăpa de sărăcie.
    Toate acestea le-am spus ca o încercare de a explica cum înţeleg, ce semnificaţie atribui eu unor cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  19. cred ca tuturor ne-ar folosi un nou ghid culinar. desi pare banal, mancarea ocupa un loc important in viata noastra. bucatariea , pentru multi, este centrul casei, ca sa nu mai spun ca toate sarbatorile sunt legate tot de bucate. ne-am obisnuit, atasat, asociat cu tot ce mancam. insa nu ne-am intrebat daca ne face si bine. multumesc pentu sfaturi si astept si alte informatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia vedti aici, poate gasiti ceva interesant:

      http://www.scribd-downloader.com/download/Bucataria-Fara-Foc-Hrana-Vie-in-238-de-Retete-79742857

      Ștergere
  20. Se spune că omul este măsura tuturor lucrurilor. Dar oare ce înseamnă asta?! Nu cumva faptul că omul stabileşte valoarea şi importanţa tuturor lucrurilor pe care le percepe?! Eu cred că da. Este greşită afirmaţia: nu cred până nu văd. Corect este: nu văd până nu cred. Este imposibil să vezi ceea ce nu crezi că ar putea exista. Dar crezând, vei ajunge să vezi. Se evidenţiază aşadar importanţa credinţei. Însă aceasta poate fi şi negativă, adică să credem că nu! ÎNTOTDEAUNA credinţa devine realitate. Când spui „Nu cred că pot face asta!”, nici nu te apuci să o faci. Deci realitatea se adevereşte credinţei. Din acest unghi de vedere, nu există invenţii, ci CREAŢII!
    Se spune că oamenii interpretează lucrurile în funcţie de cum le văd. În fapt, se întâmplă pe dos: le văd în funcţie de cum le interpretează. Altfel spus, noi vedem numai ceea ce vrem să vedem.
    Aşadar…
    1. Şi bucătărirea (mâncarea) are exact importanţa care i-o atribuim noi. Unii oameni mănâncă ca să trăiască, alţii trăiesc ca să mănânce. Iar faptul că sărbătorile sunt legate de bucate… înseamnă că am uitat ce sărbătorim. TRIST şi REGRETABIL!!! Iar asta se datorează comerţului în primul rând.
    2. Obiceiurile şi ataşamentele de mâncare au fost inoculate inconştient, de către mediul în care am crescut. Şi întradevăr, înfiorător de puţini îşi pun întrebarea dacă este bine cum ne alimentăm. Dacă în anumite situaţii se prescrie o anumită dietă, nu cumva aceeaşi dietă menţinută constant ar conserva starea de sănătate?!
    Primul şi principalul ghid culinar privire la ce, cât şi cum să mâncăm ar putea fi corpul nostru. Dar pentru asta trebuie să-l ascultăm. Impulsul de a mânca ceva anume, mai sărat ori poate dulce, este un mesaj al corpului că are nevoie de acele substanţe. La fel şi cu numărul meselor şi cantitatea. De multe ori, pofta de mâncare are cauze emoţionale, neavând nici o legătură cu nevoia reală de substanţe a organismului.
    Dacă am cunoaşte cum funcţionează organismul, ar fi foarte uşor sa-l întreţinem. Dar nu prea ştim… Mai mult, ignorăm influenţa minţii şi emoţiilor asupra corpului fizic. Eu nu mă mai mir de asta, atâta timp cât oamenii de ştiinţă (majoritatea!) consideră mai mult de 90% din ADN ca rezidual, de balast. Oare aşa să fie?! Nu cumva n-au fost în stare să-i înţeleagă rolul şi funcţiile?! Ar trebui să-şi vadă lungul nasului! În mintea mea nu încape ideea că natura ar fi risipitoare.
    Aţi observat ce mesaj încearcă să transmită d-nul Remer Ra? Redobândirea încrederii în noi înşine! Adică să fim în stare a ne rezolva singuri problemele, să nu aşteptăm ajutorul din exterior. Care oricum nu va veni! Aţi mai observat care este mentalitatea cu care sunt educaţi copii?! Aceea de victimă… Că au nevoie mereu ce cineva să-i ajute… De părinţi, de şcoală, de stat, de biserică, de…

    Succes!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. E un lucru pe care nu il inteleg. Sau mai multe. Se pune foarte mult accentul pe lucrul cu sinele, dar daca eu lucrez cu sinele termenul de "casa" si in mintea mea casa are 3 camere, si langa mine mai lucreaza cineva cu sinele "casa" dar are sens de 20 de camere, care este termenul comun la care se ajunge?

    DEx; altruism-Atitudine morală sau dispoziție sufletească a celui care acționează dezinteresat în favoarea altora
    Nota personala: in favoarea altora, nu mentioneaza cat de larg sau restrans este acest altora.

    Ce vreau sa spun este daca ai 2 indivizi care pleaca de la o lingvistica comuna (de ex. altruism)in lucrul cu sinele, iar unul vede altruismul in sens de rude, iar altul in sens de tot universul, vor ajunge la concluzii diferite, ba chiar este foarte probabil ca acela care vede altruismul in sens restrans sa il exploateze pe cel care vede altruismul in sens larg, iar amandoi sa se simta impacati ca fac bine, dar cel de-al doilea ar putea fi un pic frustrat ca este exploatat.

    Cum se explica asta?

    RăspundețiȘtergere
  22. Depinde cum privesti situatia. Daca esti in dualitate, atunci cel care are o casa cu 20 de camere este mai "bun" decat cel care are o casa cu 3 camere. Daca privesti dintr-un alt punct de vedere atunci vei observa ca cel cu 20 de camere are o responsabilitate mai mare decat cel cu 3 camere.
    In noua energie (4D-5D) cel cu 20 de camere va fi mai putin liber decat cel cu 3 camere. Aminteste-ti de cuvintele lui Iisus: "Vulpile au vizuini, dar Fiul Omului nu are unde sa Isi plece capul". Nu se referea la faptul ca nu va avea nicio proprietate, ci la faptul ca are tot pamantul la dispozitie; nu este legat de nimic anume. Poate avea o camera, poate avea zece palate, nu este legat de ele. El nu este un trup purtator de spirit ci un spirit purtator de trup!
    Daca cel bogat se simte frustat pentru ca altii profita de el, inseamna ca este inca puternic legat de dualitate. Cel care ofera nu poate pierde, pentru ca Universul ii ofera (cu dobanda) ceea ce a semanat, iar cel care profita nu poate castiga pentru ca isi da libertatea si energia. Exemple poti gasi cu duiumul.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna tuturor ,daca aveti nevoie de ajutor in legatura cu alimentatia,sunt aici ca sa ajut .Mentionez ca sunt raw-vegana ,insa din in cand mananc si gatit :) Pentru cei interesati,ma puteti gasi la profilul de Facebook Iubire si Armonie Interioara .Cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna seara stimate Ramer Ra,

    V-am citit cartea Chemarea Atlantilor si trebuie sa recunosc ca m-a impresionat in cel mai profund mod posibil. Ba mai mult m-a cerunoscut in ea cu fiecare celula a trupului meu si cu fiecare vibratie a sufletului meu.

    Va multumesc pentru ca existati,

    Laura

    RăspundețiȘtergere
  25. Relatia info-energie-materie e incompleta in prezentare. Eu am pus-o si in forma matematica + legile de proces. ;-)

    RăspundețiȘtergere
  26. Salut,

    Pentru un om care face sport, spre exemplu Fitness si care vrea sa creasca masa musculara la un nivel echilibrat, el are nevoie de multe proteine, vitamine, aminoacizi etc.. cum compenseaza? el a eliminat carnea de origine mamifera, mananca putina carne de pui, in rest mananca numai legume, fructe, peste, lactate etc(toatea astea din respect fata de regnurile inferioare omului).... Suplimentele pe baza de lactate(Proteine) sunt bune? sau mai exact spus pot fi purificate? ajuta cumunicare cu corpul in a face aceasta modificare ??

    Numai bine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte multe de spus in aceasta privinta. Sunt culturisti vegani care nu au nicio problema. Poti gasi detalii pe veganbodybuilding.com
      Mai poti cere detalii de la cei care comercializeaza suplimente nutritive (magazine naturiste).

      Ștergere
  27. Buna dimineata,

    As dori sa stiu cum se incadreaza lactatele si oualele intr-o asemenea alimentatie, intreb fiindca am observat ca discipolii au mai consumat din ele iar lor doar li s-a mentionat sa nu le trateze termic.

    As dori sa stiu daca :

    1. Incadrarea lor in dieta poate fi considerata naturista ?(si nici nu este tratata termic), iar prin "naturist" ma gandesc la contextul presupus de Ral .
    2. Pot fi incluse intr-o alimentatie necesara accesarii energiei subtile, mai ales atata timp cat nu va depasi 1000 de calorii ?

    Numai bine .

    RăspundețiȘtergere