.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

luni, 19 martie 2012

MARILE TAINE ALE PAMÂNTULUI ROMÂNESC - VORTEXUL SACRU (3)




Al doilea punct extrem de important este zona Medjugorje, în Bosnia Herţegovina. Aici, energia vitală este „informată” şi „însufleţită” de către Divinitatea Feminină, sau Fecioara Maria, după cum mai este cunoscută oamenilor. Este vorba de armonizarea şi „recalibrarea” benzii energetice, care vine din centrul Olimp cu o puternică încărcătură solară, (yang). Aceste două centre (Olimp şi Medjugorje), datorită intervenţiilor entităţilor divine, au rolul de-a pregăti banda energetică sacră pentru următoarele trasee, mergând până la „sărutul” pământului, în zona Munţilor Apuseni.
Pentru a nu deranja anumite sisteme religioase voi folosi şi eu termenul de Fecioara Maria; în fapt nu este departe de adevăr căci, Fecioara Maria, născătoarea lui Iisus Christos, este coborârea în trup a unei unităţi de conştiinţă a entităţii multidimensionale Divinitatea Feminină. În realitate, această entitate magnifică are o structură greu de imaginat de către om, activând pe toate planetele din galaxia Calea Lactee.
Fecioara Maria s-a făcut cunoscută la Medjugorje în anul 1981, în minţile şi sufletele curate a şase copii. Prin intermediul acestor copii, erau transmise mesaje aproape zilnic. Acestea au avut, şi au darul – încă se mai primesc mesaje, de-a pătrunde adânc în sufletele oamenilor. Se spune că Fecioara Maria a lăsat zece profeţii, care vor fi dezvăluite lumii atunci când va considera Ea de cuviinţă.
Cei care doresc o conexiune cu energiile divine din acest spaţiu, vor parcurge câteva procesiuni, care au darul de-a purifica mintea şi sufletul. Urcarea (desculţ) a celor două dealuri din zonă, Krizevac şi Podbrdo, au un efect benefic extraordinar asupra întregului sistem energetic, chiar dacă există sau nu „deschidere” (nu contează religia). De asemenea, parcurgerea Căii Crucii are rolul de purificare a sufletului, astfel că cei mai mulţi pot confirma faptul că s-au simţit complet eliberaţi de durerile trecutului, şi chiar şi-au schimbat complet atitudinea faţă de cei cu care erau în relaţii foarte tensionate.
Cei care au o deschidere mai mare spre fenomenele aşa-zis paranormale pot simţi energia Fecioarei Maria, şi chiar pot primi mesaje. Cel mai indicat ar fi să alegeţi una dintre zonele liniştite de deal sau de munte dintre Medjugorje şi piramida din Visoko (situată la vest de capitala Sarajevo). Energiile deosebite ale Divinităţii Feminine Fecioara Maria vor putea fi simţite mult mai uşor în aceste zone (chiar şi de către cei care au o mai slabă capacitate de comunicare).
Autorităţile locale spun că, de-alungul vremii, la Medjugorje s-au perindat peste 40 milioane de oameni. Deşi este greu de făcut o statistică, se presupune că în fiecare an, vin în jur de 1,5-2 milioane de pelerini. Faptul că zona încă nu este recunoscută de către Vatican, deşi se fac unele „cercetări” şi „verificări”, nu are nicio importanţă din punct de vedere spiritual. Fără îndoială, vizitarea acestui loc deosebit va aduce mult câştig tuturor, indiferent de religie sau capacităţi.
 
Mi s-a transmis că, până acum, acest traseu energetic (întregul circuit al vortexului) era cunoscut de puţini oameni, deci este foarte posibil ca printre aceştia să fi fost şi fostul suveran Papa Ioan Paul al II-lea, altfel nu ar fi declarat că România este grădina Maicii Domnului. Un papă nu-şi permite să facă asemenea declaraţii în mod gratuit, mai ales unul de talia şi importanţa lui Ioan Paul al II-lea, având în vedere faptul că România nu este stat catolic iar Fecioara Maria este pusă „mai sus” la catolici decât la ortodocşi. Deşi la Fatima (la începutul secolului), la o altă apariţie a Fecioarei Maria, s-ar fi spus că Rusia este gradina Ei, acest lucru nu ar însemna o contradicţie cu mesajul actual. Mesajul de la Fatima era unul de sprijin pentru evenimentele ce urmau să aibă loc acolo (Revoluţia bolşevică din 1917). 
Banda energetică a centrului anahatei planetare este stabilizată pe zona Medjugorje de trei puncte principale, dintre care cel mai important este la Visoko, unde se află o impresionanta piramidă - cunoscută ca şi piramida bosniacă (figura de mai jos). Piramida este sculptată dintr-un masiv muntos, şi ascunde o matrice energetică, prin care se realizează convergenţa dintre energiile cereşti cu cele pământeşti.



Şi aici s-a putut observa influenţa nefastă a forţelor care se opun luminii şi progresului umanităţii. În acest sens, zona a fost puternic divizată din punct de vedere religios şi etnic, culminând cu un sângeros război civil în anii 90. Cu toate acestea, banda de energie sacră nu şi-a modificat traiectoria, astfel că totul se desfăşoară conform planului divin.
*
În Ungaria, la nord de oraşul Budapesta, se află al treilea centru principal al anahatei planetare. Banda de energie sacră este în conexiune cu o structură matriceală subterană, precum şi cu alte structuri aflate în zonele montane de la nord.
Nu se cunosc date despre structura matriceală subterană, decât că prezintă conexiuni cu numeroasele izvoare termale din zonă. Budapesta este oraşul cu cele mai multe izvoare termale din lume, deţinând totodată şi cele mai multe terme (băi de apă termală). Virtuţile deosebite ale acestor izvoare termale erau cunoscute încă din antichitate, romanii profitând din plin de efectele lor curative.
Începând cu sec. 16 şi 17 efectul benefic al acestor izvoare termale a fost pus în valoare şi de către turci. Aceştia sunt cei care au construit primele băi moderne; patru astfel de băi turceşti, având o arhitectură impresionantă, funcţionează chiar şi în ziua de azi.
Conexiunea energetică dintre banda de energie sacră şi structurile energetice subterane determină un fel de „informare” a acestor izvoare termale, dându-le proprietăţi curative şi energizante deosebite. Nici nu este de mirare că Budapesta este considerată capitala europeană a spa-urilor. Succesul acestora va fi cu mult mai mare decât în momentul de faţă, căci creşterea activităţii centrului energetic va determina creşterea „calităţii” acestor izvoare subterane. Este vorba doar de acele centre care folosesc apa ”vie” a izvoarelor, adică există o conexiune directă cu ele, şi nu de piscine.

 
Este indicat ca cei care vizitează acest centru, să înceapă cu partea de nord-est al lacului Balaton, urmează apoi energizarea vizitând zonele muntoase alăturate (trebuie să fie uşor de străbătut, având până în 1000 m altitudine). În zonele muntoase de la nord de Budapesta există o structură energetică specială, care are proprietatea de a echilibra psiho-emoţionalul (doar dacă există o bună conexiune desigur, iar aceasta se face tot prin echilibrul minte-suflet-trup).
După ce s-a stabilizat şi echilibrat sistemul energetic (odihnă şi relaxare pentru o zi-două) este bine să viziteze cât mai multe astfel de terme. Se poate considera că este o „apă vie”, fiind foarte puternic încărcată energetic cu elementele „pământ”, „apă” şi „foc”.
Folosind anumite tehnici, se pot extrage din aceste ape atât energia specifică structurii subterane cât şi energii ale benzii sacre, deja „informată” de centrele din Olimp şi Medjugorje.
Deşi în Ungaria au apărut câteva curente spirituale, care afirmă că respectiva zonă este anahata planetară, trebuie spus că acolo influenţa centrului energetic este de maxim 25%. Este o zonă importantă, cu un foarte bun acces la elemente (pământ, apă, aer, foc) dar nu este decât o parte din anahata planetară. Nu numai aceste date vor confirma cele ce-am scris ci şi evenimentele viitoare.
În aria centrului energetic sunt opt ţări implicate (Grecia, Albania, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, România), însă ţării noastre îi revine cea mai mare importanţă (dar şi cea mai mare responsabilitate).


 ... va urma

35 de comentarii:

  1. Multe lucruri sunt ne-verificate din punct de vedere istoric, sau arheologic, asa ca raman doar teorie. Cat despre partea spirituala, e adevarata doar in unele masuri, cand se implica murdara religie iudaica peste spiritualitatea daco-atlanta, atunci totu iese o ciorba.
    Nu va ofensati, dar religia iudaica, e falsa din cap pana in picioare, neavand baza istorica, asa ca e puerila, si e culmea sa o amestecam cu cea a dacilor, care era identica cu cea tibetana de azi, de fapt conform cercetarilor arehologice si istorice, tibetanii, in cartile lor, in scrierile hinduse, vorbeste despre teritoriul romaniei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Religiile, in general, nu sunt verificate din punct de vedere istoric sau arheologic - ma refer la origini.
    Tu ai experimentat ceva din spiritualitatea iudaica sau vorbesti din auzite?
    Cat priveste religia tibetana care era "identica" cu cea dacica... As asculta cu mare interes argumentele tale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Apreciez noutatea informatiilor. Am citit destul de multe dar ce spui tu aici este complet nou. Sursa ta pare cumva originala.

    Care sunt asteptarile sursei tale fata de noi romanii? Poti formula intreabarea asta?

    Ce inseamna responsabilitate in contextul ultimei tale propozitii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragos, esti atat de fundamentalist in ceea ce ai scris, ca aproape ma astept sa pornesti o cruciada sau un razboi. Te rog, pentru binele tuturor, rezolva-ti conflictele interioare!

    RăspundețiȘtergere
  5. in afara de a fi acum in aceste corpuri umane ,noi suntem o parte din costiinta universala si reflectam in noi intregul bine-nteles cu amprenta unicitatii fiecaruia...la nivel mai subtil exista o unitate si dispar religiile si clasificarea religiillor pe baza diferentelor ci mai bine cautam punctele comune ale fiecarei religii si apoi coboram mai adanc in noi insine....sa trecem de la separare la tot de la limite la infinit si de la parte la intreg...apoi vom vedea in alta lumina manifestarile pe care le avem aici si vom intelege multe lucruri,avand o alta perceptie...cred ca unul dintre lucruri care va fi inteles este faptul de a nu judeca pe altii :))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Laura, cand te citesc am senzatia ca citesc o carte de economie politica sau in cel mai bun caz de logica care vorbeste despre spiritualitate. Nu simt verticalul, nu simt experienta ta, nu simt o alta dimensiune decat cea a discursului populist in tot ceea ce spui. Imi pare rau ca trebuie sa iti zic asta dar e mai bine decat sa nu o fac. Daca vrei viata spirituala trebuie sa muncesti pentru ea, nu sa visezi la ea. Si cand spun munca te rog sa intelegi ad-literam acest cuvant. Pentru ca e de munca poate mai mult decat in orice alt domeniu.

    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  7. :)
    linii pe portativ.
    trăirea este trăire, iar informaţia informaţie. sau poate că totul cade sub incidenţa "raţiunii" ce oglindeşte realitatea.

    îmi pare că subiectul postului a căzut în derizoriu, nu ştiu dacă se simte cineva ghid pe aici dar cred că frumos şi elegant ar fi să discutăm despre informaţiile pe care Dan ni le oferă... nu e nimeni perfect aici şi nici iluminat (nu aş crea să deschidem cutia pandoprei când nu avem ochelari de soare, încă)

    simplul fapt că dincolo de elemente şi locuri şi spirale poţi să găseşti o raţiune şi o anume frecvenţă în rândurile de mai sus sunt paşi către re-amintire. da, se citeşte greu în limba universului şi trebuie să ai deschidere, dar cei ce o au o au pentru că au exersat-o vieţi la rând. iar cei ce nu o au ori nu au ajuns acolo ori au o altă înclinare. ecuaţia e complexă şi dacă vrei să o poţi studia îţi trebuie elevaţie, altfel perspectiva ţi se va opri în bombeul pantofilor.

    repet. dacă simt că am ceva de spus spun, fără a judeca, fără a porni polemici. cine vrea şi poate să înţeleagă îi mulţumesc, cine nu îi mulţumesc la fel de mult. în clipa în care se va opri competiţia, în clipa în care ne vom accepta exact aşa cum suntem vom începe transformarea. vom simţi aceşti centrii pe care pământul îi are, vom simţi marile meridiane energetice, tuburi de lumină ce străbat etericul planetei, vom putea lua legătura cu spiritele ce dau viaţă pământului şi câte şi mai câte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eduard..pe mine nu ma intereseaza ce simti tu....pe mine ma intereseaza ce simt eu si respect parerile tuturor..experienta mea e experienta mea si nu am avut de gand sa o spun aici...bine-nteles ca am avut o experienta care mi-a schimbat viata asa cum o vedeam eu inainte....dar e treaba mea si e calatoria mea..fiecare percepe realitatea prin prisma propiilor lor experiente si prin ideile lui asa ca eu nu judec pe nimeni,nu spun ca simt sau nu pe altii ci ma refer la propia mea experiență aici..cat despre a lucra pentru spiritualitate parerea mea este in ceea ce ma priveste ca nu calea asta am urmat-o...mie mi s-a dat atunci cand a trebuit si numai consider sa tot lucrez la ea ci s-o aprofundez...munca cand este un fel de a fi numai este munca....pentru mine este felul meu de a fi din fiecare zi...asa ca nu muncesc ci traiesc....deasemenea nu iau totul personal si las libertatea fiecaruia sa zica si sa-si gaseasca calea lui...nu ma deranjeaza criticile atata timp cat eu simt linistea si sunt iubire neconditionata pentru toti si toate,,pentru ca eu consider ca numai o singura constiinta exista si totul este manifestarea acestei constiinte sub diferite forme...asa ca eu nu pot sa nu iubesc ceva....asa ca iti respect parerea si oricum te iubesc asa cum esti pentru ca nu te vad separat de mine si una cu mine....a ma supara pe tine sau pe altcineva inseamna a iesi din liniste .a ma lega de niste energii care nu sunt ale mele..asa ca nu am de ce sa fac asta...eu lucrez la mine si sunt multumita de ce am pana acum mai ales ca eu simt unirea mea cu divinitatea...ca tu nu o simti e treaba ta si iti respect parerea dar nu ma afecteaza cu nimic....o sa vina o vreme cand fiecare isi va da seama de aceasta legatura a noastra cu TOTUL ,cu infinitul din noi si cu infinitul de afara si atunci nu o sa mai cautam in exterior:)si nici nu o sa mai ne lasam influentati de ce spun ceilalti,pentru ca se va intelege creatia si fiecare va lua ce trebuie si ce ii este adus.....DE Asemenea daca m-as simti ofensata de cuvintele tale ar insemnaca ma las prinsa de ego,iar nu mai sunt sub stapanirea ego-ului...eu sunt nimeni,divinitatea este totul...eu sunt doar o manifestare unica a lui....numai bine oglinda mea,multa pace,liniste si iubire iti trimit:)

    RăspundețiȘtergere
  9. in ceea ce priveste ce a scris REMER RA...pot spune cum am mai spus-o ca intr-adevar eu am simtit enrgii de o alta frecventa in mai multe locuri si mai ales am mai spus ca m-am simtit chemata de muntii Apuseni,,,acolo mereu m-am simtit ca acasa si am simtit niste energii inalte,o senzatie de pace,liniste si implinire....o senzatie de parca as fi fost imbratista de univers care mi-ar fi spus ca nu trebuie sa fac nimic,sa nu ma mai chinuiesc ,sa nu mai am griji,sa traiesc,sa iubesc neconditionat,sa daruiesc,nu sa astept ceva ci sa daruiesc atata cat pot eu celorlalti liniste si ce mi se da....iar la SARMISEGETUZA Costesti a fost nemaipomenit...de abia astept sa vad ce are REMER RA de scris despre aceste locuri,insa ce pot spune eu din propia mea experienta este ca e ceva la noi in tara..eu am simtit si poate si altii..va pup pe toti:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna sa va fie inima. La toti blogerii ce postati aici. Acum ceva timp il intrebam pe Remer, cand va anunta niste adunari/excursii in zonele de interes spiritual din zona noastra geografica. Si ieri tocmai am vizualizat un film, spun eu documentat, in care se vorbeste despre ne-romanitatea noastra (http://filmedocumentare.com/dacii-adevaruri-tulburatoare/). Entuziasmat de informatiile ce ne redau istoria stearsa din constiinta noastra, am intrat si pe site-urile recomandate de la sfarsitul filmului si am gasit o firma de turism ce raspundea partial la dorinta mea de a face excursii in zonele, Ceahlau, Sarmisegetuza. Numai ca voiam ca aceste excursii sa fie conduse de persoane ce "simt" locul, pentru a oferi invataturi. Poate vom reusi sa facem impreuna, un acest gen de excursie. Eu nu am nici pregatire nici o deschidere prea mare (asa cum am citit ca unii dintre voi, aveti), dar, m-as bucura nespus sa merg alaturi de voi. Deci, daca pregatiti ceva, va rog sa postati aici.
    Duminica am fost pe Ceahlau, si am rugat spiritul locului/muntelui sa imi dea vigoarea, stabilitatea si puterea lui in ganduri si sentimente. Luni, corpul era in transformare (o raceala), dar in interior am gasit tot ceea am cerut. Ceahlaul e un loc deosebit ce si-a lasat amprenta asupra sufletului meu inainte sa citesc despre faptul ca e un loc initiatic, iar acum cand am aflat aceste informatii de la tine Remer, ma bucur si sunt emotionat ca un copil, asteptand ca frumusetea spiritului meu sa razbata dincolo de blocaje si idei preconcepute.
    Fiti binecuvantati dragii mei prieteni necunoscuti (inca)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand te inhami la procesul de evolutie, fie de voie, fie de nevoie (activarea unui program evolutiv), Legile Universale iti vor aduce in cale tot ceea ce ai nevoie... chiar daca nu iti place. Vei intalni persoane total incompatibile cu tine, situatii dintre cele mai bizare, neplacute, respingatoare chiar. Aceste extreme iti determina (pare paradoxal) o anumita deschidere, insa iti dau si energie (extremele dinamizeaza).
    Este de inteles - pana la un anumit nivel, sa respingi ceea ce ti-ar putea fi de ajutor. Este rezistenta la schimbare... Ideea este de a depasi atitudinea ofensiva/defensiva fata de persoane, idei, experiente etc. Dincolo de atitudinea ofensiva/defensiva este cea constructiva... Toate se regasesc in Intreg, in Unu... Marea convergenta: Totul converge catre Unu (Divinitate)!
    Eduard, am simtit ca ai avut trupe in spatele tau... candva. Poate ca era o armata, nu stiu. E imposibil sa poti tine o armata daca nu stapanesti atat puterile mintii cat si cele ale sufletului. Cand te folosesti numai de puterile mintii vei aduna doar mercenari, care lupta pentru foloase materiale. Pentru a ridica o armata trebuie sa patrunzi in sufletul oamenilor. Incearca sa accesezi acele vremuri... Echilibrul dintre minte si inima este prima poarta catre putere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Patrocle, interesanta prima intrebare. De crezi ca cineva-ceva ar avea avea asteptari de la noi? Tu ce asteptari ai avea de la "sursa"?
    Stiu doar ca ei vor ca noi sa fim in armonie, sa fim fericiti!
    Referitor la a doua intrebare: mi s-a spus ca traseul poate fi o mare sursa de putere. Puterea cere multa responsabilitate. In trecut, o buna parte din structura fostului imperiu austro-ungar a fost cumva alimentata de acest vortex. Mi s-a transmis ca au fost cativa initiati care au reusit sa faca acest lucru. Intrebarea este: ce aveti voi de gand sa faceti atunci cand veti reusi sa o accesati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asteptari cumva exista nu la modul ca fara noi s-ar termina lumea dar totusi.

      Raspunsul la a doua intrebare:
      Sa o lasam sa curga si catre ceilalti cu orice pret.

      Un mic cadou pentru toate eforturile tale :)
      http://www.youtube.com/watch?v=_H8HiNApDD0

      Ștergere
  13. Flipi, la toti ne plac povestile cu zane. Pana sa descopar cai care functioneaza REALMENTE, mergeam debusolat printre multimi de oameni care "se dadeau pe raza de lumina", ametindu-se singuri despre culori si palate de clestar, despre zumzete si parfumuri celeste. Mult timp nu mi-am dat seama ce e in neregula acolo, dar intuitia mea imi spunea ca trebuie sa fie mai mult decat starea euforica "imposibil de descris in cuvinte". Imi parea oarecum ca toate aceste invataturi au drept scop evadarea cat de mult posibil intr-un astral halucinogen uitand cumva de pamant, un fel de imbatare fara impamantare, inima fara intelect, spune-i cum vrei.

    Laura, din punctul meu de vedere tu ai trecut acum de la logica spirituala la discursul astral. Personal am alergie la cuvantul "infinit". A devenit un termen atat de uzitat de toti cei care "nu pot exprima in cuvinte" ceea ce simt, incat daca vrei sa te imbraci cu marea, sa fii fiica cerului si sa plonjezi in infinit pe vecie, te rog, fa-o. E o experienta de care cu totii avem nevoie pentru a nu confunda vedeniile cu calea.

    Parerea mea.

    P>S> Flipi, daca perspectiva ajunge din cand in cand si la bombeul pantofilor, macar atunci te uiti in jos din locul unde esti si stii ca Pamantul mai e sau nu acolo.

    RăspundețiȘtergere
  14. "E imposibil sa poti tine o armata daca nu stapanesti atat puterile mintii cat si cele ale sufletului. Cand te folosesti numai de puterile mintii vei aduna doar mercenari."

    Asta chiar m-a atins. O sa meditez la ea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Celcaretestie, este un proiect... am primit un mesaj in care mi se sugera acest lucru. Era vorba de Olimp-Ossa-Meteora-Pindului; Medjugorje-Visoko-Budapesta; Calimani-Rarau-Ceahlau; Hasmas-Bucegi-Curbura Buzaului; Gugu-Retezat-Parang; Rosia Montana-Costesti-Sarmizegetusa. Sa stii ca nu este necesar sa fie unul care "simte"... Mai important decat a "simti" este a fi in armonie pe minte-suflet-trup. Oricum, vei lua doar ceea ce este necesar din fiecare loc...
    Mi s-a sugerat chiar sa fac cursuri; am primit de ceva vreme si "subiectele" pentru un prim nivel (avand spate grade). M-am chinuit patru ani sa trec de niste teste. De doua ori le-am picat... Nu stiu ce sa zic... inca e vreme de gandit! Poate ca se vor trezi si altii si vor face ceea ce trebuie facut!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum spuneam, munca! Personal nici nu ma astept sa fie altfel. A simti furnicaturi in palme si tiuituri in urechi, ca te impresoara pe didijos si te invartoseste de cap in sus, iti mai canta si la harpa si seamana cu icoana de la biserica = 0 (ZERO)! Echilibrul minte-suflet-corp? Ha! Aici vreau sa aud povesti!

    ...

    RăspundețiȘtergere
  17. nicio ipostaza nu e gresita!!! atentie, eu asta vroiam sa spun, dar iat ca ne lovim de cuvinte, pentru ca fiecare le "interpretaza". e vorba de a accepta TOT ceea ce e in jur pentru ceea ce este cu adevarat si nu pentru ceea ce credem noi ca este. GREU, stiu :). si de a construi, daca putem, daca simtim, daca gandim, daca rezonam, daca intuim... ca e bine asa.

    fiecare trebuie sa isi puna pasii unul inaintea celuilalt. iar legatura cu pamantul e foarte pregnanta in toata polologhia mea, faptul ca eu privesc in sus nu inseamna ca nu am picioarele infipte adnanc in clisura, nici nu stii! :) nici nu trebuie sa stii.

    e doar o nuanta, fara judecata, fara a incerca sa dau un sfat, fara comparatii sau elemente de basm. cu toate ca in basm ai sa gasesti mai multe adevaruri decat in orice lucrare stiintifica, pentru ca e mai aproape de sursa ca vibratie. ca poti aplica in viata de zi cu zi ceea ce pare a fi "poveste" tine de conexiunea pe care o ai cu structurile superioare din planul fizic (curgere - e intalnita in arta de ex. si se cheama inspiratie, e un proces natural de coborare a unui arhetip din vibratie celesta in material, e ceva ce de exemplu ghizii lui Dan faceau acum ceva mii de ani, poveste?)

    elementele care compun discursul meu sunt poate cateodata disparate, dar asta e o caracteristica a mea personala, la care incerc sa lucrez si eu ca toti cei de aici care sunt in cautarea adevarului. impreuna il putem re-compune.

    RăspundețiȘtergere
  18. Stii ce vad cand citesc printre randuri? Atat de mult du-te vino, ca nu reusesc sa mai discern semnale, intentii, trasee, nimic. Ioai! Ia o pauza si fa ordine! Arunca ce nu-ti mai trebuie. Simplifica. Construieste din bucati disparate adevaruri mai generale si apoi foloseste-le in viata de zi cu zi! Construieste activ, nu doar depozita! Da-ti voie sa experimentezi admitand ca nu ai o explicatie satisfacatoare pentru ceea ce ti se intampla. Nu te baga singur intr-un pat al lui Procust. Naturaletea e o calitate la mare cautare in prezent. Cartile sunt moarte, prezentul e viu.

    RăspundețiȘtergere
  19. mă opresc. nu ai înţeles ce vroiam să transmit. dacă vrei putem elabora în particular discuţia pentru că vorbim ceva limbi diferite şi aici ar trebui să vorbim despre ce ne oferă Dan.
    munay!

    RăspundețiȘtergere
  20. Am o intrebare care cred ca ne priveste pe toti..

    Probabil ca FIECARE dintre noi avem o frica bazala - constienta sau inconstienta - de violenta, de schingiuire, de tortura, de distrugere fizica prin chin si moarte in chinuri.

    Din punct de vedere spiritual, adica profund cauzal, aceasta frica se poate rezolva complet parcurgand lantul intentie-emotie-manifestare. Destructurand la toate nivelele.

    Sa spunem ca eu incep acum munca la nivel de intentie-vizualizare-emotie si, intr-o meditatie de 3 zile si 3 nopti, ma las sa trec complet prin filmul unei morti in chinuri, detaliu cu detaliu, pas cu pas, stare cu stare, moment cu moment. Las unitatea de constiinta divina din mine sa preia controlul si parcurg efectiv GOLGOTA iar la sfarsit m-am eliberat de conditionarea chinurilor la nivel principial. Totusi, la nivel de manifestare, de examen fizic, de traire fizica a atrocitatii nu s-a intamplat (inca) nimic. Asadar ciclul nu este complet. In materie nu am dat inca testul, examenul final. Nu m-am confruntat cu chinurile. Nu am adus starea de gratie, de eliberare de sub conditionarea acestui gen de frica in cea mai crunta tortura intamplandu-mi-se aievea.

    Privind insa in urma cu 2000 de ani, Isus Christos a facut-o. Si din cate imi dau eu seama, acolo, in moartea cea mai groaznica si mai neagra, orice limitarea a materiei asupra spiritului a fost transcensa. Am senzatia ca odata cu Isus Christos s-a creat un portal, un precedent pe planeta asa cum nu a mai fost vreodata prin nici o scoala spirituala si prin nici o metoda. O cale, o adanca taina, despre cea mai grea dar totodata cea mai scurta si autentica eliberare, iluminare, inaltare. Cea mai scurta din punct de vedere a duratei procesului, cea mai anevoiasa din punct de vedere a pregaturii pentru proces si asumarii sale. Din acel moment, au fost destul de multe suflete care au ales aceasta cale si care au mers pe ea pana la capat.

    Intrebarea mea este: eliberarea ultima de frica de chin, de suferinta, de atrocitate, se poate face si fara corespondent in suferinta din planul fizic? Dat fiind faptul ca examenul costiintei nu este completat de veriga materiala a procesului, oare toti cei care au aceasta frica (si tind sa cred ca 99,99% din oameni o au) trebuie sa treaca si printr-o "crucificare" in plan fizic ca eliberarea sa se produca? Sau sa ajunga in fatza perspectivei cat se poate de reale a unei crucificari? Avem nevoie sa fim jupuiti de vii, sa ni se bata cuie in cap sau sa ni se scoata ochii pentru ca iesirea de sub conditionarea acestei frici groaznice sa se intample si constiinta sa devina astfel perfect libera de ea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Eduard !
      Eu cred ca aceasta frica vine doar din identificarea cu forma (vb lui Zamolxe), deci cu trupul iar aici acceptarea este un fapt major deoarece stii ca mierlesti oricum indiferent cum mierlesti, dar poti alege cum sa tratezi moartea.
      Teama asta nu ti-o rezolvi instant ci pas cu pas si fiecare pas vine cu lectia lui dar cand vei fi batran atunci vei realiza ca esti un spirit in trup si nu un trup ce are un spirit .
      Veriga materiala este EFECT !!!
      Spiritul priveste efectul si "zambeste" :) .
      Cred ca postul negru te va ajuta sa intelegi !
      Pe mine m-au uimit efectele postului negru.... a fost ceva de genu "... aaaaa deci asa se simte puterea :))"
      Cu rabdarea treci si marea ...

      Ștergere
  21. nu privi faptele numai prin prisma acestei vieţi. ai trecut prin acea modificare de formă de foarte multe ori. deci îţi e ceva foarte familiar. altfel nu ai mai gândi aşa despre acel lucru. singura problemă pe care noi acum o avem este accesarea şi menţinerea unor vibraţii înalte pentru că trăieşti într-un mediu care te aşează la o anumită vibraţie, deszul de joasă faţă de ceea ce tu cauţi.
    eliberarea de aceste frici poate veni fără nicio suferinţă în această viaţă. dar se poate să conştientizezi aspecte ale creaţiei şi fără să le fi trăit, atunci când ai acumulat destulă experienţă, există praguri şi niveuri de înţelegere. există o matematică a celestului, e algoritmul dinamic după care se conduce universul fizic, care e "munca" unor entităţi foarte înţelepte şi asemănătoare infinităţii care este Dumnezeu.
    partea mai interesantă e că, odată cu acceptarea unor aspecte ale tale (reîncarnare, spirit nemuritor, structuri fizice energetice nedetectabile cu simţurile primare) deschizi uşa către libertatea care îţi va şterge aceste frici şi în acelaşi timp te va îndrepta către acele experienţe care te vor "feri" de anumite trăiri. pentru că dacă ai integrat acele aspecte ale trăirii la toate niveluri de care aveai nevoie ca să evoluezi pe toate planurile nu vei mai trăi acele experienţe, asta e una dintre legile simple şi frumoase ale universului.

    şi evenimentele care devin născătoare de religii şi/sau curente spirituale (deşi aici ar fi bine să menţionez că şi şi interacţiunea ta cu universul fizic e un act spiritual) sunt ceva special şi au în spatele lor o lucrare deosebit de complexă şi a cărei magnitudine nu o putem nici măcar bănui, putem însă să urmărim acele aspecte care ne interează până la esenţa lor, de la sursă. e un model extraordinar, dacă lumea ar privi obiectiv acest lucru am fi discutat altfel azi. dar totul e într-un fel sau altul normal şi natural şi evoluţia e mereu pe o buclă ascendentă, doar că noi, ca privitori nu putem desluşi toate funcţiile ce descriu elicoidele acestora.

    similar aranjamentului descris de Dan mai sus în articol, şi evoluţia spiritului care se manifestă prin tine acum în planul fizic descrie nişte hiperbole cu coordonatele Z diferite (ca reprezentare - pentru că trebuie să vorbim o limbă şi să folosim simboluri ca să ne facem cât de cât înţeleşi) care în plan sunt nişte curbe desemnate de şirul lui fibbonaci, salturi de vibraţie din octavă în octavă... fractali în fractali în fractali.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eduard, ti-am mai spus si cu ceva vreme in urma, esti foarte aproape de a transcende conditia trupului. Pentru a te mentine in "plasa" sa, trupul (egoul) incearca sa se foloseasca de sistemul tau senzorial primar la modul "hard". Pot fi amintiri din alte vieti, pot fi fantasme amestecate cu temeri diverse, pot fi chiar imagini si energii ale altor minti etc. Ideea este de a nu te identifica cu aceste imagini si senzatii... Pe unele le poti lasa sa treaca pe langa tine, pur si simplu; pe altele le poti dizolva cu intentia, respiratia, lumina, sunetele, formele; pe altele le poti elibera folosind pur si simplu vointa ferma.
    Atentie, daca nu eliberezi aceste energii, se vor manifesta ciclic! Energiile emotionale sunt in conexiune cu energiile lunare. Nu vei scapa de ele asa de simplu. Te vor chinui cateva zile, apoi vor slabi din putere. Dar vor reveni! Ceva imi spune ca nu este pentru prima oara, asa-i? Si nici a doua oara...
    Este destul de greu sa te eliberezi de lanturile materiei... e greu sa-ti dai seama ca materia este efect. E nevoie de timp, de experienta... Revino la prezent. Ti-am mai spus, reciteste Puterea prezentului (Eckhart Tolle). Nu poti avea asemenea senzatii daca esti in prezent, daca esti "aici si acum". Suferinta este energia gresit directionata, fie in trecut (resentimente, regrete etc), fie in viitor (temeri diverse), fie in fantasme (izolare de realitate), fie prin alimentarea dualitatii, adica atractie (ceea ce-ti place) si respingere (ceea ce nu-ti place).

    RăspundețiȘtergere
  23. Dan, o sa fac o paralela cu un subiect banal: curele de slabire. Primele 10 kilograme sunt cel mai usor de dat jos, ultimele 2 cele mai grele.

    Aplic deja ceea ce am citit canvda in cartile lui Ekart Tolle, insa e mult efort atipic dat fiind faptul ca pentru mine tehnica lui nu este clara si nu este prezentata nuantat. E foarta abrupta si adesea fara explicatii detaliate despre proces. Este daca vrei prezentata din punct de vedere a cuiva care a facut trecerea fara a-si propune in mod necesar acest lucru, iar cand asta s-a intamplat, el nu imi da impresia ca si-a pus problema ce s-a intamplat de fapt acolo, sau ca ar sti cam CUM SA AJUNGI CONSTIENT SI ASUMAT ACOLO. Ceea ce face el este sa imi descrie in cea mai mare parte starea de dupa. Da, simt o forta si o percepie transcendentala razbatand din lucrarile lui dar, pentru mine, care vreau mai mult ca la scoala si mai putin ca la banchetul de dupa, nu este suficient.

    Azi, cand citeam ce ai scris mi-a trecut prin cap ca daca reusesc sa ajung acolo unde tu ai vazut ca mai am atat de putin sa ajung, o sa scriu o carte care sa imbine cat mai pe intelesul tuturor tehnica MEA, in care mintea si inima sunt atat de interconectate, incat nici o iluzie nu este lasata sa treaca neobservata si nici o stare nu este discreditata de la a fi simtita, peste toate acestea fiind mai prezent decat in orice activitate cotidiana OCHIUL INTERIOR, impartial, nonconflictual si profund incisiv. Si aici, da, ma intersesctez cu anumite linii directoare ale lucrarilor lui Eckart Tolle. Dar prefer sa ma dedic aprofundarii procesului constient de A PROVOCA toate acestea mai degraba decat a le lasa se se intample cumva, candva, de la sine.

    GOLGOTA sau Calea Sfintilor nu imi place, asa cum nu imi place nici un fel de MARATON sau MARTIRIU. Unde mai e frumusetea drumului, unde mai e placerea calatoriei, unde mai e bucuria ca esti aici, pe aceasta planeta si traiesti timpuri minunate? Pentru mine muntele se urca pe partea preponderent insorita si nu excesiv de abrupta sau aflata in eruptie vulcanica. Chiar daca si pe drumul bland trebuiesc traversate pesteri adanci sau piscuri amenintatoare unde sunt furtuni, fundamental aceasta ramane partea care poate sa faca drumul o placere, diversitatea fiind necesara pentru a da mai multa orizontala sau mai mult verticala procesului. Si asta simt ca am de impartasit cu alti oameni, atunci cand voi avea ceva fundamentat de oferit in acest sens.

    Si da, ai dreptate, uneori furtunile emotionale din mine sunt puternice, alteori slabesc in intensitate, unori le transcend pentru cateva secunde si ajung intr-o stare de gratie de o putere si o frumusete in care literalmente marea de conditionari se desface in doua (precum apele Marii Moarte despartite de Moise) iar eu pasesc atunci pe un drum lin, pur cuazal, sursa si suport al tuturor posibilitatillor. Insa apoi conditia materiala revine si ma imbraca la loc. Nu sunt stabil in aceste stari (nu inca) si anumite incarcaturi vin si pleaca, apoi revin, uneori cu o forta la fel de mare ca anterior dar parca pe undeva mai usor de manageriat (sau de despartit iarsi in doua) de la o experienta la alta.

    Si chiar daca aleg ca si cale de proces panta mai domoala a muntelui, furtuni exista, si chiar puternice, dar nu distrugatoare, munca e multa si grea, dar nu deznadajduitoare sau sechelitoare, dozele sunt mult mai digerabile astfel decat daca as alege sa invat lectiile de viata la modul "taios", cum in 2000 de ani s-a facut adesea prin puscarie sau sabie. Oricum acestea doua raman deocamdata cele mai mari limitari/conditionari ale mele generate de componenta de respingere (adica ceea ce nu-mi place) in timp ce pe partea de atractie (pe ceea ce imi place) am de transcens dorintele trupesti care uneori ma domina si ma poseda intr-un hal vecin cu nebunia.

    Ca-i de ras sau ca-i de plans, cum spuneam, ultimele 2 kg sunt si cel mai greu de dat jos.

    RăspundețiȘtergere
  24. Eduard, ai ajuns la acel stadiu in care sa realizezi ceea ce simti in acele momente?
    Fiecare persoana are un corp psiho-mental unic, de aceea tactica poate fi diferita.
    La mine au fost trei etape:
    1. Etapa cand iadul se dezlantuia si nu eram constient... eram prins cu totul. Slabea in timp si ieseam sifonat sufleteste. Se repeta ciclic...Urata etapa...
    2. Etapa cand iadul se apropia dar realizam repede ceea ce se intampla in interiorul meu. Era ceva de genul "hopa, acum traiesc acele stari". Nu dispare iadul dar mai primesti o pauza de tigara si cateva pahare cu "apa rece".
    3. Etapa in care realizam ca energia aceea nu este negativa ci doar ca este gresit directionata. In cazul meu, cand revin acele stari, imi redirectionez atentia catre planul meu, catre viziunea personala. Poate nu iti dai seama, dar in acele momente esti pe "val" din punct de vedere energetic, adica dispui de o mare cantitate de energie. Ideea este ca tu sa o controlezi pe ea si nu invers!!!
    Am uitat... trebuie sa iti faci un plan, sa stii unde vrei sa ajungi, ce vrei sa faci cu viata ta...
    Asadar, planul, viziunea, este un fel de diapozitiv iar energia este becul. Depinde ce "diapozitiv" pui acolo. Nu becul e de vina pentru imaginea de pe panza ci imaginea...
    Mai este o belea aici. Daca ai probleme legate de partea materiala sau sentimentala atunci este o mare problema. Nu iti dai seama unde sunt blocajele in acest caz... Pur si simplu nu realizezi. Daca ai cunoaste despre ce este vorba nu ai fi in acea situatie. In acest caz trebuie sa iti acorzi o pauza de macar sase luni... in care sa-ti iei gandul de la aceste doua probleme. Clar!
    Dupa sase luni (intre timp lucrezi asupra ta) vei vedea clar unde era beleaua (sau belelele).

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu am probleme materiale si nici sechele sentimentale. Ce ar trebui sa inteleg despre existenta sau inexistenta lor?

    RăspundețiȘtergere
  26. Cand vb deja de tehnica ta... inca alimentezi iluzia ca esti cineva :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Auzi, eu propun sa nu mai vorbim de loc. La ce drac atata vorba, cine suntem noi sa vorbim? Dar sa gandim?

    RăspundețiȘtergere
  28. Stii ce? Eu chiar m-am saturat sa tot fac de nebun tot felul de lucruri. Ia sa mai vina sa ma-nvete si pe mine cineva cum dracu se face!

    RăspundețiȘtergere
  29. Esenta a tot ceea ce spune Tolle e sa renunti la tot ceea ce crezi despre tine si sa observi imprejur mai ales atunci cand nu e necesar sa faci ceva anume.

    Atunci reintri in sinea ta. E simplu de tot, atat de simplu ca nu ne simtim bine. Paradoxul e ca lucrurile complicate sunt usor de facut mai greu sunt cele simple, iar dintre toate fiintarea e cel mai simplu si de asta e si cel mai inaccesibil.

    RăspundețiȘtergere
  30. O aberatie.
    Daca verificam meticulos, multi munti nu sunt pozitionati corect pe harta dumneavoastra.
    In cazul muntelui Olimp, va spun ca este muuuult mai la nord.
    Verificati pe Wikipedia....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este "muuuult" mai la nord, ci doar ceva mai la nord! Vorbim de proiectia benzii! Asta nu are o importanta majora. De altfel am spus ca banda directoare nu este fixa, ci are o variatie de cativa zeci de kilometri; asadar banda "matura" o portiune ceva mai intinsa. De exemplu, in zona Medjugorje se "plimba" intre Visoko (piramida) si o zona-matrice din preajma localitatii Medjugorje. Sunt destui km... Cu cat se apropie de pamant (adica de zona romaneasca), banda prezinta variatii mai mici. In plus, nu am luat in considerare nici curbura pamantului. Sunt mai multe de spus aici dar, deocamdata, ajunge!

      Ștergere
  31. ziua buna . daca ati stii cumva , mai ales ca vine caldura , se inverzesc muntii si padurile , cumva expeditii pe munte si in locurile spirituale dacice care sunt scrise mai sus . as vrea sa ma contactati la adresa de mail , radu_hormonu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  32. Cari amici rumeni,

    vi chiedo una grande cortesia:

    come si dice in rumeno la splendida frase detta dalla Madonna nel 1982 "SE VOI SAPESTE QUANTO VI AMO PIANGERESTE DI GIOIA" ?

    Molte grazie!

    RăspundețiȘtergere