.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

luni, 7 mai 2012

Octogonul ezoteric – scutul spaţiului românesc (2)



Pentru purificarea structurii subtile a ţării

Structura subtilă a ţării noastre (este vorba despre corpul ei energo-informaţional) prezintă numeroase răni, iar multe dintre le încă mai sângerează. Aceste răni s-au făcut de-alungul numeroaselor evenimente dramatice, de care acest pământ nu a dus lipsă (în decursul istoriei). Fie că a fost vorba de vreo invazie din afară, fie de bântuirea vreunei molimi, fie a fost vorba de vreo domnie cruntă, fie foamete sau alte lipsuri, fie chiar răni pe care noi înşine le-am făcut altora, ei bine, toate acestea s-au imprimat în structura subtilă a ţării şi multe dintre aceste răni încă îşi aşteaptă vindecarea.
Chiar dacă istoricii şi conducătorii au încercat să ascundă o anumită parte din istoria ţării, realitatea nu poate fi modificată, iar Legea Cauzei şi a Efectului îşi va face simţită prezenţa. Sunt multe răni de vindecat, precum şi câteva datorii... Nu de puţine ori, conducătorii au trădat, au minţit, au înşelat, au exploatat, şi au folosit cu neruşinare bunătatea şi bunul simţ al omului de rând. Din nevoia de-a forma modele pentru generaţiile viitoare s-au „vopsit” chiar şi ciorile, astfel că despoţi cruzi sunt prezentaţi azi ca „eroi”, iar conducători care au avut un rol extraordinar (ca Deceneu) sunt prezentaţi ca trădători. S-a făcut acest lucru fără să se ţină seama de faptul că, procedând astfel, s-au alimentat mecanisme subtile deloc benefice pentru structura subtilă a ţării.
Unii vor blama ceea ce am scris, însă alţii vor înţelege...
Pentru purificarea structurii subtile a ţării se va folosi tot octogonul ezoteric. Vom face aceiaşi paşi ca la protecţie, cu deosebirea că acum (după ce s-a realizat octogonul de lumină) vom crea două sfere strălucitoare, una aflată deasupra spaţiului terestru – aproximativ 300-400 km, şi o alta în interiorul scoarţei terestre (la aceeaşi distanţă aproximativă).
Sferele de lumină se vor forma astfel: vom vizualiza ţâşnind din inimile noastre două raze strălucitoare; una va fi întreptată spre cer, iar o alta va fi îndreptată spre pământ. Unghiul format dintre orizontală şi aceste raze ar trebui să fie de aproximativ 600. Sferele de lumină, rezultate din unirea celor câteva mii de raze de lumină (pornite din inimile tuturor participanţilor) vor reprezenta cele două vârfuri ale piramidelor octogonale.

Deşi par mai greu de vizualizat vârfurile sferelor, la o asemenea distanţă, este îndeajuns să aveţi intenţia pentru o astfel de poziţionare, şi să cereţi ajutorul Divinităţii (chiar şi lui Zamolxe şi entităţilor de lumină care „păstoresc” spiritual acest spaţiu), pentru ca sferele de lumină să fie astfel poziţionate. La fel se va proceda şi pentru sfera din interiorul pământului.
Sfera care va reprezenta vârful piramidei, se va afla în zona ionosferei, adică în zona unde se află o bandă energetică foarte puternică, şi care este deja activată de aşa-zisa centura fotonică. Ionosfera este o regiune cu o puternică încărcătură calorică şi ionică (electrică), datorată activităţii radiaţiei solare (purtătoare de înalte vibraţii); este şi zona de propagare a undelor electromagnetice (undele radio).

Cealaltă sferă – reprezentând vârful din interiorul pământului, se va afla în aşa numita zonă de trecere, dintre mantaua internă şi cea externă. Este o zonă foarte bogată în cristale naturale (olivină). Olivinele se împart în fayalite (Fe2SiO4), bogate în fier, şi forstelite (Mg2SiO4), bogate în magneziu. În aceste straturi de cristale se înmagazinează atât energiile psihice colective, cât şi structurile karmice ale spiritelor de grup.

Pe de altă parte, aceaste zone se află în contact direct cu matricea energetică a Geei.

Odată stabilizată structura octogonală, fiecare participant va trebui să emită gânduri de iubire, iertare şi compasiune spre cele două vârfuri-sferă. Se vor avea în vedere perioadele când ţara noastră a avut mai mult de suferit. Se va începe chiar cu perioada ultimelor două decenii, astfel că se va avea intenţia ca vârfurile strălucitoare ale sferelor să pătrundă în aceste perioade întunecate şi să vindece, atât rănile făcute de alţii cât şi rănile făcute de noi înşine. Se va continua cu perioada comunistă cuprinsă între 1965-1989 (perioada lui Nicolae Ceauşescu), apoi cea dintre 1947-1965, cunoascută ca fiind perioada cea mai neagră a totalitarismului comunist, când elitele ţării au fost, fie silite să fugă din ţară, fie erau supuse unor crunte procese de „reeducare”.

Din perioada comunistă, alte dureri impregnate în egregorul naţional au fost: inducerea fricii faţă de autorităţi şi faţă de cei din jur; inducerea unor complexe de inferioritate faţă de alte alte persoane; minimalizarea onoarei şi a demnităţii umane, egoismul, lipsa de respect faţă de muncă, etc.

Apoi se va avea în vedere eliberarea de durerile celor două mari războaie mondiale, şi tot aşa, se va merge până în perioada sec. 14, odată cu fondarea Valahiei şi Moldovei. După care se va merge mai departe, eliberându-se de durerile pricinuite de invaziile pecenegilor, maghiarilor, protobulgarilor, slavilor, avarilor, gepizilor, hunilor, goţilor.
O etapă extrem de importantă în cadrul acestei meditaţii, o reprezintă eliberarea de marele rău venit de la Vest, adică cel adus de Imperiul Roman, odată cu războaiele din 105-106 şi mai ales 101-102. Marea distrugere a venit în primul război; atunci s-a prăbuşit încrederea dacilor în propriile forţe.
Se vor avea în vedere eliberarea de orice fel de influenţă venită prin Imperiul Roman. După cum bine se ştie, pe acest teritoriu, nimic bun n-a venit de la Roma, ci doar distrugere şi moarte.

Pentru infuzarea cu energie benefică

Vortexul anahatei planetare, fiind o bandă energetică purtătoare de înalte vibraţii, poate avea, pe lângă rolul de protecţie şi purificare, şi altele, extrem de importante pentru această zonă geografică.
Pentru infuzarea cu energie benefică, vom folosi de asemenea, octogonul ezoteric. Tehnica de captare şi infuzare a energiei vortexului va fi, în acest caz, puţin diferită.
Ca şi în cazul protecţiei şi purificării, este recomadabil ca în fiecare oraş al octogonului să fie cel puţin trei sute de participanţi. Este, de asemenea, foarte important să avem un număr aproximativ egal de participanţi pentru fiecare punct (oraş) în parte, altminteri pot apărea unele dezechilibre din punct de vedere vibraţional (poate duce la o deviere a vârfurilor piramidelor octogonale). De asemenea, pe direcţia traseului ar trebui să fie angrenate aproximativ acelaşi număr de persoane ca la octogon. Deci, dacă avem aproximativ 2400 de persoane (8x300) angrenate în octogon, este bine să avem aproximativ tot atâtea persoane pe direcţia traseului. Locaţiile indicate cu pătrate galbene sunt pentru oraşele: Abrud, Brad, Tg. Jiu, Curtea de Argeş, Braşov, Sf. Gheorghe, Câmpulung Moldovenesc. Alte locaţii relativ bune sunt: Uricani, Rm. Vâlcea, Piteşti, Buşteni, Sinaia, Predeal, Miercurea Ciuc, Bălan, Piatra Neamţ, Vatra Dornei.


Cei aflaţi pe direcţia vortexului se vor poziţiona cu faţa îndreptată în direcţia de “curgere”; cei din Câmpulung Moldovenesc vor avea faţa îndreptată spre SSE; cei din Sf. Gheorghe, spre SSV; cei din Braşov, spre SV; cei din Curtea de Argeş, spre EES, cei din Tg. Jiu, spre NV; cei din Brad-Abrud, spre NE.
Cel mai indicat ar fi ca participanţii la infuzarea cu energie benefică să se pregătească ceva mai bine, adică pe lângă tehnicile de curăţare energetică, emoţională şi mentală (tehnici de respiraţie, duşuri sonice şi de lumină, conexiuni la elemente, entităţi de lumină etc.) să fi ţinut post cu o zi în urmă, sau măcar să se fi consumat doar alimente naturale, deci netratate termic, cel puţin 3-4 zile înainte.
În continuare, după ce s-a realizat sincronizarea dintre cei participanţi la octogon şi cei de la vortex (se va ţine cont de o anumită oră) se vor avea în vedere următoarele:
- folosindu-se de respiraţie şi de triada intenţie-imagine-emoţie, cei aflaţi pe direcţia vortexului vor capta energie prin creştet (centrul sahasrara), o vor direcţiona spre inimă şi apoi prin braţe o vor difuza în afară. Braţele vor fi ţinute lateral; se va forma o cruce între traseul vortexului şi braţe. Se va vizualiza o lumină aurie ieşind prin palme şi degete, asemenea unor puternice lanterne.
- cei din octogon vor forma un puternic flux de energie şi lumină, având direcţia de la stânga la dreapta. Folosindu-se de respiraţie şi intenţie-imagine-emoţie, se va amplifica acest flux de energie luminoasă. Prin inspir se va primi energie din stânga, iar prin expir (după ce va trece prin inimă, impregnându-se cu vibraţia de iubire a fiecăruia) prin braţul dreapt, se va trimite către celălalt punct (oraş) al octogonului.
Vor fi două curente de energie care se vor roti în sens invers (sistem MerKaBa). Cei aflaţi pe direcţia benzii energetice a vortexului vor capta, şi apoi direcţiona, înspre afara traseului o mică parte din energia vortexului, iar cei din octogon (prin crearea unui flux energetic de direcţie contrară) o vor dispersa uniform spre spaţiul românesc (chiar şi dincolo de graniţele noastre).



100 de comentarii:

  1. Foarte interesant! Abia astept sa vad cum vom putea pune in practica aceasta miscare si sincronizare de cateva mii de oameni.

    Totusi, nu ne-ai spus daca fiind in Brasov se poate lucra pentru Octogon. La fel cineva din Craiova pentru Anahata.

    In al doilea rand cred ca este o greseala in ultima fraza. Ai repetat OCTOGON de doua ori desi cred ca prima data ai vrut sa spui Anahata: "Cei din octogon (ANAHATA?) vor capta, şi apoi direcţiona, înspre afara traseului o mică parte din energia vortexului, iar cei din octogon (prin crearea unui flux energetic de direcţie contrară) o vor dispersa uniform spre spaţiul românesc".

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e chiar vorba de perioada imediat urmatoare. Mi s-a transmis ca incepand cu 2016 aceste tehnici ar trebui sa fie facute.
    Va fi o perioada de pregatire; sunt mii de oameni care s-ar implica.
    Vor mai fi date informatii.
    Ral mi-a spus ca, deocamdata, aceste date trebuie "sa fie sadite"...
    Am facut corectia pe care mi-ai semnalat-o. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta informatia referitoare la locul proiectiei sferei de lumina din interiorul Pamintului, in zona bogata in cristale de olivina, cu care rezonam firesc prin insasi alcatuirea corpului nostru din cristale si minerale, conexiuni fluide si multidimensionale ce pulseaza in armonie.
      Olivina indeparteaza rezonantele joase din aura, pazeste de energii negative, in particular de agresiunile din astralul inferior. Fereste de otrava planurilor subtile si nu numai.Aliniaza corpurile subtile, amplifica vibratiile elevate, favorizeaza refacerea armonioasa a tuturor structurilor.
      Misha

      Ștergere
  3. Brasovul lucreaza pentru vortex, dar si pentru altele. Este un fel de "centru de greutate" al matricei carpatice.
    Treaba cu proiectia energiei acolo unde vrei... treaba nu e chiar asa de simpla. Sunt mai multe elemente implicate. Se lucreaza cu energii de grup. Vorbim de forma, echilibru, sincronicitate, rezonanta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar interesant si cred ca si foarte important daca se sadesc "seminte" acum in 2012 pentru ceva ce ar urma sa se faca in 2016. Sa inteleg ca situatia in cele cateva luni ramase pana in decembrie este pe un fagas normal?

    RăspundețiȘtergere
  5. "Mi s-a transmis.." tu constientizezi ca in lipsa unor dovezi, ce postezi tu este pura fictiune (literatura SF)?
    ps-dovezile "personale" sunt argumente subtiri (apel la autoritate-eroare logica de manual..), draga..remer.ra
    (cristi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca dovezile palpabile se lasa asteptate... dar sunt cateva coincidente care ar da de gandit! De fapt, sunt mai multe; cred ca le-ai observat si tu.
      Cat despre vortex... ghizii mi-au transmis (stiu ca nu-ti convine expresia) ca anumiti sateliti - dintre cei care pot "vedea" dincolo de spectrul vizibil, sunt deja cu ochii pe el (si nu numai pe cel de aici). Dar poate ca si asta e SF!

      Ștergere
    2. In lipsa unor dovezi afirmatiile nu sunt consistente dpdv al unei analize factuale.

      Sursa si natura informatiilor fac ca lipsa dovezilor sa fie scuzabila chiar daca asta mentine incertitudinea pe care o afirmi pe buna dreptate.

      Faptul ca totusi intregul pachet informational are o logica destul de inedita si interesanta ne obliga sa il tratam macar cu un minim interes moderat.

      Singurul lucru consistent prin continut il reprezinta setul de legi intitulat "Legile lui Zamolxe" care se remarca printr-o intelepciune si o intelegere a vietii cu mult superioare unui individ care ar avea ca scop manipularea si atragerea atentiei.

      Intreg pachetul informational este presarat de cunostinte profunde legate de geometria sacra, simbologie, spiritualitate, concepte si idei care nu se sfiesc sa atinga cu multa atentie si zone sensibile din religie si istoria acestui neam.

      Pachetul informational nu indeamna la dogme, nu incearca sa se impuna ca o unica cale, afirmand ca ceea ce functioneaza pentru tine e drumul tau.

      Informatiile legate despre atlanti sunt cele mai dificil de digerat dpdv factual pentru ca intra in contradictie cu "adevarul istoric". Pe de alta parte merita mentionat ca exista numeroase semne de intrebare legate de trecutul nostru in special perioada dacica.


      Cat de adevarat e?!

      La ora actuala dpdv logic si factual bazandu-ne exclusiv pe informatiile si metoda analitica nu putem evalua acest pachet informational intr-un mod obiectiv. Orice concluzie pro este una subiectiva: simt, intuiesc ca asa va fi, mi-ar place sa fie asa.
      Orice concluzie impotriva este una superficiala in lipsa unor dovezi care sa contrazica flagrant cele afirmate. Lipsa dovezilor nu invalideaza automat continutul(logica elementara)!

      Singurul mod in care informatiile vor putea fi validate va fi prin confirmarea lor in timp. Sunt expuse o serie de dinamici, evenimente, schimbari reorganizari si mai ales o serie de ferestre de timp, care vor fi putea confruntate odata cu trecerea timpului.

      Ștergere
    3. Patrocle,
      Subscriu la părerea ta.
      Total…

      Ștergere
  6. Dar ce anume s-ar intampla in decembrie?

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Anonim, aceste mesaje, pentru o serie de oameni sunt 100% bine venite, asteptate. Este adevarat ca netul este plin si de informatii false. Dar atunci cand iti asculti sufletul, poti distinge rumegusul de lumina.

    RăspundețiȘtergere
  8. (1. )draga "@Florin", io nu sunt anonim. ma semnez "cristi" e numele meu de botez. din motive tehnice..
    (2) draga @Remer.ra, da un "search" pe Wikipedia la obtiunea "erori logice". ai sa te convingi..
    (3). pentru un agnostic, imi pare greu de digerat blogul tau...
    (4). sa prezumam ca ai dreptata; de unde stii ca NU te-au mintit?.."entitatile?"
    (5). si am sa revin cu unele intrebari...
    (cristi)

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Cristi, imi cer scuze, am vazut tarziu. sper ca nu te-am necajit prea tare.
    Totusi am o nelamurire, daca nu digeri cele scrise aici, de ce te plimbi pe blog? nu cumva cauti totusi niste raspunsuri in zona asta? Eu de exemplu nu diger manele si fug de ele ca de ...naiba, nu m-ai prinde in preajma lor nicicum.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristi, informatiile de pe acest blog sunt pentru cei care cauta sa realizeze echilibrul minte-suflet (ratiune-simtire). Nu sunt nici pentru atei, nici pentru agnostici, nici pentru fundamentalisti (de orice fel ar fi ei)!

    RăspundețiȘtergere
  11. În mod special pentru… Cristi
    Oare ce este mai important? Informaţia sau transmiţătorul?
    Înafară de „Mi s-a transmis…” ai mai observat ceva pe aici?!
    Ce înseamnă dovezi palpabile? Că poţi „pune mâna” pe ele?
    În cazul ăsta, ai nevoie şi de mâna potrivită. Fizica spune că lumina este undă şi corpuscul, în acelaşi timp. Pe corpuscul poţi pune mâna, dar pe undă?! Da, dacă ai o mână… din acelaşi material.
    Cine apreciază o informaţie după transmiţător, nu are încredere că poate analiza singur această informaţie.
    Din câte lucruri folosim noi azi, şi cu care ne mândrim, câte au fost SF în momentul în care s-a vorbit prima dată despre ele?! Toate…
    Cât despre dovezile pe care le aştepţi, sunt peste tot, încât aproape te „zgârie” pe retină. Dar trebuie să avem ochii deschişi. Iar ochii se deschid singuri şi automat dacă se deschide mintea.
    Inocenţa este termenul care exprimă o minte deschisă…
    Oricum, îţi spun… bine ai venit aici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Toata lumea a ignorat-o pe Andreea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebarea era pentru tine. Mi-am dat seama apoi ca te refereai la alegeri. Asa e?

      Ștergere
    2. Andreea, nu ma gandeam la alegeri ci la acea trecere in dimensiunea 4, m-am referit la celebrul 21.12.2012.

      Ștergere
  13. Teofil Pop@
    1). "dovezile NU sunt peste tot"
    2).sorry, "nu ma zgarie pe retina"; "nu sunt nici penttu atei nici pentru agnostici"
    -dovezile sunt inconsistente, apel la autoritate! . ..daca eu cred X, atunci X este adevarat (argument circular)
    (cristi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred, el crede, ceilalti cred in X, deci X este adevarat! Eu cred in X, tu nu crezi in X, atunci avem puncte diferite de vedere. Tu crezi doar in ceea ce iti ofera senzorii corpului fizic dar nu crezi in ceea ce senzorii mei energetici imi spun. OK, nu trebuie sa crezi.
      Tu imi pari destul de agresiv in abordare. Ceva imi spune ca nu esti chiar genul agnostic...
      Apropo, te deranjeaza daca in tara asta mai sunt unii care cred si in altceva decat la ofera religia?

      Ștergere
    2. Cristi@
      Daca suficient de multi oameni cred X atunci X devine adevarat. Ce spui, asta mai e "argument circular" ?

      (Dorin)

      Ștergere
    3. Dorin calitatea si relevanta unui rationament raman aceleasi indiferent de cantitatea celor care il considera adevarat.

      Ca sa ma exprima altfel faptul ca, credem mai multi ca un lucru e adevarat la nivel rational nu il va face mai adevarat. La nivelul metafizicii acumularea e posibil sa genereze schimbari calitative astfel in cat argumentul X sa devina mai relevant dar nu si la nivel rational.

      Tu si Andreea sunteti in ofensiva pe terenul logicii cu argumente metafizice si psihologice ceea ce va face victime sigure.

      Cristi are dreptul la dubiile pe care le manifesta in lipsa unor dovezi. Greseala e cand devine ofensiv si catalogheaza intregul pachet informational ca fiind SF.

      Greseala de logica elementara fiind : lipsa dovezilor nu invalideaza afirmatia.

      Ștergere
    4. Cristi,
      Cum spuneam, pentru ca dovezile să te zgârie pe retină, trebuie să ai ochii deschişi.
      Când Remer Ra a afirmat că informaţiile nu sunt pentru acele categorii, a vrut să spună că aceştia nu le pot percepe, procesa. Dacă greşesc, îl rog să mă corecteze.
      Einstein a spus: „După ce privesc Luna, dacă mă întorc cu spatele la ea, nu mai am nici o garanţie că mai este acolo.”
      În ce priveşte credinţa, sunt de acord cu tine. De la început şi până la urmă, credinţa creează realitatea. Doar că realitatea nu se limitează la percepţia noastră. Fiecare percepem numai o „felie” de realitate. Iar aceste felii pot fi şi comune mai multor persoane, care cred la fel.
      Spui că eşti agnostic. Ce înseamnă pentru tine agnosticismul?
      DEX-ul defineşte acest termen ca şi concepţia care neagă, parţial sau total, posibilitatea cunoaşterii obiective a lumii, a esenţei fenomenelor.
      Aşadar este vorba de negare, de refuz. Care este tot o credinţă.
      Dar are leac şi agnosticismul: exemplul!
      Primul englez care a văzut o girafă, se uita la ea şi spunea: „Aşa ceva nu există!”

      De ce nu ar fi şi un agnostic agresiv? Poate fi agresiv oricine…
      Agresivitatea este determinată de frică, de nesiguranţă.
      Poate că informaţiile de pe acest blog te-au făcut să te îndoieşti de ceea ce credeai până acum.

      Te rog să-mi spui… cum ai ajuns să citeşti acest blog?
      Nu cumva, Marele Sforar al Vieţii a determinat asta?!
      Nu ar putea fi un semn că agnosticismul este un drum fără ieşire?!
      Nimic nu-i întâmplător…

      Ștergere
    5. Patrocle, nu sunt argumente metafizice sau psihologice ci este vorba de terenul energeticii. Eu am simtit ceea ce Remer Ra a reliefat pe acest blog. Un individ care este limitat de senzorii corpului fizic este asemenea unui om care in spatiul energetic este plin de infirmitati. Daca amesteci 100 de persoane bune si rele, eu reusesc sa-i deosebesc fara greseala prin simplu fapt ca ii simt. E o forma de energie in jurl fiecaruia si eu simt aceasta energie. Simt si o parte din energiile naturii. Si asta de mica! Poate ca am lucrat si in alte vieti la capacitatea asta! Nu stiu... Faptul ca logica lui Cristi se bazeaza doar pe o constructie de date primite de la senzorii fizici il face un infirm pe terenul energeticii. Mai stiu o persoana care descopera din cel mult trei incercari care e prenumele unei persoane, desi nu-si poate explica acest lucru. Despre undele cerebrale stiinta spune cate ceva dar nu este inca in stare sa le decodifice. Desigur, pot fi victima cantitatii la fel cum Bruno sau Galilei au fost victime, dar asta este altceva.
      Parca vad turma de popi apostrofandu-l pe eretici: "cum poate pamantul sa fie rotund cand toate lumea vede ca e plat?"

      Ștergere
    6. Andreea,

      Este deosebită capacitatea ta de a simţi aceste forme de energie. Te-ai gândit să o dezvolţi? Chiar să poţi „vedea” aceste energii?

      Trebuie să fim foarte atenţi şi prudenţi când etichetăm persoanele ca bune sau rele. Ce criterii folosim în apreciere? Ale noastre ori ale lor?

      Pe Cristi eu l-aş considera mai degrabă defensiv decât agresiv. Se spune că cea mai bună apărare este atacul. Prin informaţiile de aici şi-a simţit ameninţat sistemul de valori, de credinţe.

      Sunt alte comentarii pe aici care exprimă agresivitate. Dacă descoperi ceva interesant, te rog trimite-mi un mesaj, nu posta aici.

      Ștergere
  14. Oricum, informaţiile de pe acest blog oferă o perspectivă de la un nivel (înălţime!) de unde rezistă foarte puţini fără să ameţească!

    RăspundețiȘtergere
  15. Florin, Patrocle, Teofil si Remer, notra 10 pentru elocinta. Clar precum cristalul. Daca omul a inteles ceva din toata pledoaria, ok. Daca nu, va uram succes d-le Cristi la Baroul de Avocati de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie care vreti dvs.

    Sau mai puteti aborda varianta in care va dati voie si chiar si reusiti sa intrati sa zicem 1 an de zile in contact PERSONAL cu aspecte mai putin palpabile ale realitatii inconjuratoare. Mergeti la un curs - doua - cinci, lucrati, simtiti, cititi lucrari in domeniu, LUATI CONTACT cu o alta perspectiva decat cea atat de binecunoscuta de dvs. Legea Relativitatii d-le Cristi nu poate fi explicata cu teoremele din mecanica Newtoniana. Poate ca in momentul in care veti experimenta putin din ALTCEVA (oricare ar fi acel ALTCEVA), veti avea o idee despre cat de adanca este vizuina iepurelui.

    M-am hotarat sa share-uiesc aici si un link cu un articol pe care l-am scris acum ceva vreme si care, si peste timp, imi pare la fel de actual. Poate ca dupa o citire atenta se vor mai dechide niste porti perceptuale:

    http://www.terapii-naturiste.com/calivita/dezvoltare-personala/libertate-inteligenta-transformare.htm

    Succese!

    ;-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Copii, gânduri oprițivă!
    Într-un fel sunt dezamăgit de cel ce încearcă sa explice(egoul), celui ce nu vede(egoului), o chestie pe care acesta nu o vede. Atâtea explicații... atâtea gânduri își strigă rațiunea și logica propriei/propriului existențe/adevăr.... dar adevarul (meu)e acesta: nu te forțează nimeni să crezi, poftim de măsoară, fi unul din corifeii măsurătorii care, măsurând pot să afirme: Pământul e rotund(sau pătrat/plat)!, și uite așa se măsoară:x+x=2x!
    Nimeni nu poate fi convins(forțat) că (și) ceea ce nu se vede, există... înțelegerea vine la timpul ei.
    exemplu: Ce ție nu-ți place, altuia nu face! N-ai cum să înțelegi pe dea-ntregul adevărul acestor cuvinte până nu-ncasezi "una" peste cap...

    de dovezi numai egoul are nevoie(axat pe exterior), spiritul de lumină cunoaște adevărul! Din cauza asta, am să întreb... pe cine vrea să răspundă: crede-ți că una din motivele acestei vieți este înțelepțirea egoului, ca să ne slujească mai bine, ori "ștergerea", depășirea acestuia ca să nu ne mai deranjeze/distragă de la drumul/legenda personal/ă? Și dacă am vrea să înțelepțim egoul cum am putea face așa ceva, pentru că mă îndoiesc că cineva s-a înțelepțit doar pentru că 'i-am citit 1001 de chestii "factuale" perfect logice și raționale'.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mike2003
      Cândva, undeva, un împărat avea un slujitor devotat. Acesta îşi slujise împăratul toată viaţa cu o loialitate profundă. Împăratul, vrând să-şi recompenseze slujitorul într-un mod special, i-a propus şi l-a făcut împărat în locul lui pentru o zi. De această înţelegere ştiau doar ei doi.
      Dar slujitorul, în momentul când s-a văzut împărat, primul lucru care l-a făcut a fost condamnarea la moarte a adevăratului împărat. Şi sentinţa a fost executată.

      Este o metaforă. În ea trebuie să înţelegem că slujitor era ego-ul, iar împărat era sufletul.
      Totuşi, ego-ul nu a reuşit să omoare sufletul, dar l-a scos de la conducere. În şcolile publice din întreaga lume nu se face cumva tocmai asta?! Adică se dezvoltă şi exacerbează importanţa şi rolul ego-ului?!
      Este necesar şi el, dar să fie ţinut „în banca lui”. Este un instrument deosebit de eficient în anumite situaţii. Locul unde îşi probează eficienţa este planul 3D. Unul din mijloacele de acţiune ale ego-ului este vocabularul. Prin acesta ne ţine blocaţi în dualitate. Dar tot cu ajutorul vocabularului am putea ieşi din lanţul dualităţii. Nu cumva ego-ul se teme de tăcere?! Ba da. E chiar îngrozit de ea…

      Pe de altă parte, nu cred că ego-ul poate fi înţelepţit. De aceea ai dreptate când spui că nimeni nu a devenit înţelept citind 1001 de chestii „factuale” perfect logice şi raţionale.
      Dar nici ştergerea, depăşirea ori suprimarea lui nu este soluţia. Aceasta ar fi repunerea ego-ului la locul potrivit pentru el: slujitor al sufletului. Iar pentru asta nu ai nevoie de o viaţă întreagă. Însa fără înţelegerea profundă şi totală a ego-ului nu vom putea să-l punem „în banca lui”.

      Ștergere
    2. mersi de raspuns Teofil
      sti, cateodata ma gandesc ca egoul e de fapt acolo unde ar trebui să fie, la locul lui, în banca lui, iar noi(eu) nu suntem unde ar trebui să fim... și poate ar trebui că noi să ne punem în locul lui(modestie cough, cough falsă :)), unu ca să nu-l punem pe "el" undeva unde nu îi e locul și doi, poate nu stim "cine" e e cel care "vorbește" ( ne oprește) atunci când vrem să spargem capul cuiva, de nervi, dar de folosit se folosește de vocea egoului... din când în când mai trebuie să fim și recunoscători că avem acest ego(d-zeu sau produs al evoluției, egoul are un sens/tel nu e acolo pt ca cineva a avut "chef" sa-l facă) si că datorita lui avem la dispozitie o mie de modalități de a sparge capul cuiva :-D dintre care nu toate îs "fizice" ori ultima variantă... chiar să ne ajutăm adversarul/fratele să inteleagă nedreptatea pe care vrea s-(ne)o facă... toate venind "de sus" prin intermediul vocii egoului(spiritul viu nu foloseSte cuvinte!). Mă gândeam că nu e firesc să-l punem pe el, pe ego în banca lui ca și cum ar fi vinovat de ceea ce noi facem, că e clar că de învinovățit îl învinovățim de multe, de dat vina pe "altcineva" tare-i ușor, iar să-ți asumi responsabilitatea unor fapte... mai greu deși pentru a 'învăța' e nevoie ca tu să fi făcut acel ceva, în primul rând apoi, în loc să suferi și să te iei de cap... să înveți...
      ma opresc aici pentru că simt că egoul încearcă "să explice" rațional și logic, și nu-mi place când nu vorbesc... de la mine, de-acasă, cred că și egoul meu acu vrea să i se dea... drumul :D, să facă loc zâmbetului și înțelegerii, să vină după el. Cele bune și-nțelepte să-ți zămbească din suferințele/necazurile zilnice

      Ștergere
  17. Multumesc pentru articol, Remer Ra, tin aproape pentru ca vreau sa fac parte din acest proiect. Si nu simt nevoia sa ma justific nimanui pentru alegerea mea, pentru ca sufletul meu stie Adevarul si eu am invatat sa-mi ascult sufletul. :-)
    Misha

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc pt. articol, Remer Ra, tin aproape pt. ca vreau sa fac parte din acest proiect. Si nu simt nevoia sa ma justific nimanui pt. asta, sufletul stie cind sint in acord divin si eu am invatat sa-mi ascult sufletul. :-)
    Misha

    RăspundețiȘtergere
  19. Ups, poti sterge "bilba" de mai sus...
    Misha

    RăspundețiȘtergere
  20. Mike, hai sa tacem cu totii si sa nu mai facem nici unii nimc. Ce zici? Sa fim intelepti pana adormim in pantaloni. Ca doar zice in nu stiu ce carte ca tacerea-i de aur, nu? Am intalnit asa zisi maestri care nu-ti raspundeau niciodata la nimic. Din cilcul "Daca nu-ti poti face audienta sa priceapa, atunci taci sau inebuneste-o cumva". Maestrii nimicului aveau toti aerul unora care cunosc fratele meu, atat de mult ca bubuie si se crapa catapeteasma din Ierusalim. Era acolo o ditamai baltoaca de status quo, al carei antidot ca sa iesi din ea era sa prinzi cheag, propriu si personal, conditie sine qua! In final ma uit in urma, imi revad "inregistrarile" cu astfel de personaje si sesizez la acestia o imensa nepasare fata de tot ce e in jur, ascunzand in spate o ruptura de realitate, o pata neagra in existenta. Iar cel mai bun paravan pentru asta este tacerea, Mike. Urmata eventual de niste mormaituri intelepcioase.

    Asa ca Mike, in gasca astora care nu cuvanta poti fi inteelpt prin definitie, ferice de tine, nu trebuie sa spui niciodata nimic pentru ca se presupune ca oricum stii totul de la inaltimea tacerii tale.

    Eu unul sunt satul de figuranti din astia care defileaza pompos pe deasupra lucrurilor fara sa patrunda lumea cu valoare. Pe concret, pe implicare, pe efort, pe rezultate! Daca vrei sa traiesti pe Pamant, pui dracului mana si faci, si exprimi, si existi! Plante din astea agatatoare, amibe si euglene, autosuficiente si intelepte toate, a vazut si rasvazut planeta asta de 2000 de ani incoace!

    WE NEED REAL PEOPLE if you know what I mean!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu te iubesc, Eduard! Ma bucura toate postarile tale, esti un Invatator.
      Misha

      Ștergere
    2. Puterea omului începe cu vorba nerostită
      Priveste râul si ia aminte la învătătura sa
      Gândul bun si vorba înŃeleaptă îti pot potoli necazul, îti pot răcori inima, dar nu te vindecă
      sunt fragmente din legile pe care probabil le știi si poate că vai spun e că le-am pus aici doar ca șă-mi sprijine afirmatiile si că poți găsi la fel de bine fragmente care să sprijine afirmatiile tale dar, frate eduard, să Stii că înțeleg argumentul tău și îți dau dreptate sunt ignoranți destui cu aere de maeștri. trebuie să-ți mulțumesc pentru acest adevăr și am să las chestiunea asta după cuvântul/adevărul tău...

      sper să îți dai seama ca cel care zice "it has to be my way"... cuvintele astea sunt... dictatorale.
      Tăcerea despre care zici trebuie gâsită în interior, tu ai căutato în exterior și e neplacut când cineva-ți tace-n bot, numai când "taci"= îți liniștești mintea, gândurile=>meditație, "supraconștientul(zi-i cum vrei)" ori zeii/divinitatea personală ori a unui ghid poate să "vorbească" cu tine.
      Nu pot să explic ceva ce trebuie simțit... și mă opresc aici pt că simt trufia din propriile cuvinte, iar eu nu-s decât o cizmă, sper că totuși sunt deasupra cu o idee peste acei "maeștri" tăcuți=fără răspunsuri(oh al doilea atac de trufie :) hi hi)
      sti eduarde câteodată și eu mă supăr căd cer ajutor și (nu) mi se răspunde cu "ajuta-te singur", "ai în tine tot ce ai nevoie pentru a te ridica","nu-ți mai plânge de milă și pune TU mâna și fă ca viața TA să fie mai bună" mai ales ultima propoziție mă arde, pe mine... probabil pe tine te ard alte chestii, dar să știi că înțeleg și perspectiva ta... doar că eu, în convingerile mele nu cred că poți convinge/forța pe cineva să facă/să fie "om adevărat"(și înțelept adaug eu) așa ceva vine din experiență, iar experiența se clădește pe seama greșelilor pe care le faci... "ceilalți", "păcătoșii" nu fac decât să greșească și nu le poți lua acestă posibilitate, de a deveni mai... oameni, mai înțelpți, mai mult
      Don't ask for real people be yourself one,be a model and inspire others to be like you. First you be that MAN you ask from others... it's not easy to be a MAN this days ya' know, especially with this young pops whowand imediat answers from "the masters" without taking the road themselves. blessings upon you, my young brother

      Ștergere
    3. trebuie sa-mi cer iertare pentru ultimele cuvinte, au fost nemeritate si in necunostinta de cauza si prin ele m-am dovedit a fi mai jos decăt ele... sper ca acuma oi putea dormi...conștiința zăpăcită. Noapte bună

      Ștergere
    4. Eduard,
      Să nu confundăm tăcerea cu inacţiunea!
      Şi tu ai observat cum , de multe ori, se scot cuvinte ori expresii din contextul în care au fost spuse, iar prin asta li se denaturează sensul. Expresia „tăcerea e de aur” oare în ce context a fost folosită?!
      La majoritatea dintre noi, în cutia craniană există o… „fabrică de zgomot”. Te las pe tine să apreciezi consecinţele acestui zgomot.

      Te rog încearcă să nu te superi că te provoc: dacă la tine ar veni un copil, la care ai observa o puternică predispoziţie spre piromanie, şi ţi-ar cere să-l înveţi să-şi construiască o brichetă, l-ai învăţa? Nu cred… Oricât de mult şi-ar dori, insista şi te-ar ruga.
      Asta ca răspuns la remarca ta despre tăcerea unor… maeştri.

      Cu cât cunoaştem mai mult, cu atât ne dăm seama cât de puţin ştim de fapt.

      Parcă taoiştii au o vorbă: cel care ştie nu vorbeşte, cel care vorbeşte nu ştie.

      Dar ai dreptate: este nevoie de implicare, de rezulate.

      Ștergere
    5. Cei care au căutat lumina și au găsit drumul ce duce la ea, au primit ce-au căutat și cum nu au făcut-o de dragul de a fi buni profesori... poți fi un bun inginer dar un prost prof, așa că mai bine taci decât să încurci pe alții... nu toată lumea se pricepe la vorbe plus că e GREU să traduci ce simți/intuiești, e ca și cănd ar veni la tine copilul tău, adolescent, și te-ar "pune" să-l înveți ce-i iubirea... E adevărat poți să spui iubirea e x și y dar până nu te îndrăgostești... iar în momentul în care te îndrăgostești toate acele explicații perfect logice și raționale nu-ți folosesc la mai nimic.

      după mine maestrului trebuie să-i dai "tăcerea" ta ca acesta să vadă că ți-ai golit vasul și acesta e pregătit pentru a fi umplut cu lumină/învățătură nouă... vasul maestrului e "gol", "tăcut" din simplul motiv că... învață de la tine. "bătrânii", înțelepți/maeștrii după ce-au ajuns la un anumit nivel de învățătură se reîntorc la bazele învățățurilor și înveță din greșelile începătorilor unde acestea îs evidente și pe urmă le caută în sine pentru corectareacesta... e doar primul pas. Al doilea e să realizezi că nu există nici o greșeală(știu e greu de înțeles) toate acele greșeli sunt doar modalități personale ale respectivului om de exprimare perspective diferite, înțelegerea personală diferită(de-a ta), drum/experiență diferită, în acest al doilea pas nu mai categorisești în bine și rău ceea ce vezi, toate sunt așa cum trebuie să fie, o minune a dinamicii Universului... oamenii sunt oameni (reali/adevărați) indiferent de ce fac, de greșelile pe care trebuie 'au ba să le experimenteze... acesta e un pas în care trebuie să realizezi că absolut toți oamenii au ceva bun într-înșii, chiar și cel mai odios criminal are scânteia de lumină într-însul și are o motivație de a exista... altfel nu ar exista, iar tu n-ai avea posibilitatea de a învăța... ai ști de ce nu trebuie să fi dictator-ial dacă n-ar fi existat oameni ca Hitler, Stalin etc,Si ei au avut scânteia întrânșii și și-au urmat-o pentru învățătura proprie și a celorlalți... chiar și de la acești oameni ai de învățat(ceva bun), iar pentru învățătura/lecția primită de la aceștia trebuie să le fii recunoscător, din cauza unor astfel de oameni tu nu ești un absolut-ist.
      30 de ani de acum în colo ceea ce acum faci să fie "crystal-clear" va fi... iar peste înca 10 milioane de ani...

      Ștergere
    6. am uitat să adaug căceea ce eu am spus sunt izvorâte din mintea mea cea proastă și că sunt doar adevărurile mele. In plus nu vreau să pară că îl contrazic pe Eduard, el înprisma experienței lui de viață(vieți) vrea doar un singur drum, clar. Viețile mele îmi spun mie că nu există drum clar, drum bun ori rău ci doar drumuri, iei unul și te duci în sus, pentru mine nu drumul e esențial ci faptul de a merge(în sus), dacă stai tot atăt înaintezi pe asfalt căt și pe grohotiș, iar ca să compari ce am zis eu și Eduard e o mare prostie pentru că comparația e o judecată și nu e bine să judeci(punct!) chestii atât de mari cu măsura găndirii raționle că dacă e să luăm la puricat... ne pierdem pe noi înșine printre gânduri șî judecăți...

      cel mai bine e să( cauți dacă nu) vezi lumina din fiece vorbă, eduarda a zis(tradus) "eu vreau un drum clar și drept/curat de urmat pentru mine", cuvintele mele au zis "nu există decăt drumul, umblă!" Amăndouă perspective au boaba lor de lumină(el a contribuit cu a lui , eu cu a mea), nu trebuie să iei în nume de rău ce zice un om iar dacă ți se pare urăt s-ar putea sa fie ochelarii tăi fumurii cei care-ți arată "urățenia", iar ochelarii tăi sunt parte din tine nu din "celălalt"... dacă eu aș fi Eduard aș fi zis exact același lucru(altfel n-aș fi el :D).lumina pentru toți

      Ștergere
  21. :-)))

    If it has to be my way, let's make it crystal clear!

    ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Meaning "your way, or no way"? :-) Stii ce spunea Dan, in virful muntelui se poate ajunge pe mai multe poteci... :-)

      Ștergere
    2. Where can I find something about your way?
      N.C.

      Ștergere
    3. Pe acest blog. Sau pornind de aici.

      :-)

      Ștergere
    4. Do you mean his blog? Doesn't work like that. Don't be pathetic! I think you are much more than a parasite! Let's doit on your blog! If you have charisma I will support you!
      N.C.

      Ștergere
  22. Si eu am vazut la viata mea tot felul de oameni. M-am invartit prin tot felul de cercuri 'schirituale'. Totusi, tacerea... Tacerea nu se poate comenta in doua fraze. Cand cineva comenteaza despre tacere denota un egoism infantil. Eu cred in evolutia egoului. Citisem chiar aici pe blog de transformarea egoului in personalitate, si apoi de transformarea personalitatii in individualitate. Asta mi-a placut, pe bune. Foarte adevarat este si faptul ca in jurul felinarului se aduna tot felul de gaze si fluturi.
    Mi-a fost dat sa vad gibonei care crosetau vorbe intr-un mod admirabil pentru 'baietasii de actiune' si pitipoancele cu pretentii. Niciunul n-a ajuns departe. Erau doar niste smekerasi care incercau sa paraziteze mediul din jur ademenind cu discutii despre vorbe desarte. Viata i-a spart ca pe niste bule de sapun. Am vazut si oameni care au invatat arta tacerii. De nevoie! Dintre ei am vazut chiar oameni fericiti, sau poate ca am folosit un termen prea pretentios. Am vazut oameni care prin practicarea artei de a tacea au iesit adevarati lideri... Unii au infaptuit ceva - dintre cei cunoscuti de public. Unii au inceput sa vorbeasca numai dupa aceea.
    Remer, iti admir curajul pentru ceea ce faci! Sincer, nu credeam ca mergi atat de departe. Tactica este extraordinara! Ai lansat planuri, idei de actiune, si le-ai pasat pe un cadru temporar foarte larg.
    Deocamdata nu vreau sa comentez mai mult. Ce ai oferit pana acum e bine. Exteriorul chiar arata bine! Al naibii de bine! Sunt curios cum arata arborele vietii dacic. Asta ar fi interiorul! Daca cele doua nu se 'pupa' bine atunci lupta va fi pierduta. Pentru ca - o s-o dau si eu pe 'ienglejizme'..... "there will be a fight".
    P. Cosmin

    RăspundețiȘtergere
  23. Doamne cat ma mai rad!!

    Hai sa ne intelegem.. am spus "If it has to be my way", nu "It has to be my way" si nici "My way or no way".

    Asa fac si ziarele de senzational.. scot niste cuvinte din context si prezinta apoi BREAKING NEWS!!

    Mai aveti? Mai vreau..


    :-)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...un vechi dicton spune "omul spiritual nu foloseste Cuvantul decat in trei scopuri: pentru a vindeca, pentru a binecuvanta sau pentru a prospera"...acel Cuvint care zideste....te iubesc oricum, chiar daca imi pare ca alegi inca sa ramai in dualitate..polarizat...ma inclin, noapte buna.

      Ștergere
    2. De data asta nu te-ai mai semnat.

      :-)))

      Ștergere
    3. Ma iarta, m-am zapacit.
      Aceeasi, Misha

      Ștergere
    4. Urmatorul pas este sa iesim din anonimat.

      ;-)

      Ștergere
    5. Cu mare placere, daca gasesti putin timp/chef/nerv sa ma inveti cum, singura n-am reusit ( si daca scapam de nuiaua lui Remer, cind o vedea ce-am mai zburdat pe-aici, in lipsa lui ).
      Aceeasi.

      Ștergere
  24. Hmmm... the light tracker and the heartbreaker. Imi place cum suna asta.

    :-))

    Cred ca si lui Remer si tie.

    ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heartbreaker? Ce energie/informatie ai eliberat in Univers odata cu acest cuvint, Invatatorule?
      Misha

      Ștergere
    2. Daca Remer mi-a sters raspunsul postat ieri, atunci o sa ii dau ocazia sa o faca si de data asta. Totusi, iti mai spun inca o data ceea ce spuneam acum 24 de ore.. prea multa seriozitate produce riduri.. in subtil si in concret.

      ;-)

      Ștergere
    3. Eu cred ca incrincenarea produce riduri...mai ales pe suflet :-)
      Cit despre ridurile "de expresie", afla ca eu le iubesc foarte tare...

      Ștergere
    4. Anonimu' de mai sus, la 11:40...Misha :-))

      Ștergere
    5. Ca sa ne dam seama unde incepe incrancenarea trebuie sa experimentam.

      ;-)

      Cat despre ridurile de expresie, in lumea experimentelor ele dispar repede.

      ;))

      Ștergere
    6. Pezevenghiule :-))

      In alta ordine de idei, merci pt. semnalarea apropiatei aparitii a cartii lui Sal Rachele, sint curioasa in ceea ce priveste „pachetul” de energie, care accelerează considerabil conştientizarea realităţilor descrise în carte, precum şi transformarea propriei fiinţe. Iti impartasesc rezervele semnalate intr-unul din comentariile de acum citava vreme, vis-a-vis de autor.

      Ștergere
    7. Bine spus. Ma bucur ca imi confirmi anumite rezerve. Se pare ca nu sunt singurul care percepe nuantele. Totusi din cartea aceea mi-am luat lucruri. Insa spun si acum ca si atunci: mare atentie la nuante cu dl. Sal Rachele. O da uneori pe razboil stelelor si se cam pierde prin astral. Parerea mea.

      Ștergere
    8. Drunvalo spunea ca fiecare carte e scrisa pe mai multe niveluri...fiecare are acces functie de "cheile" pe care le are :-)
      Dar si eu cred ca majoritatea autorilor americani sint tributari "genului hollywoodian"...

      Ștergere
    9. anonimu' de la 14:48...tot io :-))

      Ștergere
    10. Intrucit in commentul de la orele 14:48 am facut o referire trunchiata la spusele lui Drunvalo, cauzata de graba, revin acum cu completari: Drunvalo spune ca fiecare carte e scrisa pe mai multe nivele de constiinta, dintre care noi nu accesam decit nivelul corespunzator si potrivit cu "locul" in care am ajuns, cu ceea ce avem nevoie intr-un anumit moment, pentru a merge mai departe.

      Pentru cei angajati pe o anumita cale, care au trait, chiar si temporar, starea de a fi in echilibru perfect, acea stare din ACUM, in care cele doua emisfere cerebrale sint activate si unificate si lucreaza impreuna, la o anumita frecventa, pot atinge nivelul multidimensional al constiitei Unimii...

      Ca sa te citez, Eduard, cool...isn't it? :-)
      Misha

      Ștergere
    11. Of... keep it light, keep it simple. Daca tu nu ai ajuns acolo, cum vrei sa ma faci pe mine sa inteleg?

      Ștergere
    12. Simtualul nu merge decodificat cu instrumentele rationalului, dupa parerea mea.
      M.

      Ștergere
  25. Incepand de saptamana viitoare, odata cu postarile despre arborele vietii dacic, nu voi mai permite comentarii.
    Deja am fost atacat (pe mail), ba chiar usor amenintat, ca nu cumva sa amestec "mizeriile jidanesti" cu dacii si "sfantul spatiu ortodox". Avand in vedere comentariile de pana acum ma astept ca acestea sa devina din ce in ce mai acide, stupide si mai deviante de la subiect.
    Arborele vietii este un simbol intalnit la toate marile civilizatii! Nu este vorba nicidecum de un concept care ar apartine exclusiv poporului evreu.
    Daca aveti ceva de transmis puteti s-o faceti pe mail: remer.ra@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mici pulsiuni emotionale. In cazul meu am primit comentarii ca propovaduiesc new age, credinte pagane. Propovaduiesc reincarnarea care e in contradictie cu doctrina crestina... manipulez lumea si fac kitchuri nationaliste. Am aflat ca Tolle e un sarlatan si ca Masaro Emoto e implicat in afaceri de vanzare a apei :))

      Partial e de inteles suspiciunea asta, de exemplu de curand am vazut un articol in care Victor Ponta este reprezentantul Federatiei Galactice in Romania :))

      Dar vorba Poetului...

      Nu spera si nu ai teama,
      Ce e val ca valul trece;
      De te-ndeamna, de te cheama,
      Tu ramâi la toate rece.

      numai bine,
      patrocle

      Ștergere
    2. Buna ziua,
      intrucit, temporar, nu am acces la mail, va rog pe aceasta cale sa indepartati-in calitate de autor al acestui blog- toate comentariile la acest articol, care au fost semnate Misha, intrucit nu le vad niciun folos viitorilor cititori ai blogului dvs.
      Misha

      Ștergere
  26. Vor fi permise (comentarii) dar nu pentru toate postarile. La arborele sacru dacic nu!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ar fi păcat, să nu mai putem "comenta"... Si când te gândești că cei cu înjurătura-ura-n gură sunt cei care au cel mai mult nevoie de lumină, Si pentru ei te întorci din vârful muntelui să le dai lumina, pentru ei lucrarea ta și trupul tău vor suferi batjocura acestora... nici să nu te-aștepți din partea "închistaților" să scoată din gură perle de lumină, ci doar... perle.
    zâmbește doar la nerozia lor și nu te agăță de aceasta, las-o să curgă ca apa pe lângă stâncă că încă și din aceasta, partea care se amestecă-n vâltoarea e dusă de val pe fundul mării
    Poate sunt doar un act de trufie comentariile astea, da' căteodată ți se mai ușurează sufletul cănd poți să mai lepezi din greutatea ta, din fierbințeala ta, fie aceasta ură ori lumină. Fiecare dă ce poate... înțeleptul învață și din cele bune și din cele rele (mai ales din cele rele: din bube, mucegaiuri și noroi /plămadă nouă fă-mi de idealuri noi)

    RăspundețiȘtergere
  28. Acum cateva saptamani am primit pe mail cartea Transformari planetare 2012-2030 dar n-am apucat s-o citesc. Am vazut capitolele si mi-am dat seama ca este supertare. Sper sa am timp s-o citesc in weekendul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, daca te rog, mi-o poti trimite si mie?

      Ștergere
    2. Nu am cum, are 129 mb. Este scanata. Am primit un link de pe un file-sharing dar a expirat acum. Era si pe scribd dar a fost retras. Am in schimb o alta carte fff interesanta. Daca vrei sa ti-o trimit sa-mi spui unde.

      Ștergere
    3. Hop şi eu…
      Andreea, te rog să-mi trimiţi şi mie cartea pe care o ai şi o consideri fff interesantă.
      Poţi direct de aici, accesându-mi profilul de pe acest blog.
      Mulţumesc.

      Ștergere
    4. Nu vad decat poza, ca esti instructor auto si locuiesti in Baia Mare. Atat! Nu apare mailul!

      Ștergere
    5. In cazul asta scuze!
      teofil.pop@gmail.com

      Inca o data multumesc!

      Ștergere
    6. www.sendspace.com

      Ștergere
    7. Poti uploada pe www.sendspace.com fisere de pana la 300mb si poti pune linkul aici.

      Ștergere
  29. am căteva nedumeriri legate de acest octogon de protecție pentru că Si am auzit și pe alții exprimându-se astfel... "Romănia mea e în mine", nu acești cocălari, maneliști, mici-ști care lasă numai gunoaie în urmă etc. Si să revin la octogon și la acest octogon și spirala carpatică... dar în interiorul meu, în România mea nu sunt decât munți de lumină, Romănia mea nixi măcar nu are nevoie de protecția celorlalți pentru că sunt eu aici, străjer la intrare... cuvintele alea urâte nu le las să meargă de la ureche la inimă și chiar de ar înșeela străjerul și cumva ar trece, acestea n-ar face decăt să se lovescă/ricoșeze și să se reflecte de lumina dinăuntru...
    Si drept să zic mă confuzează cuvinte ca în locația cutare e vortexul cutare, în interiorul octogonului, pe linia de curbura carpatică(astea toate par a fi repere din EXTERIOR)... iar eu și pe Lună dacă m-aș duce tot în România aș fi... mai rezonează cineva ca mine în felul acestă?

    o altă treabă care mă agasează e folosirea acestui "interior" (personal) de parcă ar fi ca un fel de cameră în care te închizi, izolezi de distragerile de "afară". Mie mi se pare că tocmai din contră mă destind când "merg" "în" acest interior, pentru o mai bună (auto) înțelegere am înlocuit cuvintele "retragere în interior" cu ridicare pentru că în fapt când suntem în acest 3d suntem "reduși" (în banda îngustă de existență în care acest 3d se manifestă), reduși la a percepe din toate cele câte există numai acelea pe care cele "5 simțuri"... deci, în lumea asta suntem restricționați nu "în înterior"... mergănd în interior, ori ridicăndu-te(frunte din țărână) conștiința se expandează nu se restrânge numai la ceea ce poți vedea, pipăii..., ... îți ridici conștiința, ființa(unde te crezi tu că ai merita să fii pe scara care la capătul de sus are divinitatea), când îți ridici ființa și leși în urmă "eu merit numai "atât"", locul meu e sub x, când poți să spui "eu sunt..." înger, arhanghel, ființă de lumină(acestea cuvinte sunt de fapt tot limite = să fii înger e mai jos ca...și te limitezi căt de sus), aproape de capătul acestui "eu sunt" e un "eu sunt divin"(cuvintele astea sunt numai ale tale, în interiornu te aude nimeni dacă nu vrei(modestie)), iar după aceste trei cuvinte urmează doar un "Eu sunt!" pentru că până și cuvântul "divin" e limitativ pentru ceea ce ești în realitate.
    De sus, realitatea 3d pare a fi o cameră în care te restrângi, asemenea luminii care o treci printr-o prismă și poți săi vezi componența(culorile ROGVAIV), realitatea 3d e tot (doar)o "culoare", printr-o prismă care arată doar o parte a existenței care e mult mai vastă decât pot simțurile acestei singure culori să perceapă. Mai crede cineva în schimbul "interiorului" cu "ridicarea conștiinței/ființei"(ori "deschiderea ochilor", paradoxal cu faptul că la meditație ți-i închizi) e un schimb bun???

    RăspundețiȘtergere
  30. Si o întrebare finală, mai crede cineva că brașov, constanța bucurești nu contează unde o locație oarecare sunt de fapt trăiri și nu "un loc în spațiu". dacă vreau să mă duc "în astr(e)al" în baia mare mă duc în locația cutare ori vibrez într-un anume fel și datorită vibrației mele împrejurul meu vibrează și se preschimbă în respectiva locație. Și mă gândesc că nici în realitatea 3d nu e altfel, nu o locație ci o trăire numită baia mare te face să recunoști și să ajungi în cutare loc. Nu e oare diferență între washington și bucurești... parcă fiecare oraș are amprenta unică a lui, facută din trăirile(existențele) oamenilor și o parte a Geei. în "exterior" nu știu că sunt în sighet decât dacă citesc o tablă indicatoare(bine ați venit în Sighet) dar pe dinăuntru... de unde știi că te afli în Iad, unde ești când corăbiile ți se-nfundă? de unde recuunoști spațiul (negativ)... după trăirea pe acre o ai!!!
    N-am zis bine ce-am zis? Poate doar bat câmpii... de auzit(înțels) numai cine are urechi de auzit aude oricum, așa că ziceți și voi?

    RăspundețiȘtergere
  31. Andreea, te rog sa imi trimiti si mie cartea pe adresa celcaretestie@yahoo.com
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  32. Dan, vreau sa vezi asta... mie imi pare, pe toate nivelele pe care eu pot sa percep, ca vad o mare preoteasa din timpurile si din povestile pe care tu le descrii in catile tale, si care aici, acum, traieste o alta existenta a ei:

    http://www.youtube.com/watch?v=tW5gRBY5_u8&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=S88rkpPu8_g

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A spus-o si Argesanu in urma cu citiva ani, ca se deschide cerul cind cinta ea.

      Ștergere
    2. Ma bucura ca mai simte si altcineva acest lucru!!

      Ștergere
  33. Adina, experienta ta? Sau ne transformam intr-un blog de reclame?

    RăspundețiȘtergere
  34. Voi sterge postarile care deviaza de subiect sau care contin reclame.

    RăspundețiȘtergere
  35. Remer, mi se pare in extremis gestul tau, pentru ca ceea ce am facut eu aici a fost sa impartasesc din experienta mea si sa dau si niste localizari in timp si spatiu astfel incat ea sa poata deveni concreta si pentru alte persoane. Hai sa nu cadem in extreme si fie sa ne transformam intr-un perete de reclame, fie sa pictam povesti nemuritoare fara nici o trimitere la spatiul si timpul unde pot fi ele intalnite.

    Poti sa vezi reclame peste tot, la fel cum poti sa vezi irealism si fantezie. M-as bucura insa daca ai putea sa vezi nuante.

    RăspundețiȘtergere
  36. Eduard, am lasat mesajele in care ai descris experientele avute; le-am sters pe acelea care faceau referire directa la saituri care se ocupa de vanzari. De altfel, acele linkuri nu le-am vazut pe blogul tau si nici pe "terapii naturiste", unde esti partener sau asociat.

    RăspundețiȘtergere
  37. De ce am senzatia ca nu ai vrut sa dai mai departe acele informatii?

    Hmmm...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scopul prioritar e ca blogul sa isi mentina coerenta atat in articole cat si in comentariile din subsol.

      Masura autorului de a cenzura linkuri mi se pare destul de dura, dar consider ca e un pret corect pentru a mentine scopul prioritar.

      Daca vrei un sfat personal, ai suficient talent timp si energie sa iti faci propriul blog.

      Ștergere
  38. Ti-am mai spus, nu voi lasa mesajele care deviaza de la subiect sau care contin linkuri catre saituri care au ceva de vandut.

    RăspundețiȘtergere
  39. am o mică intrebare/confuzie si nu Stiu daca aici e locul de întrebat totusi am s-o fac... de multe ori am impreisa că oamenii fac treburi doar ca să "treacă timpul" la servici, irosesc timpul de parcă abia așteaptă să crape... Dar o reflexie a acestui fel de gândire l-am perceput și de la chestii mai ezoterice de exemplu... chemarea atlantilor, pag67 ca sa fiu în concret cu ceva comun, e un fel de referire conform căreia ar fi bine să te cureți de corpul mental-reactiv ori în alte cercuri ideea conform căreia meditezi ca să "scapi" de influențele egoului, de parcă acesta ar trebui ucis, iar meditația e acel "să treacă timpul" de care ziceam la început... iar intuiția mea îmi zice... că sunt multe cărări ca să ajungi în vârful muntelui ;). De exemplu, cu mintea mea cea proastă aș întreba de ce să scapi de mintea reactivă(vezi o nedreptate si te deranjeaza, moartea cuiva drag te afectează-la aceași pagină) dar în loc de a ucide această minte reactivă prin care ai îndrepta o nedreptate, să te folosești de ea? Da privește nedreptatea, dar nu te lăsa influențat(nervosul/furiosul e bătut de cineva cu mintea calmă) și cu mintea calmă lasă "reacția" calmă să îndrepte nedreptatea, (fară a aștepta ceva în schimb), lasă lumina să se scurgă din tine singura diferență e aceea că nu o faci de furie ci cu mintea calmă te folosești de această scuză pentru ca cică să reacționezi dar cuvântul potrivit e să dârui, germinezi blând focul viu, astfel devii canalul prin care lumina se scurge prin tine tocmai prin acest "corp reactiv". la fel șî cu egoul... acesta e traducătorul intuților venite "de sus", dar nu e vina lui dacă te întrebi "de ce sunt așa de prost"(treaba lui e să-țî raspundă cu o mie de răspunsuri la orice întrebare ți-ai pune), nu da vina pe el pentru răspunsurile pe care ți le dă(și-al naibi de cât de onest poate fi acesta... și cunoaște despre tine ehe hei), întreabăl cum pot să fiu de ajutor, cum poate să fie cutare treabă mai inspiratoare, iar acesta îți va raspunde tot cu o mie de răspunsuri la fiece întrebare, nu e ok să dai vina pe el, tu ești cel care întreabă ȘI cel care se lasă afectat de răspunsurile primite pentru că și acestea trebuie privite tot cu mintea calmă.... în felul acesta nu ești tu cel care a împins roata nici cel înspre care vine, ci te extinzi astfel că privirea ta va vedea situația de deasupra. E destul de greu de explicat oamenilor că n-au venit aici ca să frece menta, doar pentru a face o miuță doar ca să treacă timpul și nici n-ai venit ca să descoperi metoda/meditația cea mai bună pentru a "ieși" din lumea asta... Doar pentru că ai ego ori corp reactiv nu înseamnă că ești inferior cum nici corpul fizic nu e determinant pentru așa ceva... în schimb ceea ce faci cu acest corp fizic(cu cuțitul poți tăia pâinea ori omorî pe cineva), ori egoul, ori celelalte corpuri inferioare sunt unelte iar ce voar face acestea e ceea ce TU DECIZI! aceste corpuri inferioare sunt uneltele noastre și acestea ne arată gradul nostru de dezvoltare și potențialul pe care îl avem la un moiment dat... ca și sculele de piatră ale unui sălbatic din junglă... să nu fiu citit greșit fiecare putem face chestii minunate dar eficiența dintre o sculă arhaică și una modernă e... ...

    RăspundețiȘtergere
  40. N-am venit în acest corp pentru a căută o metodă de a scăpa/abandona cât mai repede de el si fie că e vorba de acesta ori de corpurile noastre subtile "inferioare" toate sunt acolo unde ar trebui să fie, un produs al continuei evoluții universale și-ar fi păcat să arunci cu sculele pe care le ai pentru ca mai tărziu să te chinuiești cu cuțitul ce ți-a mai rămai să deșurubezi un șurub, pentru că ți-ai aruncat inferioara șurubelniță... cel de sus nu-ți dă mai mult decât poți duce, iar ceea cea ți-a dat e spre folosul tău. corpul reactiv dispare atunci când nu mai ai nevoie de el... dar pănă să ai un corp swis-knife(un corp canal prin care lumina se manifestă, curge în jos pentru luminarea/ajutorarea celor mai mici- și prin luminare zic cunoaștere conștientă a părții(parte desprinse din sursă) care explorează) mai ai multe de făcut/explorat/cunoscut/integrat pentru uni mai repede alți mai ușor fiecare în pasul lui pe drumul lui. Intr-un fel parcă m-aș contrazice cu Zamolxe(cred), ori Ral și totușî parcă nu...

    RăspundețiȘtergere
  41. Toate la timpul lor...

    Iar cand va fi acel timp, cu siguranta va fi mult mai mult decat un blog.

    ;-)

    RăspundețiȘtergere
  42. cele mai de sus le-am spus cu t țâră de frustrare pentru că câteodată nu pot experimentez și eu acel... dar dacă divinitatea lucrează prin mine, prin acei moși, bătrâni de lumină, cu cât te sfințești mai mult cu atăt trebuie să lași lumina mai mult să lucre prin tine, unde e selfresponsability, acel EU fac(nu egotic ci acceptarea consecințelor propriilor acțiuni), eu fac, cu mâna mea(!) nu altcineva, eu dau de la mine din pieptul meu (iar dacă iese prost va fi vina mea! nu a altuia)... dar gândul de pe urmă îmi zice că eu nusunt furtunul nici măcar robinetul prin care lumina coboară ci însăși apa, izvor de apă fie, foc germinativ de viață... nu e "altcinva" la capătul de sus care lucră prin tine ca printr-o marionetă, TU ești cel de sus, preaprinul tău coboară prin furtunul de grădină să ude planta la rădăcină s-o revigoreze, ori pământul gol să-l îmbrace cu o haină de verdeață... tot timpul m-a deranjat când cineva spunea că Divinitatea(ori Diavolul) lucra prin cutăreascu și mi se părea o grozavă lipsă/fugă de responsabilitatea propriilor fapte/consecințe dar asta nu se întămplă dacă realizezi că... ești divin, cănd vorbești de "cel de sus" care lucră prin mâinile tale e vorba tot de tine, iar partea aceea e o parte dintr-o parte și mai mare și mai sus care e... tot tu, iar toate acel fire care coboară înspre realitatea noastră 3d dintre care una este persoana/corpul tău fizic iar alte fire sunt alte persoane și uite așa se împlinește ceea ce Zamolxe zicea prin "cel ce priveste prin ochii tăi este acelasi cu cel ce priveste prin ochii celuilalt", ciudat pare că dacă altcineva și eu spunem "Eu sunt acolo sus" și totuși amândoi avem dreptate nu există contradicție decăt dacă "cobori" și privești doar "partea", eu Cutărescu Dumitru sunt doar un mic firișor ca un deget al unel mâini care e deget pentru o mănă și mai mare, eu am plecat în explorarea mea pentru că deși știu totul am pus totul în mișcare/ evoluție pentru a crește în înțelepciune... cunosc toate informațiile și toate posibilitățile dar schimbarea, evoluția înseamnă explorare pentru cunoașterea de sine a manifestrii potențialului pentru că fără acesta nici echilibru nu există... dar, eu exist!

    RăspundețiȘtergere
  43. Am să dau, ca și contribuție personală un exercițiu meditație pentru oricine vrea să-l facă de tip "observator", detașat Si modalitatea de a vedea dacă ai rezultate: meditează/ lin ișteste-ți mintea la marginea unei ape curgătoare priveste doar unda și lasă gândurile să zboare în voia lor fără a interveni printre ele(pe youtube vezi "legile lui zamolxe"(patrocle3000) pt o mică gustărică aceea ce trebuie să obții în minte). Pas 2: dacă reușești să menții un timp mai îndelungat această stare du-te în oraș avănd aceeași stare detașată, privește oamenii și interacțiunea lor în același fel în care ți-ai privit gândurile. Pas 3: Du-te acasă și priveșteți propria viață și propriile necazuri cu aceeași minte detașată... intră în toate cele care te stresează/enervează la culme dar păstrează-ți statusul de observator. Cu ochii minții în liniștea creată priveșteți corpul reactiv: motivațiile care te fac să reacționezi și lasă-le să se "întâmple" dar fără a trece în vorba ori fapta ta, lasă-le să treacă asemenea apei tu doar priveștele calm Si relaxat în minte asta pănă cănd vei vedea că în viața de zi cu zi în loc să reacționezi cu pumnul/furie, mânie ori teamă, ori cu gânduri negre/ depresie, neputință reacționezi automat cu minte calmă și relaxată. Problemele întotdeauna își găsesc rezolvarea cănd ești calm acesta e motivul acestui exercițîu nu pentru a nu interfera, a te detașa și a sta pe margine în timp ce x e tâlhărit chiar în față propriilor ochi. Nu te detașezi ca să nu interacționezi ci ca să faci fapta înțeleaptă pentru amândouă părți. Detașarea, observatorismul e ca să te cureți de obișnuința de a lua parte cuiva, chiar daca "are dreptate", un om cu adevărat înțelept face dreptate și victimei dar și nedrepțitorului, el e cel care împacă și capra și varza pentru că el vede motivațiile amândorura și le înțelege obârșia și... nu le judecă, fie bine fie rău ceea ce a făcut înțeleptul dă la amândoi lumină... ca nu cumva nedrepțitorul să zicem, nemulțumit de pedeapsă să iște război și multă negură... nu întotdeauna e bine să iei partea celui care are dreptatea, înțeleptul vede și binele și răul și învață de la amândouă...

    RăspundețiȘtergere
  44. Pe langa cel de punct de baza al octogonului, Iasul este si un oras gradina, deci are datoria de a oferi oameni de valoare! Desi a facut-o si pana acum... se poate si mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  45. :)) mai sa fie! habar nu am cine esti, de vii cu asemenea trasnaie! octogon?! si sa fie toti pozitionati?:)) da' ce dom'le, ai chef de o prajeala in grup?! te deranjeaza restul populatiei?! altfel nu se explica de ce-i pui la marginea prajelii:)) rusinica, umbli cu prostioare, da' nu-ti va merge!:)

    RăspundețiȘtergere
  46. Si roiul de cutremure din Galati si din alte parti ale tarii?
    Si in Israel a fost ceva de genul roi...
    Mai era o alta tara.
    Ce sint astea?

    RăspundețiȘtergere