.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

duminică, 10 iunie 2012

ARBORELE VIETII DACIC (4)



1. Planul fizic este considerat ca fiind cel detectabil prin cele cinci simţuri fizice: văz, auz, miros, gust, pipăit. Este alcătuit din cele patru elemente primordiale: pământ, apă, aer, foc.

     PĂMÂNT
ţărână
piatră
metal
lemn
APĂ
apa stătătoare
ploaia
apa curgătoare
apa subterana
apa vaporizată
seva regnului vegetal

FOC
foc din piatră
foc din apă
foc din aer
foc electric*
foc magnetic*
foc radiant*
focul Pământului
focul Lunii
focul Soarelui
focul Celest

AER
aer dens
aer rarefiat
aer cald
aer rece
aer umed
aer uscat
aerul zilei
aerul nopţii
aer pur*
aer compozit*
aer in miscare dreapta*
aer in miscare circulara*

* subelemente din cadrul stiintei spirituale atlante
Planul fizic este puternic legat de alte patru sfere:
Diversitate
Dinamică
Dinamică subtilă
Evoluţie

2. Cunoasterea
Această sferă este echivalentul lui Yesod din arborele sefirotic iudaic şi după cum se ştie informaţia stă la fundaţia întregului plan fizic.
Este sfera care în care se lucrează cu forma, culoarea, sunetul şi cauzele dinamicilor din planul material.
Este reprezentată de zece culori (cele şapte de bază plus alb, argintiu, auriu) dispuse sub formă de sectoare de cerc, în mijloc fiind un triunghi, un pătrat, şi două cercuri. Acesta este un simbol folosit din cele mai vechi timpuri, adus prin filiera atlantă.
Planul „cauzelor de jos”:
1. urcare-coborâre
2. plin-gol
3. mărire-micşorare
4. întărire-slăbire  
Planul „cauzelor de mijloc”:
1. interior – exterior
2. par – impar
3. unitate – pluralitate
4. dreapta – stânga
5. masculin – feminin
6. repaus – mişcare
7. drept – curb
8. vizibil – invizibil
9. armonie albă – armonie neagră
10. regulat – neregulat  
Planul „cauzelor se sus”:
1. rezonanţa
2. convergenţa
3. sincronicitatea
4. corespondenţa
5. ciclicitatea
6. unicitatea  
Este legată de toate cele şase sfere ale „celor de jos”: Planul fizic, Putere, Raţiune, Simţire, Diversitate, Dinamică, Dinamică subtilă, Evoluţie, şi este sursa primelor triade.
3.Puterea este simbolizată prin patru cercuri negre pe fond alb. La şcoala zamolxiană se studiau:
- puterile omului (puterile minţii şi puterile sufletului),
- puterile grupului (puterea de a uni şi dinamiza)
- puterile pământului (elementele şi puterile lor)
- puterile Cerului (Luna, Soarele, planetele, constelaţiile zodiacale).

Zamolxienii considerau că puterile minţii sunt date de cunoaştere, experienţă, concentrare, atenţie, limpezime (luciditate), asociativitate etc.
Puterile sufletului erau legate de cultivarea virtuţilor (iubire, voinţă, curaj, răbdare, modestie).
Puterile grupului (grup oarecare, comunitate, ţară, etc.) erau date de capacitatea de a mobiliza, de a unifica, de a insufla idealuri comune, de a se dezvolta, explora, de a atinge noi idealuri.
Puterile pamantului - puterile elementelor
Pamânt
Forta
Rezistenta
Stabilitate
Echilibru
Coeziune
Crestere
Hrănire
Abundenta
Apă
Purificare
Dispersare
Limpezire
Unire
Dinamizare
Construire
Echilibrare
Vindecare
Eliberare
Liniştire
Mângâiere
Hrănire
Aer(puterile celor şase vânturi)
Miazăzi
Miazănoapte
Răsărit
Apus
Adierea pământului
Adierea cerului
Foc
Purificare
Întărire (călire)
Eenergizare
Transformare

-va urma-

47 de comentarii:

  1. Cred ca o problema majora a lumii de azi, a sistemului de invatamant si chiar a bisericii este axarea doar pe partea stanga a arborelui, pe partea mai vizibila, pragmatica, in schimb, partea dreapta ce necesita un pic de profunzime, de patrundere si nu numai in informatie, ci si in traire, in lucrul cu frumosul, cu culorile, cu iubirea s-a cam atrofiat. Fiind la liceu, observ ca cei mai treziti un pic si nu hipnotizati de tot de materie sau de diverse atasamente au idealuri care tin de partea stanga, lasand-o pe cealalta in voia sortii. Chiar si profesorul de filozofie (fiind materia pe care vreau sa ma axez) ne da o bibliografie groasa si zice ca cine a scris acele carti sunt oameni "tari" vazuti dintr-un punct de vedere 3D desigur, dar nu se vede, desi stie nicio aplicare a vreunui indemn sau a vreunei informatii filozofice la el. A scris pana si o carte in care face apologia egoului zice el atata timp cat nu deranjeaza pe nimeni. Pe el il motiveaza doar cunoasterea pur informationala si aplicarea unor logici matematice extrem de complicate in orice...pare a fi oarecum si greseala lui Pitagora nu? Filozofia (iubirea de intelepciune in greaca) este pentru el informatie pura, cu cat mai complicata d p d v logico-matematic, cu atat mai pretioasa. Sunt convins ca fara sferele de pe partea dreapta nu se pot cuceri cele de pe mijloc, trebuie sa fie un echilibru intre toate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok, spuneam ca sunt dezamagit sa constat ca nu numai profesorii de filozofie ci si constructorii de afaceri contemporane, cei care au resurse, cei cu care interactionez eu si o gramada de alti oameni, ma impacteaza cu lipsa lor de viziune in ceea ce priveste accesarea aspectelor sufletesti/spirituale in ceea ce sunt si fac, cu neintelegera legilor (doamne, atat de putini isi bat capul cu mecanismele cauza-efect), si si mai putini aplica macar semi-constient un dram de principii spirituale in viata lor si in constructiile pe care le realizeaza in orice fel de business. Ma doare cand sesizez atat de multa inconsistenta, cand toti au ceva de spus dar atat de putini au si un mesaj de transmis. Iar constructiile de business orientate pe efect ma sperie cel mai tare. Comertul de dragul comertului. Nu tu obiective universale, nu tu impact sufletesc, nici macar cine stie ce disciplina, mai degraba zbirism si incrancenare. Uneori ma apuca frisoanele cand iau contact cu spectrul economic si organizational care se bazeaza intr-o cantitate atat de mare pe consumatorism, productie de dragul productiei, comert de dragul comertului, nesesizarea si nerespectarea unor principii morale mai mult sau mai putin fine dar de baza, filozofie de dragul frecusului de creieri, medicina facuta la nivel de efect si nu de cauza. Si doamne, asa un iures, asa o valtoare de toate astea, incat stau si ma intreb daca si cand si cati oameni din lumea asta vor avea pana la urma o reala sansa in aceasta existenta a lor sa ajunga sa se alinieze la noi timpuri, noi realitati si noi paradigme de viata. Apoi sa mai si creeze ceva concret in sensul acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eduard retine ca ei copiaza modelul de reusita care il vad in societatea romaneasca actuala. Unii ,putini, reusesc altii raman cu speranta sa persevereze in aceeasi directie.

      Cand tu vei reusi altfel, atunci ei vor copia noul model de reusita care vei fi tu.

      Restul sunt povesti.

      Ștergere
    2. Eduard 1 milion de oameni uniti de o mentalitate ca a ta poate ar fi paradisul pe pamant. O persoana singura cu o mentalitate ca a ta se cheama victima sigura.

      Cineva spunea ca daca pana in 30 de ani nu iti pasa de ceilalti nu ai inima, dar daca dupa 30 nu iti urmaresti interesul nu ai minte...

      Ștergere
    3. Patrocle, sunt in primele randuri printre oamenii de pe acest Pamant care isi urmaresc si urmeaza propria directie. Pentru mine determinarea si traiectoria nu este o problema. Insa fara sa exagerez, uneori ma simt asemenea lui Isus Christos, adica unul singur. Ma bucur insa ca am gasit o persoana de un calibru care pe mne ma multumeste. Adica Remer. In rest lucrez pe legea atractiei si ma predispun pentru mai mult. Vedem intr-un an sau doi ce si cat se mai intampla in jurul meu, pana unde vor merge lucrurile.

      M-am hotarat sa fac un site. Va fi www.FortaSiGratie.ro. Acolo voi vorbi despre importanta unei directii consistente in viata si voi oferi mijloace potentiale pentru definirea, implementarea si mentinerea ei. O sa vedem apoi ce se mai intampla la nivel de structuri si mai departe.

      Ștergere
    4. Eu zic să nu te grijești de durerea altuia, grijește-te de cele din sufletul tău, pentru că doar în privința acestora poți face, direct, ceva. Alții merg pe drumul care le e necesar și simt durerea care le e lor necesară pentru a învăța lecția pe care s-au înhămat a o învăța. E frumos că vrei să ajuți pe alții, dar nu e prea înțelept să le iei șansa de a-și învăța lecția de aceea și de sisteme economice "strâmbe" sunt necesare(pentru ei). Numai cei care și-au învățat lecția vor vrea să iasă din cercul repetițiilor și îți vor asculta sfatul... atunci trebuie să fii lângă ei, dacă îți pasă :)

      Dă-mi voie să te întreb o întrebare retorică tu ce lecție ai de învățat prin punerea în existența a acestui site de are ziceai... ce anume vrei să înveți de la viața, mergând pe acestă cale?(nu suntem pe un forum ca să-mi răspunzi, folosul e doar pentru tine personal)

      încă ceva... nu ești singur! Prea conștientizezi separarea/desprinderea de sursă. Dacă nu-i vezi pe cei dinaintea ta, uite la cei "dinapoi" la cei care se simt atăt de desprinși de sursă încât își închipuie că pot face ce vor și că karma(efectele acțiunilor lor asupra "altora", cărora le zic "necunoscți"(și de care se pot ascunde) în loc șa le zică "frați") n-are să-i ajungă din urmă.
      succes cu site-ul. Orice soluție e bună atâta timp cât nu e impusă altuia, ori impusă peste o alta, chiar inferioară, căci forțatul naște karmă pentru reechilibrarea energiilor implicate...

      Ștergere
    5. Tu deobicei vorbesti asa, ca sa te afli in treaba?

      Ștergere
    6. asteptam si articole :D

      Ștergere
  3. Acum un an si ceva am vazut un filmulet foarte interesant despre micile afaceri din Statele Unite.
    Erau acolo multi teroreticieni intr-ale businessului (din Statele Unite) care se chinuiau sa gaseasca o explicatie "logica" la faptul ca dintre cei care isi deschid o mica afacere (americani si straini), americanii sunt net dezavantajati de "soarta". Erau tare nedumeriti de faptul ca susccesul cel mai mare il au mai cu seama asiaticii si africanii. Unii americani au intrat cu 200-300.000 de dolari intr-o afacere si au dat faliment in mai putin de doi ani, in timp ce altii (vietnamezi, chinezi, indieni etc) au intrat doar cu 30-50.000 de dolari, si au reusit sa si-o dezvolte foarte repede. Partea ciudata este ca acestia din urma nu au urmat cursuri de business, nici de resurse umane, nici de administrare, de controlling etc. etc. precum americanii.
    Interesant a fost cand unul dintre conferentiari a prezentat filmulete despre felul cum reusesc strainii sa-si vanda marfa mai bine decat ceilalti. Concluzia unui psiholog a fost ca strainii, si mai cu seama asiaticii, aveau o atitudine total diferita fata de americani. Atitudinea lor parea sa fie a unora ca vor sa vanda ceva unor copii, si nu unor adulti. Zambetul afisat, atingerea intr-un anume fel a clientilor, dar mai cu seama prezentarea produselor erau facute sa trezeasca interesul unui copil. Psihologul spunea despre copilarie ca nu se pierde, ci doar se ascunde undeva in interior. Partea neplacuta pentru ei a fost atunci cand au ajuns la concluzia ca strainii faceau asta din instinct, ca nu au fost invatati s-o faca, iar americanii aveau mari probleme cu manifestarea acestei atitudini. Un alt conferentiar a spus ca fiecare om cauta trei lucruri in afara lui: bani, dragoste, putere, si ca orice produs trebuie asociat cu unul dintre acestea pentru a avea succes.
    Cand cineva a intrebat un vietnamez despre cum reuseste sa-si convinga clientul ca produsul lui ii ofera cate ceva dintre cele trei lucruri, asiaticul i-a spus ca el nu stie mare lucru despre aceste teorii dar tine cont de doua sfaturi primite de la bunicul lui:
    1. nu trupul ci sufletul este cel care cauta ceva, deci daca vrei sa vinzi ceva cauta sa-l vinzi sufletului.
    2. cand vinzi un produs sa nu uiti sa dai si ceva din comoara ta: un zambet, o vorba buna, un compliment etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca undeva mai in spate e o rebalansare a unor energii pentru anii in care rasa alba a dominat si asuprit populatiile "primitive" de pe intreaga planeta.

      Si la nivel macro blocul economic occidental se scufunda in timp ce economiile emergente renasc miraculos.

      Acelasi lucru il percep si in relatiile dintre femei si barbati unde femeile recupereaza decalaje enorme intr-o perioada foarte scurta. "Emanciparea" e corelata si cu tendinta barbatilor de a prelua din activitati casnice.

      Ramane o curiozitate daca familia traditionala se va schimba intr-un concept mai deschis si cum va afecta asta cresterea copiilor.

      Ștergere
    2. 3. Fa 1 si 2 din proprie convingere si simtire. Daca reusim sa percepem importanta gestului atat afectiv cat si obiectiv, devine un stil de viata si o cale.

      Ștergere
    3. Eu cred că omul/sufletul caută iubirea, ocazii de a da si de a primi, de a împărtășii, iar atașamentul nostru de legea cauză-efect atasătă acestui "sentiment" poate să ne dea... bătăi de cap.
      Pentru că iubirea neîmpărtășită, neprimita, nedată, neînțeleasă, interpretată gresit, răstălmăcită, dată la timpul și locul nepotrivit... credeți că ai mai vrea să "impui" o soluție perfectă dacă celălalt ti-ar fi înțeles intenția ta(din spatele unei soluții) bună și o acceptă???
      Nu aștepta un efect cănd dărui ceva, ca să ieși înafara legii cauză efect, iar ceea ce ai dăruit să contribuie la construirea unui univers mai bun și nu doar la construcția unei vieți personale mai bune(efect).

      axarea pe acapararea de bani poate să fie din pricina că simți că nu primești cea ce meriți(o țâră de afecțiune, înțelegere) si că astfel obligi Universul să-ți "dea".
      Setea de putere e atunci când vrei să dai și altul nu vrea să primeasca, prin putere poți impune ca acesta să îți primească "darul".
      Desigur acestea au cauze multiple și mult mai complexe dar fiecare om poate pune în mijlocul ființe ca și calapod ce, unitate de măsură și echilibru, vrea. Punctul central pe care se sprijină universul(tău si cel "înconjurător"), cel pe care îl cerea Einstein, ești tu însuți.
      Tu ești ceea ce vrei tu sa fii, Universul va reflecta ființa ta interioară.(Așa că ai grijă când zici că trăiești într-o țară(exterior) de kko :D). Ființa interioară din care conștientul va vedea filtrat, numai acele aspecte pe care percepția i le arată(simțurile fizice ori "extra"-senzoriale) îți arată toate câte sunt iar tu eși cel care le dă însemnătate, frumosul și urătul sunt în ocbii privitorului, căci tu ești INTENȚIA care ține balanța, echilbrul dintre acestea...

      Ștergere
  4. Cat de mult imi place ultima schema! Adevarata putere isi are radacina in cunoastere, este controlata de ratiune si simtire, si este dominata doar de armonie. Cand puterea este dominata de interese meschine, egotice, mai devreme sau mai tarziu se strica totul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărata putere se află în suflet, a cărui putere se revarsă prin faptele noastre pe măsura experienței noastre în lucrul cu aceasta.
      Adevărata putere se află în înțelegere, în capacitatea noastră de a răbda, ierta, iubi, de a ajuta, de a dărui și câteodată chiar și în a primi, de a vibra armonie... în ciuda oricărei adversități.
      Adevărata putere e atunci cănd ești blând cănd ar trebui să fi tare să ierți cănd și pe cine ar trebui să-l urăști din toată inima...
      Adevărata putere e atunci când recunoști faptul că și interese meschine trebuie să existe pentru că aceste sunt doar lecții care sunt aplicate numai celor care nu le-au învățat complet cauzele existenței.
      Adevarata putere se află în a dărui iubire celor care ți se împotrivesc în mod hidos Și de a nu aștepta ceva în schimbul celor date de tine.
      ADEVRATA PUTERE STĂ ÎN TINE, CĂCI TU EȘI CEL CARE ALEGE CE ÎNȚELES SĂ DEA ADEVĂRATEI PUTERI...

      Ștergere
  5. Dan, unde mai pot gasi cartea "Legile lui Zamolxe"? Este o piesa care simt tot mai acut ca lipseste din "cultura" mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este disponibila la multe librarii online.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Remer,
      ma iarta ca te deranjez, dar caut un raspuns de ceva vreme, si ma gindesc ca il pot afla la tine.
      N-am avut de-a lungul vietii probleme cu greutatea corporala, fiind o persoana activa si cu atentie la hrana cea de toate zilele...cu toate astea, fara schimbari semnificative in ce priveste regimul de viata si hrana, in ultimul an am pus multe kilograme, aproape numai in zona abdomenului, unde e si sediul energetic al organismului-Dan Tian. Nimic din cele incercate pt. a scapa de acest surplus nu a dat roade, de parca in zona aceea materia incearca sa protejeze ceva si functioneaza dupa legi numai de ea stiute.
      Crezi ca are vreo legatura cu perioada prin care trecem sau care urmeaza sa vina?
      Multumesc mult,
      Mirela

      Ștergere
    2. Daca elimini sedentarismul si alimentele dulci (sucurile dulci in special), depunerile de grasime din acea zona au o cauza psihologica.
      Temerile legate de viitor, frica zilei de maine, teama ca vei pierde serviciul sau venitul, ca nu vei face fata provocarilor etc., determina organismul sa creeze depozite de energie, adica de grasime!

      Ștergere
    3. Medical nu sint probleme, nu am niciuna dintre temerile enumerate de tine-sint echilibrata in toate aspectele pe care le-ai amintit-cu toate astea...am scotocit si eu in cauzele psihologice, am cautat si am tot cautat...
      Multumesc, oricum, pentru ca mi-ai oferit din timpul tau si din cunoasterea ta.
      Mirela

      Ștergere
  7. Ah, ok, mersi la amandoi, cand am cautat-o eu acum multe luni nu mai era pe nicaieri, ziceau ca poate se reediteaza. Am sa caut aici in Brasov, la editura Adevar Divin.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela.. vezi si urmatorul articol:

    http://www.terapii-naturiste.com/calivita/articole-despre-produse/combaterea-obezitatii.htm

    Este preluat de mine dintr-o publicatie de specialitate si completat cu anumite aspecte cauzale, detalieri psiho-emotionale. Raporteaza-te cu precadere la mecanismele psiho-emotionale si in rest mai adauga ce vrei tu din toate celalalte indicatii.

    Mult succes!

    P>S> Everything is temporary if you give it enough time!

    ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Eduard pentru mina intinsa catre mine, oferind sprijin si mangaiere.
      Mirela

      Ștergere
  9. Cu placere Mirela.

    Remer, spune-mi te rog, se intampla ceva in aer, in atmosfera, in acest spatiu, in general, in aceasta saptamana? Ma simt ca dracu de forjat psihic si nu imi dau seama daca este de la mine sau cumva din afara. Efectiv am senzatia ca parca ceva ma ia cu asalt, ma bombardeaza in ultimul hal cu informatie si cu stari de toate felurile care imi pun la grele incercari rezistenta, determinarea, optimismul.

    Mai exact stii cum se simte? Ca o durere de masea care te tine de nu mai realizezi exact ce se intampla cu tine, apoi, la un moment dat, trece brusc in 30 de secunde, si parca ti se lumineaza orizonturile. Asta s-a intamplat cu mine aseara dupa 2 zile de stari din astea.

    Personal nu mi se pare normal. Am facut o meditatie si mi-a venit in cap o chestie cu elementali pe care am citit-o ori la tine ori in alta carte (totusi cred ca la tine, in Misterele Scolii Zamolxiene), in care se spunea ca daca intervii in dinamica unui loc sau a unui proces, pana se reaseaza lucrurile in noua dinamica (daca se reaseaza) energiile elementale si fintele elementale se impotrivesc noii dinamici si implicit celui care a determinat-o.

    Mai e si faptul ca in ultmul timp am facut multe schimbari in relatiile din viata mea. Am senzatia ca noua realitate creata, noul spatiu si noile conexiuni nu s-au asezat inca pe un fagas. Inca parca exista un recul din vechea realitate relationala catre noua.

    Ma mai duce gandul la interventii cumva din afara, constiente si determinate, care nu vin din intentii nobile, ci din contra.

    Oricum ar fi mi se pare ca e totul mult prea categoric!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. frate Edi, văd că din prima lași deschisă această posibilitate energo-subtilă... ceea ce nu e prea bine, e să crezi că eși o gâză mânată-n vânt de acestea, nu e bine să crezi despre tine că ești purtat de valuri si nu ești tu cel face valuri. Eu sunt mult prea puternic pentru ca elemente din exterior să mă cutremure(acesta trebuie să-ți fie atitudinea), ca urmare o problema, ca intr-un asemenea, caz vine din interior. Niciodată să nu crezi despre tine că ești atăt de mic în ființa ta, încât poate fi ceva care să te dea peste cap. Pe lângă asta e foarte bine să te impregnezi cu credința că orice astfel de aspect/problemă nu e negativă ci doar o avertizare din partea îngerului păzitor care vrea să te facă șă faci sau să nu faci ceva și să nu ajungi la întâlnire cu ceva mai rău.
      În același timp nu elimina cauzele simple și pentru că elimini și vindecările simple, pentru astfel de stări. După felul în care eu te citesc, eu te văd ca un mentat(din Dune- dar fără condiționări), cineva care își folosește extensiv mentalul si câteodată acesta mai și... obosește si reactionează diferit la comenzi... îți recomand meditații de golire, în care îți golești mintea de gânduri dar nu o direcționezi nicăieri, doar o relaxezi, atât. de exemplu ieși la o miuță/lap-tenis cu prietenii, joacă un pinpong cu peretele ca să dai ceva de făcut corpului în timp ce îți golești mintea... dacă ai făcut karate atunci probabil știi despre kata, scopul acestora nu e acela de a exersa imaginar ci de a golii mintea plus o atitudine pozitiva de relaxare(nimeni nu sare la tine cât faci kata) înacelași timp cu epuizarea fizică a trupului... după aceea un somn bun si trece. poți folosi muzică de meditație pe fundal ca sa nu trebuiască să îți folosești mintea ca să îți frânezi mintea în porniri violente... mintea o lași să plutească printre stele, până se epuizează trupul și energiile se resetează cu binevenitul somn...

      Ștergere
  10. Remer, trebuie sa iti spun asta..

    Am facut o meditatie - nu mai mult de 15 minute - de conexiune cu fortele si fiintele elementale din spatiul meu privat. Le-am oferit multumire si dragoste (pentru prezenta lor de-a lungul timpului in acest loc in care s-au intamplat atatea evenimente de bun augur si pentru faptul ca exista, sustin spatiile si fac lucruri magice); le-am cerut apoi protectie si conlucrare. Am folosit pentru claritate si ancorare in starea suflteasca doua cristale obelisc - unul de ametist, celalalt de cuart roz.

    Vai, nu pot sa-ti spun cum mi s-a luminat spatiul interior si exterior dupa aceasta meditatie! Atat de viu ma simt si atat de lumionoasa este camera ca parca am renascut si odata cu mine tot locul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Eduard,
      daca stii sa lucrezi in mod constient cu energiile cristalelor,incearca meditatia cu ajutorul unei sfere de obsidian negru.Obsidianul negru este un maestru-invatator.
      Misha

      Ștergere
    2. Cristalele le-am descoperit cred ca acum o luna sau doua, atunci cand mi-a iesit in cale o raritate si o splendoare de cristal verde-bleu-violet de fluorina, semitransparent, obelisc, cu 2 varfuri, alaturi de o carte documentara despre cristale si implicit si despre el. Atunci am hoatarat ca nu pot sa nu fac mai mult decat a privi la asemanea minunatii si raritati pe care natura mi le scoate in cale. Oricum intotdeauna mi-au placut cristalele si am in casa multe cristale, dar acest ultim cristal care a aparut in spatiul meu este o minunatie, ceva nemaivazut, fascinatie si magie in stare pura.

      Intre timp mi-am construit o grila de cristale (o dispunere a lor asa cum am simtit si am crezut eu de cuviinta), una pentru atunci cand ele stau in camera nefolosite si alta pentru atunci cand ma insotesc in activitati creative.

      Am stabilit proprietatile/atributele pe care le accesez prin fiecare cristal in parte, obiectivele de viata pe termen scurt si lung pe care mi le faciliteaza fiecare tipologie de cristal si toate impreuna, precum si disciplina/energia/mobilizarea zilnica pe care mi-o gestionez si cu ajutorul grilei de cristale pentru indeplinirea obiectivelor. Adica exact ce spunea Remer: cultivarea disciplinei, virturtiilor si obiectivelor universale.

      Si da, de cand acel cristal de fluorina a aparut in viata mea sunt si eu uneori suprins, flatat sau pur si simplu fascinat de ce intorsatura interesanta pot sa ia lucrurile si uneori in cat de scurt timp..

      Mai trebuie precizat ca niciodata nu am simtit ca un cristal va face ceva pentru mine daca eu nu lucrez in mod constient, asumat, empatic si determinat cu acel cristal.

      Ștergere
  11. Zilele acestea avem ceva agitatie pe zona subtila. Au loc un fel de eliberari-schimburi energetice la nivelul scoartei terestre. Un fel de "resetari" pe circuitele telurice, electromagnetice si elementale. In unele zone, anumite persoane (usor extrasenzitive) sunt foarte sensibile la aceste eliberari. Mai mult ca sigur ca ai vazut cum se firbe mamaliga. La un moment dat aerul fierbinte iese pe alocuri, pufnind catre suprafata. Cam la fel e si cu aceste energii. Geea se elibereaza de unele acumulari nocive. In aceste zone persoanele senzitive pot avea unele probleme. Pot fi deranjati atat pe sistemul energetic cat si pe cel emotional si mental. Din cate am observat (in ce ma priveste), este bine sa nu te implici in dinamica acestor energii. Doar observa-le, vor trece de la sine. Daca incerci sa te impotrivesti nu vei face decat sa te forjezi psihic, precum ai spus.
    Nu cred ai deranjat elementalii... Ar fi trebuit sa schimbi energetica unei zone, ceea ce e foarte greu. In plus, elementalii actioneaza doar acel moment, nu dupa aceea! Fie ii "resetezi tu pe ei, fie ei pe tine!
    Un lucru interesant ce mi s-a intamplat azi noapte. Am fost trezit (ceasul indica de 2:45) de urletul mai multor caini vagabonzi. Nu erau latraturi normale (cearta pe teritoriu) ci mai degraba niste urlaturi disperate. Am crezut ca o sa fie cutremur... Chiar m-am speriat, recunosc. De mult timp n-am mai cunoscut sentimentul de frica... Asta e. Mi s-au inchis toate "firele"; simteam ca sunt singur pe lume, neputincios... Nu a fost placut!
    Dimineata mi-am dat seama ca a fost o descarcare energetica, o eliberare din zona telurica. Cainii au simtit cumva toate acestea, de aceea urlau in halul ala.

    RăspundețiȘtergere
  12. A, si mai e ceva. La fel se intampla si cu omul. Ies la suprafata tot felul de "chestii hidoase". Ganduri dintre cele mai rele, mai odioase, mai impure etc. Evenimente neplacute, petrecute din copilarie si pana acum (conflicte diverse, certuri, inselari, dezamagiri) pot iesi rapid la suprafata. Trebuie lasate sa plece... Nu trebuie sa te implici, sa spui "valeu, ce bestie statea in mine", sau "de ce eu?; "de ce a trebuit sa trec prin asta?". Nu trebuie sa te apuci sa anlizezi, sa descalcesti cauzele.
    Ar mai fi ceva care sa deranjeze. Se pot inchide si deschide anumiti centri energetici secundari (fie din protectie, fie pentru a elibera o "incarcatura" veche). Adeseori simti durere in brate, palme, umeri, picioare. Poti avea senzatia ca esti golit de energie, ca esti foarte vulnerabil. Nu tine mult!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bat destul de bine unele predictii ale autorului blogului cu articolul de mai jos:
    http://roaim.co.nr/?a=articles&p=548

    lectura placuta...

    RăspundețiȘtergere
  14. Oare cat mai tine criza asta din Grecia...aproape i-au nenorocit pe bietii oameni. Duminica sunt alegeri, credeti ca in starea astaa vor alege pe cine trebuie? Eu merg peste o saptamana la ei si cred ca va fi mare agitatie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dan, fizic nu am probleme decat cu niste anchilozari periodice de gat care ma apuca din senin si ma lasa tot din senin a doua, a treia, a 5-a zi. Psihic insa am simtit cam cum ai spus.. o stare de apasare, de multe ganduri, de multe stari emotionale confuze si uneori chiar foarte apasatoare, nu simteam nevoia sa intru prea mult in ele, sa le descalcesc, pe de alta parte uneori am mai facut-o pentru ca prea ma devitalizau si ma tulburau, insa nu am persistat mult caci parca nu mi se parea sustentabil procesul.

    In ceea ce priveste frica aceea care inchide toate canalele, uneori o resimt atunci cand ma gandesc la sustentabilitate si viabilitate economica si imediat observ ca in jurul nostru parca totul e instabil si se comporta ca niste nisipuri miscatoare pe care nu imi vine sa pun nici o baza (desi o fac pentru ca nu am incotro daca vreau sa construiesc ceva avand acces la resurse).

    Alta data o mai resimt ca frica de disparitie fizica violenta. Cand merg la Craiova mi-e frica uneori de cutremure, la Brasov nu am problema aceasta. In schimb cand zbor cu avioanele mari, de linie, atunci se poate intampla sa am momente cand paralizez de frica unei morti teribile. Am ratat o data aterizarea la Frankfurt pe vant puternic de se zguduia tot avionul iar tanti din dreapta mea plangea si spunea rugaciuni (LOL, ce ingrozit eram atunci!!), altadata am rulat pe aeroportul din Londra atat de mult incat am crezut ca nu se mai ridica avionul (numaram efectiv secundele si ma intepa inima de atata stres!!), altadata am zburat intr-un front de furtuna violenta la plecarea din Barcelona (atunci am spus prima mea rugaciune de supravietuire, am urlat in interiorul meu ca nu vreau sa mor inainte sa-mi traiesc viata!!). Au fost momente cand am paralizat de frica, caci din punctul meu de vedere unul dintre cele mai grele lucruri de gestionat este o moarte violenta la capatul unui proces care o anunta cumva (precum un cutremur sau un zbor cu probleme).

    Oricum, partea buna este ca am reusit sa separ momentele de reala criza generatoare de astfel de stari (relativ firesti in ca atare conditii), de acelea in care totul se intampla in imaginatia mea anticipativa fara o corespondenta reala si concreta in plan fizic.

    Oare cum s-a simtit Isus Christos cand stia ca va muri in foarte scurt timp si mai ales cand stia in ce fel se va intampla acest lucru? Cata forta si gratie trebuie sa fi fost in omul Isus Christos si cum se resimt ele atunci cand te lasi sa treci prin Golgota stiind exact cum va arata si cat de greu va fi acest lucru? Atunci cand imi formulez aceste intrebari in constiinta mea, acela este momentul meu de comuniune cu sufletul Christic care aproape instantaneu ma invaluie, ma protejeaza si mai ales imi da o putere tainica - dincolo de materie - sa merg mai departe, o putere care vine cu foarte multa iubire si cu foarte multa fermitate, avand harul de a spulbera frica si orice sucombari pe variate conjuncturi exterioare. In acele momente ma topesc in fiinta aceea si as putea iubi o eternitate, reusind sa merg mai departe numai pentru ca am aceasta stare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Fara cuvinte....

    http://www.youtube.com/watch?v=22O9J8PRK-Y&feature=player_embedded

    Misha

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce sa spun... mult prea dramatic pentru gustul meu. Raman la parerea mea - pe care am spus-o si mai demult pe acest blog - daca omul isi asuma greutatile drumului, si planeta trebuie sa si le asume la randu-i. Iar daca reusim sa ne sprijinim unii pe altii, atunci e super. Vezi AVATAR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Practic, nu exista greutati ale drumului, ci numai posibilitati de evolutie...si ai dreptate, când lucrezi folosind părţile bune din tine, cu cât eşti mai curat şi mai deschis cu atât manifeşti în realitatea ta acele aspecte pe care ţi le doreşti. Te situezi în planul TIMPULUI SINCRON. Acolo unde magicul e la ordinea zilei...
      Mirela

      Ștergere
  18. Zilele astea am stari emotionale foarte aiurea. Micile dureri sufletesti se amplifica foarte mult si degeaba incerc sa ma lupt cu ele. Azi dimineatza am avut un varf al acestor stari. Resimt puternic si o stare de oboseala psihica. Parca nu mai merita sa merg mai departe. E tare aiurea sentimentul asta. Remer, de ce cateodata simt ca zbor iar altadata, ca acum, ma simt coplesita de stari emotionale negative?

    RăspundețiȘtergere
  19. Starile sufletesti negative sunt amplificate si de o serie de factori externi. Luna in descrestere favorizeaza purificarile pe toate planurile, mai cu seama pe cel emotional. Avem si valul acesta de caldura, usoare anomalii magnetice datorate ultimelor eruptii solare, plus solstitiul de vara (peste trei zile). Energiile sunt la "foc mare", deci este oarecum normal sa ai stari emotionale neplacute. Ele ies la suprafata tocmai pentru a le elibera. Nu lupta cu ele caci le dai energie si le vei tine aproape de tine. Nu te identifica, nu te lupta, nu cauta sa fugi de aceste stari. Doar realizeaza faptul ca tu NU ESTI ACEA STARE! Ceea ce simti este de fapt o energie psihica incompatibila cu sufletul tau, asadar elibereaz-o. Ea a aparut pentru ca ai creat-o cumva sau ai atras-o! Las-o sa dispara... Te poate ajuta respiratia! Odata cu expirul, elibereaza-te de acea stare.
    Daca dupa cateva minute simti o usoara durere undeva in partea dreapta (de obicei la picior) inseamna ca ai eliberat o parte din ea.
    La inceput e mai greu... dar dupa o vreme starile acestea vor fi usor de eliberat. Trebuie sa intelegi ca tu nu esti acea stare! Cand vor mai aparea astfel de stari vei realiza rapid ca iar te-ai indepartat de cine esti tu cu adevarat!
    Andreea, sa stii ca starile astea pot fi chiar o binecuvantare!

    RăspundețiȘtergere
  20. Dan, trebuie musai sa-ti povestesc despre urmatoarele evenimente pentru ca am nevoie de parerea ta..

    Se intampla niste lucruri foarte interesante cu mine in ultima perioada. De cand lucrez cu cristalele (si nu folosesc abordari si tehnici cu mult diferite fata de cum o faceam inainte, doar ca ma raportez si la cristale) am senzatia ca mi se accelereaza DESTINUL. Suna incredibil, iar daca gandesc chiar si pentru o secunda cu mintea 3D deja imi pun intrebarea CUM POT EU SA DESLUSESC asa ceva?

    Ei bine, ai scris la un moment dat intr-un comment (peste care atunci am trecut foarte repede) faptul ca ceea ce vedem si traim noi e parte dintr-un CICLU si ca la fel de importante sunt etapele si lectiile atunci cand esti JOS, precum sunt cele care se cer parcurse atunci cand esti SUS. Apoi mi-a venit automat in minte o propozitie din Chemarea Atlantilor in care spuneai: "Erau alte lectii de invatat atunci". Am facut analogia cu CICLUL. Erau lectiile din bucla de SUS, spre deosebire de ceea ce traim noi acum care sunt lectiile (spre terminatelea) din bucla de JOS. Mergand mai departe pe firul acestei expuneri, care de o saptamana imi vine in cap in mod constant, incepe sa se contureze (in timpul meditatiilor mele cu precadere) pozitia si directia pe CICLU in ceea ce ma priveste. Iar daca iti spun ce mesaje am receptionat - vizuale, intuitive, etc - pici pe spate. Si le traiam, efectiv eram in ele, corp-minte-suflet.

    Nici nu stiu cum sa incep si cum sa continui, pentru ca nu era ca chiar un film epic, se impleteau aspecte epice ale devenirii mele, cu trasaturi sufletesti si mentale, apoi veneau provocari - anumite probe abil deghizate in evenimente - pe care simteam ca trebuie sa le confrunt pentru a putea creste progresiv si sutine din aproape in aproape tot ceea ce urmeaza. Trebuie sa mentionez ca nu am avut niciodata experienta unor calatorii astrale si nu o am inca, aceste mesaje vin catre mine asemenea unor stari aproape constiente, in care chiar si daca nu inchid ochii, in timpul meditatiilor, atunci cand ma conectez intens la un ceva multidimensional, undeva, intr-o zona a cortexului vizual imi apar imagini si mesaje, independente de cele ale ochilor fizici.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ceea ce am perceput mai exact este ca anul acesta eu ies din bucla de JOS. Intru pe bucla de SUS si lectiile mele de viata, experientele, satisfactiile si provocarile se vor schimba asa cum nu au fost vreodata in cei 32 de ani ai mei de pana acum si, intr-un an - doi - mai multi, uitandu-ma retroactiv, voi realiza ca traiesc intr-o cu totul alta realitate. Din punct de vedere astrologic, in astrograma mea se vede lucrul asta, d-na care mi-a fost recomandata ca astrolog fara ca macar sa cer acest lucru mi-a descris ca se incheie un ciclu in viata mea si incepe un cu totul altul, ca se incheie perioada de acumulare si incepe perioada de creativitate, ca sunt pe sfarsitul a 2 ani Saturnieni consecutivi (oct. 2010 - oct. 2012) - doi ani profund karmici reprezentand final de ciclu, multe probe si multe purificari - si ca la sfarsitul anului 2012 lucrurile se aseza, in sensul ca prind in sfarsit cheag si directie, se stabilizeaza pe un trend si merg mai departe ajutate de sansa, provocari, generozitate, oportunitati.

    Astazi de dimineata am avut o meditatie care m-a impactat extraordinar de tare. Am vazut cum se tese o panza fina de fire luminoase de la mine catre/peste Europa, apoi apare CINEVA in viata mea, aparitie odata cu care aceasta retea devine incandescenta, precum un filament electric al unui bec cu potentiometru (care dintr-o data lumineaza mai tare) si apoi reteaua se extinde simultan in amble directii EST-VEST catre Asia si America, dupa care intra prin cel mai sudic punct al Africii si se deplaseaza pe directiile NORD-SUD, in sus catre Africa si in jos catre Australia.

    Ce sa-ti mai spun, cand ies din starea respectiva de constiinta si revin in realitatea uzuala, asta plina de treburi, cu multa vanzoleala si multe incertitudini, ma bantuie gandul (de m-apuca jalea) ca s-ar putea sa fie totul ditamai aberatiile fara nici un suport si fara nici o baza. Ioai..

    Pun STOP aici si te las pe tine sa-mi zici cate ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate daca ai reface comentariile ca un jurnal pe site-ul tau e posibil sa gasesti anumite raspunsuri... Poate ar deveni un jurnal util si altora. (eventual insotit de niste poze sugestive)

      Uneori urmele din trecut iti arata directia drumului pe care mergi...

      Senzatia e ca folosesti instinctiv un fel de "very soft power" si deturnezi atentia de la articolele blogului spre provocarile din drumul tau. E interesant si frumos ce scrii si mai ales apreciez ca nu esti agresiv/exclusivit dar incepi sa ii inspiri si pe altii sa puna intrebari un pic laterale fata de subiectul blogului.

      Ștergere
    2. Very soft power da, deturnat nu, cu asta chiar nu-mi bat capul.

      Ștergere
  22. Din partea mea, prea multe nu ar fi de spus. Fiecare om este unic, la fel de unici sunt si pasii sai evolutivi. Se pare ca ai intrat intr-o faza destul de interesanta; "receptorul" tau vibrational incepe sa dea semne de functionare. Nu stiu daca ai citit ceva din Carlos Castaneda. S-ar putea sa te ajute mult in drumul tau. Posibil ca acea panza de fire luminoase sa reprezinte conexiunile subtile cu oamenii, cu alte spatii, cu Geea... Trebuie sa mergi mai departe, sa experimentezi, sa meditezi, sa lucrezi cu tine insuti.
    Cere ghizi spirituali, si ai grija la ceea ce simti atunci cand apar! Daca simti iubire... mergi mai departe, daca nu, nu!
    Si nu uita: ramai mereu in centrul tau! In lumile subtile, daca te departezi de echilibru devii rapid o victima.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu am auzit de acest autor. Dar uitandu-ma putin pe net dupa el, am gasit mai multe maxime ale lui din care asta a rezonat cel mai bine cu mine: "Diferenţa fundamentală dintre o persoană obişnuită şi un războinic este că războinicul priveşte totul ca pe o provocare, în timp ce omul obişnuit priveşte totul ca pe o binecuvântare sau ca pe un blestem." Iar din ceea ce ai spus tu, acest lucru a rezonat cel mai bine cu mine: "ramai mereu in centrul tau! In lumile subtile, daca te departezi de echilibru devii rapid o victima." Consider ca e valabil si in lumile concrete.

    :-)

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  24. Da.. am citit si cateva pagini pe net din Arta Visatului de autorul acesta, brr.. not my type. Am avut impresia, foarte pronuntata, si nu e prima data cand o am, ca nu prea mai am ce cauta prin metodele altora, trebuie cel mult sa iau bucati de unde e cazul, sa le personalizez (obligatoriu!) si sa-mi asamblez propria mea metoda. Daca din Chemarea Atlantilor sau Misterele Scolii Zamolxiene am primit adevarate initieri citindu-le, cand citeam pe cartea lui nenea asta, me treceau niste fiori reci pe sira spinarii ca si cum mi se arata ca ma abat de la o linie dreapta ca sa o iau pe un drum intortocheat si atat de impersonal si nespecific mie! Mi-a venit in cap o alta fraza a ta, atunci cand incercai sa schimbi cuvintele in diagrama arborelui vietii si spuneai ca te simtei brusc inconfortabil la anumite inlocuiri de termeni. Este cam acelasi lucru si in cazul meu.

    Stii ce mai este interesant la comentariul tau? Hmm.. acum 5 luni imi spuneai ca, din cate percepi tu, este foate posibil sa il fi cunoscut personal pe Zamolxe intr-o alta viata. Acum esti foarte retinut in afirmatii si am senzatia ca nu e intamplator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-am schimbat parerea. Asa am simtit in acel moment si asa simt si acum. La fel am simtit si la Tibi. Mi s-a transmis ca peste 2000 de persoane l-au cunoscut (la modul fizic) pe Zamolxe in acele vremuri. Eu nu l-am cunoscut ca dac ci ca crotonian. In vechea Dacie m-am intrupat o singura data, pe la vreo 200 i.Hr.
      Eu nu pot sa spun mai multe despre transformarile tale. Nici nu este bine s-o fac. Tu esti cel care trebuie sa refaca niste conexiuni. Tocmai de aceea te-am sfatuit sa mergi mai departe, sa experiemntezi, sa meditezi, sa cauti... Si in primul rand, sa fii mereu in centrul tau!

      Ștergere