.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

luni, 30 septembrie 2013

Solarienii și mișcările actuale de trezire planetară (4)

RR: Apropo de zona românească, poți să ne comunici care ar fi dinamica în următoarea perioadă de timp. Mă refer la perioada imediat următoare, de până la 5 ani. Eu simt o nouă turnură, de parcă am fi intrat într-o nouă fază. Este adevărat ce simt sau doar sunt impresionat de mișcările sociale generate de amenințarea cu exploatarea de la Roșia Montană?
Aral: Din punct de vedere vibrațional totul se desfășoară conform planului. Așteptăm implicarea voastră.
RR: Mă refer la societatea românească, la ceea ce se întâmplă cu acest colectiv românesc.
Aral: Având în vedere datele din momentul de față, îți pot spune că nu vor fi schimbări majore!
RR: Acesta este cel mai rău răspuns pe care îl puteam primi. Situația este de așa natură încât trebuie să fie o schimbare. Eu simt că, dacă lucrurile vor continua pe același făgaș, în cinci ani vom pierde cât am pierdut în primii zece ani de la Revoluție. Și sunt mulți care ar simți la fel.
Aral: Nu poți compara cele două perioade de timp. Atunci ați avut de învățat anumite lecții, iar acum aveți de învățat alte lecții.
RR: Trebuie să se întâmple ceva în societatea românească, în dinamica ei. Refuz să cred că suntem o nație fără coloană vertebrală, sau cum spunea un personaj cunoscut, o nație moluscă.
Aral: Atunci de ce nu vă implicați? Așteptați să o facă alții în locul vostru?
RR: Problema este că nu prea știm ce să facem. Situația arată destul de rău. Suntem atinși de patru crize. Avem o criză morală fără precedent, una de identitate, o alta a valorilor, și această criză economică dură care nu se mai termină.
Aral: Dacă priviți la aspectele negative atunci aveți parte de negativitate. Eu îți spun că aveți mai multe lucruri pozitive decât negative. Identificați-le, dezvoltați-le, aveți grijă de ele. Nu vă mai identificați cu marea masă!
RR: Din păcate, politicienii vânează voturile acestei mase. Și le este mai ușor să comunice cu acea jumătate din populație care crede că Soarele să învârte în jurul Terrei. Votul lor contează la fel de mult ca votul unuia mai evoluat.
Aral: Nu voturile contează! Și nici bogăția materială! Acestea reflectă ceea ce sunteți. Cât privește situația politică, aveți conducătorii pe care îi meritați.
RR: Este foarte interesant cazul nostru. De două ori ne-am schimbat guvernanții cu doar 10-15 mii de oameni. Politicienii nostri au o mare teamă față de mișcările de stradă. Poate că revoltele de tipul celei de acum, din Piata Universității, sunt de bun augur.
Aral: Nu așa vor veni schimbările în societatea vostră. Mișcarea actuală de protest poate fi un vector de schimbare pentru societate, dar nu este îndeajuns. Va trebui formată o generație curată.
RR: Tinerii din piață reprezintă generația curată a țării. Probabil că sunt și intruși care au diverse interese dar grosul mișcării este format din tineri curați, neîntinați de interese meschine. Partea curată din ei respinge categoric mizeria celor care ne conduc!
Aral: Vorbim doar de o primă etapă. Urmează pregătirea. Formarea lor ulterioară trebuie să aibă la bază principii sănătoase.
RR: Pentru ca schimbarea să vină din această direcție este nevoie de 15-20 ani. Consider că este prea mult timp. Există multe persoane în generația actuală care ar merita ceva mai bun. Chiar suntem condamnați să nu avem parte de bunăstare?
Aral: Cine așteaptă bunăstare de la alții va avea parte doar de firimituri. Este o lecție a istoriei pe care nu ați învățat-o, deși ați avut câteva ocazii.
RR: Vrei să spui că mișcarea actuală din Piața Universității este inutilă?
Aral: Dacă nu învățați să faceți o Piață a Universității în mintea și sufletul fiecăruia dintre voi atunci va fi aproape inutilă. Această mișcare este necesară dar nu și suficientă.
RR: Indignarea este în fiecare din noi.
Aral: Se pare că nu ați înțeles mare lucru. Voi nu aveți de învățat lecția indignării.
RR: Care ar fi lecția momentului pentru societatea românească?
Aral: Lecția momentului este să învățați să decideți! Trebuie să aveți curajul de a decide, de a lua inițiativa, de a vă asuma responsabilitatea.
RR: Poate fi toamna marilor decizii în societatea românească?
Aral: Nu aveți încotro! Implicați-vă! Decideți! Continuați ceea ce ați început! Demarați! Conlucrați! Construiți ce aveți de construit! Descoperiți puterea din spatele cuvântului „împreună”! Lăsați etichetele, măștile, doctrinele, dogmele, epitetele! Ele nu vă reprezintă!
RR: Și dacă deciziile nu sunt bune?
Aral: Atunci veți învăța din greșelile lor. Este mai bine să iei o decizie greșită decât să rămâi într-o stare vegetativă sau să decidă alții în locul tău. Ieșiți din oscilație, risipiți negura din minte si suflet. Nu vă fie teamă de deciziile pe care le-ați luat chiar dacă, aparent, pot fi pierderi. Începeți cu voi înșivă!
RR: Unele decizii sunt ușor de luat, însă altele sunt dificile.
Aral: Căutați echilibrul în tot ceea ce vă înconjoară! Stați de vorbă cu voi înșivă! Ascultați-vă sufletul! Descoperiți că fericirea voastră nu depinde de exterior! Ea stă în decizia voastră! Câți ani veți mai pierde până să recunoașteți acest lucru?
RR: Dar suntem afectați de deciziile unor conducători. Să nu mai spun că marile decizii se iau în alte capitale...
Aral: Tot ei iau decizia de a vă manifesta iubirea? De ei depinde dacă sunteți creatori? Ei decid cine vă sunt prietenii, partenerii? Ei decid cum să vă petreceți timpul liber? Ei vă hrănesc sufletul, mintea? Vă cultivă ei bucuria de a trăi?
RR: Nu este atât de simplu precum pare la prima vedere.
Aral: Ba este simplu! Învățați să decideți! Este de preferat să luați o decizie aparent nepotrivită decât să continuați să oscilați.
RR: Sunt vremuri când trebuiesc luate și altfel de decizii. Unii vor decide să rămână în Piață, să schimbe actuala stare de lucruri.
Aral: Este alegerea lor!
RR: Este o decizie bună?
Aral: Veți vedea dacă a fost sau nu o decizie bună.
RR: Cum putem rezolva criza morală? Se pare că școala și biserica au eșuat în această direcție, exceptând desigur anumite situații în care omul a sfințit cu adevărat locul.
Aral: Spre deosebire de alte crize, cea morală se rezolvă numai suportând consecințele. Nu există altă soluție! Acum trăiți vremurile în care se rezolvă criza morală. Priviți partea bună a lucrurilor, anume că lecția va fi învățată cu siguranță.
RR: E un răspuns dur. Seamănă cumva a condamnare.
Aral: Criza morală înseamnă autocondamnare! Este valabil atât pe plan personal, cât și colectiv!
RR: Ne ajută dacă înțelegem unde am greșit? Poate că nu este necesar să suportăm toate consecințele.
Aral: Vă ajută, într-adevăr, dar nu vă poate scăpa de consecințe.
RR: Deci se poate scurta suferința?
Aral: Se poate, dar este nevoie de recunoaștere și responsabilitate. Iar la baza tuturor acțiunilor voastre vor trebui să stea principiile sănătoase.
RR: Cum am putea trece peste criza de identitate? Ne considerăm urmași ai romanilor deși legiunile care au cucerit Dacia nu erau formate din romani. Ne-am ales un imn în care ne considerăm adormiți, ba chiar se glorifică cuceritorul. Apoi mai sunt și sutele de ani de conducere străină, de plecăciuni la Înalta Poartă. Am auzit un istoric spunând că „genomului” național i-ar fi prins bine un episod de genul Câmpia Mierlei sau chiar un Mohacs. Ca era mai bine să fi pierdut vremelnic suveranitatea prin luptă decât prin supunere. Apoi ar fi și faptul că națiunea modernă s-a format sub cârma unor regi străini, presupunându-se în mod eronat că nu ne-am fi descurcat și singuri. Pe de altă parte, cei din spațiul slav – mai ales rușii, ne consideră un fel de trădători, datorită faptului că în secolul 19 am inversat lexicul de bază al limbii române din slav în latin, adăugând mii de cuvinte franțuzești și italienești, și apoi renunțând la caracterele chirilice. În plus, la noi s-a instaurat poate cel mai perfid și crud regim comunist din Europa de Est. Iar multora din ziua de azi, chiar intelectuali, le este rușine să spună că sunt români atunci când călătoresc în străinătate.
Aral: De ce priviți doar la momentele care nu vă dau satisfacție? Criza voastră de identitate este una forțată. Ea nu este determinată de momentele mai puțin glorioase din istoria voastră. Criza de identitate vine din lipsa unui proiect comun, din lipsa unei viziuni! Voi aveți nevoie de un proiect numit România de mâine. Când veți realiza acest proiect, și veți participa la el, ceea ce acum numiți criza de identitate” se va sfârși. Voi căutați să vă justificați eșecul realizării unui asemenea proiect căutând cauza în cotloanele întunecate ale propriei istorii. Este un act de lașitate! Nu veți realiza nimic astfel, ba chiar veți întina ceea ce acest neam a realizat cu trudă și sânge. Voi, ca nație, ați fost pregătiți pentru următoarea epocă a lumii. Identitatea voastră este unică!
RR: Nu este prima dată când s-a pus problema unui astfel de proiect. Ce anume ar putea sta la baza unui proiect pe nume România de mâine?

(va urma)

108 comentarii:

  1. Am sperat ca aduceti dvs. niste vesti mai bune. Din pacate se potriveste cu raspunsul pe care l-am primit eu. El a venit scurt si la subiect dar mi s-a parut ata de dur ca nu l-am spus la nimeni. :) :) autsch!
    Smaranda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai facut curios. Si asa ploua afara..... spune-ne si noua raspunsul dur primit de tine.
      Ovidiu

      Ștergere
  2. vreau sa va mai intreb ceva !

    ce parere aveti despre asta ?

    http://www.youtube.com/watch?v=2xwz5au2k9U


    anonimul de mai sus . Traiasca Dacia Libervm !

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm, mi-am adus aminte de un film facut de Danieliuc in primii ani de dupa Revolutie..... Sa-l ia naiba ca nu mai stiu cum se chema. Acolo era vorba de Romania anului 2002, cu aceeasi oameni corupti, cu aceeasi mizerie si lipsa de moralitate, adica nu s-ar fi schimbat cu nimic fata de 1992. Toti credeam ca filmul se vroia a fi o exagerare sau cel mult o avertizare. Dupa cei zece ani lucrurile au fost ca in film iar unii ar zice ca au decazut mai mult. Dupa alti zece ani, adica in 2012-2013 lucrurile sunt de tot rahatul.
    Oare 2023 va fi la fel? Daca da, atunci vas puiutilor si merg in lume... Pentru ca si 2033 si 2043 va fi la fel.
    Scuze, de fapt ma asteptam sa astearna extraterestrii niste orase noi din cer, sau sa faca sa ploua cu miliarde de bilutze de aur peste noi.
    Sorry de mesaj, poate e de la vreme.
    Ovidiu

    RăspundețiȘtergere
  4. Criza morala se depaseste doar suportand consecintele. Sunt de acord, oamenii isi schimba naravul doar la suferinta. Dar nu sunt de acord sa suport consecintele imoralitatii altora!

    RăspundețiȘtergere
  5. Romania de maine sunt eu!
    Fiecare pas pe care il fac e ca sa inteleg, sa construiesc...ma adaptez si ma preschimb si ma mulez in milioane de forme....nimic nu-mi sta in cale.
    Schimbare sunt!
    Vad tot ce misca, sunt tot ce misca. Observ, miros... sunt fara de limite...doar provocari...
    Rabdare sunt! Sunt cea ce sta!
    Romania sunt eu si sunt neasemuit de frumoasa...m-am prefacut in zdrente...cersesc acum, ascult durerea lumii...asa pot stii...si pot iubi...
    Iubire sunt!
    Romania de maine e un dans...
    Asculta...
    O inima sunt!
    Eu sunt Romania de maine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa da! Tu, si cei ca tine, sunteti dovada clara ca Romania stie sa-si construiasca un viitor frumos!

      Ștergere
    2. ESTE MAI BINE DECÂT ERA, ESTE BINE CĂ AAVEM CURAJ SĂ SPUNEM / FACEM CE SIMȚIM / GÂNDIM, ȘI, IMPLICIT, VA FI ȘI MAI BINE :)

      Ștergere
    3. Foarte adevarat dana! Asa este noi si actiunile noastre cream acum romania de maine! Responsabili, atenti, flexibili, iubitori, intelegatori, creativi, responsabili, noi schimbam lumea dupa dorintele si faptele noastre

      Ștergere
    4. Foarte adevarat dana! Asa este noi si actiunile noastre cream acum romania de maine! Responsabili, atenti, flexibili, iubitori, intelegatori, creativi, responsabili, noi schimbam lumea dupa dorintele si faptele noastre

      Ștergere
  6. Mesajul are o cheie mai complexa.

    Pe ansamblu Aral evita sa formuleze ce e bine sa faci vezi raspunsul la intrebarea daca e bine sa mergi in Piata. E o invitatie la a gasi tu insuti raspunsurile o provocare ca fiecare sa gandeasca cu capul lui ca fiecare sa fie pana la urma responsabil.

    Desi ofera o perspectiva a urmatorilor 5 ani esenta mesajului este ca trebuie sa invatam sa luam decizii si sa actionam in consecinta. Din punctul asta de vedere a veni cu informatii despre viitor incurajatoare dauneaza lectiei pe care o avem de invatat.

    Protestul din 2012 si cel din 2013 (care e si mai calitativ)cred ca fac parte dintr-o serie de evenimente care ne vor oferi oportunitatea sa luam decizii si sa actionam impreuna spre o schimbare fundamentala care o dorim cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca mesajul nu este unul optimist, trebuie sa spun ca in timpul transmisiei am simtit zorii unei noi Romanii, si nu vorbesc despre perioada de la mijlocul secolului, ci chiar de anii urmatori. Ceva se va schimba in Romania, doar ca trebuie sa fim pregatiti pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dan,
    Am intrebat eu meu superior, printre altele personale despre Rosia Montana. Da, se va incepe lucrarea, da vor fi posibile dezastre ecologice. Poporul roman mai are o lectie de invatat. Este o palma peste fata poporului indolent.
    Am fost bosumflata doua zile. Daaar...astfel de experimente am trait personal asa ca sunt plina de acceptanta si iubire stiind ca da, totul va fi bine: nu maine nu poimiine si nu dintr-o data. Sa iesiti in strada (eu nu locuiesc in Romania) eu zic sa ne mutam in strada. Dar sa ne si detasam de colectiv si fiecare pentru el sa-si inceapa drumul de introspectie si curatenie generala.
    Ca nu vine nici o zanuta sa ne atinga cu bagheta magica si de azi pe maine suntem altfel.
    Ma grabesc sa plec ca am treaba dar va imbratisez cu drag.
    smaranda

    RăspundețiȘtergere
  9. Am o intrebare relativ la urmatorul paragraf:

    "RR: Cum putem rezolva criza morală? Se pare că școala și biserica au eșuat lamentabil."


    As dori sa stiu cum a esuat lamentabil cel care a fost Arsenie Boca ?
    As dori sa mai stiu cum a esuat lamentabil sistemul Waldorf ?


    Dragos


    RăspundețiȘtergere
  10. 1. Nu cred ca e cazul sa pui semnul de egalitate intre biserica si Arsenie Boca. Arsenie Boca a promovat valorile spirituale autentice, pe cand biserica s-a ingrijit de ea, de propriile etichete si valori. Rezultatul se vede pe "teren".
    2. Sistemul Waldorf a adus imbunatatiri sistemului de invatamant, si chiar a venit cu o noua viziune. Intre timp, au aparut si altele; sunt voci care spun ca sistemul Montessori ar fi peste el. In SUA au aparut si alte scoli speciale. Parerea mea este ca fiecare aduce cate ceva in plus.
    Nu fa greseala sa amesteci particularul cu generalul. Chiar daca sunt zone cu nuante ceva mai deschise, per ansamblu situatia este spre gri inchis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru raspuns.

      Perfect de acord cu ce ai scris ... doar ca nu inteleg un singur lucru. Ma voi explica printr-o analogie: sunt la munte si, la un moment dat, vad in fata mea ca poteca aceea lina pe care mersesem pana atunci nu mai e deloc, si e numai creasta, cu ruperi de stanca peste tot, grohotis, si cascada la care vreau sa ajung nu se vede deloc. In plus, diferenta de nivel pana in vale e de vreo 50 de metri.

      Daca as privi situatia la modul general, e un gri foarte inchis: nu se vede nici o poteca. Dar, daca doar ma relaxez putin, incep sa vad ca, daca intai pun piciorul pe piatra aia, dupa care ma agat putin de coltul ala de stanca, dupa care trec peste trunchiul ala prabusit ... o sa ajung la pata aia de culoare ( la distanta de vreo 70 de metri ) care s-ar putea sa fie inceputul unei poteci de animale. In relaxarea mea incep sa prinda o lumina aparte in ochii mei aceste puncte de sprijin si se incheaga un plan. Ce e important e ca nu trag nici o concluzie pana nu ajung acolo, la pata de culoare respectiva. Da, s-ar putea sa ma insel, dar pana nu incerc, nu mi se pare benefic sa ma apuc sa trag concluzii pripite. Si, in plus, cand pun piciorul pe piatra aia, am uitat complet de faptul ca, la 20 de cm de ea incepe haul de 50 de metri adancime. Eu doar ma tin de planul creat de acele puncte de lumina - zonele de sprijin. Nu ma intereseaza prapastia, pentru ca nu doresc sa ma opresc din drum.

      Ce vreau sa spun ( poate cam incoerent :) ) este faptul ca acele "zone cu nuante ceva mai deschise" sunt infinit mai pretioase decat tot griul inchis dimprejurul lor. Ele pot transporta in mod real pe cel ce doreste cu adevarat sa treaca de acest gri inchis. Doar ca ele trebuie identificate si investite cu credinta adevarata. Credinta care apare doar in actiune. Actiune care nu se va declansa niciodata daca pe primul loc este "situatia de ansamblu".

      Si mai pe scurt: daca biserica a putut genera un Arsenie Boca, atunci ea nu a esuat lamentabil, pentru ca daca ma sprijin pe Arsenie Boca, voi trece peste tot griul inchis al institutiei bisericii. Dar trebuie sa actionez in acest sens. Cu multa iubire si lumina. Inclusiv pentru acel gri inchis. Altfel raman in dualitate.

      Nu doresc deloc sa te supar sau, si mai putin, sa intru in vreo polemica, dar am impresia cateodata ca, parca, tu singur nu doresti sa intelegi ce ti se spune in comunicarile tale, desi e atat de clar ... sau mie mi se pare atat de clar ... :):):)

      Oricum, iti multumesc pentru ce faci si pentru sentimentul frumos pe care il simt pentru tine - cam ca un frate mai mare si mai abil.

      Cea mai frumoasa urare pe care o pot concepe tot de la Arsenie Boca vine, de fapt: iti doresc sa te raportezi benefic la Hristos!

      Dragos

      Ștergere
    2. Da, e bine sa ne raportam la Hristos. Chair imi vine in minte acum celebra: "daca oamenii vor tacea, pietrele vor striga".

      Ștergere
    3. Abia astept sa vad daca Montessori de la noi se potriveste cu originalul. Voi vizita o gradinita ce preda dupa Montessori si sper sa gasesc in ea ceea ce imi doresc pt copilul meu. Groso modo, metoda Mariei Montesori produce....:)) ingeri!! Si nu ganditi sinistru, va rog, ma refer la copii cu comportament aidoma ingerilor, bazat pe iubire, cumintenie, disciplina si cooperare, spirit de echipa adevarat. Tare sunt curioasa sa vad rezultatele, pt ca e un experiment social foarte important daca e facut cum trebuie.

      Ștergere
    4. Poate ca produce ingeri dar produce si intreprinzatori, precum fondatorii Google (Sergey Brin si Larry Page), presedintele Amazon (Jeff Bezos) si oameni de cultura precum Gabriel Garcia Marquez.

      Ștergere
    5. Daca stii mai multe despre subiect si ai timp si chef, poate scrii cate ceva. O parte din noi avem copii mici si poate daca am sti cum sa ii crestem am mai corecta din erori.
      Acum, te intreb cum sa incadrez cuvantul intreprinzatori? Ca la prima auzire imi suna malitios...Pana la urma si google si amazon pot fi considerate ca fiind "vise" la vremea respectiva.

      Ștergere
    6. Cam scumpe aceste gradinite!!! 1100-1300 pe luna, cam cat un salariu mediu. Iarasi se rezuma la bani. Ma mai zgaltzaie o intrebare si te inteleg daca nu aprobi mesajul. Am fost la cursuri banale de doua trei ore, de doua ori mai scumpe decat al tau si cu 20-30 de oameni deodata...nu m-am ales cu nimic, nu am simtit nimic.... Totusi.... citisem in una din cartile tale ca Zamolxe nu a cerut "cosoni" pentru pregatirea ucenicilor , ba din cate imi aduc aminte el s-a ingrijit de ucenici. Na ca trebuia s-o zic...
      Alice

      Ștergere
    7. N-am sters mesajul tau deoarece, spre deosebire de altele, al tau nu este grosolan. Crede-ma, mi-ar fi placut sa-mi pot permite sa fac cursuri gratuite... In acest moment doar din asta traiesc (ar mai fi cateva tratamente si sesiuni de consiliere). Am avut un job bun multi ani dar... a disparut cand firma a ajuns la marginea prapastiei. In plus, a trebuit sa inchiriez un apartament pentru aceste cursuri. Sunt costuri pe care nu mi le permit... Pe de alta parte, raportat la numarul de oameni (de regula, 5) si la timpul alocat (7 ore) consider ca este un pret de bun simt.
      Eu primisem informatia sa fac aceste cursuri din 2016, astfel ca dupa pierderea jobului am plecat in vest. Dupa o scurta perioada am inceput sa fac tratamente si rezultatele erau incurajatoare. Apoi am primit mesajul ca e vremea sa incep cursurile acum, si ca pot face tratamente si in tara.
      Nu depind de nimeni si de nimic. Ceea ce fac aici pot face oriunde in lume! Totusi, aici ma simt cel mai bine!

      Cat priveste costurile cu o astfel de gradinita... Pentru asta ar trebui sa se inchirieze cel putin o vila, s-o amenajezi cum se cuvine, sa achizitionezi mobilier de profil, sa platesti taxe, facturi, educatori formati in strainatate, psihologi etc.
      Asta e lumea in care traim acum...
      Lucrurile se vor schimba, dar e nevoie de timp!

      Ștergere
    8. Buna, Dan
      Se poate inscrie oricine la cursurile tale?

      Reli

      Ștergere
  11. dana - ai perfecta dreptate, aceea va fi romania de mine, tu si eu si remer si cei care simt ca noi vom fi nu doar Romania de maine, ci lumea de maine, vom fi una

    patrocle - am participat la marsuri, dar nu pentru a ma scufunda in negativitate si dezbateri politice inutile, ci pentru oameni, pentru a descoperi oameni frumosi si care simt la fel ca mine. Multumesc astfel celor de la RMGC si le sunt recunoscator politicienilor ca ne-au oferit aceasta sansa. Catalizatorul negativ s-a transformat intr-un eveniment cu multiple repercursiuni pozitive.

    smaranda - la RM nu se va incepe nimic, crede-ne pe cei care spuneam ca inaintea transformarii muntilor in gramezi de minereu va fi transformat sediul guvernului in gramezi de moloz. Iar asta nu o lua ca pe o avertizare negativa, ci ca o promisiune pozitiva.

    remer ra - ca un raspuns la intrebarea din finalul articolului: Ce anume ar putea sta la baza unui proiect pe nume România de mâine? Uite asta va sta si harta cunoscuta sub numele de Romania Altfel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este un semn cat se poate de bun! Tuturor acestor comunitati, le doresc sa treaca cu bine de focul probelor; sa creasca si sa prospere in pace, iubire armonie!

      Ștergere
  12. Wow ! Deci acest articol e pentru mine o confirmare ! E foarte grea lectia responsabilitatii si a curajului de a face abstractie de la exterior si a incepe sa construiesti pe termen lung dar e ceea ce trebuie sa facem ! Trist este ca da..... e chiar asa de simplu ! Dar curajul de a avea incredere in oamenii si a incerca anumite proiecte care creeaza noul si nu se opun vechiului sau spre ceea ce exista va dura ! :D !

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu cred ca nu Biserica a generat un Arsenie Boca, ci Credinta SA si manifestarea ei in planul realitatii concrete, brute, materiale. Oamenii cand mergeau la El primeau doua cel mult trei intrebari de la Parinte, dar erau intrebari de esenta prin care omul era pus fata in fata cu el insusi si avea posibilitatea prin raspunsurile pe care le dadea sa ia si decizia in ceea ce privea nevoia ori nevoile sale, implinirile acestora si drumul sau in continuarea vietii sale.
    In ceea ce priveste asteptarile noastre la momentul actual al vietii noastre individuale dar si ca popor inca suntem tributari educatiei oferite de sistemul comunist; asteptam ca altcineva sa ia decizia sa schimbe ceva, cumva vedem responsabilitatea si autoritatea tot in afara noastra.
    Am ajuns sa avem o industrie nationala in productia si arsul de lumanari. Parintele Arsenie Boca si alti mari duhovnici ai neamului.....erau ei insisi TORTE VII de CREDINTA SI IUBIRE in HRISTOS.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara tuturor :) Nu obijnuiesc sa ma bag inseama, dar unori ''ceva'' nu imi da pace daca nu o fac. Este vorba de 2 sentimente care m-au cuprins dupa ce am citit partea a patra. Eu nu locuiesc in tara si rare ori deschid televizorul, dar citesc zilnic pe net cat de mult se poate :)

    Primul aspect care mi-a venit in minte este RESPECTUL. Un copil in Ro invata in primul rand umilinta si critica. Copii sunt criticati in gradinite, scoli, acasa si in societate. Am sa dau un exemplu: am citit un articol mai de mult foarte apreciat pe facebook in care un profesor universitar critica aprig sistemul de invatamant si toata generatia de tineri (!). Pe de alta parte un profesor universitar este un reprezentant al sistemului de invatamant. Din punctul meu de vedere el se critica pe el insusi vehement, dar numai eu am observat aceasta contradictie, ceilanti au apreciat critica '' ce bine le zice'' Ce vreau sa spun este ca exista societati unde copii sunt respectati si apreciati in gradinite, scoli, acasa si in societate. Eu ma simt respectata intr-o astfel de societare pentru simplu fapt ca sunt o fiinta si sunt recunoscatoare in fiiecare zi pentru acest fapt, cu toate ca tot in fiecare zi imi este dor de tara mea. RESPECTUL, cred eu, ''cultiva bucuria de a trai''

    Al doilea aspect este ceva care m-a frapat la Eurovision, cand am remarcat cum aproape o lume intreaga a putut vota online cu mare usurinta si viteza. Atunci am realizat ca astfel de vot se poate realiza la nivel national pentru fiecare lege, decret etc prin semnatura electronica pentru cei care sunt interesati. Astfel cei care conduc tara isi vor respecta compatriotii in fiecare zi :) Asta este ideea mea pentru România de mâine :)

    In concluzie va multumesc ca existati si sa stiti ca sunt ochii care citesc aproape zilnic aceste pagini :) Simona

    RăspundețiȘtergere
  15. Remer, daca imi permiti, iti voi spune una din concluziile mele (formulate pe baza a ceea ce am simtit, citit,inteles, imaginat si poate ceea ce mi s-a explicat):
    In fiecare om, undeva in sinea lui (sau sinele :)) ) exista ochi si urechi care stiu sa discearna foarte bine adevarul. Este busola noastra si nu greseste niciodata. Aceasta busola este capabila sa se conecteze cu celelalte si impreuna formeaza mentalul colectiv, constiinta colectiva, cel mai adevarat forum, esenta democratiei absolute. Acolo se voteaza si acolo se decide soarta unei familii, unei comunitati, unei tari si a lumii intregi. Cred ca la asta s-a referit si Aral cand a spus ca ne meritam conducatorii si ca schimbarea nu sta in piata. Hai sa fim realisti, la nivel de tara functionam pe principiul "pute, pute, dar ii caldut!". Nu ne dorim cu adevarat schimbarea, e doar fatada, cand in adancul sufletelor noastre vom sti ca nu se mai poate, cand fiecare celula din noi va sti ca nu exista binele meu, al tau, ci al nostru, atunci va veni si mult asteptata schimbare. Dar mai e foarte mult de lucru pt ca avem de-a face cu doua generatii virusate mental.
    Absolut toate entitatile canalizate si cele "oficial" recunoscute spun ca schimbarea incepe in noi, in modul in care ne privim aproapele. Nu il putem iubi deocamdata. Ar fi bine daca macar l-am accepta. Pt inceput...
    PS: la Rosia Montana nu va fi facut nimic...daca muntele ala nu vrea, nu ii lasa si basta.



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "...daca muntele ala nu vrea, nu ii lasa si basta." M-ai facut sa-mi ridic palaria!

      Ștergere
    2. Ma bucur.
      CERN-ul este un exemplu perfect de lucruri care au fost oprite pt ca erau periculoase.
      Ia intreaba solarienii si vezi ce iti zic...ca eu am o teorie....

      Ștergere
  16. :)....m-am convins RR...probabil ca popularitatea nu-ti mai da PACE...sa nu ajungi sa cazi in latura cealalta RR...sunt multi care au cunostinte...dar au ales alta cale....nu te juca cu "mintile" oamenilor!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca le spui oamenilor sa-si urmeze propria cale, sa-si asculte inima si, mai ales, sa decida ei insisi (nu altii) in legatura cu viitorul lor, inseamna a te juca cu mintile lor?

      Ștergere
    2. mesajul era pentru tine RR....tu sti mai bine ce-am vrut sa spun...nu cei a caror minte ma catalogheaza gen "bietul om"...ti-am spus ca nu vreau sa publici din blogul nebunului...nu vreau sa ma fac cunoscut....am ales "sa traiesc" in PACE nu...R.I.P. ....sunt sigur ca mesajul meu a ajuns la cine trebuie...fara sa trebuiasca sa conving pe cineva...calea este in fiecare...fiecare are calea lui...nu trebuie sa pui indicatoare catre calea cea buna(pentru ca aici s-ar putea sa incepi sa te joci cu mintile lor)...daca Ei nu au voie sa se implice...de ce avem Noi voie sa ne implicam?(Ei si Noi suntem tot una)

      Ștergere
    3. Nu ti-am sters mesajele pentru ca ai pus un link catre blogul tau, ci pentru tonul arogant din ele. Esti agresiv, iar asta respinge! Pe de alta parte este de inteles, ai doar cateva postari pe blog si poate ca prima ta reactie a fost una de "venting".

      Ștergere
    4. prin faptul ca ai selectat...a facut ca si mintea lui Teofil sa ma catalogheze...atat a vazut el despre mine si si-a format (in mintea lui) o opinie....asa se intampla cu mintea umana....vede o imagine...primeste o informative...si incepe sa judece (este bine sau este rau)...asa incepem sa ne jucam cu mintile oamenilor...nu-ti mai "forma" o opinie despre mine...doar pentru tine era mesajul...postarile nu sunt "ale mele"... o coarda prea intinsa se rupe, o coarda prea slaba nu vibreaza cum trebuie....o ramura prea incarcata a unui pom roditor se va rupe....apleaca-te si vei ramane intreg.....cand primesti o palma intoarce si celalat obraz...(Buddha, Zamolxe, Lao Tzu, Isus)....nu ma opresc asupra unuia.......imi cer scuze daca am parut a fi arrogant sau agresiv...nu asta era ideea... nu caut popularitate...postarile sunt pentru cine vrea sa inteleaga si atat...nu vin cu comentarii....nu incerc sa conving...doar mintea umana are nevoie de convingeri...(imi vine sa spun ca...te iubesc...dar s-ar putea ca mintea sa interpreteze)...

      Ștergere
    5. sunt doar un prizonier care a evadat...nu mai conteaza numele...am doar un numar (CNP)...pe care-l primim cu totii....dar din aceeasi celula ca si tine am iesit...o mica celula care a crescut ca si tine...a acumulat informatii (a inceput sa separe...binele de rau, albul de negru, lumina de intuneric)..a fost invatata sa intre in competitie....pana cand si-a dat seama ca se imbolnaveste...a avut curajul sa renunte...sa evadeze din conditionarea asta umana colectiva...sa se vindece...sa incerce sa traiasca in Pace...a avut curajul sa fie privit ca un nebun....sunt acelasi nebun ca si tine...nu mai conteaza alta eticheta(nume)....incerc sa ma obisnuiesc cu cea de nebun:)

      Ștergere
    6. bun domnule nebun :)

      Ștergere
  17. Am incercat si eu sa pun un comentariu,dar nu stiu de ce nu-mi apare.Este ceva ce nu stiu eu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am primit alte mesaje de la tine. Eu sterg doar mesajele care contin injuraturi, amenintari, mesaje "otravite", reclame etc.

      Ștergere
    2. Chiar ma miram cum de nu ai primit injuraturi sau amenintari. Cand le spui oamenilor adevarul in fata esti atacat rapid in fel si chip. In cazul romanilor e si mai si. Chiar daca patineaza in rahat de 24 ani, romanului ii place sa i sa spuna ca e supertare, ca e cel mai grozav, cel mai inteligent, cel mai smecher, rasa originara a universului. Mi-a placut vorba vorba unuia de mai sus 'pute, pute, dar e caldut'.

      Ștergere
  18. 1. În completarea şi cu permisiunea Simonei, care a postat anterior (şi cu care sunt în totalitate de acord!), vin cu ideea de RESPONSABILITATE. În opinia mea, aceasta este o altă mare lipsă din educaţia copiilor. În acest moment, singura şcoală care educă (cât se mai poate!) este şcoala de şoferi. Celelalte, indiferent de nivel, doar dresează.
    2. De acord şi cu L (care a postat la 20:57). Mai explicit, ceea ce spune el este renunţarea la competiţie şi adoptarea cooperării&colaborării. Prin cooperare se realizează binele „nostru”. Şi întradevăr, de asta este nevoie. Circulaţia rutieră reflectă fidel gradul de civilizaţie şi trăsăturile societăţii. Ce observaţi pe drumurile publice?! Că acesta, drumul public, este o arenă de competiţie, nicidecum ceea ce se defineşte în Codul Rutier. Majoritatea accidentelor de circulaţie îşi au cauza în spiritul de competiţie care se manifestă pe drumurile publice. Tot aici se observă şi lipsa RESPECTULUI de care vorbeşte Simona.
    3. Cât despre părerea Anonimului care a postat la 1 octombrie 2013, 21:22…
    Bietul om…
    Noroc cu cei ca dânsul, că ne reamintesc compasiunea…
    Face parte din categoria celor despre care L spunea că se complac în… ”pute, pute, dar ii călduț!”
    Dacă tot şi-a simţit ameninţată mintea (?!) citind ce-i pe aici, de ce n-a plecat rapid?! Cu un clic era departe şi… în siguranţă. Dar reacţia lui exprimă altceva. În adâncul său…, ceva…, simte şi ştie că aceste informaţii sunt corecte, pertinente şi îndeamnă la asumarea responsabilităţii pentru propria viaţă. Dar în loc să şi-o asume, o respinge auto-convingându-se că cineva se joacă cu mintea lui…

    Toate cele bune, Teofil

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)...Teofil...eu nu ma tem...eu am renuntat la minte (temeri)...din pacate voi nu intelegeti mesajele...primesc si eu astfel de mesaje...pacat ca nu ai cum sa vezi asta...sunt multi cei care se joaca cu mintile voastre...eu nu vreau recunostinta...eu nu vreau mila(bietul om)...RR stie mai bine ce vreau sa spun...sunt sigur ca a inteles

      Ștergere
    2. Doamnă sau domnule… anonim!
      1. Nici demnitate să semnezi mesajele nu ai…
      2. Pe ce te bazezi când afirmi că noi nu înţelegem mesajele lui Remer Ra? Pe câţi cunoşti personal?
      3. Compasiunea nu este acelaşi lucru cu mila.
      4. Este bine că ai renunţat la temeri, însă e păcat că ai renunţat la minte…
      5. Îmi cer iertare. Eu nu am catalogat o persoană, ci o părere a unei persoane. Sau cel puţin asta am încercat.

      Numai bine, Teofil

      Ștergere
    3. Teofil...cand te vei cunoaste pe tine ii vei cunoaste si pe ceilalti...ochii sunt oglinda sufletului tau...daca cel de langa tine este rau inseamna ca tu esti rau...daca cel de langa tine este picatura de spirit...aceeasi picatura de spirit esti si tu....a renunta la minte nu inseamna a fi prost...invata sa-ti controlezi tu ganndurile nu sa te controleze gandurile pe tine...cand te te uiti printr-un telescop si vezi ceva ce s-a intamplat la milioane ani lumina departare...vezi ceea ce s-a intamplat in urma cu milioane de ani....atat ii trebuie luminii(informatiei) sa ajunga la tine....in minte ramanem in urma desi spunem...wow...ce am descoperit...degeaba prevezi viitorul daca nu esti pregatit sa-l infrunti...nu este pacat sa renunti la minte...pacatul vine din minte...renunta la pacat ....ai inceput cu "bietul om"...ai continuat cu "nici demnitate sa semneze mesajele nu are"...opreste-te Teofil....sunt acelasi biet om ca si tine....incercati sa vedeti mesajele lui Aral de dincolo de minte...

      Ștergere
  19. Teofil, oamenii intra in competitie pentru ca nu fac ceea ce le place. Daca iti place cu adevarat ceea ce faci in viata ta (serviciu, familie) tinta finala va fi pentru tine un produs perfect si nu vei mai privi la cei din jurul tau ca la niste concurenti. Daca pui pasiune in munca mainilor tale, atunci vine si dragostea si satisfactia de sine. Ori, cea mai mare parte a romanilor traiesc pentru ca altii sa ii vada cat de tari sunt. La 18 ani isi aleg meseria dupa cat de banoasa e, fara a se gandi ca in 4-5-6 ani cat dureaza studiile, lucrurile se schimba si vor ingrosa randurile somerilor. Lucrurile materiale pe care le doresc vin in urmatoarea ordine: haine, telefon, masina (toate la moda si neaparat de firma) apoi casa, familie si copii. Pentru toate astea e nevoie de bani si uite asa, nici nu iti dai seama cand ti-ai vandut sufletul. Trei sferturi dintre cei ce sunt acum intre 30 si 45 de ani au facut asa. Pe traseu, niste binevoitori i-au invatat ca daca painea se imparte la mai multi, bucata e mai mica si deci realizarea viselor se indeparteaza si atunci, ca sa creasca bucata, mai elimini din pretendenti. Logic, nu? Haha! Te ia atat debine de ochi incatrefuzi sa tegandesti ca mai exista si varianta de a produce mai multa paine....
    Enfin, vroiam sa spun ca suntem in criza cronica de iubire si pasiune. Intai pentru noi si ceea ce facem, apoi pentru ceilalti. Cand vom intelege ca viata noastra e in mainile lui Dumnezeu, iar Dumnezeu actioneaza prin oameni, deci viata noastra e in fiecare clipa in mainile celui de langa noi, poate vom invata saconducem prudent, sa construim case solide si sa iubim fiecare clipa a vietii noastre. Dar unii prefera sa nu fie mai mult decat un rozator...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca schimbarea nu se va produce prin producerea de mai multa paine, ci prin realizarea faptului ca nu pentru paine ai venit pe lumea asta... ;)

      Iar daca imi permiti, voi reformula un pic ultima fraza. Cand vom intelege ca Dumnezeu este in noi, nu in afara noastra si ca suntem una cu el, deci una cu cel de langa noi, poate vom invata sa conducem relaxati, sa construim case frumoase si sa iubim fiecare clipa a vietii noastre. Iar unii exact asta facem... :)

      Ștergere
    2. Sincer,ma bucur pentru voi. Nu spun mai mult pt ca devin toxica si nu am voie.

      Ștergere
  20. Mie imi plac oamenii.
    Milioane de oameni de toate culorile.
    Pe pamant nu e vreme sa te plictisesi.
    De ieri ma gandesc la cei de pe WallStreet si la cum noi toti am fi fara ei incompleti. Mi-ar placea sa le strang mana ca fiind de-ai mei, oameni ca mine si ca tine. As vrea sa strang mana lui Basescu si lui Iliescu si la toti... si sa le spun ca fara ei nu se poate si ca sunt mandra ca au avut curajul sa isi asume asemenea roluri in viata asta. As vrea sa trec apoi pe strazi si sa salut pe toti cei ce consuma droguri, ori beau si sa le spun ca suferinta lor nu a fost in zadar, ca fara ei lumea ar fi fost pustie caci nu ar mai fi fost nimeni sa ne strige sa-i iubim asa cum sunt si sa ne arate calea din inima noastra...
    Si pe la vecinii mei as vrea sa trec sa le strang mana si sa ii servesc cu prajituri...
    Am ajuns la momentul in care m-am saturat de joaca asta de-a vinovatii si de-a aratatul cu degetul...nu vreau nimic de la nimeni pana la urma decat ocazia sa le multumesc...fiecare stie ce are de facut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te invidiez:). Fiecare are rolul lui, fiecare in parte este parte din Dumnezeu!!!

      Ștergere
    2. Bravo, Danuta! Cam aici ar trebui sa ajungem fiecare dintre noi. La nivel de societate, miscari de genul celei din piata universitatii, iar la nivel personal (sau inter-personal daca vreti) iubire neconditionata si sincera pentru toti!!!
      Pace si iubire in continuare!
      Bogdan

      Ștergere
    3. Cu tot respectul pentru parerea ta, Dana, vreau doar sa aduc la lumina un aspect care departeaza mesajul tau de realitate si ii scade beneficitatea ( in opinia mea :) ).

      Este adevarat ca fiecare om de pe planeta este seamanul meu IN ESENTA SA: Dumnezeu este egal prezent in mine si in el, de la nasterea noastra ... dar in toata aceasta viata terestra importanta nu este prezenta lui Dumnezeu in noi ( deoarece aceasta prezenta ne este daruita deja la nastere ) ci MANIFESTAREA SA. Iar fara Hristos aceasta manifestare nu ne este posibila noua, oamenilor.

      Si atunci curajul conducatorilor nostri provine din manifestarea ESENTEI din ei sau din ego ? Mare diferenta in gradul de prezenta a lui Hristos in aceste doua tipuri de curaj ...

      Eu am avut ocazia sa vad pe viu oameni care au murit din cauza atasamentului de alcool, sau oameni in inchisoare din cauza drogurilor ... Multa murdarie am vazut in aceste situatii, si nu ma refer in primul rand la cea fizica ... desi era si din aceea ...Multa neputinta de a manifesta lumina ... pentru ca nu mai aveau iubirea lipita de Iubirea Hristica.

      Zici ca fara ei lumea ar fi fost pustie ... destul de fals ... cu fiecare pahar sau drog consumat din atasament, betivul si drogatul a renuntat ( la inceput constient, apoi din ce in ce mai inconstient ) la Hristos din el, si l-a inlocuit cu ... altceva. Altceva care a generat toata mizeria mortii sau a inchisorii sale. Daca ar fi facut alta alegere, ar fi adus lumina pe Pamant, in loc sa-si prapadeasca lumina din el pe iluziile mintii sale. Deci lumea nu ar fi fost deloc pustie fara "el', fara acel "el" care a baut, s-a drogat ...ar fi fost mai frumoasa, mai cu Dumnezeu in ea ...daca l-ar fi lasat pe El din el sa traiasca ...

      Cat despre faptul ca "fiecare stie ce are de facut" ... uite ce scrie chiar in articolul gazdei noastre:"RR: Problema este că nu prea știm ce să facem."

      Mie nu mi se pare ca lumea din jurul meu arata ca o lume creata de fiinte care stiu ce au de facut ... deci gradul de adevar al acestei afirmatii este indoielnic pentru mine ... oare stie fiecare sa-si manifeste ESENTA ? oare stie fiecare sa mearga zilnic si neabatut pe calea lui Hristos, ducandu-si crucea egoului sau ? hmmmmm.....:)

      Este foarte bine sa ne iubim ESENTA din fratii nostri oameni ( frati dupa Dumnezeu parintele ), pentru ca-l iubim pe Dumnezeu. Dar a iubi odata cu asta si manifestarile care-l departeaza pe Hristos de pe aceasta planeta ( asta intamplandu-se in primul rand in sufletele noastre ) .. mie mi se pare cel putin o mare confuzie. Si o iubire care este imbracata stralucitor, dar cu mult doodoo pe dinauntru ... :)

      Nu doresc sa te supar, dar sustin nevoia de conectare la realitate prin cunoasterea ( prin aplicare ) a invataturii Hristice. O invatatura profund transformatoare pentru simpla "iubire" umana ...Noi trebuie sa ne iubim unii pe altii "asa cum ne-a iubit El", nu asa cum ni se pare noua ca e bine...ca asta am vazut la ce duce ... :)

      Si sa ne ajute Dumnezeu sa facem asa cu adevarat ! :)


      Dragos

      Ștergere
    4. Nu-ș dacă iubirea asta e cea mai înaltă formă a iubiri(da' cin'îs eu să clasific iubirea?)... în felul ăcesta poți iubi numai de la distanță, iubirea înțeleapță cere să dai numai cui i-este de trebuința așa ceva... ca nu cumva infractorul căruia vrei să-i dai prăjituri să-ți taie gâtu... trebuie să lași să vină "ei" la tine, vor veni când au nevoie, ori sunt pregătiți pentru așa ceva... la nimeni nu-i place când i se forțează pe cât câte ceva, chiar dacă e dulce, ori cu intenție bună, ori... darul cu de-a forța, dar sunt sigur că nu la așa ceva te-ai referit, dragă dana, îți înțeleg inima și lipsa de teamă, înțeleg că auzi și tu melodia pe care oamenii dansează ori se joacă, e... minunată, e... gândul Creatorului. Acest subiect îmi expandează prea mult fința ca să pot pune în cuvinte ce simt, dar înțeleg cum poți fi parte din fiecare bob de lumină inclusiv din acel "infractor" si cum nimic nu-ți poate face rău fără să fie scris în cartea carților, iar acolo mâna ta e cea care scrie... îți doresc multă întelepciune peste iubirea ta(deși măndoiesc ca ar fi o doferența între cele două) ca să poțî să înțelegi și sa râzi de poznele pe care oamenii le fac... iar și iar, ca copii... :)

      Ștergere
    5. Dragos, adu-ti aminte de cuvintele lui Iisus, care spunea ca pentru cei rataciti si pacatosi a venit , si nu pentru cei curati si virtuosi. Dana pare mai degraba 'imbracata in Hristos' - cine a citit Noul Testament stie ce vorbesc, spre deosebire de tine care judeci oamenii si privesti la fata lor.

      Ștergere
    6. http://www.youtube.com/watch?v=f8jn_Zyv1Yc

      Ștergere
    7. E adevarat ca Iisus Hristos a venit pentru cei pacatosi, dar scopul Sau nu a fost ca ei sa fie consolati, "intelesi", si sa pacatuiasca in continuare, ci a fost ca ei sa nu mai pacatuiasca, sa se vindece, deci sa devina curati si virtuosi.

      Danei ii doresc nu sa para "imbracata in Hristos", ci sa FIE "imbracata in Hristos".

      Cat despre judecata oamenilor si fata lor, nu prea am inteles legatura cu ce-am scris, dar ... anyway, fie ca Dumnezeu sa iti trimita tie, Andreea, si Danei, si voua tuturor celorlalti, ajutoarele sale de lumina si iubire, pentru ca iubirea voastra sa ramana lipita de Iubirea lui Hristos! :)

      Ramaneti in Pace! :)


      Dragos

      Ștergere
  21. observi RR ce spune Dana???....prin exemplu viu...nu-si insuseste merite...primeste in schimb toata dragostea....nu face alegeri (alegeri care vin din minte)...este doar un alt exemplu de ce inseamna sa traiesti in Pace si nu de a ajunge sa cunosti Pacea doar atunci cand te "odihnesti in pace"...asta este eliberarea....asta este cheia...suntem limitati in ADN tocmai pentru ca am folosi evolutia in scopuri diabolice....am vrea sa demonstram ca suntem mai tari decat altii, am vrea sa fim mai buni decat altii(dar altii suntem noi...si astfel nastem raul)...traiti ca Dana, incercati, controlati-va voi mintea si nu mai lasati mintea sa va controleze pe voi!!!...cand primesti o palma intoarce si celalalt obraz....apleaca-te pentru a ramane intreg...doar in Pace putem evolua...razboiul este un semn al involutiei....lasati istoria(trecutul)....lasati atlantii(sau invatati din greselilor lor)...atlantii au esuat(tot noi am fost)....lasati grijile zilei de maine(nici asta nu exista)...traiti in Pace...am mai primit o sansa(o viata)...o risipim si p-asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. geeeez!!!!!!! zicind cele de mai sus te pui singur in postura profesorului de la catedra iar rr si dana sunt elevii. si tu il apostrofezi pe rr 'vezi, asa se face, asa e bine, uita-te la dana ca si-a pus bentita si este nefardata, tu esti baiat rau, fa aia si aia'. folosesti cuvintul pace de multe ori dar se simte multa neliniste in tine

      Ștergere
    2. ma retrag atunci:)...daca asta s-a inteles...ramaneti cu bine!!!

      Ștergere
  22. Văd că multă lume se pricepe să critice ba pe ăla, ba pe celălalt și o alta lume se ridică pentru apărarea acestora(dacă n-o fac ei înșiși) și se găsesc o grămadă de scuze, vina e aruncată în diferite direcții....iar acest lucru e exact același comportament pe care îl au "liderii" noștrii doar că ei o fac în politică si se joacă cu viețile oamenilor... dar comportamentul e același... când vi se spune ca meritati liderii pe care îi aveți nu vă vine a crede, deși sunteți profund nemulțumiți de ei... ei bine ei fac același lucru ca și voi... gâlceava, critică, eschive, demonizări, proiectarea vinei, acuze etc... EI SUNT OGLINDA EDUCATIEI de care și noi dăm dovadă, nu doar că îi merităm ci sunt "exact" ca noi... iar noi nu facem decât să confirmăm faptul că dacă am fi în locul lor am face același lucru... pentru că acesta e educația noastră... mentalitatea pe care ne-am format-o, trupul (reactiv) social.
    Uitați-vă la voi dragii mei, cu ce vă ajutați unul pe celălalt, criticând? De-ai cui sunteți dacă scoateți... fire albe și nervi și ură din capul celui pe care zice-ți că l-ați ajutat(judecat în fapt)???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect adevarat! Suntem multi virusati! Cum ne dam insa system restore? Ca mie mi s-a acrit sa fiu rea ....

      Ștergere
  23. Voi îți fi crezând că suntem așa cum ne arată ziarele, dar una mică am să vă spun... eu nu credeam să trăiesc ziua în care o sa pot spune că suntem deasupra francezilor, ei, experții în "liberte, fraternite...", ei care ne vor da "libertatea" doar dacă ne legăm (știm noi pe cine) cetățenii de glie. Să vă spun că suntem deasupra nemților? ei nu-și pot rădica fruntea în față ta de când i-o trântit hitler cu leuca peste cap..., suntem și deasupra italienilor că la câte averi au cărat în țara aia trebuiau să fie peste americani economic, ca să nu mai zic că strâmbă din nas la imigranți deși ei sunt atât de aduși de prin toate colțirile lumii că și-au pierdut limba(latina), să vă mai spun de restul ori ați priceput? N-avețî nici un motiv să vă considerați inferiori nimănui, iar cănd Zamolxe, ori oricine, zice că suntem un neam mare și bogat, la sta s-o referit nu la aurul de la Roșia...
    Atâta timp cât vă uitați în gura babelor... care în zilele moderne sunt numite "media" (ziar tv), nu vă mirați că vedeți numai scârbă... tv, și ziarele sunt sisteme a căror menire e să arate urâtul, să critice... dară tu dacă nu poțî a te îndrepta de la critica altuia, ori dacă te-arată nu-ș cine prin ziare, nu te mai uita la ele... unii se-ndreaptă la critică, alți se strâmbă, unii se-ndreaptă frumosul alții au nevoie de critica altora... dacă tu nu ești din cela soi care să vadă frumosul în întunerec... nu te uita în gura acelora a căror menire e să vadă urâtul. Pace pt suflet dragii mei

    RăspundețiȘtergere
  24. Scrisoare de la Zamolxe
    Dragii moșului, nu vă mai scuipați unul pe celălalt, că nu așa v-am învățat eu pre voiu, fiți blânzi și buni și iubiți-vă frații și... fi-ți harnici, dragii mei, că de hărnicia mânilor si a minții nu va trebui să vă fie niciodată rușine. Frații mei, surorile mele stați pe umerii unor giganți, n-aveți de ce vă rușina față de alții, că cine ponegrește pe sine se ștupie, că dară ponegritul nu arată decât propria neputința pusă-n cârca altuia, în schimb, voi, dragii mei rumâni stați drepțî și lăsati dară cânii să latre cât voi treceți cu caravana... priviți prin ochi de giganți, faceți fapte de giganți și veți deveni giganți, pentru că de pe umerii voștri s-o rădica strănepoții voști... la voi să uită cei mici, de la voi învață cei aia (R)omenie... și-n ochii lor puteți ceti viitorul vost.
    Și dacă vi hia(lipsă) de prezența me și vreți să trec pă la voiu, făceți-mi imposibil să nu pot trece pe la voi, iubiți-vă unul pe celălalt ca să-mi fie drag să mă-ntorc ACASĂ.

    p.s. Cuvintele sunt ale mele, le-am atribuit lui Z pentru că unii mai mici dintre noi nu par a băga de seamă că suntem cu toții înfrățiți și egali... si nu bagă de seamă cuvântul bun dacă nu vine de la vreo "autoritate"... Și pentru ce-am spus, eu oi răspunde în fața celui de i-am pus cuvântu-n gură, voi numa luați cei ăl mai bun din el, restul lăsați-l lăturea, că doară aveți cap sub cușmă, folosiți-l :)
    Lupul-șcihop

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu suntem egali si nu avem libertatea pe care ar fi trebuit sa o avem .

      ZaRadu

      Ștergere
    2. in mintea umana nu sunt egali...dar oare ce-ar mai fi desteptul care se catara spre varful piramidei fara prostul care sustine caramida de la baza....coboara si multumeste-i.....oare ce-ar mai fi frumosul fara urat....multumeste-i uratului...oare ce-ar mai fi binele fara raul care-I da o palma...intoarce si celalalt obraz...1+1=2...dar oare ce-ar mai fi doi fara unu....opreste-te din adunat (pentru ca ai sa aduni pana iti da eroare)...opreste-ti mintea(gandurile)...doar de aici dualitatea....separarea....camerele unei case sunt separate de usi...dar toate camerele sunt in acelasi spatiu....universul este separat de gauri de vierme...dar toate sunt in acelasi univers....totul este Unul...nu mai alergati catre tinte(scopuri, dorinte), caci nu faceti decat sa va grabiti catre o groapa, nici nu mai fugiti de ele, pentru ca tot acolo se duc...bucurati-va de tot ce va inconjoara...pentru ca si binele si raul nu au decat menirea sa va trezeasca...bucurati-va de present cu fiecare pas pe care-l faceti pentru ca trecutul si viitorul nu exista(important nu este sa prevezi viitorul important Este sa te pregatesti cu fiecare pas sa-l infrunti)....creatia nu s-a oprit....Dumnezeu Este....timpul nu exista... trece "atata timp" cat ne uitam la ceas...dar oare de ce nu simtim cand pamatul se invarte pe orbita cu aproape 100.000 de km/ora(atat ii trebuie pentru a parcurge distanta de 1 an), ...dar oare de ce nu simtim cand pamantu se invarte cu 180 de km/ora (atat ii trebuie pentru a se invarti pe distanta de 40.000 de km si astfel zi-noapte)....dar oare de ce ne raportam doar la anumite simturi...oare ne dorim sa rupem bariera asta a mintii sau am devenit fara sa ne dam seama prizonieri ai propriilor minti???

      Ștergere
    3. sau 40.000 cat are la ecuator/24 de ore....1666,(6)km/ora...probabil ca mintea vrea exact sa stie cat....fara sa inteleaga oricum nimic....va pup si va iubesc!!!

      Ștergere
    4. nu dumnezeul face totul posibil .
      si ma refer la biserica ,

      ZaRadu

      Ștergere
    5. ati denaturant prea mult cuvantul Dumnezeu....ati incercat sa-l atingeti cu mintea, sa-l definiti, l-ati pus pe un norisor, l-ati inchis intre ziduri(biserici) , ...numeste-L Spirit sau cum vrei tu si astfel va iesi si dintre zidurile bisericilor......mesajul este doar unul...indifferent cine l-a transmis...compara legile lui Zamolxe cu Tao Te Ching-Lao Tzu....este acelasi mesaj transmis la mii de km distanta...sute sau mii de ani (unii il numesc Dumnezeu, altii se inchina altor zei, dar exista doar Unul)...nu mai fi dezamagit:)...multumeste bisericii ca ti-a oferit ocazia sa descoperi spiritul si in afara zidurilor ei....nu te opri pentru a arunca cu pietre...mergi mai departe...corpul iti este si casa si biserica...cum te comporti in biserica ar trebui sa te comporti si in afara ei...trebuie doar sa iubesti...fie ca vrei sa traiesti in Pace fie ca ajungi sa te odihnesti in Pace...Pacea este cheia...incearca sa faci Pace cu biserica...
      P.S.....am spus ca ma opresc...mesajul este mai mult pentru mine:)...m-a ajutat ZaRadu.....

      Ștergere
    6. ca sa iti raspund Anonim de la ora 19:00 , n-am mai intrat intr-o biserica de 2-3 ani . biserica nu m-a ajutat cu nimic , decat sa gasesc adevarul pe care ei vor sa nu il afle nimeni . dar eu nu ma las controlat si indoctrinat de o biblie care a fost scrisa de catre fiinte omenesti , de evrei .

      traiesc liber , iar legile cele mai importante sunt cele date de catre bunul Zamolxe .
      Crede si nu cerceta , asta vrea Vaticanul !
      in primul rand cum ai putea crede intr-un asemenea Dumnezeu atunci cand vrei sa iti ''speli'' pacatele cu ajutorul unui preot care si-a uitat spiritualitatea si care iti ia banii pentru ''spalarea'' pacatelor . daca vrei sa iti ''speli'' pacatele , eu sunt de parere ca trebuie sa trudesti prin munca si sudoare , nu prin spunerea a niste rugaciuni care nu isi au rostul decat in cei care vor sa fie lasati indoctrinati de spusele patriarhului .

      ZaRadu

      Ștergere
    7. si ce facem cu cei care nu cunosc legile lui Zamolxe?...ii ardem pe rug?...ok...tu ti-ai gasit calea altfel...este calea ta...dar hai sa nu aruncam cu pietre in ceilalti...fiecare are calea lui...dar toate duc acolo...tine de tine sa iti speli pacatele...limpezeste-ti mintea...citeste si Eckhart Tolle, Richard Matthieu, Sri Ramana Maharshi, Buddha, Platon, Lao Tzu...ce vrei tu...vei vedea ca toti spun acelasi lucru...dar niciunul nu loveste in celalalt...fiecare are acelasi mesaj numai ca este nuantat pentru o minte formata intr-o alta cultura(mesajul este acelasi si vine de unde trebuie sa vina---pentru fiecare in parte)....nimeni nu spune...hai sa pornim razboiul cu ceilalti sau doar noi avem dreptate....a avut si biserica rolul ei....crezi ca cele 10 porunci au fost lasate degeaba? crezi ca au coborat "care de foc" din ceruri?...nu cumva tot Noi ni le-am lasat?..uite ca au avut impact...am reusit sa ajungem pana aici in punctul de a evolua....oare nu este asta un bine mai mare decat toate relele pe care le vedem la biserica? Da-le Pace ZaRadu!!!...este scrisa tot de Noi biblia...daca ai fi mai linistit, ai intelege altfel mesajele de acolo...din pacate interpretam prea mult...mesajele sunt foarte clare...sunt pentru cine vrea sa le inteleaga...cine nu...merge pe alta cale...ma bucur sincer ca ai gasit eliberarea in legile bunului Zamolxe....bucura-te si pentru cei care gasesc eliberarea pe alte cai...

      Ștergere
    8. o sa te numesc punctulete . cat despre ce ai scris mai sus , nu e nimic logic , dar daca zici tu . stiu ca este acelasi mesaj in scrierile notate de tine , dar daca vrei sa nu ii ardem pe rug si sa aruncam cu pietre , nu sunt impotriva . nu am nimic impotriva nimanui , dar nu tolerez nepasarea .
      nu mi-am gasit calea ...
      ...Za..Radu...

      Ștergere
    9. cum vine asta, nu am nimic impotriva nimanui dar nu tolerez nepasarea?:)
      daca nu tolerezei, ce-ai sa faci?

      Ștergere
  25. Salut Dan,

    Ai cumva idee ce se intampla cu acele repetate cutremure din zona Galati-Braila? Se pare ca sunt cateva in fiecare zi de ceva vreme.

    Multumesc,

    Florin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am idee despre ce se intampla acolo; simt un fel de blocaj. Poate fi orice...

      Ștergere
    2. Multumesc.

      Totusi acolo ceva se intampla.

      Florin.

      Ștergere
    3. din inima va rog...OPRITI-VA...nu va mai comportati ca spitalele...introduceti vaccinul pentru ca mai apoi sa deveniti dependenti de spitalul care incearca sa indrepte raul din voi..."SFATUITORE" nu mai intoxica mintile oamenilor cu...apocalipse....oameni buni TREZITI-VA din mentalul asta bolnav care va distruge corpurile....vindecarea este in voi....curatati-va de gandurile astea nocive...curatati-va corpurile...energia este una....mentalul o transforma in pozitiv sau negative( din mental si boala si insanatosirea)...IUBITI OAMENI BUNI...IUBITI-L SI PE BASESCU SI PE PONTA...IUBITI-I PE TOTI...NU MAI INTRODUCETI BOALA IN VOI...strangeti un copac in brate cand simtiti nevoia sa eliminate energiile negative...dar eliminate-le...scapati de ele....va ajuta tarana asta sa scapati de ele pentru ca la nivel fizic din "tarana" asta ne tragem cu totii si tot in "tarana" asta ne vom intoarce...VINDECATI-VA ELIMINAND URA DIN MINTEA VOASTRA...MENT SANA IN CORPORE SANO....opriti-va din a arunca cu pietre...(SUNTEM UNITI-DOAR MINTEA NE SEPARA)...

      Ștergere
    4. intoarce si celalalt obraz RR...lasa raul din mine sa devina binele in tine...
      Sfatuitoare...de ce ai inceput fraza cu "sa ma ierte Dumnezeu pentru ceea ce voi spune" stiind ca trebuie sa fi iertata pentru ceea ce vei spune?...de ce transmit negativul din tine si catre ceilalti....de ce nu incerci sa te vindeci?...de ce spui sa aveti grija ce ganditi inainte sa ai grija ce gandesti tu?....CINE GANDESTE?...de ce faceti asta oameni buni? de ce nu va schimbati voi fiecare in parte inainte de a incerca sa-i schimbati pe altii? de ce nu incercati sa va cunoasti pe voi inainte de a-I cunoaste pe altii? de ce oameni buni? de ce nu vreti sa intelegeti ca suntem uniti-doar mintea ne separa?....OCHII SUNT OGLINDA SUFLETULUI TAU.....CEEA CE VEZI IN CEL DIN FATA TA ESTE CEEA CE "ESTE IN TINE"!!!

      Ștergere
    5. Cred ca fiecare a inteles ce vrei sa spui... Nu are rost sa te repeti! Sunt ultimele mesaje de acest fel! Parca ai fi la un concurs al martorilor lui Iehova.

      Ștergere
    6. nieaaaaaaa....asemanarea asta nu prea merge...asta cu martorii lui Iehova....ca tot ma intreba Dana de nume....m-ai fi putut spune....Forrest....Forrest Gump!!!:)...imi place cum si-a ales si nebunul ast-lalt...Lupu schiop:), ca restu e greu de pronuntat:)

      Ștergere
    7. sti...draga RR...daca e sa imi placa ceva la filmul asta (Forrest Gump), pe langa personaj...imi place cel mai mult de fulgul ala de la sfarsit care se lasa purtat de vant fara sa se impotriveasca...Forrest Gump a inteles asta:)....daca trebuie sa vina comenta Ison....atunci trebuie....si o astept cu bratele deschise.....am inteles ca moartea inseamna viata, si n-am sa scarm in pamant pentru a-mi construi un buncar...daca trebuie sa se scufunde plajele din America...atunci sa se scufunde...eu nu ma impotrivesc...n-am cum sa ma impotrivesc Creatiei....doar ma bucur de fiecare zi in parte....ma bucur de cadoul asta numit viata...inseamna ca eu ca si tine am meritat acest codou....nu este nici mai mare nici mai mic decat al tau....si nici nu vreau sa-mi bat joc de cadourile celorlalti.....va iubesc pe toti egal....il iubesc pe Teofil care a inteles ca trebuie sa faca Pace cu mine cum va iubesc si pe toti ceilalti care oricum va veti uni in Pace!!! TE IUBESC!!!

      Ștergere
    8. iti multumesc ca mi-ai spus ca ma repet si astfel m-ai facut sa ma opresc!!!
      iti multumesc ca m-ai facut sa inteleg ca-mi esti prieten si nu concurrent RR!!!
      iti multumesc caci existi!!!
      Mi-a facut placere sa stau de vorba cu tine....m-ai facut sa ma simt bine aici...(poate ca mesajele mele pareau "strigate")... dar nu am vrut sa jignesc pe mineni...iar daca asta s-a inteles...mii de scuze...
      Iti multumesc!!!

      Forrest....Forrest Gump!!!-nebunul de la www.nebunuldintine.blogspot.ro

      Ștergere
  26. a aparut :
    http://sfatuitoarea.blogspot.ro/2013/10/despre-cutremurile-din-galati-si-ce-va.htmln

    Florin.

    RăspundețiȘtergere
  27. RR, am citit in ultima ta carte ca Geea ne va da peste nas daca se incepe exploatarea de la Rosia Montana. Chiar asa spuneai, sa fim atenti la activitatea tectonica pentru ca Gaia va da un raspuns. N-ar putea fi si cutremurele din Galati un semn in aceasta directie?
    Alice

    RăspundețiȘtergere
  28. Da, tot ce se poate. Nu caut sa scormonesc, sau sa caut detalii cand nu e cazul. Daca cineva trebuia sa primeasca un mesaj eu sunt convins nu numai ca l-a primit dar l-a si inteles.

    RăspundețiȘtergere
  29. Foarte intereant blogul si discutiile ........am avut cateva "zvacuri" citiind de cateva luni toate informatiile de pe acest blog.....a fost unul din cele mai bune l-am dat si altor interesati.....ce zicea Aral cu flashu de lumina eu patesc de mai multe ori cate o data bine intele in timp ce stau cu ochii inchisi sa vad asa un punctulet luminos 1 sec dureaza poate nici atat albastru,galben cam asa si dispare ochi si tot felu......visele cele mai nebune au fost:serpi care se musca,soimi de tot felu cu colorit nepamantean pe spate, un lup stravechi o data.....erau dif de vise normale deoarece mi le aminteam foarte foarte bine cand ma trezeam si erau foarte vivid.....din cauza acestui blog am vizitat Sarmisegetuza Regia,Bucegi,Sinca Veche ,Pad.Baciu si inca cateva......multe intamplari......inca nu pot sa raspund chiar nu am facut inca legaturile toate.....nici nu ma grabesc......In leg cu Rosia Montana e clar ca ne trezim deocamdata in fizic mai trebuie sa ne trezim si in astral sa fim constienti constienti......iar cu cutremurele din zona Galati mi-e teama sa nu fie din cauza prospectiunilor firmei Chevron gaze de sist.
    P.S multumesc RR pt informatiii daca la prima carte am fost sceptic acu 6 luni ....pot sa zic ca sunt alt om acum .....numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OHHHHHHH, mai este putin și vor fi 100 de comentarii. Ce sa insemne aceasta? Mă bucur RR ca ai redeschis discutiile și pentru informații și pentru tot. O imbrătisare uriasa pentru toti, de la Solari pana la Geea cu noi cu tot!
      Tot Anonimul de la 10.43

      Ștergere
    2. Pentru DANA:
      Draga mea, iti multumesc. Sincer si din toata inima. Mesajele tale (cele doua) m-au facut sa plang si au vindecat intr-o secunda toate resentimentele acumulate in ultima perioada. Vorbele tale pot fi un balsam pentru anumite suflete, asa incat indraznesc sa te rog sa le scrii undeva unde sa poata fie citite de cat mai multi. Pentru mine, tu reusesti sa redai si sa personifici cel mai bine noile invataturi despre joc, dualitate, constiinta colectiva, Hristos si Dumnezeu.
      Te imbratisez cu drag,
      Hikari

      Ștergere
    3. Pentru HIKARI:
      Din inima
      Te imbratisez cu drag,
      Dana

      Ștergere
  30. Buna ziua.
    In primul rand vreau sa va multumesc ca mi-ati schimbat viata si perspectiva asupra a ceea ce suntem noi oamenii cu adevarat si pentru ca imi aratati si imi luminati calea dezvoltarii spirituale.
    Sper ca pe viitor sa ajung sa va cunosc in persoana si sa reusesc sa iau parte la cursurile d-voastra.
    Imi cer mii de scuze pentru un eventual offtopic, dar sunt foarte curios ce parere aveti de aparitile de genul acesta:
    http://youtu.be/gF4B4G3H7ek
    http://youtu.be/SRoC645tUPY
    In ultima vreme am observat ca internetul este din ce in ce mai plin de aceste videouri( aceste evenimente avand loc peste tot in lume). Sunt intradevar niste obiecte zburatoare neidentificate? Stiam doar ca au fost incercari de invadare undeva prin anii '80 si ca planeta noastra insasi ne-a aparat. Eu tind sa cred ca o mare parte din ele ar putea fi aparatiile unor energii superioare.
    Sunt curios deoarece am avut o experienta similara. Acum aproximativ 3 ani m-am trezit pe neasteptate in mijlocul noptii si ceva m-a atras sa ma uit pe geam. Am luat parte la cea mai mare "stea cazatoare" pe care am vazut-o in viata mea.(lumina intens si avea diametrul mai mare decat stalpul de iluminat stradal din fata geamului) Fara sa stau pe ganduri am decis sa imi pun o dorinta in privinta zilei care urma sa vina deoarece era o zi importana pentru mine la momentul respectiv. Ceea ce a fost ciudat este ca in momentul in care m-am gandit sincer si intens la acea dorinta in timp ce o sorbeam din priviri cum se stinge/dispare am simtit cum ma umplu de viata si siguranta (simteam de parca imi erau transmise din acea lumina).
    Am aceasta curiozitate care ma framanta de foarte mult timp si simt ca d-voastra ati avea un raspuns.
    Va multumesc anticipat. T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc si eu pentru cuvintele de apreciere!
      Obiectele din primul clip par mai degraba lampioane. In al doilea clip sunt amestecate... unele sunt neidentificate, altele sunt proiecte secrete.
      Experienta avuta este deosebita, ati simtit cumva amprenta energiei cosmice din acea stea cazatoare. Impactul a fost deosebit; v-a readus aminte de unde veniti, de unde si sentimentele speciale. Sunt momente rare din viata, dar care va pot hrani sufletul mult timp!

      Ștergere
  31. Ziua/seara bună și bună să ne fie inima!

    Înainte de a împărtăși ideile care mi-au venit citindu-ți mesajul, Dan, și comentariile postate, am considerat util (cel puțin pentru mine și sper să nu deranjeze pe nimeni, nici măcar pe Aral) să grupez câteva dintre recomandările transmise de Aral.

    Aral: „Asteptam implicarea voastră… aveți mai multe lucruri pozitive decât negative. Identificați-le, dezvoltați-le, aveți grijă de ele. Nu vă mai identificați cu marea masă!... Nu voturile contează! Și nici bogăția materială!... Lecția momentului este să învățați să decideți! Trebuie să aveți curajul de a decide, de a lua inițiativa, de a vă asuma responsabilitatea… Implicați-vă! Decideți! Continuați ceea ce ați început! Demarați! Conlucrați! Construiți ce aveți de construit! Descoperiți puterea din spatele cuvântului „împreună”! Lăsați etichetele, măștile, doctrinele, dogmele, epitetele! Ele nu vă reprezintă!.. Ieșiți din oscilație, risipiți negura din minte si suflet. Nu vă fie teamă de deciziile pe care le-ați luat chiar dacă, aparent, pot fi pierderi. Începeți cu voi înșivă!... Căutați echilibrul în tot ceea ce vă înconjoară! Stați de vorbă cu voi înșivă! Ascultați-vă sufletul! Descoperiți că fericirea voastră nu depinde de exterior! Ea stă în decizia voastră!... Criza de identitate vine din lipsa unui proiect comun, din lipsa unei viziuni! Voi aveți nevoie de un proiect numit România de mâine. Când veți realiza acest proiect, și veți participa la el, ceea ce acum numiți “criza de identitate” se va sfârși.

    RR: Ce anume ar putea sta la baza unui proiect pe nume România de mâine?”

    Ce facem înainte să construim o casă? Un plan de arhitectură?
    Ce anume stă la baza unui stejar falnic? O sămânță/ghindă?

    Prin urmare, în concepția mea – și sunt convinsă că a tuturor – la baza unui proiect „România de mâine” e necesar să stea, în primul rând o viziune măreață/luminoasă/înaltă, COMUNĂ.
    O sămânță pe care s-o sădim în planurile înalte; pe care să o hrănim zi de zi (sau cât de des posibil), în planul fizic, prin ceea ce gândim, spunem, facem – mai ales atunci când realitatea percepută/prezentată pare să fie la ani lumină de viziunea noastră. O viziune cu care să stăm, în rugăciune/contemplație/meditație – singuri (în lumea noastră launtrică) sau în grup – în starea de vibrație a bucuriei, credinței ferme, aprecierii/recunoștinței că este deja o realitate, în planurile superioare. (În Creație, există toate versiunile posibile ale României de mâine. Pe care versiune vom da „click”?) O realitate care va coborî/se va materializa în realitatea fizică atunci când îi va veni timpul. Apoi, să gândim global și să acționăm local. Să deschidem discuții cu cei din familie, din mediul nostru, pe această temă, inspirându-i pe cei care rezonează să ni se alăture. Să ne punem întrebări despre ce/cum am putea face, ca să dăm curs viziunii noastre. Iar apoi să recepționăm și să punem în practică răspunsurile. Ș.a.m.d., după cum e inspirat fiecare.

    (va urma...)

    RăspundețiȘtergere
  32. (... continuarea primei părți a mesajului)

    Ar fi oare posibil, Dan, să creezi pe blogul tău o pagină – intitulată „România de mâine” sau chiar altfel, cu o formulare care să evite forma de „viitor”? – în care cei care simt la fel să-și poată împărtăși viziunilea, inspirată de Iubirea, înțelepciunea/cunoașterea Hristosului/Esenței din noi? (nu cred că mai e necesar să subliniez importanța formulării la timpul prezent, forma afirmativă – ce/cum vrem să fie și nu ce/cum NU vrem să fie etc.)

    Odată ce ajungem la o viziune înaltă comună, simt eu că Patrocle3000, Larry și oricine are darul de a crea clipuri inspirative deosebite, s-ar bucura să o transpună în clipuri de valoare, care să dea naștere unui câmp de forță. (Cei de la The Secret au creat în 2008 un clip, Planet Earth Forever – https://www.youtube.com/watch?v=UY5giiMBbbg – care ilustrează imagini cu planeta noastră minunată. „În timp ce urmăriți clipul, veți emite energii constructive pe întreaga planetă Pământ, ce vor ajunge la fiecare ființă vie de pe ea. Vă veți înnobila sufletește și, în același timp, întreaga lume”, spune Jo Blankenburg, compozitorul piesei muzicale.)

    Vă mulțumesc pentru atenție și răbdare și, oricum ar fi primită această propunere,voi continua să urmăresc în continuare viziunea proprie pentru țara în care, deloc întâmplător, am ales să mă întrupez în aceste vremuri. Dar, e mai mult ca sigur că m-aș bucura muuult să fac parte dintr-un nucleu puternic și influent, de oameni care împărtășesc și lucrează în vederea unei viziuni comune.

    (Până voi ajunge să aflu cum se salutau între ei Zamolxe și discipolii, voi prefera formulele de mai jos:)

    Namaste și In Lak’ech (Eu sunt un alt tu/tu ești un alt eu)!

    P.S. În timp ce scriam aceste rânduri, am fost întreruptă de un prieten, pe Skype, care m-a întrebat ce fac. După ce i-am răspuns, mi-a spus: „Hmmm, să știi că nu m-am gândit până acum la așa ceva… Și care e viziunea ta?...”

    RăspundețiȘtergere
  33. E de reflectat la aceasta idee! Si apoi de actionat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Total de acord.
      Dumnezeu știe cât timp va mai trece pănă ce versurile vizionarului Eminescu, ”viitor de aur, țara noastră are și prevăd prin secoli a ei înălțare”, să devină o realitate durabilă... dar spre acolo mergem. Numai că, înainte să fie mai bine, s-ar putea să fie mai rău. Sau... să ne gândim la tot ce e mai bun și să fim pregătiți pentru tot ce poate fi mai rău. Din fericire, nu suntem niciodată singuri. Și, nu știu dacă mă înșel, cu cât mai dure sunt necazurile prin care trecem, cu atât mai puternică/stringenta e chemarea de a ne aminti cine suntem cu adevărat și de ce am venit aici, acum. Părerea mea. Există cineva, nu mai știu cum îl cheamă, care a enunțat teoria gropii: ”Când te afli într-o groapă, nu mai continua să sapi.”

      Ștergere
  34. Buna ziua RR si ,deasemenea,buna ziua tuturor.
    Incep prin a ma scuza ca a fost greseala mea ca nu am putut sa postez intr-o data anterioara.
    Citesc frecvent acste comentarii si-mi pare rau uneori cand observ ca se divagheaza de la subiect sau unele comentarii ma determina sa raman putin confuza dandu-mi seama ca ceia ce simt eu sau am inteles pare a fi undeva departe de ce simt altii .Pare normal din moment ce suntem unici ,fiecare avand modul propriu de gandire si perceptie a vietii.Dar nu vreau sa ma pierd in generalitati...
    Am facut cunostinta cu noul mod de a vedea viata ,la general, si a mea personal,cu 13- 15 ani in urma cand am inceput sa- mi descopar inclinatia spre noua unda de spiritualitate ce inunda planeta,si bineinteles si mintile celor care s-au simtit atrasi de aceste noutati in gandire.Toate aceste mi-au schimbat complet viziunea mea asupra vietii si am inteles ca fiecare cautator al adevarului,mai intai,trebuie sa-si revizuiasca conceptul sau notiunea de Dumnezeu.Continuand a cauta adevarul imaginandu-ne in continuare ca exista undeva,acolo sus,un Dumnezeu care ne ajuta si intervine in treburile noastre ,nu vom reusi sa schimbam nimic nici in viata noastra,nici in lumea care traim.
    Capatand aceste noi intelegeri mi-am dorit mult sa cunosc oameni intelepti,sau fiinte cu calitati extrasenzoriale care mi-ar fi de ajutor in explicatiile ce-mi raman inca necunoscute .Astfel de oameni nu am intalnit si ne avand altceva la indemana ,continui sa citesc tot ce-mi apare in cale si la indemana din scrierile ce inunda piata librariilor ,mai ales online,dar recunosc ca,cu cat citesc cu atat devin mai confuza,mai ales cand dau peste astfel de site-uri unde comentatorii par a face parte din acei care,sa folosesc si eu expresia uzitata acum, s-au trezit.Dar dezamagirea mea se adanceste cand observ amestecul de gandire despre spiritualitatea stramosilor nostri si a mentalitatii crestine ce are de a face cu dumnezii poporului evreu.[Fac o paranteza,nu am nimic cu evreii,din contra am buni prieteni evrei ,fosti colegi de liceu.Inchei paranteza]
    Deasemenea vreau sa mai remarc ca,desi toti inteleptii despre care s-a aflat in ultimul timp,ne indeamna sa gandim si sa traim la momentul prezent,multi din cei ce comenteaza aici si chiar raspunsurile acestei entitati numite de RR Aral,ne tot vorbesc despre o perioda destul de indepartata in care aproape toti cei in viata acum nu vor mai fi.Problemele noastre sunt acum si acum trebuie sa fim interesati cam existam,nu cum va fi Romania de maine.Traind acum,aici,frumos si in intelegere buna unii cu altii,sigur va fi si Romania de maine frumoasa.
    Eu personal in incercarile mele de a-mi evolua constiinta am simtit deseori nevoia unui indrumator,care,sincer,nu a aprut nici cum,in ciuda afirmatiilor unora considerati cunoscatori ,ca doar doreste cu adevarat si de ce vei avea nevoie ,inclusiv un indrumator,va aparea.Asa o fi...poate cuvantul scris sa fie considerat un indrumator?
    In fine,ma opresc aici si multumesc anticipat oricui va incerca sa-mi spulbere neintelegerile,inclusitv tie RR.
    O zi buna tuturor si sa auzim de bine,Sefora

    RăspundețiȘtergere
  35. Bună dimineața. Așa cum scrie Ana mai sus, aș vrea să știu și eu cum se salutau Zamolxe și discipolii săi, pentru că așa cum scrie ea și cum am scris și eu în alte mesaje nu întâmplător sunt aici și acum. Nu toată lumea pe care o întâlnești simte și exprimă acest lucru. Dar când doi, trei sau mai mulți gândesc la fel sunt și împreună, .... Așa cum a spus și Iisus Hristos. Mulțumesc. Să fiți Binecuvântați, că iubiți suntem!
    Anonimul de la 10.43

    RăspundețiȘtergere
  36. Daca as fi stiut acest lucru, probabil ca eram capabil de a reinvia limba dacilor. Entitatile superioare nu comunica prin cuvinte, ci prin energii, vibratii, stari emotionale, simboluri. Sinele nostru divin este cel care "traduce" transmisia energetica iar constientul nostru "prinde" in functie de straturi (grad de evolutie, nivel de cultura, experienta, echilibru minte-suflet).

    RăspundețiȘtergere
  37. seara BvnA tuturor , am si eu o intrebare daca imi poate raspunde cineva . A fost azi noapte cutremur , bun . dar de ce m-am trezit cu un minut inainte producerii ? am citit pe sfatuitoareablogspot ca nu numai eu am fost cel trezit din somn ( din vis ) , cica scrie acolo ca am fost treziti de cei care ne pazesc , ingeri dinaia . eu nu sunt crestin , dar as dori o explicatie . Multumesc pentru timpul acordat.

    ZaRadu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi dai fiori, Radu (fii mandru de asta :)) ). Cand a inceput cutremurul eram deja in picioare in mijlocul camerei. Eu sunt un senzor ambulant seismic, dar nu le prevad, doar le simt mai bine ca alti oameni. Asta m-a mirat si pe mine, ca eram deja in picioare si nu stiu cum s-a intamplat...la cutremurele de noapte le simt prin somn si ma trzesc, acum a fost altfel. Bine, si cutremurul a fost altfel...nu am citit rapoartele oficiale, insa cred ca a fost pe verticala pt ca a zornait casa nu a trosnit :), deci fara flexiune, doar vibratie :) , flexiunea e naspa...

      Ștergere
  38. Mulțam fain!
    Anonimul de la 10.43

    RăspundețiȘtergere
  39. Divinitatea din mine saluta Divinitatea din tine!
    (asa se saluta in Tibet, dar cine stie poate si pe meleagurile acestea a existat asemenea saluturi)

    RăspundețiȘtergere
  40. Sunt de acord cu ceea ce spune Ana. :)

    O viziune comuna inalta, unitara, divin inspirata!

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna ziua.
    Sa stiti ca sunt cam intrigata de faptul ca am postat si eu un comenatriu,de data aceasta mi s-a spus ca va fi postat dupa aprobare,dar curios,este deja a doua zi trecuta si comentariul meu nu apare.Sunt o persoana destul de invarsta,stiu cum sa ma exprim si nu cred ca a existat ceva in continutul acelui comentariu care sa fi jignit pe cineva,in nici un caz cuvinte injurioase.
    Imi puteti raspunde de ce nu mi s-a postat comentariul?Comentariul a fost scris pe data de 6 oct,dupa ora 15 .
    Sa aveti o zi buna,Sefora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, dar nu am primit niciun mesaj de la dv. Se mai intampla ca mesajele lungi sa fie cenzurate de Google. Ar mai fi ceva, nick-ul dumneavoastra este identic cu cel al unei cunoscute firme de comercializat parfumuri. Poate din cauza aceasta. Trimiteti-mi mesajul pe mail!

      Ștergere
  42. Multumesc pentru raspuns.
    dar sa stii ca Sefora nu-mi este nick,este numele meu adevarat.Asa ma numesc :SEFORA,de cand ma stiu,de cand m-am nascut acum aproape 70 de ani in urma.HA HA HA
    Daca voi mai fi inspirata poate am sa mai scriu un alt comentariu,dar,deja sunt plictisita.Imi pare rau pentru ca asteptam si eu ceva raspunsuri la o confuzie care se adanceste cu cat citesc mai multe....
    Sa ai o zi buna domnule Dan.

    RăspundețiȘtergere
  43. Draga RR-picatura de spirit ca si mine-astazi Dumnezeu m-a trimis sa vad Capela Sixtina.....la pictura in care Dumnezeu intinde degetul catre Adam mi-a spus asa----observi ca Sunt intr-o inima(in inima ta)....ca Sunt inconjurat de copii(cei care nu-si fac griji...se lasa in grija mea)...incerc sa-i arat asta lui Adam dar el nu face nici-un effort sa inteleaga (si astfel sa ma atinga)...observi ca nu sexualitatea este importanta.....observi ca pana si martorii la eveniment intorc spatele sau nu vor sa inteleaga....asta am transmis prin Michelangelo....Astazi mesajul a ajuns la voi....Eu nu v-am parasit....Eu va iubesc...Sunt in inima voastra....voi de ce nu va iubiti?/////////cu lacrimi in ochi iti scriu acest mesaj....ai puterea de a face cunoscut acest mesaj.....te iubesc draga RR!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta ca mesajul tau va fi primit de toti cei care au sufletul deschis!

      Ștergere