.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

miercuri, 9 octombrie 2013

Solarienii și mișcările actuale de trezire planetară (5)

RR: Nu este prima dată când s-a pus problema unui astfel de proiect. Ce anume ar putea sta la baza unui proiect pe nume România de mâine?
Aral: În primul rând, este necesară o curățenie generală. Aceasta se va face atât la nivel individual cât și la nivel instituțional. Este primul lucru de care aveți nevoie! Puteți socoti această curățenie generală ca fiind fundația pentru construcția unei noi Românii!
RR: La nivel individual, este relativ ușor de făcut această curățenie. Trebuie doar să vrei! Aceasta presupune implementarea unor principii sănătoase de viață, bazate pe etică, bun simț, respect etc. Cu toții le știm! Avem însă o problemă cu aceia care ajung în anumite poziții din ierarhia socială, și care odată ajunși acolo uită de unde au plecat și, mai ales, uită pentru ce au fost aleși. Nu puțini sunt cei care se folosesc de aceste funcții, atât pentru binele personal cât și pentru avantajul economic al unor grupuri de interese. Instituțiile statului par niște cluburi de noapte, în care o mână de oameni se consideră stăpâni peste toți ceilalți. Sau mai pe limba noastră, aceste instituții sunt „sate fără câini”.
Aral: Dar trebuie să înțelegeți că ele sunt reflexia voastră.
RR: Și totuși, cred că toate instituțiile au un statut, regulamente, chiar principii. Cine încalcă aceste reguli ar trebui să fie aspru sancționat sau chiar revocat din funcție. Problema noastră, încă din cele mai vechi timpuri, a fost faptul că nu legea a contat ci conducătorii. Fostul președinte comunist avea o vorbă atunci când încălca legea: „nu legile ne-au făcut pe noi ci noi am făcut legile”.
Aral: De ce nu aplicați această regulă și voi. Amintiți-le, cât mai des cu putință, că voi sunteți cei care i-ați pus acolo și nu invers. Construiți mecanisme prin care să-i forțați să-și respecte angajamentele și promisiunile făcute.
RR: Mișcările de genul celor din Piața Universității ar fi un mecanism eficient. Ar mai fi și implicarea unei părți a justiției în lupta cu marile rețele de corupție. Dar se pare că nu este îndeajuns.
Aral: Acționați pe toate mediile. Politicienii, precum și persoanele cu influență din spatele lor, sunt mult mai vulnerabili decât erau cu ani în urmă. La ora actuală, lumea voastră se bazează foarte mult pe mediul informațional. Construiți oglinzi pentru fiecare instituție, și chiar pentru fiecare politician în parte. Cei care l-au votat au dreptul să-l critice și să-i ceară socoteală pentru ce a făcut sau nu a făcut.
RR: Să presupunem că în următoarea perioadă va fi o mobilizare exemplară pentru curățenia generală, atât pe plan personal cât și pe plan instituțional. Care ar putea fi următorul pas? Ce ar putea sta la primul nivel al noii construcții pe nume Românie de mâine?
Aral: A discuta despre acest lucru înainte de curățenia generală nu vă ajută cu nimic, ba dimpotrivă, v-ar devia atenția de la curățenie. Sunt multe semințe deosebite în această grădină frumoasă numită România, dar solul nu este bine pregătit. Gândurile, vorbele și faptele voastre să fie, pentru moment, canalizate în această direcție. Fiți convinși că, după această etapă, totul va decurge bine, din absolut toate punctele de vedere. În acest moment, nimic nu este mai important decât curățenia generală!
RR: Dar există cu siguranță un astfel de plan?
Aral: Credeți că un fermier, atunci când plantează semințe în ogorul său, face planuri despre cum va crește planta? Nu își va bate capul cu acest lucru deoarece știe că planta va crește fără a fi afectată de planurile lui. Treaba lui a fost să pregătească pământul. Nu uitați că fiecare om are un sâmbure divin în sufletul său. Acest sâmbure va da rod atunci când ansamblul trup-minte-suflet este pregătit.
RR: Iar în sâmburele divin al fiecărui român există și un plan pentru România de mâine?
Aral: Da! Nu degeaba v-ați născut aici!
RR: Deci revenim la formula clasică... Rezultatele la nivel social vor dura mai mulți ani.
Aral: Da, va mai dura o vreme!
RR: Suntem realiști, știm că schimbările la nivel social, economic, chiar politic, nu se pot face peste noapte. Dar vrem să înceapă mișcarea către direcția cea bună! Acum, lucrurile nu se mișcă în nicio direcție. Suntem ca o navă petecită într-un ocean foarte agitat. O hartă și o busolă este ceea ce ne lipsește acum. Poate și un alt echipaj.
Aral: Cu toții faceți parte din acest echipaj. Când veți termina curățenia generală, sub grămezile de mizerie veți descoperi o hartă care vă va conduce către comori minunate. Iar busola este însăși inima voastră! Când veți învăța să vă ascultați inima veți găsi și busola.
RR: Simt că ceva frumos se va întâmpla în țara asta în perioada următoare. Un nou suflu! Simt cum răsar zorii lumii de mâine! O simt cumva în vibrația pe care o transmiți! Nu știu dacă îmi ascunzi acest lucru sau poate că nu pot decodifica mai bine informațiile pe care mi le transmiți. Știu că peste 50 de ani va fi o grădină minunată aici. Am simțit-o din plin când am făcut acel salt temporal! Dar acum, în aceste vremuri, există multă nefericire, nesiguranță, lehamite, răutate... Suntem mulți cei care cerem ajutorul din Înalt pentru a primi alinare și, mai cu seamă, îndrumare. Poate că am dori să primim ceva mai mult decât încurajare și îndemnuri.
Aral: Voi ați ales să veniți aici pentru a evolua. Știați cu toții care sunt condițiile! Aici veți învăța să redescoperiți și apoi să manifestați iubirea din inimile voastre! Ați venit aici ca să învățați lecția curajului, a răbdării, a voinței! Ați venit aici pentru a redescoperi pacea, armonia. Aveți tot ce vă trebuie pentru a trăi fericiți, în pace și bunăstare! Sunteți tot timpul îndrumați! Noi comunicăm prin scânteia voastră divină, prin ceea ce numiți sinele vostru divin. Știi bine că noi nu putem comunica eficient decât atunci când inima voastră râde, când sunteți în armonie cu voi și cu tot ceea ce vă înconjoară.
RR: Câteodată vă simt în preajma noastră chiar și atunci când trecem prin momente grele și foarte grele, și nu odată am simțit o privire rece, oarecum nepăsătoare.
Aral: Ai perceput părerea celorlalți oameni vizavi de noi. Dramele și tragediile voastre nu le puteți pune în sarcina noastră. Nici nu puteți fugi de responsabilitatea propriilor voastre decizii.
RR: Nu mă refer la oamenii care reprezintă vechea generație, vechea vibrație, ci la noua generație. Mor din ce în ce mai mulți tineri și foarte tineri. Simt că este alegerea lor... Să-și fi ales greșit locul de întrupare?
Aral: Nu o fac pentru că au ales greșit locul de întrupare, ci o fac din spirit de sacrificiu! O fac pentru a vă ajuta, pentru a vă mobiliza, pentru a crea punți de legătură, pentru a vă îndruma mai bine. Nu era nevoie de sacrificiul lor! O fac pentru că voi eșuați!
RR: M-a obosit transmisia aceasta. Simt o presiune mare în interior dar și o oarecare stare de neputință. Știu că mi-ai transmis mai multe date, dar eu nu am fost capabil să înțeleg mai multe, să decodific mai în profunzime. Am să lucrez mai mult în viitor.
Aral: Vei lua o pauză, după care te vei elibera de conexiunea cu media societății. Acum ai altele de făcut. Continuă ce ai început și concentrează-te pe munca ta. Ți-am trimis un pachet informațional complex, iar în viitor trebuie să-l decodifici.
RR: Iți mulțumesc pentru tot!

************
Trebuie să spun că s-a întâmplat ceva deosebit către sfârșitul acestei transmisii. În timp ce am primit acest pachet informațional”, a avut loc o oarecare deschidere spre spațiile așa-zis înalt vibraționale, astfel că am simțit aproape de mine atât vibrații foarte familiare și dragi mie, precum cele ale lui Zamolxe, Iisus-Sananda, Ral și câteva entități pleiadiene, dar și vibrațiile înaintemergătorilor, ale înaintașilor noștri. Simțeam în jurul meu tot alaiul de conducători, oameni de stat, figuri ilustre ale spiritualității și culturii românești din toate timpurile... Deși totul a durat foarte puțin, le-am perceput vibrația destul de clar. Priveau la ceea ce se întâmplă cu societatea românească în aceste vremuri iar sentimentul tuturor era o combinație de milă, dezgust și uimire.
Mi-am dat seama de penibilul situației în care m-am pus. Am realizat cât de adevărat este ceea ce mi-a spus Aral, anume că avem absolut tot ceea ce ne trebuie pentru a trăi în pace, armonie și fericire în această grădină deosebită numită România. Poate că e și din cauza unui anumit orgoliu, dar m-am simțit penibil în tot acest peisaj. Mi-a fost chiar rușine că fac parte din această generație care nu știe ce vrea, care nu are încredere în propriul destin, care nu este în stare să-și încropească un plan de viitor. Toți acești înaintași se simțeau cumva înșelați, de parcă munca și sacrificiul lor, de sute de ani, au fost irosite în zadar.
Poate că a fost doar percepția mea... deși nu cred!

(voi reveni cu alte postări la mijlocul lunii noiembrie)

87 de comentarii:

  1. E adevarat, toti avem de curatat interiorul de programe vechi, de drame, frica, furie, neputinta, lene, etc...si individual pentru unii este foarte mult de eliberat; dar am simtit o noua energie a lumii, am vazut o lume in care banii nu mai au puterea de a face, ci a face vine din aceasta noua energie. O simt deseori dimineata cand ma trezesc, dupa care merg la servici intr-o lume mai veche. Noua energie nu-ti schimba banii, jobul sau masina....iti schimba perceptia, ea se joaca cu valorile. Lumea veche inca nu intelege ca vedetele vor disparea, banii vor deveni ineficienti, furia natiunilor care e in crestere nu e decat un inceput de creativitate colectiva.

    RăspundețiȘtergere
  2. te inteleg perfect cum sa nu fie dezamagiti cand tineri au murit la revolutie pentru libertatea noastra si noi i-am lasat pe astia sa contruiasca gratii,nu mai zic de ceilalti inaintasi ...Decebal nu putea oare sa dea niste aur lui Traian si ii linistea setea de razboi.....nu a vrut sa faca pact cu diavolu' respecta niste principii,Avram Iancu, Horea,Closca,Crisan cei care au luptat din munti impotriva comunismului ehee nu mai zic de preoti martiri etc. si acum venim noi deci .....eu zic ca mai avem multe de zis.....ca sa fie echitabila balanta, o mare victorie a noastra e ca tinerii de azi eu sunt unul dintre ei.....au inceput sa se uite inauntrul lor ei stiau de cand erau mici ca sunt speciali si acum cei care se stiu uita se reindragostesc de Romania tot ceea ce inseamna traditie si Hazul de Necaz specific romanesc + odata cu internetul sunt o gramada de pagini pe Facebook cu poze din tara noastra absolut incredibile si cu locuri incarcate de istorie si energie .....tinerii au iesit in strada incepem sa ne recucerim pe noi :) eu simt ca va fi bine ....asta nu inseamna ca fara sacrificii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. CHIAR ma gandeam sa intru sa vad daca domnul Remer Ra a postat vreun articol , ca trecusera 2 saptamani si nicio postare . iti multumesc mult pentru aceste cuvinte , abia astept sa ajung acasa sa le pot citi in liniste si pace , momentan sunt la munca si nu am timp . Numai bine si pace tuturor !

    ZaRadu

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo de scrificii Remer.

    1.Ce informatii ai despre scrificiu, asa cum era vazut in timpul dacilor. Stiu ca exista unele legende, dar nu stiu cat sunt de adevarate...
    2."Sacrificarea" militarilor romani in Afganistan cum poate fi interpretata?

    Multumesc,
    Marius

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Am mai spus (Misterele scolii zamolxiene) ca soarele de andezit era locul unde se oficia o iniţiere extrem de importantă şi foarte puternică, numită „botezul apei şi al focului sacru”. Prin canalul de drenaj trecea apa a trei izvoare, semnificând curăţirea trupului, sufletului şi a minţii. Din cele trei izvoare a rămas doar unul, care a fost deviat ulterior. Orificiul din soarele de andezit era făcut pentru a se scurge apa folosită la ritual. Apa era într-adevăr specială, fiind „informată” si energizata de către învăţătorul zamolxian.
    Nici vorba de sacrificii umane! Daca acolo s-ar fi oficiat sacrificii nu era cazul sa se construiasca acest canal dincolo de soarele de andezit.
    2. E un sacrificiu care cimenteaza relatia dintre noi si statele NATO, in special SUA. Totusi, e vorba de razboaiele altora.

    RăspundețiȘtergere
  6. Simt ca ma indrept catre o moarte sigura , dar nu o vad ca pe un pacat , ci ca pe o desteptare dar nu pentru mine CI pentru cei din jurul meu . cind le spun ca nu mai am foarte mult de trait , toata lumea ma priveste ca si cum as vrea eu sa mor ( sinucidere ) dar nu este asa . Sacrificiul meu nu va fi in zadar dar momentan trec printr-o perioada care parca nu se mai termina , este grea pentru mine , nu imi pot controla emotiile , iar cind le las sa curga din mine , curg in directia opusa si se transforma in ura , negativitate si furie . Am multe de invatat inca dar informatia pe care trebuie sa o acumulez , imi este greu sa o si primesc .stiu ca inca nu este sfarsitul dar cind vad cum sunt furate tarimurile sfinte si stramosesti , inima mi se rupe in mai multe parti si este imprastiata pe jos .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistit ca fura nimeni taramurile sfinte si stramosesti! Iar tu pentru ce sa te sacrifici? Crezi ca vei scapa de ura, negativitate, furie? Aici scapi de ele, nu dincolo!

      Ștergere
    2. Prietene, sincer, nu vad realitatea asa cum o prezinti tu - te rog nu te supara, vreau doar sa iti ofer niste fraze care poate iti vor fi de ajutor.

      Tu spui "Simt ca ma indrept catre o moarte sigura", si apoi "cind le spun ca nu mai am foarte mult de trait" ... Pai tu te identifici cu ceea ce simti? Sau tu esti mai mult decat ceea ce simti ? Eu as zice ca ESTI ...Iata un prim subiect de meditatie linistita ...vezi si ce a mai scris gazda noastra despre controlul psiho-emotional si TESTEAZA daca e asa ...

      Spui ca "Sacrificiul meu nu va fi in zadar", dar nu ai viziunea completa asupra tuturor consecintelor alegerii tale. Aceasta viziune numai o fiinta divina o are - cu putina smerenie iti dai seama imediat de asta. Tu presupui ca sacrificiul tau ii va invata ceva pe cei din jurul tau, dar ar mai fi si varianta sa traiesti, sa te perfectionezi si sa ii inveti mult mai multe pe mult mai multi. Iata ca in lumina acestei variante, alegerea ta cu sacrificiul este net dezavantajoasa. Ai lumina destula pentru a intrevedea consecintele celor doua variante ? ... Iata un alt subiect de meditatie linistita ... :)

      Spui ca "nu imi pot controla emotiile", ca "Am multe de invatat inca dar informatia pe care trebuie sa o acumulez , imi este greu sa o si primesc". Pai nu-i mai bine sa inveti sa-ti controlezi emotiile si sa primesti, decat sa mori? Si vremea de acum e perfecta pentru aceste lectii ... :):) Iata alt subiect de meditatie linistita ... :)

      Si, mai presus de tot ceea ce am scris pana acum, iti ramane o intrebare esentiala si foarte serioasa: faci Voia lui Dumnezeu facand acest sacrificiu ? Oare asta vrea Dumnezeu de la tine - sa te sacrifici ? Pentru ca daca nu faci Voia lui Dumnezeu, faci voia altcuiva ...si ratezi oportunitatea de a trai cea mai frumoasa experienta de pe acest Pamant: sa faci Voia LUI.

      Dezlipeste-ti inima de "taramurile sfinte si stramosesti", refa-o prin lipirea de Dumnezeul Iubirii ( ca nici un "taram stramosesc" nu-i mai presus de Dumnezeu ), si apoi revino pe "taramul stramosesc" si lucreaza-l cu puterea inimii tale reinnoite, ca numai asa devine sfant "taramul stramosesc".


      Dragos

      Ștergere
    3. Minunat raspuns :)
      Asa este !

      Ștergere
    4. Scurt si la obiect! Bravo!!
      Dan D.

      Ștergere
    5. Scurt si la obiect! Bravo!!
      Dan D.

      Ștergere
  7. Citesc de ceva vreme postarile tale si ma simt mandru ca fac parte din aceste timpuri.Citind primele postari am inceput sa caut pe internet raspunsuri la intrebarice ce ma macinau cu privire la istoria inaintasilor nostri .Am descoperit atatea informatii incat m-au fascinat .
    De atunci astept cu nerabdare sa mai apara ceva scris de tine.
    In ultimul timp in presa noastra au inceput sa apara articole tot mai multe despre descoperirile de pe aceste meleaguri,a inceput sa iasa la iveala adevarata istorie.
    Iti multumesc pentru pentru faptul ca ne impartasesti si noua experientele tale.Te-as intreba ,cum as putea avea asemenea experiente?
    cu stima
    Horatiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se poate spune intr-o fraza, nici chiar in zeci de fraze, cum ai putea obtine anumite capacitati. In general, e vorba de ani multi... Mai degraba te-as sfatui sa cauti pacea, lumina, armonia, iubirea, frumosul etc.

      Ștergere
    2. Salut Horatiu
      Incerc sa raspund si eu in cateva cuvinte.
      Lazarev spune in cartile sale ca aptitudinile si capacitatile sunt obtinute atunci cand ai o oarecare rezerva de energie subtila. Iar rezerva de energie subtila o ai dupa ce ai facut curatenie in tine si esti cum a spus si Remer Ra in "pace, lumina, armonie, iubire etc"

      Florin

      Ștergere
    3. Servus Florin

      Perfect adevarat ceea ce spui despre evolutia individului spre mai bine, purificare, etc. Totusi, evolutia umanitatii asa cum o stim noi nu face altceva decat sa nege existenta acelei cai, altfel am fi undeva in alt loc - fizic/spiritual. Exista ceva in structurile individului care nu este sub puterea sa personala si care a fost este si va fi in continuare manipulata spre totala supunere realitatii tridimensionale = MATERIALE!!!
      AVEM NEVOIE DE TEHNICI SI PROCESE CARE SA NE PERMITA LA NIVEL INDIVIDUAL ELIBERAREA DIN SCLAVIA OBLIGATORIE PE VIATA IN CARE NE GASIM.
      Asta tot astept de la Remer Ra de o oarecare vreme si sper sa scoata ceva la iveala.
      Nimic nu se poate face fara o tehnologie bine pusa la punct. (Vezi tehnicile scolilor zalmoxiene descries de Remer insusi) .
      Multa sanatate si scuzati-mi iesirea asta in public.

      Sireneris

      Ștergere
    4. Tehnicile si procesele de care vorbesti ajuta omul intr-o mica masura, poate sub 10%. Restul depinde de om, de vointa si aspiratia lui de schimbare. De altfel, exista tehnici de mii de ani... mai trebuie sa existe si omul!

      Ștergere
  8. Bună dimineața, trebuie să înțeleg că
    1. fac parte dintr-o generație de sacrificiu? poate de un sacrificiu de 2013? Nu înțeleg, strămoșii și bunii au făcut sacrificii și pentru noi tot această perspectivă se conturează? Nu de alta, dar ca și voi și eu m-am născut aici și tot aici trăiesc și în plus, băieții inteligenți au descoperit că ””noi trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”. Dacă vrei să mai ieși din asta trebuie să accepți că ești parte dintr-o nouă generație de sacrificiu?
    2, azi am primit un mesaj, precum că se dorește exproprierea Mânăstirii Putna, adică a locului unde ne închinăm la Ștefan cel Mare.
    După cum se prezintă situația, în 50-100 de ani se vede bine, nu cred că vom mai avea nici măcar ce avem acum, Roșia Montană, mănăstiri, istorie (care niciodată nu a fost prezentată cum este curat și adevărat), așa cum scrie și Horațiu mai sus! În rest, ce mai rămâne?
    Mulțumesc frumos, toate cele bune, Să fiți luminați și să rămâneți curați în suflet!
    Anonimul de la 10.43

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Faci parte din generatia care are ceva de facut! Doar cei care se complac, care nu lupta, care au renuntat la evolutie fac parte din generatia de sacrificiu.
      2. Stirea asta e praf in ochi, o fumigena menita sa distraga atentia de la alte probleme. Tu chiar crezi ca guvernul isi permite sa se joace cu un simbol atat de puternic?

      Ștergere
    2. Rosia Montana la nivel energetic este deja protejata, si orice alt centru energetic. nimic nu poate fi distrus sau chiar daca vor reusi sa-l distruga fizic el ramane la nivel energetic si cand va fi nevoie de el in fizic va fi materializat. cine inca nu a reusit sa iasa din manipulare sa il roage pe Dzeu sa ii puna senzori sa vada si sa auda doar Adevarul :)

      Ștergere
  9. Buna ziua.
    Incerc din nou sa postez un comentariu pentru ca mi-ar place sa comunic pe acest blog.Citesc tot ce postezi RR ,citesc si comentariile,stiu ca am si eu nelamuriri,dar si cate ceva de spus.Cand cele doua comentarii ale mele nu au aparut,mi-am spus ca ,poate nu am nimic de spus ,poate nu este cazul sa-mi impartasesc cuiva nelamuririle sau confuziile.Dar apoi cred ca daca am inteles cate ceva tot citind si citind din scrierile ce au explodat piata librariile in ultimii 20 de ani,poate ar fi bine sa spun si altora ce am inteles eu.Dar foarte interesant este ca ,incercand sa spun unora ce am inteles eu,am fost privita cam ciudat,altii au disaprut din apropierea mea,iar altii ,referitor la vremurile stravechi privind crearea noastra ca specie,mi-au spus clar ca le considera SF-uri sau povesti.
    Dar un lucru eu am inteles cel mai bine si mi-ar palce daca oamenii toti ar intelege acest aspect pentru ca ar fi scutiti de multa suferinta.Este vorba despre viziunea si conceptul nostru despre Dumnezeu.Este foarte necesar ca noi toti sa ne schimbam imaginea creata de veacuri de religii asupra acestui dumnezeu care deseori este dumnezeul biblic si nu ceia ce trebuie considerat a fi Forta Suprema.Oamenii toti trebuie sa inteleaga ca Dumnezeu nu exista undeva acolo sus,nu este antropomorfic,nu este personal.Se vorbeste foarte mult in ultimul timp despre spiritualitatea neamului dac,transmisa de Zamolxe si in continuare se face referire la dumnezeii poporului evreu.[Fac o paranteza:nu am nimic cu poporul evreu,din contra ,am prieteni evrei,fosti colegi de liceu si respect ce este de respectat.Inchid paranteza.]A amesteca in vietile noastre tot ce transmite crestinismul are foarte putin de a face cu spiritualitatea neamului dac si produce multa confuzie in constiinta indivizilor si ,bineinteles,in constiinta colectiva.
    In alta ordine de idei citesc toate aceste postari si mi se pare ca se vorbeste prea mult de timpuri in care multi sau poate chiar toti dintre noi,cei ce traim acum nici nu vom mai exista.Ori mie mi s-a parut clar ca toti inteleptii , pamanteni sau de pe alte lumi,spun sa traim prezentul,AICI si ACUM.
    Deocamdata ma opresc aici,sa vad mai intai daca imi apare acest comentariu....Daca nu , o zi buna tuturor,oricum,Sefora

    RăspundețiȘtergere
  10. Vreau sa supun discutiei de aici o intrebare concreta relativ la curatenie. Intrebarea este deschisa atat pentru tine, Remer, cat si pentru oricine altcineva ( care stie ce face cand face curatenie :) ). Intai voi expune contextul intrebarii, apoi intrebarea.

    Context: Exista doua variante de lucru:
    1. Lucrez zilnic asupra curateniei din mine si din jurul meu - asa cum stiu eu, stiu ca e nevoie de timp ( deci de rabdare ) pentru a apare rezultate vizibile, dar, chiar daca azi nu se vede nimic, procesul de curatare se desfasoara in realitate.
    2. Lucrez zilnic asupra curateniei din mine si din jurul meu - asa cum stiu eu, stiu ca e nevoie de timp ( deci de rabdare ) pentru a apare rezultate vizibile, dar, de fapt nu lucrez eficient, murdaria din mine nu este atinsa, si azi nu se vede nimic pentru ca nu are ce sa se vada. Va trece timpul, eu voi crede ca ma curat, dar voi constata candva ca am invartit niste iluzii.

    Intrebarea: Cum poate omul deosebi - azi - intre cele doua alternative de lucru ? :):)


    Dragos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul se rezuma la fapte! Acestea sunt cele care certifica eliberarea de negativitate si avansul in evolutia spirituala. Viata ta trebuie sa infloreasca din toate punctele de vedere: relational, profesional, material etc. Acestea nu sunt iluzii! Va dura o vreme...
      As face o paralela cu invatarea unei limbi straine. In primele saptamani ai impresia ca avansezi mult, urmeaza luni (chiar ani) de munca asidua in care ti se pare ca nu avansezi deloc. La un moment dat, iti dai seama ca intelegi foarte clar ce-si spun personajele din filme, ca poti purta o conversatie etc.

      Ștergere
    2. Salut,Dragos !

      Daca doare esti pe Cale !Transformarea nu e ceva facil,nu e un lucru obisnuit,apare un soi special de durere.Te doare cu toata fiinta !Plangi din senin far sa fii nebun .Durerea,suferinta e jalonul corect ,o suferinta de un gen special,nu seamana cu nimic din tot ce ai suferit inainte .Arde si te indeamna.Ti-e un dor nespus de ceva fara nume .Il cauti pe Dumnezeu ,si lucrul acesta te frige cum frig carbunii incinsi.Cat esti pe Cale doar asta experimentezi : un dor imens,o prapastie si-o pustietate pe care nu stii cu ce sa o umpli.Cand toate astea sunt in tine esti pe calea cea buna.Daca nu sunt,nu esti pe Cale,e o iluzie.Nici sa nu te gandesti.Asteapta.La Dumnnezeu nu se poate fara Chemare.
      Toate acestea se petrec atunci cand esti pe Cale,cu asta te verifici ...Cand te apropii de,,tinta' ,,Se imputineaza cuvintele si se inmultesc lacrimile " !Apar recunostiinta si iertarea,devii intelegator ca un batran,jucaus ca un copil.Iubesti tacerea,iti place sa fii singur ,in pace,in bucurie ,in blandete ,recunostiinta si iubire ,iar cand esti in lume,lumea e uimita,te soarbe,esti visul ei de milenii !Si...omul nu poate deosebi,Dragos,sufletul ,sufletul va deosebi,el stie ce e recunostiinta,el va tresari in noi !

      Dumnezeu cu tine !

      Ștergere
    3. Multumesc frumos pentru raspuns.
      In spatele mesajului am reusit sa vad ceva foarte real, folositor si "aproape" de intrebare. Un fel de reamintire.

      In mod deosebit mi-a placut "La Dumnnezeu nu se poate fara Chemare". :):):)

      Ramai in Pace!
      Dragos

      Ștergere
  11. Salut,

    Dupa parerea mea, iti poti da seama in timp daca ai reusit sa cureti, sa schimbi ceva in tine. Pentru aceasta ai nevoie de ceva timp de auto-analiza si de sinceritate.
    Cu aceste instrumente, observi ...zilnic sau lunar de exemplu modul cum raspunzi la problemele de zi cu zi.
    Un exemplu banal: Inainte, cand plecai dimineata catre serviciu si pierdeai autobuzul la mustata, te enervai si blestemai toata tara romaneasca.
    Dupa ...2 luni ai observat ca la o asemenea patanie, nu mai injuri de mama soferul autobuzului ci zambesti spunand "si ce daca am pierdut autobuzul! sunt sanatos, ma uit la 2 pisoi cum se joaca la cativa metri distanta si savurez ca sunt in viata".
    Dupa 6 luni de exemplu, mi se intampla din nou sa pierd autobuzul, cum am reactionat? am injurat? nu, din contra, am inceput sa trag aer in piept cu nesat, sa privesc cerul, sa savurez fiecare imagine, sa admir complexitatea fiecarai fiinte care trece pe langa mine, sa imi dea lacrimile cand ma gandesc la curajul unui spirit de a se intrupa in cersetorul care doarme pe strada, fara acoperis, fara nimic.
    In general, un om, zilnic trece printr-un proces care tine de zi-cu-zi cu de toate.
    Felul cum reactionam la provocarile zilnice(de la cele banale pana la cele complexe) poate fi un mod de autoevaluare.

    Florin.

    RăspundețiȘtergere
  12. :)....pe scurt..este mult mai important gradul de manifestare decat gradul de cunoastere....veti invata pana la 120 de ani....degeaba....daca nu manifestati divinul din voi....s-ar putea sa trebuiasca sa o luati de la capat!!!:) Ati uitat?

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua.
    Dupa parerea mea,daca ai inceput un proces de curatae,intern sau extern,la un moment dat vor aparea efectele acelui proces.Nu te poti pacali crezand ca ai actionat sub indemnul unor iluzii.De acord ca procesul de curatate nu va stabili in fiinta individului imediat o stare de beatitudine,sa zic asa,ci din contra,prin procesul de curatare vor aparea mai repede stari de rau,de confuzie,durere,emotii nedorite.Un proces indelungat.Poate,dupa parerea mea,adevarata curatenie inceputa in aceasta viata sa nu apara decat intr-o viata ulterioara.De unde si impresia ca poate ai fost subiectul unor iluzii.Din faptul ca existenta este vesnica si continuua,iar noi am fost obisnuiti a crede ca traim o singura viata,apar nemultumirile,nedumeririle si neintelegerile.Un proces de curatire poate dura cateva vieti.Ca si altfel de procese pe care le-am angaja pentru evolutia spirituala a noastra.
    Poate ar mai fi cate ceva de spus,dar las si pe altii sa-si dea cu parerea.

    Cat despre comentariul meu din 10 oct, mi-ar fi placut Remer Ra sa-i dai oarecare atentie zicand ceva...
    Oricum,multumesc,Sefora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe 10 octombrie ti-ai expus o parere generala referitor la spiritualitate si ai pus accent pe ideea de a trai "aici si acum" - atat de iubita in spiritualitatea orientala. Neavand nicio intrebare adresata mie am considerat ca nu e cazul sa intervin.
      Referitor la procesul de curatare, eu sunt ferm convins ca rezultatele apar si in viata aceasta. Si nici nu trebuie sa astepti foarte mult. Noile conditii vibrationale amplifica foarte mult dinamica evenimentelor si, implicit, ceea ce numim feedback.

      Ștergere
  14. Pot sa adaug si eu ceva? Exemplul cu autobuzul este perfect, sper sa nu il stric...
    ....Dupa 8 luni, vezi autobuzul din departare, un gand iti spune ca il vei pierde dar ai un imbold in suflet...stii ca nu mai fumezi si deja respiri mult mai bine, stii sa iti citesti ritmul propriului corp si ai in minte exemplul pescarusului care se credea vultur..., muschii de mult uitati se intind sa pocneasca, dar inca te mai asculta...Traversezi intersectia in paralel cu autobuzul (esti pe zebra, totusi!) si ajungi in statie taman cand inchide usile. Un alt gand pesimist iti sufla ca oamenii sunt nesimtiti si va pleca de sub nasul tau, dar il alungi si iti amintesti de constiinta extinsa si de iubire! Si usile se deschid...:). Ii multumesti si ii trimiti un gand frumos....
    Ei, am incercat sa o fac sa sune bine, insa azi am o febra musculara......dar inca mai pot sa alerg!
    Daca nu v-ati prins inca, sunt genul de persoana care merge si pana la colt cu masina si pe care in ultima vreme oamenii din jur au ajuns sa o scoata din minti cu agresivitatea lor, cu rautatea, mediocritatea si gura lor mare si critica. Pana m-am prins ca asta e ca un fel de cantec de sirena ce atrage spre pierzanie si incerc sa schimb felul in care imi privesc semenii, fara a mai incerca sa ii schimb pe ei. Toata vara strategia a mers perfect, am avut parte de niste trairi superbe, dar de la inceputul lui august parca am alunecat inapoi, iar in septembrie a fost oribil. A mai patit cineva la fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Perioadele de care vorbesti le-am observat si eu. Finalul de septembrie a fost ceva mai bun ca si inceputul de octombrie. Iaracum pare o perioada oscilatorie, cu zile alternante pozitiv/negativ dar parca mai mult spre pozitiv.

      Ștergere
    2. Vorba Ecleziastului: "imbratisarea isi are vremea ei, si departarea de imbratisari isi are vremea ei; cautarea isi are vremea ei, si pierderea isi are vremea ei; pastrarea isi are vremea ei, si lepadarea isi are vremea ei; ruptul isi are vremea lui, si cusutul isi are vremea lui; tacerea isi are vremea ei, si vorbirea isi are vremea ei; iubitul isi are vremea lui, si uratul isi are vremea lui; razboiul isi are vremea lui, si pacea isi are vremea ei."

      Ștergere
    3. Da, imi suna foarte cunoscut! :)

      Fiecare are ciclurile proprii de purificare... Asta e un semn ca TREABA MERGE!!!:) Daca ar fi tot timpul "lapte si miere", ar fi doar o iluzie, nu realitatea! Ar fi egal cu faptul ca nu se intampla nimic!

      Calea de la om la Om are multe sinusoide. Foarte multe ... Ideea e ca, la inceput, sinusoidele sunt in plan orizontal, adica ne cautam directia. Apoi, dupa ce am gasit-o, sinusoidele devin in plan vertical, adica stim directia dar ne tot impiedicam...din diverse motive.

      Eu ti-as spune: rabdare, smerenie si ascultare.

      Si, in plus, mare atentie la corpul fizic. Trebuie iubit, pentru ca nu este al nostru, ci al lui Dumnezeu, care si-a pus scanteia Sa divina in acest corp fizic. Trebuie ingrijit cu atentie, dar si cu masura, pentru ca multa lipsa de iubire se poate acumula in el. Si unde lipseste iubirea, vine altceva...

      As zice: post si miscare fizica. Dar aici fiecare isi are limitele lui ... pe care le afla prin experienta, si apoi le depaseste! :)


      Dragos

      Ștergere
    4. Va multumesc din suflet pentru raspunsurile voastre, inseamna enorm pentru mine. M-am cam trezit cum s-ar spune ”din pumni” intr-un mod oarecum brusc, intr-o valtoare de senzatii si incerc sa imi gasesc echilibrul...
      Flavian, da, cred ca suntem mai multi care trecem prin stari asemanatoare, concomitent, nu stiu daca e in functie de zodie sau de altceva (eu as paria pe frecvente personale apropiate)
      Remer, interesant e ca in timp ce citeam cuvintele tale in minte imi suna o melodie a lui U2, nu mai imi pot aminti numele...ahhh...Miss Sarajevo, - thank you, best friend ever, google..
      Dragos, iti multumesc mult pentru sfaturi...parca ai fi supraveghetorul meu :)) Serios, cred ca eu am venit pe lumea asta special sa invat rabdarea, smerenia si ascultarea! Postul e ok, am revenit la el dupa cativa ani de chiul (motivul a fost dureri groaznice de cap ce mergeau pana la voma. Pur si simplu nu mai puteam tine nici macar o zi de post), acum multumesc lui Dumnezeu se pare ca mi-am revenit, in sufletul meu am suferit ca nu mai puteam posti. Ei, cu miscarea fizica m-ai prins!!!Eu de obicei glumesc si spun ca daca ma vede cineva alergand inseamna ca dupa mine vine un doberman. Dar s-ar putea sa ajung sa fac si asta, pentru ca m-am ingrasat zdravan dupa ce m-am lasat de fumat si am reinceput sa tin post (ceea ce nu pricep cum de e posibil, pentru ca inainte faceam o silueta super in post...???!!!)
      PS: stii cum arata sinusoidele tale daca le desenezi si tragi cate o linie dreapta prin ele? Ca desenul pentru polarizarea luminii..sau ca o...cruce ;)
      Va multumesc mult inca o data pentru ca mi-ati raspuns!

      Ștergere
    5. dupa 10 luni...pleci linistit de acasa convins ca vei prinde autobuzul :) si mergi incet si gasesti autobuzul in statie ca i s-a stricat mecanismul de la o usa ..care se inchide normal si de la sine dupa ce te-ai urcat tu ;)

      referitor la faptul "daca esti pe cale doare" nu mai sunt de acord cu asta :D de putin timp :) intr-o dimineata am avut revelatia: stateam si imi numaram "ghinioanele" din acea zi (era doar 9 dimineata si aveam deja o lista impresionanta)si tot numarand mi-am dat seama ca imi scadea vibratia si ...durea ;) si atunci am zis sa-mi numar noroacele din acea zi si nu mi-a trebut sa trec de nr 2 ca deja eram vibratia la maxim si simteam ca pot muta muntii din loc.

      pt L: durerea de cap = echilibreaza mentalul cu intuitia :) de asta doare
      iar starea de voma are legatura cu iubirea de sine si respectul fata de tine ;)

      sper ca experientele mele sa fie de folos si altora ;)

      Ștergere
  15. Buna la toata lumea,
    vreau sa va transmit ca in curand se vor conecta niste energii de inalta frecventa, incarnate in anumite persoane. Vor fi ca niste noduri de legatura care vor inlesni altora deja aflati pe pozitie sa se cupleze si sa devina punti de legatura pentru altii si tot asa pana intreaga retea va fi desavarsita. Totul este perfect si fiecare se va naste, din toata framantarea asta prin care trecem cu totii, si isi va lua locul. Fiecare OM are o rezonanta unica si doar cu totii putem face o muzica.
    Geea va deveni un diamant si noi vom fi razele lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E pentru prima oara cand o spun: perfect adevarat! 100%! O simt prin toti porii, aproape la fel de puternic ca in ianuarie-feb-mar, dar acum e altceva pentru ca acum stiu mai multe. BTW, nu am niciun fel de insusiri,nu practic nimic deosebit, sunt ordinary average woman...tocmai din cauza asta m-am panicat putin pentru ca a fost ceva de genul: Who, me????
      Am mai scris de multe ori: am avut parte de un fel de trezire, am parcurs versiunea demo si teoretic trebuia sa ma apuc de...treaba...care o fi aia...problema e ca am cazut zdravan de pe la mijloc de august si am intrat intr-un vartej emotional demn de un ospiciu.
      Si Dana, tie trebuie sa iti multumesc in mod special, pentru ca mesajul tau a fost firul Ariadnei. Nu ma intreba de ce, nu iti pot explica...poate ca eram cu adevarat in labirint..
      Reteaua, da, reteaua, dragalasa de ea...chiar am postat un mesaj pe blogul lui Daniel Gaucan in care spun ceva similar. Daca ai chef poti sa te duci sa il citesti, e la mesajul cu pleiadienii, acolo e postat cu numele de corray, conturi diferite bata-le vina...
      O imbratisare mare!

      Ștergere
  16. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. In esenta, ele mi-au confirmat ceea ce stiam deja, ceea ce am trait deja, si sa stiti ca o asemenea confirmare de la niste oameni complet necunoscuti valoreaza mult.

    Numai ca intrebarea mea a avut o agenda ascunsa:) - adica urmeaza o noua intrebare. Ca si la prima, intai contextul apoi intrebarea.

    Contextul: Sa presupunem ca problema din prima intrebare ( curatenia personala, individuala ) este ... nu rezolvata, dar pe fagasul ei de rezolvare.:) Adica, in mod real, in viata noastra se manifesta zilnic o schimbare benefica, minuscula dar stabila, a "ochilor" cu care privim lumea, a "mainilor" cu care ne construim ziua ... Dar, se intampla ca avem cate un vecin, sau cate un "prieten", sau cate un decident al vietii noastre sociale, care, cu un singur gest foarte firesc, isi varsa, in mod inconstient, sau dupa un program "constient", murdaria proprie ( care poate fi de multe tipuri ) pe terenul pe care tocmai il curatasem ! Solutia "Nu-i nimic, ca mai fac curat o data!" nu tine - am testat-o - pentru ca respectivii nu inteleg mai nimic - afara de faptul ca au mai gasit un fraier.:), si, la prima ocazie, vor face la fel ca pana atunci.

    Pentru acest tip de oameni, murdaria ( care , inca o data, poate fi de multe feluri, inclusiv purtand numele de "Dumnezeu" in universul lor ) face parte din stilul de viata, egoul lor a ancorat-o atat de bine incat, pentru a indeparta murdaria, ar trebui sa demontez egoul lor. Pe de alta parte, aia e treaba lor, de fapt, si nu e deloc bine sa imi asum eu treaba lor.

    Acesti oameni nu inteleg ca noi toti, impreuna, avem un teren in comun, pe care trebuie sa il curatim impreuna.

    Intrebarea: Cum se actioneaza optim intr-o asemenea situatie? :)

    Tips and tricks: Solutia "tu vezi-ti de curtea ta si lasa-i sa moara cu gunoiul lor" nu apartine caii hristice, deci eu nu o consider benefica. De altfel, pe termen lung nici nu functioneaza...:)


    Dragos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu degeaba ai acel vecin, coleg de munca, sef etc. Intotdeauna ai langa tine pe cineva care s-ar incadra in acest gen - tipul de om imposibil, cu care nu se poate discuta si nici ajunge la o intelegere. Poate fi cineva din neam, sau chiar din familie.
      Cei din exterior sunt oglinda, potentialul, precum si complementul nostru. El (sau ei) te ajuta sa te regasesti, sa fi mai echilibrat, sa te manifesti mai bine, sa lucrezi cu tine intr-un mod mai eficient. Nu poti schimba acea persoana prin argumente sau teorii ci numai prin iubire, ridicand propria ta vibratie. Aceste persoane se schimba DOAR CAND NE SCHIMBAM NOI INSINE! Nu merge altfel! Va lua timp, e drept... dar nu e nicio graba!

      Ștergere
    2. Dragos, stii ca la sfaturi ne pricepem cel mai mult :) si pentru ca in ultimul timp am inceput sa fiu retinut la sfaturi pentru ca mi-am dat seama ca, daca nu sunt "prezent" dau sfaturi ce de fapt ma vizeaza pe mine, iti dau doar cateva indicii. Carlos Castaneda in cartea "The fire from within" mentioneaza rolul persoanei din viata ta, care te ajuta sa te vezi si sa te ajute sa evoluezi luptand cu natura ta animalica. El il numeste "petty tirant" si spune ca "razboinicul pe cale" care esti este norocos daca are unul. (aici ai capitolul in engleza http://aquakeys.com/toltec/fire-from-within-chapter_02-petty-tyrants). Un alt indiciu de cum sa administrezi situatia cu un astfel de personaj il gasesti in "Profetiile de la Celestine" a lui James Redfield unde spune ca trebuie sa fii constient de moment si sa iti dai seama de intentia celui din fata ta. Acolo descrie cateva tipologii despre cum oamenii joaca diferite "roluri" pentru a lua din energia celuilalt (un alt fel de vampirism dar care tine de betia puterii). Cartea o gasesti aici http://www.scribd.com/doc/171689495/Profe%C5%A3iile-de-la-Celestine#page=46. Daca nu ai cont pe scribd, trimite-mi un mail pe adresa celcaretestie@yahoo.com pentru a ti le trimite. Ce vei gasi acolo nu reprezinta RASPUNSUL. Persoana care ne agita interiorul nu poate fi pusa doar intr-o categorie (datorie din viata anterioara, oglinda, poticnirea pe cale, etc.), totul este compex si simplu totodata. Ramai calm in forul tau si lasa invatatura zilei sa vina prin tot ce te inconjoara, doar stii....EL E TOTUL.
      Sa fii sanatos sufleteste si bogat in iubire

      Ștergere
    3. Auu....asta e dureros de real si de raspandit. Eu cu asta am tras toata vara si a avut putere de bomba atomica pentru ca a fost intre mine si mama mea...pe care o iubesc si o respect dincolo de limite obisnuite (desi nu s-ar spune la prima vedere). Cand e din familie, e horor...Singura solutie care imi vine in minte e una foarte grea...poate posibila doar teoretic...este aceea de a vorbi la nivel de Sine Superior cu persoana respectiva, pentru ca atunci treci de bariera jocului. Repet, nu stiu daca se poate, e greu de verificat, cel putin pentru mine. Cum se face? Nu stiu, cred ca probabil daca esti disperat si fiecare celula din tine vrea asta, se face...via Dumnezeu...:). Adica, il rogi pe Dumnezeu sa medieze...oh, Doamne sper sa nu sune a blasfemie, ca nu asta vreau.
      Pentru restul...cred ca e mai simplu, acolo mai lupti, mai te feresti, mai ignori... E adevarat ca de multe ori iti vine sa iti iei campii la spinare, eu patesc asta periodic, dar atunci incerc sa imi aduc aminte ca de obicei daca rezist primesc o recompensa, cumva, ceva care sa imi faca placere. Suna poate mercantil, dar asta am inteles eu din versiunea demo pe care am trait-o. Plus ca mai e si varianta sa realizezi ca si tu la randul tau scoti peri albi cuiva mult mai evoluat ca tine, om/fiinta. Ia gandeste-te cam cum suntem noi pe langa Ingeri? Ferentariul cred ca e lux...
      Nu stiu daca ti-am fost de vreun ajutor, eu insami am nevoie de ajutor, asa incat...dar poate ca bucatica langa bucatica o iesi si un puzzle...

      Ștergere
  17. Buna ziua.
    Da,numai prin iubire.Asculta-l,constientizeaza ca-si arunca "gaina moarta in curtea ta " si continua - ti viata iubind acea persoana . Daca iti este ruda , o fi mai usor sa-l iubesti,dar daca iti este oarecum strain,ignora neplacerea provocata si nu avea resentimente si daca esti obisnuit sa raspandesti iubire in jurul tau,va fi bine pentru toti cei implicati.
    O zi buna tuturor,Sefora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca e ruda e rau ca doaareeee!! Adica sagetile de la straini te infurie,dar cele de la rude dor...si nu prea ai cum sa te referesti. Nici nu vreau sa ma gandesc cum e daca se intampla in cuplu sau cu copiii, sincer, sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva! Ma doare inima doar cand ma gandesc.
      Fundamental sunt doar divergente de opinii, dar la un moment dat le iei personal.
      Poate asta e secretul, sa incerci sa nu le iei personal. Din cauza asta cred ca a prins teoria cu jocul,cu iluzia. Cel putin la mine asa e. Daca ma gandesc ca totul e un joc, o iluzie, un fel de lectie interactiva menita sa ma faca sa trec examenele, atunci e totul perfect. Dar cu familia nu functioneaza, din pacate, tocmai pentru ca este dureros...

      Ștergere
  18. Buna dimineata tuturor!

    Va multumesc mult pentru raspunsuri. Ele fac parte din comunicarea fireasca necesara partenerilor ce merg pe acelasi drum, pentru a putea ajunge, candva ... la capatul curateniei! :)

    Vreau doar sa ... expandez putin aria raspunsurilor ... daca doriti si voi, bineinteles.

    In domeniul vietii personale, este foarte bine ce ati spus pana acum, si, pana la o anumita masura, asta traiesc. Dar pe mine ma interesa mai mult un "teren comun" mai "indepartat", si ma voi explica in doua exemple mici-mici-mici ( orice legatura cu realitatea este, bineinteles, pur intamplatoare :):) ):

    - undeva, in Romania, exista o "poiana a jnepilor albastri". Acesti jnepi cresc doar acolo, si nu intamplator. Asa cum, pe camp, orice petec de pamant contine predominant o anumita planta, si ciclicitatea anuala a acelui petec, precum si vecinatatea sa cu alte petece asculta de niste legi precise ale naturii, asa si cu acesti jnepi albastri - ei sunt in comunicare cu toti vecinii lor, si, datorita faptului ca traiesc acolo, vor sa arate ceva naturii si oamenilor.

    Aceasta poiana apartine, conform legilor pamantesti, unor organisme executive judetene, deci conform acestor legi, eu nu am nici un drept legal ( teoretic as avea, dar practic nu am ) asupra acestei poieni, si deci nici posibilitate de actiune. Prin niste mecanisme dirijate de ego, unii componenti ai acestor organisme vor ca acolo sa apara un hotel - si isi sufleca manecile si se apuca de treaba ca sa faca sa apara hotelul. Pe de alta parte, aceasta poiana, conform legilor Divine, apartine naturii, apartine Romaniei - asa cum o inteleg eu - adica unui "teritoriu" sufletesc comun mie, voua si acelor "hotelieri" - si conform acestor legi, acolo trebuie altceva decat un hotel.Si ar trebui sa imi suflec manecile si sa fac acolo ceea ce vad ca e corespunzator acestor legi Divine - in contradictie cu legile pamantesti.

    - undeva, in creatia lui Dumnezeu, exista o regiune numita "istoria Romaniei", manifestata pe Pamant prin manuale, conferinte, idei si sentimente bine cimentate in capul oamenilor, artefacte ... si toate celelalte.

    Istoria Romaniei apartine, conform legilor pamantesti, unor organisme executive nationale, deci conform acestor legi, eu nu am nici un drept legal asupra istoriei Romaniei, si deci nici posibilitate de actiune ( din nou, teoretic ... :) ). Prin niste mecanisme dirijate de ego, unii componenti ai acestor organisme vor ca istoria sa arate intr-un anumit fel - si isi sufleca manecile si se apuca de treaba ca sa faca asa. Pe de alta parte, istoria Romaniei, conform legilor Divine, apartine Romaniei - asa cum o inteleg eu - adica unui "teritoriu" sufletesc comun mie, voua si acelor "istorici" - si conform acestor legi, istoria Romaniei arata putin altfel si are alt rol.Si ar trebui sa imi suflec manecile si sa aduc istoria Romaniei sa corespunda acestor legi Divine - in contradictie cu legile pamantesti.

    Cred ca la acest tip de "teritorii comune" tinteam cand am intrebat:"Cum se actioneaza optim intr-o asemenea situatie?"

    Deocamdata, am inteles ca vazandu-mi de mine ( in sensul bun ) in timp vor apare oportunitatile de a ma apuca sa fac ceea ce decelez in legile Divine, fara sa calc pe coada nici un pseudo-leopard si sa fac mai mult rau decat bine.

    Orice idee in plus este binevenita .. si promit ca nu mai am nici o agenda ascunsa! :)


    Dragos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. RR...apropo de ce spune Aral "samanta este in voi"....poti verifica si mesajul de pe www.nebunuldintine.blogspot.ro (nu trebuie sa publici neaparat acest mesaj-este doar o alta confirmare-am pus si explicatia pe care ti-am dat-o aici cu picture lui Michelangelo)....spor la treaba-cu blogul!!! (te invidiez pentru rabdare):)

      Ștergere
    2. Dragos, eu a trebuit, in "luptele" mele sa invat sa am rabdare, sa stau cuminte si sa astept din umbra acea oportunitate mica si draguta, cand cuvintele mele si actiunile ar fi putut avea rezultatul dorit. Intre timp am lucrat la curatenia interioara si la ce am mai putut face prin jur. Avem impresia de multe ori ca este putin din cauza ca nu vedem rezultate imediate. Dar pe un alt plan lucrarile au anvergura fara sa ne dam seama si candva se materializeaza.
      Spunea cineva de regresie si stagnare. Sa stiti ca si mie imi merge la fel: am impresia ca am facut doi pasi uriasi inainte apoi un pas inapoi, apoi cred ca stagnez. Dar se pare ca este mersul normal al lucrurilor: merg inainte apoi vin inapoi si mai privesc odata ce-am realizat, exersez apoi vine vremea stagnarii unde toate lucrurile invatate si realizate trebuie sa se reaseze ca sa pot face din nou un pas sau doi inainte. Numa ca noi nu avem rabdare, ne panicam... :) :)))))
      Smaranda

      Ștergere
  19. Răul în care românii(o parte mare, dezamăgitor de mare) spun că "se bălacesc"... e o mâzgă întinsă pe ochiul celui care privește. Problema românilor nu e că trăiesc în mijlocul necazurilor, necazuri au fost dintotdeauna, pentru toată lumea... ci că fac pe victimele, lamentăriile și-au întins duhoarea până la porțile ceriului. Aprinzi televizorul pentru știrile de la ora 5 și vezi numai nemernicii.... AȘA ESTE??? Acolo unde tu vezi numai nenorociri și dezastre alții văd ocazii și oportunități pentru a da o mână de ajutor... Vă plângeți într-una că nu puteți face nimic, că politicienii își fac de cap în loc să ajute... și... oportunitatea TA pleacă de la poarta ta. Cei ce-o duc mai bine nu e din cauză că nu au parte de necazuri... Și teamă mie că urâtul ăsta are să se-ngroașe și are să se-ngroașe... până când durerea ei va fi insuportabilă, până când n-o să poți decât să... ... până când n-o să vedezi, că mizeria se adună pentru că nu pui mâna s-o curăți... Și punând mâna, înfelul acesta pe voi o să vă curățați de boli ca: lenea, lăcomia, delăsarea, lamentările, deznădejdea, de teama zilei de mâine....
    Zamolxe are perfectă dreptate nu exteriorul e problema, nu el are nevoie de curățire, ci interiorul!
    Sămânța e în voi, trăiti într-o țară plină de oportunități, plină de oameni care au nevoie de ajutorul vostru. Problemele voastre nu s-or opri nici cu a doua venire, nici cu o întrupare a lui Z ci numai când veți pune mâna la construcția a ceea ce vreți să vadeți clădit cu ochii voști... politicieni au arătat ce văd în fața ochilor, nu credeți că se cade să puneți voi înșivă mâna la lucru? De unde să începeți? Deschide știrile de la ora 5 dacă nu știi... :D
    Pentru a da ajutorul tău cuiva nu ai nevoie nici de legi, nici de autorizații
    Cel mai mare ajutor pe care poți să-l dai cuiva e propria persoană, pentru că nemerniciile pe care le vezi în exterior îți arată neputințele din interior... acolo e nevoie de mângâiere și înțelegere. Vedeți? Nu România are probleme, românii au... pentru că se uită în exterior și pleacă urechea la ce spun alții despre ce sunt românii

    RăspundețiȘtergere
  20. Se pare ca lucrurile se misca si avem aici un exemplu, o idee, o poteca, o invitatie la dezvoltare. http://startevo.com/evo1-sectorul-1-evolueaza-un-alt-proiect-fain-facut-de-startevo/. Nu sunt din Bucuresti si nu fac reclama ci e doar manifestarea la ce doream sa fac si la mine in oras cu tinerii. Cred ca schimbandu-ne modul de abordare in ceea ce ii priveste si nu catalogandu-i ca "ratati" am putea pune umarul impreuna la Proiectul Romania. Si apropos de Proiectul Romania, acum ceva timp am citit o stire despre o doamna in varsta (din pacate nu imi amintesc nume, tara, site) care refuza sa creada ca ceea ce vede nu se poate schimba si crea viitorul asa cum dorea. Nu lasa deoparte Planul Divin care isi aducea aportul de mister in ceea ce priveste momentul, conditiile si conjunctura in care evolua viitorul dar cei din jurul ei spuneau ca functioneaza si o invidiau pentru credinta si efecte. Am gasit aproape aceeasi metoda pentru a crea viitorul si la Autocontrolul prin Metoda Silva pe care am verificat-o. Asa ca va propun sa vizualizati un viitor in care va dezvoltati avand in jur romani iubitori, intelepti, cinstiti si harnici. Ar fi trei pasi de urmat. Intr-o stare de relaxare ce favorizeaza undele cerebrale alfa (gasiti in Metoda Silva modul de lucru): folositi Vointa pentru a crea imaginea, Credeti ca aveti puterea sa creati iar apoi aduceti in simtire sentimentul de Asteptare Activa (ca atunci cand stii ca se va intampla si esti nerabdator sa vezi, dar lasi in voia Lui momentul cand se va intampla). Am folosit metoda la o persoana si respectiv doua persoane. La un grup mai mare deocamdata nu am reusit. Sper sa reusim impreuna. Dana, e meritul tau ca m-ai stimulat sa scriu asta. Va multumesc tuturor dragii mei. Am stiut noi ce am vrut de am ales sa venim acum in timpurile astea.

    RăspundețiȘtergere
  21. am primit acest mesaj "avertisment"!!!(vezi in blog)....daca te temi nu-l da mai departe, acelasi lucru valabil si pentru ceilalti....de la un frate de-al vostru!!! Va iubesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Bună dimineața! Mulțumesc tuturor celor care au scris aici fiind într-o permanentă legătură cu ceea ce trăim zi de zi în țară, în București, în afara României și dincolo de ea. Ceea ce doresc să vă transmit este că conștientizez că totul este un imens, un uriaș puzzle. Noi suntem părticele ale acestui puzzle. Poate cineva să spună ceva în plus cu privire la întregul puzzle? Acum aș mulțumi încă o dată lui Remer Ra sau oricui ar putea să îmi răspundă la:
    1. care ar fi termenul românesc pentru puzzle? la dictionar scrie ÎNCURCĂTURĂ, ENIGMĂ, COMPLEXITATE, NEDUMERIRE, GHICITOARE!!!! dar asta doar scrie acolo!
    2. în care dintre aceste situații ne găsim fiecare, grupul din care facem parte, ș.a.m.d.?
    3. ce poate face cineva care nu poate să dea soluții sau idei dar care face astfel de constatări.
    4. totuși, vă rog, care este legătura între românii lui Iisus Hristos, geto dacii lui Zamolxe, atlanți și Solarieni?
    Dacă nu îți cunoști și întărești rădăcinile, nu poți să oferi celorlalți ceea ce îți dorești tu și ceea ce primești de la Univers ca parte a lui.
    Să fiți Binecuvântați!
    Un anonim de pe un picior de plai și o gură de rai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Un corp format din parti mai mici.
      2. Daca sufletul tau se regaseste intr-un loc anume, iti va da de stire. Vei fi atras de acel grup foarte puternic.
      3. Sa-si urmeze "busola sufletului". Fiecare are solutia pentru propria persoana.
      4. Atlantii au lasat "seminte" spirituale marilor civilizatii din antichitate (Egipt, Dacia, Persia, Grecia, China, India, Americi). Solarienii, fiind cele mai evoluate fiinte din sistemului nostru solar, au rolul de a "superviza" toate transformarile din propriul sistem, deci si de pe Terra. Multi oameni isi constientizeaza vietile trecute avute in toate aceste centre de spiritualitate. Ba mai mult, cu aceasta ocazie isi redescopera multe comori spirituale.

      Ștergere
    2. Mulțam frumos! Am înțeles că sunt o părticică cu o inimă minunată și toate căutările nu mai au rost, pentru că o înteagă lume se schimbă, adică pleacă și se construiește alta! vă mulțumesc că sunteți cu mine acum și aici! Sper să fim transformarea! Inima mea este aici o mică parte a Inimii mari a Geei. Și inima bate în extraordinara transformare. Vă mulțumesc tuturor și vă IUBESC!
      Anonimul de pe un picior de plai și o gură de rai

      Ștergere
  23. Ziua buna!
    Are vreo cineva detalii daca se intampla ceva din punct de vedere energetic/magnetic in perioada asta?
    Luna octombrie m-a obosit destul de mult.(am schimbat locul de munca/ am avut ceva probleme financiare/m-am hranit prost, etc), insa spre surprinderea mea, am facut progrese destul de mari in tehnica meditatiei(zen) pe care (incerc sa) o practic, fiind incepator(am vreo 6 luni).
    Nu am nicio indoiala ca problemele din viata zilnica au fost cauzate de faptul ca m-am lasat pe tanjeala cu 'munca' spirituala, de asta m-am si apucat de treaba, insa odata cu pasii inainte pe care i-am facut am inceput sa am mici migrene pe care nu stiu de unde sa le iau, cum sa mi le explic. Le simt in ceafa, insa nu sunt foarte deranjante, nu pulseaza cu bataia inimii ceea ce le face suportabile insa imi stau pe creier(si la propriu si la figurat). Va rog impartasiti-mi si mie daca stiti sau aveti vreo idee despre ce ar putea fi. Orice raspuns/detaliu e binevenit.
    Va multumesc!
    Bogdan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o perioada de schimbare, curatare, reasezare, inlocuire a vechiului etc. S-a intrat pe un nou nivel energetic, mai puternic desigur. Binele va deveni tot mai bine si raul tot mai rau. Lectiile sunt fie mai dure, fie mai usoare. Depinde de om, de vibratia fiecaruia...
      Si in noiembrie vei simti fi la fel. E posibil a avem o reasezare, o schimbare si pe colectiv.

      Ștergere
    2. Se numeste metamorfoza. Corpul tau se adapteaza unei noi realitati. Creierul va incepe sa integreze polaritatile, perceptia si intelegerea ta vor capata noi dimensiuni si claritati.
      Corpul uman, umanitatea, inteligenta asta care se afla in fiecare particula a organismului nostru este pe cale sa desfasoare solutia la intreg universul, adica sa nu fie nici asa nici asa...ci pur si simplu.
      Oscilatiile intre bine si rau vor fi echilibrate pana la perfect balans.
      Accepta ceea ce simti ca pe un dar minunat.

      Ștergere
    3. Va multumesc amandurora pentru raspunsuri!
      Inseamna ca o sa-mi vad linistit de munca mea ca si pana acum si o sa fie bine.
      Intr-adevar, devine din ce in ce mai evident ca se intampla 'lucruri' si cred cu tarie ca si oamenii din jurul nostru care si-au pierdut speranta o sa vada lucrurile astea cu timpul.
      Spor la treaba!

      Bogdan

      Ștergere
  24. Referitor la ultima parte a articolului, am avut o senzatie similara dar numai cu martirii inchisorilor. senzatia traita insa a fost un fel de incurajare discreta dar hotarata ca lucurile se vor schimba. Credinta lor in schimbare un fel de testament viu pentru generatia moastra.

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut Remer!
    Au inceput sa apara din ce in ce mai multe informatii pe internet despre valea piramidelor din Bosnia.
    S-a confirmat ca materialul din care sunt facute atat piramidele cat si artefactele indica o cunoastere avansata a chimiei bazate pe geopolimeri avand proprietati atat piezoelectrice cat si acustice pt. a fi folosite in vindecare(articolul e in engleza ca nu am gasit nimic in romana si are putine referinte insa imi imaginez ca ai ceva cunostinte in domeniu: http://altering-perspectives.com/2013/10/resonance-in-bosnian-valley-of-pyramids_19.html)

    Pot sa am incredere ca au fost construite de aceeasi civilizatie si in acelasi scop cu ce avem noi in muntii nostri?

    Toate cele bune!
    Bogdan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie spus ca scopul acestor piramide nu este vindecarea. Niciuna dintre piramidele cunoscute (incluzand aici si celebrele piramide din Egipt, America de Sud, Rusia, China etc.), nu are ca scop vindecarea. Pentru vindecare se folosesc metode mult mai simple. Scopul acestor piramide este de a realiza conexiunea cu Universul si energiile sale, precum si cu alte civilizatii. Am primit informatia ca rolul lor este chiar mai complex. Prin intermediul lor se pot face chiar si anumite reglaje in energetica planetara.
      Ele au fost construite partial de umani (aici intra si lemurienii si atlantii), partial de alte civilizatii extraterestre.

      Ștergere
  26. Buna ziua,

    O parte din acest articol http://humansarefree.com/2010/11/another-true-history-chapter.html#A- m-a facut foarte confuz dar simt ca o parte din el este un mare adevar!
    Va rog sa imi spuneti doua cuvinte daca aveti timp vizavi de acest subiect.
    M-ar linisti si impaca enorm daca provin de la d-voastra.

    Si inca o intrebare. Este adevarat ca in aceasta iarna/primavara este posibil sa fie un mare cutremur aici la noi?

    Va multumesc. A.T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceste informatii nu provin de la mine; sunt dintr-o carte aparuta cu ceva vreme in urma (Viitor cu cap de mort).
      Oricand este posibil sa apara un cutremur de magnitudine mare (gr.7 pe Richter). Dar nu ne pasc doar cutremurele de pamant. Pot fi si cutremure sociale, economice, politice...

      Ștergere
    2. Ce parere ai Remer despre masonerie? Este o organizatie benefica sau malefica?

      Ștergere
    3. Nu imi permit sa judec un om daramite organizatii. Nu te lua dupa etichete sau dupa parerile altora! Nu uita vorba lui Iisus: "cu ce masura judeci cu aceeasi masura vei fi judecat". Ba mai mult, cu aceeasi masura te judeci pe tine insuti!!!

      Ștergere
  27. Remer Ra, care este opinia ta sincera in legatura cu ce ai citit in "viitor cu cap de mort"?
    parca spuneai undeva ca esti inpotriva secretomaniei si totusi nu ai pomenit despre lucrare
    si nu ai comentat nimic in legatura cu ea desi are mare legatura cu tema de pe blogul tau?
    Isabel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu comentez lucrarile altora! Nu intreba alte persoane despre informatiile aparute ci mai degraba intreaba-ti inima. Ea iti va da de stire daca o anumita carte te va ajuta sau nu. Nici nu indicat sa iei la purecat cartile de acest gen, adica trebuie sa citesti si cu sufletul nu doar cu mintea. Anumite pasaje au rolul de a realiza o anumita "deschidere" iar alte pasaje au rolul de plantat "seminte". S-ar putea ca o informatie sa te ajute (sa declanseze ceva in tine) iar alta sa te lase rece. Si inca ceva: intotdeauna exista informatii care se ascund in "spatele" informatiilor tiparite.

      Ștergere
  28. ai dreptate in ceea ce spui!
    pur si simplu m-am saturat foarte tare de tote minciunele din jur si cele pe care le invatam sistematic in scoli si facultati." chemarea atlantilor" a fost prima lucrare care a trezit sentimentul de ..."acesta trebuie sa fie adevarul" si de atunci parca simt o sete teribila de adevar.
    din pacate marea majoritate de oameni nu sunt pregatiti de adevar si nu doresc sa-l cunoasca.
    multumesc pentru raspunsul tau sincer!
    Isabel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Majoritatea... de fapt foarte multi sunt pregătiti si doresc schimbarea și NU, nu sistemul "corupt", încet, ori inerția, e cel stă în drumul schimbării. Cei care doresc aceste noi schimbări... ei sunt dintre cei care "simt" că sistemul vechi e "rau" pentru că E IMPUS, iar dacă ei ar impune noul (sistem de gândire, politic, economic, etc) n-ar fi mai buni decât cei care AU IMPUS un sistem prost (ori cu probleme în adaptare). Prin impunere orice idee se dovedește proastă, dacă era bună...
      Pentru ca orice schimbare să se întâmple "pe bune", NU E SUFICIENT să îți dorești schimbarea, nu e suficient să te gândești la ea, să faci o cerere... trebuie să faci schimbarea... o dorință chiar susținuta de milioane de oameni rămâne o dorință dacă acesta nu se transformă în faptă. Reveria, imaginația are și ea rostul ei... la fel și limite. Să-ți imaginezi, să-ți dorești ceva mai bun e doar primul pas, după acesta trebuie să urmeze și alții pentru a avea rezultate palpabile.

      Mulți din cei din "generațiile noi" se simt încătușați de sistemul vechi, care-i "constrânge" la anumite reguli... ADEVĂRUL e că bucuria de a trăi, placerea de a face ceva, nu ți-o poate da, ori lua, nimeni... Bucuria, placerea în a face ceva, e ceva ce tu trebuie sa descoperi... e drumul tău... your personal legend cum ar spune Paulo Coelho. Ai libertatea de a te simți constrâns... ori pe aceea de ați folosi creativitatea, spiritul curiozitătii, pentru a inova, ori inventa chestii noi. "Secretul" e... drumul pe care-l vei găsi e numai al tau... nu e aplicabil nimănui și numai drumul tau poate să-ți ofere bucuria traiului, alți oameni pot fi obligați să meargă pe același drum cu tine, dar nu le va oferi plăcerea pe care ți-o oferă ție, pentru că nu e drumul lor... Cred că tocmai ți-am spus cum se găsește/trăiește schimbarea :)

      Oricât de constrângător e sistemul actual... nimeni nu te constrânge să nu-ți găsești propriul drum, propriul adevăr și oricum, odată găsit, nu-l poți aplica decât ție însuti... Nemulțumirea pe care o experimentezi NU e din cauza constrângerilor sistemului, a altor persoane care-ți impun "x-y-z", ci din cauză că tu te ții în acestă costrângere în loc să-ți descoperi propriul drum... e dureros pentru mintea să nu-și folosească capacitățile creative, iar tu percepi acestă durere, ca pe o constrângere, ca pe o minciună, pe care alții încercă să ți-o vâre pe gât... Ei bine umpleti cupa cu/din propria creativitate, cu propriul drum și nimeni nu-ți va mai putea îndesa nimic în desagă... nu va mai fi loc și pentru minciunile altora, pentru sistemul ori schemele altora...

      Dacă umbli teleleu, nu te mira că oamenii vor să te ajute, să te îndrume, să te împingă pe anumite drumuri... cel puțin să nu le stai lor în drum... dacă nu ești pe propriul drum ești în drumul altuia/altorra, ești un obstacol ce trebuie corectat...

      P.S. Atlanții au avut sisteme pentru atlanți, noi nu suntem atlanți, demult... Sistemele atlanților par a fi de vis, dar nu au pierit de bune ce-au fost, noi nu trebuie să facem ce-au făcut atlanții dacă nu vrem să repetam istoria. Noi trebuie s-o facem MAI BINE!

      Ștergere
    2. stimate slepacusmiticus! multumesc pentru lamuriri si detalii. omul fara creativitate o sa fie mereu tentat sa copieze, la fel ca la scoala :)) ma bucur pentru tot cei care au gasit calea si merg pe ea fara sa incurce lumea ....felicitari.
      ma intreb, insa, daca me-ai vorbit din experienta?
      experienta mea me-a aratat ca daca cineva procedeaza cum ai scris tu mai sus se confrunta cu doua situatii: e considerat un sfant pusnic sau nebun .
      ambele variante sunt cam departe de propriul ideal.....
      scopul nostru nu este sa ne departam uni de altii sa plecam fiecare in pustiu...
      ci sa ne apropiem, sa devenim un tot intreg, la inceput la nivel mental, al constiintei si apoi si la celelalte nivele. cum putem optine asta daca unul trage "hais" si altul "cea".?
      sistemul l-am generat tot noi, la fel si guvernul si restul societatii, ulterior ne-am disociat de acest "sistem" deparca nu ar fi avut nici-o legatura.
      nu suntem constienti ca suntem toii un tot intreg...
      asta este trist.
      si mai trist este ca nu ne iubim unii pe altii si nici pe noi insine.
      Isabel.

      Ștergere
    3. Nu sunt sufucuient de în vârstă pentru a vorbi din "experiența mea de viață"... mi-e așa-mi vorbește sufletul, de destle ori dau si eu vina pe alții ori mai grav, știu ce-ar fi mai bine pentru societate... in astfel de situații sufletul meu îmi zice ceva de genul "serios? iar tu ești atât de curat încât să areți cu degetul? viața ta e atât de exemplară încât poate fi predată și altora la școală?" și mă calmez... sunt încă un copil care nu știe nimic, necunoașterea mea e mai mare decât însăși egoul meu...
      mă simt prost dând sfaturi unei fete/femei tu ști mult mai bine ce înseamnă să trăiești frumos, să treci armonios prin viață, ca un cântec al sferelor...
      poate cele "două situații" sunt aceleași și pentru mine... dar definiția mea pentru ce înseamnă să fi normal, poate, pentru tine însemnă să fi sfânt... pentru mine aia e normalitate, om normal... situația e aceeași, unghiul percepției diferit
      "scopul nostru"...aste-as vorbe mari, ești sigură că poț ivorbi în "numele nostru"... e foarte greu să nascocești soluții care să fie bune si acceptate de toți.... mantia asta e foarte grea... diversitatea e peste tot în natură ce putem noi a face e să punem pe toți cei care trag hais la o cărută iar pe cei care trag cea la o alta...
      Draga mea tristețea e semnul că nu mergi pe drumul bun... dacă vrei să ajungi acolo unde vrei să ajungi trebie să lași și pe ceilați să ajungă unde vor ei să ajungă.Dacă unghiul percepției tale e unghiul care scoate tristețea din tine, poate, poate ar trebui să încerci si alte unghiuri de vedere, e doar o mică sugestie, tu ști cum e mai bine pentru tine, ce te face să te simți bine... să plângi de răul altora e... nefolositor pentru ei ori pentru tine.
      pe pustii nu pleci până n-ai gustat din dulceața singuratății, cum îi zice Z, pentru mine asta înseamnă sa ajungi la concluzia că orinde te duci, chiar și pe pustii nu ești singur, nu ești despărțit de ceilalți ori de sursă, să ajungi la concluzia că totul, absolut totul e frumos, chiar și cel mai sec pustiu e viu, nimic nu e mort pe lume, flacăra vie arde și-n nisip și-n aer,apă piatră și-n oameni, e peste tot, nicăieri nu ești "pe pustiu" și că tot timpul ești "conectat"... te duci pe pustiu pentru că acolo nu va veni la tine decât cel care e pregătit să primească ce ai tu de dat/împartășit, plus că nimeni nu-ți cere să mergi pe pustiu ;)

      Ștergere
  29. Remer ra as vrea sa stiu la ce nivele oamenii pot sa nu mai manance? cand isi da spiritul seama ca mancarea nu ii este necesara?

    As mai vrea sa stiu daca nivelele pe care a fost calibrata lumea din punctul de vedere al cercetarilor spirituale ar putea sa ia forma unei figuri geometrice si daca da care crezi ca ar fi? Si daca nivelele in sine inseamna ceva, din Punctul tau de vedere :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spiritul nu are nevoie de mancare insa corpul fizic are nevoie. Pot sa-ti spun ca nevoia corpului fizic de mancare va scadea proportional cu trezirea si hranirea celorlalte corpuri, in special corpul energetic si cel luminic.

      In antichitate se considera ca dodecaedrul ar simboliza Universul. Dar e vorba doar de un simbol. Universul e prea complex, nu poti sa-l reduci la nivelul unor figuri geometrice.

      Ștergere
    2. E fascinant!
      Poate nu se potate reduce pt ca se misca, si miscarea asta continua atrage atentia. Dar daca ar sta pe loc, daca am reduce totul la un singur cadru? Ca aparatele foto...ma duce gandul la cubul lui Metatron, dar parca mai exista o posibilitate care nu e inscrisa in el...ceva care lipseste...

      Ștergere
  30. http://innerspacejournal.wordpress.com/2013/11/09/nominalizare/

    RăspundețiȘtergere
  31. Draga remer ra, iti scriu probabil pentru ultima oara.
    Azi am simtit nevoia sa vorbesc cu oameni si am realizat, undeva profund in fiinta mea cat sunt toti prinsi in vre-un rol sau cine stie ce misiuni…incercand sau nu sa inlature valurile care ii tin prinsi in universul asta, intelegand, intuind sau nu ceea ce sunt.
    M-am intrebat de ceva timp ce anume ma impiedica sa manifest in totala libertate fiinta mea. Si raspunsul a fost ca e ceva care pur si simplu ma face sa nu pot exprima clar ceea ce traiesc in interior….poate obisnuinta...dar acum ies din ea.
    Nu am nici o credinta anume, cu fiintele din spatiu sau alte dimensiuni nu incerc sa comunic pentru ca stiu ca ceea ce caut se afla in mine si nu aiurea, si daca as cere cuiva ceva ar insemna sa recunosc tacit incapacitatea mea…asa ca am ramas tot timpul concentrata pe interiorul meu cel mai profund, facand abstractie de diferitele interferente cu care am luat contact.
    Pe de alta parte nici nu vreau sa ma duc in dimensiuni superioare uitand sa ma manifest aici in perfecta simplicitate. Vreau sa ma manifest in deplinatatea mea in toate dimensiunile, imi place sa fiu aici, nu vreau sa fiu superioara, vreau doar sa fiu eu.
    De la un timp am capatat imunitate la ce este exterior.

    Cam atat am avut de spus.
    va doresc numai bine

    Las aici un link al unui nene care a reusit sa rosteasca anumite lucruri cu mare claritate:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZEzqSx2ZiUM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-as vrea sa-mi scrii pentru ultima oara... Este adevarat ca totul se afla in interiorul tau (si Iisus a spus ca "imparatia cerurilor este inlauntrul vostru") dar, totusi, in exterior poti gasi bucurii, frumusete, armonie, prieteni, un fascinant "teren de joaca". Si multe altele...

      Ștergere
    2. Raluca,ce suntem ,ce crezi tu ca e Omul ?Ce e interiorul nostru cel mai profund ?

      Ștergere
  32. Omul este o experienta minunata in care avem posibilitatea de a fi cu adevarat noi insine si de a cunoaste in acelasi timp iluzia, constructia si ideea acestui univers. Este o cale, o intelepciune, o inima care bate.
    Eu am experimentat in viata asta lucruri din ambele profile, si de deasupra si de dedesubt, si am inteles ca nu experientele avute conteaza, nu etichetarea lor, ci constiinta cu care le traiesti, caldura care izvoraste din inima oriunde te-ai afla si cautarea asta continua a ceea ce este in interior. Un fel de simplitate.
    Si eu imi pun aceeasi intrebare si ma concentrez numai sa descopar asta, tot restul e ajutator sa zic asa. Nu stiu sa iti raspund la ultima intrebare prin urmare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, e evident ca nu vorbesti din carti atunci cand vorbesti .Probabil ai putea sa ne ajuti in multe privinte,pe multi dintre noi,uneori e chiar mare nevoie ! Nu inteleg de ce vrei sa te retragi ?!

      Ștergere
  33. Ba stii si remer stie si toata lumea stie.
    Cum sa crezi ca ai nevoie de ajutor? Cum ai putut crede vreodata ceva atat de absurd?!
    Scoate mastile sterge machiajul si ai sa vezi tot.

    RăspundețiȘtergere
  34. Uite ca eu nu stiu !Vin rar si plec des.Urmaresc doar anumite lucruri.Despre ce e vorba ?! Ce tot vorbesti de masti si machiaj ?! Ce e absurd in a cere ajutor,in a spera in conlucrare ?! S-a intors lumea pe dos si eu nu stiu nimic despre asta ?!E firesc sa ceri ajutor .Eu chiar am zis serios ,cum sa nu am nevoie de ajutor,cine nu are nevoie,ce ...suntem dumnezei ?! Asta-i buna !

    RăspundețiȘtergere
  35. Cand ceri ajutor e ca si cand ai recunoaste ca tu nu poti si facand asta lasi pe altcineva sa decida in locul tau. Cand facem astfel ne lipsim de a afla care sunt propriile puteri, ne departam de noi insine si ne gasim carje in ceilalti, in felul asta consumandu-le energia lor. Se numeste lipsa de responsabilitate. Sistemul actual de guvernare se bazeaza pe o astfel de gandire.
    Conlucrarea e atunci cand nu ai nevoie de ajutor ci ai solutii proprii, originale si impreuna cu ceilalti faci un melanj ca sa gasiti varianta care se potriveste cel mai bine unei anumite situatii. Conlucrarea e pe picior de egalitate si are la baza un act de creatie, asta fiind obiectul conlucrarii.
    Da, lumea se intoarce pe toate partile, se preface si e bine asta. Sofia creaza o noua atmosfera si se metamorfozeaza in ceva unic, ceva autonom, ceva care nu are nevoie de ajutor. Prin urmare si oamenii trebuie sa-si faca transformarile necesare pt a se adapta. Planeta asta, care este o fiinta vie ca tine si ca mine, a fost pentru mult timp maltratata, s-au perindat diverse specii de tot felul etc. Acum ca a invatat tot ce trebuia o sa integreze tot si o sa creeze ceva nou. In atmosfera ei nu vor mai putea intra decat cei care vibreaza asemenea, adica noi, oamenii, acei care doresc.
    Cat despre ultima intrebare raspunsul este da.
    Suntem cu totii creatori ai propriilor universuri si aici suntem ca sa invatam cum sa iubim ceea ce a creat Dumnezeul, Creatorul, universului asta. Pentru a invata asta ne-am modelat in anumite feluri, ne-am pus masti si casti si basti dar esenta noastra este vesnic pura si nu are nici un fel de atribut, este constiinta pura, asta e ceea ce se trezeste acum si se afla in interiorul fiecaruia dintre noi, este esenta noastra divina.
    Toate astea sunt pentru minte explicate. Esenta ta nu are nevoie de asemenea comentarii.
    Prin urmare am ajuns sa raspund la inrebarea ta initiala, sa inchid cercul si sa imi vad de drum.
    De asta am ales sa nu ma mai exprim aici sau in alta parte pentru ca urmaresc sa ies din ping pongul asta al mintii, sa caut o cale originala, proprie, sa imi regasesc in mine demnitatea si integritatea (cand fac asta si Sofia se preface) sa gasesc o cale de a ma adresa celorlalti ca fiind ceea ce sunt in esenta si nu diverselor roluri pe care le-au adoptat. In felul asta nu mai cer ajutorul... Am fost in trecere pe aici, ca de altfel prin toate, si m-am simtit ocrotita si pretuita atunci cand am avut nevoie, fapt pentru care multumesc infinit lui remer sau lui dan pe care ii pastrez vesnic in inima mea.
    Ne vom mai intalni cu siguranta dar atunci fi-vom cu totii ceea ce suntem cu adevarat...si sufletul nostru se va bucura infinit...
    Cu cel mai adanc respect,
    Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca ...,,mi-ai dat da'm-ai julit ...eram intr-o simpla discutie,nu am vampirizat pe nimeni,Doamne fereste ! Aproape ca ma simt vinovat ca am indraznit eu un nemernic iresponsabil sa...!
      Nu m-ai zic nimic !

      Totusi ,sa nu crezi...nu ! Am ramas cu un gust dulce.E bine asa.

      Sa ai impliniri cat mai mari si sa fii fericita,Shanti !

      Ștergere
  36. Raluca, iti respect decizia. Sunt momente cand avem nevoie de noi insine mai mult decat orice. Precum ai spus, ne vom mai intalni...

    RăspundețiȘtergere
  37. este o mandrie sa spui ca nu ai nevoie de ajutor.
    toti avem nevoie de ajutor.
    dupa cum ,cu totii stim, ca numeni nu se naste sfant, intelept sau pilot de avion :))
    asa nici nimeni nu se naste cu totul independent....
    numai ca ajutorul nu inseamna sa vina cineva si sa-ti faca treaba ta in totalitate.
    ajutorul , asa cum il inteleg eu, vine ca o inspiratie, o sustinere subtila sau sub forma unui "gand bun"
    nu suntem singuri in drumul nostrum!
    mereu v-a fi cineva de-a supra noastra si mereu v-a fi cineva sub noi
    asa cum am avut o mama, o invatatoare, sau un maiestru
    si noi la randul nostrum ar trebui sa fim si mama si invatatoare si maiestru pentru cei care vin din urma noatra. asa am vazut eu ca functioneaza lumea si nu cred ca e ceva gresit.
    evident ca nu ma astept sa vina cineva si sa ma duca in brate pana unde am de mers
    dar un ajutor cu totii il primim.
    cred ca nu e greu sa recunoastem asta.!
    cu ocazia asta asi dori sa-i multumesc lui Dan pentru acest blog, pentru ca si-a pus pe tapet
    propriele trairi, sentimente si experiente (cred ca cel mai dificil lucru de facut)
    sa ne fie noua de folos.
    MULTUMIM!
    Isabel.

    RăspundețiȘtergere
  38. Urmaresc acest blog cu multa sete de a cunoaste si a descoperi. Recunosc ca am cautat si in afara mea ( mai ales ) raspunsuri si cunoastere. Si am gasit . Pentru asta sunt recunoscatoare celor ce au impartasit cu ceilalti ( printre care si eu ) ce au descoperit , ce li s-a relevat.
    Stiu ca pe aceste taramuri pamantene ( si in mod specific in tara nostra ) au navalit multi sa-l cotropeasca. Au fost ajutati de "cozile de topor".
    Inainte de a fi bine e rau. Nu stiu de ce . Ca sa apreciem binele poate. Sunt sigura ca binele va veni.

    Pentru dana raluca care a reusit sa nasca polemici in randul celor care citesc am un link.
    http://www.intuity.ro/aplica-in-interior-pentru-jobul-de-buddha/
    Sper sa gaseasca ceea ce cauta in interiorul ei si sa expandeze si-n exterior.

    Multumesc pentru tot si astept noi scrieri care sa ne aduca raspunsuri la noi si vechi intrebari, cautari.
    Ruxandra

    RăspundețiȘtergere
  39. Postarile si comentariile din acest blog sunt deosebit de captivante si pline de vibratie. Va multumesc tuturor!
    Robert

    RăspundețiȘtergere