.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

miercuri, 27 noiembrie 2013

Inceputuri (2)

Pe plan social:
1. Inițierea celor trei programe de securitate:
Securitatea alimentară
Securitatea energetică
Securitatea locativă
Am mai scris despre aceste programe (în Chemarea atlanților) dar o voi face și acum. Fiecare cetățean al acestei țări (este valabil pentru orice om de pe planetă) are dreptul la o rație de alimente în mod gratuit, la cel puțin o cameră personală și la un pachet energetic” gratuit (aici intră electricitatea, energia termică, apa, canalizarea). Multe persoane ar putea afirma că acest lucru ar presupune ca unii să muncească în timp ce alții doar beneficiază de pe munca lor. Acesta este un lucru fals! La ora actuală, se poate realiza acest deziderat prin folosirea optimă a resurselor naturale, a matematicii și tehnologiilor. De altfel, generațiile trecute au făcut un efort colectiv impresionant pentru ca toate aceste realizări să fie disponibile noilor generații.
Mulți ar spune că securitatea locativă și alimentară ar implica cele mai mari costuri. Totuși, trebuie spus cele mai multe materiale folosite în construcții provin din resursele minerale locale, deci ar trebui ca fiecare să aibă parte de o „felie” gratuită. Este dreptul prin naștere al fiecărui cetățean al țării! Statul (guvernul şi aparatul administrativ) ar trebui să aibă în vedere faptul ca fiecare producător de oţel, ciment, prefabricate şi altele, care foloseşte resursele ţării, să vireze o cotă parte din producţie (3-5%) către un fond special pentru a se realiza securitatea locativă. La fel, se poate pune o mică taxă pentru producătorii agricoli și pentru cei care produc și distribuie energie (electrică, termică).
Este de preferat să fie pusă o taxă pentru realizarea acestor programe decât pentru a acoperi incompetența și matrapazlâcurile făcute de administrație (atât centrală cât și locală) și clientela lor politică.
De asemenea, fiecare cetățean poate opta pentru donarea a 2-3 procente din venit pentru realizarea acestor trei programe. Eu sunt convins că mulți o vor face!
În ultima vreme, se întrupează din ce în ce mai multe suflete înalte. La ora actuala, unul din trei suflete întrupate este mai evoluat din punct de vedere spiritual decât media superioară a societății. Cei mai mulți pot fi încadrați în categoria „homo culturalis” astfel că au nevoie de condiții minime pentru manifestarea potențialului lor creator. Altceva nu vor vrea să facă, pur și simplu! Dacă nu vor avea condițiile minime pentru a se manifesta, autoritățile vor avea parte de șocuri puternice. Actualele mișcări de protest sunt dansuri de copii de grădiniță față de ce poate fi în viitorul apropiat. Deja unul din patru tineri de 10-12 ani (cei din generația 2000 și după) face parte din această categorie. Verva lor este uriașă! Dacă simt că nu-și găsesc locul în societate și, mai ales, nu își pot exprima potențialul creator, vor dărâma (la propriu) instituțiile și vechea societate.
2. Introducerea în programa școlară a unor proiecte care să determine implementarea unor principii sănătoase de viață. În cadrul școlii spirituale zamolxiene se respectau cu sfințenie următoarele 15 principii/valori:

Disciplina
Obiectivele
Virtuțile
Ascultarea
Pacea
Iubirea
Studiul
Dreptatea
Voința
Hărnicia
Adevărul
Curajul
Cumpătarea
Unitatea
Răbdarea
Perseverența
Progresul
Modestia

Acestea formează un caracter puternic, echilibrat, sănătos. Ele sunt în perfectă rezonanță cu legile universale. Totul pleacă de aici, de la aceste 15 principii, și totul se va întoarce aici.
Aceste principii nu pot intra în conflict cu nicio altă formă de spiritualitate sau religie. Sunt valabile în orice colț al lumii, la orice popor, indiferent de tradiție. Sunt cultivate chiar și în cadrul altor civilizații. Putem regăsi aici Legile lui Moise, legile zamolxiene, principiile yama si niyama, și mai toate învățăturile vechilor înțelepți. Ele sunt precum solul, apa și soarele pentru ca sâmburele divin să se poată dezvolta în cele mai bune condiții cu putință.
3. Inițierea unor programe școlare care să promoveze sportul, calitățile artistice și tehnice ale tinerilor.
Nimeni nu poate contrazice faptul că unul dintre proiectele cele mai benefice ale fostului regim comunist a fost celebra Daciada. Această mișcare (mai era numită și Olimpiada românească) a fost concepută ca o mișcare sportivă națională, cu competiții la vârf din doi în doi ani. Daciada nu a fost creată doar pentru sportul de masă. Fără doar și poate, o competiție de o asemenea amploare a fost începutul pentru o mulțime de nume mari ale sportului românesc de dinainte de 1989. Se știe că sportul modelează nu doar trupul ci ajută și mentalul și emoționalul. Voința, spiritul de echipă, curajul, răbdarea, perseverența, comunicarea, sociabilitatea, sunt doar câteva aspecte benefice ale sportului.
De asemenea, este imperios necesară reînființarea (sau promovarea) cercurilor cultural artistice (literatură, artă plastică, muzică) precum și a celor cu profil tehnic (informatică, modelism, robotică, electronică). Toate acestea au scopul de a dezvolta inteligența, creativitatea, spiritul novator, spiritul competițional etc.
Cu toate că unele din aceste cercuri mai există și la ora actuala, este necesar ca elevul să fie motivat să participe la toate aceste activități chiar și fără voia sa (lenea și ignoranța nu sunt motive de neparticipare).
Mulți politicieni ar putea spune că toate acestea necesită fonduri consistente, că nu sunt bani! Este o minciună sfruntată! Bani sunt, doar că e nevoie de implicare, de organizare, de planuri pe termen mediu și lung, de mobilizare, de muncă! Pur și simplu, nu le pasă! Am făcut parte și eu din rândul celor care au crezut că România este ținta unor interese externe diabolice. Nu spun că nu ar exista și așa ceva... dar răul cel mai mare îl găsiți chiar aici, printre ai noștri. Acest rău se numește corupție, nepăsare, incompetență, lene, indolență.
4. Dată fiind situația actuală, este mai mult decât obligatoriu ca intelectualitatea responsabilă a acestei țări să lucreze la un Manual Civic, care să fie un fel de a doua Constituție. Acesta va trebui să conțină, într-un mod clar și explicit:
·         rolul cetățeanului (cu accent pe formarea și dezvoltarea spiritul civic)
·         rolul instituțiilor statului (cu accent pe cultivarea responsabilității fiecăruia dintre cei care animă aceste instituții)
·         relația dintre cetățean și structurile statului, precum guvern, administrație locală, Parlament.
·         pârghiile prin care fiecare cetățean poate interacționa cu cei pe care i-a ales.
Dat fiind faptul că acum trăim într-un mediu informațional, ne putem folosi cu înțelepciune de acest lucru. Poate că puțini știu acest lucru dar rețeaua de internet sperie la culme nu numai clasa politică ci și aparatul administrativ.
Este foarte ușor de creat site-uri de tip „oglindă”, astfel încât aleșii să fie oarecum forțați să se țină de cuvânt și să-și vadă în mod responsabil de treaba pentru care au fost aleși. Un astfel de portal ar trebui să fie finanțat chiar de către guvern. Acolo ar trebui să avem acces la fișa personală a fiecărui ales. Aceasta ar trebui să conțină pe lângă datele generale (pregătirea, experiența, declarația de avere și modul cum și-a obținut-o) următoarele aspecte:
- promisiunile făcute electoratului
- pârghiile prin care poate materializa aceste promisiuni
- termene pentru fiecare dintre aceste promisiuni
- inițiative avute
- dacă nu și-a putut îndeplini una (sau mai multe) dintre promisiuni, va trebui să justifice cauza.
- ce a făcut pentru circumscripția pentru care a fost ales
Ideal (și moral) ar fi ca fiecare parlamentar ales (primar, consilier, director etc.) să fie de acord să-și dea demisia în cazul în care nu și-a îndeplinit promisiunile. Astfel, la fel cum un Manual Civic ar fi foarte necesar, tot așa (ba chiar mai mult) ar fi necesar un Cod Etic al politicianului.
Cei mai mulți aleși nu își văd de treabă nu pentru că ar fi vânduți intereselor străinilor ci pentru că nu le pasă!

19 comentarii:

  1. Buna, Dan
    Finalul postarii tale de azi m-a pus usor pe ginduri..."pentru ca nu le pasa" spui tu...daca lor nu le pasa, poate inseamna ca nici noua nu ne pasa? nu ne mai pasa? nu ne-a mai pasat, iar ei sint "produsul" atitudinii noastre? Mi-am adus aminte de teoria morfogenetica despre care vorbea profesorul Lucian Iordanescu...supraconstientul colectiv...cimpul morfic structurat in timp de catre mentalul colectiv romanesc...
    Cred ca sintem cu totii responsabili si avem alesii pe care i-am creat.

    Reli

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai spus bine, avem alesii pe care ii meritam pentru ca noi i-am creat!

      Ștergere
  2. Solteris Remer

    Mergand pe urma acestor informatii ajungem intr-un punct
    cu variabile infinite si cu potential imens, insa mai trebuie
    integrata initiativa-demararea-conlucrarea la scara de masa.
    Avand in vedere ca informatia este energie cum reusim sa
    energizam marea majoritate a populatiei, sa o ajutam sa se
    racordeze la aceeasi "priza"?
    O idee ar fi initierea unui nou Curent avand la baza aceste
    noi - si totusi vechi, programe sociale impreuna cu principii
    de viata sanatoase, care sa reprezinte calea spre Romania de maine.
    Ne trebuie o miscare/un impuls/un val care sa acopere intreaga natiune
    cu un "program" a carui cod sa-i trezeaca pe romani din transa.
    Cu cat vor fi angrenati mai multi in aceeasi vibratie cu atat vor fi
    atrase alte energii ce pot duce spre rezultatul dorit.Cred ca avem
    azi la dispozitie tot ce ne trebuie pentru a demara o avalansa de trezire
    colectiva ne mai lipseste implicarea.
    Cum credinta fara fapta nu aduce nici un rezultat, la fel si aici, deci ce facem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intai ne trezim noi (ne ajutam pe noi insine) si apoi ii ajutam pe cei din jurul nostru. Apoi miscarea de care vorbeai se va initia de la sine! Altfel nu merge!
      Informatia are nevoie de timp pentru a deveni energie iar apoi energia devine materie dupa ce va acumula o "masa" critica de energie.

      Ștergere
  3. Nu sunt negativista de felul meu , chiar contrariu as zice, dar mi se ridica o intrebare : vor exista multi cei care s-au vandut , care nu urmeaza lumina , care se hranesc la propriu si la figurat din intuneric ( si nu sunt putini din moment ce am ajuns in acest punct )
    Cu ei ce facem ? Stiu ca intunericul nu-i mai ajuta precum odinioara , dar inca puterile nu li s-au stins. Poate in zbaterea de pe urma sunt devin chiar mai puternici.
    Cum dai un la o parte politicienii corupti ? Prin vot ? Care vot , ca tot cine e desemnat sa ajunga, va ajunge. Ca sa ajungi pe o lista electorala trebuie sa faci infinite compromisuri, crime, jafuri... altfel nu ai cum sa-ti platesti locul. Deci un om cinstit , corect , vertical si cu "frica" lui Dumnezeu nu ar ajunge acolo.
    E retoric ce intreb. Poate se vor naste alte parghii si metode care propulseaza in fata pe cei corecti si responsabili.
    Imi doresc pentru omenire ca acele vremuri sa vina.
    Multumesc pentru ca ajuti sa se intrevada acele vremuri.
    Ruxandra


    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu, sunt multe intrebari...
    Acum este mai important sa stim ce vom face cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. dragii mei am să vă cer multă înțelepciune și răbdare când vă uitați înspre părțile negative a... orice, nu e ușor sa schimbi... și mai ales N-AI VOIE SĂ IMPUI, dacă vrei ca o treabă să iasă bine trebuie să-i unești la aceași căruță pe cei care voe să tragă în aceeași direcție...

    iar pentru cei care se întreabă CUM, eu am încercat să caut schimbarea de care e nevoie... și ideile care mi-au venit le-am pus pe "hârtie", cu acordul lui RR am să pun linkul către acest articol... dacă vă vin în minte alte alte aspecte care mie mi-au scăpat... contribuiți(!!!), adunati-vă la căruța pe care o trag și eu, dacă mergem în aceeași direcție.
    numai bine și lumină
    link:
    http://slepacusmiticus.wordpress.com/2013/11/27/idei-de-nascare/

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna.....
    Dar ti ai pus intrebarea cum au ajuns acei oameni nepasatori?
    E foarte simplu...daca pe vremea lui Ceausescu ,oamenii incompetenti stateau in banca lor datorita celor care intradevar erau superiori in gindire,imediat dupa revolutie ,au avut posibilitatea sa intre si sa se aciueze in anumite sisteme ,sustinuti din umbra bineinteles de cei care gestionau lucrurile si inainte.In timp au crescut ca numar si ca influenta si ii vedem la televizor dindu si cu parerea,dar nu e vina lor.Si acum se pune intrebarea....in strategia de guvernare postdecembrista ,a fost nevoie ca toti oamenii sa fie competenti sau cei competenti au nevoie de marea masa de manevra in stadiul care e gen (da i prostului putere) ,ca sa poata la orice ora schimba ,destitui sau realiza vreun scop sau altul urmind diferite interese.
    Statul nu pierde si nu da faliment niciodata,n are cum...dar aparatul de guvernare poate face preaf rezervele statului.Totul sta in puterea de recunoastere a oamenilor.Cred ca cel mai periculos lucru ,asa cum zici ,este ca generatia tinara nu mai recunoaste actualul sistem de invatamint.Acest lucru este periculos doar in momentul in care elevul in loc sa devina pragmatic si sa se focuseze pe dezvoltarea personala ,cercetind, el va trece in autosuficienta si lene asteptind.
    Sint de acord cu tot ce zici si le as implementa miine,dar e nevoie de un numar de x% care sa intyeleaga ,sa aplice ,sa formeze un cod format din aceste principii si sa se tina de ele.Cel mai dificil lucru din ziua de azi cred ,de realizat,este sa fi consecvent si aiutomat rabdator.Asta ni se intimpla noua ca natiune.SIntem destepti intradevar pt ca asa ne a creeat Dumnezeu si este un adevar incontestabil in fata celorlalte natiuni....dar Dumnezeu ne a dat si aroganta ,mindrie ,dezbinare etc....in asa fel incit nu vedem realitatea decit dupa multi ani cind ne doare.N am intilnit personal 1 roman ,femei e sau barbat care macar sa zica iubeste ti aproapele ca pe tine insuti ,nu mai vorbesc sa si actioneze in directia aia.Deci pina la urma e nevoie de timp,dezvoltare individual-personala pina ajungem la x% dupa care totul se va petrece imediat sau e nevoie de o entitate superioara care sa dea reset la sistem si sa vina cu un sistem performat imediat in loc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma indoiesc ca "o entitate superioara" cum spui tu, ne poate ajuta in acest sens. Niciunde in lume un "tatuc" nu a putut ajuta un popor. Pana acum s-au identificat doar doua lucruri care pot ridica o natiune: educatia si suferinta!
      Interesant e ca Romania a avut parte de oameni valorosi (chiar genii) tot timpul. Problema a fost la partea morala, la etica! Problema noastra a fost (si este) cultivarea caracterului acestor oameni!

      Ștergere
    2. Într-adevăr, multor politicieni nu le pasă, pentru că nu sunt oameni politici..sunt politicieni de conjunctură. Din păcate, avem ageamii și în politică, așa cum avem în multe alte paliere ale societății. De bună seamă, au existat în istoria României oameni politici, la care dorința de a conduce era dublată de un puternic simț al răspunderii față de neamul pe care îl aveau în păstorire. Chiar dacă au avut “păcatele “ lor umane, aveau totuși o viziune pentru țară prin care nu erau lezate interesele României(sunt multe nume și le putem identifica în istorie). Azi, a face politică a ajuns să fie sinonim cu “a acumula “ ..tot ceea ce se poate : putere, averi, notorietate, relații, etc…mai nou și capacități paranormale, iar judecata decidenților este umbrită de obiective pe care și le-au propus strict pe nivel personal.
      Problema este că azi, mai mult ca niciodată, se vizează doar componenta de putere, dorință generată de un mental nepurificat. Deciziile se iau doar cu mintea (este epoca realpolitik-ului din ultima suflare a lui Kali Yuga) . Încă nu avem decidenți care să decidă cu „mintea coborâtă în inimă”, adică în echilibrul dintre înțelepciune și cunoaștere De ce ? Pentru că nu au inima deschisă..nu sunt ei înșiși în echilibru..Dar câți dintre noi suntem cu adevărat in armonie cu noi înșine ? Așadar, cum spuneai Dan, trebuie să pornim de la noi înșine..pentru a contribui la înlocuirea unui egregor creat pe aceste pământuri. Într-adevăr, cultura, arta, sunt mijloace de deschidere a inimii și de sta în contact cu sufletul…De exemplu, muzica lui Mozart a fost “channel-uită de.. sus pentru a aduce armonie.. aici, jos ” sau sculptura lui Brâncuși vorbește despre aspirația și drumul omului spre divin..Sunt foarte multe exemple, dar sunt și mai multe de spus, de ascultat, de văzut, de simțit, …Când tot mai mulți oamenii ajung să fie în contact cu sufletul lor, atunci se declanșează acea energie de schimbare care poate remodela o societate care apoi să trăiască în rezonanță cu legile universale. Aceea să fie Vârsta de Aur a omenirii ?

      Ștergere
    3. Este doar inceputul! Cu ceva vreme in urma, Zamolxe mi-a spus ca, acum, nici nu ne putem imagina cum va arata Varsta de Aur a omenirii.

      Ștergere
  7. Buna Dan,

    Departe de mine sunt orice gand de critica sau negativism in acest comm , dar avem mare nevoie sa demaram ceva chiar acum ! Si chiar acum se poate folosind platformele gen http://www.kickstarter.com/ sau o platforma de crowdfunding romaneasca http://www.we-are-here.ro/
    Pot dona pentru aceste proiect si le pot promova !
    La fel cum sustin mult si initiativa venitului de baza in UE :

    http://basicincome2013.eu/ubi/ro/

    Dar multi se tem sa faca pasul de a dona sau de a semna petitia pentru venitul neconditionat :(

    Acum vreau sa imi cer scuze daca am pus presiune ! Nu vreau sa pun presiune ca sunt la randul meu sub presiune si nu imi place.

    Proiectul acesta este vital , daca putem elimina teama existentiala deja e un progres urias !
    Ne trebuie campanii de promovare creative , tinere lipsite de temerile trecutului si fara rusinea de a ne arata slabi si vulnerabili .... ^_^ >:D< !

    RăspundețiȘtergere
  8. Incep prin a-ti multumi Dan, pentru ca ai pus aici pe blog aceste informatii si invitatii. Iti multumesc pentru ca stiu, ca printre cei care viziteaza si citesc aceste informatii, sunt cei care rezoneaza ( sau cei care te verifica :) ), cei care pot si care vor. Sunt bucuros ca ai pus in cuvinte mai multe, ideile pe care tot incercam sa le raspandesc in jurul meu ( programe educative de formare sanatoasa a copiilor, responsabilizarea politicienilor). Stiu ca avem de lucrat si ca trebuiesc invitati la aceasta provocare, intelectualitatea din fiecare zona unde locuim, dar totodata, sunt convins ca dupa ce vom privi in urma la toate nelinistile, frustarile dar si bucuriile si implinirile avute, lucrand la acest Proiect ROMANIA, vom zambi satisfacuti ca un lucrator al campului care culege in hambar roadele de peste an. Va doresc succes dragii mei, voi cei care veti pune umarul la ceea ce ati ales sa faceti inainte sa veniti aici in 3D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iti multumesc pentru gandurile de bine dar si pentru entuziasmul pe care il manifesti!

      Ștergere
  9. La multi ani Romania si toti ce am ales sa ne nastem in acest spatiu, oriunde am fi in prezent!

    La multi ani, Dan Remer Ra si toti cei de pe acest blog!
    Suntem cetateni universali, galactici, planetari, care am ales ca de data asta sa ne nastem in acest spatiu, carpato-danubiano-pontic - stie bine Sinele nostru de ce.

    Fie ca iubirea, intelepciunea si adevarul/libertatea (semnificatia culorilor tricolorului) sa fie mereu fortele motrice ale infloririi si r-evolutiei noastre spirituale, ca fiinte si ca neam.

    Si, asa cum spun si versurile poeziei din clip,
    ”Cât Tricolorul ni s-o zbate-n sânge și Țara nu va fi de împrumut
    Unirea nu ne-o fi doar slovă moartă, uitată-n râncede hârtii
    Cât tot Românul iară-și va fi frate și vis de libertate-n toți va pâlpâi.”

    Asa sa fie, Mircea Iosif, autorul poeziei si clipului de mai jos,
    http://www.youtube.com/watch?v=731XyzeBF8U&list=UU5wJNoPjVDL9iGG9v-DDY3g

    ​Pentru si in IubireLuminaAdevar/Libertate, in crearea viitorului nostru de aur!
    LLL, Ana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc in numele tuturor celor care simt mandri ca sunt nascuti pe aceste meleaguri binecuvantate!

      Ștergere
  10. Câteva lucruri în deschidere :
    · Populația stabilă tânără a scăzut cu un sfert în ultimul deceniu, la 5,3 milioane români cu vârsta între 15 și 34 de ani.
    · O jumătate de milion de tineri sunt plecați, oficial, pe perioade îndelungate în străinătate.
    · 8 din 10 tineri caută afară un salariu mai bun. 2 din 10 tineri pun dezvoltarea personală și educația pe primul loc.
    · 6 din 10 tineri s-ar întoarce acasă, iar restul de 4 s-ar stabili afară.
    · 1 din 5 persoane tinere au studii superioare. Dintre aceștia, marea majoritate lucrează în alt domeniu decât în cel pentru care s-au pregătit (80%). 15% din tineri sunt „prea educați” comparativ cu cererile pieței, peste media celor din Germania sau Marea Britanie.
    · Peste 65 de mii de tineri sunt analfabeți.
    · 1 din 4 tineri sub 25 de ani sunt șomeri. România are de cheltuit o jumătate de miliard de euro din bani europeni în următorii doi ani pentru absorbția șomajului în rândul tinerilor, dar nu are un plan convingător de măsuri pentru a-l înainta CE.
    · 8 din 10 români sub 30 de ani au o atitudine pozitivă față de munca pe cont propriu (antreprenoriat), peste media europeană.
    · Doua treimi din tineri își declară intenția de a participa la alegerile europarlamentare din 2014.
    (http://www.amosnews.ro/andreea-paul-romania-starea-natiunii-tinere-suntem-noi-generatia-de-politicieni-un-model-politic-pen)

    Politicienii suntem noi. Noi înşine trebuie să ne organizăm viaţa.
    ...risipa şi cheltuielile exorbitante sunt făcute tocmai de politicieni. Dacă cetăţeanul are tendinţa să risipească şi să se comporte ca un tiran financiar acest lucru se datorează tocmai exemplului pe care îl ia de la politicieni şi dorinţei lui de a ajunge în locul lor.
    Aici este în fiecare câte ceva de schimbat.
    Trebuie să ne înţelegem propriile noastre porniri egoiste şi politicianiste şi să le temperăm.
    Politicienii sunt slăbiciunea noastră propria noastră nevoie de a le lua locul, propria noastră nevoie de orgie militară. Dacă renunţăm la a pune în act propriile noastre porniri tâlhăriste inconştiente în mod brut ca astăzi, fapt pe care oricum îl dezavuăm, renunţăm la însuşi piedestalul pe care se află cocoţaţi ei. Nu înseamnă fireşte că aceste porniri trebuie corectate feudal, inhibate, ci doar că ele îşi pot găsi exprimarea prin alte canale decât acesta al spectacolului politic infect de astăzi.

    Politicienii trebuie să înţeleagă că s-a terminat cu şmecheria. Există destui oameni care nu pot fi fraieriţi niciodată.

    România are astăzi cetăţenii împărţiţi în două: unii care fac faţă rigorilor industriale moderne şi unii care trăiesc încă în Evul Mediu. Responsabilitatea politică a acestora din urmă este zero. Chiar şi ocupaţiile tradiţionale feudale sunt abandonate pentru activităţi periferice sau infracţionale. Acesta este şi motivul pentru care neimplicarea în stilul lor de viaţă după modelul de mai sus nu poate da roade. Practic ei nu mai sunt băştinaşi la fel cum teritoriile arabe sărace nu mai sunt în această situaţie. Influenţa nefastă a capitalismului sălbatic şi-a făcut efectul. Ceea ce trebuie făcut este echilibrarea acestor zone cu restul. În aceste zone trebuie investit educaţional. Copiii născuţi în aceste zone sunt defavorizaţi. Ei constituie materia primă pentru viitorii terorişti şi infractori periculoşi. Dacă societatea stă cu mâinile în sân şi mai ales, cu capul în nisip prefăcându-se că nu vede, va plăti mai târziu pentru acest lucru. Statul trebuie să renunţe la politica lui "ţara te vrea prost". Ei înşişi vor trage societatea în jos dacă nu se iau măsuri urgente de civilizare a lor.(http://starpireavampirilor.blogspot.ro/2008/02/politicienii-suntem-noi-noi-nine.html)

    RăspundețiȘtergere
  11. În Școala lui Dumnezeu toate existențele care au formă învață cum să viețuiască în armonie cu tot ce-i înconjoară și frații asemenea lui, cu membrii familiei lui de suflet și, nu în ultimul rând, cu Creatorul tuturor.Tot acolo am învățat că toate ierarhiile superioare sunt în slujba celor de sub ei. E suficient să le aduci aminte,,conducătorilor" această Lege Divină! Cel care este cel mai mare se va jertfi pentru micuții lui. Ceea ce trăim astăzi și nu numai, reflectă eșecul nostru pe cele 3 direcții ale programei de învățământ, pe care le-am menționat mai sus... curățenie și pace cu mine, cu tine și cu Dumnezeu. Potrivnicii Iubirii și ai Vieții au planuri bine stabilite și gândite... lumina e plăcută, însă ea nu se ,,adună". S-a dovedit de atâtea ori că lipsa de unitate aduce efectele meritate. Este un început bun, după ce te-ai echilibrat și liniștit, acolo unde ești, oricât de mic și neînsemnat pentru lume, să ai numai gânduri, vorbe și fapte egale cu tine însuți, adică cu Iubirea... sinceritate, blândețe, fermitate, curaj, bucurie... molipsire... armonie... îl cunosc pe Dumnezeu... Dumnezeu este stilul meu de viață :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere