.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

luni, 20 aprilie 2015

Portalul pleiadian – 2015 Noile transmisii (6)

Oryen: Bine v-am regăsit, dragilor!
Remer Ra: Bine ai revenit, Oryen! Mă bucur să îți simt din nou vibrația! Parca ești puțin diferit azi. Câmpul tău îmi pare a fi mai plin de vitalitate, dar simt și o energie aparte, de parcă aș fi înconjurat de copilași de grădiniță. În preajma lor mai simt așa ceva, un fel de bucurie a existenței pure! Este un lucru extraordinar să poți simți o astfel de stare la maturitate! Te conectează la cele mai minunate aspecte ale propriei ființe.
Oryen: Am fost, și încă sunt conectat, la un astfel de grup.
Remer Ra: Te referi la copiii aceia speciali, adică la sufletele pleiadiene întrupate?
Oryen: Da, despre ei este vorba. Se lucrează asupra lor încă din această perioadă. Nu e ușor pentru ei să se adapteze vibraților, energiilor oamenilor. Au nevoie de sprijin, precum și de o formă de hrană subtilă specială. Lucrăm și pentru a forma câmpuri energetice speciale între ei, precum și pentru armonizarea unor programe evolutive din structurile lor cauzale. Nu ne putem permite devierea de la planul inițial a unora dintre ei.
Remer Ra: Fluctuațiile energetice din ultima perioadă îi afectează și pe ei la fel de mult cum ne afectează și pe noi?
Oryen: Ei se simt bine în timpul acestor manifestări. Este vorba de energii cu care corpurile lor subtile sunt familiarizate. Pentru cei încă prinși în vechiul spațiu de conștiență (3D), este oarecum deranjant. Aceste fluctuații energetice, după cum tu le numești, sunt de fapt valuri vibratorii de înaltă frecvență! Ele au rolul să vă elibereze de vechea paradigmă.
Remer Ra: Aceste energii sunt resimțite foarte puternic de către multe persoane, unele dintre ele fiind chiar foarte bine familiarizate cu astfel de fluctuații.
Oryen: Doar dacă mai sunt atașamente! Doar dacă încă mai aveți blocaje mentale și emoționale! Doar dacă încă vă agățați de sistemul dual de valori!
Remer Ra: Ceva în interiorul meu îmi spune că aceste fluctuații nu vor înceta. Pe de altă parte, nici nu este ușor să scapi de vechile credințe, de vechea paradigmă. Ce ne recomanzi?
Oryen: V-am mai spus și cu altă ocazie: intrați în rolul de observator! Observați ce se petrece în mintea și sufletul vostru în această perioadă! Nu vă împotriviți, nu încercați să vă ascundeți, nu luptați! Apoi eliberați-vă de trecut, dar și de fricile unui viitor incert! Secretul este să fiți aici și acum! Fiți una cu momentul prezent! Lăsați aceste energii să vă elibereze, să vă împuternicească, să scoată la suprafață ce aveți mai bun în voi! Ele sunt ca o ploaie binefăcătoare pentru semințele păcii, luminii, armoniei și iubirii din inimile voastre! Explorați interiorul vostru și descoperiți comorile minunate de acolo. Veți vedea că aceste energii nu doar că le vor scoate la suprafață, dar le pot și amplifica, dezvolta, rafina.
Remer Ra: Urma să ne spui cum putem lucra cu rețeaua pentru atragerea abundenței în viața noastră. Am stabilit că cei mai mulți oamenii vor sănătate, relații armonioase cu cei dragi și cu cei din jur și, mai ales, abundență materială.
Oryen: Înainte de a lucra cu rețeaua pentru atragerea abundenței în viața voastră, trebuie să aveți în vedere următoarele:
1. Abundența materială este un efect! În primul rând, trebuie să descoperiți abundența în minte și suflet și abia apoi o veți experimenta și în planul fizic! Asta presupune eliberarea de blocaje mentale de tip: ”nu mă ajută relațiile”, ”nu mă ajută salariul”, ”nu am posibilități”, ”nu mă ajută guvernul sau autoritățile”, ”nu m-am născut unde trebuie”, ”nu am noroc”, ”banii sunt o sursă a răului”, precum și multe alte asemenea. În acest caz, abundența este blocată încă din planul mental.
2. În al doilea rând, trebuie să descoperiți blocajele emoționale. Acestea sunt date de atitudinile de tip: ”nu merit abundența”. Acestea vin din sentimentul de vină. Explorați acest sentiment în interiorul vostru. Descoperiți dacă ați făcut/spus/gândit ceva care sa vă inducă acest sentiment. Ați făcut ceva pentru care v-a părut rău? Ați spus ceva și ați regretat ceea ce ați spus? Ați vrut să faceți/spuneți ceva și nu ați făcut/spus? Dacă descoperiți sentimentul de vină în sufletul vostru, lucrați cu iertarea de sine. Iertați-vă din toată ființa voastră!
3. Întrebați-vă cu ce anume v-ar ajuta din punct de vedere spiritual un anumit lucru material sau o anumită sumă de bani. Ce calități v-ar putea amplifica, rafina, dezvolta, iniția, o anumită virtute sau calitate! În acest caz, abundența este atrasă imediat, încă din planul spiritual.
Remer Ra: Legat de sentimentul de vină, ar ajuta enorm dacă am spune din tot sufletul nostru, din fiecare fibră a ființei noastre: mă iubesc, mă iert, îmi vreau bine! Chiar de sute de ori pe zi dacă este cazul.
Oryen: Și multe altele. Important e să rezonați cu ele!
Remer Ra: Mai știu și că majoritatea oamenilor au parte de restricții materiale pentru că au ales să dezvolte, să amplifice, anumite virtuți, precum iubirea față de sine și față de ceilalți, voința, curajul, răbdarea! Toate aceste lucruri sunt programate în corpurile lor spirituale, înainte de naștere. Se poate trece peste aceste programe?
Oryen: Nu este vorba de a ocoli programele evolutive inserate înainte de naștere, ci de revenire la armonia interioară. Unde există armonie, e imposibilă manifestarea sărăcei! Armonia te conectează cu Universul și nimeni nu este mai bogat decât Universul.
Remer Ra: Așadar revenim la armonia trup-minte-suflet și gând-cuvânt-faptă.
Oryen: Nu se poate altfel! Dacă nu aveți karmă bună din punct de vedere material, nu aveți altă soluție decât să cereți resurse materiale și financiare pentru a fi folosite în scopul propriei evoluții spirituale!
 Remer Ra: Sunt puțini aceia care au o karmă bună... De exemplu, cei care doresc să călătorească în diverse locuri, cu încărcătură energetică și spirituală deosebită, pot fi ajutați?
Oryen: Bineînțeles! În acest caz, lucrul cu rețeaua constă în a vizualiza locul respectiv, în a te bucura de el, a te deschide față de el.
Remer Ra: Presupun că este mai bine să nu ne dorim, încă de la început, să vizităm locuri deosebite din zone exotice, îndepărtate, care necesită sume mari de bani.
Oryen: Nu contează suma decât în măsura în care vă raportați la ea. Important este să vă schimbați atitudinea cu privire la abundența materială. Dacă nu ați avut parte de ea până acum, înseamnă că atitudinea voastră vizavi de partea financiară nu a fost cea mai potrivită.
Remer Ra: Adică nu primim dacă nu știm să cheltuim!
Oryen: Poți să-i spui și așa.
Remer Ra: Se cunosc multe cazuri când abundența materială a distrus vieți. Nu este ușor de gestionat această energie!
Oryen: Vă reamintesc că puteți lucra cu rețeaua ori de câte ori doriți!
Remer Ra: Simt că va urma o pauză...
Oryen: Corect! Va fi o pauză de transmisii de peste trei luni. Ne reauzim la în august.
Remer ra: Îți mulțumesc în numele tuturor, prieten drag!


*******

233 de comentarii:

  1. Asa de placuta e armonia din convorbirile cu Oryen, seamana atat de bine cu lumeea aceea in care trebuia sa traim deja... Multumesc remer ra, pentru rolul tau de care te achiti atat de bine, multumesc lui Oryen tuturor ajutoarelor si ghizilor pentru ajutorul dat spre manifestarea a ceea ce suntem cu adevarat si eliberarea de sub imperiul fricii, urii si nepasarii.

    Si o intrebare: pentru armonizatrea cu persoanele cu care nu ne intelegem, este posibil sa chemam mai multe in aceeasi sesiune? Este vreun timp minim?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu pentru gandurile de bine!
      Legat de intrebare, sigur ca poti chema mai multe persoane in aceeasi sesiune! Si eu am facut la fel. Am inceput cu copilaria! Am cerut si am oferit iertare! Au fost multe persoane; in final am ajuns la mine! Dupa iertarile din trecut, am observat ca pot armoniza mai usor relatiile din prezent.

      Ștergere
    2. Multumesc mult remer ra! :)

      Ștergere
  2. O faina sincronicitate. Incepand de sambata (la amiaza) sunt impreuna cu nepoteii (ginerele este intr-o delegatie, in America) si pot sa va spun ca, intradevar, copilasii chiar asa sunt cum se spune in aceasta transmisie. Ma bucur pentru acest mesaj, se simte o energie placuta si din ce in ce mai familiara, atat acum, citind acest mesaj, cat si in timpul participarii la meditatii.

    Multumim !

    Cu drag,
    Lucia Dobrea

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe parcursul celor trei luni de pauza a transmisiilor am inteles ca totusi se poate lucra cu reteaua oricand si de cate ori ne dorim. Este corect?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt incepatoare, am voie sa lucrez cu reteaua in aceasta pauza pentru ce vreau eu?Exercitiul cu sfera pe care-l fac acum va trebui sa-l reiau in august, sau se face o singura data?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti lucra cu reteaua oricand si pentru orice vrei tu!

      Ștergere
  5. NAMASTE !!! Una este sa citesti,alta este sa CONSTIENTIZEZI ! A constientiza -aplicativ-inseamna a RENUNTA la tot ceea ce crezi tu despre TINE CA ESTI.Inseamna a re-seta mintea,a renunta la ceea ce ti s-a dovedit un bagaj purtat ani si ani de zile fara a avea vreun beneficiu din aceasta munca atat pentru tine cat si pentru cei dragi tie. A renunta la porniri imediate,de a te certa pe tine insusti pentru ca nu ai si nu esti asa cum sant altii.A-ti ierta greselile si a le imputina,a nu critica si barfi ,invidiind confortul altuia,A FI PROPRIUL SI CEL MAI BUN PRIETEN CU TRUPUL SI CU SUFLETUL TAU,A MANCA SI A BEA NUMAI CEEA CE ACCEPTA TRUPUL TAU-e cam greu dar eu sant adeptul "mai bine putin ,dar bun decat mult si la intamplare"nu ma conduc dupa retetele gata preparate din spoturile publicitare.E primavara,este RAIUL LEGUMELOR . Imi creez si meditez mantre de intarire si ancorare la PUTERNICILE ENERGII CARE ACUM BRAZDEAZA PAMANTUL ma includ ma curg in valul limpede purificator.Acum urmez o meditatie care ma prinde foarte bine in a vizualiza cu ochiul mintii locurile pe unde am fost ,apoi a le reitera traind,vazand,auzind si simtinnd ceea ce s-a intamplat atunci cand am trecut prin locurile respective.Asa am ajuns sa-mi amintesc-prin vizualizare,reamintire locurile minunate din Dharam Salla ,participarea la cele 9 zile de invataturi tibetane din 2009 ale lui Dalay Lama. asa am reusit sa reiterez trasee strabatute prin diverse locuri din tara,etc. Daca va intereseaza acest tip de meditatie,cu draga inima vi-l pot pune la dispozitie. Va salut cu drag GeorgedeDrobeta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos pentru tot ! Ma ajuta tare mult sa ma descopar ,sa inteleg ca sunt particica din Creatia Divina ,sa-mi descopar misiunea si sa pun si eu la nivelul meu umarul la crearea unei lumi noi plina de iubire infinita,lumina ,armonie si multa multa pace ...Cu drag,respect si recunostinta,Gina

    RăspundețiȘtergere
  7. NAMASTE !!! Multumesc de apreciere si TU MA FACI SA MA SIMT IMPORTANT ! DAR SA STI CA NU SANT.NU SANT IN FATA ALTOR SEMENI DE AI NOSTRI .DACA MA SIMT BINE IN CASA MEA-adica in interiorul propriului trup si a mintii care -nu ma minte ! Dar si a acelei farame de energie care se afla peste tot si nicaieri,numita de unii SUFLET,altii i-au mai dat si alte denumiri,inseamna ,cum se spune ca sant in armonie cu mine insumi si mai sant in ekilibru cu semenii nostri,cu tot viul acestei primaveri,cu turturelele mele carora in fiecare dimineata le improspatez apa din bol si in castronelul mare le mai faramitez doua felii de paine buna si proaspata-apropo " se intampla sa ma trezesc mai tarziu cateodata....le aud ciripind la fereastra ,ca si cum mi-ar zice:- ce faci somnorila ,noi ne-am trezit de muult ,hai pune ceva apa si o farama de paine ca avem treaba....Da ,asa le-am obisnuit de toamna trecuta.Noroc ca aici la Drobeta iernile sant oarecum mediteraneene,mai calduroase ,fara diferente mari de temperatura dintre noapte si zi.....si urmarindu-le zborul le-am rugat sa-mi arate cum fac ele sa se desprinda cu atata usurinta de pamant ? Am vazut ca vin pe vita de vie din fata terasei,se aseaza cate doua ,si ca si cum mi-ar explica CAT DE SIMPLU ESTE ,UNA ISI DESCHIDE LEEENT ARIPIOARELE ,RIDICANDU-SI GHERUTELE LA PIEPT SI CA SI CUM ,CU PIEPTUL L-AR IMBRASISA PE DUMNEZEU SE RIDICA CIRIPIND VESELA.....CEALALTA O URMEAZA IN PARTEA OPUSA IN ACELASI CIRIPIT ,AJUNGAND CAT AI BATE ODATA DIN GEANA SI SE ASEAZA IN MARUL ALB DE FLORI.... E O MINUNATIE SA LE URMARESTI JOACA DE-A ZBORUL ....Da ma mai cauta si albinele,viespiile,chiar si muste inca buimace de atata soare si caldura....atunci cand umezesc stolonii capsunilor din rafturile de pe terasa,se mai intampla ca o musca adormita sa o iau pe nepregatite cand nici nu s-a spalat pe fata ,si sa o inund cu apa.... Noroc ca sant atent si o mut de acolo cu un fir de crenguta,lasand-o sa-si revina singura....Ideea este ,sa patrunzi in lumea planteleo a pasarilor ,micilor gaze si vei descoperi cu adevarat ceea ce domnii cititi numesc -UNIVERS PARALEL.

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate aceste minunatii sunt aici cu mine ca sa ma bucure ...o splendoare de cer,de tril de pasarele de miresme ,de apus de soare ,de parfum de floare ,de strop de ploaie ,de natura proaspata ,innoita ....va trimit cu drag la toti vibratia aceasta minunata care zideste si care inalta...cu drag,Gina

    RăspundețiȘtergere
  9. ma iubesc, ma iert, imi vreau binele!

    Aceste cuvinte au declansat in mine o uriasa schimbare (pe care o pregateam cumva in sinea mea de ceva vreme). Multumesc Remer Ra, Oryen si tuturor fratilor nostri pleiadieni!

    Namaste!
    Maru.

    RăspundețiȘtergere
  10. Oare de ce au ales pleiadienii zilele pentru meditatii marti si vineri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intuiesc că, n-ai pus întrebarea principală. În fapt, cred că nu reușești să te eliberezi totdeauna, Marți și Vineri. Dacă e așa, vezi un răspuns a lui Remer Ra, mai sus unde, explică, că putem intra în transmisiuni oricând, fiindcă rețeaua este activă 24/24 ore/zi, zilnic.
      Și ca să-ți răspund la întrebarea formulată aici, oare noi, de ce alegem să ne odihnim noaptea (și nu ziua) ?
      Ca și cunoscători ai Legilor Universale, pleiadienii fac totul cu respectarea lor.
      Întrebarea ta este bună. Se vede treaba că, trebuie să ne aplecăm mai mult asupra studiului Legilor Universale. Avem aici (pe blog) „Legile lui Zamolxe” spre studiu. Și ne-ar prinde bine o aplecare asupra „Principiile Kybalionului”.
      Să fie cu folos!
      Curgă binecuvântările peste noi toți !

      Ștergere
  11. Salut Remer!
    Nu vreau sa scad vibratia discutiilor de aici, insa voiam sa te intreb daca ai primit informatii sau intuiesti vreo ceva legat de ce sa intamplat sambata in Nepal? Din cate stiam, e o zona foarte zen(ca sa zic asa) cu o vibratie inalta, Orice detaliu ar fi binevenit.

    Multumesc!
    Bogdan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cutremurele de pamant fac parte din viata noastra! Au fost... si vor mai fi! Nu am informatii suplimentare despre acest cutremur.

      Ștergere
    2. Un posibil raspuns, in stirile pe care le postez azi. Foarte buna legatura cu "e o zona foarte zen(ca sa zic asa) cu o vibratie inalta,"... ! Posibil "tinta" tocmai pentru a "scadea" vibratia, in momentul in care cresterea ei are loc tot mai puternic?

      Ștergere
    3. Cei care au o vibratie inalta totusi sunt mai putini.Majoritatea sunt primitivi si practica niste ritualuri extrem de violente in numele asa zisei religii,omorand mii de animale.

      Ștergere
  12. NAMASTE DRAGI PRIETENI !!! Noi toti cei care cu mare atractie urmarim tot ceea ce posteaza prietenul Remer Ra pe blogul sau,. Neavand "darul"domniei sale DOAR ne dam cu presupusul,noi emitand opinii numai din lecturile cartilor pe care le-am citit de-a lungul timpului,sau facand rugaciunile de seara si meditatiile invatate din site-uri,PRESUPUNEM....cerem raspunsuri unde,iata si domnul Remer Ra se dovedeste neputincios,deoarece ,cred-il rog sa nu se supere- nu a primit informatii de la Pleiadieni sau Solarieni. In concluzie,zic eu,este musai sa binevoiasca EI sa se coboare mai des si la tot mai multi umani deoarece este nevoie de urgenta schimbare inteleasa in amanunt de catre umanitate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista schimbare in interior, care sa fie facuta de cineva din exterior, indiferent din ce constelatie ar veni acela. Cartile citite, sfaturile, etc sunt doar cateva cai parcurse de altii, posibil mai experimentati, impartasite apoi celorlalti. Fiecare intelege cat poate si mai ales urmeaza tot cat poate acele cai, completandu-le cu propriul sau drum unic. De aceea multumirile nu sunt o forma de servitute dedicata invatatorilor - oricum, acestia nu au nevoie de ele, ci de autopozitionare a imperfectiunii imaginii proprii, in raport cu perfectiunea spre care se tinde... nici mai multm nici mai putin.

      Atentie: "recunostinta" este tot o forma de "atasament egotic" caci vede actiunile ca ceva intre "el si altcineva", inloc de a intelege "intregul" si a nu mai se separa nici pe sine, nici pe cel de la care a prinit, de Unica Fiinta! "Recunostinta" adevarata, e un sentiment generalizat, fara atasamentul de o anumita forma particulara, desi "include" si acea forma/persoana, etc...

      Ștergere
  13. Salutare tuturor!

    Legat de cutremurul din Nepal senzatia mea este ca ceva destul de important s-a intamplat acolo atat de aproape de Tibet.
    Cat despre binevointa Pleiadienilor de a-se cobora mai des si la mai multi umani eu as zice ca mai degraba ar trebui ca mai multi umani sa binevoiasca sa-i contacteze :-).

    Namaste,
    Maru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima intrebare ar fi:
      - cutremurul din Nepal a fost "natural", sau nu? Nu cunosc in acest moment raspunsul... (De ex. cel din Japonia care a provocat si tzunamiul, se pare ca "a fost declansat intentionat, prin mijloace nenaturale")
      In functie de raspuns, am putea "specula" si la motivele/conectiile dintre locatie si fenomen...

      La o prima constatare, apare ca au fost distruse "multe temple vechi", cu posibile urmari in "scaderea vibratiei" (credintei) locului si oamenilor (locali). De asemenea, "cei ce doreau """ascensiuni""" pe Everest (simbolizeaza varful suprem de atins pe Pamanat!) au fost "loviti"! Victime, au existat intotdeauna intre alpinisti, dar nu ca "o catastrofa generalizata/in masa" care sa fie (posibil) asimilata cu o "vointa Divina" care se opune acestei dorinti umane... Concluziile se vor mai aseza in timp...

      Ștergere
    2. Probabilitate: "Da" si iara "Da"...cum este o zicere de pe la noi.

      Doamne ajuta!

      Lucia Dobrea

      Ștergere
    3. Acei oameni (majoritatea sau cei care nu traiau in stil "zen" chiar si-au dorit ca lucrurile sa se schimbe si acest lucru este valabil peste tot in lume. Posibil ca "undeva " ceea ce au emis ei ca si forma gand sa se fi intersectat cu cei care "au in maini fraiele" provocarilor, atat la nivel mental, tehnologic si contextual si , conform unor anumite legi(universale) ale materializarii, au produs ceea ce si-au dorit(si de-o parte si de-alta)

      In alta ordine de idei, Anonimul de la 08:49, ai punctat bine, insa doar pana la nivel de "recunostinta". Ceea ce-ai gandit si scris ai exprimat de fapt "atasamentul egotic", deoarece "recunostinta' nu se incadreaza in ceea ce-ai "explicat". (egoul la care te-ai gandit, l-ai exprimat si este foarte bine pentru a te intelege si a te accepta).

      Ion

      Ștergere
    4. Multe cutremure din aceasta perioada sunt, intradevar, declansate intentionat("prin mijloace nenaturale" dupa cum zici) si cele recente se incadreaza in aceste "experimente", din pacate.

      Ștergere
    5. Raspuns catre "Anonim Ion" ( :)) )

      "Recunostinta" este "stiinta" ca "datorezi" ceva, cuiva" (persoana) si faptul ca ii comunici si lui ca stii asta. Este o forma de atasament si deci inlantuire (datorie ne(ras)platita!). Nu poti "sa te eliberezi, inlantuindu-te in acelasi timp"! Este mare deosebire intre indemnul lui IIsus "atunci cand va rugati lui Dumnezeu considerati ca s-a si implinit si multumiti pentru asta" si "recunostinta" ca forma de multumire fata de o persoana! E ca diferenta dintre Infinit si... iluzia partii finite/limitate! Va plasati in "opozitie" cu Intregul, afirmand ca : iata, exist "eu" si mai exista si "acela caruia ii sunt recunoscator" si e "ceva intre noi doi in care Intregul nu are amestec...
      Atentie: nu spun ca "binele facut in orice forma de cineva catre noi" trebuie tratat cu indiferenta sau "cuvenit"! Doar ca in paralel cu sentimentele demne si decente pe care le trimitem catre binefacator, sa fim constienti de miracolul Universal prin care toate se implinesc, prin formele si mijloacele din jur! "Nu vehicolul este harul, ci acesta isi alege orice vehicol si orice timp/loc, pentru a se manifesta"...

      Sa ne "imaginam" cele ce ni se intampla ca o...."respiratie": inspiram= primim, expiram= dam! Este exact acelasi lucru: fiecare inspiratie e "o rugaciune", prin care cerem viata, sa traim... Fiecare expiratie e raspunsul nostru, despre cum "am folosit" acea inspiratie si cum suntem dupa ea...

      Daca exista si alte pareri, foarte bine, deasupra adevarurilor partiale e libertatea ... :-)

      Ștergere
    6. Anonim 30 Apr 16:38

      Mda... e fff mult de discutat despre interesele din spatele celor ce se intampla in acest timp, cate sunt naturale si cate nu si mai ales care e "scopul" lor...
      Cateva puncte de vedere:
      - Traim o epoca de redesteptare spirituala (suntem la inceputurile ei!) iar fortele iluziei, mistificarii etc fac tot ce pot pentru a intarzia asta! Nu trebuie nici sa ne mire, nici sa ne revolte: e aceeasi lege a "inertiei" din mecanica, oscilatiei (inductiei) amortizate din electricitate, etc...
      - Exista "entitati/fiinte" care se hranesc cu energia negativa umana: suferinta, tristete, furie, ura, delasare, etc! Nu e o figura de stil, ci REALITATEA, ele avand tot interesul de a "ne mulge de aceste stari" pentru a prospera si trai! Cu cat emitem mai putin negativism cu atat ele vor infometa!
      - In formarea "NOM" principiul aplicat este: "ordinea se naste din haos"! Deci acum se cauta crearea "haosului" in toate formele, inainte de a se instaura "ordinea noua"...

      Ma opresc aici...

      Ștergere
    7. Anonim 20:15, iti place tie sa scrii mult( :)) ) si noi ne bucuram pentru ca te exprimi in acest fel, insa lucrurile-s simple si nu te supara nimeni ca vrei tu sa ti le tot clarifici...

      Ion

      Ștergere
    8. Ion, "voi va bucurati"... imi e suficient! Si noi la fel! :-D

      Ștergere
    9. Nu vă bateți capul prea tare ! S-a deschis (cu intenție) un uriaș șantier în Nepal. Iar din alt unghi, cine a trebuit să plece de-acolo (la Cer) a plecat liber de karma.

      Ștergere
    10. " S-a deschis (cu intenție) un uriaș șantier în Nepal... " WOW !!! Intentia..."cui"?

      "Iar din alt unghi, cine a trebuit să plece de-acolo (la Cer) a plecat liber de karma. " WOW, wow !!! - Cum ai sparge cu "boldul" un balon, puf si gata! Ce mare lucru, "doar ADN" reciclat!

      Ștergere
    11. „Fii atent şi priveşte bine realitatea lucrurilor noastre, şi nu numele lor; îţi vei da seama că nenorocirile, în mare parte, se petrec cu un rost anume, nu din întîmplare. De cîte ori ceea ce socoteam că este o nenorocire a fost de fapt prilej şi început de prosperitate! De cîte ori un eveniment primit cu toată bucuria a fost cel dintîi pas pe calea prăbuşirii şi a înălţat încă puţin pe unul ce era deja la înălţime, făcîndu-l să stea drept de parcă s-ar fi aflat într-un loc unde era la adăpost de prăbuşire! Dar nici măcar căderea în sine nu este un rău dacă priveşti la capătul ultim, dincolo de care firea nu a mai doborît pe nimeni. Este aproape sfîrşitul a toate; este aproape, ţi-o spun, fie sfîrşitul acelei prosperităţi din care este alungat cel fericit, fie sfîrşitul acelei nenorociri de care se eliberează cel nefericit: noi le prelungim şi pe una, şi pe cealaltă şi convieţuim vreme îndelungată şi cu speranţa, şi cu teama. Dacă eşti însă înţelept, măsoară totul după dimensiunile vieţii omeneşti; scurtează-ţi bucuriile şi scurtează-ţi spaimele. Merită să nu te bucuri de nimic vreme îndelungată doar ca să nu te temi de nimic vreme îndelungată.
      De ce vreau însă să restrîng răul acesta? Nu e nimic ce să socoteşti că trebuie să-ţi stîrnească teama: sînt calpe spaimele ce ne tulbură, care ne lasă paralizaţi. Nimeni dintre noi nu a verificat ce sînt ele cu adevărat, ci spaima unuia s-a transmis la altul; nimeni nu a avut curajul să stea alături de ceea ce îl tulbura, ca să poată cunoaşte natura spaimei sale şi ce este bun în ea. Aşadar, o viziune calpă şi deşartă găseşte crezare pentru că nu i-a fost dovedită lipsa de temei. Merită să ne încordăm privirea: vom vedea de îndată cît sînt de scurte, nesigure şi neprimejdioase cele de care ne temem- Confuzia din sufletul nostru e chiar cea despre care Lucreţiu spune:
      „căci tot aşa cum tremură copiii
      Şi-n noaptea oarbă ei se tem de toate,
      Noi la lumina soarelui ne temem.”
      Şi atunci? Nu sîntem mai proşti decît un copil, noi care ne temem în plină lumină?
      Numai că nu este aşa, Lucreţiu, nu ne temem în plină lumină: noi sîntem înconjuraţi de tenebre. Nu vedem nimic, nici ce ne-ar vătăma, nici ce ne-ar folosi, toată viaţă ne năpustim împotriva piedicilor, dar nu sîntem în stare ca, tocmai de aceea, să ne oprim ori să înaintăm privind cu mai multă grijă în jur. Îţi dai seama ce sminteală este să alergi în întuneric! Numai că în felul acesta trebuie să fim chemaţi îndărăt de la mai mare depărtare şi, chiar dacă nu avem habar încotro sîntem mînaţi, continuăm să alergăm cu toată iuţeala încotro am apucat să o luăm. Şi totuşi, dacă am vrea, ar putea străluci lumina. Este o singură cale pentru aceasta: să cunoaştem ce este omenesc şi ce este divin – dar trebuie să fie o cunoaştere pînă în străfunduri, nu una de suprafaţă; pe cît este cu putinţă să le ştim, elementele acestea se cuvine să fie cercetate şi reluate ades în sinea noastră, se cuvine să ne întrebăm ce anume este binele, ce anume este răul, dincolo de definiţiile calpe, să ne aplecăm asupra valorilor morale şi a celor contrare lor. Ramîi cu bine.”
      Seneca

      Ștergere
    12. Este un punct de vedere. Si inca valabil. Mai mult, in timpul nostru al "practicului" metoda a fost chiar sintetizata si se foloseste in unele "antrenamente". Consta in "a merge in intampinarea a ceea ce te temi" inloc sa te feresti, mai mult deliberat sa faci "mai ales ceea ce iti starneste teama"! Functioneaza.
      A doua idee de asemenea e sintetizata in a privi orice situatie ca pe un "dipol", cu o latura negativa si una pozitiva. Daca reusesti sa vezi/sa te plasezi "intotdeauna" in polul pozitiv, practic pentru tine nu mai exista nicio situatie negativa ci numai pozitive! Functioneaza.

      Ambele idei/solutii 'se pot invata" prin practica regulata, constanta, permanenta. Sunt cai intelepte.

      Problema: ambele cer "vointa" si... o capacitate de detasare de "materialism" , macar incipient, "pana se urneste caruta la mers"... Ar mai fi ceva, timpurile lui Seneca si Lucretiu nu sunt aceleasi cu cele actuale! Diferenta consta in "fluxul de informatie din unitatea de timp" careia noi cei de azi trebuie sa-i facem fata! Deja intrece cu mult capacitatea normala pt care noi oamenii am fost "proiectati"! Efectul e ca "luam din alta parte" pentru a putea face fata situatiei... Mai precis, luam din TIMPUL in care ne-am fi ocupat de "observatia naturii si a noastra insine" si il ocupam (sau ne e ocupat!) cu ... marunteala zilnica! Prim efect: vointa se toceste, rabdarea se pierde, concentrarea dispare, TIMPUL se scurteaza!
      Nu contest ceea ce ai spus, din contra sustin, dar... trebuie cumva sa adaptam sau sa mai adugam ceea ce "s-a luat" pentru a ajunge la o practica folositoare, sa nu ramana doar o teorie dezirabila dar imposibila in fapt! YOGA e o metoda... Sunt si altele. Dar cati din provincie si catune, au ocazia de a afla practica ei? Ca sa nu mai vorbesc de "bruiajul" care apare oridecateori se incepe "ceva ce iese din tiparele sociale"! Tocmai de aceea e nevoie de "locuri" - pe net OK, in care cei ce cauta, sa gaseasca informatie buna, adevarata, practica care sa o foloseasca fie si ca o "statie de alimentare" pana reusesc sa stea pe picioarele lor si sa caute "varful" nu numai baza... Pentru aceste "siteuri" trebuie dedicatie si sinceritate TOTALA din partea celor ce le-ar sustine, pentru ca orice urma de compromis, interes, falsitate, sunt "simtite" imediat de "elev" sub forma unei "mici zgarieturi pe scoarta unui lastar".... Iar cand pomul va creste si va deveni copac, acea mica zgarietura devine o rana mare care il va afecta definitiv...

      Uite, mie mi-a ramas referitor la puritatea gandurilor, idea asta de la Marc Aureliu:
      "Daca te intreaba cineva in orice moment, la ce te gandesti, sa ii poti raspunde fara a fi nevoit sa ascunzi..."

      Duminica placuta...


      Ștergere
    13. Privești prea mult în exterior și ești mult prea preocupat de ceea ce fac ceilalți, în timp ce tu nu-ți vezi capul de treabă ! Ocupă-te doar de tine. Iar informația, de oriunde ar veni ea, ai un Maestru interior capabil s-o decanteze - caută-l !
      Eu aș zice că e multă sinceritate peste tot (chiar prea multă), doar că, nivelele de la care se fac diverse emisii sunt jos-vibraționale.
      E o problemă generală că, nu știi ce să iei de bun... ce să alegi din volumul mare de informație. și eu am bâjbâit ani întregi, dar aveam cu mine o busolă - mă țineam aproape de Hristos, prin învățăturile Lui Iisus. Și așa am răzbit.
      Habar n-ai ce Ființă extraordinară este Omul și ce capacitate fabuloasă are el ! Nici nu visezi cum este proiectat un Om ! Ție (și altora) îți lipsește exercițiul procesării unui așa volum mare de informație. Dar crede-mă că oricine își poate antrena procesorul.
      Capul sus, curaj și răbdare !

      Ștergere
    14. "...ești mult prea preocupat de ceea ce fac ceilalți..."
      Sunt "ingrijorat" de asta, nu numai preocupat... E absurd ca in mijlocul schimbarii universale permanente sa incerci sa permanentizezi ceva. e aadevarat. Dar sa fii parte din "esecul altora" la care si tu esti martor, e un fel de complicitate la esec si chiar daca incerci si tot nu se reuseste mai mult, tot complicitate la esec ramane...

      "Privesti prea mult in exterior".... dar interior-exterior, sunt una, singura diferenta e in capacitatea de a le percepe la fel! "Precum in Cer, asa si pe Pamant..." sau cum a fost si aici spus: informatie=energie=materie plus legile de transformare... probabil adevarata problema nu e in a te refugia doat in una din lumi, ci a exista LIBER in oricare, fara slabiciunea de a deveni captiv in una si a le pierde pe celelate...

      "Eu aș zice că e multă sinceritate peste tot (chiar prea multă), doar că, nivelele de la care se fac diverse emisii sunt jos-vibraționale." De-acord! Dar ASA a fost construit Universul asta: se participa prin rezonanta vibrationala... Si degeaba canti in "ultrasunete" daca urechile aud numai pana la 16.-17.000Hz ! Asta daca 'scopul' e sa te faci auzit... Daca doar fredonezi pentru tine OK, adunci fie si in frecventa radiatiilor gamma, daca coardele vocale ti-o permit...

      Iar "eu nu cant pentru mine", asa cum bine ai sesizat...

      Si eu "ma tin aproape de Emanuel" (acesta e numele adevarat dacic, Iisus e "vindecatorul"...) Multe mi s-au dat sa stiu despre "atunci" si sa fac parte din ele... Unele sunt de povestit si altora, altele, nu... Nu sunt numai "invataturile", simte-L! Simte-I fosnetul vesmintelor, timbrul vocii, apasarea usoara a mainii cand o punea pe umarul tau, pentru a te imbarbata si te umple de lumina, pune umarul la ceea ce facea, asa cum unul aduce mancare, altul sparge lemnele, altul gateste, altul aduce apa... la pregatirea mesei pentru cei multi...

      Iar tu, esti preocupat ... "de mine" :-)

      Ștergere
    15. Rău faci, că nu cânți pentru tine ! Poate dacă te-ai milostivi să te asculți, ți-ai da seama cum ești auzit.
      Lasă-i pe ceilalți să crească odată cu tine, dar fiecare împreună cu el.
      Dacă tu te simți prins în eșecul celorlalți... și gravitezi în jurul unui punct întunecos, fă o lucrare importantă cu tine, în tine și pentru tine, ca să devii un punct luminos în jurul căruia să graviteze ceilalți. De fapt, asta îți dorești, așa-i (că tot vorbeam de sinceritate) ?

      Ștergere
    16. Cred ca tu te vezi asa si treci prin asta! Nu mai scrasni, daca plec sau raman nu mai are importanta, ti s-a rupt lantul!

      lenutz3 mai 2015, 22:02
      cat sinteti de minunati! va multumesc! in sfarsit, fiecare spune ce vrea el sa transmita si este intampinat cu acceptare, completare, bucurie, respect! slava Domnului, deci, se poate! sa fiti binecuvantati!

      Ștergere
  14. Bun gasit,referitor la recunostinta ,Paul Ferrini spunea ca ,,Recunostinta este optiunea de vedea Iubirea lui Dumnezeu in toate lucrurile. Nici o fiinta care alege astfel nu se poate simti nenorocita. Caci optiunea de a aprecia duce la fericire,intocmai cum optiunea de a nu aprecia duce la nefericire si disperare. Primul gest sprijina si inalta. Al doilea,devalorizeaza si demoleaza"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim12:03

      Paul Ferrini a spus bine... Totusi, probabil nu si-a imaginat :felurile de "manifestare" ale "recunoscatorilor" , care pot varia de la simtamantul cald si inexprimabil al unei priviri, al unei atingeri, unui cuvant, pana la ... tavaliri pe jos cu pupaturi pe dosul mainii, sau carambului, care ar fi mai apropiat de buzele frematande de recunostinta! Nici una din forme nu e rea sau buna prin ea insasi, si exprima doar temperamentul propriu... Ar mai fi insa ceva: "recunostinta apriorica"! Ca de ex, vine ... sa-l numim "unu mare" in vizita "prin "coclauri"... Si apare cate "unu" din multime si "pup, pup, pup" mana, hm, ca de la barbat la barbat... nu ca ar fi primit sau cerut ceva, dar... asa e el, "recunoscator"! Eh... nu stiu de ce mi-a venit... :-D

      Ștergere
    2. Vorbiți la nivele diverse, dar toate, de vibrație joasă. Recunoșțința N-ARE A FACE CU EGO-UL și ea este ROBINETUL care permite Iubirii (cu toate atributele ei) să te inunde.

      Ștergere
    3. Mi-a placut imaginea cu ... robinetul si inundatia ... apoi "vibratia"! ;-))
      Deh, e si vremea ploioasa de-afara....da unde e coboras, urmeaza urcus! Si cinstitele urechi sa-si desfete auzul cu muzici domnesti si vibratii ceresti...

      https://www.youtube.com/watch?v=8BQYRqgrXM8

      Ștergere
  15. Cercetarile genetice au demonstrat faptul ca fiecare individ al speciei Homo sapiens este un unicat biologic,ca atare genereaza un camp energo-informational unic in Univers ,motiv pentru care ,in opinie personala nu putem decat interfera cu respectarea legii liberului-arbitru in sensul de a nu perturba aria de acoperire a cuiva ...a interveni pasnic si a contribui la implementarea Binelui Suprem ,este modalitatea ideala de a maria frecventa de vibratie inalta ,intrucat salvarea unui suflet echivaleaza cu salvarea unui intreg Univers...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem prin educatie preconditionati sa "intelegem lumea" in dogmele acelei formari! Desi nu e neaparat vina noastra ca ne-am lasat modelati astfel, totusi poete deveni o...hmm... " culpa" ca la maturitate nu rupem aceasta "incremenire" in notiuni pseudostiintifice" care pica la prima adiere a 'adevarului realitatii". Ca fapt divers: abia "acum" CERN a inceput sa-si dea seama ca toata teoria fortei de gravitatie si legii atractiei universale a lui Newton e falsa iar "unde gravitationale" nu exista! (din nou, nu dezvolt acum subiectul...)
      Cam tot asa si cu "interferenta" dintre biocampurile umane (dar cu biocampurile altor fiinte nu? de ce nu?!)... In primul rand ca NU EXISTAM SEPARATI, nimic nu e separat de nimic! UNITATEA e regula! Deci nu ne incurcam in biocampuri (de toata natura!) ci NE COMPLETAM ! E foarte mult de spus aici, un subiect larg, cum se petrec toate astea... Doar sa intelegem ca "nu exista nici macar un atom separat" in acest univers, caci atunci "acel atom" ar deveni un "alt univers de sine statator"! Cum "ne completam"... aici e de aflat caci sunt multe forme ! Un ex. anumiti "invatatori de nivel inalt" nici macar nu vorbesc nimic cu discipolii lor, simpla aflare in proximitatea "acelui guru" te introduce intr-un univers al adevarului si perceperii lui... Bineinteles ca depinde si de "cat" esti "tu" capabili sa asimilezi, "cat de larga ti-e caruta sau bocceluta" ;-)

      Dar subiectul deschis de tine e binevenit tocmai pentru ca asa intelegem responsabilitatea pe care ne-o asumam cand cream un camp benefic sau malefic in proximitatea noastra si care se rasfrange si asupra TUTUROR FIINTELOR (nu numai oameni!) cu care interfereaza... Si asa este, "a interveni pasnic si a contribui la implementarea Binelui Suprem ,este modalitatea ideala de a maria frecventa de vibratie inalta..." nu numai pentru ca "salvam" pe cineva (asa ceva este tot o afirmatie egotica=falsa!) oricum noi putem fi doar "catalizatori", salvarea petrecdu-se in interiorul celuilalt, prin "propria" evolutie si "har" - ci mai ales pe legea "actiunii si reactiunii Universale": bine dai - din acel bine primesti inzecit si insutit! Rau dai- din acea categorie primesti !

      "Un suflet echivaleaza cu un Univers"... sau mai bine "Universul Unic se manifesta si e intreg si in acel suflet" - ca un fel de holograma!

      Multumiri pentru subiect...

      Ștergere
  16. Pentru cel de prin coclauri care vine si se apleaca si ,, pup,pup,pup ",poate invata pe lumea asta smerenia ,intr-o alta o fi fost vreun arogant ,cum si eu sigur intr-o alta viata am fost vreo fitoasa ,de ma bucur si sunt atat de recunoscatoare ACUM...Namaste !!!...cu mai mare drag si mai mare respect si mai multa recunostinta ,iubire infinita,Gina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim Gina 13:09,

      "Smerenia" nu se invata, ci "este" sau "nu este". Ea vine firesc ca un fel de fi, atunci cand intelegi maretia celor create, cat de mult ai primit, fata de cat de putin restitui... E un subiect larg, de ce lucrurile se petrec asa, dar unul din posibilele motive este chiar evolutia spirituala insasi... Mai intai ar trebui sa stim ce anume "numim' smerenie si ce opusul acesteia "trufia, vanitatea, aroganta, etc" Am mai comentat subiectul asta in postari anterioare dar ...revin. "Smerenia" (smerti -rusa= moarte, to smear engl = a defaima, etc) este A NU ITI ASUMA FRUCTUL FAPTELOR TALE, adica a nu-ti face "faima/atasament de ego" prin ele. Adu-ti aminte: Iisus NICIODATA nu a vindecat pe cineva! Intotdeauna a spus "Credinta TA te-a vindecat"! In timp, din motive lumesti si de dominare, "s-a ajuns" (nu dezvolt cine si de ce, cum s-a facut, desi e "clar") a "substituit" smereniei "umilinta" sau si mai rau "slugarnicia"... Desi nu e acelasi lucru, "umilinta" are valoarea ei, doar intr-un singur context; acela de "cale proprie aleasa" din motive strict personale si de evolutie. Din pacate, ea a fost MULT folosita si deturnata ca menire de "oameni' care "umilesc pe altii" pentru a-si asigura (daca "tine" si reusesc!) un mijloc de dominare asupra celor mai slabi/nesiguri si daca se poate sa si profite de pe urma lor. La asta te refereai cand ai folosit acest "termen"?
      "Aroganta" este "a pretinde ca ti se cuvine ceva" indiferent in ce forma, ca pe un "drept ce iti apartine exclusiv". Nu am inteles ce anume (daca si tu folosesti termenul in acelasi sens) am "pretins ca imi apartine" in citatul mentionat? E cel mult "un punct de vedere/opinie" , atat... Din partea mea, asa cum "am spus" e "temperamentul" fiecaruia, deci...LIBER ! Ca fapt divers, pot spune ca am vazut/auzit forme si mai "drastice" de astfel de atitudini: de ex credinciosii unui cult parcurg distante de zeci de Km tarandu-se, sau in genunchi, cu ocazia unor sarbatori speciale din acea credinta, pana la templul celebrarii! DA, dar asta se face fata de o forma "A PERFECTIUNII COSMICE" si manifesta "credinta" fata de perfectiune! Cu totul altceva se intampla (in "optica mea" :-D ) gestul pupatului dosului palmei "unui jupan terestru" sau similar si asta n-as incadra-o nici la "smerenie" nici macar la "umilinta", as folosi "alti termeni" ... ;-)

      Si ca sa inchei subiectul: "Adevarul este prin definitie arogant" pentru ca nu face niciun compromis cu minciuna, nu are slabiciune si nu cedeaza nimic din intregul sau... Cauta-l, intelede-l.... ! Pune-ti intrebarea: Iisus a fost "modest" , "smerit" , CUM se manifeastau aceste atribute la El? IIsus a avut "stapani" dintre oameni? "Sunt Fiul Omului", "Sunt Rege"...etc, sunt manifestari de "aroganta"? "Daca spun drept, de ce Ma lovesti, "? etc...
      Intelege, apropie-te de adevaruri, elimina dogmele si blocajele induse de altii care nu ti-au dorit binele, elimina stereotipiile... FII TU INSATI si fa-o CAT POTI DE BINE ! Vei fi uimita de cat ajutor vei avea si cate porti launtrice ti se vor desfereca!

      Cu drag Gina, acolo unde tu esti iubita, nu pot decat sa iubesc si eu diamantul din tine! Si chiar si ferecatiura de aur a lui, caci si aceea exprima ARTA... :-)

      Ștergere
    2. Smerenia ESTE TOTDEAUNA - VREI, sau nu VREI s-o atingi și s-o manifești

      Ștergere
    3. Punctele de vedere nu se impun, doar se comunica... :-)
      Si da, bine a spus un anonim anterior, comunicandu-le, capata o forma si mai clara si pentru tine insuti...

      Ștergere
  17. „ Întoarce-te în tine de oriunde ai fi și primește-te, iartă-te. Viața se trăiește, nu se caută, nu se învață. Trăiește adevărul, bucuria și iubirea. Ele se află acolo unde ești. Liniștea nu este într-un loc, ci într-un mod de a fi. Sunt două zile în care nu mai putem face nimic: ieri și mâine. Prezentul este timpul mântuirii. Amânarea înseamnă niciodată. Un om valorează atât cât iubește. Restul e poveste.
    Verbul meu este în inimă și pulverizează spre voi. E nevoie să înțelegem că nu am fost creați de Dumnezeu ca să suferim, ci ca să ne întâlnim cu El într-o poveste de iubire. Unică. În ochii tăi este soare când iubești. Iar ca să ajungi la fericire nu ai nevoie de hartă, ci de prezență, de tine.
    Descoperă sau redescoperă Iubirea Tatălui Ceresc!
    Să ai grijă de sufletul tău! ” Hrisostom Filipescu !
    Seara în tihnă !
    Weekend frumos (ce-a mai rămas din el) !

    RăspundețiȘtergere
  18. Mai fratilor este pentru prima oara de cand intru pe acest blog minunat si nu inteleg nimic din ce vorbiti voi aici...Despre ce este vorba de fapt?
    O duminica frumoasa tuturor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine-ai venit ! Te invităm să-ți dilați puțin timpul și să citești postările gazdei (de cărți nici nu mai vorbim!) și apoi vei înțelege sigur !
      p.s. nu că, n-am putea să-ți explicăm, dar, calea pe care ți-o recomand mai sus, e cea mai dreaptă.
      Să ai spor !

      Ștergere
    2. Am citit toate cartile lui Remer ra,si apoi toate postarile de pe blog.
      Eu ma refeream strict la postarea de fata, si la faptul ca e pentru prima data de cand intru pe acest blog si nu vad legatura dintre subiect si comentarii.Adica de data asta mi se pare o mare amestecatura de idei si ganduri din care nu am reusit acuma sa extrag nimic ca idee principala...Cred ca o sa reiau ca sa inteleg
      Va multumesc oricum

      Ștergere
    3. " mi se pare o mare amestecatura de idei si ganduri din care nu am reusit acuma sa extrag nimic ca idee principala..."

      Si la "caracterizarea personajelor" e incurcatura mare! :-D

      Ștergere
    4. Totul are legătură cu totul. În timp ce alergăm după „principal”, pierdem esențialul.
      Sigur că suntem aici, ca la școală, dar toată Viața este o școală. Suntem ca niște copii în pauza dintre cursuri - discutăm „vrute și nevrute”. Este ca un izvor natural care-și croiește singur cursul. Să-l lăsăm, dară, să curgă...

      Ștergere
  19. La fel m-am intrebat si eu si in timp ce-am mai reflectat mi-am amintit de Diogene care intrebat fiind ce cauta ziua in amiaza mare umbland cu o lumanare aprinsa ,acesta a raspuns : un om,la care completez cu : un om in care Cineva de Acolo de Sus a pus scanteie divina ...ne cautam unii pe altii ,mai primim niste confirmari ,mai descoperim fiecare de unde venim,cine suntem si incotro ne indreptam,dupa cat suntem de treziti/ constienti de existenta noastra/activati/reactivati fiecare dintre noi ,fiinte unice in infinita diversitate...din partea mea ,,Bine ati venit !"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apropos de Diogene :
      „ Când sărmanul Diogene,
      În lumina de la soare
      N-a găsit un om, pesemne
      Și-a aprins o lumânare ... ”
      (*L*)

      Ștergere
    2. Te-ai intrebat, "cum si-a castigat" Diogene butoiul ala mare? Ca doar nu l-a gasit in drum! :-D

      Ștergere
  20. cat sinteti de minunati! va multumesc! in sfarsit, fiecare spune ce vrea el sa transmita si este intampinat cu acceptare, completare, bucurie, respect! slava Domnului, deci, se poate! sa fiti binecuvantati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat esti de minunata, ca acestea sunt lucrurile pe care le cauti si gasesti si pentru ca le vei cauta mereu fara a obosi ...

      "2. Apoi i-a trimis sa propovaduiasca Imparatia lui Dumnezeu si sa tamaduiasca pe cei bolnavi.
      3. "Sa nu luati nimic cu voi pe drum", le-a zis El, "nici toiag, nici traista, nici paine, nici bani, nici doua haine.
      4. In orice casa veti intra, sa ramaneti acolo, pana veti pleca din locul acela.
      5. Si, daca nu va vor primi oamenii, sa iesiti din cetatea aceea si sa scuturati praful de pe picioarele voastre, ca marturie impotriva lor."

      "10. Apostolii, cand s-au intors, au istorisit lui Isus tot ce facusera. El i-a luat cu Sine si S-a dus la o parte, langa o cetate numita Betsaida."

      Beth = casa, in aramaica galileana. Galilieeneii, neam tracic, originea cuvantului "e-gal", adica practicau "egalitatea ca greutatate a cuvantului fiecaruia, indiferent de averea sau puterea sa politica din comunitate"
      sai = (regionalism/arhaism romanesc) postav alb, susai = familii de plante care dau un suc alb laptos cand le rupi , saivan = locul unde se pune fanul la uscat devenind din iarba verde albicios, etc

      Bethsaida = Cetatea/casa postavarilor de postav alb, locul unde se albeste postavul, sau Cetatea Alba

      Iisus nu se aseza niciodata la intamplare, fiecare loc de popas sau de adunare era ales sa fie unul bun ca vibratii, sa se armonizeze cu cele ce aveau sa fie spuse si sa se intample acolo...

      Lenutz, entuziasmul tineretii tale inviorator, e un loc bun de popas ... Asa e, iubirea atrage, dar entuzismul e cel ce creaza! Fii mereu binecuvantata! :-)






      Ștergere
  21. Prea multe simti tu, Remer Ra, prea multe anticipezi in discutiile cu ”avatarii” tai... Dincolo de eventuala veridicitate a informatiilor propagate, toate aceste asa-zise chanellingu-uri mi se pare un sir de texte fabricate, cu surse neclare, vag si discutabil neverificabile prin mijloace subtile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara nici o suparare, suflet minunat dar, intr-adevar, este foarte greu de crezut ,, povestea" unei fiinte care a trait stari de constiinta inalte in anumite experiente proprii ! Vorbesc din proprie experienta, nu din auzite sau citite.
      Citesc fel si fel de postari ale multor persoane si iau de acolo ce simt ca am nevoie pt evolutia mea spirituala, ce nu simt aproape de inima mea nu mai continui sa citesc daramite sa aprofundez. Nu este momentul pentru mine sa inteleg ceea ce am citit!!!
      Nu contest veridicitatea unei informatii nici daca ,,simt" eu ca ceva nu e in regula. Pur si simplu trec peste ea. A fost o vreme cand eram razboinica :)))) Nu mai sunt asa. Iau ca atare tot ceea ce aud, vad in jurul meu si merg intr-acolo unde simt.
      Multumesc mult.

      Ștergere
    2. Că bine zici, măi Valică - „mi se pare (un sir de texte fabricate, cu surse neclare)”. Adică... ți se PARE frate. Păi... de rezonanță ai auzit !? Ce..., noi mai umblăm cu păreri... ? Rezonezi, au ba, la informație. Adică, atunci când te atinge o vibrație, în tine se tremură ceva, sau rămâi în nesimțire așa... Și dacă se tremură, înseamnă că informația cu pricina este prezentă în structura ta și te afli pe un nivel vibrațional la fel ca și emițătorul, iar dacă șezi în nesimțire, înseamnă că ești mai jos ca emițătorul.Însă să știi că, toate informațiile din Univers se află stocate în oricare dintre noi. Doar că, trebuie să cunoaștem calea care duce la ele.
      Vezi !? ecuația e simplă și nu-ți trebuie prea mari bătăi de cap ca să pricepi.
      Ia mai caută tu, până simți așa ca o adiere-n stomac !

      Ștergere
    3. Mare ti-i trufia... mai potoleste vipia care arde mintea si seaca sufletul!

      Ștergere
    4. „Când privești din mijlocul focului, nu poți vedea decât prin prisma lui.” Maxi-Mele (*L*)

      Ștergere
    5. Cei ce gresesc, sunt si ei cautatori... iar greselile au rolul lor. Invatam din ele, invatam din suferinta, a noastra sau a altora, e un limbaj universal in Cosmos...
      Nu e important daca sursele unor mesaje sunt de un fel sau altul, nici macar daca sunt verificabile. Conteaza doar un lucru: cum ne raportam noi la ele! Daca mesajele le-am gasi scrise pe o piatra nesemnata, dar noi le vom urma si ne vor ajuta, sunt sau nu "VALOROASE"?

      Ștergere
    6. Poate cate un forum de discutii pe asemenea subiecte punctuale ar gasi unele solutii?

      Ștergere
    7. Suntem exact unde trebuia să fim. E loc pentru toate, peste tot. „Peste tot, suntem „Acasă” ” - Cătălin Manea

      Ștergere
    8. T: 30"

      https://www.youtube.com/watch?v=Zbygnn_UUSc

      Ștergere
  22. Dragi prieteni,
    vreau sa va spun ca,intrand acum si citind postarile voastre, se simte o energie foarte faina, pe care-o simtisem chiar atunci. Desi nu fusesem prin preajma computerului tot ceea ce-ati transmis, sub o forma sau alta, s-a simtit si parca am stiut ca dinspre aci vine, sa zic asa, fiind foarte familiara, adica, no, asa o simt si starea de bine pe care-o am, adica "barometrul interior"niciodata nu m-a inselat :)).
    (am fost putintel ocupeisan cu nepoteii in aceasta perioada, va si spusesem la un moment dat, deci am intrat destul de rar pe net, asa ca nimic nu-i intamplator si toate-s intru intelegerea lucrurilor...).

    Multumesc si va imbratisez!

    Lucia Dobrea

    RăspundețiȘtergere
  23. Am citit foarte multe mesaje primite de la prietenii din spatiu, din variate surse. Cele de aici m-au atins la inimioara. Va multumesc!
    Andra

    RăspundețiȘtergere
  24. Nimic nu este intamplator iar cine a aparut pe aici ,a fost atras ,rezoneaza cu o anumita frecventa de vibratie care insoteste ascensionarea planetei ,ei bine initiata in ,,cooperare "...poate fi strigatul lupului alb,misterul/ originile din Carpati,mesajele Sfinxului transmise prin Remer ra ,Oryen ,prieteni de pretutindeni atrasi de acea splendoare de vibratie care calauzeste Lumina de la cea mai indepartata steluta pana la cel mai indepartat loc din adancuri intr-o poveste plina plina de infinita iubire care invaluie miraculos,sprijina,zideste ,inalta si ascensioneaza...

    RăspundețiȘtergere
  25. Din partea mea ,,Bine v-am gasit !",,,Bine am fost primita !",,,Bine ati venit!" ,atata vreme cat acest Bine interfereaza si este interconectat la Binele Suprem care reprezinta intrunirea cumulativa a Binelui la nivel personal,general,universal, ca parte a Planului Divin...Planeta ascensioneaza in fiecare Secunda/ Fractiune/Clipa /Cuanta / Respiratie (Inspir /expir)...,cu fiecate vibratie ,cu cat mai inalta ,mai pura cu atat mai Bine...iar pentru asa ceva nu trebuie decat SA FITI CEEA CE SUNTETI ,PREZENTI IN ACUM !...perceptia mea care vine din Infinita Iubire,

    RăspundețiȘtergere
  26. Hmm... Si daca pleiadienii iau pauza pana in August, arcturianul " Zibel " se pare ca va avea multe de spus...

    Z : -"A inceput acum 10 miliarde de ani... De-atunci Omul isi cauta forma/trupul perfect, pe multe planete...
    Eu: - "Si de ce nu si l-a creat asa cum si l-a dorit?"
    Z: - "Trebuie sa fie nativ adaptat la planeta pe care o locuieste... Nu poate fi creat perfect, apoi adus pe o planeta...
    Eu: - "10 miliarde de ani...!!! Cum sa astepti atat, cine sa observe? Inseamna ca puteti calatori in tinp?!
    Zambi si se indeparta putin...

    RăspundețiȘtergere
  27. Bună dimineața !
    Remer Ra, vă rog, câteva cuvinte despre ceea ce se numește „ADHD” și „Autism”.
    Mulțumesc !
    Weekend frumos, tuturor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe de spus... In primul rand: autismul nu este o boala! Copiii cu autism sunt suflete mari venite la intrupare dar care au probleme cu adaptarea la vibratia terestra, grosiera. Unii reusesc in aceasta viata sa se adapteze (cu muuuulta iubire din partea familiei) iar altii in viata urmatoare.

      Ștergere
    2. Mulțumesc ! Știu că acestea nu sunt boli, deși așa sunt catalogate. Puteți să ajutați astfel de copii, dar și pe părinții lor ( am în vedere un copil cu ADHD și o mamă care este depresivă din această cauză) ?

      Ștergere
    3. Nimeni nu poate suplini dragostea parintilor, mai ales dragostea mamei. In primul rand, mama trebuie sa se trateze de depresie, altiminteri ii face rau copilului.

      Ștergere
    4. Corect ! Mulțumesc din nou !
      Deocamdată trebuie s-o ajut să înțeleagă că există și alte alternative (decât medicamentele care adorm tocmai ceea ce ar trebui să fie treze - simțurile). Și când va fi pregătită, vă va scrie.
      Vă mulțumesc că Sunteți !
      Să fiți binecuvântat !

      Ștergere
    5. Bună să vă fie inima permanent !
      Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri !
      Nu mai știu cine, a spus ceva de genul : „ Pentru pasărea care s-a născut în colivie, zborul reprezintă o boală.”

      Ștergere
  28. Buna ziua si mai buna inima ,ei bine ,despre afectiunile de mai sus : ADHD cunoscuta ca deficit de atentie si hiperactivitate ,caracterizata prin afectiuni comportamentale de natura neurobiologica cu cauza precisa nedeterminata pana in prezent ,din pdv. stiintific la nivelul actual ,asta numai Dumnezeu stie de ce inca nu ne-a descifrat ,lasandu-ne poate pe noi sa decodificam ca sa co-creem ,sa invatam sa ne iubim unii pe altii,sa ne pese ,sa diversificam ; AUTISMULUI ii sunt caracteristice problemele de comunicare si limbaj,de socializare si comportamentale repetitive etc.,in opinie personala intru totul de acord cu pdv. expus de catre Remer Ra ,sunt suflete speciale iubite de Dumnezeu care traiesc intr-o lume a lor invatandu-ne pe noi sa-i iubim neconditionat ,infinit cum imi place sa spun...este lectia lor sau a noastra ?! Nu venim intamplator noi ,trecatori de-o sfanta clipa ce cuprinde eternitatea , avem de invatat vreo lectie sau sa ajutam pe altii din ceea ce stim fiecare sau am invatat noi ,prin inzestrarea fiecaruia dintre noi primita de la Dumnezeu. Iubirea inseamna eliminarea distantelor !...Iubeste...Iubirea este cea mai inalta frecventa vibrationala ..,,Credinta ta te-a vindecat!'' ,ne lasa Iisus mesajul ca in noi Cineva de Acolo de Sus a pus capacitati de autoreglare,vindecare ,intelegere,acceptare,deschidere infinita catre intreg universul ,ei bine a pus in fiecare dintre noi ,miracol ..p.s : depresia ,ca orice afectiune in trup se vindeca cu identificarea ,acceptarea si tamaduirea cauzei care a provocat-o de-a lungul vremurilor cu aceeasi doctorie miraculoasa = infinita iubire ,Gina care cu mare drag salut oricand atat cu Doamne ajuta ! cat si Namaste !Gratia Divina sa va insoteasca vesnic !

    RăspundețiȘtergere
  29. Ce as face "eu" in caz de depresie: o combinatie de mai multe antidepresive naturale si as evita sub orice forma antidepresivele medicamentoase care ele insele dau depresie si adictie!
    - http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/terapii-complementare/sunatoarea-antidepresiv-vegetal-583669.html
    - Vit. B1 si B complex au puternic efect antidepresiv
    - Se inspira lent pe nara stanga, nara dreapta se astupa cu degetul aratator prin apasare usoara. Se retine 2 sec si se expira brusc prin nara dreapta, ca atunci cand va suflati nasul. Se inspira lent pe nara dreapta, se expira brusc prin cea stanga. Se repeta ciclul min de 7 ori. Efecte: bun in caz de raceala dar organismul acumuleaza energie psihica si se combate depresia
    - Dimineata, la trezire se prepara o ceasca cu apa calduta in care s-a diszolvat sare (grunjoasa) cca 1 un varf-1/2 lingurita. La chiuveta, se inspira apa (atentie daca e "prea" sarata ustura f tare, deci se prepara/dilueaza cat e suportabil si confortabil de sarata!) pe o nara si se elimina pe cealalta. Se repeta ciclul pana se goleste ceasca. Deci apa ajunge pana aproape in gat fara a se inghiti, se elimina pe nara opusa.
    - Dimineata pe stomacul gol, se ia o lingura de ulei alimentar (fl soarelui) in gura si fara a se inghiti se plimba prin gura cca-15-20 minute. Se scuipa apoi uleiul in WC. Atentie e f plin de toxine la acel moment, a nu se inghiti!
    Se spala apoi dintii cu pasta de dinti, FARA FLOR!
    - Se inghite dimineata pe stomacul gol o lingura cu boabe de mustar SAU orez boabe intregi, cu apa.
    - Va rugati, ex la Sf Arsenie Boca, sa va indeparteze gandurile depresive/negative, sa ajute copilul. Multumiti.

    In legatura cu autismul, ce as face eu cu un asa copil:

    - Iubirea TREBUIE manifestata fizic, prin multe mangaieri, a-l tine in brate, a-i vorbi! A-l implica intr-o activitate care sa ii placa: cantatul la un instrument muzical, pictatul, etc la care parintele IL INVATA cum se face! La tara e bun calaritul, sa aibe un caine, pestisori de acvariu, etc animalele empatizeaza bine cu suferinta umana.

    https://www.youtube.com/watch?v=JA8VJh0UJtg

    Nici unul din cele de mai sus nu sunt neaparat definitive. pe parcurs in functie de raspuns si evolutie, as schimba, ajusta unele sau altele, eventual as adauga alte proceduri.

    Pentru discutii personale, pot fi contactat la : gvalah@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  30. Bine v-am gasit,ca veni vorba despre ,,boala" as sterge acest termen din dex ca multii alti termeni ca una-i vorba care zboara si altu-i Cuvantul ,ei bine de-a lungul experintei personale am atras in floarea varstei ca un scai o poliartita reumatoida ca la carte cu ptroteina C reactiva prezenta,demineralizare osoasa,durere ,blocaj la nivelul articulatiilor mici ,pe pamant boala autoimuna cu evolutie destul de grava pana la imposibilitatea de se putea deplasa, prin sferele inalte asa ceva nu exista. M-am blocat,am ingenuncheat ,am urlat ,am plans,m-am rugat si m-am tot rugat si i-am cerut lui Dumnezeu sa ma lumineze sa pot pricepe cum am captat asa ceva ,in conditiile in care la randul meu am ingijit pacienti cu accidente vasculare cerebrale vreo 12 ani ca asistenta medicala pe sectie de neurologie pe parcurs de dragul cunoasterii orientandu-ma catre partea juridica trecand de la sfera halatelor albe la cea a halatelor negre,cu sfera ca veni vorba ,de la ceea ce a devenit astazi din pacate act comercial la ceea ce tot din pacate este un negot cu dreptatea ,pe aici pe unde se actioneaza ca soldatul ,locuri pe unde greu sunt accesibile discutii referitoare la cauzele astrale ale bolilor, blocaj energetic,constiinta universala,dreptate divina ...in tacere ,meditand in mijlocul mamei noastre Natura am inteles ca ma inchisesem intr-o carapace de teama de a nu mi se pune o eticheta de genul ,,plecata cu sorcova ",intrebandu-ma la fiecare pas ,cu fiecare respiratie ,de ce Doamne ?! Am atras toate nodurile si enegiile posibile si imposibile ,va imaginati ce misuna printr-o sala de judecata ,prin spitale nu mai vorbim,zici ca ,,ei" si faci ca tine ,cad si ma ridic,pasesc cu un picior pe pamant si cu celalat prin cer de unde am inteles ca boala mea draguta de ea venea din modul meu gresit de a vedea viata personala si a celorlati din jur ,dintr-o anume rigiditate ca uite nimeni nu respecta nimic,nici tratament,nici regim igieno-dietic,nici lege ,ma simteam folosita ,ceva de genul unde-i incurcatura hop si subsemnata dar pentru ce ,eu nu am dreptul la viata ,sa stau mai mult in fata oglinzii ,ca ma machiez ,ca o sterg ,acum privesc pe altcineva pentru ca am inteles,studiat ,invatat ca fiecare fiinta este unica si are dreptul sa experimenteze orice isi doreste in infinita diversitate si este libera atata vreme cat respecta libertatea celorlati ,ei bine ,am mai primit un inger pazitor ,inca un neuron doi pentru sinapse inalte,inca o celula innoita cu program nou ,de vindecare care le-a tamaduit prin interconexiune si pe celelalte ,trup nou renascut din propria-mi cenusa ,din iubirea infinita a lui Dumnezeu ,Creatorul nostru al tuturor ,va salut cu drag si nelipsita iubire infinita,Gina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "...o celula innoita cu program nou ,de vindecare care le-a tamaduit prin interconexiune si pe celelalte ,trup nou renascut din propria-mi cenusa ,din iubirea infinita a lui Dumnezeu"
      Deci acum esti bine? Ai scapat de poliartita reumatoida, demineralizare osoasa, boala autoimuna?

      Ștergere
  31. https://www.youtube.com/watch?v=cpxb9my3J3U

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este ok, insa vigilenta, atentia si discernamantul sa fie si ele prezente...pe "Tabla de Sah". ;))
      - Rege: Fiinta Reala Interioara.
      - Regina: Divina Mama Kundalini.
      - Nebun: Lancea Sacra, Forta Sexuala.
      - Cal: Rectitudinea si Legea.
      -Turn: starea de Alerta Perceptie.
      - Pioni: Neofitii Drumului.
      Intelepciunea Oculta zice asa: "Intetiti flacara Spiritului cu forta Iubirii". A transmuta instinctele animalice in vointa, pasiunea sexuala in dragoste, gandurile desfranate in intelegere."
      "Tentatia este foc; triumful asupra tentatiei este lumina. Daca invingem tentatia, rasar in psihicul nostru nestematele pretioase ale virtutilor."- ( din Arcanul 15- AGEAC)
      "Arcanul Nr.16 este Turnul Trasnit, acesta este Turnul Babel. Multi sunt Initiatii care se lasa sa cada. Multe sunt Turnurile Trasnite. Orice Initiat care varsa Vasul lui Hermes, cade inevitabil.
      Simbolul Sacru al Infinitului reprezinta Creierul, Inima si Sexul. Daca Sexul domina Creierul, survine caderea, Turnul Trasnit, Steaua cu Cinci Varfuri inversata, Pentagrama cu capul in jos; omul cu capul in jos, cu cele doua picioare in sus, este azvarlit in adancul Abisului. Arcanul 16 este foarte periculos. Este necesar sa ne Trezim Constiinta pentru a nu fi orbi si a nu cadea in abisul pierzaniei. Cel care varsa vasul lui Hermes cade cu Arcanul 16 care este Turnul Trasnit; sunt cei care au esuat in Marea Opera a Tatalui." (AGEAC)
      Intradevar, cine reuseste sa transforme Focul Sexual in Foc Sacru, ajunge la Arcanul Nr. 22: Coroana Vietii, reintoarcerea la Lumina, prezenta Adevarului in noi. Cel ce primeste Coroana Vietii, se elibereaza de Roata Intoarcerilor, a Recurentei si de Karma. Coroana Vietii este Stralucitorul nostru Dragon de Intelepciune, "Cristosul Intern". Orice Sfant care dobandeste Initierea Venusta, primeste Coroana Vietii."(AGEAC)
      Dragilor, toate drumurile, mai devreme sau mai tarziu, duc la Dumnezeu si nimeni nu poate trece nerespectand "treptele" sau sarindu-le. Asadar si prin urmare (atlantii calatoreau pe mare...)dupa ce s-a reusit "schimbarea apelor", musai Sfintirea Firii Apelor, deoarece daca Dumnezeu nu este prezent in lucrarea noastra, atunci este doar o simpla "lucrare ritualica", care ne da anumite trairi, fara nicio Transmutare,Transformare, Transsubstantiere, deci nimic Transcedental, "Poarta Soarelui" ramanand inchisa fara "practica interioara " constant continua.

      Cu drag,
      Lucia Dobrea

      Ștergere
    2. Multumesc Lucia pentru lamuririle aduse filmuletului de mai sus. Am postat asta cu speranta ca ,dintre cei care strabat acest blog o sa fie cineva care sa aduca completari la acest filmulet de mai sus. Eu am o nelamurire,, ma refer la cei care reusesc sa-si stapaneasca voluntar patimile, mandria, lacomia,desfraul etc ,care toate fac parte din ego : De ce la unele suflete acest proces este mai rapid si la altele mult mai indelungat , ma refer la nr de lectii necesare si de ce nu la nr de reincarnari

      Ștergere
    3. Patimile nu se stăpânesc, ci se transformă; se duc în polul pozitiv. Spre exemplu, mândria se transformă în modestie; lăcomia, desfrâul, în cumpătare.
      Patimile nu apar din senin, ci au concertate în spate, alte patimi; ele sunt efecte ale unui complex de manifestări negative (obiceiuri, obișnuințe, tipare, șabloane negative).
      Ca să duci o patimă în polul ei pozitiv, trebuie să cauți polurile pozitive ale celorlalte slăbiciuni și să cauți a le manifesta pozitiv pe fiecare în parte, în cele mai mici lucruri; este o lucrare pas cu pas, dar are șanse reale de reușită.
      Nu te teme de ego. Fiindcă ego-ul este format tocmai din această activitate energetică negativă. Stânca, chiar dacă e tare și mare, apa o poate totuși transforma în cristale de nisip. Dar știi de ce ? Fiindcă apa are ceva ce-i lipsește, de obicei, omului - RĂBDARE. Învață răbdarea de la apa, și transformă-ți defectele în calități, demontându-le bucată cu bucată, ca să-ți pară mai ușor. În tot acest timp, cere ajutor ceresc, ca să fii ghidată și susținută în intenția ta.
      Cât despre durata proceselor, ele depind de experiențele acumulate de-a lungul existenței fiecărui Suflet. Dacă ne referim la experiențele de pe Terra, unii au mai multe acumulări ca alții; unii au misiuni pentru evoluții personale, iar alții de grup ( începând cu familia și terminând cu lumea ).

      Ștergere
    4. Bun gasit dragilor si va multumesc ,in ce ma priveste departe de a insinua cumva ca as avea vreo misiune mesianica ,percep ca locul meu de actiune este pe-aici prin beta unde musai trebuie sa solutionez,sa restabilesc o speta cat de mica ar fi ,ca-i de ordin medical,juridic,familial etc.,altfel amprenteaza mai sus ,ajunge de ex la doamna Lucia in astral ,oriunde in alta parte unde un rau cat de mic formeaza un rau mai mare ptr. transmutarea caruia este nevoie de mai multa Lumina,plimbandu-ne cu sfera dotata cu armonia/echilibrul desavarsit trup- minte- suflet,gand- vorba- fapta ..,,Ex Deo Nascimur,In Christo Morimur,Per Spiritum Sanctum Reviviscimus"...deopotriva la nivel individual -colectiv-universal ,lectia mea ,bagajul meu Karmic interconectat la lectiile si bagajele Karmice colective si universale .In concret pe-aici pe unde activez ,daca mi se solicita de ex. sa administrez un calciu intravenos ,in timpul injectiei ,pe parcursul tratamentului ,ma ingrijesc cum ma pricep mai bine sa comunic niste informatii despre ceea ce reprezinta lipsa de calciu ca semnal al hiperaciditatii ,dar si ce ar presupune o altfel de raportare la acest deficit ,ca alimentatie,identificarea cauzei astrale ,asa usor ,ca-i foloseste mai devreme sau mai tarziu ,intr-o alta viata ,informatia trebuie data ,inainte a fost Cuvantul atata pot ,Doamne infaptuieste dupa Voia Ta cea PreaInalta, asa ma simt impacata sufleteste ca am facut ce trebuie ; intr-un alt ex.,vine copilul de la scoala intors pe dos,ca de nota,de atitudinea vreunui coleg,profesor,programa scolara,incerc cat de cat sa solutionez fara sa fortez problema,in caz contrar aceasta se amplifica,devine una mai mare si amprenteaza la toate nivele ;o problema financiar-contabila de la firma sotului,o plangere contraventionala a cuiva,un conflict cat de mic la serviciu ,intre vecini ,in societatea vremurilor noastre macinata de abuzuri,ilegalitati ,nereguli,ei bine simt ca atat cat pot cat mi se permite ,musai trebuie transmutat in Lumina ,restabilit cursul firesc ,pasnic,in caz contrar se aduna intr-un fluviu enegetic tensionat care amprenteaza conica universala ,se transmite la nivel tectonic,etc.,ce fac ma imbarc in sfera , tor cum am mai auzit ca s-ar denumi in frecventa de unda alfa ,de la Dumnezeu,impreuna cu El si catre Dumnezeu ,,Eu sunt Inceputul si sfarsitul ,alfa si omega " ,lectia si bagajul indivudual inteconectat la lectia si bagajul colectiv si universal ...sunt impacata si multumita sufleste cand efectiv am solutionat cat de infim ceva in aceasta maniera , simt ca am restabilit legatura tainica cu Dumnezeu in acest fel ,la ce mi-ar folosi atata teorie ,informatie diversa si atata sustinere celesta daca nu le-as aplica in practica cea de toate zilele , as exploda , la ce mi-ar folosi atata iubire daca nu i-as permite sa curga facand loc in permanenta unui alt val de informatie/ energie inalta,astfel cred ca am obtinut un fel de pasaport care-mi permite sa explorez pasnic anumite nivele ,,Precum in Cer asa si pe Pamant'', va imbratisez cu mai mare drag,Gina

      Ștergere
    5. Anonim 13 Mai 22:48

      "Mi-era dor de un raspuns de acest fel :-) "

      Si imi va mai fi...

      Ștergere
  32. Boala, ca asa-i codificarea pe-aici a fost confirmata in 2003 la Centrul Metrodologic de la Bucuresti ,desigur mi s-a recomandat un tratament cu Plaqenil de ex,.un antimalaric extrem de toxic care afecteaza vederea , antiinflamatorii gen piroxicam etc. ,pe aici nu tine cu rostopasca ,tataneasa ,controale periodice ,evitarea expunerilor la aer reci ,frig,umezeala ,eforturi fizice,interdictii felurite ...nici macar nu am mai sunat atunci dupa rezultatul de la anticorpii antinucleari proba care era tinuta la frigider ptr. ca nu stiu ce aparat nu functiona daca nu cumva cineva de pe acolo era in concediu ,ei acesta a fost momentul cand m-am trezit si mi-am schimbat modul de viata ,am pus punct la un capitol si am inceput un altul cu litera mare fara sa constientizez pe atunci ce reprezinta armonia trup,minte,suflet sau gand vorba fapta, le-am descoperit pe parcurs ,existau in program dar in forma inactiva . Boala mea ,prietena mea, ptr. ca am facut pace cu ea ,nu m-am revoltat impotriva ei, m-a atentionat ca nu mai merg pe cale spre adevar,m-a ajutat sa ma descopar ,mi-a deschis porti spre cunoastere caci am inceput sa ma indrept spre un altfel mod de a percepe ceea ce ma inconjoara ,citit,studiat ,impartasit din experienta,ajutat sincer ce-mi vine la ordine cat mi se permite, cred ca exista ,e aici ci mine insa a devenit inactiva ,imi trimite semnale cand ,,sar calul" ,cartonasul galben,am mancat ce nu trebuie,am gandit rau, n-am facut ce trebuia etc... Ma ajuta rugaciunea,meditatia ,contemplarea,plimbarile in natura ,anumite lacasele de cult, regimul alimentar ,mai dau si cu acizi ,pregatesc niste mese asa ca la mama acasa ,mai in gluma mai in serios le mai spun oaspetilor ca functionam precum bateriile pe care le alimentam cu lumina de la soare sub care-i loc ptr. toata suflarea si ne mai alimentam si unii de la altii,sunt constienta ca hranesc cu enegia primita de acolo de Sus, lucruri pamantesti, sa nu va imaginati ca am vreo dieta alcalina batuta in cuie ,insa nu am voie sa gresesc grav, sa fac excese de nici un fel,sa judec,sa critic, sa jicnesc,sa arunc cu piatra,sa ispitesc sa ma las ispitita,am voie sa dansez,sa ascult muzica, sa fac exercitii fizice ,sa fiu vesela ,optimista cat cuprinde in orice moment indiferent de natura lui,sa ma hidratez,sa manac alcalin pe cat se poate inclusiv ceaiuri din plante culese de mana tamaduita ,sa-i mangai pe cei in nevoi,batrani ,tineri nu conteaza cu mana tamaduita ,sa ma joc mult cu copii, sa desenez pe asfalt cu creta ,folosind bineinteles mana tamaduita , toti prietenii fetitei mele adoptata de la orfelinat in urma cu vreo 14 ani sunt si prietenii mei la care adaug animalutele ranite sau nu,pasarele cu aripi frante etc. ,cel mai important dau Slava lui Dumnezeu, multumesc pentru toate binecuvantez toate cat imi ies in cale programata treaba aceasta in structura undelor cerebrale la toate frecventele ,caut sa fac binele acela suprem de care va vorbeam cu intrunirea cumulativa a conditiilor la nivel individual,colectiv si universal ,ca ce s-ar face primavara c-o singura floare,cerul cu o singura steluta si planeta cu un singur pamantean trezit si activat ?! in caz contrar pierd din protectie ,vitalitate,inspiratie,intuitie ...pe-aici cazi,te ridici, bajbaim printre griji si ganduri zadarnice ,rautati inerente ,dusmanii diverse ,asta-i ,experimentam fiecare viata -n trup in vremurile acestea cand beneficiem de un camp energetic si de o sustinere celesta enorma noi canale de lumina,palnii energetice prin care permitem noilor si inaltelor energii sa patrunde si prin noi pe pamant ,in traducere mai romantica ,,de-ai fi tu salcie la mal ,m-as face rau la umbra ta ...Multumesc lui Dumnezeu ,sunt foarte ,foarte bine ,ceea ce va doresc si voua tuturor oriunde ati fi din tot sufletul cu tot cugetul si din toata inima sa simtiti/traiti/explorati orice-ar fi bucuria vietii vesnice ...nu mai indraznesc sa cer ,am sa multumesc intruna si omagiez miracolul vietii,va imbratisez cu drag,Gina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina... ma bucur pentru deschiderea si intelegerea ta. Si pentru curajul si spiritul de sacrificiu... Spun asta, pentru ca recapituland observ ca ambele ocupatii - cadru medical si al aspectelor legale, te pun intr-un mediu "camp negativ/al suferintei", mai mult, "tu" esti cea care cauti asta, doresti sa experimentezi aceste vibratii! In plan secund este (sau a fost) acea rigurozitate, intransigenta, ca o forma de "osificare, calcifiere interioara"! Aceastea nu sunt defecte sau calitati, sunt... forme de cunoastere din anumite unghiuri, a acestei lumi, asa cum ai sta la un spectacol dar in fata ai un stalp sau un cap inalt si gasesti modalitati de a "vedea" chiar si in aceste conditii... Si intradevar, scopul e tocmai acesta: "in orice conditii" (de data asta "in aceste" conditii!) totusi "sa vezi", sa intelegi, sa extragi nectarul din putinele flori aparente ascunse in maracinis... E usor sa fii albina intr-un camp inflorit, prea usor... . Si nici macar asta nu e suficient, ideea e "sa extragi nectar din maracinis si chiar sa fii amuzata, bine dispusa, pasionata" de asta!" :-)

      "Experintele mele" sunt diametral opuse... de aceea mult timp mi-a fost greu sa rezonez cu acest gen de "perspectiva". Dar... un caz de sanatate mai slaba intre cei apropiati, si neputinta medicilor/medicinei alopate de a "rezolva" m-a facut sa caut alternative... Din punctul meu de vedere, perfect sanatos, puternic, toate realizandu-mi-se aproape fara efort, sentimentul "neputintei" in a ajuta in "boala" altora, tocmai cei apropiati, era inacceptabil. Asa am inceput sa studiez forme de medicina orientala, sau proceduri vechi uitate, sa practic discipline psihosomatice (le spun asa, pentru a nu le enumera, efectul contand si nu metoda) toate "incercandu-le pe mine" pentru a le cunoaste, inainte de a le recomanda altora... "Socul" a fost ca tocmai pentru cine pregatisem toate astea, REFUZA ajutorul, sau facea incercari nesemnificative de a le aplica! Puteam sa "intervin" sa "vindec" sau "sa scot din crize serioase" o persoana fara ca macar aceasta sa stie ce i se intampla.... dar nu asta e calea! Sau asta am invatat tot pe propria piele... Asa a fost ..."demult".
      Fara alte amanunte: am fost in situatia cand era sa-mi pierd viata, in mai multe feluri cam de 4-5 ori intr-o singura saptamana... Ceea ce stiam si posibil si alte forte m-au ajutat sa scap! Acum, empatizez mult mai mult cu suferinta altora... iar slabiciunea si puterea le privesc din alte unghiuri, nici macar nu mai sunt "asa interesante" pe cat pareau in alte vremi...

      Citeste-l pe Louis Kuhne "Stiinta noua despre vindecarea boalelor" - a fost publicat si in romana In 1916 era tradus in 24 de limbi, tipul era "medic" (de fapt autodidact si experimentator al unor procedee inedite) elvetian. Explica exact cauza "reala" a problemelor de sanatate si cum se pot vindeca/ameliora semnificativ! Nu e nimic greu sau neplacut, din contra, iar efectele se simt imediat unele, in scurt timp altele... Dupa caz, as complementa si cu alte tehnici , dar numai dupa ce le-as aplica pe cele ale lui Kuhne!

      M-ar bucura daca ti-e de folos, si iti pot lamuri eventualele intrebari...

      Ștergere
    2. Buna dimineata ,multumesc, cea mai frumoasa zi sa va insoteasca ! Tehnica care a tinut la mine a fost aceea care m-a ajutat sa identific cauza astrala a bolii ,sa inteleg ca in aceasta intrupare nu am venit sa experimentez ca o fitoasa poate ca-n alte vieti ci sa fiu de folos in aceste vremuri la constientizarea existentei unui nou trup in interiorul fiintei umane reprezentant al speciei Homo sapiens ( omul dotat cu intelepciune ) care implementeaza tranzitia la Homo luminous ( omul luminos ),in prealabil obtinut dupa ce am facut pace cu acea particica de Lucifer din mine cu care impreuna inca urcam acolo de unde am cazut ,ei bine da ,fara parasuta ,ca nu mai stiu cine spunea ,,Nu te teme de clipa. Asa canta glasul eternitatii ",cred R.Tagore cu iertarea de rigoare ,daca am gresit ...iubire infinita,Gina

      Ștergere
    3. Buna dimineata Gina... Ce simplu ar fi sa fie toate simple... dar nu sunt si asta tocmai ca sa nu ne multumim cu putin acolo unde e mult mai mult! ;-D

      "Trupul e templul lui Dumnezeu"... "Slujiti legile Cerului dar nu le uitati nici pe cele pamantesti"... etc :-) Era de asteptat ca vei cerceta si gasi "intelegeri" ale situatiei, mai ales din perspectiva transcedentala, "cauze in circumstante de ordin superior" etc! Toti o facem si cu cat suntem pocniti mai tare cu-atat cautam mai "adanc"! :-)
      E bine, dar nu ...suficient. Am vazut paralitic in scaun cu rotile facand ascensiuni in coarda pe un perete drept de stanca, orb traversand Mtii Retezat... Stiu teoria care spune ca decalcifierea si artrita nu sunt vindecabile sau reversibile ... "tocmai de aceea" am sugerat "Kuhne". (Il am si pot sintetiza punctele de interes daca e cazul) Dar nu insist. Si eu am petrecut (demult) o iarna intreaga dormind cu fereastra deschisa si mergand pe strada doar intr-o geaca subtire de blugi, fara caciula si manusi... Interesant!

      Tagore, marele preferat al inimii! Gibran... cel Ales: "Nu poti ajuta un olog schiopatand si tu alaturi de el... "

      PS Omul de Neanderthal si predecesorii lui Sapiens, aveau creierul cu 25-30% mai mare decat "noi". OOps! ;-)

      PPS: Cea mai mare putere a omului e a rasului, de care si zeii se temeau...

      Ștergere
    4. Totuși, Atenție ! Kuhne recomandă amestecuri legume-fructe, lucru care nu face decât rău, creând aciditate (legumele și fructele se mănâncă la distanțe de 90-120 de minute). Principiul pentru o hrană sănătoasă (care desigur, întreține un corp sănătos) este : Corpul fizic este bazic. De ce să-l alimentăm acid ?

      Ștergere
    5. Carnea acidifiaza sangele si organismul, bauturile carbogazoase (acid carbonic) deterioreaza oasele, dintii (reactioneaza cu calciul), etc. Ideea neamestecului legumelor cu fructele face parte din "regimul Osahawa" din cate imi amintesc... Kuhne merge pe doua directii: eliminarea "incarcarii" organismului, neadaugarea pe cat posibil de incarcari noi. Pentru prima actiune recomanda "baile" respective - fff IMPORTANTE, pentru a doua regim sarac in carne, sare, dupa cum e proportionalitatea danturii omenesti (incisivi pt ierburi, canini pt carne, molari premolari pentru graunte) aratand si corelatia intre lungimea intestinului la diferite mamifere si hrana acestora. Apoi da exemplul : "la ce salivezi"? cand vezi o vaca/porc/gaina, etc, salivezi ? Dar cand vezi o para zemoasa, alte fructe?
      Apoi mai explica cum aceste "materii straine" se depun in incheieturile oaselor (artrita) si cand anume si de ce dau crizele dureroase, inflamatorii, dand apoi solutiile pentru vindecare! Dincolo de teorii si speculatii logice, le-am verificat - atat cat a fost posibil iar rezultatele au fost fara gres asa cum erau de asteptatat! Ex. o entorsa tratata "prin medicina clasica" am tras-o 1 an aproape, recidivata la acelasi picior, metoda Kuhne, dupa 5 zile nu am mai avut nimic! Veificat si in alte situatii, totdeuna avea dreptate!

      Ștergere
  33. Sunt fericit ca v-am gasit ! A fost intimplator , dar va cautam de mult timp ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu există întâmplări. Bine ai venit ! Suntem mai bogați împreună !

      Ștergere
  34. Nu stiu de ce , dar sunt atras de Zamolxe in mod irezistibil . Nu sunt motive aparente , dar de cand am citit cateva randuri despre el , m-am simtit miscat in profund ...O senzatie de asteptare , pe care am avuto toata viata , am simtit-o implinita . Nu gasesc cuvintele potrivite ...Acum am 45 de ani , dar de cand aveam 3, 4 ani am avut experiente puternice , cuprinsa o moarte clinica in 83 , care m-a facut sa caut cu si mai multa fervoare , un raspuns .. Cand meritam mai putin decat oricand , si mai putin as fi meritat , am gasit raspunsul la cautarile mele , dupa 20 de ani ...Cand aveam 33 de ani , deci acum 12 ani . Chiar si experienta mortii clinicii , e nimic in comparatie cu asta ! Cine zice ca poate sa o descrie , e un mincinos . Nu exista un termen de comparatie ... frumos ca si ... e o infinitate de ori mai puternica decat orice noi umani am experimentat vreodata in momentele de toate zilele ... Problema e ca m-am speriat de atata frumusete , si am cazut inapoi . Acum sufar de aceea ce cineva o chiama ,,boala misticului '' . In anii astia , am incercat sa retraiesc aceea experienta , dar in zadar ... Infine , aparte asta , a lipsit intotdeauna ceva , o senzatie ca-mi lipseste ceva , de neimplinire ... Eram convins ca se tratava de radacinile mele , de tara mea de origine , ca nu putea sa fie numai ceea ce vad poporul roman ! Ca este ceva mai profund care eu nu reuseam sa identific . Cred ca este vorba de Zamolxe , de doctrina lui... Superba ! Nu vreau sa va obosesc , va salut si va inbratisez pe toti , pt. ca va simt ca frati ai mei , fiind si voi niste cautatori , ca si mine ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Sorin, ca si tine nu-mi doresc sa obosesc ,departe de mine gandul de a monopoliza in vreun fel ,ca veni vorba despre moartea clinica,ceea ce s-a confirmat este ca suntem nemuritori ,murim dar continuam sa traim in corpul subtil,care e format din lumina de inalta frecventa,cei care au vazut corpul subtil,ceea ce numim in mod traditional ,,suflet" ,in timpul experientelor extracorporale l-au descris ca fiind format din milioane de puncte luminoase. Daca in ceea ce priveste trupul nostru s-a spus ca ,,pamant suntem si in pamant ne vom intoarce" ,in ceea ce priveste sufletul,,lumina suntem si in lumina ne vom intoarce",suntem cu adevarat ,,lumina din lumina ".Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat ,ptr. a ne indemna sa schimbam drumul gresit pe care am mers pana acum si sa ne insusim lectia cunoasterii si a iubirii,care e adevaratul sens al vietii.Cu alte cuvinte sa traim in armonie cu Dumnezeu,cu noi insine,cu semenii si cu natura ,nu intamplator Iisus a spus : ,,Eu sunt Calea,Adevarul si Viata ".Ni s-a aratat Calea,Adevarul,e randul nostru sa raspundem chemarilor Lui .Nu creierul genereaza constiinta ci constiinta are in primire un creier .Iiti recomand cartile prof.dr. Constantin Dumitru Dulcan ,neurolog,neuro-psihiatru ,,Inteligenta materiei",,Viata de dincolo" etc. ,ca fosta asist med.neurologie ,la nivelul meu pot confirma ca asa este ptr. ca am avut ocazia sa vad vindecari miraculoase ,trecerea in lumea de dincolo ,te-ai intors sa experimentezi ceea ce ai hotarat in acea experienta extracorporala in relatia tainica cu Dumnezeu ,miracolul vietii ,ai ales sa te intorci ,traieste viata din plin in prezent care este intre ieri si maine ,fa cu bucurie ceea ce stii tu cel mai bine la nivel individual,colectiv si universal deopotriva si iti garantez ca iti vei gasi linistea ,impacarea si multumirea sufleteasca, cat despre atractia catre Zamolxe ,o simtim cu totii cei nascuti pe aceste meleaguri cu atat mai mult in aceste vremuri avand in vedere contextul inern si mai ales cel extern,ne cheama/activeaza fiecare la postul lui,vezi legile belagine ,ale lui Zamolxe care ar data de mai bine de 8000 ani ,nimic nu-i intamplator ,cauta in tine cel care esti fiinta spendida si unica in infinitul univers si omagiaza miracolul vietii vesnice,parerea mea,cu drag,Gina , cautatoare ca si tine,daca am gresit cu ceva pe undeva ,iertare...

      Ștergere
    2. I-ti multumesc . E splendid mesajul tau ...

      Ștergere
    3. @Gina . Deci , cand vorbeam de neliniste , nu e colegata cu moartea clinica . Dupa aceasta experienta puternica , atit de puternica fiind , m-a impins sa devin un autodidact , sa studiez tot ce tine de psicologie , filosofie sau religii . Aproape 20 de ani dupa , am gasit raspunsul ...La un momentdat , cand eram obosit de cautat si nu mai faceam nimic , cand ca sa cobor mai jos , puteam doar sa sap ...s-a intimplat ! A fost o explozie de lumina ca si cum fiecare celula ar fi explodat ca o bomba atomica de fericire , lumina iubire ... E mult mai mult decit pot sa sriu ...infinit mai mult ... Nu i-mi aduceam aminte de a fi existat vreodata , nu era spatiu , pt. ca explosia aceea era incontinua , nu incetinea ... Totusi , dupa un timp , speriat fiind de atita frumusete , mi-am amintit de mine si m-am intors ... din pacate ! Patul era ud de lacrimi . Am tremurat socat , doua zile . Problema e ca acum , nimic ma mai poate incanta . Nimic e paragonabil la aceea experienta ! Viata devine ciudata dupa ... Sper de a avea inca posibilitatea de a trai din nou acel moment . Ca un drogat ! In cultura tibetana , ei chiama problenma asta ,,Boala misticului '' . Dupa ei , 70% inebunesc , 5% o au din nou , si restul mor cu speranta ... De aceea sunt nelinistit ... E foarte dificil sa continui ,dupa asa ceva ... Nu stiu daca am reusit sa ma exprim bine , nu e punctul meu forte ...Multumesc inca o data , si-mi cer scuse daca m-am lungit prea mult !

      Ștergere
    4. Mai draga Sorine, boala asta a misticului de care vorbesti ne cuprinde pe toti mai mult sau mai putin , personal ma vad pe -o plaja de vis ,apa azurie ,cer de-un albastru infinit lenevind intr-un hamac agatat intre doi palmieri nesfarsiti in adierea suava a unui vanticel dragut ,ori am fost ,ori tre sa ma duc pe -acolo ,ma intreb insa cum mi-ar tihni sa ma legan nesfarsit daca nu mi-am facut treaba /exercitat cu deplina raspundere,responsabilitate ,atributiile in slujba lui Dumnezeu cu care am negociat in termeni foarte clari clauzele contractului in actuala intrupare pe pamant,de a fi de folos conform pregatirii/talantilor atat cat mi se permite conform stadiului de evolutie spirituala
      in aceste vremuri ,pe aceste meleaguri ,iti imaginezi cum m-as simti sa ascensioneze planete fara subsemnata ?! ...mai in gluma mai in serios suntem responsabili fata de cei care ne iubesc deopotriva fata de cei pe care i-am determinat sa ne iubeasca cum ne transmite Savatie Bastovoi ,cu drag, iti doresc cea mai frumoasa zi ,Gina

      Ștergere
    5. Sorin, binecuvântează clipa în care ți-a fost dat să afli ceea ce ești tu cu adevărat. Și trăiește în acest spațiu ca o unitate de conștiință înaltă.
      Ești în misiune pe pământ și nu trebuie să cauți „încântare” înafara ta - TU EȘTI ÎNCÂNTAREA sosită pe pământ și TU TREBUIE SĂ TRANSFORMI ÎN ÎNCÂNTARE TOT CEEA CE ESTE AICI.
      Noi am venit să sfințim pământul. Adică, să-i ridicăm vibrația.
      Nu te complica făcând comparații între starea înalt vibrațională trăită, atinsă, simțită atunci, și starile din spațiile cu vibrație mai joasă (așa cum e spațiul 3D). Caută să-ți ridici permanent vibrațiile în tot ceea ce faci.
      Suntem ucenici. Și învățăm să ducem la perfecțiune toate cele în care ne manifestăm AICI, în acest spațiu.
      Nu uita că ești întrupat și că ai venit aici cu un scop precis. Deci, rămâi în corp, pe pământ și lasă Lumina aceea să pătrundă adânc în materie.
      Nu mai visa să te întorci în acea stare, ci lasă Lumina aceea să te cuprindă AICI, în corp fizic, pe pământ; adu cu tine LUMINA și nu alerga tu după ea, ca și cum ea ar fi înafara ta, undeva departe - LUMINA aceea este chiar ACUM, cu tine și te va urma în călătoria ta pe această planetă. TU EȘTI LUMINA ACEEA. RĂMÂI PERMANENT O LUMINĂ, dar fă ceea ce ai de făcut aici.
      Toți suntem asemeni ție, doar că, unii nu știu, alții știu dar n-au trăit experiența ta.
      Vom mai vorbi pe acest aspect, fiindcă de aceea suntem aici - să aflăm Lumina care suntem noi și să ne manifestăm conștienți și resposabili conform ei.
      Weekend frumos tuturor !
      p.s. n-am timp să recitesc ce ți-am scris, dar să știi că mesajul pentru tine a fost o scriere automată (adică a venit de deasupra mea)

      Ștergere
    6. Asa e Gina...
      Nu numai ca Zamolxos (Zamolxe e numele latinizat) e "vechi de mii de ani", dar tocmai faptul ca dacii si protodacii "erau capabili sa creeze Zamolxi" a fost adevarata cauza a distrugerii Sarmisegetuzei! E muuult de povestit aici!!

      PS. A se vedea si "Spirit si materie" de Schrodinger - marele fizician in fizica atomica si cuantica...

      Ștergere
    7. Multumesc , sunteti fiinte frumoase ...Apropo de asta . Stiti ca se spune ca generatia de acum 20 , 25 de ani , sunt o generatie pierduta . Multa nesimtire , prostie etc. Corect , dar am observat ca in mijlocul lor , sunt multi foarte deosebiti . Fara sa-si dea seama neaparat . Mai exact , daca din generatia mea , am 45 de ani , se gasea o persoana deosebita (bun simt ,umiltate etc.) din 40 , acum in schimb , chiar daca majoritatea sunt bestie , gasesti diamante in mijlocu lor . Cu o frecventa mult mai mare ...unul la 12, 15 persoane ! Vrea sa zica ca sunt o rasa de suflete deosebite , incarnate aici , cu o misiune ...Eu ca munca fac sigureta privata , si in locale de noapte , le vad de toate culorile ! Raman surprins de fiecare data , cand descopar fara sa vreau , fiintele astea luminoase Iin mijlocul mizeriei totale ... Sunt multi ! Mult mai multi decat s-ar putea crede ...Au o frecventa mult mai mare , decat generatia mea , de ess. , care era una mai culta , de voie sau nevoie , citeai pt. ca nu aveai multe alternative de distractie . Ma surprind mereu ...

      Ștergere
    8. Multumesc inca o data . Marturisesc ca de fiecare data cand citesc mesajul , i-mi ajunge ceva nou ... Superb .

      Ștergere
    9. Sorin... Cand cineva, sau mai multi, fac afirmatii de genul "generatie pierduta", se pune imediat intrebarea: "din ce punct de vedere"? Impingand la extrem, pentru o generatie " de hoti" (de ex.) cei corecti sunt "o pierdere", iar pentru o generatie de "drepti", cei incorecti sunt pierderea... variante la aceste alternative, o multime! Asa ca "depinde" de cine face aprecierea si ce anume considera pierdere din perspectiva lui... Judecand concret, daca asemenea idei vin din randul clasei politice actuale (si cam de acolo par sa vina!) asta ar trebui luat ca un... compliment! :-)

      Tu ce privesti ca pierdere, cand te referi la generatia ta?

      Ștergere
    10. „nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă” Fugiți, cât puteți,de...generalizări. Oare nu știți la ce fel de puneți „cărămizi”?

      Ștergere
    11. De reflectat...

      Ștergere
    12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  35. Remer ra va rog daca puteti,sa spuneti cate ceva despre trezitul in fiecare noapte la anumite ore.Eu am avut o perioada in care ma trezeam tot la 2.45, iar acum ma trezesc la 3, 3.03 sau 3.08.Am citit tot felul de ipoteze iar una spune ca daca te trezesti intre 1 si 3 inseamna ca sunt ceva probleme cu ficatul, dar eu nu ma stiu cu probleme de genul acesta.As vre sa stiu parerea dumneavoastra.Desigur, daca mai sunt si altii care au trecut prin asa ceva si au ajuns la o concluzie,m-ar ajuta daca ar impartasi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot fi multe motive pentru care te trezesti noaptea. De cele mai multe ori e vorba de constientizarea anumitor energii. Sfatul meu e sa fii deschis si sa lasi energiile sa circule. Fii un simplu observator!

      Ștergere
    2. Ora "locala" 03:00 este denumita in filozofia orientala "ora lui Brahma": este ora revelatiilor, a mintii clare, a meditatiilor si cunoasterii, ora "de aur" a intregii zile.
      Daca "esti trezit" la aceasta ora, "cineva" iti transmite: foloseste-o!

      Ștergere
    3. Buna sa va fie dimineata ,impartasesc din experienta personala si profesionala fara a insinua ca as participa la vreo emisiune de genul ,,raspundem ascultatorilor",cat despre insomnii in practica medicala acestea figureaza undeva in continuarea unui diagnostic tip Sindrom nevrotic cu elemente depresiv-anxioase ,caracterizat prin stare de neliniste ,labilitate afectiva ,alternand cu stari marcate de agitatie ,depresie etc,intr-un cuvant un blocaj energetic care nu permite energiei vitale sa curga firesc ...neuronul ca celula morfo-functionala a tesutului nervos este compus din dendrite prin care primeste informatia din interiorul si exteriorul organismului ,axon prin care transmite informatia in interiorul organismului si in exteriorul acestuia ,constiinta avand un creier si nu invers,dupa ce realizeza un arc reflex de tip feed-back ,aceasta insemnand ca dupa ce va examinati in liniste ,tacerea aceea de diamant puteti descifra ce anume este in neregula cu organismul dvs. ,ceva necorespunzator,toxic in alimentatie,un gand care v-a sufocat de griji ,pe care pe aici pe pamant le avem cu totii,inerent,facturi ,rate,scoala, copil,sot,soacra ,serviciu,protest,controale organe control,trafic aglomerat ,santaj,coruptie etc.,vreo trauma psiho- emotionala gen pierderea cuiva drag,boala ,necazul aproapelui etc vreun nod karmic pe care-l carati de eoni si care cere dezlegat,vreo intrebare existentiala etc.,sublim vreun semnal din Inaltul Cerului care va cheama la rugaciunea de aur cum ar spune unii,la actiune in astral cum ar spune altii gen,,eu noaptea nu dorm "dar tot pe-acolo ,ca in timp ce noi dormim ca sa ne refacem -incarcam bateriile ,lasat de la natura la nivelul organismului uman acest ritm de somn/veghe,alti semeni in cealalta emisfera cu zi ,isi duc traiul pe pamant cu lectii,incercari ,bucurii ,poate cineva oriunde de la capatul lumii are nevoie in acea clipa de-o rugaciune ,simpla,micuta ,un simplu gand pur ca energo-informatie care amprenteaza exact acolo unde e nevoie de sau mai multa Lumina, de inca un inger creat de Dumnezeu din ...gand , asadar ganduri bune, luminoase va doresc ... daca e cazul musai ,de preferat sa se mearga o vreme in paralel tratamentul medicamentos cu terapia alternativa / alimentatie sanatoasa ,perceptie innoita despre viata si moarte /rugaciune/meditatie/contemplare ,pana cand pe parcurs asa ,dintr-o data se elimina de la sine intocmai cum am trait pe propria-mi piele cu ditai pregatirea si experienta profesionala , cu drag si iertarea de rigoare ,Gina

      Ștergere
    4. Va multumesc din suflet pentru radpunsuri! Poate ca nu va dati seama cat ajutati, dar pentru mine sunt de un real ajutor.Anonim 17.34 acum stiu ca raspunsul tau chiar e pentru mine.Trec printr-o perioada de modificari si in urma cu ceva timp am trimis o intrebare in univers si raspundul a venit.Intotdeauna primesc raspuns doar ca uneori nu-l inteleg imediat.
      Draga Gina, nu mi s-a parut ca vrei sa insinuezi ceva si as vrea sa mai intervii si alta data.

      Ștergere
    5. Eu nu am insomnii pur si simplu ma trezesc la ora 03:00 sau la 03:03 de parca trebuie doar sa vad cat e ceasul si apoi ma culc si dorm in continuare.

      Ștergere
    6. Anonim16 mai 2015, 21:29

      Mai e ceva alaturi de "cere si ti se va da, intreaba si ti se va raspunde..." Atunci cand o faci, trebuie sa si folosesti ceea ce ti se da in sensul cererii"! A irosi echivaleaza cu intreruperea comunicarii... De aceea cantarim bine si ceea ce cerem si ceea ce vom face cu implinirea cererii :-)

      Ștergere
  36. Domnule Remer, aceasta retea este accesata de un om care se roaga lui Hristos si Maicii Divine pentru pacea si unitatea celorlalti oameni ?

    Ca sa ma fac mai clara: sa spunem ca un om se roaga asa:"Doamne IIsuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii.", dar nu doar o spune, ci aprofundeaza in viata lui, pe puterea lui, multiplele intelesuri ale acestei rugaciuni. Acel om, in lucrarea lui cu el insusi si cu Dumnezeu, acceseaza aceasta retea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata si mai buna inima ,sub SOARE este loc pentru toata lumea ,nu intamplator in continuarea lui Remer se afla un RA ,ref. la rugaciunea de mai sus cunoscuta sub denumirea de rugaciunea inimii sau isihasta ,avand in vedere religia crestin-ortodoxa in care m-am nascut in aceasta intrupare ,nu este decat o mantra ca toate celelalte menite sa restabileasca si sa zideasca conexiunea cu divinitatea ,permitand instalarea armoniei/echilibrului desavarsit la toate nivele ,curgerea pasnica a energiei vitale,informatiei celeste ,legata de constientizarea etapelor respiratiei incepand cu ,,Doamne " rostit inaintea inspiratiei continuand cu ,,Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu "in inspir si terminand cu ,,milueste-ma pe mine pacatosul (a) in expir ,cu cat se reuseste mai multe secunde constientizarea patrunderii aerului in plamani cu atat mai bine se realizeaza conexiunea desavarsita la plamanul universului ,cer si pamant si-apoi Iisus recunoaste fara echivoc ca nu a venit sa ,,strice Legea ci sa o implineasca ",care lege ?! legea cuprinsa in invatatura sacra zamolxiana care dateaza ca vechime cu multe mii de ani inainte ,chiar parintele Arsenie Boca il infatiseaza pe Iisus altfel,un fel de MARELE BLOND conform unei revelatii ,in picturile
      de la Biserica Draganescu situata la 25 km de Bucuresti,ceea ce se leaga tare bine cu manierea in care stramosii nostri geto-daci se considerau nemuritori asa dupa cum apare mentionat de catre Herodot in ,,Istorii" ,ca ,, ei ( geto-dacii) nu mor si ca cel care dispare din lumea noastra se duce la Zeul Zamolxis. Unii dintre ei ii mai spun si Gebeleizis ,compus din : Ge = cel,shel,acel ; Belei-zis = Balai ,Blond ,adica ,CEL BALAI in sensul de LUMINOS ,oare cine ne transmite peste vremuri ,,Capul plecat ,sabia nu-l taie ,dar nici Soarele nu-l vede !'' ,Fie Doamne ajuta ! fie Namaste ! semnificatia salutului este aceeasi : scanteia divina din mine intalneste ,recunoaste,venereaza scanteia divina din tine , contribuind instantaneu la marirea in retea a freventei de vibratie a energiei inalte, in opinie personala, cu iertarea de rigoare cu tot dragul, un pamantean cu trup nou ,un cautator ca multi altii,Gina

      Ștergere
    2. Anonim15 mai 2015, 11:22:

      As avea si eu o intrebare, pentru tine:

      IIsus a rostit asupra unui om suferind: "Iertate iti sunt pacatele" iar omul s-a vindecat pe loc!

      Care este rugaciunea potrivita pentru acela, din acel moment inainte?

      Ștergere
    3. Între Om și Dumnezeu nu este nici o stavilă. Totuși, fiecare dintre noi am simțit pe Dumnezeu ca fiind departe și de neatins. Dar știți de ce ? Fiindcă noi singuri ne depărtăm de El; noi punem stavilă și distanță față de Creator(iar El nu ne încalcă „liberul arbitru”).
      Cum se face că, cel asupra căruia Iisus a proiectat iertarea, s-a vindecat ? Care este rugăciunea potrivită ? Răspunsul e unul comun - CREDINȚA.
      SĂ CREZI CĂ EȘTI UNA CU DUMNEZEU ! Iar Dumnezeu CREDE în TOT. Fiindcă EL ESTE TOT CE ESTE. Și TU UNA CU EL.
      Roagă-te cu cuvintele tale; spune rugăciuni la care simți rezonanță; folosește rugăciunile la care Atenția se păstrează trează pe tot parcursul tău. Și orice-ai cere în rugăciunile tale, „să CREZI CĂ AI PRIMIT DEJA”.
      Să-ți fie de folos și de Înălțare !

      Ștergere
    4. Anonim16 mai 2015, 23:12

      Multumesc, pentru raspuns bun...

      Intrebarea mai avea un rost: sa constientizam fiecare cuvant cand cerem, nu rostire mecanica. Iar cuvintele sa fie putine, caci Dumnezeu stie dinainte ce aveti nevoie, asa e?

      Noapte linistita...

      Ștergere
    5. Cu dragă inimă!
      Uite ! Viața, clipă de clipă, este o continuă rugăciune. Omul trebuie să TRĂIASCĂ (adică să fie conștient și să vibreze, să simtă) într-un permanent dialog cu Dumnezeu. Ori, cam câte gânduri crezi că procesează mintea ta, într-o zi ?
      Este un exercițiu excelent de trezire/întreținere/creștere a Atenției, să încerci să-ți numeri gândurile unei zile. Apoi, caută să ai gânduri limpezi, clare și evident, pozitive. Toate gândurile tale, în mod cu totul conștient, trebuie să fie partea ta de dialog cu Dumnezeu.
      Gândurile sunt proiecte ale cuvintelor. Ori, dacă gândurile sunt multe și ele trebuie să fie parte a rugăciunii-dialog cu Dumnezeu, rugăciunea nu este nicicum scurtă; ea este una așa de mare, cât Viața.
      Sigur că Dumnezeu știe de dinainte ceea ce ai nevoie, dar și ceea ce vrei să spui și să faci, fiindcă îți cunoaște intențiile și gândurile.
      Cum se face că Dumnezeu îți cunoaște intențiile și gândurile ? Păi, fiindcă ești parte din El; tu ești El și El este tu. Suntem inseparabili de Dumnezeu. Singurul lucru care ar putea să întrerupă firul dintre noi și Dumnezeu, este liberul nostru arbitru; alegerile pe care le facem.
      Alege! ești cu Dumnezeu și suma intențiilor și gândurilor tale este partea ta de dialog cu El și în același timp rugăciunea ta, sau, îi trântești ușa în nas lui Dumnezeu și bâjbâi în întuneric ca o barcă într-un ocean învolburat, singură și fără repere.

      Ștergere
    6. Draga "Anonima 17 mai 2015, 11:09", toate asa cum spui... nimic ce am vedea diferit, de acord pana in detalii! :-)
      Hai totusi sa vedem "de unde a pornit":

      "... fiecare dintre noi am simțit pe Dumnezeu ca fiind departe și de neatins. Dar știți de ce ? Fiindcă noi singuri ne depărtăm de El; noi punem stavilă și distanță față de Creator(iar El nu ne încalcă „liberul arbitru”)..."

      Raspunsul primit a fost....

      Cand s-a "incalcat porunca" si s-a muscat din mar (a propos, "asta e pacatul" si nu altele inventate de unii si altii) "ei au vazut ca sunt goi" si imediat s-au acoperit! Aceasta 'acoperire" vesmant, etc este PRIMA separare intre noi si Natura, noi si aer, noi si Cosmos. Incaltarile au fost separare fata de Mama Pamant, "Geea" iar limbajul vorbit a fost cea mai grava separare: intre noi si Dumnezeu, caci am renuntat la graiul universal (paravac - skrt) pentru o codificare ingusta a gandurilor si intentiilor care sa fie inteleasa numai de semenii/oamenii apropiati! Casele/locuintele sunt doar o extindere a "imbracamintii" in forma mai sofisticata. Ar mai fi in epocile moderne inca o separare importanta, care ne-a modelat/pervertit/deformat modul de a gandi, intelege,percepe lumea: modul de invatare! In trecut, acesta se petrecea in aer liber, de obicei "sub un copac falnic", invatatorul si elevii fiind adunati cerc sub acesta. Toate cunostintele se "aflau" in acest mediu viu si grandios integrandu-se in el, fiind extrase din el, fara "separare". In prezent, "sala de clasa din cladirea scolii" sunt tot atatia pereti despartitori, in care elevul invata: "invatatura e aici, afara e dezordinea"! Mai mult, "invatatura" devine ceva abstract, strict cerebral, o confruntare de idei, o intrecere mentala"... iar "natura" ramane "restul de 95% din creier nefolosit, de balast ADN care nu se stie lce-i cu el, daca foloseste totusi la ceva"!

      Dupa toate zidurile si separarile de mai sus, "invatate/impuse de societate de mici" sa ne mai miram ca "ne-am separat de Creator"? Devine doar un act "reflex", bine invatat si exersat, care ne-a construit acel "ego" de care multi "vitupereaza" pe aici si mai peste tot... Solutii? Bineinteles, doar bunavointa si doritori sa fie...

      PS "Uluitoare clarviziune" in "pacatul originar" asa cum a fost narat si conceput in Geneza...!

      Ștergere
    7. Bine v-am gasit mai frumosi ,mai luminosi ...despre iertare,iarta ca sa fii iertat ,,Iertand stergi ce ierti.Ce ierti la altul,tie ti se sterge.Judecata aceasta te scoate de sub judecata ",ne invata parintele Arsenie Boca ...in interiorul organismului uman neiertarea,memoria rautatilor uneori inerente, gandurilor zadarnice, dusmaniilor aversiunea,repulsia,ura,invidia etc. nu fac decat sa blocheze curgerea fireasca a energiei vitale ,paralizia puterii trupului,crearea unui balast energetic care genereaza tulburari de ritm cardiac,ritm sinusal, circulatorii, respiratorii,neuro -psihice ,favorizarea depunerilor de orice fel in mod haotic,diviziunea anarhica a celulelor tumeroase etc,care necesita timp si-un mai mare consum de energie pentru restabilirea starii de sanatate care incepe cu tamaduirea sufletului nemangaiat ,lasat uitarii,ranit si continuand cu terapia in trup ,,,Iarta-ma cand o merit cel mai putin ,atunci am nevoie cel mai mult ",ne spune ieromonahul Hrisostom Filipescu ,toate acestea avandu-si seva in invatatura sacra zamolxiana ,,Toate cate cereti,rugandu-va ,sa credeti ca le-ati primit si le veti avea ...",CREDE ,continuand in Evanghelia dupa Marcu (11,24-25) cu:,,Iar cand stati de va rugati ,iertati orice aveti impotriva cuiva,ca si Tatal vostru Cel din Ceruri sa va ierte voua greselile voastre "...CREDINTA care muta pana si muntii din loc fie ea cat un bob de mustar ...,,Daca Iisus a iertat ,cine sunt eu sa rastignesc?! ",,Dumnezeu sa ne ierte pe toti de oriunde si oricati suntem" si-apoi sa iubim mult caci ea ,,Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze " ...iubire infinita ,Gina

      Ștergere
    8. Inspirata alegere a subiectului...

      Care e limita rabdarii si iertarii tale?

      Ștergere
    9. Salutare ,pe o scara de la minus infinit la plus infinit ,pe-acolo ...cu cat aveam ,cu cat am mai dobandit ,cultivat ,cu cat ma mai ostenesc ,n-am incotro ...in instanta am spete/procese care dureaza ani ,eoni,2 termene inainte de vacanta judec. ,2 dupa ,s-a dus anul ,in alte cauze unde se impun expertize,evaluari ,contraexpertize ,exercitarea cailor de atac ,extinderea preobatoriului...calendele grecesti ,profesia actuala fiind cea de consilier juridic ,pe la mijloc cum ii sta bine cautatorului,vezi soarta noastra a presedintilor ,leaderilor ,non-conformistilor ,groapa cu lui,rugul incins,trasul pe roata, ,,pusca si cureaua lata" ,,,artista,aurul si ardelenii" ...rabdare multa fata de cel aflat in suferinta ,la efectuarea tehicilor de adm.medic.,ex calciu iv.piafen( analgezic uleios ,10ml ),im adm pic. cu picatura a sol. perfuzabile in AVC hemoragice cu inundatie ventriculara necesita adm. lenta in caz contrar survin complicatii ,creste tensiunea intracraniana etc. in nici un caz de dorit si-apoi de cata rabdare e nevoie ca sa explici la fiecare cum sa ia medic.,la ce intervale ,regim,pregatirea prealabila a interventiilor/explorarilor functionale recomandari la externare ,explicatii catre apartinatori etc.,mai respiram usurati cand in saloanele cu pers. in varsta se mai afla cate unul mai zdravan care ne mai dadea cate o mana de ajutor in penuria obiectiva de pers.med.,risc oricum ,caz concret : intr-un salon ,2 tineri si-un bunic ,le explic,ma asigur ca au inteles,,,de bunic avem noi grija " ma asigura tinereii,intrebat bunicul daca a luat supozitorul cu glicerina ,,,da,sigur ca da ",,,ne ocupam noi " raspund cei 2 razand pe-ascuns,ma prind intreb,,,da' cum iei supoz.,bunicule?'',raspuns : ,,cu apa,tata." ,noroc ca era glicerina pe care bunicul ,un suflet vesel,dragutul de el oriunde-ar fi sa aiba parte de paza divina, o servea de 3 zile cu apa ...curat tragicomedie,lucruri care se intampla in realitatea de zi cu zi, fugim de realitate in mod sistematic,bantuim cu masca pe figura,ne comportam fals unii fata de ceilalti ,de dragul cui ?!...in alta ordine de idei ,dupa ce las mapa preiuau sapa si direct in gradinuta de la tara la zarzavaturi,plantute,ciripit de pasarele ,la motan,pisoias ,catelusi ,,,animalute "diverse mai mult sau mai putin domestice ,apus de soare ... e vremea cimbrisorului si-astep dintr-un moment intr-altul sa -nnebuneasca salcamii ,pe-aici pe unde ma incarc in relatia tainica cu El...astept pana se fac mari ele,plantule ,ca si Dumnezeu are rabdare cu mine ca sa cresc mare ,iarta, iubeste....iubire infinita ,Gina

      Ștergere
    10. Ha?...ce zisasi ?...Incalcita treaba :))

      Ștergere
    11. ...din treaba personala de teren am descris cu scuzele de rigoare ptr. redactare/exprim. secvente din experienta / pregatirea profesionala,medicala (12 ani ,as. med. neurologie),actual cons.juridic ( de aprox.16 ani ) pe ogorul carora mi-am cultivat rabdarea si toate celelalte;p.s ; in ce priveste interventiile,acestea au la baza impartasirea din experienta personala ...am timp pentru toate ...in natura exista la discretie orice , acea abundenta despre care se tot vorbeste ,depinde ce ,cand si cum accesam ; ex. concret banal : daca in natura exista aer la discretie ,cum ajungem sa umplem spitalele intrand pe la camerele de garda ,terapie intensiva unde una dintre masurile urgente consta in administrarea de oxigen ,resuscitare cardio-respiratorie,monitorizare ?! ...aceeasi ,Gina

      Ștergere
    12. Initial am vrut sa spun "Mare ti-e gradina Doamne..."dar era un pic cam dur , asa ca am intrebat .."ce zisasi"?Acum ca ne-ai explicat , tot incalcit a ramas ... .Imi pare rau, poate ca pe tine te ajuta...poate pe altii...
      Sa ne aiba in paza Cel de sus ,si sa ne limpezeasca gandurile .

      Ștergere
    13. Gina, apreciez mult toate ce le spui... n-as vrea sa te superi, dar nimic din cele de mai sus nu tin de "iertare" si doar intr-o mica masura de "rabdare"... Humor da.

      Crede-ma... "nu vrei" sa afli acele limite...




      Ștergere
    14. Perfect adevarat in ce ma priveste :,,Mare-i Gradina Domnului " si ,,Incurcate-s cararile ...",cu toata sinceritatea am redat fugitiv activitatea cea pamanteasca de zi cu zi, intervenind spontan dupa natura proprie,,, ptr. ca nu este potrivit sa te amesteci in desfasurarea lucrurilor "( Lao Tze) .Intrebat cum de sculpteaza atat de minunat ,Michelangelo a raspuns : ,,Eu presimt cu dalta ce se afla in interiorul blocului de marmura .Nu eu l-am sculptat pe David,era acolo ascuns in inima pietrei ,eu doar l-am adus la suprafata "...oare nu aceasta este ratiunea noastra ,fiinte splendide ,sa aducem fiecare dupa inzestrare ,la suprafata ,catre Lumina ,transportand corelativ Lumina catre adancuri ?! Cat despre ,,acele limite " ...?! Cu drag si parfum de salcam,Gina

      Ștergere
    15. "Imtre cei educati, sunt putine diferente" - Confucius

      Recunosc, am pus intrebarea cu o oarecare strangere de inima... pentru ca eu "imi cunosc limitele" cel putin in unele privinte... Si inafara de sublima "iertare neconditionata" aceleasi surse ne spun despre "Gheorghe si un balaur" iar intalnirea nu s-a terminat "in iertare", ci armele au vorbit iar Gheorghe a devenit Sf Gheorghe...
      Poti "ierta celor ce ti-au gresit" dar se poate ierta celor ce "au gresit tie si altora"? Iar cand aceia "gresec" ucigand, schingiuind, asuprind nevinovati, fara regrete sau intentie de a fi iertati "in numele cui mai poti tu sa "ierti", in numele ucisilor si schingiuitilor? Si daca te-ai afla fata in fata cu "balaurul", ai incepe sa-i binecuvantezi sa-l lasi sa plece la alte crime, sau l-au strapungi cu sulita, sau ce ar fi la indemna?

      La intrebari din astea as astepta raspunsuri... desi raspunsul a fost dat, chiar de acel Gheorghe!

      Altfel nu iti face griji de nimica.... Toti ce bantuim pe aici sau in alte locuri nu am venit sa ne aratam hainele frumoase imparatesti croite de croitorii cei hoti, ci sa ne cautam leacuri pentru artritele si alte rani din noi, ca la spital, sau ca la curtea judecatii drepte nepamantesti, pentru a afla cu o clipa mai devreme si greselile si leacul lor! De-aceea "atacurile dintre noi" sunt un nonsens... Nu suntem aici pentru perfectiunea noastra, pentru a ne lauda unii pe altii "ce frumosi suntem", ci tocmai pentru a ne corecta ceea ce ne indeparteaza inca de acea perfectiune ...

      As sintetiza prin acel apel la rugaciune facut pentru a salva de la condamnarea la moarte a acelui roman din Indonezia.... la care nu prea s-a raspuns!! Rareori suntem in situatia ca cineva sa aibe real nevoie de noi si si mai rar sa fim "ultima spernta" a cuiva,,, ! Sa nu ratam, acest examen si indiferent de orice, sa avem constiinta ca "am raspuns si facut ceeaa ce ne-a stat in putinta"!

      Ștergere
    16. Fa tot ce poti si lasa restul pe seama destinului ! - Confucius

      Inceput luminos de dimineata proaspata !

      Pentru acel tanar incercat ,ca multi alti semeni de-ai nostri,sunt convinsa si simt ca se emite multa rugaciune de vibratie inalta care pleaca direct din inima omului acolo unde salasluieste cu-adevarat Iisus ...Bunul Dumnezeu sa-l ocroteasca cum stie mai bine si mai frumos dupa Voia Sa cea PreaInalta ...,,Si fiind intrebat de farisei cand va veni Imparatia Lui Dumnezeu,le-a raspuns si a zis: Imparatia Lui Dumnezeu nu va veni in chip vazut si nici nu va zice : Iat-o aici sau acolo. Caci,iata,Imparatia Lui Dumnezeu este inlauntrul vostru..." -Evanghelia dupa Luca 17,20-21

      Cat despre ,,acele limite " ,nu cred ca scapa cineva oriunde-ar fi ,pentru ca in opinie personala fac parte din ,,programa scolara "... asadar si prin urmare,cu cantec
      Inainteee!

      ,,Pacatul meu inaintea mea este pururea ..." ,spune psalmistul -Psalmul 50 si daca coroborez cu faptul ca la ora actuala inca sunt multe necunoscute la care mintea omeneasca n-a gasit elucidare ....cu noi ,cum ramane ,beneficiem sau nu de acea Sfanta Iertare ?! Imi vin in minte cuvintele parintelui Arsenie Boca ... ,,La inceput omul ofera din ce are ,ulterior din ceea ce este ..." tot Sfintia Sa,Ocrotitorul nostru ,Slavit fie in Imparatia Cerurilor ...,,Omul se desavarseste si ajunge expresia suprema ,cand sufletul lui se recunoaste in vesnicie,in infinit !- ceea ce e propria sa revelatie.Adevarata restriste a omului sta in faptul ca nu izbuteste pe deplin sa-si aduca la expresia suprema propria-i fiinta ,ca e tulburat de eul si isi pierde vremea cu lucruri de nimic ".-din,,Omul , zidire de mare pret ".....Ma intreb,cand omul este fiul Omului si cand este fiul lui Dumnezeu ,cand el omul splendita fiinta este fiul celui Inalt si cand fiul celui PreaInalt ?! ....necunoscute ,neelucidate insa revelate totusi unor alesi extrem de protejati divin intru splendoarea vesniciei vietii,
      cu drag si cu acelasi parfum ,

      Ștergere
    17. "Dupa ce ati facut totul bine, nu va mai faceti griji" Swamy Siwananda

      ...",beneficiem sau nu de acea Sfanta Iertare ?! " ... Din nou, nu se intampla simplu si nici cum ne imaginam... Nu e vorba de un "Dumnezeu pedepsitor" si nici de ..." am dat o palma, primesc o palma"!
      "Eu nu doresc pieirea pacatosului ci indreptarea lui" .... "Faceti din rau bine caci din altceva nu exista" (gasit pe net!)
      Asa zisa "karma" (vine din dacicul "carma"-carmuitor, etc - cea ce conduce corabia pe drumul ei, cel ce conduce poporul spre destinul sau, etc) nu e suma "greselilor ce trebuie platite prin pedepse", ci "suma slabiciunilor care te-au facut sa comiti acele greseli si care trebuie indreptate"! Deci evenimetele "karmice" vin in asa fel nu ca o "pedepsire" ci ca un fel de "polizor" care se adreseaza defectelor/slabiciunilor care au "cedat" facand posibil comiterea acelor greseli... Asta e relatia "sinergetica", caci pentru unele "mari pacate" dar cu "mici erori" in interior, poti sa primesti "mici corectii" (ca atunci cand o casa ramane total pe intuneric, dar e vorba doar de o siguranta arsa!) iar pentru mici "greseli" dar care au "radacini adanci in interior" poti "pati situatii foarte naspa"! (ca atunci cand picura o teava, dar ca s-o repari spargi peretele si inlocuiesti metrii de conducta!) Hmm... Deci nu e vorba de "pacate-pedepse", ci de "scoala-invatare-desavarsire"! Iata "de ce" cu cat ajungi "mai sus" (atentie, inclusiv in ierarhiile pamantesti!) cu atat iti e permis sa gresesti mai putin, sau "vei plati mai scump" caci "erorile care au condus la greseli au radacinile mai adanci"! Din nou: Hmm... Si nici macar nu e asta "tot": unele "destine" se perpetueaza din viata in viata in mai multe reincarnari - constatat, desi nu am gasit inca raspuns "satisfacator" de ce e asa ...

      "Omul" si "Fiul Omului" mi s-a spus despre ce e vorba...
      Dumnezeu, Fii lui Dumnezeu, da... E foarte mult de spus, un lucru insa trebuie inteles: orice forma exprimabila nu exprima "intregul" ci fragmente ale acestuia, din diverse unghiuri de vedere, pentru ca "instrumentele noastre de perceptie fizica" sunt limitate pe enumite "domenii de masura" si nu le cuprind pe altele... Asa cum bine a fost zis:

      Imparatia Lui Dumnezeu nu va veni in chip vazut si nici nu va zice : Iat-o aici sau acolo. Caci,iata,Imparatia Lui Dumnezeu este inlauntrul vostru..."




      Ștergere
    18. ,,...Ci iubiti pe vrajmasii vostri si faceti bine si dati imprumut,nimic nadajduind si va fi plata voastra multa si veti fi FII CELUI PREAINALT ; ca EL este bun spre cei nemultumitori si spre cei rai ..." ( Luca 6,35 )

      Ștergere
  37. @Remer Ra . Nu ai nimic sa-mi transmiti ?

    RăspundețiȘtergere
  38. Zamolxe , in viitor ...

    RăspundețiȘtergere
  39. Sti ca vor venii ani particulari ...deja au inceput ...Care este pozitia lui Zamolxe , pentru perioada asta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, au inceput schimbarile dar, deocamdata, sunt de mica anvergura... Adevaratele schimbari se vor petrece peste o generatie, adica dupa 2030.

      Ștergere
    2. Eu cred ca vor lua o amploare inimaginabila de anul viitor . 2017 , razboi total . Cred ca aparte arabii , va veni o invasie russa din 2017 . Pe trei directii . Problema e ca vor cistiga in primii ani ...Cred ca multi din tinerii nostri vor avea o soarta cumplita , pe teritoriul Greciei . Sa speram ca nu va fi asa .. In caz contrar suntem in plina apocalipsa .

      Ștergere
    3. Orice acțiune pe planetă depinde de gândurile noastre. Dacă alimentăm războiul prin Atenția acordată lui, atunci va fi război. Dar dacă vom hrăni Pacea, Prosperitatea și toate cele în acord cu ele, Iubirea va triumfa. Hai să nu ne transformăm în vestitori apocaliptici, ci să ne creștem fiecare (pe noi înșine)

      Ștergere
    4. Mai mult decat corect ! Problema e ca suma gindurilor , neincrederea , mai ales in occident , duce acolo ... Avem ceea ce ne meritam ... Iar daca lumea e asa cum e , e pt. ca oglindeste gindurile persoanelor . Cred ca zarurile sunt deja aruncate , din pacate ...

      Ștergere
    5. Ești cam negativist, pentru unul care-a atins Lumina! N-ai vrea să meditezi tu, mai adânc... la experiența aceea minunată, decât să întreții (și să sporești) vibrația în care se scaldă lumea. Vezi mesajul de mai sus prin care, ți s-a transmis să nu te mai raportezi la exterior, participând prin aceasta, la creșterea vibrației negative generale.
      O singură adiere de vânt face un zar să se rostogolească pozitiv... ; un singur gând...; „buturuga mică răstoarnă carul mare”” o singură picătură e de ajuns ca, paharul să se reverse.
      Ia o pauză și revino cu informații pozitive, după o meditație serioasă! Fii responsabil cu emisiile pe care le faci !
      Ce este „suma gândurilor”, dacă nu gândurile fiecăruia dintre noi !? Hai să creăm o sumă a gândurilor pozitivă, ca să construim o realitate pozitivă. Căci, realitatea pe care o percepem este un efect - efectul intențiilor noastre.

      Ștergere
  40. De aceea am zis mai inainte ca sunteti fiinte minunate ! Eu din pacate , poate , sunt doar un caine de paza , ma vad ca un tip de archangel in micul meu spaziu . Fac o munca unde am de-a face cu raul , de multe ori , si sunt consapevole de existenza sa ! Incerc sa protejez cat pot , neajutoratul , victima , de prepotenti . De multe ori reusesc . De vreo 19 ani , in Italia , si mai inainte in tara . Sunt in razboi continu , si asta te oboseste in timp ...Ar trebui sa schimb strada , sa ma izolez de realitatea asta a mea , pt. ca ma logoreaza . Dar cineva trebuie sa o faca . Si sa o faca bine ! Adevarul e mult mai complex , ma refer la timpurile noastre ... Pleidiani o stiu bine si sper ca o sa incerce sa ne ajute ...Nu va fi usor nici pt. ei ! Se tem si ei de amenintarea asta , au platit in trecut ...Mult ! Cere sa-ti raspunda . Cred ca in momentul de fata , inca mai sunt dintre ei prizonieri in alta parte ...Cere-le clar sa-ti raspunda . Repet , sunteti fiinte minunate , si la urma urmei , cineva trebuie sa va protejeze , chiar daca nu o doriti, pt. ca voi sa continuati sa raspanditi lumina in lume . E ultima oara cand pun un post negativ , macar am sa incerc , promit ! Va imbratisez pe toti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorin, "fiinte minunate" suntem toti, ca "facem :pendula sa mearga"! Unii sunt rotite, altii limbile, altii greutatile ce atarna, altul cucul, etc! :-) Nici nu se pune problema "sa te scuzi" ca ai "ganduri negativiste"! Rautatea, ura, invidia, intoleranta, agresivitatea, etc astea sunt "pacate", faptul ca "vezi scenarii cu final nefericit" in probleme general umane, arata ca iti pasa si doresti binele, dar te simti neputincios si prea mic in comparatie cu fortele in derulare! E parte din drumul "normal", pana apar si alte variante. Desi e "foarte" adevarat ca toate aceste scenarii mentale au tendinta de a se manifesta si in lumea fizica, cat de rapid le e permis!
      Aici suntem indusi in eroarea neputintei de faptul ca ne simtim mici, izolarti, limitati ca posibilitati... Anonimul anterior are dreptate: unul singur poate rasturna ditamai carul! Stie asta bine, da sa nu-l intrebi si daca le-a mai pus pe roti dupa aceea... ;-D
      Iti sugerez o experienta: intr-o seara cand esti de serviciu si vezi undeva o forma de conflict incipient, cauta mental sa preiei acea situatie, sa o controlezi si sa dezamorsezi conflictul. Fa orice iti vine ca "inspiratie" sa ii linistesti sa le schimbi starea in una pozitiva...
      Fa asta pana reusesti, de mai multe ori, pana incepe sa iti vina natural... Apoi, poti extinde aria.
      Vezi, "pleiadeienii" si altii INVATA asta de mici asa cum mergem noi la scoala, apoi devine o calitate dintotdeauna. Nu trebuie avute complexe de inferioritate fata de nimeni, nu e cazul si nici adevarat...
      "Caine de paza" zici? Asa sa fie... :-D

      Ștergere
    2. Ba mai curând, fă-ți „temele” de-acasă, în liniște și „în boii tăi” - proiectează, scrie TU scenariul pentru perioada de timp în care trebuie să fii prezent în acel loc. Înglobează totul în Lumină; îmbracă locul și TOȚI oamenii care au legătură cu spațiul și timpul acela, într-o sferă de Lumină ( de preferat alb-strălucitor). Și VEZI doar veselie. Căci oamenii aceia vin acolo în căutare de o ... STARE. Cei mai mulți dintre ei sunt slabi... și vin acolo în căutare de... putere. Dar sunt unii care nu știu ce caută (care stare). Limitează-te la a le induce starea de veselie, (normală, de altfel, în situații de genul acela). Cel puțin, indu-le starea de relaxare. Iar pe perioada muncii tale, tu, fii spectator; fii observator.
      Cu timpul (și cu exercițiu asiduu), vei reuși să extinzi, atât spațiul, cât și timpul.
      „Mocirla evoluează și ea - în flori de lotus.” Maxi-Mele (*L*)

      Ștergere
  41. Și tu ești la fel de minunat ca și noi ! Doar că n-ai descoperit asta și nu poți accesa latura ta luminoasă! Trebuie să faci ceva în direcția aceasta. Dar dacă întreții permanent gânduri negative, e ca și cum ți-ai înălța permanent ziduri în jurul tău. Treci pe pozitiv, ca să faci ferestre și uși în acest zid, ca să intre Lumina la tine, iar apoi să te strecori afară, pe razele ei.
    Te victimizezi și prin asta te sustragi responsabilității. Păi, tocmai mediului în care trăiești trebuie să-i faci față; posibil, el este pentru tine o piatră de încercare. Sau..., dacă nu faci față, îți schimbi munca - tu ești incomparabil mai important decât munca ta.
    Chiar și pentru a face stagiul militar, era selecție, iar unii erau considerați „inapți pentru stagiul militar”. Tu ești inapt pentru „război”. Du-te acasă și apucă-te de altceva.
    Să știi că în evoluția spirituală, mediul se schimbă fregvent, în raport cu nivelul de creștere, Dacă ți-ai propus să crești, vei ajunge să faci mai multe schimbări majore în viața ta. De multe ori vei lăsa vechii prieteni, slujbele și chiar familia, ca să mergi mai departe, dacă aceștia nu cresc odată cu tine.
    Lasă-i pe pleiadieni, căci nici ei nu te pot ajuta, fără acceptul/acordul tău.
    Eu îți propun să începi să înveți a te iubi pe tine. Dar vezi că „a te iubi”, nu-i totuna cu „a fi egoist”.
    Să auzim doar de bine !

    RăspundețiȘtergere
  42. Multumesc . Nu sunt negativ , din contra . Nici victima nu am fost vreodata , doar , poate cand ma luau , copil fiind , si nu erau Pleideni ...Unde sunt , ai fac sa gandeasca , sa scoata partea buna din ei , nu ma limitez sa blochez doar actiunea rea . Evident , nu am reusit sa trasmit bine ceea ce gindeam , sau vroiam sa spun ...Sunt sere , cand blochez ampreuna cu colegii mei , si 35 , 40 de batai generale . Faptul e ca exista astea . Eu pot intervenii in mai multe moduri , pozitive o negative ...Eu vorbeam de fapte profetizate de ex . saptamana trecuta , si realizate punctual ! Doua trei profetii la luna , realizate toate de ani de zile , alea spun ca suntem in plina desfasurare de evenimente..Nu de mine , ce gandesc , sau ce cred eu .. Va salut pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  43. Cu "anonima 17 mai 2015, 18:46" mi-e greu sa adaug ceva, ca intotdeauna "le zice si stie" bine.... :-D
    Totusi un punct trebuie dezvoltat si lamurit pt ca e prea important sa se treaca repede peste el:

    "să începi să înveți a te iubi pe tine. Dar vezi că „a te iubi”, nu-i totuna cu „a fi egoist”.

    A te iubi inseamna "a-ti vrea binele". BINELE este tot ceea ce te "inalta", dupa cum "rau" e ceea ce te "coboara". Ex: a manca dulciuri e placut dar nu e bine- creeaza probleme in organism- da dependenta=atasament etc. A posti e "greu" dar intareste vointa, curata organismul de toxine. Exemplele pot fi din orice planuri, dar numitorul comun ramane acelasi: "te creste in sens spiritiual sau te aseaza si mai mult in planul fizic"? Asa e "iubire de sine fara a fi egoista"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Există o capacitate căreia eu îi zic „Limpezime Spirituală”. Această capacitate odată descoperită, îți ajută să discerni binele de rău. Căci, binele este perceput în funcție de gradul de Conștiință al fiecăruia ( este cineva pe-aici care zice, cu alte cuvinte,că e bine să ai ceva ego, acolo... - MAAARE SMINTEALĂ !!!).
      Spre exemplu, până mai acu ceva vreme, eu mă lăsam cursă către „Iubirea necondiționată” deși, ceva nu-mi dădea pace în legătură cu acest subiect. Asta până când am avut revelația ”Iubirii altruiste” care e cu totul altceva. Am înțeles ușor ce este Iubirea altruistă, fiindcă eu așa iubesc.
      Și ca să arăt practic Iubirea altruistă, mă voi lega de exemplul pe care l-ai dat mai sus „a manca dulciuri e placut dar nu e bine- creeaza probleme in organism- da dependenta=atasament etc.” Dacă vine cineva căruia îi plac dulciurile, la mine în vizită, în loc să-i servesc o prăjitură care conține zahăr, îi prepar o salată de fructe „nature”. Diferența dintre Iubirea necondiționată și cea altruistă este că, dac-aș iubi necondiționat persoana aceea, i-aș pune pe masă o prăjitură. Dar fiindcă, Conștiința mea nu se împacă cu ideea de a încuraja pe cineva să-și facă rău, de a participa la răul pe care și-l face, atunci, aleg să-i ofer ceva care să-i păcălească pofta de dulce și care îi poate face bine atât pe moment cât și pe termen lung (nădăjduind să dea de gustul fructelor și să ajungă să le consume din proprie voință). Această manifestare spre binele celui subjugat sub patimile, slăbiciunile, obișnunțele, etc., se numește Iubire altruistă. Iubirea necondiționată, fiind așadar, un vicleșug al ego-ului spiritual.
      p.s. înainte de a REACȚIONA, vă propun să meditați adânc.

      Ștergere
    2. Cand iti permiti sa "stampilezi", sa pui eticheta : MAAARE SMINTEALĂ !!!).", ne arata tuturor cum, de fapt, ti-ai potentat acel "ego", de care te feresti. Iti place sa ti-l etalezi si "vrei, nu vrei", il ai. ne-ai si demonstrat acest aspect prin toate postarile tale.
      Inceteaza...;)

      Alina

      Ștergere
    3. Eu te iert. Tu te ierți ?

      Ștergere
    4. Anonim18 mai 2015, 21:33

      " ( este cineva pe-aici care zice, cu alte cuvinte,că e bine să ai ceva ego, acolo... - MAAARE SMINTEALĂ !!!)"

      Am citit ceea ce ai transmis despre intelegerea "iubirii neconditionate" si a "iubirii altruiste"... Bine cantarite si deschide feluri noi de a privi iubirea. Ca o paralela, un mare maestru zen chinez din vechime spune ca "iubirea e o forma de atasament" si o privea ca pe o inlantuire in iluzie, piedica in eliberarea spirituala! Atat iubirea neconditionata cat si altruista sunt forme de detasare de acest atasament, oricare bune daca sunt posibile de indeplinit. Dar sunt posibile in conditiile noastre normale?

      Iubirea "neconditionata" poate apare dupa pierderi enorme, sau cand ai pierdut tot ce iubeai... singura alternativa ramanad sa iubesti tot sau nimic! Iubirea altruista e "iubire cerebrala" cand nu inima ci judecata "iubeste" echidistant, aproape robotic...

      Un copil de 3 ani mi-a spus odata: "Dumnezeu ii iubeste pe toti la fel si pe buni si pe rai, dar pe cei buni ii pretuieste mai mult..."

      Revenind la fraza de inceput... Universul nostru e "sarac": nimic nu se creaza! :-)
      De aceea trebuie sa "folosim" absolut tot ce ni se da, pemtru ca "altceva" nu va mai apare vreodata! Problema cu "egoul" nu e existenta acestuia, ci "atasamentul fata de el"! Caci daca il vom privi tot ca pe un "corp" de senzori - asa cum e si corpul fizic de ex, si daca ne-am folosi de semnalele pe care le da la impactul cu stimulii externi, asa cum sesizam rece-cald, dulce amar, moale-aspru, culori etc am observa ca ne-am imbogatit mult domeniul de sensibilitate! Cum ai putea simti prin corpul fizic ... "orgoliul ranit" sau "bucuria victoriei" si multe alte vibratii? Ele exista in acest univers si singurul senzor pt perceptia lor este tocmai acest ''ego". Si daca reusim sa nu ne lasam dominati ci sa-l dominam, sa ii realizam functia si sa o folosim exact si numai la ce e destinata, suntem tot noi "spiritul liber" care experimenteaza si cunoaste cu un instrument in plus!
      Mai e cineva care spune despre acest subiect dar si altele si o face cu multa patrundere:
      Anonim14 mai 2015, 11:31 ...

      Mesahul este nu de preamarire a "egoului" ci de reducere a acestuia la un instrument cu functii, de care sa ne folosim pentru a afla si de care sa ne descotorosim cand dorim sau nu e de trebuinta... ca de o haina buna iarna si inutila vara! :-)

      Ștergere
    5. Ego-ul este o „creație” din „material„ iluzoriu. El ține de sfera iluziei, DECI NU EXISTĂ. A trăi în ego (chiar și a-l folosi ca instrument) te păstrează în neființă. E ca atunci când te prefaci că faci ceva.
      Ego-ul este doar o copie autocreată în condiții de vibrație joasă, a unui „corp de senzori”.
      Iubirea altruistă nu este nicicum cerebrală. Dumnezeu este cerebral, atunci când ne întoarce pe Cale, după mai multe rătăciri care ne pot duce la pierdere ? Nu. Iubirea altruistă se manifestă din înaltul inimii. Mintea doar se supune ca un instrument ce este la dispoziția Spiritului, așa cum a fost ea concepută să fie. Dar ea fiind un instrument ( eu mă exprim mai plastic, ca să fiu înțeleasă ) „ mintea lucrează doar cu materialul clientului” (depinde cine e clientul!)

      Ștergere
    6. N-am putut sa trec cu vederea ! Pt. a putea iubii neconditionat , trebuie sa ai mult tu ! Atat de mult ancat da pe afara ... Majoritatea noastra nu are energie nici pt. el , dat-ti seama sa mai poate da la cineva . Cand noi suntem niste cersetori ( ma refer la energie vitala ) cum poti sa faci pe marinimosul ? Nu ai pt tine ... Orice ai da e fals ! E o forma de aroganta , te simti superior in felul acesta ! Antai gandestete la tine , si cand vei deveni asemenea unui nor gravid de ploaie , cand nu ai sa mai poti contenii multul care il ai ... atunci vei daruii sincer , real , la tot ce te inconjoara ...Daca nu e un fel de a te simtii superior , ex. el e rau , dar eu sunt mai presus si trec cu vederea . De ce treci cu vederea ? Pt ca esti superioara lui . E un truc al mintii . Daca unul spune ca el este cel mai umil din lume , ca este ultimul din ultimi ... spune-i ca antradevar i-l consideri ultimul pe pamant . Vezi un pic cum reactioneaza ...Se simte insultat . Si de a fi cel mai umil este un primat , e ca si cum ai zice ca esti cel mai bun ! Evolueaza tu inainte de a putea da cu adevarat ceva ...

      Ștergere
    7. Salutare,personal imi prinde bine cateodata un varf de cutit de sminteala ,zic ca ei si fac ca mine cu speranta ca si ei mai devreme sau mai tarziu ,peste un an ,doi,intr-o alta viata vor zice ca ei si vor face ca mine ...pe oriunde m-ar conduce pasii dau de cate un anume fel sminteala c-o fi si-asta pe categorii, care ma cuprinde vreau /nu vreau dar care care ma ajuta intr-un fel sa-mi tin vigilenta-n priza ...clar,merg de mana cu sminteala o vreme pana la rascruce de drumuri ,de unde exista posibilit. sa mergem impreuna pe aceeasi carare ,separati ,de urmarit, ma urmareste sigur ...pace,,Pacea Mea o las voua ,Pacea Mea o dau voua ...'',Gina

      Ștergere
    8. Anonim19 mai 2015, 08:20
      - "Ego-ul este o „creație” din „material„ iluzoriu" - TOATA LUMEA FIZICA E CONSTRUITA DIN MATERIAL ILUZORIU. Intreg Universul e Creatie! :-D
      - "DECI NU EXISTĂ" - aici contradictia e maxima: In filozofia Samkya, se spune : "Ce este, este. Ce nu este, nu este" Adica tot ceea ce exista in acest Univers, va exista si nimic din ceea ce nu exista nu va exista vreodata! Ceea ce exista, " e nemuritor", ceea ce nu exista, nu se va naste. In perfect acord cu Legea lui Lavoisier...
      Dar n-am sa ma leg de un termen poate inexact ci de ceea ce se vrea exprimat: "iluzia, inexistenta in orice forma apartinand acestui Univers a egoului" Hai sa luam "efectul Coanda"... Nimic din acest Univers nu il constituie, e doar "o relatie fizico-matematica intre medii diferire, unul fluid si unul solid" Pe acest "efect" se construiesc avioane, forme aerodinamice, multe altele din "mediul existentei"! Nu numai ca "exista" dar e si folosit! :-D
      - "A trăi în ego (chiar și a-l folosi ca instrument) te păstrează în neființă." - Pardon, am spus CLAR : a il folosi fara a te atasa de el, mai mult, ADEVARATA problema e "atasamentul de ego". etc... La o analiza mai atenta s-ar fi putut replica: atunci cand nu mai e atasament, nu mai e nici ego si poate as fi fost in... "incurcatura"! :-D :-D
      - "Ego-ul este doar o copie autocreată în condiții de vibrație joasă, a unui „corp de senzori" Ha, ha ! Adica e... "un rezonator pt acele vibratii altfel inacesibile corpului fizic si care astfel ne extind gama de perceptie si a acelor vibratii"! :-D In fiecare zi un copil aflat "la masa" alege rosiile si ceapa si o da deoparte din ciorba, mancand numai carnea, cartofii si... zeama! "Cine nu papa tot din farfurie, nu primeste prajituricaaa !" :-D
      - "Iubirea altruistă nu este nicicum cerebrală. Dumnezeu este cerebral, atunci când ne întoarce pe Cale, după mai multe rătăciri care ne pot duce la pierdere ? " Dumnezeu... e un romantic incorijibil, e si hâtru, ironic, plin de bunavointa, alteori tzfnos, e... TOT! :-D
      - "Nu. Iubirea altruistă se manifestă din înaltul inimii. Mintea doar se supune ca un instrument ce este la dispoziția Spiritului, așa cum a fost ea concepută să fie. Dar ea fiind un instrument ( eu mă exprim mai plastic, ca să fiu înțeleasă ) „ mintea lucrează doar cu materialul clientului” (depinde cine e clientul!)" - Asa ziceam si io: "instrument"! :-D De fapt aici ai atins o problema f interesanta: indata ce constientizam ca "mintea e doar un instrument" vine imediat consecinta ca "toate celelalte ale noastre sunt tot instrumente"! OOps! Deci avem o "orchestra" sau "sistem de senzori integrat" si ce e de facut e sa pastram "armonia" intre instrumente, sa nu lasam ca unul dintre ele sa le acopere pe celelate si mai ales... SA LE FOLOSIM PE TOATE dupa cum e partitura si intentiile dirijorului! ;-)

      Dumnezeu e un romantic... altfel nu ar fi folosit iubirea ca material de constructie! Multumesc ca m-ai ajutat s-o aflu... :-)

      Ștergere
    9. Sorin19 mai 2015, 09:04
      E simplu: ia exemplu de la un pom inflorit: isi raspandeste parfumul far deosebire, fara a cere ceva in schimb, fara efort...
      Emite ganduri de iubire ca un pom inflorit... Vei vedea ca nu numai nu se termina, dar tu insuti te umpli cu din ce in ce mai multa! :-)

      Ștergere
    10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    11. pentru „copy paste”
      Mai ai puțin și spui că și Dumnezeu are ego. Discutăm efecte, uitând de cauze

      Ștergere
    12. Anonim19 mai 2015, 22:49'''
      - " „copy paste”" ... ce, cine, unde, cand, tu?
      - Dumnezeu "nu are", ci "Este", apoi "discutam". Sau nu.

      Ștergere
    13. Postul meu de mai sus e gresit . M-am exprimat aiurea si a iesit cu totul altceva ...Deci , un copac inflorit traborda de parfum . Dar numai daca este inflorit ! Daca nu poate sa miroase a varie lucruri , iarba ce-l inconjoara , daca a trecut o pisica , un caine , sau un betiv ... are altre izuri ....ha ha ha . Asta e punctul ! Daca e inflorit ! O persoana care nu a ajuns la perioada lui de maturare nu are ce sa dea . Este foarte important sa inteleaga punctul asta maestri de yoga , in particular ... Si nu-i zis ca ajunge vreodata copacul la maturare . Poate sa fie doborit sau molipsit de vreun virus ...Grija pt. noi insine , de a ne evolua , corespunde a grija pt planta respectiva . Sa o ingrijesti , sa-i satisfaci nevoile primare , si cand va fi timpul , se va produce miracolul vietii , va inflorii ! Deci trebuie multa rabdare , puterea de a astepta ... Cum spune una dintre legile lui Zamolxe ,,fructul cules inainte de timp , e amar '' .
      Vreau sa-i multumesc lui D , pt. sfatul dat , cu preluarea controlului mental in situatii legate de munca mea ! Am incercat-o si pare sa functioneze , macar e o autosugestie a mea , oricum , influenteaza in positiv ategiamentul meu ! Am sa o verific de fiecare data daca am sa pot , i-ti multumesc inca o data !

      Ștergere
    14. „La început dai din ceea ce ai. Apoi, dai din ceea ce ești.”

      Ștergere
    15. Anonim20 mai 2015, 21:28

      "„La început dai din ceea ce ai. Apoi, dai din ceea ce ești.”" Parintele Zian se referea la cei aflati pe calea Binelui...
      Cei de pe alte cai "ori iau, ori strica".

      Ștergere
    16. Cea mai puternică mantră creștină : „EU SUNT Calea, Adevărul și Viața” Iisus Hristos.
      Nu este decât o singură Cale.
      Cei care iau, iau fiindcă totdeauna sunt alții care dau. Cei care strică, strică fiindcă totdeauna sunt alții care creează. Și mai sunt alții care REcreează ceea ce este deja stricat.
      Conceptul de mai sus se desprinde din înțelepciunea adâncului vremurilor. Și el se referă la oricare Om, aflat pe oricare nivel de Conștiință. Spre exemplu, dacă AI obiceiul rău... de a TE judeca, vei judeca și pe ceilalți - deci dai din ceea ce ai. Iar dacă TE consideri VINOVAT fără IERTARE și TE CONDAMNI SINGUR, vei condamna fără IERTARE totul, chiar până și pe Dumnezeu - deci, te verși în exterior, așa cum ești (după propriile tale evaluări).

      Ștergere
  44. Cateodata folosesc o tecnica pt. a chiama ,,ingerii'' . Antai trebuie sa cunosti tecnica pt. a vedea aurea . Iei privirea persoanei malvage , si ti-o imaginezi plina de iubire . Cu ochii aproape lacrimosi de iubire . Daca nu se schimba imediat (adica nu reusesti pt. ca e prea malvagio) in spatele lui apar niste globuri de lumina , cu un diametru de 1m , 1,20m ,spre deosebire de o persoana care o are maxim 10 cm , din ceea ce vad eu . Se blocheaza instantaneu , se balbaie , e stanjenit etc.,,,Am facut asta de multe ori , recordul a fost intr-o plina batalie , unde zburau sticlele , au aparut 4 , in colturile discotecii . E aproape imposibil ca in timp ce esti cu adrenalina la maxim , sa reusesti sa-ti imaginezi individul cu privirea iubitoare ! Dar am reusit ! Ti se umpla ochii de lacrimi cand vin ! De restul , a-mi amintesc ca am citit o carte gasita intr-o biblioteca judeteana in 84 in Bacau , absurda ! Daca am citito vrea sa zica ca eram diperat , si nu aveam altceva mai bun de facut , pt. ca tonul era di fantism . Nu sunt sigur 100% , dar cred ca era o carte iesita in 77 in America cred , si dupa care au facut niste carti de joc ce au iesit in '82 . Se chiama cartile de joc ale iluminatilor , si sunt massonice . Din 330 de carti , 250 s-au verificat deja , au mai ramas 80 . Sunt socante , Se trateaza de desene prezicatoare . Problema e ca astea nu sunt opera unui sensitiv , o viziune etc. o zic clar . Sunt massonice . Nu poate sa fie o coincidenta , de ex. Al Gore ce imbratiseaza un copac ! In '82 ? Si alte 250 asemanatoare ! Ce anseamna asta ? Ca nenorocitii astia , au puterea de a face sa se realizeze realitatea ! La nivelul asta , sigur trebuie sa fie o inteligenta superioara in spate . Si nicidecum positiva !
    Antorcandu-ne la ale noastre , Zamolxe ... Eu sunt comvins ca este ceva vechi ce ma leaga de el , ori de religia zamolxiana .Fotografia care o am pe profilul meu , reprezinta statuia unui soldat dac , si se afla pe arcul de triumf in Roma . Pare ca am facut de model sculptorului ! Cine stie , intr-o viata trecuta ...
    Ultimul lucru . Presupuneti ca este asa cum am zis , in privinta evenimentelor mondiale ...Aparte ca Romania va fi destul de protejata , ganditi-va ce se poate face pt. a proteja in orice mod posibil , lumea noastra . Meditatii , rugaciuni dirijate ... vedeti voi , dar nu va lasa-ti surprinsi de evenimente ! Si altceva . Eu am senzatia ca este in tara un om(copil poate) special , ce are de-a face cu Zamolxe , si cu viitorul nu numai al tarii noastre ...Protectie maxima , pt. ca societatile secrete de prin occident , il cauta pt. a-l anlatura . Ei deocamdata sunt convinsi ca e de origine franceza , si asta l-ar tine la adapost .
    Au fost prea multe de spus , intr-un singur spatiu , de aceea la o lectura superficiala poate aparea ca delirul unui nebun , ha ha ha ... sunt constient de asta si mi-am asumat riscul , dar daca v-a ajuns ceva util , merita ! O imbratisare la toti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul e mult mai simplu: "oamenii astia" planifica mersul lumii cu mult inainte, 50 de ani, 100 de ani. In acelasi timp ei cauta sa se armonizeze/rezoneze cu anumite ciclicitati mistice,ca si cum "ei ar face voia/s-ar mula pe intentia divina". Aici sunt doua aspecte: 1 in felul asta spera sa scape de legea karmica si plata faradelegilor comise 2 sa para credibili in fata executantilor ordinelor lor care s-ar indoi de legitimitatea acestor actiuni.

      Un protector al Romaniei apre chiar in aceste zile a fi Sfantul Arsenie Boca... Ce i s-ar mai putea face? Asa cum a spus "mai mult o sa va ajut dupa ce n-o sa mai fiu pe Pamant"! Si asta face...

      Ștergere
    2. Pana "una-alta" aici a aparut o informatie foarte importanta si nu putem decat sa-i multumim lui Sorin, care si-a facut treaba foarte bine .
      "Ultimul lucru . Presupuneti ca este asa cum am zis , in privinta evenimentelor mondiale ...Aparte ca Romania va fi destul de protejata , ganditi-va ce se poate face pt. a proteja in orice mod posibil , lumea noastra . Meditatii , rugaciuni dirijate ... vedeti voi , dar nu va lasa-ti surprinsi de evenimente ! Si altceva . Eu am senzatia ca este in tara un om(copil poate) special , ce are de-a face cu Zamolxe , si cu viitorul nu numai al tarii noastre ...Protectie maxima , pt. ca societatile secrete de prin occident , il cauta pt. a-l anlatura . Ei deocamdata sunt convinsi ca e de origine franceza , si asta l-ar tine la adapost .
      Au fost prea multe de spus , intr-un singur spatiu , de aceea la o lectura superficiala poate aparea ca delirul unui nebun , ha ha ha ... sunt constient de asta si mi-am asumat riscul , dar daca v-a ajuns ceva util , merita ! O imbratisare la toti"- asta este atentionarea lui Sorin.
      Totusi, Dumnezeu a surprins intotdeauna si tot ce se poate ca si de aceasta data asa stau lucrurile (de obicei la vedere si destul de simplu).

      Ștergere
    3. ,,...Din zei de-am fi scoboratori/C-o moarte tot suntem datori /Dar nu-i totuna ,leu sa mori /Ori caine-nlantuit ..." Cosbuc,,,Decebal catre popor " ,ca vrea ca nu vrea cineva toate se intampla conform Planului Divin atent ,,monotorizat ",s-auzim si sa ne vedem cu bine,Gina

      Ștergere
  45. Salut la toti,

    Vreau sa va cer ajutorul cu o mica "rugaciune" pentru baiatul acela condamnat in Malaiezia( cred stiti de care zic). ar fi de mare ajutor.

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am apelat mai demult aici la ceva asemanator, referitor la situatia din Ukraina...

      Stiu de tanarul respectiv.
      "Indeparteaza Doamne cupa aceasta de la el, dar faca-se voia Ta"...




      Ștergere
    2. Am sa ma rog...

      Ștergere
  46. Bună dimineața Minuni multidimensionale !
    Harul Duhului Sfânt al lui Dumnezeu în noi, prin noi și prin noi în Lume !

    Rugăciune de fiecare zi :
    „ Mulțumesc Doamne că mă păstrezi conectat/ă la Sinele meu Înalt, ca să-mi manifest potențialul meu cel mai înalt în toate intențiile, gândurile, viziunile, emoțiile, sentimentele, stările, trăirile, cuvintele și faptele mele ! Amin ! Amin ! Amin ! ” (*L*)

    Fiți Divini, căci așa Sunteți !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut minunat !

      Slava Tie Doamne !

      Te rog Doamne,dupa PreaInalta Ta Voie sa-l ocrotesti in Imparatia Ta intampinandu-l cu legiuni de ingeri pe care-i rog cu lacrimi de tainica bucurie sa transmute acea hotarare de condamnare in decizie de eliberare intru mantuirea neamului omenesc!

      Te rog Doamne !

      Te rog Sfinte Gheorghe ,ocrotitorul numelui meu primit la botez care ai obtinut Sfintenia prin lupta impotriva balaurului ,biruieste si in aceasta cauza Preasfinte !

      Amin!

      Ștergere
    2. MULTUMESC DOAMNE, ITI MULTUMESC,MULTUMESC,

      Ștergere
  47. O intrebare , de ce nu va semnati ? Rezulta mai coerente conversatiile noastre . Macar se stie cu cine vorbim . Pot sa fie mesaje importante pentru un cineva la intimplare ...Asa va pot urmarii si in viitor , nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Departe de orice curiozitate... ; departe de orice separare, numele nostru este EU SUNT.
      Eu sunt.

      Ștergere
    2. Putina diferenta nu strica: "SO HAM" :-D

      Ștergere
  48. Hmmm, da chiar, Sorin are dreptate.. ar trebuii sa va semnati,... Poate facem o lista pentru un picnic meditativ :) :P

    O zi dinamica sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  49. da ' chiar asa ,Hmmm ,la asa picnic ....parca-as veni daca m-ati pofti ,,,asta-i pohta ce-as pohti ..."

    sa hie cu bucurie

    RăspundețiȘtergere
  50. Se amintea de Confucio , mai sus ... Era doar un mare filosof . Se spune ca odata s-a dus sa-l visiteze pe Lao Tzu ... A iesit speriat de moarte din coliba astuia ! Le spunea sutelor de discepoli ce-l asteptau afara , ca a vazut golul absolut in ochii sai . Un gol asemanator moartii . Lao Zu fiind un iluminat , nu mai avea pe nimeni in spatele privirei , nu mai era nici o personalitate prezenta . Doar golul total , sau viata ,sau dumnezeu ... Frumos conflictul asta dintre filosofie si iluminare !

    RăspundețiȘtergere
  51. Da' mai conteaza di undi vin si undi ma duc cand ii vorba de-un asa picnic...

    TREZIREA !!!

    RăspundețiȘtergere
  52. La ZI Sfanta ,un strop din Invataturile parintelui Arsenie Boca :

    ,, - Voi nu stiti ce-i cu voi si umblati dupa ce nu va foloseste.
    - Mai indurati-va si pe anul ce vine bucurati-va !
    - Trebuie sa va iau oarecum cu inselaciunea, ca sa nu va para greu. Uite acum : de nu i-as fi luat cu viclesugul ,ce spaima n-ar fi tras cu tacerea mea,dar veselia acopera multe.Nu v-am spus ca si cand oi muri tot vesel oi fi ..." ,,Se umplu masurile si se plinesc vremile "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mireasma vitei de vie inflorite...

      http://3.bp.blogspot.com/-kESbikcSKl8/Tjln9tpLmNI/AAAAAAAAAW0/b16eTyNPUz4/s1600/cronovizor.jpg

      https://www.youtube.com/watch?v=5xZw9D9c18E

      Ștergere
  53. Hristos S-a inaltat!

    https://www.youtube.com/watch?v=4BrRRyqUnrM

    Imbratisari tuturor vazutelor si nevazutelor!

    Cu drag,
    Lucia Dobrea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim ! Cu adevărat s-a înălțat !
      Minuni multidimensionale, HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT CU ADEVĂRAT !
      Să ne fie Calea liberă de la o Înălțare la alta, ca să facem pași importanți către Hristosul interior care, ne așteaptă pe fiecare la ușa inimii sale !
      Fiți Divini, căci așa Sunteți !

      Ștergere
  54. ADEVARAT S-A INALTAT !

    RăspundețiȘtergere
  55. Marturisesc ca nu am inteles nimic . E pastele pe vechi ? Sau poate o alta sarbatoare ? De cand stau departe de casa , am pierdut din obiceiurile noastre ...Va urez si eu , atunci , Paste fericit la toti !

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna ziua, domnule Remer.

    Eu am postat, acum vreo saptamana, urmatoarea intrebare:"Un om se roaga asa:"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii.", dar nu doar o spune, ci aprofundeaza in viata lui, pe puterea lui, multiplele intelesuri ale acestei rugaciuni. Acel om, in lucrarea lui cu el insusi si cu Dumnezeu, acceseaza aceasta retea?"
    Dumneavoastra ati raspuns:"Si de ce nu ar face-o?"
    Va multumesc pentru raspuns, dar m-am gandit ca nu ar face-o pentru ca nu aplica tehnica aceea cu sferele. Deci, acel om, desi nu aplica tehnica de culisare a sferelor, ci practica o cladire continua a liniilor sale de forta catre invatatura si fiinta Domnului nostru Iisus Hristos, acceseaza totusi reteaua pleiadienilor? Atunci, pentru ce tehnica de culisare a sferelor ?

    In plus, ma gandeam ca au existat oameni ce au trait asa cum am zis mai sus acum mai multe sute de ani, cand reteaua pleiadienilor nu exista. Ce au accesat acei oameni si cum au ajuns ( unii din ei ) la nivelul "de miracol" al vietii lor ? ( ma refer la cei numiti de noi sfinti - trup neputrezit, vindecare sufleteasca si fizica a celor intrupati, capacitate deosebita de a raspandi calitatile iubirii ... )

    Sper sa nu va deranjeze intrebarile mele, care sunt generate doar de o dorinta de limpezime ce nu mi se potoleste nicicand ... din fericire.:)

    Miodra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am spus in trecut ca tehnica de 'culisare' a sferei are rolul de armonizare intre minte si inima. Sfinti gasim la toate culturile si religiile lumii, nu numai la crestini! Problema e ca au trecut sute de ani, chiar mii de ani in unele cazuri, iar lumea a ramas la fel. Nu mai dati vina doar pe "elevi". Ca elevul nu e deschis, ca elevul nu asculta, ca e greu de cap, ca el cauta doar manifestarea egoului etc!

      Ștergere
  57. ,,Vindecarea sufleteasca si fisica a celor intrupati , capacitatea deosebita de a raspandi calitatile iubirii...'' . Frumoase calitatile astea ... Cei ce le posed , raspandesc o usurinta a fiintei in jurul lor ...Norocosi cei ce i-au intilnit !
    Chestia cu putrezirea , in schimb ...e o ingenuitate a oamenelor . Tine de umiditatea din aer , sau de alte substante chimice . Au fost rusii in trecut , responsabilii raspandirii superstitiei astea . A fost unul din cei mai mari sfinti rusi , care dupa doua zile putea mai rau decat... A fost o mare dezamagire pt popor ! Cum de asemenea a fost si un curvar , betiv , jucator de carti si altele , ca l-au gasit aproape intreg , in aceeasi perioada cu sfintul ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era vorba de " preotul Zosima" din romanul "Idiotul" de Dostoievski... :-D

      Ștergere
  58. M-am informat , si am vazut ca nu este vorba de nici un paste . A fost . Ce sarbatoriti ? E ceva legat de Isus ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este INALTAREA lui Isus la cer dupa 40 de zile de la Pasti!
      O seara in pace tuturor!
      M

      Ștergere