.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

luni, 31 august 2015

Portalul pleiadian – 2015 Transmisiile de toamnă (1)

Remer Ra: Bine ai revenit, Oryen! Așteptam cu nerăbdare această transmisie! A fost o vara lungă... și interesantă.
Oryen: Bine v-am regăsit, dragi frați pământeni! Da, se poate spune că a fost o vară interesantă în emisfera voastră.
Remer Ra: Cu o căldură care a scos la suprafață tot felul de ”otrăvuri” sufletești, parcă anume pentru a fi uscate și eliberate. Această vară a frământat puțin chiar și sufletele care păreau să-și fi găsit echilibrul într-o oarecare măsură. Mi se pare că procesul de purificare nu se mai termină. Tare aș vrea să-mi dai o veste bună cu privire la acest proces.
Oryen: Vestea bună este tocmai intensitatea acestui proces al schimbării! După cum știi, sistemul vostru solar, deci și Geea, a intrat într-o nouă bandă de energii înalte. Această energie nu este nici bună, nici rea! Amplifică atât procesele de purificare cât și pe cele de transformare, dezvoltare, rafinare, amplificare ale aspectelor pozitive.
Remer Ra: Ar fi ideal dacă s-ar descoperi o modalitate prin care să se facă un fel de șuntare a procesului de purificare, dar știu că nu se poate așa ceva. Sunt voci care spun că s-ar impune un ajutor mai consistent din partea fraților noștri de pe alte planete.
Oryen: Acest ajutor a fost tot timpul la dispoziția voastră! Niciodată nu v-am părăsit și nici nu o vom face! Suntem alături de voi și vă ajutăm în diverse moduri, chiar dacă nu conștientizați acest lucru. Dar iată că sunt nevoit să repet încă o dată: Nu putem face alegeri în locul vostru! Nu putem ierta în locul vostru! Nu putem iubi în locul vostru! Nu ne putem bucura în locul vostru! Nu putem alege pacea și armonia în locul vostru! Nu ne putem trezi în locul vostru!
Știm că situația voastră nu este ușoară! V-am avertizat, cu mulți ani în urmă, prin diverse voci, să vă schimbați, să alegeți lumina și armonia în locul egoului. Nu prea ne-ați ascultat. Dar v-am înțeles, pentru că atașamentele diverse și reactivitatea voastră v-au făcut să oscilați și să amânați trezirea. V-ați speriat de purificare și de faptul că veți deveni stăpâni pe propria voastră viață. Libertatea totală este un tărâm necunoscut pentru cei mai mulți dintre voi. Dar v-a speriat necunoscutul! V-am înțeles și de această dată. Unii dintre voi s-au adaptat la noua energie și au învățat să o folosească în sensul bun al cuvântului. Le-a luat ceva timp, într-adevăr. A fost ca și cum un copilaș ar fi învățat să meargă. Puțin ajutat, cu căderi și reveniri, poate și cu puține julituri. Dar până la urmă au reușit! Acum, situația este puțin mai complexă. Energia e mai puternică iar procesul de învățare este și el mai rapid. E ca și cum ați învăța să mergeți pe jos în pantă! Veți învăța mai rapid dar și căzăturile ar putea fi mai dese.
Remer Ra: Mă întreb dacă nu cumva avem nevoie de un șoc mai puternic. Poate că impactul ar fi mai mare, dar ne-ar ajuta mai mult decât dacă am avea parte numai de șocuri mici.
Oryen: Se poate ajunge și acolo!
Remer Ra: Se pare că ne ”ajută” și noile crize care se profilează la orizont. Ne bate la ușă o nouă criză economică, conflictele armate din diverse zone ale lumii par că se întețesc, în timp ce altele se dezgheață. Mai există și crizele umane – valul de refugiați din nordul Africii și Orientul Mijlociu, șomajul, sărăcia, perspectivele economice sumbre, toate acestea amenință echilibrul politic fragil din lume, și în special din Europa. E greu să îți găsești liniștea interioară într-un astfel de mediu extern.
Oryen: Noi vedem că sunt mult mai multe semne bune decât semne rele! Se întâmplă mult mai multe lucruri bune decât lucruri rele în lumea voastră! Crizele sunt benefice pentru că aduc schimbarea!
Remer Ra: În trecut, crizele profunde se rezolvau prin altfel de schimbări, anume prin conflict! Circulă idei că în momentul de față chiar ar fi nevoie de așa ceva! Că ar trebui retrasate zonele de interes și refăcute alianțele! Poate conflictul că aducă ceva bun? Se poate să avem pace și armonie prin violență?
Oryen: Nicio schimbare prin violență nu poate aduce binele! Adevărata schimbare vine din interior, nu prin impunere! Mai devreme sau mai târziu veți înțelege cu toții acest lucru! Partea bună este că subconștientul colectiv al umanității începe să învețe această lecție! Asta observăm noi în momentul de față. Veți realiza cu toții că nicio criză nu se va rezolva alegând soluții negative - violență, impunere, șantaj, căci știți bine că nu va fi o rezolvare reală pe termen lung.
Pe de altă parte, culegeți ceea ce ați semănat! Nimic nou sub Soare, după cum spune o vorbă de-a voastră. Reglările de karmă colectivă sunt și ele destul de intense în această perioadă. Nimic nu este la întâmplare!
Remer Ra: Simt cumva că implicarea voastră va fi mai consistentă. Știu sigur că nu ma înșel!
Oryen: Este adevărat! Dar asta numai pentru că un număr însemnat de entități din sferele vibraționale înalte s-au întrupat în lumea voastră și acum devin din ce în ce mai conștiente de rolul lor. Nu putem interveni în viața voastră decât dacă ne-o cereți! Și atunci numai dacă treceți de anumite etape de conștientizare.
Remer Ra: Care sunt acele etape de conștientizare?
Oryen: În primul rând, trebuie să conștientizați că viața voastră este rezultanta deciziilor voastre, iar acestea au în vedere gândurile, cuvintele și faptele voastre! Nu putem merge mai departe dacă nu conștientizați că voi sunteți creatorii propriei realități!
Spui că sunt conflicte și crize în jurul vostru. Este alegerea celor care participă și sunt implicați în aceste crize! Este și alegerea voastră?
Faceți ce simțiți în inima voastră că aveți de făcut! Alegeți! Noi nu o putem face în locul vostru! Alegeți, acționați, și apoi veți simți și ajutorul nostru!
În al doilea rând, eliminați oscilațiile și terminați cu figurația în așa-zisul plan 3D! Alergați de colo-colo fără să știți încotro veți ajunge. Acum faceți doi pași în față, mai târziu un pas la dreapta, trei la stânga, și apoi doi înapoi. Și tot așa! Sunteți dominați de exterior în loc să dominați voi exteriorul! Nu ați obosit? Nu v-ați plictisit? Nu v-ați săturat să fiți purtați de vânt asemenea unui fulg?
Remer Ra: Să știi că aici, pe Geea, lucrurile sunt puțin mai complicate decât par la prima vedere. Cei mai mulți vor prosperitate, sănătate și relații armonioase – au fost subiectele ultimelor transmisii, dar nu prea au parte de ele.
Oryen: Nu sunt deloc complicate! Fiecare își poate face bilanțul gândurilor, vorbelor și al faptelor! Sunt acestea expresia unei persoane prospere, sănătoase, având relații armonioase?
Puneți-vă in pielea unei persoane prospere! Care credeți că îi sunt gândurile dominante? Dar faptele? Care sunt gândurile voastre dominante? Dar faptele?
Puneți-vă în pielea unei persoane sănătoase! Ce fel de gânduri are o astfel de persoană? Ce face pentru a avea o sănătate de fier? Care este situația voastră?
Puneți-vă acum în pielea unei persoane care are parte de relații bazate pe iubire, armonie, respect! Întrebați-vă ce fel de gânduri emite? Care îi sunt faptele? Comparați cu voi!
Remer Ra: Când vom avea parte de noi transmisii?
Oryen: Transmisiile se reiau începând cu data de 22 septembrie.
Remer Ra: La nici o zi distanță de echinocțiul de toamnă... Care vor fi subiectele?
Oryen: Îți voi transmite înainte cu câteva zile! Vor fi câteva schimbări, care vor cere o implicare mai mare din partea voastră!
Remer Ra: Abia aștept! Îți mulțumesc!


(va urma)

125 de comentarii:

  1. Multumim! Abia astept sa reiau transmisiile. Ma simt foarte bine dupa ele, mai ales sufleteste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte corect si la obiect a subliniat Oryen principalele noastre probleme.
    Eu personal ma recunosc in vorbele lui, mai ales la figuratia in 3D. Tot timpul gasim scuze sa nu facem ceea ce trebuie sau sa nu mergem pana la capat.
    In ultima perioada am inceput sa ma observ si sa ma schimb putin cate putin.
    Abia astept reluarea transmisiilor.

    Multumesc Oryen, Remer Ra, fratior Pleiadieni, Siriusieni si tuturor Natiunilor Luminii.
    Sa fiti binecuvantati!

    Maru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mumltumim fratilor din apropiere de mercur !!! :) Asteptam de ceva timp transmisia :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună dimineața, Toamnă !
    Bine-ai revenit Oryen ! Mulțumim !
    Trans...formările („formarea în transă” Anatol Basarab) continuă. E greu, căci uneori efectele sperie, panichează..., dar, toate acestea ne împing către soluțiile interioare care așteaptă a fi utilizate. Deh! nu-i ușor să umbli cât e vara de lungă, îmbrăcat cu șapte cojoace ; trebuie să renunți la ele... Și dacă, Universul ne vrea goi..., adică puri..., atunci...
    Mulțumim Remer Ra !
    Binecuvântări tuturor !
    S-avem o splendoare de Toamnă !

    RăspundețiȘtergere
  5. Remer , suntem deja in al treilea razboi mondial . Nu stiu , dar in Romania nu se vorbeste de asta nicaieri . Stirile exclud asta , in timp ce toate telejurnalele occidentale vorbesc numai de asta . La noi de Becali ...Barca ar avea interzis ...Nu inteleg de ce ? In Siria e o drama uriasa de 3 ani , nu se pomeneste de asta ...Indiferent de ceea ce gindim noi , zarurile au fost aruncate . Atentate in lant islamice , si dupa aia (cred ca in primavara urmatoare ) va avea loc invazia rusa . Din trei parti . Intai Turcia . Vor muri o groaza de tineri romani in Grecia unde va avea loc o batalie cumplita cu NATO . De ce Oryen nu-ti spune nimic de asta ? Sa nu mai vorbim de 23 , 24 septembrie ...Nu e ca apartine rasei responsabile cu religia pe pamant ? I-mi vine dubiul asta . Ai auzit de profetiile din Medjugorie si Anguerra ? Acelea sunt entitati responsabile de nenumarate potoape in trecut ! Nu e nicidecum Madona . Cede-ma , stiu ce spun (din pacate ) . Nu sunt un ''elev'' , ca sa spun asa ...Un ucenic ...Si nu sunt prezumtuos , dinpotriva...sa zicem ca incerc sa trec neobservat , in general ....Repet , din pacate ...cred ca se va intimpla asa , plus multe altele de acum pina in 2021 ! Cerele explicatii detaliate , si ce trebuie sa facem . Concret . Te salut cu drag .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne-au explicat CLAR - ACESTEA SUNT EFECTELE GÂNDURILOR ȘI FAPTELOR NOASTRE. Și ne-au mai spus că, să ne schimbăm PE LOC proiecțiile creatoare..., iar realitatea se va supune necondiționat.
      Așa că, PE PĂMÂNT DOMNEȘTE PACEA, ARMONIA,IUBIREA, PROSPERITATEA, UNITATEA, etc. Aceasta este o AFIRMAȚIE. Încearc-o, căci nu ai fi singurul care o emite. Și unde-s mulți, puterea crește (hai și tu în „Hora Unirii”!)

      Ștergere
    2. "Unde iti este gandul, acolo iti este si energia!" Iar daca se aduna o anumita cantitate de energie (masa critica) atunci nu o mai poti impiedica sa se materializeze. Asa ca usor cu pianul pe scari! Stirile alarmiste (si raspandirea lor) nu fac niciun bine oamenilor.
      Asa zisa profetie cu atacarea Turciei de catre Rusia este facuta de un fundamentalist ortodox grec care viseaza la revenirea Istanbulului (fostul Constantinopol) la Grecia. Asta nu cred ca se poate intampla vreodata pentru ca nu mai exista suport uman - grecii aproape au disparut din Turcia. Istanbulul este cel mai mare oras din Europa, are mai multi locuitori de toata Grecia (si diaspora greaca la un loc).
      Drame uriase sunt in mai multe locuri (in Siria e o drama de aproape 5 ani, nu 3).
      Viitorul este suma tuturor gandurilor, intentiilor, vorbelor, actiunilor din prezent! Viitorul este schimbabil! Atentie deci la ganduri!

      Ștergere
    3. Nu ești înțelept dacă ignori "semnele" lumii... dar nici deștept dacă te lași dus de acestea pe câmpurile negre... Întelept ești când... hahaha așa ceva nu se-nvață decâ prin experimentare, înțelept ești când ești cu mintea de apoi, iar mătăluță te cam freci la picior înainte de a te lovi.

      Ștergere
    4. cred că buddha a zis... decât să te scremi și vaieți, pe ceva ce nu poți schimba , mai bine... bea o bere. Buddha a fost, right, să mă corecteze cineva :)

      Ștergere
    5. te corecteaza buddha cand termina berea care e neterminabila ;)

      Ștergere
  6. Oryen a spus ca se poate ajunge si la un soc puternic, oricum chiar daca nu spune mai mult, nu au valoare, valoarea noi o dam, noi o schimbam. Noi "taiem si spanzuram" aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua, Remer.

    As dori doar sa contrabalansez putin postarea de mai sus printr-o altfel de imagine.

    Am fost, impreuna cu sotioara mea, la munte. Am stat la o batranica, in "cuibusorul" ei. Are ochi albastri, o privire dreapta, linistita, putin alerta, si "conectata" atat la ce spui, cat si la tine, in ansamblu. Are coloana dreapta, desi picioarele au slabit, la cei 90 de ani. Mintea mea a luat contact cu mintea ei, neatinsa de cursuri si specializari, dar bine slefuita de suvoiul destinului nu tocmai usor. Sufletul meu a luat contact cu sufletul ei, neantrenat in cursuri de spiritualitate, dar plin de un flux insufletitor de daruire si capabil sa se exprime firesc prin tot ce intalneai in casa si curte ( curtea e un colt de rai ). Acel flux nu suporta hotia, minciuna si slabiciunea nejustificata, si mi-a luminat, prin simplul contact, multe unghere prafuite ale sufletului meu ( mai ales in timpul somnului ), fara ca maicuta sa stie. Si mi-a amintit smerenia adevarata. Si asta in doar trei zile!

    Nu mai povestesc de ciobanul de la stana de langa sat cu sotia sa si copilasul lor de 7 luni, ca o luna plina, gangurind cu bratele spre cer... ( ei fiind trecuti de 45 amandoi ). Sau de parintii unui vecin, care chemau, in oras, salvarea de doua ori pe saptamana, iar acolo nu mai iau nici medicamente, de doua luni...Sau de apa vie de la izvoarele lor, care limpezeste inima, fara sa stii cum o face...Nici localnicii nu stiu cum face apa lor asta...Sau de vecina de 94 de ani care dura capitele de fan cu tataie de 85 de ani alaturi ...

    Minuni pe cat de veridice si frumoase, pe atat de discrete, de netipatoare, asa, ca florile de munte ...Poate par doar vorbe frumoase, dar realitatea lor e puternica pentru mine.

    Pe langa o asemenea incarcatura sufleteasca, orice amenintare e frunza-n vant. Maine daca as muri, as muri putred de bogat si fericit...

    Asa ca, fratilor, cautati batranii frumosi care inca mai traiesc pe la munte. Cuvantul "initiere" e prea mic si prea zornaitor pentru a descrie contactul cu asemenea oameni. Preluati cat puteti in suflet din culorile flacarii vietii lor ( pana nu se stinge ), apoi duceti flacara mai departe, adica traiti-o acolo unde sunteti...Asta inseamna sacrificiu, dar faceti-l, cu simplitate si muuuulta iubire. Nici o agresiune n-are putere asupra acestei cai...

    Ramai in Pace, draga Remer!
    DD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea sunt cuvinte cu putere! Cine are urechi de auzit... va auzi!

      Ștergere
    2. Ferice de cei care au gasit Calea! PERFECT de acord! E atat de simplu si atat de aproape de noi, minunile Creatiei sunt in noi, doar sa le descoperi in inima ta Senina!Pace si Lumina sa aveti cu totii!

      Ștergere
    3. Întodeauna a fost prezentă opțiunea de a fi tu însuți un "bătrânel" (indiferent de vârsta pe care o ai)

      Ștergere
  8. Zi splendida de Toamna Binecuvantata ,tuturor ! Cum ar fi sa ascensioneze planeta toamna fara gandurile noastre suave, pline de lumina,pace,armonie ,iubire,unitate...?!

    RăspundețiȘtergere
  9. bre... eu n-am să laud pe cineva doar pt că e "extra"terestru. În cazul acesta, mie mi se pare că dă vina pe orb pentru că nu vede... și nu pre-mi vine să înghit chestia asta, mai ales că vine din partea cuiva din corciuri (ascuns, nevăzut). Și nu că-l invit să iasă la lumină, că dac-ar ieși la lumină, mulți îs... proști, șî nu le treabă de la el decât să fie un presfânt la care să se-n chine(și pe cine să dea vina dacă nu le iese șusta), dar ca un om intelighenche nu-mi place când cineva mă ia cu "v-am spus, cu mii de ani în urmă", "i told you so" nu e ceva care să ajute pe nime azi!
    "Nicio schimbare prin violență..." se pare că amicul nostru din ceruri nu prea înțelege oamenii, natura umană, ceea ce e de înteles, Oryen nu e om, prin definiție... cum văd eu violența, acesta e o reacție de descatușare, descărcare a energiilor ce se-adună peste ani, sute, câteodată mii în decursul câtorva decenii... poate că la ei, printre stele, consecințele propriilor fapte sunt lălăite per milenii (tare încet trebuie să se mai schimbe treburile pe la ei), poate ei au vreme de "hai s-o luăm cu frumosu", dar la felul în care noi suntem acum, asemenea abordări sunt absurde. Iar asta nu e cazută din cer, ci consecință ișită din natura noastră. La ce te aștepți de la cineva care are până la 100 de ani... să aștepte milenii până când o să-și primească roada muncii?... mda te poți punen-n cur să duhă-meditezi și-ți schimbi ceea ce simți(starea emoțională dispoziția), dar asta nu schimbă imaginea gloabala în care te afli=indiferent ce faci nu vei trăi să te bucuri de munca ta, dacă faci ceva care își va arăta roada în mii de ani, iar asta e dotorită felului în care e condiția umană, care, nu are continuitate conștientă între vieți. Dpdv al omului din ziua de azi, la fiecare reîncarnare ești restartat, o iei de la zero ca fiind alcineva. Dpdv a acestui om, de bucurat, de orice roadă, se va bucura altcineva, chiar dacă e încarnarea aceluiași suflet, pentru el e vorba de altcineva. Și e cam greu să faci ceva pentru altcineva când tu însuți stai în kk până-n gât... plus că ajutorul pe care-l are, e un iepuraș-fantomaș, care te "îndrumă" din corciuri. Deci, violența e scurtătura(necesară felului în care e omul-civilizația umană acum) pentru descărcarea rapidă a unor energii, iar consecința acesteia nu e schimbarea, ci posibilitatea de schimbare, schimbarea nu e garantată prin violență, dar prin intermediul ei vei avea prilejul să vezi cu ochii tăi că se naște o nouă posibilitate, o schimbare pe care vei pute s-o întrezărești cu ochii tăi, ai acestei întrupări.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am primit rodul in viata asta.Dupa ce m-am schimbat pe mine, s-a schimbat totul in jurul meu.Oameni care ai fi putut sa juri ca sunt dracul in persoana, sunt plini de iubire pentru mine.Asa cum s-au produs schimbarile in cerc restrans, asa se poate si la scara mai mare.Referitor la "unde ti-e gandul acolo ti-e si energia",pot sa spun ca e verificata si ca e asa 100%.

      Ștergere
  10. "Este alegerea celor care participă și sunt implicați" uite aici văd eu diferență de perspectivă dintre un "extra" și un om--- aici nu nu toată lumea are posibilitatea de a alege, o grămadă sunt târâți, obligați, felul în care oamenii și-au dres civilizația de azi. Aici, acum, există posibilitatea de a experimenta lipsa-reducerea-negarea unor posibilități de alegere, ba chiar obligarea participării la o alegere contrară 100% vrerea ta... poate ca privind de dincolo(ignorând de acestă dregere umană) treburile pot fi privite și altfel, dar realitatea din tranșee e... ceea ce e în fața ochilor. Vrei nu vrei joacă ursule, iar asta nu e alegere! Nu una în aliniament cu "ceea ce ști că e alegerea ta".

    Doar pentru ca e extraterestru nu înseamnă că, by defalut, tot ceea ce zice e bun. Am făcut pe gică contra cu dinadinsul, pentru ca nu e necesar să fi "extra" ca să întelegi natura umană, atacul meu e un atac la autoritate, mie-mi vine mai bine mănușa de bădăran decât lingușitor(mănușa e un articol vestimentar pe care-l poți îmbrăca temporar cu scop dinainte determinat)... vreau să văd câți dintre cei ce poastează aici îs de fapt, câni. Curând curând or să latre(ori o să lingușească) dându-și arama pe față, uite d-aia e bună violența (aspectele energiillor negative), la violență, violenții vor răspunde cu violență. Si nu doar cei care sunt violenți răspund astfel, ci și prefăcuții, mai ales cei care sunt prefacuți dar nu știu. Mironosițele și eroii care se auto-consideră uși de biserică, dar dac trebuie să dea dovadă că încarnează perceptele de care tot vorbesc sunt ca popii... gândiți cu propriile capete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite-mă-s „câne” !
      Păi, ai dreptate să vezi așa, fiindcă ți-e frică să ieși din „tranșee”.
      Nimeni nu te ține în tranșeu cu forța, ci te-ai SUPUS de bunăvoie, fiindcă nu-ți asumi responsabilitatea asupra propriei vieți... și nici nu-ți trece prin cap, să faci o altă alegere.
      Apoi, violența... unde zici tu, că se descarcă... ??? ÎN PĂ-MÂNT.Dar până ajunge acolo, bombardează totul în jur. Și cine-ți dă ție voie, să-ți verși gunoiul în curtea fratelui tău ???Da* de ce nu încerci tu... să-ți reciclezi gunoiul...??? Aha! DE LENE. Frumos îți șade !!! Câte generații după tine vor crește ca și fabricanți de gunoi ??? Cum ar fi dacă, gunoiul pe care-l facem zilnic, ar rămâne total nereciclat ??? Am rămâne îngropați în el (și-așa suntem, până la genunchi). Cât de ignorant să fii, ca să admiți că e în regulă să-ți verși veninul peste tot ??? Oare pentru asta ne-a trimis Dumnezeu pe Pământ.
      Na ! iaca-s „câne”. Pacea cu tine și cu noi toți !

      Ștergere
    2. mare-i gradina lu Dumnezo, uite cam și prins unu, eu care credeam că la pescuit trebuie să asteeeeepți. Fi antenă situatie... zîc eu, unde-i un prost, că vreau sa ma piș pe e, adekă-te-lea, sare unu ""Eu, eu, eu" șî binențeles că are să se dea ușă de biserică, categoria de la capăt de care va ziceam. Ce să- faci, sarcasmul nu e pentru orișicine, trebuie să te ducă mintea oleacă ca să prinzi referințele și redirecționările. Oryen tre să-mi cer iertare, la asemenea oameni nici eu n-aș ieși dintre tufe.
      Măi omule m-ai făcut ziua faină, amu' am de cine să mă râd râd... si sper să continui așa, că îmi place să râd... nu de alta dar venin și balegi o sa existe întotdeauna de om depinde dacă se apucă să facă medicamente din venin și îngășământ la pomi din balegi... vezi toate-s cu folos, chiar și prostia... mai ales prostia, acesta e izvorul la orice spectacol de comedie.
      omule să nu te simți prost că ma-m luat de tine, dacă cietesti mai sus de fazele cu violența, eu l-am făcut si pe Orien "bă, ești prost", da așa domnește, mai pe ocolitelea, dac-ăl duce capu s-o prinde el... chiar si numai pentru a mă râde de mulțîmea de pogonici ce-o să-i sară în apărare (deși Oryen, băiat gigel, a fost clar când a zis că ei, pleiadiaenii n-au nevoie de închinători/slugi)
      Bre dac' mai e vre-un prost pe-aci să ridice două degete... :D :D :D

      Ștergere
    3. Miticusă, ești liber să...„te râzi” (adică, tu pe tine)... Cât despre sarcasm, și acesta e tot gunoi.
      Eu vreau să te întreb : Lui Dumnezeu, tot așa îi ceri, să iasă la lumină (deși eu cred că tu i-ai cerut lui Oryen, să se-arate în întuneric..., căci lumină e el, însă e prea orbitoare pentru nivelul tău de-acum) ?
      Cum faci tu câte-un salt, o frumusețe, apoi cazi ca bolovanul de-acolo de sus !?

      Ștergere
    4. Ești expertă în cum AR TREBUI să fie relația altora cu mr. D? Tu și câte alte miii de fanatici religioși? Cam văd rezultatele pe care le au ăști în orientul mijlociu, nici nu vreau să-mi închipui ce le-ai face tu... gunoaielor, dac-ai putea.
      Dacă Oryen si oricare alt "extra" ar fi atât de cu două perechi precum îi lauzi(eu o știam pe aia cu "la pomu lăutat, să nu..." ), s-ar arăta și-n întuneric... si orbilor, iar faptul că n-o fac, decât... sfaturi dintre corciuri... ascunși ca bandiții, mă face să nu-i prea laud, ori să-i cred "pe cuvânt"
      Referitor la violență, perspectiva mea că acesta e o consecința, are o cauză, poți să te prefaci n-o ai, ori să ți-o reprimi dar până la urmă buba va ieși la suprafață încă și mai mare. Ceea ce lasi pe dinafară este faptul că și tu ești un paianjen pentru cineva, nu doar fluturele altcuiva, un Gunoi... veninul e venin doar pentru că tu ești fluturele, pentru paianjen e o alta pespectivă... când tu eșt ipaianjenul e o chestie naturală, de supraviețuire... uite de asta iau peste picior eroii și mironosițele... pe aceia care se cred deasupra păcatului, ispitei... dac-ai crede pe cuvânt curentul new-age pe toată străzile gasești câte un "deosebit", doar că dac-ăl pui la încercare... să-l vezi cum se zborșește la tine cu toată superioritatea lui. Decât un maestru care să mă lase la greu mai bine "camioanie"(referință la "satana", sâmbăta)...
      Nu eu fac salturi ci părerea ta despre mine... sunt mai larg ori mai adânc decât poți cuprinde de la prima privire

      Ștergere
  11. Înafară că astăzi începe Toamna, Papa Francisc propune ca, ziua de 1 Septembrie să devină „Ziua mondială de rugăciune pentru ocrotirea Creației”.
    Apoi, tot la 1 Septembrie este începutul „anului bisericesc” al Bisericii ortodoxe.
    Troparul Începutului de an bisericesc "A toată făptura Ziditorule, Cel Ce timpurile şi anii ai pus întru puterea Ta, binecuvintează cununa anului bunătăţii Tale, Doamne, păzind în pace poporul şi ţara aceasta, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu şi ne mântuieşte pe noi".
    AMIN !
    Ziua aceasta este de trei ori, un început . Bun început, dară !

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, trecem prin vremuri foarte dificile, cu multe cazaturi si julituri...Toata lumea asteapta o relaxare a situatiei.
    Ceea ce am invatat este sa ma rog Sursei Vietii pentru ca lumea noastra si viata mea sa ajunga la un echilibru si o armonie.
    De multe ori folosesc formularile tale Remer ra pentru a-mi balansa fiinta.
    Multumesc foarte mult si va invit pe toti sa fim uniti, plini de iubire si iertare unul fata de celalalt.
    Sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc mult Orien si Remer ra pentru aceasta transmisie . Mi s-a confirmat inca o data ca ceea ce se intampla la nivel macro , se intampla si la nivel micro.... Este ceea ce la nivel personal am experimentat de ceva timp , acum pentru mine a devenit totul destul de evident,... ca sa fiu mai clara ...nu mai exista loc de compromisuri in viata..pt mine a fost destul de complicat sa inteleg ca fermitatea in alegerile care privesc viata pe care o doresc depind doar de mine . Asta nu mai lasa loc de intarzieri, nici de acuzatii la adresa altora ca din cauza x sau y eu nu sunt asa cum as dori sau ce as dori., sau acolo unde as dori.....daca vreau o viata buna atunci a comprominte asta prin fapte, vorbe , ganduri ne la locul lor nu prea suna bine.E nevoie de putin exercitiu dar pana l-a urma functioneaza .Deci fara compromisuri inutile.
    Sa inteleg ce e un compromis ... ei bine ,asta a fost adevarata mea provocare...
    Ii multumesc inca o data pentru confirmarea si luminarea din textul de mai jos lui Orien si Remer ra.
    >....Remer Ra: Care sunt acele etape de conștientizare?
    Oryen: În primul rând, trebuie să conștientizați că viața voastră este rezultanta deciziilor voastre, iar acestea au în vedere gândurile, cuvintele și faptele voastre! Nu putem merge mai departe dacă nu conștientizați că voi sunteți creatorii propriei realități!.....>
    O seara frumoasa tuturor
    EI

    RăspundețiȘtergere
  14. Cred ca nu m-am facut inteles . Nu vorbesc despre mine , sau voi ...este corect ca ceea ce gindim , se realizeaza (Vadim Zeland de ex. ) , nu e new age (urit termenul asta ) dar fisica quantistica . Problema e ca umanitatea isi merita asta (suma gindurilor etc) . De aceea zic ca sunt aruncate zarurile ...Cineva spunea ca daca ar fi in mod contemporan 2000 de iluminati , ar modifica intreaga umanitate (inconstientul colectiv ar primi informatia , modul de a ajunge acolo ) . Greseala oribila la care sunteti expusi , e sa nu faceti la fel ca Europa , in general , atunci cind nazisti au inceput sa ia puterea in Germania . La inceput , zecile de mii de ebrei gazati , erau ceva abstract , prea urit ca sa fie adevarat . Si cum al treilea razboi mondial e mult mai cumplit decit toate alelalte ...trebuie sa fim atenti (cu toate ca nu vad cum am putea face ceva , suntem o minoranta , majoritatea nu au capacitatea de a iubii , lipseste l'anima ) . Deci , sa nu facem precum strutii , sa ne bagam capul in nisip iluzindune ca totul e bine . Remer , nu ma refer la nici un preot ortodox , dar la Nostradamus , aparittile din Medjugorie , Anguerra , Caballa etc etc ...Exista niste profetii de Nostradamus mai putin cunoscute , pt ca inseala anul . Trebuiesc adaugati 450 de ani la ceea ce scrie el . Ex 1565 corespunde la 2015 . Face una , doua preziceri pt fiecare luna . E ca si cum ai citii ziarele ...Corespunde la ZI ! Impresionant . Inclusiv cutremurul in Nepal , Katmandu . Se chiama ''Il pronostico per il papa Pio IV '' . Nu stiu daca se gaseste in romana , dar cautati , cine stie ...@Slepacusmiticus . Nu te opri numai la estetica unui discurs , la logica ...Asa risti sa te placi prea mult (nimic nu e mai daunator pt ca se ramine in aparenta , cuvintele fiind doar vint facut cu gura ,nu ? ) . Adevarul e mai accesibil copiilor si nebunilor , decit filozofilor . Nu vei gasi nimic doar gindind , studiind . Ai nevoie de curaj , pt a renunta la toate certitudinile tale ...si cine stie ? Poate ca.......

    RăspundețiȘtergere
  15. Superb comentariul Anonimului DD ! Adevarul nu este in vorbe , fraze , atitudine ...Toate astea sunt mode daca nu sunt acompaniate de cunostinta proprie . Se poate face o figura interesanta la o petrecere ,sau se poate juca rolul de excentric(a) in viata de toate zilele . Persoanele acelea simple , apartin unei rase pe cale di disparitie . Nu au nimic in comun cu omul comun . Sunt o alta specie (viermele ce s-a transformat in fluture ) . Is de neinteles pt marea majoritate . Bravo DD pt ca nu ai avut sensibilitatea necesara pt ai descoperii , ascunsi cum erau , acolo , in virful muntilor ...In schimb , ai apasionatilor di new age , le spun ca , in curind va venii un nou conducator mondial , care va spulbera toate religiile si modele . Cred ca se va naste ceva nou , proaspat ...Ceva care fi foarte aproape de simplitatea acelor batrini . Viata buna tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru voi toți, „din frumoșii neamului românesc” - Maestrul Dan Puric (sunt fantastici ăștia din tribul lui Dan) !
    https://www.youtube.com/watch?v=8ikVLBZcJJ4

    RăspundețiȘtergere
  17. Despre 23-28 septembrie circula pe net informatii ca Pământul se mișcă într-o regiune a galaxiei, care conduce la creșterea energiilor cosmice afectând soarele nostru și modificând ADN-ul uman.
    Remer ra poti sa ne spui daca ghizii tai ti-au transmis ceva despre aceste fenomene care ar urma sa se produca.?multe multumiri pentru tot

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tin minte ca se batea toba mare si despre decembrie 2012. Nu s-a intamplat nimic deosebit...

      Ștergere
    2. Mi a fost clar cand in una dintre carti ii sa spus lui remer ca modificarea celulei de baza (ADN) este treaba noastra si noi am stabilit asa.

      Ștergere
    3. Din cate stiu (sau judecand dupa efect), faza cu 2012 s-a nascut din nevoia unor "personaje" de a baga lumea in isterie, din motive usor de dedus, isteria,frica, viata agitata, creeaza blocaje energetice.Deci..cineva vrea sa tina omul in intuneric, sa nu iasa la lumina

      Ștergere
    4. Plus ca acel "eveniment" a incercat sa ii faca pe oameni sa creada ca schimbarile apar instant, cred solemn ca daca asemenea energii s-ar fi manifestat atat de rapid, ar fi putut decorporaliza si spirite dezvoltate care nu sunt inca trezite si inca mai au blocaje, multi suntem inca in acel stagiu, trebuie o energie foarte rafinata ca sa nu se intample asta.Din acest motiv am auzit dintr-o sursa, ca isteria din 2012 e menita sa blocheze un fel de energie ce va avea sa vina, ce are legatura cu o anumita nebuloasa, ea fiind o energie inalta, condensata, ce e menita sa "dezghete" si cea mai pietrificata constiinta.Suna destul de rezonabil, tot asa cum sunt cei ce ii pregatesc pe altii pentru a intampina ceva bun, unii ii mai fac sa fie NEPREGATITI, pentru a bloca acel bine.E ceva de genu "Ei te fac, dar noi te vom desface ", nu vreau sa le pronunt numele, nu imi place sa ma gandesc prea mult la ei.

      Ștergere
  18. Poate la perioada asta se referea si Zamolxe cand a facut afirmatia ca anul acestea se vor trezi vechii geto daci intreupati, adica nu o sa fie ceva extraordinar 28 septembrie dar de ex pt mine 2012 anul a fost clar de schimbare, anul cand m-am prins sa zic asa de una alta, cred ca se ascunde ceva nu ma refer la Oryen sau altii dar nu se vorbeste despre tot , nush care tot, dar ceva se intampla se poate simtii.

    RăspundețiȘtergere
  19. de seară... ;de toamnă...; „din frumoșii neamului românesc” - Tudor Gheorghe
    https://www.youtube.com/watch?v=ZPeT-QOqiCI
    Pacea cu noi !

    RăspundețiȘtergere
  20. https://www.youtube.com/watch?v=MmZKKuuXf-c

    RăspundețiȘtergere
  21. Din cauza ca oamenii folosesc foarte multe metode violente, isi atrofiaza capacitatile care ii fac sa le rezolve prin metode nonviolente(el iti face si tot ea te desface..doar ca nu face mai nimic..metoda violenta, doar omul care se chinuie degeaba).E posibil ca trezirea omului sa fie grea, fiindca singur s-a aruncat intr-un abis intunecos, din cauza gandirii sale haotice, acuma nu doar ca trebuie sa iasa singur din gaura in care s-a aruncat(sufletul unora si-a facut si casa acolo), dar ochii sufletului trebuie sa se obisnuiasca din nou cu lumina.Asta va fi un proces greu si lent pentru unii, dar sigur, pentru a avea o trezire cat mai benefica, vindecarea nu trebuie grabita, daca fortezi o rana, o vei vatama si mai tare, iar asta va incetini procesul de vindecare al sufletului lor, care are ca scop trezirea .Asta face si violenta, doar loveste rana si o agraveaza, pana cand face o infectie (coruptie) , moare si nu o mai simti.Faptul ca nu mai simti acea "rana ", sau problema nu inseamna ca a fost vindecata,ci ca a fost distrusa, cu ea a disparut si o parte din umanitate, tot ce facem la nivel individual afecteaza ce se intampla si la nivelul colectivitatii umane, fiindca felul in care vindeci rana altuia, e asemanator(daca nu e identic) cu felul in care te vindeci pe tine.Cand "ucizi"problema altuia, in loc sa o solutionezi, o faci fiindca ea si-a facut radacina in tine, astfel omori o parte din tine, pentru a scapa de o problema externa, in mod interesat...in acest fel, ajungi sa iti sacrifici interiorul in favoarea exteriorului, pana nu mai ramane nimic in interior si avem numai "bunataturi" in exterior.Asta explica materialismul epocii noastre, daca ce obtinem,din punct de vedere material, nu e in favoarea sufletului nostru, atunci in favoarea cui este ? E bine sa ne gandim la asta si la cine, sau ce ar beneficia dintr-un asemenea fapt, dar si mai important este ca omul trebuie sa inteleaga ca asta e..pentru binele sau.Binele e ceva universal, nu poti face bine prin raul altuia, altfel, vom proiecta raul in exterior si ajunge imediat la noi, prinde samanta si apare din nou.Nu inteleg de ce oamenii se plang ca pedeapsa vine greu, nu vine greu, e chiar rapida, iar aceea nu e o pedeapsa, e un rezultat, e fructul tau sufletesc, care imparte orice cu tine, bine sau rau(sper ca e formulat bine).Vreau totusi ca trezirea sa fie cat mai rapida si fara durere, caci violenta,impunerea prin forta, ne arata clar ca nu sunt bune(prin acea impunere va aparea o reactie mai "defensiva",iar o astfel de impunere poate duce la o slabire a spiritului si la o minte ravasita, ex : comunismul si multe idei impuse fortat, de catre oameni), efectul energetic e imediat, materializarea e tarzie, ca infectia de dupa durerea loviturii, nu avem nevoie sa se petreaca imediat, ca sa stim ce va fi, durerea de acuma arata efectul din viitor.Iar eu cred ca ce am scris e mai usor de citit decat un glonte, ca tot vorbeam de metode, omul le alege,asa metoda, asa efect, metodele rele te invata ca is rele, cele bune iti arata ca is bune, asa ca e mai bine sa ramai cu ele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă D-zeu ar fi vrut să nu existe violență n-ar fi creat-o!
      O grămadă de cască ochii, înțelepți numai când e vb de viața altora, judecători snobi, cu aere de superioritate
      O grămadă au ochi atât de fixați la cum AR TREBUI alții să se comporte, încât sunt orbi la realitatea din fata ochilor. Mersul de acum ar treburilor este conform legilor "superioare" care cuprinde inclusiv violența... folosirea violenței e o lege a naturii (noastre- o posibilitate de manifestare, de obținere de rezultate), ca oricare dintre celellalte legi ale naturii... ea are si este o cauză și un efect.
      Acestor Judecători, acestor "treziți", le place să se considere superiori pentru că nu folosesc metode "negative", ceea ce nu văd e faptul că măsoară după un punct de sprijin care poate fi oricând schimbat...
      Binele și raul nu sunt universale ci depind de punctul de sprijin, perspectiva(fluture/paianjen), nimic nu e "universal" totul e relativ chiar și delimitările dintre bine și rău depind de limite autodefinite de ochiul măsurătorului(fluture ori paianjen)

      Ștergere
    2. Un comentariu vechi, dar merita sa raspund : Divinitatea nu a creat " violenta", ea doar exista ca posibilitate , asta nu inseamna ca nu trebuie sa te aperi atunci cand esti agresat, doar scoate in evidenta faptul ca nu ai nevoie de violenta de dragul violentei. Violenta nu este o lege a naturii, natura nu este violenta(chiar si atunci cand pare) de dragul dragului, ea doar isi urmeaza cursul si se apara atunci cand trebuie. Sincer, trebuia sa folosesc cuvantul "destructivitate" in loc de "rau", plus ca lucrurile nu sunt relative in acel mod in care l-ai definit ! Nu vad nici un scop in acea comparatie fluture-paianjen, ce necaz aduce fluturele paianjeului ? Trebuie sa te gandesti din punct de vedere obiectiv, ce drept are paianjenul sa manance fluturele ? Nu poti face pe altul sa plateasca pentru foamea si neajunsul tau, plus ca fluturele are instinct de supravietuire pentru un motiv. Paianjenul pur si simplu a profitat de neatentia fluturelui, nu poti spune ca atunci cand unul profita de celalalt ca ar fi "drept", este adevarat ca are si fluturele ceva de invatat din acest lucru. Cat espre paianjen, poti vedea ca sunt atatea fiinte(cum ar fi diverse insecte, chiar si vertebrate) care traiesc foarte bine si fara a consuma alte fiinte, exista chiar si un paianjen a carui dieta este 90 % nectar , asta nu inseamna ca trebuie sa iti fortezi o schimbare rapida, dar este bine sa fii macar constient de asemenea realitati. Doar ego-ul poate distorsiona lucrurile pentru a le face a apara altfel, are modul sau de a cauta " scuze" folosindu-se de diverse "exemple" din natura pe care le distorsioneaza, diverse obiceiuri animale sau fenomene naturale. Plus ca aici nu este vorba de "inhibarea" violentei, asta ar putea crea alte problemei, mai ales ca violenta vine din cauza unor tulburari, iar cauza este tot in ego.

      Ștergere
    3. Dar da, tine si de perspectiva .

      Ștergere
  22. Va inchinati cumva la un idol?

    Marin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai ușor să te-nchini, unii nici nu realizează că asta fac, sunt prea orbiți de lumină, lumina parchetului de care-și lipesc fruntea.

      Ștergere
    2. Uite niște întrebari mai mult sau mai puțin retorice pe care le-aș aștepta de pe seama unui extraterestru...
      Dacă tot ce e înafara propriei conștiințe e... înafară, "exterior",
      gândurile sunt înăuntrul sau înafara ta?
      efectele crizei economice se află în interiorul ori exteriorul tău?
      deplasarea înafara corpului(obe) e în interiorul ori în exteriorul tău?
      călătorul astral ajuns în piramida din retezat e în interiorul ori exteriorul său?
      ceea ce vezi prin ochii unei vieți anterioare(milenii) există în exteriorul tau sau e doar într-o amintire(deci în interiorul tău)?
      dacă vei tăia unui copac, în timpul unei încarnări viitoare, măsurată acum... acel copac exită în interiorul ori exteriorul tău?
      o fantomă care bântuie un castel se află în interorul castelul creat de propria conștiință ori în castelul de piatră pe care-l poți vizita și tu?
      fără simțurile trupești, conștiința ta face parte din relaitatea asta ori nu? Este acestă realitate una interioară ori exterioară ție?
      conștiința unui alt om se află în interiorul ori exteriorul conștiinței tale? Faptele și gândrile altui om se află în interiorul ori exteriorul tău? tu unde exiști, în interiorul tau ori în exteriorul tău?Tu exisți în interiorul ori exteriorul conștiinței unui alt om?
      există ceva în exteriorul tău, dar în interiorul tău, cum sau creat acest interior și exterior și care e limita, demarcația dintre ele
      cum devine ceva din interior, exterior, de ce ai(/a fost) creat acest exterior?
      poți să exiști fără un exterior? poți să gândești/exiști, fără să judeci?
      poți să exiști fără schimbare/creație/interior-exterior?

      Ștergere
    3. Intrebarile sunt prea simple si pentru un pamantean prezumtibil sobru, la ora asta de weekend. Asa de simple ca un singur raspuns le satisface la gramada: Dar mai intai, cand spui interior-exterior, poti sa fii mai clar si sa stabilesti limitele dintre cele doua? Ca sa pot da raspunsul... ;-)

      Ștergere
    4. subțire și subtil mod de semnala ca ai priceput, non the less pentru cei care n-au priceput: răspunsurile mele sunt parte a conștiinței mele ori ale tale? Ce te face să crezi ca avem aceași definiție. Răspunsul nu depinde de tine...
      Asta e poanta întrebărilor... par a fi simple, dar dacă eu schimb, puțin, definiția a ce e înăuntru și ce e înafară... dintr-o mișcare adevărurile tale devin minciuni... totul e relativ la cum îți definesti tu aceste limite. Aceste definiție e filtrul prin care vezi lumea, te vezi pe tine.
      întrebare... ce te face să crezi că un extraterestru poate să gândeasca ca și tine, să ajungă la aceleași concluzii/răspunsuri... întrebări ca tine...

      de cum răspunzi la o întrebare de cum acest răspuns e scris în piatra timpului, neschimbabil... nici un răspuns care nu se poate shimba nu e cel adevarat... raspunsul la o întrebare trebuie să evolueze odată cu cel ce pune întrebarea... uite de asta ce spune un extraterestru, un mare maestru trezit, biblia, coranul,etc sunt or vor deveni la un moment dat prostii, valabile, va zice omul viitorului, doar la momentul emiterii lor
      Crezi că e simplu să răspunzi la întrebarile mele? Așa e! Raspunsul la a cestea e răspunsul care nu poate fi spus...pentru ca nici un om nu poate să scoata un sunet/cuvânt care să se schimbe "de-acum si totdeauna" odată cu... Transformarea

      altă întrebare: materia e ce acare evoluează sau capacitatea ta de a-i întelege evoluția/schimbarea/transformarea despre ea.... cine e cel care se schimbă tu sau... acest "cineva" care evoluează. Ești tu acesta... ori e altcineva, poate el sa existe și înafara ta, fără ajutorul tău, ori, poate e numai o haină/mască de-a ta??? Dacă nu observatorul determină schimbarea atunci cine? și dacă observatorul nu are nici o intervenție în schimbare/transformare, există ele oare??? Exist eu oare? care e punctul de sprijin(absolut, ne-relativ) pentru a răspunde la o astfel de întrebare. și dacă eu exist/sau nu, voi toți ceilalți, cine sunteți? dacă eu n-as mai exista voi a-ți mai exista, cine/ce garantează așa ceva, cine/care e punctul de sprijin?

      când eu mor
      și voi muriți pentru mine.
      dar sunt eu cel care moare
      sau voi?

      Ștergere
    5. prea pesimist...da' crezy ca noi n-avem intrebary ynfynyty ??? ...despre cate catene de ADN activate ,latente in stare de reactivare,despre cum se incruciseaza caily la nivelul trunchiului cerebral,cum se formeaza imaginea pe retina dy vydem cu creierasul nu cu analizatorul olfactiv pe care bien sure il rimelam ca n-avem voie sa vedem mai mult decat ne permite legea universala etcetc...pan' una alta la intrebari existentiale ety raspunsuri dy la ai nostri din ,,frumosii neamului nost '': G.Toparceanu ,,...- Ma iarta domnule pisoi,/ Te-as invata,dar nu stiu cum,/ Ca nici eu n-am mai fost mancat /De alta mata pan-acu '
      ( Un pisoi si-un soricel ) ...sau ,,...Cri-cri-cri,/Toamna gri,/Tare-s mic si necajit !''
      ( Balada unui greier mic )...sau V.Alecsandri ,la aflarea vestii despre aparitia unuia mare de tot, M.Eminescu : ,,De este vreunul ce canta mai bine decat mine ,cu-atat mai bine tarii si lui cu-atat mai bine ! " ... da' de unde sa stiu eu ,frate ,cine cu cine ,care cu care, unde ,ce ,cum si mai ales cand ?!...restu' la pauza/,,fereastra"

      Ștergere
    6. pesimist? moartea, realismul, oricare dintreconceptele de care ziceam sunt pesimiste doar pentru că tu le-ai cântărit a fi negative și ai preupus că și eu cântăresc după aceeași măsură.
      dacă nu ție frică de moarte acesta nu mai e negativă, dacă nu ți-e frica să privesti realitatea în față nu mia ai nevoie de povesti drăguțele în spatele cărora sa-ți ascunzi defectele; defectele, altă cântărire și clasificare negativă în functie de o idee personală(învățată prin experimentarepersonală ori ingurgitată de la oșcolă)

      de exemplu eu nu pun întrebări, cuiva care se presupune că e mult mai avansat decât toți pământenii, într-o materie, să zicem genetica, dacă n-am la degetul mic tot ce se cunoaste în genetică pe Pământ... pentru că s-ar putea să răspundă, dar ai fi înstare să pricepi? Nu-i de mirare că Oryen ne răspunde la întrebări, cam tâmpitele :)
      Observatorul poate părea pesimist pentru că nu reacționeaza ca un titirez la informații faine, ori bocind la cele triste, dar nu asta e treaba lui...

      Ștergere
    7. scuze,cu vederea are leg analizatorul vizual ,cel olfactiv avand rolul principal in a depista prezenta in aer a unor substante ,eventual nocive precum praful de pusca si restul otravurilor in cantitate din pacate mult prea mare ptr.puterile unora de a le face fata ...iarasi din pacate,trist,trist dar asta-i realitatea ...sincer imi pare rau ...

      Ștergere
    8. Văd c-ai dat-o pe zen, uite și de la mine

      copacul se înalță din pământ
      către cerul de sus.
      vântul bate ușor

      mă uit la tine
      ma văd pe mine
      tu-ți măta'
      ce te holbezi la mine

      am o gaură-n buzunar
      ce port pe mine
      e haina mea

      otrava e o grăunță dulce
      amar e motivul pentru care o înghit
      cine m-a ucis?
      cine a murit?

      Ștergere
    9. slepacusmiticus6 septembrie 2015, 11:32

      Imi amintesti de gluma cu miriapodul intrebat care picior il pune primul, care al doilea, care..etc sau cum bine a fost zis "diavolul se ascunde in detalii"! (Ptiu! :-D )

      "nici un răspuns care nu se poate shimba nu e cel adevarat"...
      Banuiesc ca s-a vrut a se zice : "nici un răspuns care se poate shimba nu e cel adevarat", dar... se poate raspunde la ambele variante :-) Vezi, atat intrebarile/observatiile cat si raspunsurile, se petrec in tine, subiectul observarii ramanand neafectat de acest proces. (Axioma falsa, caci tocmai actul observarii, este cel ce modifica si creaza realitatea, dupa cum fizica cuantica recenta a catadixit sa ne spuna si noua...) Deci se retine numai postulatul "in tine", orice altceva fiind speculatie..

      "raspunsul la o întrebare trebuie să evolueze odată cu cel ce pune întrebarea."...
      Frumos sofism, aminteste de Camus, sau Gide, ma rog, unul dintre existentialisti... Dar..incomplet! "Atat intrebarea cat si raspunsul" evolueaza simultan caci factorul in miscare e mentalul sau gandirea mentala... De aceea nici intrebarea, nici raspunsul nici adevarul sau falsitatea nu au vreo importanta in sine ci sunt doar exersari ale propriei capacitati de discernere ale observatorului. Adica, un fel de a trage de hiare sa faci muschi, da putin altfel... "Cui prodest?" Caci mentalul nu e "transportabil" si doar spiritul e cel ce ramane? Aici se aplica rationamentul celor doi mari constructori Trurl si Clapautius - ai inegalabilului Stanislaw Lem! Adica se pare ca unul din ei ar fi zis celuilalt, "daca el e atotputernic, atunci sa faca o greutate asa e mare incat nici el sa n-o poata ridica"! Eh... si revenim iar la Unicitate! Daca e Unul, cine e observatorul si cine cel observat? Restul, doar variatiuni pe aceeasi tema, sau Unul inventand noi forme de autocunoaste pe Sine... Cu conditia ca observarea sa devina din ce in ce mai grea, ascunse fiind toate in valuri cat mai sofisticate... Treaba mentalului! ;-)


      Ștergere
    10. "nici un răspuns care nu se poate shimba nu e cel adevarat"
      Eu cred că am spus bine (vb amândoi despre același lucru de altfel), dar felul în care am zis eu nu elimină posibilitatea ajungerii la o perfecțiune ne-absolută, temporară, perfecțiune nebsolută care poate fi menținuta dacă te adaptezi/schimbi! Nu am eliminat direcția de mers.
      Eu m-am gândit la ceva mai concret, așa ceva poate fi par exemplu, religia, un sistem politic(de exemplu sistemul nazist), o idee despre menirea vieții, despre ce e bine/rău...
      Deci cum am zis eu devine: nici o religie care nu are capacitatea să se schimbe(adapteze/evolueze) nu e religia perfectă. Dar are posibilitatea de a fi cel puțin folosibilă(dacă se adaptează/autocorectează).
      În felul acesta eu las ușa deschisă celor care se prind că nu au o religie perfectă... pentru ca le zic că e perfectibilă și indirect se poate întelege că închistarea într-o mentalitate/religie este sfârsitul respectivei idei, fluiditatea în gândire/mentalitate e mai aproape de acel perfect, decât o idee pe care n-o mai poate(ori vrea) schimba nimeni.

      Felul cum spui tu "nici un răspuns care se poate shimba nu e cel adevarat" Exemplificat: orice religie care se schimbă nu poate fi religia adevărată, e o afirmatie adevarată dar prea confruntatoare... și implică următoarea idee: "orice ai face n-o să fi niciodată adevărat/perfect/absolut/suficient de...", iar acestă propoziție, deși adevărtă, e chestia cu care se împinge "cirtitorul"(ori cui i-o aplici) în depresie, nihilism.
      Nimic nu rămâne neschimbat, nici măcar observatorul, nici măcar cuvintele venite de la maeștrii...
      dacă pătrunzi în alte tipuri de universuri ceea ce a zis budha, lao țze, zamolxe, Isus învățăturile lor, asa cum ne-au fost zise noua, nu mai sunt adevarate. Intruparile unor ființe divine pentru acele universuri au alt fel de învățături... câte galaxii sunt pe cer toate fac parte din acelși tip de univers cu aceleasi legi fundamentale... nu e peste tot la fel tocmai din cauza acestei "schimbari", totul în univers se schimba/transformă. Legându-te doar de o clipă din multitudinea de frame-uri nu poți fi prin definiție toate.... ca ceva sa poată exista în timp acesta trebuie sa se schimbe, acestă schimbare/transformare e TIMPul. (o unitate de măsura folosită de oameni, o formă a timpului oamenii au propria definitie a timpului... :) )
      Ai dat exemple de filozofi (eu doar de o parte am auzit si doar așa într-o doară) (egoul meu se sparge-n figuri că mă ridici la asemenea (nemeritat de-altfel) nivel)ceea ce eu zic sunt prostiile mele... so, take it with a grain of salt... ce zic eu nu e absolut, n-ar putea fi conform propriei definiții, dar.... e perfectibil :)

      Ștergere
    11. o altă lege asa zis fundamentală e "eu exist"... eu, nici pentru asta nu bag mâna în foc. Ceea ce pot spune e ca eu acum(!)exist(pentru mine eu exist), eu si tot ceea ce pot eu percepe există (pentru mine). Nu pot da nici o garanție că, eu, sunt nemuritor, că am să exist pt totdeuna, ori ca tot universul pe care eu îl percep va mai exista în eventualitatea morții mele... logica materială, asistând la alții oameni murind si continuând sa existe deduce că existența, universul există si în lipsa d/lui X, dar daca tot ceea ce vezi e doar un figment al imaginației tale???
      în fizică exită conceptul de "nimic nu se schimbă totul se transformă" și e valabil pt universul material/energia din care acesta e formată... treaba e că ajungi la fizica cuantică unde treburile merg pe probablități(dpdv al fiintei materiale), o particulă există si nu exista în acelasi timp... în concluzie nimic nu e perfect! exact cum ai zis tu, DAR o situație în care tu să te simți/să o duci mai bine e posibilă :)

      te-ai gândit că există universuri în care ființele nu au corp mental, gândire, ori corp spiritual, dar exista si actionează... chiar oameniii sunt pe cale să creeze asemenea creaturi(roboți!), în alte universuri poate apar natural, cine stie??? întrebarea e, pot ei să evolueze??? acestă întrebare îmi aduce aminte de o glumă: un omul vorbește cu câteva animale(maimuță, pește, porc etc), și le zice, ca sa vă măsurăm inteligența, ia să văd care e primul în vârful acelui copac... acesta se traduce prin: roboții nu evoluează din punctul nostru de vedere/masură, dar din punctul lor de măsurat ei "evoluează", dar nu și pentru noi, pt noi evolutia lor e... NULL-ă(nerd!!)... altă specie e cea a insectelor... nu se zice prin toate cărțuloaiele de bilogie, ca aceste sunt (cam)"la fel", că nu evoluează(spre inteligenta... de tip uman?)... treaba e că noi măsurăm după masura oamenilor... de unde să stii ca nu evolueaza conform unei alt fel de măsurătoare??? Cum să măsori dacă "absolut totul e în schimbare" înclusiv unitatea de măsură... totul se schimbă inclusiv Observatorul...altfel ar însemna că observatorul e D-zeu/absolutul...șî nu-mi place versiunea asta, în care cineva mă "observă" chiar si când mă duc la budă, ori alte momente... manuabil de penibile. :)

      Ștergere
  23. Aș schimba puțin registrul, referindu-mă la exodul refugiaților în Europa și a tuturor efectelor ce derivă din aceasta.
    Remer Ra, vă rog să ne ajutați cu un punct de vedere care, să ne ajute a avea o atitudine corectă față de noi înșine, în primul rând. Spun asta fiindcă, trăiesc sentimente contradictorii cu privire la subiectul acesta, lucru care nu-mi dă pace, mai ales că, în ultimele două săptămâni mi se întâmplă să fiu cam confuză pe diverse aspecte ( spre exemplu citesc ceva, și în primă fază, înțeleg/văd cu totul altceva, din cauza unor asocieri de termeni, cel puțin stranie).
    Referitor la refugiați,eu personal, trec de la compasiune, la o îngrijorare serioasă.
    Mă gândesc că, planeta aceasta este a tuturor în egală măsură, și că, particularități ca: gen, naționalitate, religie, etc., n-ar trebui să fie un motiv, ca să trăim în separare, punând granițe între noi. Dar..., văzând reacțiile refugiaților, nu că n-aș înțelege starea disperatului, dezrădăcinatului, a omului rupt de lumea sa, însă, tot mă cuprinde îngrijorarea.
    Întrebare: credeți că este acest fapt, un fel de forțare în a ne ridica și mai mult vibrațional, având în vedere că, în zona noastră răsare soarele spiritualității, și valul acesta de energie negativă ar fi ca un test peste care să trecem ? Și dacă da, cum ar trebui să gestionăm aceasta ?
    Vă mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma indoiesc ca va fi un test pentru noi, romanii! Refugiatii nu sunt interesati de tara noastra.

      Ștergere
    2. câți refugiați au trecut pe sub fereastra dumitale? atunci de ce-ți faci giji pentru ei?
      faptul că te îngrijorezi ar trebui să-ți atragă atenția asupra faptului că nu mergi pe drumul bun... as fi vrut să zic că singurul lucru care ar trebuie s te îngrijoreze e faptul că te îngirjorezi, dar și aia ar fi o îngrijorare). Închipuieți că n-ai auzit niciodată de trezire, de valul de energie etc, ești cineva din jungla pe o insulă părasită... te mai îngijorezi de refugiați? Nu pentru că-ți vezi de viața ta, de treaba din fața ochilor tăi.
      Grija e o REACȚIE, o stare vibraționale/emotională joasă și înseamnă că ești dusă de val, decide valul pentru tine și unde vei ajunge depinde acum de el, nu de tine. El crează tu răspunzi, ești un pion în jocul altcuiva. O lălăiești cu o scuză nobilă. îți creezi viața pe care tu ți-o dorești ori cea pe care o crează alții pentru tine?

      Atâta timp cât nu trăiești cu zâmbetul pe buze(împacat cu sine) nu ești pe drumul tău.

      dar ia spune, fata tati, ai sta de vorbă cu grija, ce are ea să-ți spună?
      de ce te îngrijorează refugiații și nu faptul că echipa româniei a facut doar un egal cu ungaria, ori faptul că se termină vara... tot timpul vei avea ceava pentru care să te îngijorezi... întrebarea e dacă stai de vorbă cu tine să te înțelegi ce vrei să-ți spui... întrebarea e... te auzi pe tine? Se spune că grija pentru alte ființe te înobilează, dar de fapt de multe ori nu faci decât să te ascunzi cu ea de propriile neputințe, pe care nu vrei să le vezi le amâni și ca să nu te simți prost te iei de chestii nobile.

      Grija ta față de refugiați crezi că are vreun impact asupra lor? Pe câți i-ai salvat de la încec cu îngrijorarile tale?
      Crezi că ești o "fată rea" dacă nu-ți faci griji pentru ei? Ce s-ar întâmpla dac-ai fi fata rea? ce ascunzi în sertarul secret numit "fată rea". ce nu vrei să știi despre tine... îți faci griji pentru ei pentru că dacă ți-ai face griji pentru tine... ce s-ar întâmpla? de ce nu-i lași în plata Domnului... n-ai încredere în El?

      de ce crezi că NOI toți trebuie să ne băgăm, că suntem testați toți și nu doar tu???

      ce vrea să-ți spună sine le despre tine?
      Cine e cel care pune în problemă "mă face să ma simt rău/bine" ești tu ori altcineva? cine e cel/cea care se îngrijorează de fapt, ce beneficiu iar aduce o intervenție... cui îi parvine acest beneficiu, ție ori...

      Ștergere
    3. când zice-țî noi ROMÂNII care anume e factorul comun sub care acest grup e băgat în aceși oală... costum/muzică/obicei popular, așa ceva au și vecinii, limba română se vorbește și în diaspora....
      Când zice cineva că "noi românii ar trebui... bla bla bla","românii sunt frumoși, proști, hoți întreprinzători etc" nu știu de ce dar eu nu mă simt cu musca pe căciulă. Parerea cuiva neinsemnat ori poate fi chiar si premier (în cazul nostru, un bou) e chiar irelevantă pentru mine... dacă tu și grupulețul tau vrei să faceți ceva... fă nene, că nu te-oi opri, da pe mine ce mă bagi în socotelile tale???
      Dacă-ți faci socoteli, nu mi le pune mie-n cârcă, că eu am trebile mele, nici mie nici altor oameni pecare nu i-ai consultat dacă vor să facă parte în logica ta. De ce crezi că e test pentru a NE forța ridicarea... poate fi test, dar nu e decât pentru tine, e socoteala ta... de ce bagi românii, planeta în socoteala ta... tu doar pe tine te poți schimba, restul e vrabia aia de care se îngrijejște "tatăl meu".
      de ce crezi că situația trebuie gestionată(de NOI)?... poate ar trebui să înlocuiești gestionată cu CONTROLATĂ ca să înțelegi ce vrea egoul tău, "șeful", să faci... șefului îi place controlul maselor de oameni îl cface să se simtă important

      De când nu mai e îndeajuns să faci ce poți, atunci când poți, pentru cine poți? după cum văd eu treburile NU TREBUIE gestionat nimic, nu-i nimeni care trebuie controlat, testat, bătut obrazul... nu știu cine te crezi(zise el umflându-se-n pene ca un curcan)dar... nu ești liderul meu să mă bagi în grupul tău... și chiar dac- mă bagi( in grupul oamenilor cu... două mâini), o să constați că eu nu mă las decât pe mâna mea.
      Eu sunt singurul care ia decizii pentru mine și în numele meu!!!

      Ștergere
    4. Asta e ategiamentul corect ! Oricare altul e fals . Cum ai zis tu , poate fi vre-un motiv in spate (inconstient) . Asta e percursul (care ? ala care te va face sa zici , am inteles , am ajuns ! ) , trebuie sa ''gusti '' sa mirosi , sa atingi , si doar dupa aia poti avea o parere a ta , si nu a altora . Rezulttul la care ai sa ajungi , e indistructibil ! Pt ca nu se bazeaza pe o chestie luata in imprumut de la cineva , nu e o notiune cu care poti sa fii de acord , dar o experienza personala , A TA ! Toti credinciosi , care nu au si experienta , mai devreme sau mai tirziu , vor avea o deluzie puternica , care ii va face sa treaca in cealalta extrema ! Pt ca baza lor e falsa , asezata pe temeliile ALTCUI . In schimb , cu ategiamentul tau , va deveni un lucru AL TAU , pe care nimeni vreodata va putea sa ti-l ia ! Ma intelegi ? Nu e numai pt tine postul acesta , dar si pt altii ...Viata buna la toti ....

      Ștergere
  24. Salut Remer Ra.
    Daca vrei, poate faci o analiza a situatiei din Romania si a perspectivei ei pentru 1- 2 ani. Este mai folositoare pentru noi decat situatia refugiatilor. Multumesc, M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt atat de multe de spus despre ultima perioada... si despre perspectiva ei, chiar si pentru 1-2 ani, incat nu ti-ar ajunge timpul!

      Ștergere
    2. ești sigur că nu lu' Banciu ai vrut să-i pui acesta întrebare?
      ești sigur că vrei să auzi o alta analiză socio-politico--geo-strategico-xxxico
      crezi că..... privind lucrurile din perspectiva cristalo-energetică, ori din perspectiva civilizațională pe care ar putea să ți-o ofere un extraterestru.... nu e vorba de acelasi lucru.
      Aceleași miscări sunt văzute de ei ca și de ochii tăi. În fața acestora tu ai avantajul de a fi în teren, întranșee, tu ești om! Tu ești cel care poate să interpreteze mai corect ce sa-ntâmplat!

      Ștergere
  25. Ma refer la negocierea termenilor privind perfectarea Acordului de instaurarea a pacii ,a unui climat detensionat,calm,bland,autoreglabil ,controlabil-frumoase tratative aferente transmisiunilor sinaptice ...de toamna ...

    https://www.youtube.com/watch?v=RgtEUr_n9vM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Acord" și cine are să impună acest calm... obligi oamenii să bage în ei prozac, arme energetice extraterestre?... ești sigur că nu vrei doar o atmosferă ca-n filmul Equilibrium... ori Demolition man... ți-ai vinde libertatea pentru o astfel de societate docilă?

      E chiar absur să crezi că după semnarea unei hârțoage de indivizi dubioși(liderii pe care îi avem noi) acordul va fi urmat de toooaaaată lumea. Noțiunea că toată lumea se va pune-n rând... toți săracii și bogații, toți nemernicii șî întelepții încălțați cu același pantof... undeva există și un asemenea "acord" treaba e că doar înțelepții cei mai cu moț îl respectă(cel puțin pâna nu se prind ceilalți că-s mai cu moț si jup, sus pe cruce, ori mai știu eu ce năbadaie).
      Climatele tensionate există tocmai ca un rezultat al faptului că avem extreme, săraci și bogati, proști grămadă și prea întelepți(pentru binele lor)...

      Când n-o sa urmăm Acordul prin care creem tensiuni, o să ajungem la pagina cu pacea și climat blând. Nu văd pe cineva care trăiește în canale să cadă la acord cu tine care dormi, bine mersi, în patul tau, că ar trebui să nu râvnească la un pat, să se resemneze cu ce are... moitvul pentru care vrei un acord de pace e pentru că tu ai ajuns acolo unde ți-e suficient ce ai, stai să văd dacă ai să mai vrei acelăsi lucru dacă ți se ia casa, masa și ești aruncat în canale, batut de forțele de ordine cu orice ocazie... După cum vezi, un asemenea Acord e depaaaaaarteeee.

      Crezi oare că prin NEGOCIERE poți ajunge la termeni prin care toți cei participanți să fie deacord? Asta ca să nu spun că unii-s fluturi, alții paianjeni.... trezeștete la acordul din care faci parte, exiști într-o lume în care pot exista și păienjeni și fluturi... si cu toate că există paianjeni, fluturii continuă să existe!!! Tu privești echilibrarea dintre părți ca pe o încleștare, o tensiune... nu ca pe o echilibrare, modalitati prin care fiecare parte o ajustează pe cealaltă... petru că ar orice face un fluture acesta influențează populațiile de paianjeni, are și fluturele armele lui. Tu vezi doar pe cele ale paianjenilor colții și violența activă și ți se pare că desigur ei sunt cei violenți, cei care crează tensiuni. Adevărul e că fără paianjeni fluturii s-ar înmulții și și-ar extermina "civilizația", prin înfometare.

      Știi cum arată un adevărt acord? uite unul: faptul că prin salvarea unei vieți devii erou, salvarea vieții cuiva e ceva bun, viața e neprețuită, fiecare individ contează, acesta este un Acord al speciei umane... nu e valabil la civilizațiile care se bazează pe o cultură de tipul roi în jurul reginei(ex albinele). Ei acuma, îți aduci tu aminte să fi semnat vreodată acest acord??? și cu toate astea ști de el si în mare îl urmezi(dacă nu ești pus la răcorică într-un loc izolat de umanitate)...

      Orice Acord pe care-l semnezi pe hârtie, conștient, e pleavă-n vânt. Există un "Acord de pace și calm", doar că tu stai cu fața către tensiuni și încleștari... nu vezi echilibrul și liniștea din toate mișcările oamenilor?!?

      Ștergere
  26. Sunt mesaje pe care am reusit sa le citesc si sunt mesaje , gen cel amintit de catre dragul nostru, RemerRa, (vis-a-vis de "anti" si "pro"), la care nu am mai ajuns, desi banuiesc cam la "cate-i ceasu', cum se mai zice...).
    Dragilor dragi, important este sa intelegem , sa constientizam ca- s vremurile "restaurarii"(de-asta si suntem aci) Creatiei(si-i valabil atat pentru Oryen si cei di "nevazut", sa zicem asa, cat si pentru cei din "vazut").
    Iata si un cantec "fain de tat"(cum se zice p-aci):

    https://www.youtube.com/watch?v=KVVeuhMlsbU

    Doamne ajuta!

    Lucia Dobrea

    RăspundețiȘtergere
  27. mama ..cate prostii interesante debiteaza unii..ce ne-am face fara diversitate?nu ca n-as avea un alt punct de vedere pe care sa-l servesc ca si adevarul meu ,dar cred ca tocmai asta e farmecul , fiecare cu adevarul lui ...si toti intr-Unul .
    . Va imbratisez si va iubesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din prostii învățăm... dar și asta e cu cântec, sunt și prosti care de la prostie se prostesc încă și mai tare și alții care... tac. Iară eu, cum nu-mi mai tace gura...

      Ștergere
    2. cu cât e mai mare "prostia" pe care o spui, cu atât scuturi mai tare mințile închistate. Sa ai o minte deschisă, flexibilă, nu e pentru oricine. E o chestie la care trebuie să mă trag de urechi chiar (mai ales) pe mine...
      "Trezitul" nu e ceva ce oți obtine ca pe o diplomă si după ai gata, trezitul înseamnă să realizezi că ce știai înainte e... adormire totală, și trebuie să te trezești din îngustimea minții pe care ți-ai însușit-o mai adineauri... trezitul înseamnă să realizezi că oricât de trezit ai fi ești tot adormit pentru tine cel de mâine... și că acest proces e nesfârșit... tot timpul ești si trezit și adormit... În trecut se află adormirea, în viitor, schimbarea, și atât a timp cât te joci în interiorul variabilei timp, vei avea în fiecare prezent un ochi închis și unul deschis...

      Ștergere
  28. Ego-ul este un impostor. Deseori se erijează în „observator”, deși judecă cu viclenie.
    Altfel, este un semn de unitate faptul că, călătorim atât de lesne, unii prin prin mințile, sufletele, realitățile, iluziile, etc. altora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ego=ul e parte integranta din tine(mintea ta), la fel cum ficatul face parte din trupul tău, acesta are funcția lui... nu ajungi la înțelegere cu cineva ori o parte din tinde dac-o clasifici drept amară, ori impostoare... ba chiar că reacția "ficatului" va fi adversă. Apropo, nu te doare ficatul?

      Egoul nu e cineva de sine stătător, egoul ești tu dintr-o anumită perspectiva, o mască ce folosește măști. The mask who, by changing into other masks, mimics growth/evolution, in so he, gives meaning to masks - in so he has given meaning to himself...

      Egoul nu e altcineva, un(gând/entitate) viclean, pe care să poți da vina ca să te scoți, ego-ul ești tu în zilele tale proaste(metafora e un pic cam forțată), sau mai bine zis în zilele câd te identifici cu o mască de-a ta
      Gândirea pe mai multe gânduri...multitaskingul nu a fost inventatieri, de azi... poți să intri in starea de observator ȘI să observi gândurile (tale).... viclene, în același timp

      Și a fi: cuminte ori rău, înțelept, maestru, religios, mântuit/păcătos... e o mască...

      Apropo si "observatorul" e tot o mască :0 :)

      Ștergere
    2. Corect , pina la ultimul rind . Observatorul nu este o masca . Nu poate fi ...Nu apartine mastilor pe care le folosim in viata de toate zilele . E essenta , nu este de parte , prieten , cu vreo masca folosita . E neutral . Clar ca in 95 % din cazuri ,lumea nu reuseste sa ajunga in profunditatea , essenta , lor . In cazurile acelea , ai dreptate ...e doar o masca . Cred ca ce te-a dus in eroare , este faptul ca stii (nu cred ca din experienta personala , poate din lectura ) ca atunci cind ai incheiat drumul ...nimic ramine . Golul absolut este rezultatul final . Dar daca ai fi fost o experienta personala ,
      atunci ai fi stiut , ca acel gol ...se umple de ceva ...Ceva care nu ai cunoscut in experienta de om , ce nu e accesibil vietii de toate zilele , ce nu are termen de comparatie cu nimic trait in precedenta ...Cu toate astea , esti cel mai interesant personaj (dupa parerea mea , pt ceea ce poate conta ) care frecventeaza blogiul acesta (multi au sa se simta jigniti , ha ha ha ... egoul ...ha ha ha ) . Trebuie sa nu te dezminti . Incearca personal pina la capat , inainte de a face a ta ,o ''notiune '' . Cu respect , ricercatorule ...

      Ștergere
    3. Miticusă, când te afli murdaaaar..., te duci și te speli, nu înveți să trăiești cu mizeria, considerând că și ea face parte din tine.
      Tu observi care este problema ta cea mare ? Nu trebuie să ne-o spui nouă, ci să meditezi asupra ei.

      Ștergere
    4. @sorin, eu consider(e părerea mea nu adevărul absolut) că și observatorul e o mască, pentru ca și el filtrază ceea ce vede... a observa totul e o sforțare, de a vedea... totul neinfluențat de el/tine și atâta timp cât e o sforțare, stress(filtru autoimpus), niște reguli de a privi xxx, nu poate fi (pt mine) vorba decât de o mască... să treci dincolo de măsti, iarăși o zic că pentru mine înseamnă lipsa de orice stress, să treci chiar și dincolo de observator... în neant(golul absolutcu îi zici), în vidul care dă naștere la toate(pfiii cevedere taoistă- cred că-i vremea să-mi las mustați d-alea subțiri), să dai drumul complet (let go even to the "let go" concept)... să treci dincolo de observator, nu să observi ci să fii(!!!) nimic si totul, aici și peste tot, să fii prezent în toate acum-urile... Apropos ceea ce eu debitez sunt prostiile mele, concluziile mele nu prea sunt lecturi, adevărat că și alții au ajuns la concluzii asemănătoare dar asta e treaba lor... cum si tu ai zis, fiecare trebuie să experimenteze, ca să ajungă la concluziile sale prin propriile metode. Să experimenteze prin propria metodă de învatare/ajungere la concluzii. Ce spun eu e doar adevărul meu.

      Renatosa(presupun) e clar ca avem definiții diferite în ceea ce înseamnă "murdar". Repet ceea ce pentru paianjen e murdar e(salvarea!) metoda de camuflare pentru un fluture. Spune-mi ce fluture ar vrea să se spele de camuflajul său? Problema mea e că refuz să fiu cuminte, problema e că mie nu-mi ajunge doar o jumatate de adevăr. într-un fel ai dreptate sunt murdar, dar sunt și curat (camuflat), eu nu alung/reneg mizeria ci îi găsesc foloase...
      stiu ca ti-e mai greu să înțelegi, aparent laud murdăria, viloența, răul... dar nu devin murdar decât pentru a întelege perspectiva fluturelui, cum altfel aș putea înțelege.
      Violența, urâtul, răul nu le combați devenind "luptător al luminii" și contrându-te cu acestea, în felul acesta doar le dai și mai multă putere...
      Violența urâtul, murdarul, răul nu dispar dacă ești pozitivist, ori dacă ignori aceste aspect, (tâlharu îți dă în cap si dacă ești om de trebă), aceste aspecte negative se tratează ducându-te la ceea ce le generează, la cauza acestora!!!
      Fiecare murdărie ori curățenie are o cauză, curătenia acre ca cauzator de obicei armonia/iubirea... răul are cauzator frica/teama (de moarte, lipsuri, separație, absența iubirii)... cauza generatoare de bine sau rau, observabilă de tine, ia nastere odată cu momentul în care percepția ta îi dai o valoare absolută (bine/rau pt mine) și însușirea acelei percepții ca pe adevarul adevarat, neschimbabil, imuabil și atâta timp cât te ții în acestă inflexibilitate mentală(nu dai drumul conceptului să se schimbe), murdarul va rămâne murdar, răul rău... iar tu vei avea mereu un partener de joacă cu care să te contrezi/joci :) :) :)

      Ștergere
    5. - „tâlharu” nu-ți dă în cap decât dacă, tu însuți ești un tâlhar (chiar dacă detectat/nemanifestat încă).
      - Violența urâtul, murdarul, răul, nu sunt așa în esența lor, la fel cum Omul nu este ego-ul în esența lui. Acestea sunt extremele de jos ale vibrației universale, vibrație ce are puritatea ei și este mânjită, trasă, dezlânată, frântă și dusă-n spațiul iluzoriu. Violența vine din pace/calm/echilibru; urâtul din frumos vine; murdarul din curat; răul din bine, etc. Culmea este că, noi nu mai știm, cum am făcut, curăția să ajungă mizerie, binele să ajungă rău, sau pacea să devină război... și de aceea nu știm să întoarcem procesul.
      - Este profund negativ termenul de luptător/războinic, când vine vorba că ești în slujba Iubirii/Luminii (așa se decantează aceasta în mine).
      - pentru mine, murdar înseamnă ne-curat
      - dacă tu te simți păianjen, acesta este nivelul tău. Dar ar trebui să te gândești... păianjenul în ce/cine evoluează..., că el nu rămâne păianjen o eternitate (căci, asta ar însemna că universul se oprește din mișcare)

      Pentru cei ce prin numele lor, poartă flacăra divină a Celei ce l-a dăruit lumii pe Iisus - Fecioara Maria, LA MULȚI ANI BINECUVÂNTAȚI !
      Pentru toți, Sărbătoare Binecuvântată !

      Ștergere
    6. E adevarat, daca stai si analizezi putin, ego-ul nu se comporta de parca face parte din spirit, sau ca ar avea vreo legatura cu mintea, mai degraba pare sa se comporte ca si instinctul ex : Creaturile pur instinctive sunt lacome, teritoriale(ca si oamenii care sunt expansionisti),tiranice,mecanizate(biologic vorbind),agresive si nu pot relationa aproape deloc cu alte creaturi, decat cu mare dificultate.Totusi, e greu sa afli unde e ego-ul in trup, avand in vedere ca nu e ceva mental sau spiritual, dar putem vedea foarte usor ca el(ego-ul) adora starea mecanizata, fiindca aia e o stare instinctiva,inconstienta, in care esti pe pilot automat si te comporti ca un program robotic.Practic putem spune foarte usor ca toate acele acte urate ce vin din instinct nu sunt instinctul in sine, ci ego-ul, instinctul e doar o obisnuita , un om poate invata sa faca si chestii bune din instinct, ele sunt ceea ce le faci sa fie, ca un instrument.Animalele mai dezvoltate sunt mai putin instinctive, fiindca acele parti din creier cu emotiile, inteligenta, empatia sunt mai dezvoltate, asadar is mai decente, din toate lucrurile astea putem concluziona foarte usor ca ego-ul te loveste acolo unde esti slab(daca nu, poate incerca sa creeze o slabiciune), si incearca sa iti inlocuiasca mintea si spiritul, ca sa ai nevoie numai de el, el te invata ca fara dansul nu esti nimic, cand defapt esti nimic fara minte si spirit(mai ales ca fara spirit nici nu existi).Din cauza asta ego-ul incearca sa te bage intr-o stare mecanica, e ca un fel de dusman perpetuu, pe care trebuie sa il controlezi, disciplinezi, dar nu sa il ucizi, nu poti ucide ego-ul, cat esti in trup el face parte din tine, asa ca trebuie sa il disciplinezi cumva, sa il calmezi si sa il tii sub control.Chiar daca tu crezi ca ai scapat de el, el va veni inapoi, ca un pradator care ,si-a ratat marca ,si se va ascunde, el urmand sa incerce din nou.Am avut odata iluzia cum ca poti scapa permanent de el, dar nu a facut decat sa apara din nou si m-a infectat ca un sarpe, tot ego-ul iti da falsa iluzie cum ca esti invulnerabil, de neatins, atata timp cat il asculti, daca il lasi sa iti inlociasca mintea si spiritul, cand defapt in acele momente, esti cel mai vulnerabil si mai slab.Daca il lasi sa se manifeste, te injosesti, pana cand vei ajunge sa crezi ca TU esti EGO-ul,ai putea spune ca te vampirizeaza cumva, deci poti spune foarte usor ca e prietenul oricarui demon , iar asta nu ma mira, fiindca i-ar placea ca atunci cand te uiti in oglinda, sa nu mai faci diferenta dintre tine si el.De asta poti spune foarte usor, ca e un fel de impostor, dar inveti ceva si de la el, personal cred ca el vrea sa ajute, dar fiindca nu are capacitate mentala si spirituala, nu prea isi da seama cum, asa ca o face in cel mai paranoia mod posibil, in acest fel devii ca el, banuiesc ca de asta nu trebuie sa incerci sa il distrugi, ci sa il disciplinezi.Ceea ce vreau sa zic e ca eu nu cred ca e bine sa il lasi de capul sau, pur si simplu, de asta se lasa supus la un moment dat

      Ștergere
    7. Dar...nu stiu sincer daca are ego-ul vrei intentie buna, parca nici el nu ar fi de acord, nici mintea

      Ștergere
    8. Îmi pare mie dar, ego-ul e dracu zilelor noastre. Pănă mai ieri dracu era de vină pentru mai orice îi ieșea omului... prost, murdar. Pe urma omul s-a mai maturizat(nu toți, mai sunt "adulți" din cei care cred in existența materială a încornoratului care te pune să faci...) si n-a mai crezut in draci ori moș crăciuni, a văzut că dracu e doar o născocire pe care să poți da vina atunci când "murdăria" e prea grea pentru tine, chiar dacă TU ai făcut-o.
      Ex. mai ții minte săptămâna trecuta când te-ai facut muci? N-a fost nici dracu, care să te pună, nici ego-ul care să intervină, ai fost tu!!! Dracu ești tu, tu ți-ai dus paharul la gură, motivul pe care ți l-ai născocit pt a bea nu a fost al egoului!, ai fost tu! De fiecare dată când faci ceva "din mândrie"(deșartă au ba) se zice că e din ego, dar de fapt, dacă caști mai bine ochii, e mândria ta, nu e ego-ului (pt.că ego-ul nu e altcineva decât tu)... când tu îti dai cu pumnu-n piept cu mândrie se zice că e ego-ism.
      Ego-ul nu e altcineva, ești tu, cel cu mâna-n borcanul cu magiun!!!

      Ștergere
    9. Vis-a-vis de cornite,ego si intentia buna,prin vara intr-o scurta excursie cu neamurile din dotare,mai apropiate de suflet cele din germanica,poposim la un lacas de cult,colt de rai nu alta(nu ne lasam semenii sa se rataceasca,oblig. sa lumineze oriunde-n lumea asta),pe o vreme ploioasa,nu bantuia decat o enoriasa pe cat de tanara pe-atat de vizibil depresiv-anxioasa...ne intampina un preot mic de statura,cu parul alb prins intr-o codita,cam intre doua varste,privire din aceea care trece dincolo de tine si dupa ce in prealabil ne tine perdaful impus,examinandu-ne iscoditor in acelasi timp detectand ca unu-i trezit,altul semi,ceilalti adormiti ca-n toate grupurile si gradinile,ne provoaca la un sir de discutii incepand de la Adam si Eva ,parintele nostru,clar un autodidact prin excelenta,caz rar,nu stiu cand a trecut timpul,dar se scursese binisor,ceilalti din grup isi pierdusera rabdarea de tot ...imi permisese sa-mi expun cateva pdv personale in tema insa cand era vb de argumente stiintifice avea replica confectionata gata :,,lasa asta..." avid in mod cert dupa informatie din teren .Intr-un final dupa contre cu cartile pe masa ,insistat sa mai ramanem la masa,mutat discutia in pridvor,pe terasa,pe scari alee,in fata portii cu oferit binecuvantarea de rigoare,concluzioneaza ca toate relele din lume sunt cauzate de Eva motivand ca toti conducatorii,maestrii,cercetatorii,filozofii sunt barbati, context in care profitand ca eram pe picior de plecare i-am raspuns ,,da,dar au dus lumea de rapa ,parerea mea si retoric l-am intrebat daca in acea locatie cu verdeata ,unde nu este nici intristare ,nici suspin,se simte confortabil intr-o lume condusa atat de performant de catre cei pe care-i sustine si-i apara cu atata inversunare ?! "...ei,ce mi-a raspuns ?! ...i-a scapat un oftat ...

      ...ceva fain...
      https://www.youtube.com/watch?v=oaQEeQQ3qy0

      Ștergere
    10. E un comentariu foarte vechi, dar merita un raspuns : Tu nu esti ego-ul, plus ca depinde de motivul pentru care "bati cu pumnul in piept, depinde si de context. Nu confunda respectul de sine cu egoismul, nici nu trebuie sa spui asa ceva, iar mandria nu vine de la "tine", vine de la ego, e doar ca noi il alimentam. Nu are nici un rost o diferentiere de genul "e mandria ta, nu a ego-ului", ego-ul este al TAU, iar mandria este a ego-ului. Cand ridici mandria, in locul de respectului de sine, tu nu te ridici pe tine, ci iti ridici ego-ul ! Plus ca e o contradictie ceea ce spui, prima data spui " E mandria ta, nu a ego-ului", apoi spui" Tu esti ego-ul !", ar trebui sa fii mai hotarat ! Tot ego-ul are tendinta de a crea asemenea contradictii, totul avand scopul de a distrage atentia de la problema reala ! Iar noi nu suntem " dracu", sa spui asta ar insemna doar sa condamni omul ca pe o fiinta iremediabila ! Cand revii la tine nu revii la vicii, tulburari, mandrie ! Cat despre treaba cu sarpele, nu am vazut niciodata de ce ar trebui demozat momentul in care a mancat marul, indiferent de "mustrarile" care au fost scrise dupa, este evident ca a fost ceva benefic .Li s-au deschis ochii pentru a vedea adevarul si au inceput sa cunoasca binele si raul, nu e nimic rau in asa ceva !

      Ștergere
  29. Mai dragilor dragi chiar n-am disponibilitatea aceea de a debita prostioare pe cat as vrea,detine,improviza de-mi sta si mie mintea-n loc ...in opinie strict personala ,prostul care cugeta inseamna ca ...exista.Daca in spatele unui prost sta cineva care cugeta in cautarea unui raspuns mut pe care-l si afla in cele din urma ,s-ar numi ...un intelept prost ?!...prostit ?! Si daca acest cineva prostit de-atata prostie transmite in eter raspunsul-informatie mut de prost unde-l prinde un alt prost sau mai multi ...asa ceva s-ar numi : o retea prostit de prosteasca .Ei ,acuma hai sa inlocuim in poezia lui Eminescu ,,frageda " cu ,,proasta" si-ar rezulta : ,,Atat de proasta ..."genial
    si ingerii au demonii lor...

    Ramanem in reteaua noastra dumnezeiesc de cristalina ,orice-ar fi !
    La ZI de Sfanta Sarbatoare ,,La multi ani fericiti !"
    Si da ,sufletul are si el nevoie de singuratea lui intocmai cum trupul are nevoie de hrana, ne povatuieste peste vremuri Seneca,amintit ,ca daca nu esti acuzat de plagiat ,daca uiti cine a debitat esti dgn. cu tulburari de memorie,atentie,concentrare etc.iar daca sugerezi ca ar fi propria emanatie ai fi suspectat desigur de atingere orto-meta-para-psiho-extra-terestra si n-ar fi chiar neadevarat atata vreme cat gandul,intentia nu sunt palpabile si ating energo-informational cronica universala ....ganduri bune,de pace,care rad ...

    RăspundețiȘtergere
  30. Tulai Doamne!! Dar mai Slepacusmiticus, nu te doare mintea, zău, și degetele? Îți sare mintea precum o maimuță!!
    Oare cum arată tăcerea ta? Oare cum te vezi și cum te simți în ea? Oare cum se simte mintea ta în tăcere? Dragă!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasă-l ! e-al nost* și el. În fiecare dintre noi trăiește un „slepacusmiticus” (sau măcar umbra sa), chiar dacă nu conștientizăm/acceptăm. Fie că am fost, suntem, sau, putem deveni, e bine să lăsăm pietrele la locul lor

      Ștergere
    2. Renunț să pun eticheta "zgomot"-ul pe ce-mi iese pe gură și astfel ce-mi iese pe gură e tăcere, tăcerea mea. Nu știu dacă poți să înțelegi dar eu când vorbesc vorbele astea de fapt tac, degetele de pe tastatură mi-s animate de un zâmbet, de o răsuflare a ființei mele(plus o țâră de ego- așa ca pentru entertainment/distracție)... mintea mea nu trebuie să sară de la una la alta, ci se află conenctată la toate cele spuse. Într-un fel eu nici nu-s atent la cele ce-mi ies (pe gură) de pe tastatură, un eu mai mare decât mine(eu, cel de toate zilele) vorbește și crede-mă felul în care eu văd ceea ce comunic e diferit de simplul sunet/zgomot/cuvânt-scris, toate cuvintele lumiii nu pot cuprinde măcar o fractiune din "mesaj"...

      Din pct meu de vedere eu, mintea mea e cea liniștită, calmă, voi sunteți cei care sariți șî adevărul e că mă amuză forfota, vânzoleala oamenilor în a avea MAI multă dreptate decât mine(e cam un fel de haz de necaz, dar mai bun decât să-ți plângi de milă)

      Câteodată e chiar amuzant să bagi degetu-n ochiu ălora(strecurat pe lângă bproverbiala bârnă) care nu primesc mesaje decât de la mari maeștri(decedați), ori extratereștri în timp ce pe marii filozofii încarnați îi trage pe cruce, îi pune să bea cucută. Chiar ș iazi avem filozofi și maeștri încarnați, doar că tcrugul timpului nu e propice pentru ca mesajul lor să iasă la suprafață(și hHitler aavut nevoie de o conjunctură(acord între egregori) ca sa fie bagat în seamă)... cum să nu râzi pe seama celor care nu primesc decât mesaje de la "extra"-tereștri, desi mesajul e același, doar ștampila e diferită.. vezi dară, acestor oameni ștampila le place și le trebuie, mesajul e mai puțin important decât coperta...
      și cum sa nu-i ieie peste picior pe cei care-i vor încarnați pe marii maeștri... toată filozofia(și-ncă pe deasupra) lui Budha se află pe Pământ și a lui Iisus, și a lui Zamolxe, Lao Tzu... la ce-ți mai trebuie să-i ai în carne și os? Să ai pe cine pupa-n... spate? Binențeles ca am să râd de acești indivizi, pentru ca în momentul ce un spirit divin se încarnează, ghici cu ce, aceeași indivizi, îi umplu cupa? (Otravă! FYI)La început îl primesc cu urale si cu lauri, până le spune ce le place urechilor, dar cum intra mai adânc în subiect și le dezvăluie ipocrizia în care se scaldă, gata(!), sus pe cruce, Barabas e mai bun, că e cu picioarele mai pe pamânt!...

      atât de faină-mi este ziua d-azi
      că cerul mi-a venit de musafir
      clipa de-acum e dintre cele ce le scazi
      ca plată, pentru viitoarea otravă din potir

      Ștergere
    3. Ce fain ca ai avut o zi făină! A fost și soare? La mine a fost multa ploaie...Atâta ploaie încât mi-e parul burzuluit...
      No fi atent ce fain te vad acum, acum. Te avertizez! Este ceva ce numa de la extra terestri mai poti auzi :))))))
      Îmi imaginez o minge uriașă formata din toate cuvintele tale și i-am dat o nuanță aurie. Pe tine te-am pus în mijloc, iar eu fiind în exterior, privesc la frumosul spectacol. La zumzetul cuvintelor tale care în rotirea lor te mângâie.
      Noapte făină și o zi faina și mâine.
      Noapte buna tuturor!

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. @anonim 01:18,(am să ignor posibilitatea ca ce spui e troluială) motivul pt care sunt (și)"rău" e tocmai ca să nu fiu văzut altfel decât ca un om normal,(cu zile bune si cu din alea în care înjuri- nu-i om care să nu înjure odată dacă nu pe alți, pe sine, un bă' ce prost îs... asa începe iluminarea). Poanta era ca pe tine să te vezi în nunțe aurii... poanta era să vezi că eu ori, să zicem cineva mai important, Iisus, Budha, Zamolxe au fost la vremea lor și ei oameni normali ca tine si mine... poanta era să întorci privirea nu la un "murdar" ca mine, ci la tine... pe tine să te observi, să vezi care sunt gândurile/stările/perspectivele care îți fac aura aurie să apară(nu doar una pe care-o creezi ca pe un dulap-seif în care-ți pui "comorile")... și să păstrezi drumul acela. și Iisus a fost la budă pt nr2, și Zamolxe o hocăit și ștuchit câte una, când nu l-o văzut nime, și Budha s-o scărpinat la doamne-feri, ca bărbații... șî tu poți merge pe același drum, (mă refer la iluminare nu la scărpinare), începi prin a te observa pe tine, prin "a te cunoaște pe tine însuți" apoi... e treaba ta să descoperi/creezi ce urmează... nu urma pe nimeni, urmeaza-te pe tine!

      Ștergere
    6. @Sorin pe mine m-a ajutat să dau drmul numărătorii(nivelelor), să încerc sa le urc, să le număr, să-mi fac socoteli epe seama lor, mi-e prin acestea mi se părea că vreau să controlez trezirea nu s-o trăiesc... și încă ceva sunt si "maeștri" care au ieșit din necesitatea de reincarnare, vin doar pentru ca vibrația lor(lumina) să fie prezentă pe Pamânt. Dă la o parte personalitatea si poveștile cu care-ți umplă capul(despre ce si cine ești tu) ego-ul, s-ar putea să descoperi că și tu ești unul dintre aceia.
      Sorine , la mine nu funcționeaza rugăciunea decât dacă o inventez eu... pentru ca nu e vorba de cuvinte, ci de simțirea pe care o ai atunci când "te ridici" și ca să fiu sincer nu ți le pot da pe ale mele că de fapt nu au cuvinte... însăși simțirea mea e ruga/vorba mea, eu îi zic limbajul de lumină... (știu ca pe Youtube există "traducători", vorbitori ai acestui limbaj, dar nu fc decât să scoată sunete/cuvinte pe gură, un fel de limbaj elfesc cu nimic mai bun decât orice alta limba în circulatie ori mortă) cuvintele acestui limbaj sunt însăși simțirea ta, nuanțele de vibratie, de aprindere, de explozie recunoștință/iubire/înțelegere/calm/imensitate... deobicei "răspunsul"(simțireata) e ceva de genu "totul e acolo unde trebuie să fie, așa cum trebuie sa fie, nimic nu e la nelocul lui..."
      Poate oi arunca un ochi pe ce mi-ai spus dar e îndoielnic că am să repet cuvintele altcuiva... eu mi-am făcut o relație mai aparte cu ăl bătrân... vreau să-i fie clar la Moșulache că eu vb cu el nu Simeon, când mă pun să-l iau în tărbacă pe babac cu-n "bă-i, te-ai cherchelit când ai lăst căruța cu prosti toată odată pe Pământ?" să bage pe bietul sfânt în sperieți, cu privirea AIA a lui (știi tu, cu o sprânceana ridicată și... scărpinat în dosu' cefii)
      Credința mea e că în fiecare moment divinitatea se află încarnată pe Pământ(ca să țină vibrațiile ridicate) în mai multe trupuri. Nu iese la suprafață (că nu e primadonă și n-are nevoie de like-uri pe pagina de FB), conjunctura nu e prielnică pentru asa ceva. Și Hitler a avut nevoie de oconjunctură(niște acorduri între egregori pentru re-echilibratre) altfel ar fi fost un neica nimeni. când zice Zamolxe(prin Remer) că pt. încarnare are nevoie de multe chestii pâna să se întrupeze, conjunctura (întelegerea cu umanitatea pt o re-echilibrare) e una dintre acestea, ea e cea care face ca mesajul său să fie auzit de umanitate... altfel ești un maestru încarnat ca oricare altul din ziua de azi, prezent pentru a menține posibilitatea vie, posibilitatea ca în orice moment El să fie între noi... El e între noi, doar ca "noi" ne uităm la tv pentru meteo, (nu deschidem geamul pt vremea probabilă de azi).
      în ceea ce privește dificultatea de care ai pomenit, my two cents e să nu încerci să conții vibrația/simțirea respectivă, {trupul nu e facut ca numai el să poată duce vibrația respectivă, așa, peste noapte(există condiții în care se poate dar asta e un alt subiect)}
      nu încerca s-o urmezi, las-o să fie(în mod normal omul filtrează așa ceva, ca să nu vadă, tu dă-ți voie să vezi, lasă orice filtraj deoparte)... las lumina să vibreze din toate cele din jurul tău(se mai destreseaz trupul) dă drumul vibrației(let it go) n-o ține în tine, las-o să se-ntindă-n univers(dă-țî voie să vezi că E abundentă în tot universul, numai la tine mai puțin)... nu ține de filtru(ochelari cu filtru de culoare), nu te identifica cu el... dă-ți voie să crezi că o asemenea vibrație ceva e ușor de simțit, nu greu. Vibrezi acesta lumină relaxându-te mai tare, nu concentrându-te (închistare!). Relaxează-te, totul e lumină, chiar și cel mai murdar... chietroi, e tot din lumină, chiar și cea mai închistată materie e tot din lumină, relaxează-te totul e acolo unde trebuie să fie.
      nu cred că ai nevoie de sfatul meu, dar dacă tot vorovim între noi, mi-am dat cu părerea, Salut

      Ștergere
    7. Esti un pui de dac (dac , nu drac ) intrupat in timpurile noastre , cum anunta Remer . Macar nu-ti place ce ai gasit ...dar ...caut-ai pe aceia simili tie . Ar trebui sa fiti destui ...Oricum , schimbarea Romaniei , depinde in mare parte de voi , nu de altii . Dar trebuie sa va regasiti . Azi , cu tecnologia , e mai usor . Dupa , vine intrebarea , ''de ce trebuie sa se schimbe Romania ?'' Cred ca printr-o ciudatenie a creatiei , poporul asta (care in aoparenta nu promite nimic bun ) va avea un cuvint de spus , la nivel mondial . Si prin cine ? Doar prin voi , pui de daci .
      Rugaciunile lui Simeon , se chiama asa , dar de fapt sunt tecnici , fara prea mult de rugat ...Acum am sa sterg postul in car am vorbit de ele , sunt periculoase (ma gindesc la vre-unul care -si baga nasul doar din curiozitate ...Ce sa-ti mai spun ? Ai sa te simti singur , putin inteles ...Doar o femeie adevarata a-ti va da echilibru . Daca ai sa ai norocul sa o intilnesti (adevarata , ma refer ) . Sa auzim de bine ...

      Ștergere
    8. Lasă tehnicile de rugăciune la locul lor, căci nu e o întâmplare că le-ai postat. De ce ți se pare că sunt periculoase ? În viața asta sau în alta, tot trebuie să învățăm a ne ruga.
      Învață să lași informația să curgă prin tine, căci e cineva de deasupra ta care, te-a născut izvoraș...

      Ștergere
    9. Multumesc . Problema e ca daca sunt lasate incomplete (adica te multumesti stapinind una sau doua si te opresti ) , multi au ajuns aproape in pragul nebuniei . Cine un cersetor , cine s-a sinucis , altii au inebunit ...Nu multe cazuri , dar ...o indoiala ramane , posibilitatea ca ai gresit ...Sunt trei stadii diverse . Unul , se ajunge exstasi mistica ,,religioasa '' , doi , golul mental si trei sa duci mintea in inima . E un pic mai complicat , dar am abreviat . Problema e ca unul se multumeste cu ceea ce a ajuns (nu e greu ) . De ex. stapinesti prima si te opresti , te multumesti cu atit . Aici o poti lua razna ...Nu le incepeti daca nu sunteti hotariti sa le duceti pina in capat ! Multumesc inca o data pt gindul bun .

      Ștergere
    10. Intrebari deloc tendentioase :cum vedeti femeia adevarata ?...dar barbatul adevarat ?.. avand in vedere faptul ca la stadiul evolutiv actual , hai sa recunoastem cu toata deschiderea si in deplinatatea facultatilor mintale ca: nu suntem perfecti,in curs de perfectionare da ;simt ca parca s-ar ,,lucra'' pe noi ca intr-o clinica de cercetare si-asa este ...evoluam creand,re-creand,co-creand cu intentie din cea mai pura,rafinata intru bine suprem ( repetam: cu intrunirea cumulativa oblig. la niv.individual colectiv,universal ) interferand pasnic intre campuri/ biocampuri la toate nivelele/dimensiunile spre perfectiunea cu care am fost creati initial, programarea cuprinzand codificarea genetica ancestrala existand dintotdeauna ,acum in faza de activare/reactivare din starea latenta urmare a niv. extrem de ridicat aferent procesului de trezire colectiva ,Iisus sugerandu-ne asa ceva prin: ,,FITI dar voi desavarsiti,precum Tatal vostru Cel Ceresc ESTE !".Sa ne amintim si formula conform careia : ,,Toate cate cereti rugandu-va ,sa credeti ca le-ati primit si le veti avea !"...nu-i clar ca orice ne-am dori sa se implineasca EXISTA la dispozitia noastra in infinitul Univers ?! ...de relevanta cred ca este frecventa de vibratie de la niv.careia accesam.emitem,transmitem,cream orice forma-gand/ informatie ...in opinie strict personala,daca nu imbraca vesminte supreme, acea informatie/dorinta,oricare ar fi ea, nu ramane decat susupendata undeva asteptand cadrul favorabil de implinire.
      Multumesc ,
      Sa aveti o zi frumoasa chiar daca-i ploioasa ,cu ganduri bune care rad,musai !

      Ștergere
    11. Doamna ! Asa o vad ...Barbatul adevarat ...tandru , calm , darnic si mai ales mult bun simt .

      Ștergere
    12. tacerea lui aude pe nenascutul slepacusmiticus pe slepacusmiticus cum il ..
      as putea murmura un verb, dar i s-ar nazari.

      Ștergere
  31. Si din partea mea, tuturor vazutelor, cat si nevazutelor, va transmit toate cele bune si La Multi Ani!
    Iata si un cantec:
    https://www.youtube.com/watch?v=dMa9grzjMec

    O zi faina, in continuare!

    Cu drag,
    Lucia Dobrea

    RăspundețiȘtergere
  32. Ha-ha ! N-am mai răcit de demult. Toată casa miroase-a ceapă și eu pap echinacea (fiindcă n-am avut grija să-mi fac, cura încă din august), Dar nu mă las....! caut un fir, ca să-mi ridic vibrația. Și l-am găsit. Iuhuu...!!! Hai la munte cu...„Fără zahăr” (ați auzit !? fără zahăr)
    https://www.youtube.com/watch?v=NRYmknHlYFU&feature=share

    Să fiți sănătoși și să aveți o zi mi-nu-na-tă !

    RăspundețiȘtergere
  33. Pe mama mea a chemat-o Ana, pe fiica mea cea mare o mai cheama si Ana. Imbratisari si La Multi Ani! tuturor celor care poarta acest frumos nume, numele mamei Fecioarei Maria.

    https://www.youtube.com/watch?v=dMa9grzjMec

    Cu drag,
    Lucia Dobrea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,Slava intru cei de Sus lui Dumnezeu si pe Pamant Pace,intre Oameni Bunavoire "

      Inca un pas spre Lumina ,suflete minunate ,oriunde ati fi !
      La multi ani fericiti ! Clipe binecuvantate !

      ...ceva stralucitor,cu drag ...
      https://www.youtube.com/watch?v=y4qfb1mBs0U

      Ștergere
    2. Fain. Multumim frumos!

      Dragilor, iata cateva informatii:

      http://www.enational.ro/dezvaluiri/romania-mea/cetateni-loc-de-inscaunare-a-domnitorilor-castei-io-158164.html/

      Cu drag,
      Lucia Dobrea

      Ștergere
  34. Daca-i asa ,atunci imperativ ,pauza ! N-ar strica un pic de odihna pana la data amintita pentru limpezit gandurile si cum nimic nu-i chiar intamplator,uite,Dumnezeu a creat pentru noi ,,Clinica de igiena mentala" in care se alina gandurile care,,nu sunt doar ale noastre,iata ce adevar profund Noi putem capta din campul informational tot soiul de furtuni,de nebunii,de ganduri de joasa vibratie,dar e alegerea noastra daca le permitem sa ne umble cum vor prin mintea noastra.Igiena mentala este o responsabilitate,aceasta insemnand sa nu-ti dai voie sa gandesti orice si atunci cand gandurile trec prin tine,sa stii ca le poti refuza,le poti schimba,le poti spune nu,le poti vorbi cu alte ganduri,le poti sterge imaginar daca vrei,le poti trata cu rugaciune,cu intelepciune si cu responsabilitate .Gandurile si emotiile nu cunosc limite de timp si spatiu,produc efecte fantastice si uneori pot schimba vietile in mod covarsitor. Sa invatam ca, gandul e o putere,una imensa,magica,reala,care ne poate salva daca-i intelegem sensul ( in procesele de vindecare,in cele de restabilire a iubirii launtrice ) si o folosim cu intelepciune si chibzuinta."
    Gandurile infrumuseteaza nu uratesc lumea si sunt auzite de intreaga existenta..."( Omraam Mikhael Aivanhov ).Noi care accesam ,ne ,,holbam" pe blog,intelegem ca suntem fini,ne luam notite in timp ce te refaci .Maria Sa Timpul le rezolva pe toate cu incuviintare divina ! Hai ca esti deja mai bine,sanatos tun !
    Ei,unii dintre noi care-au stat vara cu,, ochii-n soare si-au urlat la luna" acu' tzopaie precum impaunatii de mai jos ...

    https://www.youtube.com/watch?v=N5svI4Bga2o

    RăspundețiȘtergere
  35. Așa..., pentru Mama Pământ, Mama Lui Iisus, pentru Bunica Sa Ana, dar și pentru Mama fiecăruia dintre noi, haideți să facem o emisie de iubire peste pământ, și de pe pământ către alte dimensiuni (acolo unde este cazul).
    Suntem copii, pentru eternitate, așa cum suntem, sau, vom deveni părinți.
    Dacă veți lăcrima, să nu opriți lacrimile - ele sunt purificatoare.
    https://www.youtube.com/watch?v=_UdUNch5Rg8

    RăspundețiȘtergere
  36. Remer , cati ani ar trebuii sa aiba copilul de care vorbea Zamolxes ? Aproximativ , nu exact (chiar daca ai stii , e mai bine sa dam cit mai putine detalii , nu ? ) . Si de cine e pazit , invatat ,educat ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca se va raspunde la intrebarea asta, nu isi are rostul....salvarea o avem fiecare in noi.. tocmai de paradigma asta de a crede intr un salvator trebuie sa fugim sau sa o invatam.

      Ștergere
    2. Stiu asta , dar nu cred ca e o legenda faptul ca exista copilul asta . Si oricum , cred ca e mai bine sa ignore curiozitatea mea , in cazul in care ar stii putine detalii , e mai sigur asa . Un salut .

      Ștergere
    3. https://www.youtube.com/watch?v=QXpXTmxUhrA

      Ștergere
    4. Se spune si chiar "sta scris" (in zicerea unor semeni de-ai nostri) ca : "Gloria lui Dumnezeu consta in a-si ascunde "misterele" si cea a omului in a le "descoperi"..."

      Deasemenea, dragilor, primul nostru patriarh, Elie Miron Cristea, zicea: " Ideea emisa nu va pieri de e buna, ci se va intari si se va coace, incat infaptuirea ei trebuie sa urmeze...", in timp optim, bineinteles.

      https://www.youtube.com/watch?v=RL91OU_t4gA

      Cu drag,
      Lucia Dobrea

      Ștergere
    5. "Ferice de cel ce a vazut si a crezut... Dar mai fericit cel ce a crezut fara sa vada!"

      Misterele lumii... vazute de vrabiuta, sunt altele cu ale cartitei, sau la fel cu ale stelei de mare? Misterul lumii ... sa inteleg simplicitatea. Tema de luni!
      :-)

      Ștergere
  37. https://www.youtube.com/watch?v=Mhb2oW1oy1k

    RăspundețiȘtergere
  38. Astept urmatoarea postare cu indicatiile de conectare.
    Sunt prezenta, ca de obicei, desi nu ma mai implic in discutii.
    E posibil sa fie necesare niste precizari sau anumite aspecte subliniate, dar voi posta la timpul potrivit.
    Multumesc d-le Remer Ra!
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  39. „am fugit
    din mine
    ...
    m-am ascuns
    într-o frunză
    ...
    credeam că primăvara
    e eternă
    ...
    a venit toamna
    ...
    am împrumutat
    din culorile curcubeului
    ca să-i dau
    plus de valoare
    ...
    ei
    sau mie”
    (*L*)

    Duminică binecuvântată !

    https://www.youtube.com/watch?v=RugiKSCotrU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cainele mirosi
      Sina de tren:
      Iarna se apropie...


      ***
      Pe malul lacului
      Barci smolite.
      Papucii pescarului...?

      ***

      :-)


      Ștergere
  40. Prieteni dragi, astazi fiind Ziua Inaltarii Sfintei Cruci, deasemenea si Ziua Anului Nou evreiesc, deasemenea, in ziua de 14 Septembrie 1960 fiind si io nascuta, va transmit , d-aci, toate cele bune si sa fiti fericiti!

    https://www.youtube.com/watch?v=y_ijovDTGq0

    Cu drag,
    Lucia Dobrea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, sanatate si multe bucurii!

      Ștergere
    2. Binecuvântată ziua în care Lumina a căpătat chipul tău !
      La mulți ani, Lumină !
      La mulți ani, în Lumină !

      Ștergere
    3. La Multi Ani fericiti, alaturi de cei ce-ti sunt dragi! :-)

      https://www.youtube.com/watch?v=l74GpB2tIhw

      Ștergere
  41. Binecuvantata fie ziua aceasta si toate celelalte care vor urma !
    La multi ani !
    Cu drag ,

    Trepte de lumina

    https://www.youtube.com/watch?v=ffMMohjCuzw

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă-nclin ! Binecuvântări, tuturor !
      „SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE !”
      https://www.youtube.com/watch?v=hhZSzemWQyw

      Ștergere
  42. Va multumesc!

    https://www.youtube.com/watch?v=EijNGyZpcW8

    Cu drag,
    Lucia Dobrea

    RăspundețiȘtergere
  43. ...izvoras...ptr. Dunarea Albastra ...valuri-valuri...,,Valurile Dunarii ",celebrul vals ,stralucitoare compozirie apartinand lui Iosif Ivanovici ,atat de reusita incat unii care nu cunosteau adevaratul compozitor l-au atribuit marelui Iohann Strauss-fiul ...oricum ar fi Dunarea, unica dainuie in toata splendoarea si atat de misterioasa ...si-apoi cata intamplare poate sa exista in toata parcurgerea ei din locul in care izvoraste ,M.tii Padurea Neagra si pana la varsarea in Marea Neagra strabatand de la vest la est si pe o portiune de aprox. 2 800 km catre sud-est pana la varsare in mare,10 tari : Germania,Austria,Slovacia,Ungaria,Croatia,Serbia,România,Bulgaria,Rep.Moldova,Ucraina...daca ma raportez la realitatea trista dar adevarata imi vine in minte geo-strategia xxxoo7yyy merkelizata,obamizata.hollandizata,putinizata ,islamizata ...daca ma focusez pe simbolul a ceea ce reprezinta miracolul apei ,purificatoare in toata dumnezeiasca creatie ...ma opresc ...si-adaug ingredinte de genu': centura fotonica,rezonanta Schumann,valul X,NASA si asteroidul,apocalipsa si saltul cuantic...le-amestec si extrag : ce-avem noi aici ?! si mai ales bien sure, cat de orientata sunt temporo-spatial si la propria persoana in acest context cosmic: facem sau nu trecerea la nivelul urmator de evolutie ca reprezentanti ai speciei Homo sapiens,sapiens ...Teza principala a teoriei darwiniste sustine ca speciile se transforma treptat unele in altele prin intermediul unor factori care tin de ereditate,variabilitate,suprapopulatie,lupta ptr. existenta si selectie naturala,arborele genealogic cuprinzand in structura noduri filogenetice reprezentate prin specii care intruneau trasaturi comune ,sa luam de ex. cazul Archeopteryx litografica ,cea mai veche fosila a unei specii de pasare care a trait in Jurasicul tarziu.mai des intalnita pe terit. de astazi al Bavariei, ca forma intermediara intre pasari si reptile avand trasaturi comune atat aviare cat si reptiliene, in detalii poate cu o alta ocazie...in prezent atingandu-se niv. aferent speciei Homo Sapiens care iata beneficiaza de cadrul favorabil de a face un salt catre niv. urmator de evolutie caci nu inventam noi acuma roata. Sacrificiul ar intra intr-o astfel de ecuatie ?! ...si-mi cer iertare ptr. toate broscutele pe care le-am sacrificat ptr. disectie oblig la proba practica ptr. olimpiada la bio,deh,la care adaug rame,soricei albi,raci,porumbei cu toata strangerea de inima care a existat vreo data pe fata pamantului .Si daca tot sunt la capitolul asta ,imi mai cer iertare ptr. tot ce-am tulburat spontan, cu si fara intentie,daca treb si ptr. iubire infinita ,ei bine si ptr.asta si ptr. tot ce va trece prin minte la fiecare ca-i vreme de impacare ,credinta, incredere,speranta si evolutie cosmica ...

    https://www.youtube.com/watch?v=W-Px1ceGfPw

    RăspundețiȘtergere
  44. GRATIA DIVINA SA NE INSOTEASCA IN INFINIT !
    DOAMNE AJUTA !
    NAMASTE ! ...cum doriti ,destinatia fiind aceeasi ...

    ... Ramanem imperativ conectati in aceeasi retea dumnezeiesc de cristalina ,ea ,reteaua noastra a tuturor de la cea mai indepartata steluta pana la cel mai indepartat locsor din adancuri ,nefiind alta decat aceeasi cu ...CALEA , ADEVARUL, VIATA ...

    https://www.youtube.com/watch?v=jrJm_ln0vj4

    RăspundețiȘtergere
  45. Despre unitatea cu tine insuti...
    https://www.youtube.com/watch?v=HKFc8cQq10E
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  46. Remer ,te rog sa-mi raspunzi la o intrebare , la care , in decursul vietii mele , nu am reusit sa gasesc un raspuns multumitor , ori o explicatie .
    Cand eram un copil , 4 ani , ai mei ma lasau la bunici si ei puteau sa-si faca un pic de concediu in sfinta pace . Un loc izolat , linga o padure imensa . In fiecare noapte , pt citeva saptamini , i-mi intrau in camera niste sfere luminoase , de varii culori (25 , 30 cm diametru ) . Eu ma ridicam din pat , cu ochii ficsi pe ele , nu-i puteam dezlipi , era ca si cum s-ar fi intimplat nu stiu ce daca o faceam . Ele se miscau in aer in jurul meu , se jucau cu mine . Eu in schimb , chiar daca eram perfect constient , le urmaream ca un somnambul . Aici incepea problema . Se trezea bunica-meu , si incepea sa-mi faca ''Tatal nostru'' , si sa-mi dea cu apa pe ochi . Problema era ca atunci cind i-mi trecea cu mina prin fata ochilor , intrerupea contactul , si eu stiam ca nu se putea ! Dupa a chiamat in ajutor doua matusi . Toti pe scaun pina cind incepeam ....Ah , numai eu le vedeam . Ei credeau ca sunt posedat , si dai cu rugaciunile ! Ai mei , m-au dus la doctor , sa vada daca sint nebun ....In fine , nicaieri am reusit sa gasesc o ezplicatie satisfacatoare , decenta in privinta asta ! Daca ai reusii , sau cineva de aici de pe blog , v-as fi recunascator . Sunt 41 de ani de cind caut . Dar toate altele episoade intilnite , is diferite , nu coincid . Ultimul lucru . Dupa acea perioada , spuneam la toata lumea , inclusim invatatoarea la gradinita , ca nu se putea ca nimeni sa nu-si dea seama ca nu se poate irosi energia unia cind moare . Le spuneam ca trebuie sa se inventeze o bola de sticla pe care sa o punem la gura muribundului , si sa blocam aceea energie in interior . Le ziceam ca s-ar rezolcva toate problemele cu acea energie , ca nu poate fi irosita asa ! Cita bataie am mai luat pt asta ...!! Dar nu renuntam . Daca acasa nici unul nu ma asculta , atunci ai spuneam educatoarei . Asta , ce facea ? O chema pe maica-mea ! Rezultatul ? Tirit de par pina acasa ! Ha ha ha ...O data , cum trebuia sa moara o batrina la scara alaturata , m-am pus sa o spionez (era la parter , vara ) pe geam . Catarat pe niste caramizi , asteptam si ma uitam fix , ca sa vad cind iese sufletul . Pe la 2 noaptea , ai mei si-au dat seama ca nu eram in casa , si m-am trezit cu doua maini in par ! Pina la trei m-au batut . Ha ha ha ...Erau disperati saraci parinti ....Daca mi-ai raspunde Remox...Macar vreo unul a trait sau a auzit de cazuri similare ? Multumesc oricum ..

    RăspundețiȘtergere
  47. PS . Batrina a murit pe la 4,30 in noaptea aia . Cit am mai plins de dezamagire ca pierdusem ocazia aia ...

    RăspundețiȘtergere