.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

sâmbătă, 1 august 2020

Portalul pleiadian – Noi perspective (8)


Remer ra: Bine ai revenit, Oryen!
Oryen: Bine vă regăsesc, dragi prieteni!
Remer Ra: Am ajuns la corpul emoțional, adică acolo unde ne place sau ne doare. Cu toții ne dorim să știm cum am putea să ne descurcăm mai bine cu acest corp. Până la urmă, emoția este motivul principal pentru care lumea ”se învârte”.
Oryen: Dacă vreți să vă împuterniciți acest segment al ființei voastre, trebuie să aveți în vedere toată plaja de emoții, chiar dacă unele nu vă plac. Emoțiile cu adevărat profunde și înălțătoare sunt un efect, o rezultantă a unor cauze și nu ceva care s-ar putea primi printr-o formă de muncă sau de luptă. Prin muncă și luptă puteți primi o satisfacție de moment, dar nu veți avea parte de sentimentul plenar de împlinire, sau de iubire. Prin urmare, emoțiile nu sunt scopul, ci confirmarea faptului că lucrurile merg bine din toate punctele de vedere, adică sunteți pe calea voastră!
Emoțiile mai puțin plăcute vă pot fi de un real ajutor dacă știți să vă folosiți de ele. Atunci când resimt o emoție neplăcută, cei mai mulți oameni intră într-un program reactiv de tipul ”atacă sau fugi” Acest lucru atrage după sine nu doar menținerea cauzei care a determinat respectiva emoție, dar poate determina și o serie de manifestări care pot complica și mai mult problema. Pentru început, trebuie să vă eliberați de această reacție negativă în fața unei emoții distructive și primul lucru care trebuie făcut ar fi să vă puneți întrebarea ”unde am greșit?”.
Remer Ra: Se știe că acela care simte emoția, are partea sa de vină sau de contribuție, chiar dacă așa-zisa sursă a neplăcerii vine din altă parte. Am întâlnit destule cazuri când suferința cuiva a venit de la persoane sau situații necunoscute sau cu care nu au avut nimic de-a face în ultima vreme. Am înțeles că Legea Vibrației, Legea Rezonanței și cea a Sincronicității lucrează foarte bine, chiar perfect. Am mai vorbit despre unele din cauzele emoțiilor negative, dar ce ne facem dacă există o suferință sufletească datorită altor cauze, precum anumite frici, a unor condiții fizice care nu mai pot fi schimbate, sau a unor stări de fapt, precum statutul social, venitul de bază, sau altele asemănătoare?
Oryen: Fricile vor trebui să fie în cele din urmă înfruntate, altfel nu puteți scăpa de ele. Până la acel moment, trebuie să le acceptați ca atare. La fel stă treaba și cu situația materială sau condiția fizică. Suferința în aceste cazuri vine din neacceptarea situației. Odată acceptate, se deschid apoi posibilitățile de a le depăși într-un fel sau altul. Și la drept vorbind, vă ajută cu ceva suferința? Irosiți cantități uriașe de energie vitală prin suferință, energie care ar putea fi folosită în mod constructiv, benefic. Vă observăm evoluția de multă vreme și nu am întâlnit oameni care să fi fost fericiți fără să fi trecut prin greutățile amintite. Toate aceste încercări sunt pentru a vă învăța anumite lecții și pentru a scoate ce este mai bun din voi.
Viața voastră nu diferă prea mult de cea a unui grădinar; acesta știe că dacă a semănat ceva, va culege doar ce a semănat. Când produci suferință, vei avea parte de suferință. Când faci bine, vei avea parte de bine! Cine depune un efort, va avea parte de rodul muncii sale!
Vedem desigur suferința pe care o resimt mulți oameni care nu își acceptă statutul social sau nu își accepta corpul. Vedem și reacțiile celorlalți, de genul ”nu muncește îndeajuns” sau ”a ajuns aici pentru că are un stil de viață dezordonat” sau ”mănâncă prea mult” și multe altele. Trebuie să înțelegeți că fiecare om care se confruntă cu asemenea situații are câteva lecții de învățat.
Dacă ai mai mult din punct de vedere financiar, nu înseamnă că vei fi fericit. Iar atunci când te raportezi la alții, frustrarea se acumulează. Când ai mai mult decât îți este necesar, se adună nu numai frustrare ci și multă teamă, neîncredere, grijă, gânduri haotice, neliniște sufletească.
Remer Ra: Când nu ai îndeajuns, acumulezi frustrare, iar când ai prea mult, te poate distruge. Sunt numeroase cazuri, poate prea multe. Citisem un raport care spunea că nouă din zece oameni care au câștigat la loterie sume mari de bani aproape și-au distrus viața. Dar cum știm când este ”îndeajuns”?
Oryen: Aceasta este o lecție pe care fiecare trebuie să o învețe! Îți pot spune că oamenii care pun preț pe ordine și echilibru, intuiesc destul bine unde se află și știu când este cazul să se oprească. Când ești în Legea Armoniei, nu vei putea să treci prea departe de ”îndeajuns”.
Remer Ra: Am mai vorbit despre Legea Iubirii și Legea Armoniei. Știu foarte bine că ele sunt motoarele principale ale evoluției spirituale. Întrebarea mea este clară și directă: ați întâlnit o situație când cineva a cărei viață respectă aceste două legi, să aibă parte de frustrări, de suferință?
Oryen: Răspunsul meu e și mai clar: NU.
Remer Ra: Să trecem la partea de împuternicire a corpului emoțional? Cum am putea-o face?
Oryen: În primul rând, este indicat să vă faceți un mic bilanț al emoțiilor de peste zi. Acordați-vă câteva minute pentru acest lucru. Nu trebuie să faceți nicio analiză a lor, doar observați-le. Veți continua să faceți acest bilanț o oarecare perioadă de timp, până când descoperiți că s-a format un ”senzor” emoțional, care să vă avertizeze atunci când simțiți o oarecare emoție neplăcută. Acest lucru vă ajută să nu continuați cu ea.
Următorul pas este să scăpați de programul reactiv care vă face să vă consumați energia vitală pe suferință. Dacă vă este greu, repetați-vă întrebarea: ”mă ajută văicăreala, tânguiala?” Dacă persistă programul reactiv, lucrați cu formula: Am deplină încredere că pot rezolva orice problemă sau situație neplăcută din viața mea. Având în vedere că sunt foarte multe emoții negative care vă pot disturba, recomand să lucrați cu această formulă pe o plajă cât mai mare de nuanțe. Repetați-o de câteva ori cu putere, apoi cu blândețe, cu voce de copil, pe un ton glumeț, râzând, șoptind, cântând pe tonurile unor melodii etc. Veți reuși să rupeți acest blocaj în cele din urmă.
Când va apărea o oarecare problemă generatoare de emoții negative, veți face ceea ce fac oamenii care au reușit: veți rezolva problema în loc de vă plângeți și să suferiți! Rețineți că atunci când schimbați această perspectivă, veți descătușa și voința necesară schimbării!
Remer Ra: Se poate lucra astfel și cu fricile?
Oryen: Se poate lucra și cu fricile, în sensul că se va pregăti mai bine calea pentru înfruntare.
Remer Ra: Spuneai de voința necesară schimbării. Cred că aici este cheia. Multor persoane le lipsește această voință sau au pierdut-o din cauza altor încercări eșuate. Îmi poți spune mai multe?
Oryen: Voința este un bun spiritual care se acumulează în timp și este strâns legată de Legea Iubirii și a Armoniei. Se poate spune că iubirea este emoția primordială, emoția sursă a tuturor celorlalte emoții pozitive. Singura cale de a fi în Legea Iubirii este deschiderea inimii, adică manifestând iubirea, compasiunea, bunătatea, iertarea.
Mulți oameni își pierd voința de schimbare datorită faptului că nu respectă Legea Armoniei și nu se raportează corect pe calea schimbării. Cei care se grăbesc și vor rezultate rapide, ies din echilibru și de cele mai multe ori vor pierde. Atunci când ești în echilibru, fiecare luptă pierdută va aduce un plus de forță și voință pentru ca lupta finală să fie câștigată. Un alt aspect important: observăm că mulți oameni nu știu ce vor și atunci nu există nici voință de schimbare. Motivația trebuie să vină din interior și nu din exterior, doar pentru că ai vrea să fii ca alții. Reveniți la comunicarea cu corpul vostru, împăcați-vă cu el, cereți-i sfatul și răspunsul lui îl veți intui clar. Am mai vorbit despre asta. Comunicați cu sufletul vostru și vă va răspunde! Comunicați cu Divinul și vă va răspunde! Vă va oferi ghidaj și sprijin. Singura cale prin care puteți primi bunuri spirituale din exterior este prin Grație Divină. Altminteri va cere mult efort și perseverență.
Știu că vreți rețete rapide… dar ele nu există. Veți realiza în cele din urmă că acest lucru este chiar o binecuvântare.
Remer Ra: Îți mulțumesc, Oryen! Abia aștept să ne reîntâlnim!

(va urma)

Notă!
Vă reamintesc ca în fiecare zi de luni, între 21:00 și 21:15 se va lucra cu energia vortexului! Amănunte aici:


2 comentarii:

  1. „ Remer Ra: Se știe că acela care simte emoția, are partea sa de vină sau de contribuție, chiar dacă așa-zisa sursă a neplăcerii vine din altă parte. Am întâlnit destule cazuri când suferința cuiva a venit de la persoane sau situații necunoscute sau cu care nu au avut nimic de-a face în ultima vreme.”
    Hmmm...!! Aș zice că mesajul ce se desprinde de aici, îi încurajează pe cei care trăiesc dând permanent vina pe ceva/cineva din exterior... Lucru care nu este NICIODATĂ așa. Căci, dacă eu am obiceiul să „plesnesc” oameni (în toate formele, de la gând la faptă), animale, să trec pe lângă pomi de ale căror crengi mă agăț și le rup doar fiindcă sunt furios, plictisit, etc., într-o zi, voi primi un bobârnac de la un oarecare care a trecut pe lângă mine pe stradă, ca și efect de bumerang. Și lucrul acesta se va tot repeta, până voi opri cauza lui, în interiorul meu. Ca urmare, cauzele nefericirii noastre, indiferent în ce forme se manifestă ea, NICIODATĂ nu sunt în exterior. Exteriorul vine deseori ca o adiere de vânt, dar care e suficientă ca să provoace o furtună în preaplinul paharului meu. Eu cam așa văd... Mulțumesc Oryen !!! Mulțumesc, Remer Ra !!! Să fiți binecuvântați !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, trebuia sa scriu ”aparent din exterior”, dar cred ca s-a inteles din postare ca noi suntem cauza tuturor suferintelor noastre. Am mai vorbit despre acest lucru de multe ori.

    RăspundețiȘtergere