.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

miercuri, 30 noiembrie 2022

Portalul Pleiadian – 2022 Transmisiile de toamna (2)

 

Remer Ra: Bine ai revenit, Oryen!

Oryen: Bine vă regăsesc, prieteni!

Remer Ra: Am un ”vibe” mai bun ca data trecută, mai liniștit aș zice. Să aibă legătură cu informațiile pe care le ai?

Oryen: Informația este benefică doar în măsura în care este folosită, altminteri orice fel de date v-am oferi nu v-ar ajuta cu nimic.

Remer Ra: Am înțeles că actualele condiții, cu multiplele crize prin care trecem, ar favoriza trezirea multor oameni.

Oryen: Favorizează doar procesul de trezire. Trezirea presupune terminarea unei etape de evoluție care aduce o schimbare majoră la nivelul conștientului. Ar fi interesant să răspundeți la întrebarea: cu ce m-ar ajuta trezirea a cât mai mulți oameni?

Remer Ra: Aș zice că ar crește considerabil calitatea câmpului energetic uman, adică un mediu mult mai plăcut, mai prietenos, cu mai puține posibilități de a se manifesta reactivul și umbra din noi. Dar e adevărat și faptul că nimeni nu se poate trezi în locul nostru.

Oryen: Mediul poate fi favorabil doar în măsura în care sunteți deja implicați în procesul propriei evoluții spirituale. Da, observăm cum tot mai mulți oameni se confruntă cu propriul lor apocalips, din care se zbat să iasă. Foarte mulți dintre ei văd deja acea luminiță de la capătul tunelului. Însă, trezirea lor vine din suferință, din conștientizarea faptului că viața lor este, pur și simplu, rezultanta proceselor mentale și reactiv-emoționale care au condus la luarea unor decizii care încalcă Legile Universale. Alegând metoda suferinței, veți prelungi destul de mult procesul de trezire, după care va trebui să alocați multe alte resurse interioare pentru reparare și vindecare.

Remer Ra: Cum arată acea... luminiță? Cum o percep cei care o ”vad”?

Oryen: Văd și simt clar ceea ce contează cu adevărat! Și fac totul ca mai apoi să ajungă acolo. La fel ca pilda lui Iisus cu mărgăritarul.

(Împarația cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Și, când găsește un mărgăritar de mare preț, se duce de vinde tot ce are și-l cumpără. - Iisus)

Remer Ra: Spuneai data trecută că ar trebui să abordăm un nou tip de gândire, care ar duce la îndepărtarea pericolului de a experimenta suferința.

Oryen: Vă vom ajuta, pas cu pas, să depășiți acest tip de gândire antagonic, dar trebuie să rețineți că efortul principal va fi făcut de voi. Nici nu s-ar putea altfel.

Remer Ra: De ce nu am avut parte de o îndrumare mai clară în trecut?

Oryen: Ați avut parte de îndrumare tot timpul. În zona voastră v-a fost revelat Decalogul, deși inițial au fost 12 Legi. Înainte de ele, ați avut altele, care aveau aceeași esență. Dacă ați fi respectat măcar proverbele înaintașilor voștri, viața voastră ar fi fost mai bună din toate punctele de vedere.

Remer Ra: Noi știm doar de cele 10 legi.

Oryen: Chiar și așa, cu scoaterea celorlalte două, dacă le-ați fi respectat de la început, lumea ar fi arătat altfel decât arată acum.

Remer Ra: De ce s-au scos celelalte două?

Oryen: Pentru că ele nu ar fi dat posibilitatea celor din conducere să manipuleze masele spre a le folosi în propriul folos; vorbim de resurse materiale și umane uriașe, pentru a-și mări puterea și influența, apoi pentru a le apăra.

Remer Ra: Vrei să spui că Divinitatea a putut lăsa lucrurile așa, ca omul să Îl cenzureze, să Îi înfrunte Voința?

Oryen: Hai să spunem că Divinitatea a lucrat prin intermediul unui echipaj siriusian, și că acele legi au fost un fel de mic îndrumar pentru oameni, scopul lor fiind de a-i ajuta să iasă din negura acelor vremuri. Omul a ales să ignore o parte importantă a acestor sfaturi-legi. Divinitatea nu impune nimic prin forță! Omul, prin liberul său arbitru, alege dacă Îi urmează sfaturile.

Remer Ra: Ulterior, au fost elaborate mult mai multe reguli, cu rol de lege, dintre care cele mai multe erau cu ”ce să nu faci”, însă o bună parte dintre ele aveau un caracter aparte, specific evreilor. M-ai făcut foarte curios, despre ce era vorba în aceste două aceste legi care au fost scoase?

Oryen: Una din aceste legi scoase avea în vedere moștenirea materială și spirituală pe care fiecare om trebuie să o lase în urmă, în funcție de putința fiecăruia, iar cealaltă avea în vedere faptul că fiecare om va fi întrebat, după ce va face ”trecerea”, care a fost aportul lui la binele celorlalți. Dar cu toate acestea, mai târziu, Iisus a readus aceste două legi în binecunoscuta formulă ”să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți”. Și... totuși, sunteți de două mii de ani în aceeași situație.

Remer Ra: Ceva mă nedumerește, ba chiar mă intrigă. Dacă aceste legi sau sfaturi ar fi fost legitimate de un ajutor mai concret din partea voastră, poate și cu o ”atingere” palpabilă a Cerului, atunci oamenii le-ar fi respectat cu strictețe. Neexistând această legitimitate, nici atingerea Cerului, oamenii s-au simțit singuri, cu puterea de a nu respecta aceste reguli, dar și de a-i exploata și manipula pe cei aparent mai slabi.

Oryen: Acestea au fost regulile de la început! 

Remer Ra: În trecut, am primit informația că noi, oamenii, suntem parte dintr-un experiment grandios, care ar avea rolul de a armoniza două curente spirituale din această parte a galaxiei. Am mai adus în discuție acest aspect. Partea interesantă este că aceste curente nu sunt de genul ”bine” și ”rău” ci cu totul altfel, în sensul că fiecare astfel de curent are puterea de a forma și dezvolta civilizații avansate. Mi s-a mai transmis că tot noi ne-am oferit să experimentăm fracțiuni din aceste curente în această formă umană, că sunt cumva imprimate în sufletul și chiar în ADN-ul nostru. Și că ar mai fi câteva zeci de planete în această situație, care experimentează fracțiuni din aceste curente. Totul ar avea legătură cu un conflict de proporții avut în urmă cu circa cinci milioane de ani, care a dus la distrugerea multor civilizații avansate. Astfel, pot înțelege de ce oamenii au ajuns să lupte, să ucidă pentru niște viziuni, dar nu înțeleg de ce se continuă acest experiment dacă nu sunt rezultate? Cu toții vedem foarte clar că istoria se repetă, că oamenii sunt la fel!

Oryen: Pentru că voi nu vreți să fie încheiat acest experiment deși ați realizat atât de multe până acum! Voi l-ați creat, de fapt o parte dintre voi, și voi îl experimentați! Știi bine că scopul este de a evita un alt conflict de proporții în viitor. Toate datele arată că spre așa ceva ne vom îndrepta dacă nu se formează un nucleu de armonizare, un fel de structură spirituală comună! Lucrurile sunt foarte complexe, nu pot fi explicate logic pentru că nu are nicio treabă cu logica, ci cu anumite trăiri ce vin din adâncul sufletului.

Cândva, veți înțelege clar că orice urmă concretă lăsată de noi sau de altă civilizație ar înclina balanța și programul ar eșua. Intervenții au fost, dar fără a influența liberul arbitru. 

Remer Ra: Mă gândeam că ființele care au ajuns la un oarecare grad de dezvoltare mentală pot evita orice fel de conflict prin luciditate, prin negociere. De nu ar funcționa negocierea? Pot aceste trăiri să umbrească rațiunea?

Oryen: Când aceste curente se întâlnesc are loc un fenomen de ”consum”, în sensul că civilizația care are un potențial de evoluție mai mare va consuma civilizația care are un potențial mai mic. Sunt procese care au loc dincolo de intenția ființelor care ar reprezenta un astfel de curent. Poate părea absurd, dar o civilizație aflată la un stadiu preindustrial de evoluție tehnologică poate consuma o civilizație avansată tehnologic, dacă ar avea potențialul de evoluție mai mare. Universului nu-i pasă dacă ești cu o mie sau un milion de ani mai avansat, ci doar de potențialul de evoluție spirituală; până unde poți ajunge! De fapt, totul în universul material respectă această lege a evoluției, rolul întrupărilor fiind de a optimiza acest proces evoluțional. Dacă o entitate întrupată se oprește din procesul de evoluție, intervin mai multe Legi Universale care aduc o formă de corecție procesului involutiv. Dacă nu se ține cont de corecție, întruparea nu se mai justifică, va fi necesară schimbarea învelișului material, precum și a condițiilor de evoluție.

Voi, oamenii, aveți un potențial uriaș de evoluție, deoarece nu sunteți doar suflete trecute prin multe vieți, prin numeroase planete, dar aveți și genele celor mai avansate civilizații din această zonă galactică, ale cele celor două mari curente spirituale. În aceeași situație sunt alte câteva zeci de civilizații care au ales să ia parte la acest experiment unic. Fie creați o armonizare a celor două curente, experimentându-le la acest nivel pe care îl aveți acum, fie creați un alt curent, superior, care să le consume pe cele două curente deja formate. Pentru ca experimentul să reușească, e nevoie să le trăiți, să le experimentați! De la zero, fără a sări etapele!

Remer Ra: Și dacă experimentul eșuează? Va fi multă suferință... degeaba.

Oryen: Nici vorbă de așa ceva! Unde cei mulți văd eșecul, cei treziți văd victoria! Unde cei mulți văd slăbiciune, cei treziți văd putere! Unde cei mulți văd lipsuri, cei treziți văd oportunități! Dacă tot ai adus vorba de un nou sistem de gândire, începeți prin a integra dualitatea; este una din condițiile prin care ea poate fi depășită. Puteți vedea binele în rău și invers, puterea în slăbiciune și slăbiciunea în putere, sărăcia în bogăție și bogăția în aparenta sărăcie etc. Acest efort susținut vă va ajuta să vă ridicați treptat nivelul de conștiență, astfel încât să nu vă cramponați la o simplă imagine, la o simplă constatare a unei stări de fapt. Trebuie să vedeți tot procesul nu doar frânturi, trebuie să închideți cercul, să uniți începutul cu sfârșitul! Veți ieși treptat din lanțurile care vă țin în lumea iluziei, a suferinței.

Remer Ra: Abia aștept următoarea transmisie! Îți mulțumesc din suflet!

5 comentarii:

  1. Salutare,
    Da, s-a pus punctul pe I.
    Si eu aveam multe dubii despre acest experiment, de cum civilizatile foarte avansate din diferite curente evolutive nu se pot intelege, nu pot negocia etc, chiar nu inelegeam! acum inteleg.
    De acum circa 5.000.000ani pana astazi, trebuie sa inchidem cercul asta de suferinta si sa merge mai departe.
    Multumim Oryen.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Iisus Hristos pt toate contractele pe care le-ai rupt si pt libertatea ce ne-ai oferit-o. Te iubim Hristoase!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, trebuie sa vorbim de ce inseamna trezirea asta pentru ca sa intelegem de ce e importanta la nivel colectiv si nu doar individual.
    Se ajunge la un anumit nivel in care e nevoie de ceilalti. Cativa oameni pot tine tot insa cu totii trebuie sa ne trezim si sa ajutam si sa ne sprijinim intre noi. E vorba de crearea unei retele de oameni la nivel colectiv. O retea de prieteni sa spun asa, care sa se sustina orice ar fi, sa existe acest sentiment extraoridnar de prietenie, de devotament si responsabilitate si maxima iubire. E nevoie de toti pentru a mentine viata si inteligenta pe pamant nu doar de cativa. Toti avem calitati, avem valori frumoase in interior, toti dorim binele.
    Bine inteles ca reteaua e deja formata si ca se transmit fluxuri imense de informatii de la divinitate, de la noi care deja cunoastem sistemul catre si de la marea majoritate insa trebuie creat un canal de dialog ca sa putem sa ne imprieteniem cu adevarat.
    O alta senzatie eliberatoare vad in media care dintr-o data trebuie sa propage inteligenta curata, valorile adevarate si trainice, frumusetea...sa transformam cu totii directia inspre ceva necunoscut insa de o neasemuita splendoare....sa vedem asta in fata ochilor nostrii....si sa simtim in suflete senzatia aia a copilariei cand viitorul era cea mai captivanta si nemaipomenita experienta....

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu exista alta putere decat cea a fi inteligent, om, sa iubesti si sa te adaptezi. Sa iti creezi o istorie proprie sa zic asa si sa navighezi cu constiinta ta explorand imprejurimile....linistit, pasnic...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu esti bun ca sa fi mantuit sau de frica sa fi rau si sa fi pedepsit, esti bun pentru ca vrei sa explorezi in liniste si nu bruiat de tot felul de factori perturbatori si agitatori viata....
    Bunatatea e o calitate de adaptare si nu conditie de mantuire.

    RăspundețiȘtergere