Pagini

luni, 6 februarie 2012

Despre schimbare (1)


Eu: Ral, viaţa omului de rând pare să devină tot mai grea. Observ din ce în ce mai mulţi oameni trişti, încruntaţi, nervoşi, ba chiar mulţi tineri care gesticulează şi vorbesc singuri pe stradă.
Ral: Este normal ca pentru unii situaţia să fie mai grea. Energia matricei carpatice acţionează din ce în ce mai puternic şi, totodată, amplifică dualitatea. Trebuie scoase la suprafaţă toate tendinţele negative. Este dureros doar pentru cei care sunt mai egotici. Pentru cei care privesc numai în exterior, sau care văd doar propriul lor punct de vedere, pentru cei care se consideră cu mult peste media celorlalţi, pentru cei care privesc „de sus”. Pentru toţi aceştia va fi, într-adevăr, mai greu.
Eu: Să sperăm că acel ajutor - „plasa” energetică de care spuneai, va ajuta mult în viitorul apropiat!
Ral: Nu vă bazaţi pe ajutorul din exterior! Ajutorul care pare venit din exterior este tot al vostru. Cine are ochi de văzut vede acest lucru foarte clar. Situaţia se poate rezolva numai la nivel particular. Având grijă de voi, aveţi grijă şi de grup. Reveniţi la voi înşivă. Nu vă mai încărcaţi cu problemele altora! Aveţi grijă în primul rând de voi!
Eu: În România, problemele sunt mai mult de natură materială.
Ral: Problemele de natură materială sunt o consecinţă a problemelor de natură spirituală. Tot ceea ce vă trebuie, deja aveţi.
Eu: Este normal să vrem mai mult...
Ral: Iar Universul vă oferă atât cât puteţi duce. Dacă vreţi mai mult atunci de ce nu permiteţi să primiţi mai mult?
Eu: Ce vrei să spui?
Ral: Învăţaţi să vă deschideţi larg „uşa casei” şi „buzunarele”, pentru a primi mai mult. Chiar nu ştiaţi că prin „uşa” care daţi veţi şi primi? Şi că buzunarele care oferă, se vor umple îndoit?
Eu: Unii chiar nu au ce să dea.
Ral: Toţi au acces egal la aceeaşi bancă universală. Toţi au acelaşi „cec în alb”.
Eu: Chia aşa?
Ral: Chiar aşa.
Eu: Problema e că doar foarte puţini ştiu să completeze acel cec în alb. Cred este vorba de un secret aici.
Ral: Nu este niciun secret. Toţi primesc aceeaşi cantitate nelimitată de valută universală.
Eu: Ral, azi ai chef de glume...
Ral: Nu glumesc cu astfel de chestiuni.
Eu: Am înţeles, te referi la potenţial. Mda, toţi avem acelaşi potenţial, bla bla...
Ral: Americanul are o vorbă cu tâlc: „time is money”.
Eu: Şi ce-i cu asta? Îmi pare de un egoism extrem.
Ral: Nu prea te pricepi la judecăţi de valoare. Cele mai multe judecăţi de valoare reprezintă piedici şi bariere.
Eu: Alţi oameni preferă să-şi petreacă timpul cu totul altfel.
Ral: Aha, cu gura discută aspecte spirituale iar cu inima... tânjesc după bani. Măcar americanul e sincer. Altceva trebuia să vezi aici, anume că americanul cu pricina este absolut sigur de veridicitatea acestei vorbe. Pentru el, trecerea timpului înseamnă mai mulţi bani în cont. Este o schemă psiho-energetică aici. Reuşeşti s-o „prinzi”?
Eu: Te rog, fii mai explicit.
Ral: Zamolxe ţi-a mai spus asta de câteva ori: atenţia este banca cea mai puternică din Univers. Să o subliniezi când vei scrie! Valorile materiale pe care le aveţi sunt rezultatul investiţiei pe care le-aţi făcut în trecut cu mintea şi sufletul. V-aţi gândit la duşmani, atunci aveţi parte de duşmani; v-aţi gândit la sărăcie, atunci aveţi parte de sărăcie; v-aţi gândit la dezastre, atunci aveţi parte de dezastre; v-aţi gândit la singurătate, atunci aveţi parte de singurătate; v-aţi gândit la boală, atunci aveţi parte de boală; v-aţi gândit la coşul minim, atunci aveţi parte doar de coşul minim; v-aţi gândit la sfârşitul lumii, atunci aveţi parte de evenimente asemenea chiar dacă în jurul vostru este pace şi armonie; v-aţi gândit la aspecte total rupte de realitate, atunci aveţi parte de izolare. Este vorba de cauză şi efect!
Eu: Am înţeles că unde îţi este atenţia acolo îţi este şi energia. Nu de puţine ori am auzit acest lucru. Schema e banală: atenţia controlează energia iar energia controlează materia. Problema este că atenţia pare a fi puternic legată de construcţiile mentale „cimentate” în ani de zile. Degeaba îţi impui să te gândeşti la prosperitate şi lucruri frumoase pentru că în interiorul minţii sunt „mecanisme” subtile destul de puternice care te fac să revii foarte rapid la vechile scheme de gândire.
Ral: Aveţi de lucru cu blocajele mentale şi schemele reactive.
Eu: Sunt foarte multe... Schemele reactive puternice par să se „spargă” numai la şocuri mari, gen boală, accident, o mare pierdere etc. Tehnicile prezentate pot ajuta dar este nevoie şi de înfruntare, deci de curaj. Şi mult timp...
Ral: Trebuie să investiţi puţin din timpul vostru şi să fiţi perseverenţi. Ocupaţi-vă atât de purificare cât şi de noua voastră construcţie psihoemoţională şi mentală.
Eu: Ce sfaturi dai? Ce ar trebuie să facem pentru a ne schimba viaţa în bine?
Ral: În primul rând trebuie să vreţi schimbarea, altminteri nu se poate.
Eu: Mă îndoiesc că sunt oameni care nu vor să se schimbe ceva în viaţa lor. Mă refer la cei care o duc destul de rău.
Ral: Foarte mulţi oameni s-au obişnuit într-atât de mult cu suferinţa că nici nu concep s-o elimine din viaţa lor. Este o legătură puternică între propria suferinţă şi ego. Egoul se hrăneşte şi din suferinţă.
Eu: Credeam că egoul vrea să se ridice, să fie deasupra, să aibă mai mult, să fie mai puternic, mai influent, etc.
Ral: Dar şi suferinţa poate fi mai mare, mai puternică, mai intensă, ba chiar mai specială!
Eu: Eu, spre exemplu, am observat că este foarte greu de luptat împotriva egoului. Este în conexiune cu instinctele primare, ceea ce îl face extrem de puternic. În plus, am mai observat că sunt oameni care se împacă bine şi cu egoul şi cu viaţa bună.
Ral: Ai observat doar o parte din realitate. Unii o duc bine într-adevăr, cu toate că sunt egotici, din cauza faptului că au o karmă bună din punct de vedere material şi pentru că ei cred că banii li se cuvin. Înţelegi? Ei cred cu adevărat că este normal ca banii să fie din abundenţă în viaţa lor. Iar de lecţiile egoului nimeni nu scapă.
Eu: Hai să luăm un „caz clasic”. Avem deci o persoană prinsă în greutăţile de zi cu zi, care abia se descurcă cu venitul avut. El doreşte o viaţă mai bună dar nu vede la orizont nicio posibilitate. Ce ar trebui el să facă pentru a-şi schimba viaţa în bine?
Ral: În primul rând trebuie să ştie ce vrea. Cei mai mulţi oameni nu ştiu ce vor... nici de la ei şi nici de la viaţă. Nu ştiu unde se află în momentul actual şi nici unde vor fi peste o anumită perioadă. Dacă nu îţi este clar planul, atunci nici energia nu se desfăşoară, şi drept urmare nici aspectele materiale nu se schimbă. Cei mai mulţi vor să le cadă totul din cer. Asta nu se poate întâmpla. Este contrar legilor universale. Ajutor puteţi primi dar trebuie ca primul pas să-l faceţi voi. Prin urmare, cel care vrea o schimbare în viaţă trebuie să ştie ce vrea. Nu trebuie să-şi facă un plan minuţios elaborat, ci doar trebuie să decidă ce vrea.
Eu: Cei mai mulţi vor să scape de probleme materiale. Asta o ştiu cu toţii.
Ral: Greşit! Cei mai mulţi vor să-i scape alţii de problemele materiale. Niciodată nu te vor scăpa alţii de probleme!
Eu: Am citit multe dintre reţetele de succes prezentate în cărţile de genul „Secretul” dar se pare că ceva nu merge. Marele „secret” era controlul gândirii şi inducerea unei emoţii specifice... de bucurie anticipată. Cei mai mulţi oameni au probleme în a-şi induce asemenea emoţii.
Ral: Emoţia este efect, nu cauză! Cei mai mulţi îşi condiţionează fericirea de câteva aspecte, cum ar fi abundenţa materială, o funcţie bună sau relaţii privilegiate. Este o foarte mare greşeală. Iată câteva blocaje mentale foarte puternice, care vă ţin departe de fericire.
Eu: De ce este atât de dificil să generăm emoţii pozitive?
Ral: Pentru că aveţi grijă doar de corpul fizic, iar de celelalte corpuri nu vă îngrijiţi. Reveniţi la echilibrul interior! Ţineţi cont şi celelalte corpuri! Staţi de vorbă cu ele, hrăniţi-le! Dacă nu oferiţi hrană corpului emoţional atunci veţi avea dificultăţi în a vă induce astfel de stări. Ba chiar este posibil să nu mai găsiţi plăcere nici în situaţii care altădată vă ofereau multă satisfacţie.
Eu: Ce anume hrăneşte corpul emoţional?
Ral: Natura şi arta în general. Reveniţi la natură, reintraţi în contact cu elementele. Fiţi deschişi minunăţiilor lumii, fiţi deschişi minunăţiilor pe care voi le-aţi inventat. Muzica, pictura, sculptura, literatura, sunt expresii ale armoniei naturii şi chiar ale Înaltului. În al doilea rând, eliberaţi balastul din viaţa voastră. Aveţi foarte mult balast pe toate corpurile. Începeţi chiar cu aspectele materiale. Eliberaţi ceea ce nu aveţi nevoie. Făcând astfel veţi realiza un prim schimb de energie. Iar pentru acest lucru nu aveţi nevoie nici de un bun autocontrol mental şi nici de inducerea unor emoţii speciale.
Eu: Cum adică să eliberăm din balastul material?
Ral: Observ că cei mai mulţi oameni, care vor o schimbare pozitivă în viaţa lor, se agaţă cu disperare de lucruri materiale de care nu se folosesc deloc. Casele lor sunt pline de lucruri nefolositoare sau păstrează diverse bunuri vechi, sau chiar stricate. Acestea sunt energii stocate. Eliberaţi-le, şi vor veni altele în locul lor. Fie le daţi celor care nu au, fie chiar le aruncaţi. Faceţi schimbul de energie cu exteriorul. În cel mult câteva luni, veţi avea parte de un schimb echitabil cu exteriorul, în funcţie de ceea ce aveţi nevoie. Aspectele materiale, fie că vorbim de bani sau de alte bunuri, sunt energii. Iar energiile trebuie să „curgă”.
Eu: Vrei să spui că eliminând o parte din bunurile stocate vom atrage automat alte bunuri, de care avem nevoie? Pur şi simplu?
Ral: Da, pur şi simplu! Realitatea va face în aşa fel încât schimbul de energie să fie echitabil. Şi asta în cel mult un ciclu terran (e vorba de maximum un an – n.a.)!
Eu: Este îndeajuns doar atât?
Ral: Este un prim pas. Pentru a primi ceva trebuie să eliberezi altceva. Dacă cineva vrea mai mult, va trebui să facă ordine în interior. Iar ordinea presupune în primul rând echilibru. Cei mai mulţi oameni sunt într-o mare dezordine interioară. Universul este, în primul rând, expresia armoniei perfecte. Unde este armonie, acolo este şi abundenţă. Este ca o lege universală. Dizarmonia înseamnă energii pierdute, consumate degeaba. Mulţi oameni sunt săraci pentru că îşi consumă energia pe activităţi care sunt împotriva realităţii. Iar a fi împotriva realităţii înseamnă a fi obosit, sărac, tensionat, într-o permanentă luptă cu o forţă care nu poate fi înfrântă.
Eu: Realitatea este de multe ori foarte dură. Uneori, trebuie să lupţi împotriva ei.
Ral: Realitatea nu este nici bună nici rea. Realitatea este ceea ce este! Realitatea este cu mult mai mult decât suma realităţilor fiecăruia. Fiecare are o altă realitate. Realitatea particulară este rezultanta realităţii interioare!
Eu: Ok, hai să le luăm pe rând. Avem deci cele cinci corpuri pe care le putem „aranja”: corpul fizic, corpul energetic, corpul emoţional, corpul mental şi corpul spiritual. Să începem cu corpul fizic. Cum să aducem armonia în corpul fizic? Spui că primul pas ar fi deci eliberea de lucruri nefolositoare.
va urma...

10 comentarii:

  1. Cat de frumos , absolut minunat eu de curand am avut ideea de a-mi genera varianta mea perfecta in orice latura ! Mi se pare ceva semanator cu ceea ce a zis RAL . Auzisem ceva interesant... cica atunci cand in viata ei o decizie .. totul o iz razna in mentul in care ai luat acea decizie ....Acesta este modul vietii de a ate intreba :
    -Ma esti sigur ca vrei asta ?
    Multumesc Remer Ra si Multumesc Ral !
    Presupun ca Atlantii foloseau anumite scheme de dinamizare a fiintei (schmele folosite de maestrii preoti cand un atlant nu-si mai gasea fericire in activitatea desfasurata) aveti idee despre strucura unei astfel de scheme ? Si cum am putea cultiva in fiinta noastra constientizarea jocurlui divin (am mari probleme cu asta)?

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, realitatea fiecaruia este rezultatul deciziilor luate pana atunci. Deciziile schimba aproape totul in viata noastra!
    Imi aduc aminte de acel paragraf din Chemarea Atlantilor. Problema noastra e ca nu avem (inca) preoti de talia celor amintiti acolo (avem cativa dar stau prin scorburi sau alte locuri ascunse). Erau alte vremuri, alti oameni, alte lectii de invatat, alte grade de constiinta...
    Totusi, daca la ora actuala ai avea o astfel de problema, se poate rezolva in cateva moduri. Poti folosi rugaciunea catre Divinitate, pentru a te ajuta sa apuci pe calea cea mai buna, sau pentru a te ajuta in deciziile pe care le vei lua.
    Daca simti ca nu primesti acest ajutor inseamna ca nu ai nevoie de el, ca ai deja tot ceea ce iti trebuie pentru a te ajuta singur. Poate ca ai chiar o lectie de invatat - lectia curajului. Decizia presupune curajul de a-ti asuma responsabilitatea asupra propriei vieti. Chiar si asa, poti avea dificultati, in special daca ai "priza" pentru mai multe domenii. Oscilatiile te pot seca de energie psihica si fizica, de aceea trebuie sa iei decizii intr-un timp scurt.
    Daca este vorba de viata ta, daca ai dificultati in "navigarea" pe oceanul vietii, nu stii incotro s-o apuci, atunci inseamna ca ai o problema. Te poate ajuta foarte mult daca te rupi putin de spatiul comun, de energiile de care esti legat. Poti merge in alta localitate, si sa reflectezi asupra problemei; daca stai langa munte atunci te ajuta daca vei reflecta undeva la ses sau la mare. Reflectarea langa o apa curgatoare ajuta in orice fel de decizie.
    E vorba de "miscarea" energiilor...
    Nu uita celebra vorba: "mai bine sa-ti para rau de ceea ce ai facut decat sa-ti para rau de ceea ce nu ai facut".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult pentru sfaturi ! Intr-adevar oscilatiile sunt mari consumatoare de energie si am realizat recent prezenta unei frici de a-mi asuma responsabilitatea unui singur drum , a unui singur domeniu (nici macar nu constientizam inainte de aceste momente ca de fapt nehotararea este doar o alta manifestare a fricii ). Am reflectat langa o apa curgatoare , m-a ajutat !
      Multumesc !

      Ștergere
  3. Realitatea, karma, structurile noastre energetice de la interiorul cel mai fin spre exteriorul cel mai dens sunt lucruri infinit de complexe in care nu putem intra decat prin lucrul la nivel de constiinta. Asta simt, asta cred ca ar trebui sa fie singura noastra grija. Natura, Universul, Sufletul Nostru Parinte, Legile, Dumnezeu fac restul, misca intregul proces adiacent: sanatatea, bucuria, prosperitatea, oportunitatile, destinul.

    Daca ar fi sa fac un rezumat despre mentalitatea cu care eu atrag tot ceea ce inseamna in acest moment SUCCES in viata mea, as da definitia de pe blogul meu personal. Nici mai mult nici mai putin:

    http://reformare.ro/autorul/

    Si in final las aici si o piesa muzicala care pentru mine emana o candoare spirituala extraordinara si o rezonanta superba cu mesajul meu:

    http://www.youtube.com/watch?v=M7rpkRXZDSM

    Please enjoy!

    :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca esti un razboinic! Acestia sunt rari in ziua de azi!
    Subiectele sunt indraznete! Felicitari pentru curaj!
    Mergi mai departe.
    Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru incurajare! Si razboinicii au nevoie de ea. Chiar si aceia care imbina spiritualul cu tridimensionalul.

    Voi merge mai departe.

    :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand eram mici aveam un joc, sa ne punem cate o dorinta la fiecare fruct sau altceva bun ce am fi mancat pentru prima oara in anul respectiv. Eu intotdeauna mi-am dorit "sa fie bine".
    Cand m-am facut mare am invatat cum sa fac sa fie bine, care e mecanismul asa ca fiecare pas devenea ceva...am invatat ca pot merge sute de km cu basici in talpa fara a le simti, am invatat sa nu simt frigul sau soarele arzator, am invatat sa traiesc cu atat de putin incat acum stiu precis ca as putea invata sa traiesc cu nimic, am invatat sa am curajul sa nu ma leg de locuri si sa calatoresc oriunde inima mi-o spune (fara a plati bilet), am invatat ca banii nu conteaza si ca atunci cand ai bani uiti sa te apropii de oameni si sa te imprietenesti cu ei, am invatat sa port in inima mea milioane de oameni cu care am vorbit si alte milioane din poze sau din vedere, am invatat ca orice situatie e o oportunitate pentru a descoperi ceva sau pe cineva nou, am invatat sa invat...si cand am prins ritmul...am invatat libertatea...ca atunci cand inchid ochii (si o fac de milioane de ori pe zi) sa fiu cu mine...

    Sa fie bine!




    RăspundețiȘtergere
  7. Pare ca exista o contradictie intre valoarea pe care o confera patina lucrurilor vechi si presupusa lor incarcatura negativa, daca privim lucrurile astfel. Si gandul ma duce mai departe la monumente, arhive, consignatii, anticariate si magazine de antichitati sau chiar magazine second hand, a caror existenta insasi este bazata pe notiunea de vechituri.

    Ce influenta poate avea asupra unei persoane achizitionarea unui lucru pe care cineva l-a scos din uzul propriu pentru a elimina influenta negativa asupra armoniei corpului sau fizic, influenta negativa provenind la o adica chiar din nevoia de bani?

    Un sfesnic vechi din argint sau un tablou...
    continuarea la http://bluezahir.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci dupa ce accidental sora mea mi-a zis sa urmaresc acest blog este primul meu blog pe care am stat mai mult de 5 min, am terminat cele 3 carti de citit asta dupa ce am citit oldschool seria Radu Cinamar si tin sa va spun senzatiile de dejavu au inceput sa apara prima data ma mirau foarte tare iar spre final eram deja obisnuit cu ele ajungea doar sa zambesc cand reuseam sa deslusesc respectiva chestie nici nu stiu cum sa o denumesc, am aflat foarte multe raspunsuri la niste intrebari care mi le puneam din copilarie multe alte intrebari noi au venit ceea ce este logic per total una dintre cele mai bune lecturi ever am mai recomandat si altor persoane deoarece cred cu adv. ca aste e misiune ca lumea sa stie adevarul,multi sunt foarte reticienti am simtit pe pielea mea ce inseamna sa aduci anumite subiecte intre oameni care sunt inca legati la ochi nu sunt supart pe ei multi sunt prieteni foarte buni de ai mei si stiu ca multe din raspunsurile lor sunt langa ei dar ei decid sa nu le vada nu am sa ma dau batut , cei ce nu inteleg chiar rad si zic ca sunt nebun :)) decii si eu rad cu ei de multe ori ei sun 100% convinsi gen ca numa daca esti calugar budist poti medita sau chestii de genu si multi nici macar nu asculta, si am am avut aceeasi parere despre cineva cand a inceput sa imi povesteasca anumite chestii dar cred ca (focul) acela ma indemnat sa caut niste raspunsuri si raspunurile m-au cautat pe mine ! MULTUMESC ! si numa bine fratilor. UN MOROSEAN :)

    RăspundețiȘtergere