Pagini

joi, 2 iunie 2022

Portalul pleiadian – 2022 Transmisiunile de primăvară (2)

 

Remer Ra: Bine ai revenit, Oryen!

Oryen: Bine vă regăsesc, dragi prieteni!

Remer Ra: Nu sunt schimbări notabile. Aceeași atmosferă ca acum o lună; sunt tensiuni la aproape toate nivelurile din dinamica socială. Perspectivele rămân sumbre, iar violența își face simțită prezența din ce în ce mai mult.

Oryen: Tot ce s-a acumulat în trecut va trebui eliberat. Trebuie să înțelegeți că orice fel de violență este asociată cu teama. Temerile au fost și sunt cei mai mari dușmani ai voștri, nicidecum oamenii care sunt diferiți de voi. Temerile generează frustrare, după care urmează violența. Problema voastră majoră este teama! Pentru unii dintre voi a sosit timpul să începeți să faceți un mare pas în evoluție, anume transformarea temerilor.

Remer Ra: Ar fi una din cele mai mari provocări, deoarece agresivitatea s-a demonstrat a fi chiar înnăscută, ea este în genele noastre. Poți fi agresiv ca răspuns la agresivitate, sau pentru a înlătura un pericol evident. Teama este și ea înnăscută, fiind strâns legată de instinctul de supraviețuire.

Oryen: Fiecare dintre voi are puterea de a-și transforma teama, astfel încât ea să nu declanșeze comportamentul violent, nici măcar gândirea violență. Pentru a reuși, trebuie să pătrundeți în partea întunecată din voi, să vă înfruntați adevăratele temeri, să le observați structura, consistența, intensitatea. Întrebați-vă apoi dacă ele vă reprezintă cu adevărat. Acordați-vă mai multe zile pentru această călătorie interioară, sau chiar săptămâni dacă este necesar. După această perioadă, veți descoperi că temerile nu fac parte din ceea ce sunteți cu adevărat, nici nu sunt înnăscute. Important este să simțiți că ele nu sunt parte din ființa voastră.

Remer Ra: Se spune că avem câteva frici înnăscute – frica de zgomote, de a nu cădea, de întuneric.

Oryen: Aceste frici, precum și cele transmise genetic, nu generează violență de niciun fel. Pot eventual determina reacția de reținere. Violența a fost impusă de societate, de cultură, ca o modalitate de a dicta o anumită voință sau viziune.

Remer Ra: Dar când deja o avem, cum mai poate fi transformată?

Oryen: Pentru început, trebuie să aveți în vedere întregul mecanism de declanșare al violenței. Prima formă de violență apare întotdeauna în interior, în gânduri și emoții. De aici trebuie plecat! Acestea sunt reacții la anumiți stimuli din exterior, iar acești stimuli pot fi de foarte multe feluri. Problema apare doar atunci când mentalul și emoționalul funcționează pe structura sistemului dual de gândire și reacție. Oricât ați încerca să eradicați violența, veți eșua atât timp cât aveți implementat acest sistem dual de gândire. Chiar dacă vă veți forța mentalul să gândească pozitiv, reacțiile la stimuli vor fi aceleași, pentru că o gândire pozitivă este pozitivă doar într-o relație cu o gândire negativă. Și amândouă sunt relative și personale! Și chiar dacă ați elimina gândirea negativă, structura internă a sistemului dual va găsi o cale de a arăta că o gândire pozitivă este mai bună sau mai puțin bună decât o altă gândire pozitivă.

Remer Ra: E greu să nu te pierzi. Noi, oamenii, așa am fost ghidați încă de la început Primele reguli ale omenirii au fost ”asta e bine să faci” și ”asta nu e bine să faci”. Rațiunea simplă ne spune că societatea nu ar putea funcționa fără reguli și fără structuri de forță care să impună un anumit mers, să-i zicem pozitiv, al societății.

Oryen: După cum bine observați, rezultatul acestui sistem dual de valori duce la violență. Întâi apar fricile, apoi frustrarile, care se descarcă în mod violent, fie în exterior, fie în interior. Când se descarcă în exterior, aveți parte de conflicte mai mici sau mai mari, iar când se descarcă în interior, aveți parte de boli!

Remer Ra: Chiar crezi că se poate schimba acest sistem dual de valori?

Oryen: Nu puteți schimba dintr-o dată acest sistem implementat de mii de ani, dar puteți începe transformarea.

Remer Ra: În ce? Care ar fi sistemul pe care ar trebui să-l implementăm în mentalul nostru?

Oryen: Nu este vorba de o teorie care ar trebui implementată. Nu sunteți mașini cărora trebuie să li se schimbe programarea. Și nu oricine poate face această transformare. Ea se va produce în timp, și va dura până când va fi descoperită de cei mai mulți oameni. Unii oameni sunt mai pregătiți pentru transformare decât alții.

Remer Ra: Cum putem ști că suntem pregătiți?

Oryen: Când reacția la stimulii din exterior nu produc gândire violentă, iar teama devine doar o formă de trezire, de mobilizare, sau de avertizare.

Remer Ra: Mi se pare a fi cea mai mare realizare a omenirii.

Oryen: Iar acesta este doar primul pas!

Remer Ra: Acest prim pas a fost întors pe toate părțile de cei mai mari gânditori din istorie... și nu s-a realizat mai nimic.

Oryen: Pentru că au încercat să facă această transformare lucrând chiar în cadrul sistemului dual de valori. Când alegi un sistem de evoluție bazat pe dualitate, nu se va ajunge la niciun rezultat notabil. Continuu, se vor genera conflicte între rațional, emoțional și impulsurile inconștiente. Cele din urmă vor câștiga întotdeauna.

Primul pas este creșterea gradului de conștiență. Cei mai mulți oameni confundă conștiența cu gândirea, cu raționalul și cu universul emoțional. Trebuie să ieșiți din această îngrădire a conștientului, deoarece el este ceva cu mult peste orice sumă de concepte și emoții. Pasul va fi trecut când ajungeți să fiți prezenți mai tot timpul. Este un pas care vă va cere un oarecare efort și sacrificiu, deoarece va trebui să părăsiți din ce în ce mai des egoul și să vă luați în serios rolul de observator. Trebuie să vă observați nu doar acțiunile, ci și gândurile, raționamentul, precum și emoțiile. Nu luptați cu ele, ci doar observați-le cum se manifestă.

Remer Ra: Am mai vorbit de rolul observatorului, de importanța sa. Problema ar fi cu sistemul de ghidaj, cu înlocuirea sistemului dual de gândire.

Oryen: După ce vă veți crește gradul de conștiență, astfel încât să ajungeți să conștientizați minim 50% din ceea ce gândiți, simțiți și faceți, puteți trece la descoperirea Legilor Universale. Lăsați-vă ghidați de Legea Iubirii și Legea Armoniei. După cum bine știi, încălcarea acestor două legi va atrage suferința, mai devreme sau mai târziu. Atât corpul cât și sufletul vostru sunt create în conformitate cu Legile Universale și nu le pot încălca atâta vreme cât conștientul nu alege acest lucru. Încălcarea Legii de către conștient apare atunci când este adoptat un sistem de ghidaj care intră în conflict cu Legile Universale.

Remer Ra: Binele și Răul nu sunt aspecte ale Legii Polarității?

Oryen: S-a deturnat în mod grosolan înțelesul Legii Polarității. Dacă ar fi fost așa, atunci electronii ar fi intrat în conflict cu pozitronii, ori natura arată că acestea conlucrează. Bărbații ar fi fost în conflict cu femeile, nordul cu sudul și așa mai departe... Legea Polarității trebuie văzută în adevăratul ei înțeles. Nu pot intra în conflict răsăritul cu apusul, nici începutul cu sfârșitul. Aspectele particulare ale Legii polarității trebuie văzute așa cum sunt, anume ca și părți ale Întregului!

În loc de a căuta și lupta pentru un anume ”bine”, mai indicat ar fi să creați. Creația este un atribut divin și toată lumea are această capacitate. A-i lăsa pe alții să creeze în locul vostru, înseamnă renunțați la propria putere. Cei mai mulți o fac doar pentru un așa-zis ”bine” de moment, dar și pentru a-și justifica lenea. Cine nu folosește Legea Creației este condus de alții. Capacitatea de a genera imagini este înnăscută. Imaginația este instrumentul divin prin care puteți modifica realitatea actuală, personală sau de grup! Proiecția mentală este cea care determină direcția în care vor merge toate energiile din și dimprejurul vostru!

Tot ceea ce vedeți în jurul vostru, chiar și ceea ce nu vedeți, au fost întâi proiecții informaționale Ca să puteți schimba o realitate personală, trebuie doar să creați o altă imagine a ei și să nu o mai schimbați. Noua realitate ar trebui să fie inclusă într-o dinamică evolutivă, să aibă un rol benefic, constructiv.

Remer Ra: Despre acest lucru s-a tot vorbit, de mult timp. De unde această ignoranță?

Oryen: Pentru că e nevoie de un oarecare efort pentru a lucra cu acest instrument numit imaginație. El a fost cumva atrofiat și denaturat de diversele temeri care v-au corupt mintea și sufletul de-alungul veacurilor.

Remer Ra: Dar de ce este mai ușor să îți imaginezi un fenomen care degenerează în loc să îl imaginezi cum evoluează, sau luând o turnură constructivă?

Oryen: Pentru că totul în jurul vostru se supune Legii Entropiei! Toate au ca final degradarea, descompunerea până la cel mai mic nivel. Acolo unde nu se manifestă evoluția, se manifestă involuția! Unde nu este creștere, descreșterea își urmează cursul.

Remer Ra: Dar ce facem atunci când interferăm cu oamenii care se simt bine având implementat sistemul dual de valori?

Oryen: Interferențele cu ei ar trebui să fie din ce în ce mai slabe, și nu ar putea să vă perturbe propria evoluție. Ei vor lupta în continuare pentru avuție și putere, dar voi le veți primi fără luptă și sacrificii, și asta pentru că voi le veți putea gestiona și dezvolta!

Remer Ra: Dar dacă cineva ar vrea din tot sufletul să-și schimbe gândirea, viziunea despre propria sa viață, cum ar putea să facă față stimulilor distructivi din exterior? Acești stimuli nu afectează doar gândirea ci și corpul emoțional.

Oryen: Creați- noi vectori de gândire și hrăniți-vă sufletul cu cele mai minunate emoții și sentimente! Stabiliți în deplin acord minte-suflet ceea ce vă doriți și apoi rămâneți fermi! Impuneți-vă de mai multe ori pe zi să reflectați la ceea ce vă doriți.

Remer Ra: Aici ar fi multe de lămurit. Aș vrea ca la următoarea transmisiune să detaliem.

Oryen: Cu mult drag!


(va urma)

4 comentarii:

  1. totul e cum vreti voi
    ha ha ha

    RăspundețiȘtergere
  2. Heiii!!! Bine ai revenit, Oryen!!! Mulțumim că nu ne lași de izbeliște !!! Mulțumim, Remer Ra, că muncești să te păstrezi într-o vibrație care să-ți permită contactul cu sferele superioare, deși ești expus acestui mediu ca noi toți !!! Să fiți binecuvântați, cu toții !!!
    Am intrat noaptea trecută aici (simțind...) și deși aveam o cumplită durere de cap, am reușit să citesc și să înțeleg cea mai mare parte.
    Cu câtă putere mai aveam să-mi țin ochii deschiși (și mintea asemeni), m-am dus fuguța la Legea polarității, unde am constata că în fapt, în cartea pe care o am eu, ea este explicată „oglindă” (adică, foarte limpede). Și am mai realizat că, în fond, eu chiar văd și simt lucrurile așa de când mă știu, și că acest lucru este baza conflictelor cu ceilalți, încă din copilărie. Mai mult, am realizat că de dragul relațiilor „bune” am făcut compromisuri, alegând să acopăr ceea ce simt eu, sub un morman de tipare, bazate, în fond, pe frica transmisă din tată în fiu și copiată de la om la om.
    Apoi, fiindcă tot mă durea capul, am încercat un experiment, prin implicarea voinței, pentru a mă ridica deasupra durerii și a o privi ca pe cealaltă față a monedei. Și deși am folosit tot felul de tehnici, implicând și imaginația, durerea a rămas tot acolo (ba a îndrăznit să se intensifice !), iar eu nu puteam percepe decât ca ceva, care dacă nu era ceva rău, cel puțin, nu era ceva bun!! Ha-ha-ha !!
    Voi posta mai jos, „Principiul polarității” cu explicații :

    RăspundețiȘtergere
  3. Am revenit !
    „Principiul polaritatii
    “Totul este dublu; orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie; polii opusi au o natura identica insa de grade diferite; extremele se ating; toate adevarurile nu sint decit neadevaruri; toate paradoxurile pot fi conciliate”. Kybalion.
    Acest principiu implica adevarul ca “totul este dublu, totul are doi poli, totul are doua extreme”. Aceste fraze sint vechi axiome hermetice. Ele explica vechile paradoxuri care au facut perplexa atita lume si se exprima dupa cum urmeaza: “Teza si antiteza au o natura identica, insa de grade diferite; contrariile sint asemanatoare si nu difera decit prin gradul lor, polii opusi se pot concilia; extremele se ating; Totul este si nu este in acelasi timp”; toate adevarurile nu sint decit semiadevaruri; orice adevar este pe jumatate fals; sint doua fete ale aceluiasi lucru etc etc”.
    Principiul polaritatii explica ca in orice lucru sint doi poli, doua aspecte opuse si ca contrariile nu sint in realitate decit extreme ale aceluiasi obiect intre care sint intercalate grade diferite, de exemplu: caldura si frigul, desi sint opuse sint in realitate un singur si acelasi lucru, ele se disting numai prin diferenta de grade. Consultati termometrul si dv.veti putea vedea daca este posibil de descoperit unde caldura se termina si unde incepe frigul. Nu exista o caldura absoluta si nici un frig absolut. Acesti doi termeni “cald si frig” indica numai grade diferite ale aceluiasi lucru si acest lucru care se manifesta cu frig si cald este numai o varianta a vibratiei. Astfel cald si frig nu sint decit doi poli a ceea ce noi numim “caldura” si fenomenele care le insotesc sint manifestarile principiului polaritatii. Acelasi fenomen este adevarat in cazul luminii si intunericului, care sint unul si acelasi lucru, deosebirea constind intr-o diferenta de grade intre cei doi poli ai fenomenului: cind ne paraseste noaptea si cind incepe ziua.
    Ce diferenta este intre mare si mic; intre facil si dificil; intre alb si negru; intre taios si tocit; intre calm si nelinistit; intre sus is jos; intre pozitiv si negativ; principiul polaritatii explica aceste paradoxuri si nici unul nu poate sa-l inlocuiasca. In planul mental tot acest principiu lucreaza. Sa luam un exemplu extrem insa radical, al urii si al dragostei, doua stari mentale, in aparenta total diferite. Si inca sint grade diferite in ura si in dragoste; de asemeni sint sentimente intermediare pentru care noi folosim cuvintele simpatie si antipatie, care ajung sa se confunde atit de strins incit deseori este o dificultate sa se stie daca vreunul va este simpatic sau antipatic, sau va este indiferent. Aceste sentimente opuse nu sint decit grade diferite ale unui sentiment unic, cum il veti putea gindi si intelege daca veti medita o clipa la aceasta. Mai mult decit toate acestea si hermetistii ii atribuie o deosebita importanta; este posibil de schimbat in propriul sau spirit si in spiritul altora, vibratiile urii in vibratiile dragostei.
    Multi dintre voi care cititi aceste rinduri ati facut experienta personala de tranzitia rapida, involuntara, care poate sa se faca intre dragoste si ura si 12 invers, in propria persoana si in a altora. Veti intelege atunci ca va este posibil sa realizati acest lucru cu ajutorul vointei, folosind formulele hermetice. Binele si raul nu sint decit doi poli diferiti ai aceluiasi lucru; hermetismul cunoaste arta de a transforma Raul in Bine prin aplicarea principiului polaritatii. In totalitate, arta polarizarii este o faza a alchimiei mentale, cunoscuta si aplicata de maestrii vechi si moderni ai hermetismului.
    Intelegerea acestui principiu permite sa modifici polaritatea tot asa de bine ca pe aceea a altora, daca vrei sa consacri timpul si studiul necesar pentru a deveni un maestru al artei.” – extras din cartea „Kybalion - studiu asupra filozofiei ermetice a vechiului Egipt si a vechii Elade de trei initiati” , editată de Henri Durville

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc,interesant articol!Binecuvantari tuturor!

    RăspundețiȘtergere