.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

luni, 30 ianuarie 2012

Eliberarea emoţiilor negative puternice



Emoţiile negative puternice sunt legate de elementele apă şi foc. Pot fi încadrate ca emoţii negative lunare şi solare. Ultimele acţionează la exterior în timp ce primele la interior.
Emoţiile negative tip „apă”
Este destul de impropriu spus „apă” deoarece ele sunt atât de nocive vibraţional încât pot fi numite „otrăvuri” emoţionale. Ele ucid mult mai lent decât emoţiile negative legate de elementului foc dar, adesea, produc suferinţe mai mari. Ele erodează mintea, sufletul şi, în cele din urmă, trupul fizic. Iată care sunt:
·         ura  (atât faţă de sine cât şi faţă de alte persoane)
·         sentimentul de vină (pentru evenimentele dramatice petrecute în trecut)
·         regretele (pentru ceea ce trebuia făcut şi nu s-a făcut)
·         invidia
·         dorinţa de răzbunare
·         umilinţele îndurate
·         deznădejdea (lipsa unui orizont în ceea ce priveşte propria viaţă)
·         durerea unei pierderi (a unei persoane, a unei părţi din viaţă, a unor bunuri, a unor privilegii, a unei afaceri etc.)
·         complexele de inferioritate şi superioritate
Gândiţi-vă cum arată un corp emoţional care este plin cu asemenea otrăvuri! Acestea nu sunt răni care se vindecă de la o zi la alta, ci sunt asemenea unor infecţii care adună secreţii purulente şi necrozează firavul ţesut al corpului emoţional. Prin urmare, trebuiesc tratate cu multă atenţie, şi pentru un timp mai îndelungat.
Exerciţiul-meditaţie pentru eliberarea emoţiilor negative de tip „apă” are în vedere pătrunderea într-o atmosferă dogoritoare, de deşert, cu vânt puternic şi fierbinte, ce transformă firele de nisp în adevărate bice.
Aşadar, vizualizaţi că sunteţi într-un deşert pustiu, într-o mare de nisip fierbinte, în timp ce soarele arzător tronează deasupra voastră. Căldura este atât de mare încât imaginea din faţă ondulează precum limbile unui foc puternic. Chiar dacă atmosfera este aproape ucigătoare, simţiţi un fel de plăcere în acea stare.
Pasul urmăror va fi scoaterea corpului emoţional din învelişul dur al corpului fizic. Vizualizaţi aşadar corpul vostru emoţional ca fiind împresurat de numeroare pungi de lichid galben-negricios, vedere-maroniu, vişiniu-gri, aşezate în special în zona pieptului, capului şi abdomenului. Faceţi câţiva paşi înainte cu acest corp emoţional. Lăsaţi deci conştiinţa corpului fizic undeva în spatele vostru. Priviţi-vă acum corpul emoţional! Observaţi toate aceste pungi de „otravă” emoţională. Regrete, ură, sentimente de vină, deznădejdea, compexele de inferioritate, dureri vechi demult uitate, sunt toate acolo, mustindu-şi veninul înafara. În jurul lor, firavul şi delicatul vostru corp emoţional (o lumină diafană, albă, care are forma corpului vostru fizic) pare necrozat şi afectat de toate aceste otrăvuri vechi.
Imediat veţi observa cum aceste pungi purulente se strâng puternic sub efectul căldurii puternice din acel deşert. Bicele puternice ale firelor de nisip lovesc năprasnic aceste pungi şi încep să se spargă una după alta. Cele mai multe sunt în zona pieptului, abdomenului, ficatului, capului şi spatelui. Vizualizaţi apoi cum ele explodează, pur şi simplu, împroşcând lichidul purulent pe nisipul fierbinte. Acestea sunt repede uscate de căldura soarelui şi de vântul fierbinte. Simţiţi cum urmele lor dispar în câteva secunde, atât de pe voi cât şi de pe nisipul arzător. Vizualizaţi o durere veche, un regret profund şi priviţi unde este „apa” cea rea (otrava) adunată. Observaţi cum se strânge acea pungă, cum ţesutul care o ţinea este slăbit, uscat şi în final cum se sparge eliberând mizeria sufletească.
Scoateţi în faţă toate durerile vechi, toate regretele, sentimentele de vină, invidia, durerile pricinuite de pierderi, ura pentru diferite persoane sau grupuri, umilinţele îndurate, toate otrăvurile care vă erodează sufletul şi mintea de luni sau ani buni. Vizualizaţi cum se sparg toate pungile cu puroi pe care acestea le-au făcut pe corpul vostru emoţional. Pentru fiecare astfel de amintire se va sparge câte o astfel de pungă.
Nu este necesar să staţi mai mult de 20 de minute în această meditaţie, deci nu este bine să vă eliberaţi de chiar toate aceste probleme într-o singură şedinţă, ci doar de acelea care vă vin în minte în acel moment. Şi nu mai  mult de zece pentru o astfel de meditaţie.
Rămâneţi apoi sub căldura infernală a deşertului pentru câteva minute. Simţiţi cum aceasta vă usucă de resturile pungilor sparte, cum nisipul aspru şi vântul fierbinte vă curăţă petele rămase pe corpul emoţional.
După cele câteva minute veţi face paşii înapoi în corpul fizic, după care veţi deschide ochii.
La câteva minute după ce veţi ieşi din meditaţie este posibil să aveţi parte de o uşoară stare de euforie. Nu vă amăgiţi, crezând că aţi scăpat atât de uşor de aceste otrăvuri emoţionale. Această meditaţie are mai mult rolul de a curăţa rănile sufleteşti de materiile purulente adunate, de a oferi ajutor conştiinţei vostre în lupta cu ele. Cauzele lor rămân, ele vor continua să genereze mizerie şi stări negative dacă nu se luvrează şi la cauzele lor, adică în zona informaţională.
 În acest sens, trebuie să ţineţi cont de următoarele aspecte:
·         Trecutul nu poate fi schimbat. Punct! Oricât aţi vrea, oricât aţi încerca, trecutul este este un fapt împlinit. Nu v-a plăcut ce s-a întâmplat? Atunci înseamnă că aveţi o lecţie importantă de învăţat. Învăţaţi-vă lecţia şi reveniţi de îndată la prezent.
·         Neacceptarea trecutului înseamnă suferinţă şi luptă cu morile de vânt! Neacceptarea înseamnă rămânerea în trecut, deci într-un spaţiu mort.
·         Plasarea în viitor este rezultatul temerilor de tot felul sau al egoului (vise deşarte). Viitorul este tot atât de mort precum trecutul.
·         Viu este doar prezentul!
·         Orice durere sufletească poate fi un puternic instrument de evoluţie; este o energie greşit direcţionată!
Emoţiile negative de tip „foc”
Şi acestea pot fi încadrate în două categorii: solare şi lunare. Cele solare îşi au deci „terenul de acţiune” în exterior iar cele lunare în interior.
Emoţiile negative violente de tip „foc solar” sunt reprezentate de furie, mânie şi gelozie.
Emoţiile negative violente de tip „foc lunar” sunt reprezentate de disperare, panică şi groază.
Aceste emoţii determină adevărate erupţii de energii negative, iar toxinele biochimice generate de corpul fizic la manifestarea acestora, au un efect extrem de negativ asupra sănătăţii fizice, emoţionale şi mentale. Pe de altă parte, aceste manifestări pot genera efecte neplăcute şi asupra altor persoane, asupra mediului, sau asupra unor alte aspecte ce ţin de situaţie, conjunctură etc.
 Aceste emoţii sunt primele care trebuiesc depăşite căci, prin efectele lor, sunt cele care ne leagă cel mai mult de regnul animal. Emoţiile negative violente, nu numai că sunt cele mai mari consumatoare de energie vitală dar această energie este folosită în defavoarea noastră şi a celor din jurul nostru. Mecanismul lor ţine de combinaţiile instinctelor primare şi diversele scheme informaţionale stocate în ceea ce specialiştii au numit sistemul limbic amigdalian din creier. Acesta este responsabil de reacţiile noastre în diversele situaţii limită, cu care fiecare se confruntă de mai multe ori în viaţă. Sistemul limbic deţine o matrice informaţională reactivă complexă, care include toate schemele şi tiparele informaţionale prin care spiritul nostru a fost nevoit să le folosească în decursul tuturor întrupărilor anterioare.
În funcţie de specificul matricei informaţionale reactive din zona amigdaliană, dar şi a conceptelor şi a judecăţilor de valoare, pe care omul şi le-a format în diversele situaţii întâlnite în urma experienţelor, aceste emoţii violente se pot perpetua şi chiar dezvolta dacă nu se iau măsurile necesare pentru eliberarea lor.
Furia şi mânia sunt stările de extremă iritare emoţională şi sunt urmate de o descărcare violentă a energiei psihice. Furia apare datorită unui fenomen ce poate fi asemuit cu un scurt-circuit din zona psihoemoţională. În fapt, scurt-circuitul are loc în zona acoperită de planul mental, acţionând ca un declanşator pentru energiile psihice. În acel moment, practic, toate activităţile cognitive sunt suspendate. Este momentul în care omul este cel mai aproape de regnul animal. Furia este deosebit de nocivă, atât pentru corpul fizic cât pentru corpurile subtile.
Mânia, spre deosebire de furie, are un caracter ceva mai generalizat, ea se extinde (prin substratul ei informaţional) asupra unei porţiuni mai mari a planului mental, şi poate ţine o lungă perioadă de timp. În termen alchimic, este o combinaţie de „foc” şi „apă”.
Gelozia este o stare de iritabilitate psihică foarte pregnantă, şi care durează o perioadă mai lungă de timp. Dacă furia şi mînia sunt legate de ego, teamă şi instinctele de supravieţuire şi adaptare, gelozia este legată de instinctul de conservare, deci vorbim de energii psihice negative foarte puternice.
Disperarea şi panica apar ca urmare a aparentei închideri a sinelui conştient într-o cursă mentală. Este vorba de rigidizarea corpului mental datorită controlului exercitat de blocajele şi tiparele mentale. Spre deosebire de panică, ce are un caracter temporar (de moment sau conjunctură) disperarea se întinde pe o perioadă mai mare de timp.
Groaza este emoţia negativă cea mai acut resimtiţă şi apare, de regulă, în momentul în care viaţa sau integritatea fizică (proprie sau a celor apropiaţi) este pusă în pericol de o cauză anume.
Dacă sunt descărcate în exterior, acestor emoţii violente determină agresivitatea (violenţa) fizică şi verbală, distrugerea, alterarea, vandalismul, protestele violente, cruzimea, sadismul vulgaritatea, xenofobia etc.
Dacă sunt descărcate în interior, ele pot determina autoflagelare, autoagresivitate inconştientă (ulcere gastroduodenale, boli de inimă, boli de ficat, pancreas, scăderea imunităţii etc.), autoagresivitate semiconştientă (droguri, alcool, fumat în exces, consum exagerat de medicamente, subalimentaţie, supraalimentaţie).
Fiind vorba de emoţii generate de elementul „foc”, exerciţiul-meditaţie se va desfăşura într-o atmosferă opusă celei de dinainte (elementul „apă”).
Exerciţiul pentru eliberarea elementului nociv tip „foc” se face face la prânz sau seara. Rareori se va face dimineaţa; doar în cazul în care nevoia o va impune.
Vă veţi aşeza în şezut, poziţia turceşte, sau pe scaun, având grijă ca spatele să fie drept. Ochii sunt închişi, iar respiraţia va fi abdominală, pe nas. Veţi fi atenţi circa două minute la procesul respiraţiei. Doar veţi conştientiza cum aerul intră şi iese pe nări, într-un ritm constant. După aceea veţi face o inspecţie asupra corpului fizic pentru a detecta eventualele tensiuni musculare. Începeţi cu muşchii feţei, ai gâtului, şi continuaţi până aţi ajuns la tălpi. Eliminaţi orice fel de tensiune din corpul fizic.
Imediat după ce aţi realizat detensionarea, veţi vizualiza că sunteţi într-o atmosferă de iarnă cumplită, undeva la Polul Nord, aşezaţi fiind pe un imens aisberg de gheaţă. În jur, atmosfera pare să fie albastră. Aerul, orizontul, fulgii răzleţi, celelalte aisberguri din jur, chiar şi vântul năprasnic, toate par să aibă o tentă albastră. Deşi frigul este cumplit, voi îl veţi suporta foarte bine. Ştiţi, şi simţiţi, că temperatura este cu mult sub limita îngheţului, dar acest lucru nu vă deranjează. Vă simţiţi de parcă aţi fi adaptat pentru a suporta o asemenea temperatură.
În continuare, veţi scoate la suprafaţă toată furia acumulată de-alungul timpului, toate ura şi mânia pe care aţi manifestat-o împortiva unor persoane, unor grupuri, sau chiar ţări. Veţi scoate, de asemenea, şi gelozia, panica, disperarea sau clipele de groază, pe care le-aţi simţit în anumite momente ale vieţii voastre. Acestea sunt elemente de „foc” negativ. Este un foc distructiv, de care trebuie să scăpaţi cât mai repede posibil.
Veţi începe, pentru început, cu furia şi mânia. Veţi inspira aerul foarte rece pe nări şi veţi expira focul negativ pe gură. Procesul respiraţiei va fi mai lent şi mai profund decât de obicei. Veţi inspira adânc, umplându-vă abdomenul, apoi vă veţi umfla toracele, după care vă veţi ridica umerii. Retenţia aerului se face la jumătate din timpul inspirului. Deci, dacă pentru cele trei etape ale inspirului (abdominală, toracică, claviculară) va luat 6 secunde, atunci retenţia aerului va fi de trei secunde. Expirul (cu foc murdar) va dura la fel ca inspirul, adică tot şase secunde.
Atenţie! Nu este necesar să faceţi act de bravură, să încercaţi perioade foarte lungi. Mai ales acum, când vă jucaţi cu „focul” negativ! Acest exerciţiu-meditaţie poate fi chiar periculos dacă încercaţi să exageraţi cu respiraţia!
Va trebui să fiţi foarte atenţi la faptul că aerul inspirat este albastru, în timp ce aerul expirat va fi de culoare roşu murdar, adică un fel de roşu amestecat cu maro şi gri. Veţi face şapte respiraţii de acest fel (inspir albastru, pe nas, şi expir roşu murdar pe gură). În timp ce aerul rece albastru este introdus în corp, veţi simţi efectiv că are un efect eliberator, iar odată cu fiecare expiraţie, veţi simţi cum „focul” murdar vă părăseşte. Focul roşu murdar este generat de furie şi mânie, iar în timp ce faceţi respiraţiile veţi avea în faţa conştiinţei momentele în care aţi fost sub influenţa acestor două sentimente negative.
Dacă va fi nevoie, veţi face încă şapte respiraţii pentru eliberarea focului roşu murdar.
După cele şapte respiraţii, veţi elimina focul galben-portocaliu murdar. Acesta este legat de gelozie, de ură - atât faţă de sine cât şi faţă de alţii, de momentele de disperare, panică, şi chiar groază. Veţi aduce în faţa voastră toate aceste momente, împreună cu sentimentele respective. Veţi inspira aerul rece albastru şi veţi expira aerul galben-portocaliu murdar, adică amestecat cu nuanţe de maro şi gri. Veţi face şapte respiraţii de acest fel.
Dacă simţiţi nevoia de încă şapte astfel de respiraţii, faceţi-le! Dar nu mai multe! Este mai bine să executaţi exerciţiul pentru mai multe zile decât să exageraţi.
După ce eliberaţi din „rezervorul” de foc murdar galben-portocaliu, veţi lucra pentru eliberarea de „foc” alb murdar. Acesta este un „foc” aflat la marginea inconştientului. Este un foc deosebit de periculos, deoarece s-a despărţit de suportul informaţional. Este este un foc latent care poate "incendia" oricând spaţiul psiho-mental.
Semne că aveţi o cantitate crescută de „foc” alb negativ:
·         aveţi dese stări de nervozitate (fără o aparentă cauză)
·         dacă vă enervaţi repede, atunci când priviţi diverse emisiuni la televizor (show-uri politice, ştiri cu subiecte negative, filme violente) sau când citiţi diverse ziare, reviste
·         aveţi dese convorbiri sau certuri imaginare cu cei din jur, sau chiar cu alte persoane necunoscute
·         dacă vă roadeţi unghiile, pieliţa din jurul lor, sau vă scărpinaţi des în diferite zone ale capului (în special la ceafă sau după ureche)
·         aveţi diverse ticuri („pompaţi” din picior, frecaţi des nasul, bărbia, sau alte zone ale corpului)
·         aveţi creşteri de apetit pentru carne sau dulciuri (senzaţia de poftă sau foame „turbată” - chiar dacă aţi mâncat cu puţin timp în urmă)
Totuşi, legat de stările dese de nervozitate, trebuie să ţineţi cont şi alte cauze posibile, cum ar fi:
1. Dezechilibre la nivel biochimic. Stările de nervozitate pot apărea din cauza unor „fricţiuni” ale proceselor metabolice legate de elementul „apă”. Este vorba aici de un dezechilibru între mediul acid şi cel bazic. O alimentaţie bazată pe carne, sau care este puternic dezechilibrată (amestec de carbohidraţi cu proteine, de exemplu) generează probleme la nivelul metabolic, şi are drept consecinţă o stare de „tensiune” pe zona senzitivă.
2. Dacă este prea cald sau prea frig, dacă presiunea atmosferică prezintă variaţii dese, dacă se schimbă fusul orar, dacă sunt zgomote deranjante în apropiere, dacă se iau anumite medicamente, etc. Organismul poate să resimtă puternic aceste schimbări în zona psihoemoţională.
3. Evenimente care determină presiune la nivel psiho-mental (probleme sentimentale, probleme în familie, examene, boală, probleme financiare, implicarea în proiecte ce implică o responsabilitate crescută etc.)
Aşadar, dacă sunt excluse cauzele de mai sus, şi prezentaţi semnele respective, este vorba de „foc” alb negativ din zona periferică a inconştientului.
Acest „foc” alb murdar, este ceva mai greu de eliberat, necesitând anumite condiţii exterioare. Exerciţiul-meditaţie prezentat înainte ajută doar într-o mică măsură. Acest tip de „foc” negativ nu este la fel ca „focul” negativ roşu sau galben-portocliu. Fiind desprins de componenta informaţională (nu se mai poate identifica aspectul cauzal), acest „foc” s-a prins de aura energetică, devenind o parte din mecanismul energetic subtil.
Eliberarea de „focul” alb murdar se face cu ajutorul elementelor din natură. Trebuie neapărat să aveţi contacte fizice cu pământul (de preferat muntele) şi apa (de preferat să fie curgătoare). Eliberarea se va face atât prin respiraţie (pe gură) cât şi prin palme cât şi tălpi.
Eliberarea de „foc” alb murdar se va face, la fel ca şi în celelalte două cazuri, numai la expir!
Într-o foarte mică măsură poate ajuta şi apa de la robinet. Eliberararea focului alb murdar se face punând palmele şi tălpile sub jetul de apă (de preferat cât mai rece). Pentru „împământrarea” focului alb murdar (şi aici ajută numai într-o mică măsură), se pun palmele pe unul dintre stâlpii de rezistenţă ai apartamentului, şi se dirijează focul alb murdar spre pământ prin intermediul acestuia.
Dacă staţi la casă sunteţi mai avantajat la elementul „pământ”. În acest caz, puteţi chiar avea acces şi apă „vie” (fântână, puţ).

22 de comentarii:

  1. Multumesc foarte mult ! Consider informatiile de mai sus ca fiind exact ceea ce aveam nevoie in momentul de fata !

    RăspundețiȘtergere
  2. Citind cele de mai sus, instantaneu mi-au aparut cateva ganduri..

    1. Cat de folositoare este meditatia de inlaturare a energiilor/ emotiilor negative in ceea ce priveste patrunderea mai eficienta pe firul informational si demascarea acelor convingeri/concepte/structuri mentale generatoare ale negativitatii?

    2. In momentul in care prin acest exercitiu sau prin metode care nu tin de el am ajuns la cauza informationala a negativitatii si am restructurat informatia de la nivel mental schimbandu-ne astfel viziunea, perceptia si implicit realitatea, automat energiile negative acumulate se risipesc? Sau cele generate pana la momentul respectiv raman in continuare in corp putand fi indepartate doar printr-o metoda specifica precum este aceasta?

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Ca sa vezi stelele trebuie ca cerul sa fie lipsit de nori. O minte nu poate fi limpede (si centrata) atat timp cat sufletul este zbuciumat. Curatind o rana de puroi nu inseamna ca ai vindecat infectia, dar ajuti organismul foarte mult (il scutesti de consumul inutil de enrgie).
    2. Depinde de ceea ce a cauzat blocajul. Daca otrava emotionala a lucrat luni sau chiar ani, atunci vor ramane urme si va cere timp pentru vindecare. Unele blocaje nu pot fi inlaturate doar facand exercitii si meditand. Unele sunt eliminate prin diferite tehnici, altele numai prin infruntare. De exemplu, daca ai fost agresat de un golan, iti vei forma un tipar reactiv foarte complex, in functie de circumstantele respective. Oricat vei medita si vei exersa tehnici psiho-mentale, cand vei fi pus fata in fata cu o situatie asemanatoare vei reactiona conform unui tipar reactiv, care are conexiune cu sistemul limbic. Adica fie vei contraataca, fie vei fugi (de cele mai multe ori). La fel, daca ai avut probleme cu autoritatile, sau daca ai fost inselat in dragoste, sau daca ai fost in pericol de ati pierde serviciul, sau sa pierzi un bun de valoare etc. Cat timp vei fugi de aceste provocari nu ai cum sa scapi de blocajul emotional si informational.
    Totusi, in unele scoli spirituale asiatice se spune ca blocajele care au plecat de la astfel de evenimente pot fi inlaturate daca se lucreaza mai mult timp cu energia (respiratie, tehnici de accesare a energiilor elementale, bioenergie, etc).
    Viziunea nu poate schimba realitatea atata vreme cat nu exista decizia de a o schimba. Decizia presupune implicarea in realitate. E usor a spune ca vei lucra cu triada informatie-energie-materie, cata vreme nu percepi pasii dintre acestea. E ca si cum ai vrea sa bei apa, dar te gandesti numai la ea, fara a face pasii spre fantana si a ridica ciutura. Lucrurile sunt mult mai complexe in realitate. Sper ca ai "prins" cate ceva dincolo de cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ! Eu am avut rezulate bune cu acest tip de meditatie . Dar pentru mine cel mai eficient este sa introduc simultan cu aceste 2 tipuri de meditatie (eliberarea emotiilor negative puternice si meditatia-vizualizare cu punctul rosu) si meditatie din prima carte Legile lui Zamolxe , cea de a fi un bun observator a gandurilor , deoarece e inevitabil a pe masura ce inaintezi in vizualizare sa nu ai parte de o multime de interferente vizuale iar aceasta metoda ma ajuta in a scapa de acestea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din experienta mea de viata am observat ca anumite blocaje/dureri/tumori mental-emotionale se destructureaza cu adevarat atunci cand dupa o lunga perioada de meditatie si reflexie, plus eventuale corectii energetice, viata ma confrunta din nou cu o situatie similara cu cea care a produs blocajul. Iar atunci am ocazia sa exprim, sa materializez, sa cocreez in realitate, in materie, o alta actiune, o alta fapta, o alta punere in scena, reala, a tot ceea ce am lucrat deja la nivel mental si emotional. Confruntarea din nou si de la inceput in plan tridimensional cu vechea realitate in asa fel incat acum ea este perceputa altfel si reconstruita efectiv diferit, este veriga care completeaza ciclul destructurarii. Deobicei am observat ca este nevoie de mai multe astfel de eveenimente si infapturiri diferite intreprinse la nivel fizic, ca trauma sa se destructureze complet. Oricum fara meditatie, reflexie, introspectie, anumite purificari energetice, acces la stari spirituale mai inalte decat spiritul gregar de zi cu zi, prin varii metode, intamplarea reiterata nu aduce cu sine o schimbare ci doar zgarie structura dureroasa, provocand cel mult noi reactii, mai mult sau mai putin oarbe. De aceea toate etapele sunt importante in sine si toate conteaza ca proces per ansamblu, fiind interconectate.

    Pana acum nu imi era clara partea a 3-a, cea a impotantei actiunii, sau, ca sa ma exprim metaforic, episodul "Matrix Reloaded". Intr-adevar, in mai nua mea acceptiune, informatie-energie-materie este lantul complet al destructurarii unei traume cu radacini adanci, care inca exista si isi face simtita prezenta in viata de zi cu zi. Mai mult, acest proces cere timp, rabdare, dedicare, ancorare in intentie, deschidere, prezenta, luciditate si o predispozitie catre acumularea de inteligenta spirituala. "Matrix Rvolutions" vine abia dupa, si nu se stie exact cand.

    Overall, multumesc pentru cuvinte. Ca si atunci cand am citit "Chemarea Atlantilor", se pare ca exista anumite rezonante in mesajele transmise care, odata ajunse la mine si dincolo de logica, produc efecte neasteptate si deschid porti perceptuale. Foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc din suflet pentru toate informatiile pe care ni le dai. Abia acum ti-am descoperit blogul si-l citesc de o zi jumate. Azi am facut pentru prima data curatarea corpului psiho emotional si cele mai multe "bube" au fost pe primele doua chakre. De altfel chiar si acum cand scriu emotionalul meu e tot in desert si se bucura de dogoarea de acolo :)
    PS. Nu stiu de ce nu ma lasa sa public comentariul decat anonim, asa ca .... Mariana

    RăspundețiȘtergere
  7. " Trecutul nu poate fi schimbat"?, de fapt...
    Depinde în care parte a existenței proprii îți plasezi ființa. Un exemplu de schimbat trecutul e, să zicem că un golan te-a bătut oricândva, experiență umilitoare, ca urmare te-ai enervet și din dorința de a-i arăta lui ai devenit miliardar... dar acum vreo 10-15 ani mai târziu te-ai înțelepțit și ai găsit puterea de a privi respectiva experiență cu alți ochi și ai găsit puterea de a ierta, de a schimba respectiva experiență în ceva pozitiv în propria minte. Nu se schimbă faptele ci modul în care vazi respectiva experiență. Îți schimbi percepția, felul în care te afectează o experiență = schimbi trecutul (personal). Acum în trecutul tău personal nu mai există o experiență traumatică...

    Nu seschimbă trecutul faptic, per se, ci trecutul universului emoțional. Ti-ai învățăt lecția din trecut, ți-ai integrat lecția în ființă iar acum ceea ce s-a întâmplat e diferit. În felul acesta schimbi trecutul în mod constant și deci și viitorul. O persoană care caută încă răzbunare va avea parte de alte evenimente decăt una cu o experiență pozitivă în trecut, trecutul și viitorul sunt interconectate. De care trecut și viitor vei avea parte e dat de în care univers emoțional decizi să fi!

    RăspundețiȘtergere
  8. ex 2: o modalitate de a "schimba trecutul" e să realizezi că trecutul-prezentul- viitorul toate se petrec deodată, simultan, si toate din câte se pot întâmpla există deja, iar ceea ce schimbi de fapt e... în care linie temporală sau univers paralel te afli.
    de exemplu regresia temporală chiar și în vieți anterioare nu poate fi făcută decăt dacă accepți că te poți întoarce în timp si retrăi respectivele evenimente pornind de la un alt punct de pornire, alt prezent. ori prin simplă deducție aceste prezenturi pot avea loc simultan, iar pentru a umbla pe firul temporal în sus și jos nu trebuie decăt să-ți plasezi ființa înafară, într-o conștiință a-temporală care poate vedea trecutul prezentul si viitorul din exterior iar firul temporal în care te cobori e un univers vibrațional,

    ex 3: iar vibrația e un fel de concentrare pe starea de a fi în acel univers(conexiune). Iar dacă decizi să fi prezent într-un "trecut" și să aduci o schimbare față de ceea ce conștiința prezentului știe că s-a petrecut nu faci decât să creezi încă un univers paralel(de explorat pentru spirit), în care treburile se petrec într-un mod diferit. Privind din perspectiva ființei atemporale care dintre aceste persoane numite Ion Ionescu ești tu cu adevărat? ei bine toate. Spiritul are capacitatea de a se diviza și îmbrăca conștiințe diferite. Din asta rezultă capacitatea personală a ta sufletului atemporal de a crea universuri pentru tine la fel cum spiritul-sursă din care faci parte în paralel cu alte spirite crează universul de mainfestare pentru toate sufletele despărțite din acea sursă în mod paralel adică sunt conectate la o vibrație la care toți consimt să participe (în paralel).

    În acest sistem realitatea noastră materială nu e decât o limitarea simturilor(la o singură vibrație-univers paralel) numai in interiorul unei singure conștiințe care poate exista în paralel și în comun cu altele.

    spre deosebire de exemplul anterior in care faptic s-a întâmplat bătaia și tu schimbi doar universul emoțional în care trăiești, acum schimbi universuri de materie în care amândoi tu cel care a fost bătut și cel care nu a fost bătut(te-ai întors în trecut și te-ai avertizat- creând astfel un univers paralel) există în paralel și în care univers paralel te afli e schimbat de decizia ta de a schimba trecutul(crea un univers paralel). spre deosebire de universurile paralele pe care le crează sursa cel create de o singură persoană există doar ca o buclă care se sfârșește odată ce viitorul tu a schimbat trecutul.
    Acesta e tipul de gândire/filosofie din care a izvorât acel MAYA, materia e o iluzie...

    ex 4: Viitorul schimbă tot timpul trecutul prin predicții. EX:Dacă am să continui să beau am să ajung un alcolist și mie nu-mi convine să ajung bețivan(m-am transferat în pielea bețivului și nu m-am simțit bine) așa că la sfatul bețivanului (din viitor) m-am oprit din băute. astfel universul existențial în care a existat acel bețiv(buclă personală) a încetat să mai existe, din momentul din care, pentru el, trecutul și mai tânăra versiune personală a încetat să mai bea.

    concluzie totul e posibil chiar și schimbarea timpului/spațiului depinde doar din ce perspectiva de percepție, din care sferă înaltă, atemporală...

    RăspundețiȘtergere
  9. am să mai adaug cu titlul de contribuție personală ideea că corpul cauzal nu e negativ decăt dacă nu te folosești așa cum trebuie... treaba lui e să reacționeze la un eveniment care a interacționat cu tine... DAR ce s-ar întâmpla dacă în loc să lasăm egoul să se folosescă de corpul reactiv și să-i zică să reacționeze din prisma instinctelor primare(supraviețiuire), de exemplu reacție violentă la o palmă ori un pumn, dar dacă te educi ca la o palmă reacția automată să nu vină dinspre ego ci de sus de la mintea de pe urmă, de la acea minte înțeleaptă o sa se întâmple ca după ce reacționezi cu atitudinea venită de sus din tine... să te surprinzi singur de ce perle de înțelepciune îți ies pe gură ca reacție la un eveniment negativ/violent.
    Parte a "Procesul de desăvârșire" e... un fel de a începe să te identifici cu acea ființă superioară și să realizezi că egoul e doar o mică parte(dar una cu o grămadă de mândrie de sine; un mic-mititel cocoșel cu atitudine mare în compensație :D) din tine care are loc de creaștere pozitiv ori negativ.
    alt exemplu personal, de realizare e următorul, făceam un test online pentru a vedea nivelul chackrelor și binențeles că la capitolul Vishuddha am luat 10%(sunt timid, cam antisocial, vorbesc puțin etc)... dar i-a stai puțin faptul că eu nu folosesc limbajul verbal nu înseamnă că nu comunic dacă oamenii nu vor să citească limbajul trupului ori ce scrie pe fața mea nu e un "defect"... eu sunt perfect, comunicarea mea e perfecta, dar în momentul în care vorba mea cade pe urechi surde, nu va fi auzită/înțeleasă, eu nu sunt antisocial ci mă "lipesc" doar de cei care vibrează ca mine, sunt la același nivel de înțelegere, iar cei care mă înțeleg nu au nevoie de vorbe multe din partea mea... UIte acestă mică realizare și la un nou test mi-a plasat "comunicațiile" la 45-50% fară să fac nimic(meditații cu respectiva cheakra etc). Acesta e un drum înspre iluminare, realizarea, se poate și prin meditații cu fiecare chakra în parte ori doar să realizezi perfecțiunea ta de pe fiecare nivel și atăta timp căt realizarea nu e intelectuală(egotică) faci încă un pas înainte...

    Fiecare corp(energetic, fizic spiritual) se folosește de corpul reactiv, pentru că corpul reactiv are niveluri pentru fiecare din el și are de obicei cam același rost echilibrarea(: ce primești trebuie să dai înpoi), ori protecție. Fizicul: la rece începi să trmuri, cald-transpirație; corpul energetic în momentul în care vibrația-simțirea e prea mare partea corespunzătoare acestui nivel din corpul reactiv va întrerupe vibrația, pentru protecție, de ex în cazul unui coșmar corpul energetic vibrează teroarea, când acesta atinge culmi distructive această vibrație e întreruptă și te trezești, si nu atât intensitatea senzației pune reacția de apărare în mișcare ci faptul că nu controlezi trăirea/senzația(chestie pe care o exersezi/crești prin meditații). Chiar și spiritul are "metode de apărare" atunci când e "atacat", dar tu trebuie să lași spiritul să "reacționeze" cu metodele lui "de sus" și să nu lași egoul să reacționeze cu metode "josnice"... în numele Spiritului(Duhului Sfânt, ;))
    Egoul ori corpul reactiv, ori oricare corp inferior are un sens tu ca ființă pe drumul desăvărșirii trebuie să "realizezi" bunătatea cu care acestea ți-au fost puse în tine, înțelepciunea divină le-a pus unde sunt și le-a facut spre binele tău, nu altfel! Nu te încurca în propriile deducții logice, cum că acestea te împiedică, te ispitesc, deranjează, abat din drum. Fiece lucru făcut de Divinitate e făcut din Lumină, dacă nu-ẗi convine poți închide ochii dar realitaeta nu se schimbă de la ochii tăi(strânși)...

    RăspundețiȘtergere
  10. Meditatia are succes si mai mare cand este insotita de iubire si iertare. Ne iertam pe noi si pe ele. Orice lucru care pare a fi mai mult in umbra, prin "iarta-ma. multumesc, te iubesc" aduce lumina si pleaca mult mai usor de structura, cand de fapt si-au indeplinit scopul.... ne-au facut sa fim constienti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am o problema pe care nu am bagat-o aproape deloc in seama care se potriveste de minune cu ultimele trei si mai putin primele dintre caracteristicile unui om care are exces de "foc alb". Fara un anumit motiv sau vreo traire interioara de genul urei, fricii, maniei,nervozitatii, in timpul cand sunt relaxat si deseori ma uit la calculator, ma scarpin pe cap, in nas, "imi fac manichiura"(ma cojesc de acele pielite de langa unchii), imi piscalesc toate cosurile si impuritatile de pe fata si de pe corp dintr-un automatism care s-a impamantenit la mine, cred ca anumite persoane m-ar putea si descrie in acest fel...si nu e un obicei nici estetic, nici sanatos, nici care sa ma ajute la nivel spiritual. Crezi ca are legatura cu focul alb, deoarece nu simt nervozitate in timp de se desfasoara o astfel de actiune si isi are radacinile in frageda copilarie cand obisnuiam sa imi sfasii zonele din jurul unghiilor(acum actiunile s-am mai diversivicat)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca este vorba de asa ceva la tine. Sau nu inca! Foarte multi adolescenti au astfel de manifestari; in general este vorba de mici "tensiuni de fond" care sunt descarcate in acest fel. Daca "manichiura" da gres, adica daca te "piscalesti" pana apar mici rani in jurul unghiilor sau a altor extremitati, trebuie sa nu treci peste asta deoarece sunt semne asociate unor manifestari nevrotice. Daca aceste manifestari continua un timp mai indelungat (sapatamani sau luni), trebuie neaparat sa-ti rezolvi conflictele interioare. Evita singuratatea, fa sport mai des, si fii cat mai activ in cadrul cercului de prieteni.

      Ștergere
  12. Cerc de prieteni...am luat-o serios in sus cu spiritualitatea, iar toti prietenii pe care as putea sa-i am (si as putea avea muulti) nu. Nu ma mai simt atras de nimic din ce fac ei...legatura o pastrez, dar trebuie sa fiu foarte atent despre ce lucruri vorbesc, in general incerc sa observ si cele mai mici salturi sprirtuale la ei, dar cu regret am vazut sa se intampla tocmai invers. Si cel mai bun prieten pe care il am este un fel de fanatic religios si chiar daca eu ii explic ca multe lucruri sunt comune intre spiritualitate si religie, el nu baga de seama. Ma rog, in ultimele zile am ganduri serioase de a deveni asemenea sihastrilor, macar pentru o luna, pentru a invata in mod serios sa accesez si sa controlez energiile pas cu pas. Dar asta mai incolo, cand voi avea masina. Ce zici de asta? ar fi potrivit(ma gandesc aici la post negru si mai incolo cam cum faceau discipolii zamolxieni, numai ca fara indrumator), adica viabil? azi am incercat o zi de post negru (24 de ore), dar cam atat am reusit si sunt sigur ma acolo, in linisea naturii ma voi descurca mai bine.

    In ultima saptamana s-au intamplat cu mine o serie de lucruri interesante: am fost pe la manastiri si am dormit 3 nopti la Sihastria Rarau, sub munte. Acolo am participat si la o exorcizare (eu zic ca ce s-a intamplat era real, adica preotul a citit o incantatie dintre cele mai ascunse de biserica, iar fata cu pricina vorbea cu alta voce, se tara, dadea din cap si din trup si zicea tot timpul: "iese, ies, ma duc, ma duc", ma rog). In schimb am observat catendintele dualiste erau cam la vedere si cresteau (ceva de acest fel a fost si motivul plecarii noastre de acolo) si era o zona binecuvantata (poate o stii) cu izvor langa, stanci minunate, pana si calugarii ziceau ca Raraul e o zona sfanta. Mie mi-a fost si mi-e uneori greu sa ma mentin echilibrat dpdv spiritual, deobicei ori pierd legatura si devin un fel de robot care nu gandeste, ma imbuib cu mancare sau stau ore intregi pe calculator si uit complet de mine, ori sunt incercat de cele mai idioate ganduri care nici nu imi sunt specifice(imi dau seama clar de unde vin) si acolo am incercat prima oara cu succes sa stau langa izvor pentru mai mult timp si totul de ducea si mergea struna ca prin minune. Ideea e ca meditatea prezentata destre purificare se refera la scoaterea acelor ganduri care deja sunt infaptuite si refulate, iar la mie apare deseori ganduri noi si de cele mai multe ori incerc sa le eliberez pe loc. Despre aceste ganduri coi si realizarea autocontroluli mental vreau sa vorbim. Si inca ceva...tehnicile folosite de discipolii zalmoxieni sunt viabile si acum, fara indrumator, nu? ca am fost intotdeauna atras de aceste teste "extreme", pana si de cele din perioada matriarhala...uneori chiar incercam singur sa imi blochez vederea si sa ma descurc asa, sau noaprea pe intuneric imi place mult, imi testeaza rabdarea foarte bine. La fel cu testul tacerii, dar acolo in societetea actuala e mai aiurea ca nu pot sa nu raspund cuiva cand ma intraba ceva... In orice caz, in ultimul timp totul s-a pus in miscare si sunt plimbat pe peste tot ceea ce e foarte imbucurator. In legatura cu Turda, stii ceva despre energetica locului si imprejurimilor?

    Scuze daca ii ocup din timp cu cititul povestilor mele de neuitat, dar din cauzele prezentate mai sus, nu prea pot spune altcuiva aceste lucruri. Multumesc mult:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Invata sa gasesti raspunsurile in tine. Tine un jurnal spiritual; te ajua chiar si daca este in varianta electronica. Intreaba-ti Sinele divin daca sunt bune alegerile pe care le-ai facut. Sinele tau divin stie cel mai bine. Nu exagera cu nimic; acorda aceeasi atentie atat corpului fizic cat si corpurilor subtile.

      Ștergere
  13. cunosc pe cineva care instinctiv face retentii ale aerului iar cand respira isi umfla abdomenul...toate astea cand simte nevoia, indeosebi in perioadele in care se preocupa de anumite treburi si atentia ii e sporitala ce face... iar de la un timp am inceput sa observ ca are un calm neobisnuit...
    e genial...imi vine sa va iau pe toti in brate :))

    oameni buni si dragi lasati oamenii si pe dragii vostrii in pace si isi vor gasi singuri calea...e ceva in samanta lor care creste. nu va opuneti crezand ca stiti voi mai bine...
    tare ma minunez...

    RăspundețiȘtergere
  14. Simt ca meditatia a functionat si dincolo de contextul celor 10 minute, adica a patruns pe firul informational, asa cum spunea Eduard mai devreme. In sensul ca am trait stari sporadice de agitatie, nervozitate, aparent fara un motiv anume, pe tot parcursul zilei, dupa meditatie, iar in vis mi-au aparut cateva traume vechi, persoane la care nu ma mai gandisem si care mi-au produs in trecut suferinta. Ma intreb daca meditatia doar a "zgandarit" focul launtric sau are rolul de a scoate la suprafata "mizeria" refulata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Mizeria" refulata trebuie eliberata. Este mai greu de facut asta la inceput deoarece te identifici cu ea. Nu este parte din tine, ci doar o energie emotionala care a ramas agatata undeva in interiorul tau. Primele meditatii pot fi destul de dificile, iti pot aduce frustrare sau chiar pot sa-ti amplifice starile respective. Detasarea (si apoi eliberarea) de aceste stari nu se poate face studiind o tehnica ci doar experimentand-o. Dureaza, intr-adevar, dar merita!

      Ștergere
  15. Multumesc si eu pentru toate aceste informatii pretioase, este un articol excelent! Din pacate, insa, de la teorie la practica este cale lunga, si cu siguranta nu doar in ceea ce ma priveste... Viata in sine nu bate numai filmul, cum se spune... Ea bate si psihologia, si filosofia, bate absolut tot!

    RăspundețiȘtergere
  16. Exercitiul meditatie pentru eliberarea emotiilor de tip "apa" cand se face?dimineata, la pranz sau seara?Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Remer Ra ca v-ati facut aparitia in viata mea dupa multe cautari si suferinte...., iata ca am ajuns la Dumneavoastra , ma bucur nespus de mult si consider ca am evoluat putin prin cautarile mele ! i-mi pare nespus de rau ca nu sunt din Bucuresti sa particip la cursurile Dv ............ Cu mare dragoste si respect va imbratisez . Nicoleta

    RăspundețiȘtergere