.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

vineri, 24 august 2012

Meditaţii cu elementele (2)


A cincea meditaţie va avea în vedere subelementul „ţărână”. Prin urmare veţi lua „la pas” zonele întinse ale insulei, cu pământ moale, precum şi plajele largi, cu nisip fin.
Această meditaţie pare să fie mai simplă decât celelalte, deoarece nu implică o activitate specifică sau lucrul cu tehnici noi. Totuşi, cere foarte mult efort şi echilibru mental, deoarece ar trebui să fiţi foarte concentrat, pe toată durata „plimbării”, atât la pământul pe care călcaţi cât şi la peisajul din jur.
În fapt, la nivel inconştient, plimbarea din această meditaţie presupune parcurgerea unor linii de forţă ale insulei, ceea ce înseamnă accesarea unor noi tipuri de energii, care vor fi extrase prin centrele energetice din talpă. Liniile de forţă sunt trasee ale energiilor vital-telurice, şi sunt foarte necesare pentru dinamica corpului energetic al omului.
Începeţi meditaţia cu explorarea plajei, având oceanul pe partea dreaptă. În timp ce simţiţi tălpile învăluite de nisipul fin, fierbinte, încercaţi să fiţi atenţi şi la sunetul plăcut al valurilor oceanului. În timp ce vă deplasati, continuaţi să priviţi plaja şi tot ceea ce se află pe ea: scoici de diferite mărimi, pietre dintre cele mai diverse, frunze aduse de vânt etc. Este foarte important să simţiţi cum tălpile voastre se afundă uşor în nisipul fin în timp ce muşchii picioarelor depun un efort mai mare. Continuaţi să parcurgeţi câteva minute bune din frumoasa plajă, după care intraţi în interiorul insulei.
Mergeţi apoi alte câteva minute în interiorul insulei, ocolind zonele deluroase, astfel încât drumul să vă fie la acelaşi nivel. Este extrem de important ca, pe tot parcursul drumului, atenţia să vă fie la cote maxime, deoarece numai astfel puteţi avea acces la energiile vital-telurice. Pentru o bună priză este indicat să fiţi conectat cu cât mai mulţi senzori fizici. Privirea trebuie să vă fie atrasă de drumul şerpuitor, de iarba, plantele şi florile din jur; auzul va fi ocupat cu sunetele valurilor, apoi cu cel al păsărelelor şi al foşnetului ierbii şi frunzelor de sub tălpi; simţul tactil va fi ocupat cu briza plăcută, eventual cu atingerea unor crengi de copaci sau a gâzelor din jur. De asemenea, puteţi culege câteva fructe din copacii din jur pentru a avea priză şi pe simţul gustativ. În acest mod, aveţi o bună conexiune cu meditaţia şi, implicit, cu energiile aflate în stare latentă în subconştient şi inconştient.
Veţi reveni apoi la plajă, dar de această dată o veţi parcurge în sens invers. Veţi avea aşadar oceanul pe partea stângă. Veţi merge liniştit, ascultând cum valurile se sparg de ţărm în timp ce paşii se afundă uşor în nisipul fin.
Această meditaţie ajută nu numai pentru accesarea şi echilibrarea unor energii din subconştient şi inconştient, dar este şi un excelent exerciţiu pentru creşterea capacităţii de concentrare.
 A şasea meditaţie va avea în vedere explorarea unor formaţiuni stâncoase care au un tipar special.
Veţi repera, nu foarte departe de plajă, câteva formaţiuni stâncoase, neobişnuite prin forma lor. Acest lucru vă va face să fiţi foarte curioşi şi veţi decide să mergeţi în direcţia respectivă. Ajunşi acolo, observaţi că unele stânci au chiar zeci de metri înalţime; formele ovale se îmbină cu formele drepte, iar culorile stâncilor sunt diferite de cromatica celorlalte formaţiuni stâncoase din insulă. Unele sunt albe, altele sunt gri, unele stânci au tonuri de galben iar altele au tonuri de brun-roşcat Privindu-le de aproape aveţi impresia că sunt parcă sculptate de către misterioşi sculptori uriaşi.
 Această meditaţie este un excelent tonic psihic, deoarece explorarea formelor stâncilor are efectul meditaţiilor cu simboluri din diversele tehnici Reiki. Dacă aveţi o bună vizualizare, puteţi avea un efect chiar mult mai puternic decât acestea, fără a avea nevoie de niciun fel de iniţiere sau acordaje. Veţi căuta să exploraţi fiecare formaţiune stâncoasă în parte. Veţi fi atenţi la înălţime, la culoare, la suprafaţa – dacă este dură sau fină, dacă sunt crăpături, şanţuri, dacă este rece sau caldă, dacă este o rocă dură sau moale. Priviţi-i apoi formele – dacă sunt curbe, drepte sau sunt forme combinate; observaţi apoi poziţia ei în raport cu celelalte formaţiuni stâncoase.
Observaţi care dintre acele stânci vă oferă posibilitatea de escaladare. Cel puţin trei-patru stânci pot fi escaladate. Nu vă fie teamă, deoarece nu puteţi păţi absolut nimic pe acea insulă, chiar dacă veţi cădea în cap sau dacă s-ar prăbuşi totul peşte voi. Aşadar, escaladaţi prima stâncă fără teamă. Simţiţi uşorul efort pe care îl faceţi la escaladare... Odată ajunşi în vârful ei, puneţi palmele pe ea. Simţiţi o energie specifică? Puteţi să o extrageţi folosindu-vă de intenţie şi de respiraţie? Începeţi să respiraţi calm şi regulat. Odată cu inspirul simţiţi cum energia stâncii pătrunde prin mijlocul palmelor voastre şi se răspândeşte în tot trupul. Simţiţi această energie ca fiind foarte reconformantă. Încercaţi apoi să extrageţi acea energie şi cu tălpile picioarelor. La fel ca înainte, încercaţi ca odată cu inspirul să extrageţi din energia stâncii cu ajutorul centrelor din tălpi. Difuzaţi-o apoi prin tot corpul odată cu expirul. Cum simţi această energie? Rămâneţi un minut sau două pe acea stâncă.
Mergeţi apoi spre alte stânci, şi escaladaţi-ţe şi pe acestea. Extrageţi energia din fiecare cu ajutorul centrilor energetici din tălpi şi picioare. Fiţi atenţi la senzaţiile resimţite atunci când extrageţi energie prin palme şi tălpi. Reţineţi ceea ce simţiţi în acele momente.
Dacă observaţi simboluri ciudate pe acei pereţi, nu ezitaţi să puneţi palmele peste ele şi să extrageţi energie. Dacă se întâmplă astfel, este foarte probabil ca în vieţile anterioare să fi fost călugăr într-unul din templele asiatice, şi să fi fost astfel iniţiat în câteva tehnici energetice. Munca făcută în acele vremuri pentru evoluţia spirituală nu se pierde; astfel aveţi parte de conexiuni infoenergetice gata făcute.
Mergeţi apoi la alte formaţiuni stâncoase. Observaţi crăpături mai mari în anumite porţiuni. În unele puteţi intra cu totul. Nu ezitaţi să pătrundeţi în interiorul acelor stânci. S-ar putea să aveţi parte de surprize dintre cele mai plăcute. Poate veţi descoperi lucruri inedite acolo. Poate că veţi găsi nestemate sau cristale speciale. Atingeţi-le! Ce culoare au? Luaţi-le în mână! Ce simţiţi?
Exploraţi din toate punctele de vedere acele formaţiuni stâncoase. S-ar putea să daţi peste lucruri la care nici v-aţi fi gândit înainte.
Acest tip de meditaţie este cu totul aparte deoarece formaţiunea de stânci atipice simbolizează zestrea noastră ancestrală, care nu se pierde odată cu trecerea în cealaltă lume. Acest tip de meditaţie, alături de celelalte, vă poate ajuta să recuperaţi ceea ce aţi pierdut odată.
Legat de această meditaţie, este foarte important să nu forţaţi nimic. Lăsaţi lucrurile să se desfăşoare în voie. Practic, trebuie să „alunecaţi” odată cu meditaţia, astfel că forţele subconştientului, alături de partea pozitivă din inconştient, să se echilibreze cât mai bine cu putinţă şi să lase loc conştientului. Acesta trebuie să avanseze cât mai mult cu putinţă pe terenul celorlalte două.
A şaptea meditaţie va avea în vedere explorarea unei păduri speciale, aflată foarte aproape de mijlocul insulei. Este meditaţia care vă va pune în conexiune cu energiile insulei prin intermediul ombilicului energetic.
Odată intraţi în meditaţie, veţi înainta rapid spre centrul insulei, unde se află o pădure mare, cu arbori semeţi. Încă de la intrare observaţi că pădurea pare să fie o entitate vie. Intraţi apoi în interiorul ei. Pe lângă păsărelele care vă încântă urechea cu ciripitul lor, în timp ce altele zboară din loc în loc, veţi observa chiar şi animale mai mari. Câte o veveriţă jucăuşă apare aproape la fiecare arbore căutând câte ceva de ronţăit, ba chiar puteţi zări şi câteva căprioare în planul îndepărtat care vă privesc cu timiditate. Însă ceea ce vă surprinde cel mai mult este senzaţia că pădurea în sine este vie. O simţiţi cu toată fiinţa voastră cum musteşte de vitalitate. Simţiţi nevoia să vă conectaţi cumva la ea, să vă hrăniţi cu energia ei.
Intraţi şi mai adânc în interiorul pădurii, până când aveţi impresia că sunteţi chiar în mijlocul ei. Aşezaţi-vă uşor pe pământul moale. Începeţi apoi să respiraţi liniştit şi ritmic. Vă cuprinde imediat o stare de pace şi echilibru interior. Rămâneţi aşa câteva minute...
Deodată simţiţi uşoare furnicături în jurul ombilicului; acestea devin din ce în ce mai puternice. La un moment dat simţiţi cum ombilicul vostru pulsează ritmic. Îndreptaţi-vă privirea spre el şi observaţi cum vibrează şi pulsează! Dintr-odată, observaţi că acesta este înconjurat de un abur lăptos care să măreşte tot mai mult. Aveţi impresia că vă creşte ceva, ca un tentacul, din zona ombilicului. Priviţi cum se măreşte tot mai mult acest tentacul! Priviţi-l cum creşte şi se îndreată spre pământ. În timp ce pătrunde în pământul moale al pădurii, vă cuprinde o emoţie plăcută, ca şi cum v-aţi fi întors acasă dintr-un lung şi obositor drum. Simţiţi cum acel tentacul pătrunde tot mai adânc în trupul pădurii. Senzaţia pe care o simţiţi este deosebit de plăcută şi de reconfortantă. În timp ce respiraţi, simţiţi cum noul vostru cordon ombilical se hrăneşte cu laptele pădurii, cu ceea ce are ea mai bun. Senzaţia pe care o aveţi este deosebit de plăcută.
Firele nevăzute, prin intermediul cărora în timpul perioadei intrauterine se hrănea întregul corp fizic, încep din nou să se regenereze în interiorul vostru. Simţiţi foarte clar cum aceste fire nevăzute, pleacă de la toate organele şi membrele corpului spre ombilic, unindu-se cu noul cordon ombilical. Simţiţi o nouă energie şi o puternică vitalitate.
În timp ce inspiraţi simţiţi că energia pădurii pătrunde în voi prin noul cordon ombilical energetic. Vizualizaţi şi simţiţi cum energia pădurii se dispersează în întreg corpul fizic. Continuaţi să vă alimentaţi astfel câteva minute bune, în timp corpul vostru emoţional resimte o stare deosebit de plăcută şi reconfortantă.
După ce v-aţi hrănit o perioadă cu energia pădurii, scoateţi din pământul moale noul cordon ombilical, folosind intenţia – instrumentul prin care vă „activaţi” noul cordon energetic, şi o readuceţi în zona ombilicului fizic. Rămâneţi apoi încă două-trei minute în liniştea pădurii, ascultând cântecul păsărelelor. Observaţi apoi murmurul din zona ombilicului, veţi simţi ceva ca o senzaţie de saţietate energetică dar şi o stare de afecţiune deosebită din partea naturii. Simţiţi ca şi cum mama Geea vă reprimeşte la sânul ei. Vă aşteapta să reveniţi la sânul ei de foarte multă vreme...
Nu uitaţi să mulţumiţi mamei Geea, dar şi pădurii, pentru că v-a hrănit cu energia ei! Simţiţi o mare bucurie interioară, deoarece ştiţi că oricând sunteţi binevenit(ă) să vă hrăniţi la sânul ei generos.
Aceasta este o meditaţie deosebit de puternică şi de eficientă, pentru refacerea energetică şi psihică. S-ar putea ca unii să simtă foarte puternic reactivarea cordonului ombilical al corpului energetic, astfel că este tentat(ă) să-l folsoească şi în natura reală. Este recomandat ca, pentru moment, acest lucru să nu fie făcut, deoarece conexiunea la energiile naturale comportă un oarecare risc. Aceste energii sunt foarte puternice şi fără o echilibrare pe corpurile fizic şi energetic, este posibil ca accesarea lor să vă creeze probleme. Reactivarea ombilicului energetic trebuie să se facă deci cu mare băgare de seamă, şi numai după ce corpul fizic este curat (alimetat sănătos) o bună bucată de vreme.
Cordonul ombilical energetic se află în stare latentă de funcţionare la toate persoanele. După ce cordonul fizic este tăiat la naştere, cordonul ombilical energetic mai funcţionează încă circa şapte ani; copilul hrănindu-se energetic în această perioadă atât cu energia vitală a mamei cât şi cu cea a tatălui. Este, de fapt, un schimb reciproc avantajos, copilul ia din surplusul părinţilor iar părinţii realizează un transfer de energie vitală pură din partea copilului (deţinută în exces de copil). După cei şapte ani ombilicul energetic intră într-o stare de "latenţă", aşteptând momentul unei reactivări.
Persoanele se sex feminin sunt mult mai avantajate, atunci când doresc reactivarea cordonului ombilical energetic, faţă de persoanele de sex masculin deoarece acest proces presupune o mai puternică implicare din punct de vedere emoţional. Iar femeile stau mult mai bine la acest capitol decât bărbaţii.

-va urma-

9 comentarii:

  1. Aseara am incercat prima dintre aceste meditatii (cea cu varful muntelui) si, chiar daca nu o realizasem chiar corect (nu puteam sa ma concentrez prea tare), am simtit niste energii si niste vibratii nemaipomenite in intreg corpul...am simtit efectiv cum imi vibrau palmele si talpile apoi si cum mA patrunde acea energie in tot corpul....pentru un moment a disparut si somnul si ma simteam ca si cum ar trebui sa mai stau si sa mai linistesc acea energie. A fost ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
  2. deja mi se derulau imaginile doar citind textul...pana si ''ombilicul'' s-a declansat si ca un cordon alb s-a strecurat facandu-si loc prin iarba in pamant...mi-a lasat inca o usoara senzatie de gadelat pe zona abdominala de la ombilicul fizic in jos...
    o sa incerc si meditatia,
    multumesc mult
    :)

    s.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ziua buna Dan si tuturor!

    UAU!!! E tot ce pot spune despre meditatiile cu elementele. Toata aprecierea, recunostinta si bucuria mea!

    Acum, referitor la acest pasaj, pe care il consider deosebit de important,
    "Nu uitaţi să mulţumiţi mamei Geea, dar şi pădurii, pentru că v-a hrănit cu energia ei! Simţiţi o mare bucurie interioară, deoarece ştiţi că oricând sunteţi binevenit(ă) să vă hrăniţi la sânul ei generos.",
    as avea o sugestie. Si anume, sa ne amintim sa simtim si sa ne exprimam aceasta stare de apreciere si recunostinta in fiecare meditatie cu elementele, pentru toate energiile/darurile primite - si in schimburile constiente, facute pe inspir si expir, dar si in in celelalte momente. La urma urmei, starea de echilibru si armonie inseamna si un echilibru intre a primi si a da.
    Am toata convingerea ca exprimarea aprecierii/recunostintei noastre in diferite momente din cadrul meditatiilor, ii va aduce fiecaruia dintre noi alte daruri si binecuvantari. Mai mult de atat, va incepe sa devina o stare naturala de a fi, in lumea reala. [Iar aici, in lumea 3D, putem vedea, cand mergem pe munte, in paduri etc. unde a dus lipsa de apreciere, recunostinta si respect fata de Mama Geea a unora dintre semenii nostri.] In timp, este posibil, zic eu, ca energia campului creat de aprecierea si recunostinta noastra, exprimate in lumea 3D, sa aiba influente subtile asupra altor fiinte umane care vor patrunde in el...

    [In alta ordine de idei si ca o mica paranteza la elementele din lumea exterioara, ne-am mai putea gandi/aminti ca ele exista si in interiorul nostru. Pamant-sistem osos; Apa-toate elementele lichide din organismul nostru:sange, limfa; Aer-aerul din plamani; Foc-plexul solar, focul digestiv... Asocierea aceasta isi are sursa in informatiile transmise de Tom Kenyon.]

    O Calatorie minunata fiecaruia dintre noi!
    Ana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asocierea dintre elemnente si om este destul de complexa. Nu doar sistemul osos este asociat cu pamantul ci toate componentele fizice (oase, muschi, organe, vene, artere, nervi, glande). Sunt patru subelemente pamant (sol, piatra, metal lemn) care la randul lor se impart in cate sapte tipuri... La fel, cele sase tipuri de "apa" din natura (curgatoare, statatoare, subterana, ploaie, umiditate, seva) sunt in conexiune cu "apa" interna (sange, limfa, lichid interstitiar, cefalorahidian, saliva, transpiratie, urina, lichid seminal, secretiile glandelor). Apoi, cele zece focuri din natura sunt in conexiune "focurile" trupului: dinamica interioara si exterioara (focul din plexul solar), metabolismul, sistemul imunitar, purificari, alte procese energetice etc.

      Ștergere
  4. Dan, care anume din cartile lui Carlos Castenada este folositoare pentru visul lucid?

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar, era sa uit:
    Aseara am facut cea de-a doua meditatie si am creat acea pestera. Am gasit opere de arta inimaginabile...imi inchipuiam aproape fiecare camera fiind toata de cristal si efectul de lumini si forme era fantastic. In ultima camera am gasit diverse aparate (de cristal toate) si am atribuit unuia dintre ele o functie de la mine (ma gandeam ca ar scoate niste informatii din inconstient la iveala pe loc), dar in schimb am simtit cam aceleasi energii puternice ca la prima meditatie, chiar mai puternice, nu m-au lasat sa dorm ceva timp. Intuitia imi zice ca in acele momente trebuie sa fac ceva cu acele energii. Si la prima si la a doua meditatie am stat intint in pat. Se pare ca subconstientul meu ascunde niste energii inimaginabile...trebuie sa mai experimentez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Experimenteaza, insa nu forta nota. Trebuie sa stii ce sa faci cu energia declansata, altfel se poate intoarce impotriva ta, alimentand procese oscilatorii sau procese aflate in dezechilibru.

      Ștergere
  6. Parerea mea si aș spune că tocmai Zamolxe a avut o întrupare tocmai pentrua demonstra că bărbații pot avea aceleași rezultate ca și o femeie, că femeile doar aparent au "avantaje" și doar pentru că bărbații o fac în mod diferit nu e semn de inferioritate. Și bărbații au "avantajele" lor... numai când un bărbat încearcă să facă aceasi treabă în același fel ca o femeie e dezavantajat. Nu i se dă femeii ceva ce nu i se dă și bărbatului.
    Cel mai simplu și cel mai drept drum e parcurs atunci când faci ceva "în felul tău". Atunci când faci ceva, așa cum trebuie, te simți bine, o simți cu fiecare fibră a corpului tău.
    POATE că unei femei îi e mai ușor să își reactiveze "cordonul obmilical", dar la fel de "poate" e și faptul că pentru bărbați trebuie activat cordonul brațelor(nu știu cum îi zice, dar se termină în palme) și că ei au avantaje peste femei la activarea acestui "cordon", iar adevărul care nu trebuie scăpat din vedere e că pentru a face exact aceeași treabă o femeie s-ar putea să aibă nevoie să-și activeze cordonul ombilical, dar nu și pentru bărbat, el trebuie să-și activeze cordonul brațeleor... și că atunci când urci un munte trebuie să nu scapi din vedere vârful, lasă trupul să se miște cum știe el mai bine, nu-l forța mergând în mâini pentru că așa e mai eficient pentru "o femeie". Mergi frumos, bucurăte de privelișteși, nu uita că treaba ta nu e șă-ți "activezi" picioarele, ci să mergi. Țelul tău e să ajungi în vârful muntelui(unde să ajungi, nu cum). Nu vei ajunge "sus" fără ca acestea să nu se activeze(dacă e nevoie de așa ceva), dar numai mersul poate spune trupului de care parte are nevoie să fie activată... poate nu picioarele, ci inima ori plamânii trebuie activați, iar tu-ți irosești energia cu activarea picioarelor... Tu doar mergi omule în treburile tale, iar cele care trebuiesc activate se vor activa după treaba pe care o faci.

    RăspundețiȘtergere