Pagini

luni, 5 martie 2012

Despre schimbare (5)


Eu:Revin la subiect, adică la schimbare. Mai mult de 90% dintre oameni doresc cel puţin o schimbare pozitivă în viaţa lor. În zona noastră geografică, mai ales în România, oamenii doresc în primul rând schimbări la nivel material. Asta e, sărăcia a devenit numitorul comun pentru foarte mulţi oameni. Situaţia este de aşa natură încât societatea, adică statul – guvern, parlament, administraţie locală etc., nu prea poate să facă mare lucru. S-a furat mult, s-au tăiat frunze la câini, s-au făcut greşeli, s-au creat grupuri de interese şi „găşti de băieţi deştepţi”. Din când în când, mai ales în preajma alegerilor, aceştia vin cu promisiuni, ba chiar cu „soluţii minune”. După alegeri situaţia nu se schimbă. Ba dimpotrivă, în unele locuri se înrăutăţeşte!
Ral: Aveţi clasa conducătoare pe care o meritaţi! Dacă voi credeţi că aceştia sunt răspunzători pentru bunăstarea voastră materială... atunci aveţi o mare problemă.
Eu: Degeaba ai seminţe bune dacă solul nu este fertil şi nici nu dispui de apă. Este o vorbă veche! Condiţiile exterioare sunt la fel de importante!
Ral: Condiţii pentru prosperitate aveţi. Baza legislativă e relativ bună, birocraţia nu e mai stufoasă decât în alte zone relativ bogate din punct de vedere material. Problema e omul! Trebuie ca şi omul să vrea! Cei mai mulţi vor să le vină de-a gata!
Eu: Hai să lu-ăm un caz concret. Un individ simplu, care câştigă circa 1500 lei pe lună - un câştig mediu în România; cum poate acesta să-şi schimbe situaţia? Ce ar trebui să facă pentru a-şi mări venitul, având în vedere faptul că circa 9 ore pe zi munceşte pentru a câştiga aceşti bani? Omul este prins într-un mecanism destul de rigid.
Ral: Trebuie să decidă că vrea să câştige mai mult! Fără decizia lui nu se poate schimba nimic! În momentul când decide că vrea acest lucru, se deschide vibraţional către câmpul energetic colectiv. Dacă şi-a impus să câştige cu 50% sau chiar cu 100% mai mult, atunci va trebui să o afirme clar şi răspicat. Trebuie să se implice personal, nu să aştepte vreo sursă financiară minune sau câştiguri căzute din cer.
Eu: Nu e aşa de simplu!
Ral: Ce ţi se pare complicat?
Eu: Vreau să rămânem la cazul concret, acela al omului care câştigă din greu 1500 lei pe lună. Să presupunem că el decide să câştige cu 50% mai mult. Până acum e simplu, din gură e uşor să spui asta. Problema celor mai mulţi oameni aflaţi în situaţia lui este că jobul nu le permite o creştere salarială atât de mare. Poate că nici nu au capacităţi mai deosebite astfel încât să-şi asume o responsabilitate mai mare în respectiva firmă. Rămâne aşadar să facă ceva în timpul liber. Foarte mulţi nu au nici surplusul de energie necesar pentru o altă muncă, fie au probleme cu sănătatea, fie nu se cere pe piaţă o muncă part-time pe specializarea lor. Ce e de făcut în aceste cazuri?
Ral: Observi cum funcţionează blocajele şi tiparele mentale? Prin atitudinea ta ţi-ai închis toate posibilităţile de-a câştiga mai mult. Blocajele mentale duc la blocaje energetice iar blocajele energetice duc la blocaje în zona materială. De unde ştii tu ce posibilităţi are fiecare? Vreau să-ţi spun că fiecare om – să subliniezi asta când vei scrie, are posibilitatea de-a câştiga financiar cel puţin dublu decât o poate face în momentul de faţă, indiferent de ceea ce face în mod curent. Trebuie să decidă că vrea asta! Trebuie să înţeleagă că trebuie să se implice! Trebuie să-şi schimbe atitudinea mentală! Aceasta presupune că trebuie să fie pregătit pentru o astfel de schimbare. Vorbesc de atitudine! În cele mai multe cazuri, păstrând această atitudine pentru un ciclu lunar, este îndeajuns pentru a determina realitatea obiectivă – Universul dacă vrei, să se „deschidă” astfel încât să-i determine un câştig precum şi-a propus. Dacă a decis că vrea să câştige cu 50% mai mult decât în momentul de faţă va observa că, după circa un ciclu lunar, îi va apărea cel puţin o posibilitate pentru ca realitatea să se conformeze deciziei. Ba chiar va putea câştiga mai mult de 50%.
Eu: De ce un ciclu lunar?
Ral: Luna, prin câmpul său subtil, îşi pune amprenta asupra dinamicii tuturor fluidelor de pe pământ. Fluxurile financiare intră în categoria aceasta.
Eu: Poate nu degeaba finanţele se mai numesc şi „lichidităţi”. Ştiam că banii trebuie să circule dar problema este că circulă între anumite magistrale şi surse.
Ral: Atitudinea celor mai mulţi oameni este că banii vin dintr-o singură sursă: salariul! Iată un tipar mental! Cel ce crede asta se închide faţă de alte surse.
Eu: Vrei să spui că având această atitudine, de deschidere faţă de alte câştiguri, chiar dacă nu se întrevede nicio posibilitate teoretică, Luna ne poate ajuta?
Ral: Vă ajută prin ocaziile ce se vor ivi. Mai ţii minte ce am vorbim acum ceva vreme? Atenţia este cea mai mare bancă din Univers! Unde îţi este atenţia acolo se îndreaptă şi energia. Iar condensarea energiei în materie este dată de variabila timp. Problema celor mai mulţi este că îşi îndreaptă atenţia spre blocaje şi tipare mentale, şi nu spre deschiderea de posbilităţi. Nu trebuie să vă gândiţi CUM veţi câştiga mai mult ci doar la faptul că o veţi face şi că vă veţi implica.
Eu: Spuneai la început despre primul schimb de energie cu mediul, adică să fie date, sau chiar aruncate, toate bunurile care nu ne mai folosesc sau care sunt în plus. Poate acest lucru să amplifice sau să grăbească ivirea de noi oportunităţi?
Ral: Fără îndoială! Însă schimbul de energie poate să dureze circa un ciclu pământesc (un an). Schimbul va avea loc oricum dar nimic nu poate înlocui decizia şi atitudinea voastră.
Eu: Totuşi, decizia nu implică şi anumite condiţii exterioare?
Ral: Asta e o altă mare greşeală pe care o fac cei mai mulţi oameni. Condiţiile exterioare sunt, de asemenea, efecte! Decizia determină condiţiile şi nu invers! Atitudinea urmează imediat după luarea deciziei, iar mai apoi apar condiţiile.
Eu: După care urmează implicarea propriu-zisă...
Ral: Corect! Puteţi atrage evenimentele, oportunităţile, dar trebuie să faceţi şi pasul concret, acela de implicare.
Eu: Să zicem că apare o oportunitate pentru un venit în plus dar care nu ne convine. Dacă nu ne implicăm, însă ne menţinem decizia pentru a avea un câştig în plus, pot apărea alte ocazii?
Ral: Bineînţeles. Posibilităţile sunt nenumărate! Însă va trebui să plătiţi cu energie şi timp. Cel mai bine ar fi să nu lăsaţi deoparte prima oportunitate. Chair dacă sunt elemente care nu vă convin. Legea Rezonanţei şi Legea Sincronicităţii vă scot în cale cea mai potrivită oportunitate, chiar dacă nu este cea mai plăcută. Acea oportunitate vă va aduce multe alte lucruri bune decât un simplu câştig material.
Eu: Spuneai de menţinearea deciziei pentru circa un ciclu lunar. Ştiinţele ezoterice, şi astrologia în mod special, ne spun că circa şapte zile – vorbim de perioada cuprinsă între luna nouă şi primul pătrar, putem folosi fluxul subtil al satelitului nostru natural pentru a determina creşteri pe partea financiară. Problema cea mai mare este: cum să o facem? Ne ajută o anumită tehnică? Sau o meditaţie specială?
Ral: Nu este necesar să faceţi conexiuni cu Luna la nivel energetic. Prin insăşi ciclul ei, Luna crează deja condiţiile necesare la nivel subtil. Voi trebuie doar să „fiţi pe fază”.
Eu: Aici este o altă problemă! Mulţi au spus treaba asta, să „fim pe fază”, dar nimeni nu a explicat-o clar.
Ral: Nu poate fi explicată clar pentru că este o chestiune care implică şi sufletul. Anumite aspecte trebuiesc simţite! Este vorbă de acea credinţă, veche şi totuşi nouă, care îţi şopteşte să ai încredere în Univers, în tine, în Dumnezeu, că lucrurile vor merge aşa cum ai decis.
va urma...

8 comentarii:

  1. Daca luam decizia de a castiga mai mult deja apare frica , deoarece stim ca pentru a face ceva trebuie sa lasi din altceva si apare intrebarea : -Dar oare merge ? si de aici o multime de scenarii , plus exemplele din media si de pe strada de esecuri si actiunile disperate pe care le fac oamenii te fac sa eziti....avem nevoie de exemple dar si eu desi am exemplele aproape nu pot crede ca aceste chestii pot functiona si pentru mine !... trebuie o minima evolutie spirituala pentru a avea curajul de a te implica ! Trebuie inceput cu pasi mici si clari ! Acum e posibil ca multi nici macar sa nu-si poata explica ce e acela curaj , sau alte valori , deaorece programarea sociala se pare ca a fost destul de eficienta , dar perspectivele spirituale sunt mult mai puternice si sper sa se reuseasca fundamentarea unor scheme mentale colective bazate pe spiritualitate in modul constient !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca este o "reteta" universala aici. Fiecare experimenteaza in felul lui, pentru ca fiecare e unic. Decizia de-a face ceva implica multe altele. Este firesc ca la inceput sa privesti in afara si sa bajbai inca in lumea efectelor (te uiti la alte cazuri, la mediu, la grup, la alte conditii etc.) Dupa ce am primit mesajul, am decis ca vreau sa fac mai mult... Nu m-a interesat ce este afara, nici conditiile... A fost o decizie luata in interior. In doar trei-patru zile am avut un fel de revelatie; am vazut ce as putea face. Nici nu ma gandisem inainte la asta. Nu inseamna acum ca intr-o luna voi reusi s-o pun in aplicare. Dar anul asta cu siguranta. Ieri am mai avut o sclipire... o alta posibilitate. Vorbea aceea... "nici nu stii de unde sare iepurele". Mai e o vorba buna: "nu aduce anul ce aduce ceasul."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar atentia si deschiderea ne pot aduce ceea ce nici nu visam, presupun ca de obicei nu practicam detasarea suficient de eficient, incat sa vedem "cu alti ochi". Eu la mine am observat inca ceva , cel mai mare obstacol in atingerea obiectivelor pe care mi le impun sunt chiar EU si fata de obstacolul asta , cele exterioare mi se par uneori banale !Plus ca am descoperit ca am si acea frica de succes despre care ai pomenit intr-un articol mai vechi , de asta il cred ca Ral cand zice ca exteriorul e efect, astept sa constientizez aceste informatii .... deocamdata doar le stiu inca nu le am " udate de vreme" . Va multumesc pentru acest efort sustinut pe care-l desfasurati si care pe mine ma ajuta muult mai mult decat pot constientiza in momentul de fata !

      Ștergere
  3. Buna ziua,

    Va multumesc pentru articol.

    Undeva, pe la sfarsit, ati atins un punct sensibil pentru mine:

    "Ral: Bineînţeles. Posibilităţile sunt nenumărate! Însă va trebui să plătiţi cu energie şi timp."

    Ar fi superb daca, in viitor, candva, ati avea timp sa scrieti ceva despre asta. Imi doresc sa inteleg cum sa fac sa elimin senzatia de "presiune" ce o simt la aceasta idee ( ceva de genul "trebuie sa nu scap oportunitatea asta, altfel ..." ) si sa integrez intelepciunea ce o simt in aceasta idee, exprimata frumos putin mai incolo:"Acea oportunitate vă va aduce multe alte lucruri bune decât un simplu câştig material."

    Din "experienta" mea, ceea ce m-a facut sa nu ma implic in oportunitatile de pana acum ( financiare, sentimentale, .. ) a fost frica. Mi-as dori sa inteleg curajul cu care sa inlocuiesc acea frica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frica este cel mai mare dusman al omului! De aici pleaca mai toate celelalte rele.
    Cand mai apare o astfel de opotunitate nu uita vorba: mai bine sa-ti para rau de ceea ce ai facut decat sa-ti para rau de ceea ce n-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru raspuns.

      Cred ca am inteles mesajul: curajul nu poate fi explicat sau inteles, ci doar trait.

      Dealtfel, incep sa vad clar deja pe mine ca viata e muuuuuuult mai frumoasa cand e traita cu curaj.:)

      Ștergere
  5. eu pot spune ca inainte avem dorinta de a castiga bani si ma chinuiam mult pentru asta ca toata lumea..imi ziceam ca trebuie sa fac asta..acum dupa o transformare in ceea ce ma priveste pot spune ca vad totul diferit....am mare incredere in ordinea acestui univers si stiu ca trebuie sa traiesc clipa si sa accept ceea ce vine spre mine....am impresia ca totul imi vine numai spre binele meu si ca eu trebuie doar sa experimentez si sa ma implic in ce imi vine fara sa mai am eu tot felul de dorinte..
    parca inainte inotam impotriva curentului iar acum ma las dusa de curent..pentru mine curentul insemnand constiinta universala in care acum mi-am integrat constiinta individuala....culmea e ca atunci cand am inceput sa inteleg nu mai am dorinte gen bani ci s-a schimbat ordinea prioritatilor.......lasand grijile pentru bani deoparte ei imi vin atat cat trebuie pentru a nu mai deveni o obsesie)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua! Tot ce am citit e minunat,caci imi confirma trairile de pana acum si Multumesc lui Dumnezeu ca am aflat ca existati si ganditi ca si mine! Simteam de mult ceea ce am citit dar nu avusesem curajul sa recunosc ceea ce voi ati recunoscut! Zile, seri si nopti minunate in continuare va dorim! Doamne Ajuta! Pace Voua!

    RăspundețiȘtergere