.csscode { margin : 15px 35px 15px 15px; padding : 10px; clear : both; list-style-type : none; background : #EEEEEE;; border-top : 2px solid #AAAAAA; border-right : 2px solid #AAAAAA; border-bottom : 2px solid #AAAAAA; border-left : 2px solid #AAAAAA; }

luni, 27 februarie 2012

Despre schimbare (4)


Ral: La fel se prezintă situaţia şi cu elementul apă. Sunt atât de multe energii şi puteri aferente lor care vă stau la dispoziţie... Este greu de înţeles de ce preferaţi să închideţi ochii!
Eu: Hm, pare simplu dar nu e. Sunt puse nişte legi peste aceste puteri. Când am scris, în stare de semitransă, cartea „Misterele şcolii zamolxiene” am reţinut foarte clar când unul dintre învăţătorii lui Zamolxe spunea că dacă cineva doreşte puteri pentru suflet atunci sufletul trebuie să se ostenească, dacă doreşte puteri ale minţii atunci mintea trebuie să se ostenească, iar dacă se vrea puteri peste trup atunci trupul trebuie să se ostenească. Aceste osteneli sunt grele. Experienţa a demonstrat că, în condiţii normale, astfel de puteri se obţin doar prin Legea Necesităţii, ori această lege se manifestă îndeosebi în condiţii mai grele. Hrana energetică elementală se poate accesa doar dacă este neapărat necesară. Iar ca să o faci necesară trebuie să opreşti hrana normală, deci vorbim de un post mai greu. Se ştie că organismul mai găseşte ceva de „digerat” apelând la rezervele de grăsime ale organismului. În plus, trebuie să ai un bun control al triadei intenţie-imagine-emoţie. În timpul postului greu apar în zona psiho-mentală o serie de tensiuni, datorate în principal intervenţiei instinctelor de supravieţuire şi adaptare. În ce mă priveşte, după nici două zile de post greu, şi cu o „aliniere” cât de cât bună pe triada intenţie-informaţie-emoţie, am simţit că iau foc. E clar, nu e pentru orice postul greu mai lung de 2-3 zile!
Ral: Metoda postului lung este cea mai rapidă, dar nu este singura. Se pot accesa energiile elementale şi în timp ce se consumă hrană solidă. Cel mai recomandat este să consumaţi doar alimente naturale, şi maxim jumătate din cantitatea necesară, deci sub 1000 de calorii, după cum socotiţi voi. În acest caz aveţi nevoie de aproximativ 50-70 de zile pentru a putea accesa energiile elementale. În cazul postului greu, se poate activa „tubul digestiv eteric” în 7-14 zile, plus echilibrul triadei intenţie-imagine-emoţie.
Eu: Deci importantă este, în acest caz, perseverenţa.
Ral: Perseverenţa este o condiţie de bază pentru oricare drum, şi în special pentru cel al evoluţiei spirituale.
Eu: Este posibil, în caz de perseverenţă, să se poată accesa aceste energii subtile chiar dacă se consumă hrană denaturată?
Ral: Da. Este posibil chiar şi în cazul consumului de hrană denaturată dar, în acest caz, ar fi nevoie de şapte până la zece ori mai mult timp decât în cazul când vă hrăniţi natural la jumătate din cât aţi avea nevoie în mod normal.
Eu: Deci vrei să spui că după minim 350, şi maxim 840 de zile, de practică asiduă a unei tehnici, un individ oarecare poate obţine aceleaşi rezultate ca unul care a consumat jumătate din necesarul de alimente naturale timp de 50-70 zile, sau un altul care a ţinut un post greu 7-14 zile?
Ral: Da, se poate merge şi pe varianta asta, însă nu se va putea accesa decât o parte din plaja de energii din stratul superior.
Eu: Eu credeam, şi chiar tu ai afirmat asta, că pentru a accesa energii subtile dintr-un „strat” superior” este nevoie de „curăţenie” pe stratul anterior.
Ral: Se pot crea în corpul eteric anumite trasee energetice, asemenea conexiunilor dintr-un aparat electric, şi prin acele trasee se vor accesa energiile elementale. Nu este recomandat să accesaţi energiile focului şi ale aerului atâta vreme cât vă alimentaţi denaturat.
Eu: Care sunt riscurile?
Ral: Pot apărea „deranjamente” pe corpul eteric... E vorba de incompatibilitate energetică. Lucrurile pot degenera. La fel ca în cazul focului fizic, trebuie să aveţi o „vatră” bine construită şi delimitată de alte "obiecte", să alimentaţi cu „lemne” doar atât cât este nevoie, să aveţi la dispoziţie şi „aer” pentru întreţinere, precum şi „apă”, în caz de o stârnire prea mare a focului.
Eu: Deşi pare că focul are cele mai puţine puteri, iată că nu sunt deloc de neglijat.
Ral: La fel ca şi în planul fizic, focul subtil te poate purifica, transforma, energiza, întări, dar te poate distruge dacă nu există armonie.
Eu: De ce este periculos aerul în acest caz?
Ral: Nu este la fel de periculos ca focul dar poate determina o aranjare anormală pe planul mental, ceea ce poate duce la pierderea contactului cu realitatea.
Eu: Ce înseamnă acest lucru? Poate duce la nebunie?
Ral: În cele mai grave cazuri, da. În cele mai puţin grave ar amplifica disocierile la nivel mental, ceea ce în termeni patologici se numeşte schizofrenie. Mulţi, care au în exces elementul aer, în defavoarea altor elemente, sunt mult timp rupţi de realitate. Trăiesc mai mult în propriile lumi decât în realitatea efectivă. Dacă există şi un exces de foc atunci lucrurile pot degenera grav.
Eu: Revenind la meditaţie, spui că este recomandat să vizualizăm locul în care ne-am simţit cel mai în armonie cu toate elementele.
Ral: Nu este îndeajuns doar să-l vizualizaţi. Este important ca atunci când sunteţi în locul respectiv, fizic vorbind, să vă formaţi o bună priză la toate elementele. Iar această priză se face atât prin minte, deci prin imagine, cât şi prin suflet, adică prin simţire. Priza cu mintea se face prin reţinerea imaginii reale, tridimensionale. În acest sens, încercaţi să reţineţi din peisaj atât lucrurile apropiate cât şi cele depărtate, precum şi o cât mai exactă „amprentă” cromatică şi chiar acustică – sunetul apei, a frunzelor bătute de vânt, a păsărilor. Priza pe suflet se face atunci când lăsaţi elementele să vă mângâie, să vă hrănească, să vă străbată, să vă reechilibreze, şi să vă purifice. Reţineţi senzaţiile deosebite, unele pot fi chiar senzuale. Fiecare element şi subelement în parte vă poate declanşa senzaţii deosebit de plăcute. Prin imagini, senzaţii şi emoţii vă formaţi o bună priză la toate acest elemente.
Eu: Iar atunci când vom vizualiza aceste locuri, şi vom conştientiza imaginea tridimensională, plus toate aceele senzaţii aferente învăluirii elementelor, vom reuşi să ne conectăm direct la locul respectiv?
Ral: Da. Este o conexiune realizată prin continuumul energetic. În planul energetic totul este interconectat. Puteţi fi chiar la celălalt capăt al lumii, conexiunea energetică cu locul respectiv se face foarte rapid.
Eu: Prin intermediul structurii eterice a Geei?
Ral: În principal, da.
Eu: Chiar şi ştiinţa spune că nu există materie, ci doar energie.
Ral: Degeaba vă spune ştiinţa cum stă treaba în exterior, atâta vreme cât voi aveţi altundeva conştiinţa. Conştiinţele celor mai mulţi oameni încă se tăvălesc în dualitate, în forme. Acestea dau iluzia materialităţii.
Eu: Aşadar, este îndeajuns să ne conectăm, prin vizualizare şi conştientizare, la acel peisaj?
Ral: Nu este necesar să fie acelaşi peisaj. Schimbaţi peisajele. Fiecare loc este unic. Este bine să schimbaţi peisajele cât mai des, în funcţie de posibilităţi. Este ca şi cum aţi servi mai multe feluri de mâncare. În unele locuri veţi putea „servi” mai uşor un anumit element sau subelement decât în altul.
Eu: Crezi că este cazul să facem o listă?
Ral: Trebuie să descoperiţi singuri. Vedeţi ce caracteristici prezintă zona respectivă. Megeţi acolo... Ce simţiţi? Este important să faceţi voi aceste descoperiri. Veţi înţelege de ce...
Eu: Aceste meditaţii pot fi făcute oricând?
Ral: Dimineaţa au efectul cel mai puternic. Ele vă echilibrează sistemul energetic şi vă pregăteşte pentru munca de peste zi. În plus, vă încărcă cu o vitalitate şi o prospeţime aparte, pe care nu le veţi primi prin somn.
Eu: Să zicem că m-am lămurit cât de cât cu meditaţia de dimineaţă. Ce poţi să-mi spui despre meditaţia de seară? Ne conectăm la alte locuri din natură?
Ral: Meditaţia de seară vă ajută la eliberarea tensiunilor reziduale din inconştient. Cu cât conştientul va înainta mai mult în zona inconştientului, cu atât veţi înainta mai mult în lumea armoniei şi luminii.
Eu: Presimt că această meditaţie presupune tot de o formă de vizualizare.
Ral: Este o altfel de vizualizare. De data această vă veţi construi singuri peisajul. Veţi introduce toate „ingredientele”.
Eu: Pare simplu.
Ral. În aparenţă da, pare simplu. Aici lucrurile vor avea o anumită desfăşurare, deoarece explorarea inconştientului nu este un lucru uşor de făcut. Sunt câţiva paşi de făcut.
Eu: Care ar primul pas?
Ral: Într-o primă etapă vă veţi construi propria voastră insulă. Ea va fi situată undeva în mijlocul unui ocean. Imaginaţi-vă cea mai frumoasă insulă posibilă, cu cele mai frumoase plaje. Mergeţi în interiorul insulei. Daţi drumul fanteziei... Construiţi cu imaginaţia cei mai frumoşi munţi, la poalele cărora să fie cele mai frumoase păduri, prin care vor şerpui cele mai frumoase izvoare, iar în câteva locuri veţi avea cele mai spectaculoase cascade. Puneţi şi un lac liniştit, alimentat fiind de izvoarele munţilor şi pădurilor. În locurile întinse, puneţi cele mai frumoase şi mai exotice plante, flori şi arbuşti. Fluturii, dintre cei mai frumoşi coloraţi, vor zburda în voie, iar sunetele melodioase ale păsărelelor vor fi în armonie cu liniştea pădurilor. Simţiţi cum razele soarelui vă învăluie cu o dragoste părintească în timp ce adieri calde de vânt vă mângâie pielea. Fiţi doar voi înşivă în această insulă. Nu trebuie să purtaţi niciun fel de haine. Nu trebuie să vă ruşinaţi de nimic. Fiţi doar voi... liberi şi fără niciun fel de restricţii.
Începeţi să exploraţi propria voastră insulă. Simţiţi pământul şi iarba moale pe care călcaţi. Simţiţi-le cum vă mângâie tălpile în timp ce călcaţi. Apropiaţi-vă de florile superbe din jur, aplecaţi-vă asupra lor şi mirosiţi-le. Aplecaţi-vă asupra altora... mirosiţi-le şi pe acestea. Lăsaţi-vă îmbătaţi de mirosul lor. Dacă simţiţi nevoia lăsaţi-vă pe spate. Priviţi cei câţiva norişori de pe albastrul cerului. Atingeţi pământul cu palmele. Dacă simţiţi nevoia, sărutaţi-l cu drag. Dacă simţiţi nevoia de-a râde, râdeţi! Dacă simţiţi nevoia de-a plânge, plângeţi! Este posibili să plânge-ţi mai mult la început. Sunt primele descărcări din inconştient. Dacă simţiţi nevoia să strigaţi atunci strigaţi! Faceţi ceea ce simţiţi că vă face să vă simţiţi bine. Inaintaţi şi mai mult în interiorul insulei. Ridicaţi-vă privirea. Scrutaţi vârful majestuos al piscurilor muntoase. Priviţi către cel mai înalt pisc. Cum arată? Este ascuţit sau uşor plat. Versanţii sunt acoperiţi de arbori sau sunt golaşi. Cum arată lacul din apropiere? Ce formă are? Este mare? Mergeţi mai aproape de baza muntelui. Intraţi în pădurea de la baza sa. Simţiţi cum răcoarea pădurii vă înconjoară cu senzualitate. Priviţi câţiva arbori. Cum arata? Atingeţi câţiva dintre ei. Mergeţi mai mult în interiorul pădurii. Opriţi-vă pentru câteva clipe, şi ascultaţi cântecul păsărelelor. Apoi continuaţi să mergeţi mai departe. În scurt timp veţi ajumge la baza muntelui. Începeţi să urcaţi muntele. Din când în când opriţi-vă şi priviţi în jur. Cum este drumul? Sunt stânci în jur. Drumul este plin de pietre sau este o cale uşoare?
va urma...

luni, 20 februarie 2012

Despre schimbare (3)


Eu: Revin la triada Informaţie-Energie-Materie. Care ar fi conexiunile dintre ele? Cum poate informaţia să genereze energie? Cum poate energia să genereze materie?
Ral: Trebuie să înţelegeţi că acestea trei sunt una.
Eu: Şi totuşi... realitatea nu pare să confirme acest lucru decât în puţine cazuri. Mulţi ne gândim la multe lucruri, dar foarte puţine dintre aceste gânduri se „materializează”. Informaţia nu pare să fie îndeajuns. Să fie energia cheia?
Ral: Informaţia generează energie iar energia generează materie. Ceea ce le desparte – doar pare să le despartă, este variabila timp. Timpul este cheia!
Eu: Undeva am citit că timpul este controlat de spaţiu iar spaţiul de timp. Ultima variantă este lesne de înţeles, în schimb este mai greu de înţeles cum poate spaţiul să controleze timpul.
Ra: În spaţiul 3D este puţin mai greu de observat acest lucru. Spaţiul este informaţie condensată.
Eu: Înţeleg că ceva fizic conţine atât informaţie cât şi energie - însăşi ştiinţa confirmă acest lucru prin formule clar definite, dar cum reuşeşte timpul să schimbe informaţia simplă în energie şi apoi în materie?
Ral: Vorbim aici de un Univers dinamic. Informaţia de care vorbeşti nu este un element izolat. Trebuie să înţelegi că „animatorul” energiei este informaţia iar „animatorul” materiei este energia. Deci dacă vrei să creezi ceva începi cu informaţia. Ea trebuie să fie clar definită şi în conformitate cu realitatea. Cheia este de fapt controlul mental în relaţia cu variabila timp. Cei mai mulţi aveţi probleme cu autocontrolul mental. Dacă reuşiţi să menţineţi imaginea mai mult timp, aceasta va angrena diverse energii. Dacă veţi menţine imaginea şi mai mult timp, energiile se vor materializa.
Eu: Dacă îmi imaginez ani de zile că pisicuţe şi elefănţei zboară în cercuri, nu cred că se va materializa vreodată această imagine.
Ral: Nu, deoarece este o imagine care este în contradicţie cu realitatea obiectivă. În acest caz te pui împotriva curentului realităţii. Rezultatul este izolarea. Totuşi, dacă menţii informaţia mult timp, energiile declanşate de ea vor acţiona în interiorul propriului sistem, ceea ce în timp determină boală psihică şi fizică.
Eu: Am înţeles. Cum crezi că este mai bine să abordăm această triadă?
Ral: Aveţi foarte multe energii la îndemână. Folosiţi-le cu înţelepciune. Ele vă ajută să materializaţi mai repede informaţia.
Eu: Te referi la energiile naturale?
Ral: Da. Sunt energii deosebit de puternice. Refaceţi echilibrul interior şi apelaţi la elemente. Conectaţi-vă la energiile lor! Acordaţi mai mult timp meditaţiilor!
Eu: Dă-mi, te rog, câteva amănunte. Cum ar trebui să decurgă meditaţia în acest caz?
Ral: Vizualizaţi locul cel mai plăcut pe care l-aţi vizitat recent. Ar fi ideal dacă aţi putea face „priză” cu toate elementele, adică să aveţi atât pământ, cât şi apă, aer şi foc. Este recomandat să apelaţi la imaginea unei zone de munte, cu o apă curgătoare alături, cu soarele zâmbind pe cerul senin, iar vântul să vă mângâie pielea. Cei care nu au avut parte de un asemenea peisaj trebuie neapărat să o facă. Fiecare dintre voi, indiferent de regiune, poate merge într-un sfârşit de săptămână, undeva unde sunt îndeplinite aceste condiţii. Ideal ar fi să mergeţi aproape de zonele: Rarău, Ceahlău, Hăşmaş, Bucegi, Retezat, zona Munţilor Apuseni. Faceţi acolo primele meditaţii. Încercaţi să vă conectaţi energiilor locului. Simţiţi cum fiecare element în parte vă înconjoară şi vă dă putere. Lăsaţi energia locului să vă inunde!
Pământul – muntele, pădurea, ţărâna, vă va ajuta să vă formaţi o viziune clară a ceea ce v-aţi pus în gând să faceţi. Ar fi cel mai bine dacă v-aţi propune să atingeţi echilibrul interior; veţi realiza astfel condiţiile pentru evoluţia spirituală într-un mod optim. Conexiunea cu pământul vă va ajuta să puneţi o „temelie” solidă planului vostru. Vă va apăra atunci când veţi fi pus la încercare – iar de încercari nu puteţi scăpa, căci sunt fireşti atunci când începeţi să parcurgeţi un drum spiritual. Având în fundal, de exemplu, imaginea Pietrelor Doamnei, a vârfului Ceahlăului, a vârfului Retezat, ori poate un vârf care „v-a făcut cu ochiul” – aţi simţit ceva special când l-aţi întâlnit, vă va oferi un suport energetic subtil foarte puternic. Vă va da încredere în propriile forţe, precum şi energie, siguranţă, stabilitate, forţă, echilibru, rezistenţă, şi chiar vă poate hrăni corpul energetic şi emoţional.
Eu: Sunt multe energii. Care dintre ele sunt mai importante într-o primă fază?
Ral: Toate sunt la fel de importante. Se vor avea în vedere toate cele 32 puteri ale pământului (8 capacităţi x 4 tipuri de pământ).
Când vreţi să vă încărcaţi cu energie solară şi lunară, mergeţi în zonele cu minereuri bogate în aur şi argint. De obicei, acestea se găsesc împreună; energiile solare şi lunare trebuie să fie în armonie pe pământ. Nu degeaba Luna a fost poziţionată faţă de pământ în aşa fel încât să dea impresia că este egală cu dimensiunea Soarelui. De altfel, dualitatea bine-rău, lumină-întuneric, dar şi multe altele, au la bază această iluzie, a percepţiei de aparentă egalitate dintre Lună şi Soare.
Eu: Dar şi faptul că ziua este aproximativ egală cu noaptea. De aici şi "eterna bătălie" dintre lumină şi întuneric.
Ral: Nu există întuneric! Pentru spectrul vostru de percepţie în zona electromagnetică este într-adevăr aşa, dar lumină este peste tot, în orice spaţiu.
Eu: Apropo de minereurile de aur şi argint. Cred că Munţii Apuseni sunt pe primul loc.
Ral: Corect! Munţii Apuseni sunt cei mai potriviţi. Acolo găsiţi din abundenţă minereuri de aur, de argint, de cupru, dar şi radioactive. Toate aceste elemente vă pun în legătură cu energii deosebite, desigur cu condiţia să aveţi corpul fizic, emoţional şi mental într-o cât mai bună stare, deci în armonie.
Eu: Nici nu e de mirare că febra aurului a înnebunit lumea din cele mai vechi timpuri. Cred că este vorba de o chemare inconştientă către aur.
Ral: Minereul prelucrat nu ajută decât foarte, foarte puţin. Degeaba vă încărcaţi cu aur pur căci nu vă poate ajuta prea mult. Eventual, la schimbul de mărfuri. La fel se prezintă situaţia şi cu celelalte metale. Aurul este bun numai în stare naturală, dispersat în rocă. Se comportă asemenea unui burete care absoarbe energia solară. Un burete topit se transformă într-o picătură de plastic care nu vă poate ajuta prea mult. La fel se prezintă situaţia şi cazul argintului. Minereul de argint, dispersat în rocă, vă poate încărca cu energii lunare. Cuprul vă pune în conexiune cu energiile venusiene, care au rolul de armonizare a relaţiilor umane. Cuprul este bun şi pentru armonizarea glandelor endocrine. Elementele radioactive vă pun în legătură cu energiile Soarelui Central.
Eu: Şi pentru accesarea energiilor solare şi lunare este îndeajuns să fim în zona respectivă şi să activăm intenţia potrivită?
Ral: Se face în funcţie de gradul de puritate atins; bineînţeles, pe toate corpurile. Cantitatea de energie solară şi lunară receptată poate creşte în multiplii de 7. Dacă cineva a renunţat la alimentaţia aşa-zis omnivoră, adică denaturată, şi a trecut la o alimentaţie mult mai sănătoasă, folosind peste 50% alimente netratate termic; şi-a eliberat cea mai mare parte din schemele psiho-mentale reactive; are un program de evoluţie spirituală şi îl respectă, atunci poate primii de şapte ori mai multă energie solară şi lunară decât cel aşa-zis normal. Dacă a ajuns să consume doar hrană naturistă şi a reuşit să acceseze şi energiile elementale, atunci poate primi de 49 ori mai multă energie solară şi lunară. Totodată, va scădea consumul de alimente solide de şapte ori.
Eu: Elementul apă pare a fi mult mai abundent.
Ral: Apa, fie că este vorba de un râu, pârâu, izvor – apă curgătoare, fie că este vorba de un lac sau de mare – apă stătătoare, este bine să vă formaţi o bună conexiune cu acest element. Apa este în legătură cu dinamica de ansamblu a omului, aflat atât în relaţia cu exteriorul cât şi în relaţia cu interiorul. Apa, prin puterea ei subtilă de purificare, curăţare, ajută la eliminarea unor tensiuni vechi, la eliberarea de temeri; practic, ajută la stabilizarea corpului emoţional. Apa vă poate ajuta şi la dinamica de ansamblu, deci în dezvoltare, creştere, evoluţie. Sunt 72 de capacităţi (puteri) principale ale apei (12 capacităţi x 6 tipuri de apă).
Eu: Cel mai accesibil element este apa. Nu cred că există casă care să nu aibă la dicreţie acest element.
Ral: Dacă te referi la apa de la robinet, atunci te înşeli. Este o apă „ruptă” de natură, o apă inertă, care şi-a pierdut proprietăţile energetice subtile. Este o apă care nu vă hrăneşte cu elementul... apă. Acel lichid a ajuns doar un dizolvant banal, care vă ajută doar la digerarea alimentelor degradate.
Eu: Adică doar cei care au fântâni în curte au parte de elementul apă în adevăratul sens?
Ral: Şi doar dacă vor bea apa în momentul în care o vor scoate din fântână. Dacă este ţinută în vase mai mult de câteva ore, îşi pierde proprietăţile de hrană subtilă.
Eu: Din cauza despărţirii de sursă?
Ral: Exact! Este ca şi cum s-ar „evapora”. În fapt, este vorba de degradarea energiei subtile a elementului apă. Cel mai indicat ar fi să fie consumată apa de izvor, direct din natură.
Eu: De multe ori am sesizat că, atunci când beau apă direct de la izvor, de la vreo cişmea, sau chiar de la fântână, direct din ciutură, simt o stare ciudată, ca o atingere specială a apei. Cum se spune în popor: „te unge la suflet”. Am sesizat şi o uşoară ameţeală.
Ral: Este vorba de energia subtilă a apei. Cei care simt astfel, au capacitatea de-a extrage foarte uşor energia subtilă din apă. O pot folosi şi pentru altceva, nu doar pentru hrănire.
Eu: De exemplu?
Ral: Descoperă singur. Ştii că sunt 12 capacităţi şi şase tipuri de „apă”. În total 72 de puteri ale apei. Acestea sunt capacităţi de bază, căci urmează o altă defăşurare a lor, în multiplu de şapte. Şi tot aşa...
Eu: Cum ar fi, de exemplu, la subelementul metal, din cadrul elementului pământ, aşa cum ar discutat mai înainte. Am avea şapte metale „prime”. Nu degeaba alchimiştii le-au clasificat astfel (e vorba de aur, argint, cupru, fier, cositor, plumb, mercur – n.a). Urmează alte metale, după care se au în vedere aliajele.
Ral: La fel se prezintă situaţia şi cu elementul apă. Sunt atât de multe energii şi puteri aferente lor care vă stau la dispoziţie... Este greu de înţeles de ce preferaţi să închideţi ochii!
va urma...

luni, 13 februarie 2012

Despre schimbare (2)


Ral: Cei mai mulţi ar trebui să înceapă cu eliberarea aspectelor dăunătoare, cum ar fi dependenţele. Acestea vă seacă de bruma de energie pe care o aveţi, şi vă intoxică trupul şi corpurile subtile.
Eu: Dependenţele sunt foarte greu de eliminat. Mă gândesc la consumul excesiv de alimente, ţigări, dulciuri, alcool, droguri, jocuri de noroc, sex etc.
Ral: Sunt greu de eliminat pentru că lucraţi la efect. Cauzele acestora sunt în planul emoţional şi mental. Aici aveţi de lucru. După ce rezovaţi cauzele subtile va fi mult mai uşor să eliminaţi dependenţa fizică. Restabiliţi echilibrul interior! Dependenţele sunt o consecinţă a dezechilibrului interior! Eliminând dependenţa veţi determina mişcări pozitive puternice în planul psihoemoţional. Energia folosită în trecut pentru alimentarea dependenţei, şi apoi pentru a contracara efectele ei, va fi folosită pentru aspectele pozitive.
Eu: De ce alimentaţia contează atât de mult în evoluţia spirituală? În toate culturile lumii se afirmă acest lucru.
Ral: Alimentaţia este o verigă puternică ce vă leagă de regnul animal. Iar omul trebuie să evolueze dincolo de caracteristice regnului animal, care sunt legate de instinctele primare. Pe de altă parte, energii uriaşe sunt pierdute în procesul de digestie şi asimilare a alimentelor denaturate.
Eu: Ce altceva ar mai fi de recomandat?
Ral: Respectaţi programul de somn! Somnul oferă o posibilitate naturală de refacere a energiilor interne. Somnul poate fi un prieten de nădejde! Apoi, evitaţi sedentarismul; dacă aveţi un loc de muncă la birou este obligatoriu să vă faceţi timp pentru exerciţii fizice. Trebuie să eliberaţi tensiunile acumulate în muşchi, tegumente, oase, organele interne.
Eu: Despre corpul fizic cred că aproape toţi oamenii ştiu cam ce anume ar fi de făcut. Hai să trecem la aspecte mai puţin cunoscute, cum ar fi corpul energetic, emoţional, mental şi spiritual.
Ral: Nu poţi pune greutate mai mare peste o persoană care abia reuşeşte să se menţină pe „linia de pluire”. Atenţie la echilibru! Este foarte important să ţineţi cont de toate cele cinci corpuri. Dacă veţi pune accentul doar pe unul dintre corpuri atunci întregul sistem, adică omul, va avea de suferit. În caz de abordare dezechilibrată a programului evolutiv, rezultatul final va fi, ori boala – dacă există continuitate, ori revenirea la punctul de plecare – de cele mai multe ori.
Eu: Întrebarea mea este: cum ştim că avem o abordare echilibrată?
Ral: Trebuie să aveţi o relaţie sinceră cu voi înşivă. Asta presupune să aveţi formată o oglindă specială, în care să vă „priviţi” zilnic. Pentru început, cea mai potrivită oglindă este jurnalul.
Eu: Jurnalul cere timp. Mai potrivit şi mai rapid cred că ar fi jurnal mental. Sau măcar să se fixeze o perioadă, de 15-30 minute, de reflectare asupra zilei.
Ral: Reflectarea ajută numai pesoanelor foarte echilibrate, adică acelora care sunt stăpâni pe propria viaţă. Jurnalul mental este pentru cei care au o bună experienţă; pentru unii e nevoie de câţiva ani, de jurnal efectiv. Pentru cei dezechilibraţi, adică marea majoritate, jurnalul scris este cel mai eficient. Prin scris, tiparele psiho-mentale aflate în dezechilibru cu ordinea naturală, determină o manifestare mai lentă a emoţiilor şi gândurilor negative, şi astfel pot fi scoase la suprafaţă multe comori aflate în interiorul fiecăruia.
Aici trebuie să ţineţi cont de câteva aspecte:
  • întotdeauna, înainte de-a începe să folosiţi instrumentul jurnalului, să aveţi în vedere intenţia de-a scoate ceea ce este mai bun din voi. Fiţi convinşi că în interior aveţi comori inestimabile care abia aşteaptă să fie descoperite.
  • evitaţi „descâlcirea” unor evenimente neplăcute de peste zi
  • nu vă lăsaţi pradă unor emoţii neplăcute, amintiri dureroase sau alte asemenea.
  • jurnalul este ca o poartă de intrare în interiorul fiecăruia. Chiar dacă nu vă vine să scrieţi nimic, puteţi folosi formule de genul: „mă iubesc”, „iubesc natura”, „totul îmi este cu putinţă”, „sunt deschis energiilor vieţii”, „ma las cuprins de liniştea Universului” etc. Încercaţi apoi să descrieţi un copac, un vârf de munte, un ochi de apă, o floare... Pas cu pas, veţi pătrunde în interiorul vostru. Lăsaţi fiorii să se desfăşoare, să vă învăluiască, să vă hrănească, să vă purifice.
  • dacă simţiţi că s-au declanşat stări deosebite, rămâneţi o scurtă perioadă cuprinşi de acestea. Ele sunt deosebit de hrănitoare pentru corpul emoţional.
Eu: Care ar trebui să fie relaţia cu exteriorul?
Ral: Important este să vă axaţi pe relaţia cu interiorul. Rezolvând relaţia cu interiorul se va rezolva şi relaţia cu exteriorul. Cei mai mulţi fac greşeala de-a se adresa exteriorului atunci când vor să schimbe ceva în viaţa lor.
Eu: Deci primul pas ar fi eliberarea de balastul material, adică să dăm, sau chiar să aruncăm, tot ceea ce nu avem nevoie. Spui că în felul acesta vom face un schimb de energie cu exteriorul. Apoi, spui că trebuie să revenim la echilibrul interior, să ţinem cont de toate celelalte corpuri; să oferim atenţie şi mai ales hrană şi acestora, nu numai corpului fizic. Corpul emoţional s-ar hrăni prin jurnal, prin meditaţie, prin artă, muzică, litreratură, prin conexiunea la echilibrul din natură.
Presupun că hrana pentru corpului mental se obţine prin studiu.
Ral: Într-adevăr, pentru început studiul este hrana cea mai potrivită pentru dezvoltarea corpului mental. Este ca laptele pentru cei mici. Este important să fiţi echilibraţi în ceea ce priveşte acumularea de informaţie. Este recomandat să studiaţi atât aspectele aşa-zis umaniste cât şi cele mecaniciste. Acumulaţi, şi încercaţi să înţelegeţi, atât elemente de psihologie, sociologie, medicină, artă, cât şi noţiuni de matematică, fizică sau aşa-numitele ştiinţe ale naturii. Nu vă axaţi doar pe un singur domeniu!
Studiul este doar un „fel” de mâncare pentru corpul mental. Este, într-adevăr, o „mâncare de bază” căci fără studiu, mintea devine leneşă şi odată cu lenevirea minţii intervin procese de degradare pentru întregul sistem.
Prin jurnal se pot accesa informaţii din subconştient şi chiar din vieţile anterioare. Ele sunt scoase la suprafaţă prin suport emoţional. Multe lucruri bune veţi descoperi astfel... şi veţi avea parte de o altfel de hrană pentru corpul mental. Următorul fel de „mâncare” pentru corpul mental este dat de înţelegerea dinamicii informaţionale. Căutaţi să înţelegeţi interconectivitatea sistemelor, ciclicitatea fenomenelor, rezonanţa, convergenţa, sincronicitatea. Apoi încercaţi să pătrundeţi mai adânc; cercetaţi transcendenţa fenomenelor duale. Dezvoltaţi-vă intuiţia, apoi fiţi deschişi fenomenelor telepatice, atât între voi cât şi faţă de fiinţele din zonele înalt vibraţionale.
Eu: Despre hrana corpului spiritual ce poţi să ne spui?
Ral: De obicei, prin meditaţie se obţine hrana pentru corpul spiritual. Este foarte greu de primit hrană pentru corpul spiritual dacă nu s-a atins un oarecare grad de echilibru în zona emoţională şi mentală. Dacă nu s-a reuşit echilibrul psiho-emoţional, atunci hrana spirituală se obţine numai prin rugăciune. Dar, în acest caz, veţi primi foarte puţin...
Eu: Din cele ce mi-ai transmis, nimic nu e nou! Sunt mulţi care au aceste „hobby-uri” şi, totuşi, nu-mi par a fi cu mult deasupra celorlalţi. Sunt mai sănătoşi, poate chiar cu mai multă putere şi vitalitate, dar...
Ral: Oferind hrană corpurilor subtile nu înseamnă că sunteţi deja angrenaţi pe drumul evoluţiei. Hrana pentru corpurile subtile asigură doar prima condiţie. A doua condiţie, care este şi mai importantă, ar fi „trasarea” programului evolutiv. Trebuie să aveţi o viziune asupra voastră pentru următorul interval de timp.
Eu: Adică un plan?
Ral: Poţi să-i spui şi aşa. Trasaţi-vă obiective!
Eu: Fiecare om are obiective, dar se pare că foarte puţini şi le îndeplinesc. Realitatea are şi ea „condiţiile” ei!
Ral: Este o abordare greşită! Majoritatea au obiective de natură materială.
Eu: Ce este greşit în această abordare?
Ral: Ţi-am mai spus: materia este efect! Este foarte greu de modificat materia lucrând la materie. Această viziune mecanicistă asupra dinamicii materiale vă istoveşte de energie. Cei mai mulţi nu aveţi puterea de a schimba materia lucrând la materie. Lucraţi pentru echilibrul emoţional şi mental! Eliberaţi tensiunile din corpul emoţional! Limpeziţi-vă corpul mental! Aveţi instrumente necesare pentru a face lucrul acesta. Veţi vedea că exteriorul se va schimba de la sine.
Eu: Dar dacă nu se intervine în planul material atunci nu se schimbă nimic. Trebuie intervenit şi aici! Spuneai că implicarea este cea care determină schimbări în planul material. Îmi pare o contradicţie în ceea ce spui!
Ral: Nu este nicio contradicţie! Implicarea înseamnă decizie! Decizia corectă depinde de armonia interioară. Fiind tulburat în interior nu poţi lua o decizie corectă. Deciziile incorecte determină izolare sau dinamici dizarmonioase a energiilor, prin urmare rezultatul în planul fizic este la fel. Eşecul poate atrage resemnarea, abandonul, căutarea unor oportunităţi în lumea efectelor, deci părăsirea interiorului.
Eu: Revin la triada Informaţie-Energie-Materie. Care ar fi conexiunile dintre ele? Cum poate informaţia să genereze energie? Cum poate energia să genereze materie?
Va urma...

luni, 6 februarie 2012

Despre schimbare (1)


Eu: Ral, viaţa omului de rând pare să devină tot mai grea. Observ din ce în ce mai mulţi oameni trişti, încruntaţi, nervoşi, ba chiar mulţi tineri care gesticulează şi vorbesc singuri pe stradă.
Ral: Este normal ca pentru unii situaţia să fie mai grea. Energia matricei carpatice acţionează din ce în ce mai puternic şi, totodată, amplifică dualitatea. Trebuie scoase la suprafaţă toate tendinţele negative. Este dureros doar pentru cei care sunt mai egotici. Pentru cei care privesc numai în exterior, sau care văd doar propriul lor punct de vedere, pentru cei care se consideră cu mult peste media celorlalţi, pentru cei care privesc „de sus”. Pentru toţi aceştia va fi, într-adevăr, mai greu.
Eu: Să sperăm că acel ajutor - „plasa” energetică de care spuneai, va ajuta mult în viitorul apropiat!
Ral: Nu vă bazaţi pe ajutorul din exterior! Ajutorul care pare venit din exterior este tot al vostru. Cine are ochi de văzut vede acest lucru foarte clar. Situaţia se poate rezolva numai la nivel particular. Având grijă de voi, aveţi grijă şi de grup. Reveniţi la voi înşivă. Nu vă mai încărcaţi cu problemele altora! Aveţi grijă în primul rând de voi!
Eu: În România, problemele sunt mai mult de natură materială.
Ral: Problemele de natură materială sunt o consecinţă a problemelor de natură spirituală. Tot ceea ce vă trebuie, deja aveţi.
Eu: Este normal să vrem mai mult...
Ral: Iar Universul vă oferă atât cât puteţi duce. Dacă vreţi mai mult atunci de ce nu permiteţi să primiţi mai mult?
Eu: Ce vrei să spui?
Ral: Învăţaţi să vă deschideţi larg „uşa casei” şi „buzunarele”, pentru a primi mai mult. Chiar nu ştiaţi că prin „uşa” care daţi veţi şi primi? Şi că buzunarele care oferă, se vor umple îndoit?
Eu: Unii chiar nu au ce să dea.
Ral: Toţi au acces egal la aceeaşi bancă universală. Toţi au acelaşi „cec în alb”.
Eu: Chia aşa?
Ral: Chiar aşa.
Eu: Problema e că doar foarte puţini ştiu să completeze acel cec în alb. Cred este vorba de un secret aici.
Ral: Nu este niciun secret. Toţi primesc aceeaşi cantitate nelimitată de valută universală.
Eu: Ral, azi ai chef de glume...
Ral: Nu glumesc cu astfel de chestiuni.
Eu: Am înţeles, te referi la potenţial. Mda, toţi avem acelaşi potenţial, bla bla...
Ral: Americanul are o vorbă cu tâlc: „time is money”.
Eu: Şi ce-i cu asta? Îmi pare de un egoism extrem.
Ral: Nu prea te pricepi la judecăţi de valoare. Cele mai multe judecăţi de valoare reprezintă piedici şi bariere.
Eu: Alţi oameni preferă să-şi petreacă timpul cu totul altfel.
Ral: Aha, cu gura discută aspecte spirituale iar cu inima... tânjesc după bani. Măcar americanul e sincer. Altceva trebuia să vezi aici, anume că americanul cu pricina este absolut sigur de veridicitatea acestei vorbe. Pentru el, trecerea timpului înseamnă mai mulţi bani în cont. Este o schemă psiho-energetică aici. Reuşeşti s-o „prinzi”?
Eu: Te rog, fii mai explicit.
Ral: Zamolxe ţi-a mai spus asta de câteva ori: atenţia este banca cea mai puternică din Univers. Să o subliniezi când vei scrie! Valorile materiale pe care le aveţi sunt rezultatul investiţiei pe care le-aţi făcut în trecut cu mintea şi sufletul. V-aţi gândit la duşmani, atunci aveţi parte de duşmani; v-aţi gândit la sărăcie, atunci aveţi parte de sărăcie; v-aţi gândit la dezastre, atunci aveţi parte de dezastre; v-aţi gândit la singurătate, atunci aveţi parte de singurătate; v-aţi gândit la boală, atunci aveţi parte de boală; v-aţi gândit la coşul minim, atunci aveţi parte doar de coşul minim; v-aţi gândit la sfârşitul lumii, atunci aveţi parte de evenimente asemenea chiar dacă în jurul vostru este pace şi armonie; v-aţi gândit la aspecte total rupte de realitate, atunci aveţi parte de izolare. Este vorba de cauză şi efect!
Eu: Am înţeles că unde îţi este atenţia acolo îţi este şi energia. Nu de puţine ori am auzit acest lucru. Schema e banală: atenţia controlează energia iar energia controlează materia. Problema este că atenţia pare a fi puternic legată de construcţiile mentale „cimentate” în ani de zile. Degeaba îţi impui să te gândeşti la prosperitate şi lucruri frumoase pentru că în interiorul minţii sunt „mecanisme” subtile destul de puternice care te fac să revii foarte rapid la vechile scheme de gândire.
Ral: Aveţi de lucru cu blocajele mentale şi schemele reactive.
Eu: Sunt foarte multe... Schemele reactive puternice par să se „spargă” numai la şocuri mari, gen boală, accident, o mare pierdere etc. Tehnicile prezentate pot ajuta dar este nevoie şi de înfruntare, deci de curaj. Şi mult timp...
Ral: Trebuie să investiţi puţin din timpul vostru şi să fiţi perseverenţi. Ocupaţi-vă atât de purificare cât şi de noua voastră construcţie psihoemoţională şi mentală.
Eu: Ce sfaturi dai? Ce ar trebuie să facem pentru a ne schimba viaţa în bine?
Ral: În primul rând trebuie să vreţi schimbarea, altminteri nu se poate.
Eu: Mă îndoiesc că sunt oameni care nu vor să se schimbe ceva în viaţa lor. Mă refer la cei care o duc destul de rău.
Ral: Foarte mulţi oameni s-au obişnuit într-atât de mult cu suferinţa că nici nu concep s-o elimine din viaţa lor. Este o legătură puternică între propria suferinţă şi ego. Egoul se hrăneşte şi din suferinţă.
Eu: Credeam că egoul vrea să se ridice, să fie deasupra, să aibă mai mult, să fie mai puternic, mai influent, etc.
Ral: Dar şi suferinţa poate fi mai mare, mai puternică, mai intensă, ba chiar mai specială!
Eu: Eu, spre exemplu, am observat că este foarte greu de luptat împotriva egoului. Este în conexiune cu instinctele primare, ceea ce îl face extrem de puternic. În plus, am mai observat că sunt oameni care se împacă bine şi cu egoul şi cu viaţa bună.
Ral: Ai observat doar o parte din realitate. Unii o duc bine într-adevăr, cu toate că sunt egotici, din cauza faptului că au o karmă bună din punct de vedere material şi pentru că ei cred că banii li se cuvin. Înţelegi? Ei cred cu adevărat că este normal ca banii să fie din abundenţă în viaţa lor. Iar de lecţiile egoului nimeni nu scapă.
Eu: Hai să luăm un „caz clasic”. Avem deci o persoană prinsă în greutăţile de zi cu zi, care abia se descurcă cu venitul avut. El doreşte o viaţă mai bună dar nu vede la orizont nicio posibilitate. Ce ar trebui el să facă pentru a-şi schimba viaţa în bine?
Ral: În primul rând trebuie să ştie ce vrea. Cei mai mulţi oameni nu ştiu ce vor... nici de la ei şi nici de la viaţă. Nu ştiu unde se află în momentul actual şi nici unde vor fi peste o anumită perioadă. Dacă nu îţi este clar planul, atunci nici energia nu se desfăşoară, şi drept urmare nici aspectele materiale nu se schimbă. Cei mai mulţi vor să le cadă totul din cer. Asta nu se poate întâmpla. Este contrar legilor universale. Ajutor puteţi primi dar trebuie ca primul pas să-l faceţi voi. Prin urmare, cel care vrea o schimbare în viaţă trebuie să ştie ce vrea. Nu trebuie să-şi facă un plan minuţios elaborat, ci doar trebuie să decidă ce vrea.
Eu: Cei mai mulţi vor să scape de probleme materiale. Asta o ştiu cu toţii.
Ral: Greşit! Cei mai mulţi vor să-i scape alţii de problemele materiale. Niciodată nu te vor scăpa alţii de probleme!
Eu: Am citit multe dintre reţetele de succes prezentate în cărţile de genul „Secretul” dar se pare că ceva nu merge. Marele „secret” era controlul gândirii şi inducerea unei emoţii specifice... de bucurie anticipată. Cei mai mulţi oameni au probleme în a-şi induce asemenea emoţii.
Ral: Emoţia este efect, nu cauză! Cei mai mulţi îşi condiţionează fericirea de câteva aspecte, cum ar fi abundenţa materială, o funcţie bună sau relaţii privilegiate. Este o foarte mare greşeală. Iată câteva blocaje mentale foarte puternice, care vă ţin departe de fericire.
Eu: De ce este atât de dificil să generăm emoţii pozitive?
Ral: Pentru că aveţi grijă doar de corpul fizic, iar de celelalte corpuri nu vă îngrijiţi. Reveniţi la echilibrul interior! Ţineţi cont şi celelalte corpuri! Staţi de vorbă cu ele, hrăniţi-le! Dacă nu oferiţi hrană corpului emoţional atunci veţi avea dificultăţi în a vă induce astfel de stări. Ba chiar este posibil să nu mai găsiţi plăcere nici în situaţii care altădată vă ofereau multă satisfacţie.
Eu: Ce anume hrăneşte corpul emoţional?
Ral: Natura şi arta în general. Reveniţi la natură, reintraţi în contact cu elementele. Fiţi deschişi minunăţiilor lumii, fiţi deschişi minunăţiilor pe care voi le-aţi inventat. Muzica, pictura, sculptura, literatura, sunt expresii ale armoniei naturii şi chiar ale Înaltului. În al doilea rând, eliberaţi balastul din viaţa voastră. Aveţi foarte mult balast pe toate corpurile. Începeţi chiar cu aspectele materiale. Eliberaţi ceea ce nu aveţi nevoie. Făcând astfel veţi realiza un prim schimb de energie. Iar pentru acest lucru nu aveţi nevoie nici de un bun autocontrol mental şi nici de inducerea unor emoţii speciale.
Eu: Cum adică să eliberăm din balastul material?
Ral: Observ că cei mai mulţi oameni, care vor o schimbare pozitivă în viaţa lor, se agaţă cu disperare de lucruri materiale de care nu se folosesc deloc. Casele lor sunt pline de lucruri nefolositoare sau păstrează diverse bunuri vechi, sau chiar stricate. Acestea sunt energii stocate. Eliberaţi-le, şi vor veni altele în locul lor. Fie le daţi celor care nu au, fie chiar le aruncaţi. Faceţi schimbul de energie cu exteriorul. În cel mult câteva luni, veţi avea parte de un schimb echitabil cu exteriorul, în funcţie de ceea ce aveţi nevoie. Aspectele materiale, fie că vorbim de bani sau de alte bunuri, sunt energii. Iar energiile trebuie să „curgă”.
Eu: Vrei să spui că eliminând o parte din bunurile stocate vom atrage automat alte bunuri, de care avem nevoie? Pur şi simplu?
Ral: Da, pur şi simplu! Realitatea va face în aşa fel încât schimbul de energie să fie echitabil. Şi asta în cel mult un ciclu terran (e vorba de maximum un an – n.a.)!
Eu: Este îndeajuns doar atât?
Ral: Este un prim pas. Pentru a primi ceva trebuie să eliberezi altceva. Dacă cineva vrea mai mult, va trebui să facă ordine în interior. Iar ordinea presupune în primul rând echilibru. Cei mai mulţi oameni sunt într-o mare dezordine interioară. Universul este, în primul rând, expresia armoniei perfecte. Unde este armonie, acolo este şi abundenţă. Este ca o lege universală. Dizarmonia înseamnă energii pierdute, consumate degeaba. Mulţi oameni sunt săraci pentru că îşi consumă energia pe activităţi care sunt împotriva realităţii. Iar a fi împotriva realităţii înseamnă a fi obosit, sărac, tensionat, într-o permanentă luptă cu o forţă care nu poate fi înfrântă.
Eu: Realitatea este de multe ori foarte dură. Uneori, trebuie să lupţi împotriva ei.
Ral: Realitatea nu este nici bună nici rea. Realitatea este ceea ce este! Realitatea este cu mult mai mult decât suma realităţilor fiecăruia. Fiecare are o altă realitate. Realitatea particulară este rezultanta realităţii interioare!
Eu: Ok, hai să le luăm pe rând. Avem deci cele cinci corpuri pe care le putem „aranja”: corpul fizic, corpul energetic, corpul emoţional, corpul mental şi corpul spiritual. Să începem cu corpul fizic. Cum să aducem armonia în corpul fizic? Spui că primul pas ar fi deci eliberea de lucruri nefolositoare.
va urma...